Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Schoorsteen Op Pannendak

Schoorsteen

Schoorsteen

Wil je graag een kachel of openhaard, maar heb je nog geen schoorsteen? Hieronder vind je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvend offertes aan vragen.

De toevoeging van een schoorsteen met een kachel of openhaard kan waarde toevoegen aan je woning en jij kunt heerlijk genieten van een gezellig vuur en de warmte. Of misschien wil je een schoorsteenrenovatie. 

De schoorsteenspecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het metselen van een schoorsteen, het aanpassen ervan, of met een schorsteen verwijderen, maar ook bij het plaatsen van een dakkapel of het isoleren van je dak. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een schoorsteen wilt laten maken of wilt laten aanpassen? Wil je graag dat een erkende schoorsteenspecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten schoorsteen plaatsen

De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. De diameter van het rookkanaal en de lengte zijn er twee van. Moet het rookkanaal een bocht hebben of niet? Is er een mogelijkheid om het langs de buitenkant van je woning te laten lopen of moeten er gaten geboord worden door het plafond? Heb je al een bestaand rookkanaal en is het alleen nog nodig om een nieuw kanaal erop aan te sluiten? Dan ben je aanzienlijk minder kwijt.

Hieronder in het tabel staan de kosten voor het materiaal en de montage voor een dubbelwandig rookkanaal met een diameter van 150 mm en een schoorsteen.

Let op: de schoorsteenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort rookkanaal (7 meter lengte) Gemiddelde prijs
Recht kanaal €1.000
Kanaal met versleping €1.200
Recht kanaal langs gevel €1.300
Recht kanaal door plat dak en langs gevel €1.250
Montagekosten €350 - €550
Gat boren in muur of plafond €150

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Schoorsteen Bakstenen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden

Als je nog geen rookkanaal hebt, dan is een rookkanaal aanleggen nodig. Hieronder staan voorbeelden van verschillende soorten mogelijkheden om een rookkanaal aan te leggen. 

Recht kanaal

Is het niet nodig om het rookkanaal in bochten aan te leggen en kan het recht door de woning? Dan ben je inclusief montage en het boren van twee gaten ongeveer €1.650 kwijt. Dit is dus de goedkoopste en makkelijkste optie, maar het is natuurlijk afhankelijk van de bouw van je woning.

Kanaal met versleping

Als het niet mogelijk is om het rookkanaal recht door je woning te laten lopen, door bijvoorbeeld obstakels, dan is versleping nodig. Het rookkanaal loopt dan vaak onder de dakrand langs. Dit kost je ongeveer €1.850.

Kanaal langs de gevel

Moet het rookkanaal langs de gevel lopen, dan hoef je maar één gat te boren. Dit kan door een plat dak of door de buitenmuur gedaan worden. In beide situaties ben je gemiddeld tussen de €1.800 tot €1.850 kwijt. 

Welke factoren bepalen de prijs van de klus?

Wanneer je graag een kachel of een openhaard wilt, maar je hebt nog geen schoorsteen, dan zal je een rookkanaal moeten laten aanleggen met een schoorsteen op het dak. De kosten verschillen per woning en situatie.

Er zijn een aantal factoren die ervoor kunnen zorgen dat de prijs hoger of lager wordt. Er zijn ook factoren waar je geen invloed op hebt en die er toch voor kunnen zorgen dat het je meer kost. De grootste kostenverhogers vind je hieronder.

Een recht kanaal of een kanaal met bochten

De aannemer zal weten waar het rookkanaal het beste langs zou kunnen lopen. Dit is geheel afhankelijk van de bouw van je woning. Als het een recht rookkanaal kan zijn, dan scheelt dit gemiddeld €200 op de totaalprijs. Helaas heb je hier zelf niet veel invloed op, maar je kan atlijd een second opinion overwegen.

De diameter van het kanaal

De diameter van het rookkanaal bepaalt wat jij erop aan wilt sluiten. Heb je een grote houtkachel? Dan heb je een breder kanaal nodig, in verband met de zuurstoftoevoer en de afzuiging. Een openhaard heeft ook een breder kanaal nodig, maar een simpele houtkachel weer niet.

Waar loopt het rookkanaal langs?

Is het mogelijk om het rookkanaal door het huis te laten lopen, of is het nodig om deze via de buitenmuur aan te leggen? De laatste optie kost je meer geld, maar er is wel minder schade aan de constructie van het huis. De plaatsing van je kachel bepaalt voornamelijk waarlangs het rookkanaal moet gaan lopen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente schoorsteen aanvragen

maandag 24 januari 2022

Vochtprobleem onderzoeken/oplossen

Wij zoeken een specialist die een vochtprobleem die wij hebben kan achterhalen/oplossen Er lijkt een koude brug tussen schoorsteen, dak en muur. Waardoor er een vochtvlek binnen ontstaat. Wanneer is je woning gebouwd?: Bouwjaar vóór 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Wat wil je isoleren?: De buitenkant van mijn muur Type woning:: Woonhuis


Vochtproblemen Arnhem
zondag 23 januari 2022

Beton pannen vervangen voor een hoogglans zwart (140m2)

Mijn beton pannen zijn versleten en dit wil ik laten vervangen voor een hoogglans zwart. Het gaat om ongeveer 140m2. \ Tevens mag ook de schoorsteen gerenoveerd worden, het betreft de voegen en het lood.


Dakdekken en dakreparaties Opheusden
maandag 17 januari 2022

Dakgoten, boeidelen en schoorsteen

ca 23mtr bakgoot vervangen aansluitend boeidelen vervangen voor keralite en schoorsteen voegen opnieuw bovenzijde onderhouden.


Dakgoot en regenpijp Hellevoetsluis
zaterdag 15 januari 2022

Divers dakwerk

1. Het dakwerk van schuurtje/carport vervangen (bitumen / grind) + spuwer (noodoverstort) aanbrengen. Het dak is circa 8,00 m x 3,75 m. 2. betimmering dakgoten voor en achter vervangen. Het betreft een tussenwoning. De dakgoot is 7 m lang. De binnenmaat van de goot is circa 17 x 7 cm. De buitenmaat van de betimmering is circa 35 x 13 cm. 3. Aansluiting zijwanden kunststof dakkapel waterdicht maken. 4. Loodwerk schoorsteen nazien en eventueel repareren. 5. Regenafvoer achterzijde repareren (deels vervangen).


Dakdekken en dakreparaties Heemstede
dinsdag 11 januari 2022

Hellend dak vervangen

- Vervangen van panlatten en dakpannen van het hellende dak p.m. 110 m2. - Verwijderen bestaande schoorsteen. - Eventueel vervangen dakgoten met metalen regenpijpen. - Vervangen bitumen van het platte dak p.m. 35 m2. Wat is de oppervlakte van het plat dak?: tussen 10 en 50m² Welke bedekking(en) overweeg je voor het plat dak?: Ik laat mij adviseren door de vakman Wat is de huidige situatie?: bestaand dak zonder asbest Welke bedekking(en) overweeg je voor het hellend dak?: dakpannen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakreparaties Wijster
zondag 09 januari 2022

Lekkage rond schoorsteen verhelpen

Controleren of vervangen van lood Ook controleren van dakbedekking dakkapel


Dakdekken en dakreparaties Hekelingen
maandag 03 januari 2022

Herstelwerkzaamheden dak rond schoorsteen.

Op zolder is er een lekkage geconstateerd. Graag beoordelen en vakkundig repareren. Ik denk dat het euvel zit bij de schoorsteen. Het gaat om ongeveer 1m2 denk ik. Het water loopt er niet direct doorheen maar als het even geregend heeft dan sijpelt er hier en daar wel water doorheen.


Dakdekken en dakreparaties Goes
maandag 27 december 2021

Vocht verhelpen

Heb schimmel op de schoorsteen in de slaapkamer, komt steeds terug geen idee wat de oorzaak is. Zoek een vakman om dit te verhelpen.


