Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Verbouwing van het schrijnwerk op zolder

Zolderrenovatie

Zolderrenovatie

De zolder bij je woning betrekken? Ontdek hier de opties en vraag gratis en vrijblijvende offertes aan bij aannemers bij jou in de buurt.

Is je woning aan de krappe kant en wil je meer woonruimte creëren? Je zolder verbouwen is dé oplossing! De verbouwspecialisten via Casius staan voor je klaar. Zij helpen je met je zolder verbouwen tot slaapkamer, of om er een hobbykamer van te maken. Het is zelfs mogelijk een badkamer in te laten bouwen

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Zolder verbouwen kosten

Met een aannemer maak je van je rommelzolder een prettige leefruimte. Maar wat kost dat nou, je zolder verbouwen? Gemiddeld kost je zolder opknappen rond de €11.000. De prijs hangt af van wat er moet gebeuren op je zolder, van je wensen en van de loonkosten van de aannemer.

Om je toch een beetje een idee te geven van de gemiddelde te geven, hebben wij hieronder een tabel gemaakt met de kosten per onderdeel van de renovatie. Bekijk voor jezelf of al het onderstaande in jouw geval nodig is bij het verbouwen van je zolder.

Let wel: de verbouwingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen in de tabel. 

Kostenpost Gemiddelde kosten Opmerking
Dakkapel plaatsen €3.650 - €4.700 Hout, kunststof of polyester
Dakraam plaatsen €500 - €900
Dak isoleren €50 per m² Afhankelijk van soort isolatie
Elektriciteit aanleggen €700 Inclusief lichtpunten
Centrale verwarming €1.000 Inclusief radiator
Gipsplaten aanbrengen €10 per m²
Gipswand plaatsen €50 per m²
Stucen €10 per m²
Vloer leggen €25 per m²
Vaste trap plaatsen €1.000 - €1.500 Vurenhouten trap

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Prijsvoorbeelden zolder verbouwen

Wij bij Casius begrijpen dat het nog niet helemaal duidelijk met welk budget voor je zolder verbouwen rekening moet houden. Daarom geven wij hieronder drie prijsvoorbeelden. 

Voordelig

De goedkoopste zolder verbouwing ligt rond de €5.000. Hierbij is inbegrepen: een dakraam voor een mooie lichtinval in de ruimte, isolatie van het dak, de aanleg van elektriciteit, centrale verwarming, een rechte trap, en de wanden, vloer en het plafond worden netjes afgewerkt. 

Standaard

Een standaard zolder verbouwing kost gemiddeld €11.000. Hierbij is inbegrepen het plaatsen van een houten/kunststof dakkapel en een gipswand om een kamer te creëren. Daarnaast is inbegrepen isolatie van het dak, de aanleg van elektriciteit, centrale verwarming, een vurenhouten trap met kwartdraai, en de wanden, vloer en het plafond worden netjes afgewerkt. 

Luxe

De gemiddelde kosten van een uitgebreide/luxe zolderrenovatie liggen rond €13.300. Hierbij is inbegrepen het plaatsen van een polyester dakkapel aan de ene zijde en een kunststof dakraam aan de andere zijde van het dak. Hierdoor zal de zolder een lichte en ruime leefruimte worden.

Hierbij is inbegrepen het plaatsen van dakisolatie en de afwerking met gipsplaten en stucwerk, de aanleg van elektriciteit, geschikt voor zwaardere apparatuur zoals een wasmachine. Daarnaast wordt een gipswand geplaatst, zodat er twee ruimtes ontstaan en wordt er centrale verwarming en een trap met twee kwarten geplaatst.

Wat bepaalt de prijs van de zolder verbouwing?

Er zijn een aantal keuzes die je kan maken als je je zolder gaat verbouwen. Deze keuzes hebben invloed op de prijs. Hieronder werken wij deze verschillende keuzes uit. 

Dakraam of dakkapel

Vind je de zolder uitbouwen te prijzig, of is het (door een andere reden) niet mogelijk? Maar wil je wel meer ruimte en licht creëren op je zolder? Laat dan een dakkapel of dakraam plaatsen! Met het plaatsen van een dakkapel of dakraam krijg je natuurlijk licht op je zolder, ventilatie van de ruimte en een (hopelijk) prachtig uitzicht. Een dakkapel creëert daarnaast ook meer ruimte op je zolder. 

Maar wat kost dit ongeveer? Een kunststof tuimelvenster van 80 x 140 cm kost gemiddeld €700. Wil je liever een dakkapel laten plaatsen om zo extra ruimte op zolder te creëren? De prijs hiervan is afhankelijk van het materiaal en type. Hieronder zie je de gemiddelde kosten van een dakkapel per materiaalsoort.

Let wel: de verbouwingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen in de tabel. 

Soort dakkapel Prefab (kant-en-klaar) Traditioneel (maatwerk)
Hout Vanaf €3.250 Vanaf €4.000
Kunststof Vanaf €3.750 Vanaf €4.700
Polyester Vanaf €4.750 -

Dak isoleren?

Is je dak nog niet geïsoleerd? Dan is het aan te raden dat wel te doen, want er gaat gemiddeld 30% van de warmte via het dak verloren. Zonde, vind je niet?

Het isoleren van je dak levert je dus een flinke besparing op op je energierekening. Wil je meer informatie over het isoleren van je dak? Op de pagina Dakisolatie lees je er meer over. 

Gipswand

Wil je meerdere ruimtes creëren op je zolder, voor bijvoorbeeld een washok en een slaapkamer? Laat dan gipswanden plaatsen.

De kosten hiervan zijn afhankelijk van de totale oppervlakte en het type materiaal dat gebruikt wordt voor de wand. Een wand gemaakt van goedkoop materiaal kost ongeveer €40 per m². Een wand van kwalitatief beter (en duurder) materiaal, bijvoorbeeld materiaal dat geluid beter weert en ook isoleert, kost ongeveer €75 per m².

Vaste trap plaatsen

Heb je momenteel een vlizotrap en wil je graag een vaste trap laten plaatsen? De kosten van een vaste trap zijn afhankelijk van welk model en het type materiaal dat je wil hebben. Hieronder zie je een tabel van de gemiddelde kosten van een vaste trap, gemaakt van het meest gebruikte materiaal voor een trap: vurenhout.

Let wel: de verbouwingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen in de tabel. 

 

Soort trap Gemiddelde kosten inclusief arbeid
Rechte trap €1.000
Trap met 1 kwartdraai €1.250
Trap met 2 kwartdraaien €1.400

Stucwerk

Je kunt de gipsplaten laten afwerken met stucwerk om een mooi afgewerkt geheel te creëren. De kosten van het stucwerk zijn sterk afhankelijk van de te stucen oppervlakte en het type stucwerk dat je wenst. Wil je meer weten over de kosten en mogelijkheden van het laten stucen van de wanden en/of het plafond? Op de pagina Binnen stucwerk vind je uitgebreide informatie en prijzen. 

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen