Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Visualisatie interieur

Interieurarchitect

Interieurarchitect

Wil je je huis of enkele kamers (her)inrichten, maar weet je nog niet hoe je de kamer wil hebben? Vind op deze pagina alle informatie die je nodig hebt, van nuttige tips tot opmaat gemaakte offertes van vakmannen uit de buurt.

Wil je je huis of enkele kamers (her)inrichten, maar weet je nog niet zo goed hoe je je huis of kamer wil hebben? Dan kun je een interieur architect inschakelen. De interieur architect, of wel binnenhuisarchitect, kan een mooi en prettig ontwerp voor je realiseren. Maar wat zijn hiervan de kosten? Hieronder vind je er meer over.

Kosten interieur architect

Een interieur architect is niet goedkoop, maar heeft een duidelijke meerwaarde, als je zelf niet goed weet hoe je je woonruimte bijzonder en prettig wil maken.

Hieronder zie je in het prijzenoverzicht de kosten van een klein project, een gemiddeld project en het grootste project dat de interieurarchitect uitvoert.

Werkzaamheid Prijs Eigenschappen
Advies en schetsen €500 - €800 De interieur architect denkt mee over wensen en plannen en schetst een eerste ontwerp
Volledig ontwerp €1.500 - €3.000 De interieur architect maakt een volledig ontwerp en begeleidt de vergunningsaanvraag
Volledig ontwerp met bouwbegeleiding Vanaf €7.000 De interieur architect maakt een volledig ontwerp, begeleidt de vergunningsaanvraag en zorgt voor begeleiding tijdens de bouw

Wil je weten wat de precieze kosten zijn van een interieur architect? Vraag dan vrijblijvend bij ons een op maat gemaakte offerte aan.

Tips kiezen interieur architect

Bekijk portfolio interieur architect 

Het portfolio van een interieur architect staat vaak op de website. In het portfolio bekijk je voorgaande projecten en krijg je een indruk van het werk van de architect. Is een interieur architect gespecialiseerd in een bepaalde stijl die perfect aansluit bij je wensen? Bekijk daarvoor het portfolio en bepaal of er raakvlakken zijn tussen jou en de interieur architect.

Werkwijze interieur architect 

Bekijk de verschillende opties die een interieur architect aanbiedt. Ben je op zoek naar een interieur architect die ook de bouwbegeleiding verzorgt? Bekijk dan of de interieur architect deze werkzaamheden aanbiedt.

Garantieregeling van interieur architect

Veel interieur architecten bieden vaak een klanttevredenheidsregeling. Dit houdt in dat als jij niet tevreden bent met een ontwerp of plan, zij opnieuw een ontwerp maken net zolang totdat het ontwerp naar je wensen is. Bekijk van tevoren goed of de interieur architect een garantie biedt.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen