Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Verbouwing van het schrijnwerk op zolder

Zolderrenovatie

De zolder bij je woning betrekken? Ontdek hier de opties en vraag gratis en vrijblijvende offertes aan bij aannemers bij jou in de buurt.

Is je woning aan de krappe kant en wil je meer woonruimte creëren? Je zolder verbouwen is dé oplossing! De verbouwspecialisten via Casius staan voor je klaar. Zij helpen je met je zolder verbouwen tot slaapkamer, of om er een hobbykamer van te maken. Het is zelfs mogelijk een badkamer in te laten bouwen

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Zolder verbouwen kosten

Met een aannemer maak je van je rommelzolder een prettige leefruimte. Maar wat kost dat nou, je zolder verbouwen? Gemiddeld kost je zolder opknappen rond de €11.000. De prijs hangt af van wat er moet gebeuren op je zolder, van je wensen en van de loonkosten van de aannemer.

Om je toch een beetje een idee te geven van het gemiddelde, hebben wij hieronder een tabel gemaakt met de kosten per onderdeel van de renovatie. Bekijk voor jezelf of al het onderstaande in jouw geval nodig is bij het verbouwen van je zolder.

Let op: de verbouwingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen in de tabel. 

Kostenpost Gemiddelde kosten Opmerking
Dakkapel plaatsen €3.650 - €4.700 Hout, kunststof of polyester
Dakraam plaatsen €500 - €900
Dak isoleren €50 per m² Afhankelijk van soort isolatie
Elektriciteit aanleggen €700 Inclusief lichtpunten
Centrale verwarming €1.000 Inclusief radiator
Gipsplaten aanbrengen €10 per m²
Gipswand plaatsen €50 per m²
Stucen €10 per m²
Vloer leggen €25 per m²
Vaste trap plaatsen €1.000 - €1.500 Vurenhouten trap

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Moderne Zolder Met Dakraam

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden zolder verbouwen

Wij bij Casius begrijpen dat het nog niet helemaal duidelijk is met welk budget voor je zolder verbouwen rekening moet houden. Daarom geven wij hieronder drie prijsvoorbeelden. 

Voordelig

De goedkoopste zolder verbouwing ligt rond de €5.000. Hierbij is inbegrepen: een dakraam voor een mooie lichtinval in de ruimte, isolatie van het dak, de aanleg van elektriciteit, centrale verwarming, een rechte trap, en de wanden, vloer en het plafond worden netjes afgewerkt. 

Standaard

Een standaard zolder verbouwing kost gemiddeld €11.000. Hierbij is inbegrepen het plaatsen van een houten/kunststof dakkapel en een gipswand om een kamer te creëren. Daarnaast is inbegrepen isolatie van het dak, de aanleg van elektriciteit, centrale verwarming, een vurenhouten trap met kwartdraai, en de wanden, vloer en het plafond worden netjes afgewerkt. 

Luxe

De gemiddelde kosten van een uitgebreide/luxe zolderrenovatie liggen rond €13.300. Hierbij is inbegrepen het plaatsen van een polyester dakkapel aan de ene zijde en een kunststof dakraam aan de andere zijde van het dak. Hierdoor zal de zolder een lichte en ruime leefruimte worden.

Ook is hierbij is inbegrepen het plaatsen van dakisolatie en de afwerking met gipsplaten en stucwerk, de aanleg van elektriciteit, geschikt voor zwaardere apparatuur zoals een wasmachine. Daarnaast wordt een gipswand geplaatst, zodat er twee ruimtes ontstaan en wordt er centrale verwarming en een trap met twee kwarten geplaatst.

Wat bepaalt de prijs van de zolderverbouwing?

Er zijn een aantal keuzes die je kan maken als je je zolder gaat verbouwen. Deze keuzes hebben invloed op de prijs. Hieronder werken wij deze verschillende keuzes uit.

Dakraam of dakkapel

Vind je de zolder uitbouwen te prijzig, of is het (door een andere reden) niet mogelijk? Maar wil je wel meer ruimte en licht creëren op je zolder? Laat dan een dakkapel of dakraam plaatsen! Met het plaatsen van een dakkapel of dakraam krijg je natuurlijk licht op je zolder, ventilatie van de ruimte en een (hopelijk) prachtig uitzicht. Een dakkapel creëert daarnaast ook meer ruimte op je zolder. 

Maar wat kost dit ongeveer? Een kunststof tuimelvenster van 80 x 140 cm kost gemiddeld €700. Wil je liever een dakkapel laten plaatsen om zo extra ruimte op zolder te creëren? De prijs hiervan is afhankelijk van het materiaal en type. Hieronder zie je de gemiddelde kosten van een dakkapel per materiaalsoort.

Let op: de verbouwingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen in de tabel. 

Soort dakkapel Prefab (kant-en-klaar) Traditioneel (maatwerk)
Hout Vanaf €3.250 Vanaf €4.000
Kunststof Vanaf €3.750 Vanaf €4.700
Polyester Vanaf €4.750 -

Dak isoleren?

Is je dak nog niet geïsoleerd? Dan is het aan te raden dat wel te doen, want er gaat gemiddeld 30% van de warmte via het dak verloren. Zonde, vind je niet?

Het isoleren van je dak levert je dus een flinke besparing op op je energierekening. Wil je meer informatie over het isoleren van je dak? Op de pagina Dakisolatie lees je er meer over. 

Gipswand

Wil je meerdere ruimtes creëren op je zolder, voor bijvoorbeeld een washok en een slaapkamer? Laat dan gipswanden plaatsen.

De kosten hiervan zijn afhankelijk van de totale oppervlakte en het type materiaal dat gebruikt wordt voor de wand. Een wand gemaakt van goedkoop materiaal kost ongeveer €40 per m². Een wand van kwalitatief beter (en duurder) materiaal, bijvoorbeeld materiaal dat geluid beter weert en ook isoleert, kost ongeveer €75 per m².

Vaste trap plaatsen

Heb je momenteel een vlizotrap en wil je graag een vaste trap laten plaatsen? De kosten van een vaste trap zijn afhankelijk van welk model en het type materiaal dat je wil hebben. Hieronder zie je een tabel van de gemiddelde kosten van een vaste trap, gemaakt van het meest gebruikte materiaal voor een trap: vurenhout.

Let op: de verbouwingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen in de tabel. 

Soort trap Gemiddelde kosten inclusief arbeid
Rechte trap €1.000
Trap met 1 kwartdraai €1.250
Trap met 2 kwartdraaien €1.400

Stucwerk

Je kunt de gipsplaten laten afwerken met stucwerk om een mooi afgewerkt geheel te creëren. De kosten van het stucwerk zijn sterk afhankelijk van de te stucen oppervlakte en het type stucwerk dat je wenst. Wil je meer weten over de kosten en mogelijkheden van het laten stucen van de wanden en/of het plafond? Op de pagina Binnen stucwerk vind je uitgebreide informatie en prijzen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een zolder renovatie

zondag 13 augustus 2023

Trap renoveren (zandstralen)

Ik heb een (denk eiken) dichte trap van de begane grond naar de eerste verdieping en van de eerste verdieping naar de zolder een open trap. Ook de leuning en balustrade is van hetzelfde hout denk ik. Ik zou graag de trap laten zandstralen. Het opnieuw aflakken kan ik zelf doen. Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Renovatie Budel
maandag 15 mei 2023

Kleine onderhouds- en reparatiewerken in en om het huis

Houten balken zolderetage kaal maken Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Renovatie Voorburg
dinsdag 09 mei 2023

Onderhouden van een trap en plaatsen van led verlichting en balustrade

Het gaat om twee verdiepingen. De onderste is met leuning aan de muur en heeft een kwart draai en een lichte tweede draai, graag wil ik daar een overzet trede plaatsen met led verlichting. De tweede trap gaat naar zolder en daar wil ik een reling met een balustrade hek willen laten plaatsen.


Renovatie Goirle
maandag 21 november 2022

Zoldertrap dicht laten maken

Ik wil graag de zoldertrap dicht laten maken.


Renovatie Nijmegen
woensdag 05 oktober 2022

Parketvloer renoveren (51m2)

Ik wil een oude laklaag van een 50 jaar grenen zolderbalken en zolderplanken in 3 verschillende leefruimten verwijderen, een 4e afhankelijk van het risico voor het pleisterwerk op de muren. De ruimten zijn gemiddeld rond 2,70 m hoog en het te stralen oppervlak is resp. ca. 14, 20 en 17 m2.


Renovatie Wijngaarden
dinsdag 02 augustus 2022

Woning renoveren

Ik heb een aantal verbouw wensen voor mijn woning en zou graag willen dat dit door een aannemer worst aangestuurd. Ik wil op zolder 2 dakkapellen met een complete oplevering en kunststof kozijnen . Daarnaast 2 kamers laten creëren met opbergruimte/kasten. Verder zonnepanelen en een warmtepomp. Op alle etages wil ik een andere vloer van pvc inclusief trappen, naar schatting 130 m2. Gezin bestaat uit 2 personen.


Renovatie Almere
zondag 26 juni 2022

Modernisatie huis voor verhuur

Ik wil het huis van mijn ouders volledig moderniseren aan zowel buiten en binnenkant zodat ik het daarna goed kan verhuren. Geen grote luxe maar neutraal, modern en aantrekkelijk Is een tussenwoning, 2 verdiepingen met een zolder. Is ongeveer 120 m2 Alles moet vervangen worden, vloer, keuken, badkamer en nieuwe wanden.


Renovatie Waddinxveen
maandag 04 april 2022

Zolder renovatie

Vanwege een waterschade aan de vloer en muren zouden we graag een offerte willen krijgen van een erkende aannemer of bouw/klus bedrijf ,ook zijn we van plan om dit jaar hele zonder verbouwen. Dus stukadoor ,elektra, isolatie en trap renovatie hoort er ook bij.


Renovatie Groningen
woensdag 09 maart 2022

Waterschade herstellen

Wij hebben door de storm waterschade op veel plekken zoals: Het geïsoleerd dak en zoldermuren en vloer, studeerkamer plafond, muur en vloer, slaapkamer plafond, muur en vloer, eetkamer plafond en vloer, hal plafond, muur en voordeur. Wij zouden graag een offerte willen ontvangen voor al het herstel hiervan.


Renovatie Leersum
Offertes aanvragen