Vochtproblemen Breda
vrijdag 24 december 2021

Vervangen pijp en doorvoer schoorsteen kanaal

We hebben openhaard verwijderd en moeten het laatste stuk, doorvoer dak, verwijderen. We willen daar dan een doorvoer voor onze ventilatiebox


Klussen Lelystad
maandag 20 december 2021

Houten gevelbekleding plaatsen of vervangen

we willen de gevel deel met hout laten bekleden. Verwacht zo'n 30m2 met nobel wood en een schoorsteen van ongeveer 6 meter hoog. De houten gevelbekleding vergt ook wat extra timmer werk. We hebben een tekening van de architect, mocht je die in willen zien In welke houtsoort(en) heb je interesse?: hardhout (ceder, padouk, eik, iroko,...) Wil je de muren ook laten isoleren?: nee Welke oppervlakte moet bekleed worden?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Ermelo
woensdag 15 december 2021

Schoorsteen open haard gangbaar maken

Ik wil de oude open haard waarbij het rookkanaal dicht gestopt is met kranten weer vrij maken en stookkaar maken. Ik wil dat beiden weer klaargemaakt worden om te gebruiken, ik heb een oude woning gekocht en deze staat volgens mij allang dicht.


CV en verwarming Loppersum
zaterdag 04 december 2021

Dubbelzijdige nokverhoging realiseren

Wij willen een dubbelzijdige nokverhoging realiseren. Dak ongeveer 45 graden (geschat), Zolder reeds bereikbaar via vaste trap. Wij willen de oplevering casco incl. isolatie. Afwerking willen wij van kunststof. Wij hebben nog geen vergunning in bezit. Er zit wel een schoorsteen op het dak. Het huis is beneden 6 breed en 8 lang.


Dakdekken en dakreparaties Spijkenisse
maandag 29 november 2021

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Op zolderverdieping doorslaand vocht in zij-muur, ook bij schoorsteen. Enkele jaren geleden vanaf buitenkant nieuwe stuclaag en impregneren, maar probleem blijft. Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Gevel- en metselwerk Oegstgeest
woensdag 24 november 2021

Impregneren van de schoorsteen

Schoorsteen moet worden geïmpregneerd. Het liefst op de 21 of 22 december de uitvoering.


Gevel- en metselwerk Haarlem
woensdag 17 november 2021

Volledige dak renovatie 130m2

Ik wil verschillende renovaties aan mijn dak laten doen. Er moet een compleet nieuw dak op. De oppervlakte van de woning is 88m2, dus ik schat in dat het dak ongeveer 130m2. Het gaat om de volgende werkzaamheden: - oude dakpannen verwijderen. - houtwerk is goed maar doorgezakt, en ivm "nieuwe" spouwmuur is er een knik in het dak gemaakt. Alle spanten / houtwerk richten zodat er een volledig strak geheel ontstaat. - geisoleerde dakpan platen monteren. - diverse (5) dakramen leveren en plaatsen. - dakgoten verwijderen en nieuwe (munststof) plaatsen - afopend dak bijkeuken verwijderen en platdak maken incl. optrekken stenen muren - levering van alle materialen - afvoer van alle verwijderde materialen - schoorsteen opnieuw voegen en van nieuw lodslab voorzien


Dakdekken en dakreparaties Zuidbroek
dinsdag 16 november 2021

Schimmelgeur oorzaak uitvinden + het oplossen hiervan

sinds enkele weken ruiken we een schimmelgeur op zolder. we kunnen de geur niet precies traceren. De zolder is twee jaar geleden verbouwd en geïsoleerd met PIR platen. Ook zijn er een dakkapel en twee grote Fakro dakramen geplaatst. Daarnaast is een schoorsteen verwijderd en een schoorsteen die we delen met de buren gedeeltelijk dichtgemaakt. We willen vooral een diagnose waar de geur vandaan komt en een advies wat er aan te doen is.


Vochtproblemen Bilthoven
zondag 07 november 2021

Dak renoveren

We willen de schoorsteen weghalen. Pannen vervangen en gelijk isoleren langs de buitenkant. Het gaat in totaal om ongeveer 130m2.


Dakdekken en dakreparaties Dongen
woensdag 03 november 2021

Gevels renoveren

Schoorsteen+- 2,5 Meter hoog +- 1,5 breed rondom en voor en achtergevel herstellen/ vernieuwen / en impregneren van voegen.


Gevel- en metselwerk Den Helder
maandag 01 november 2021

Vochtprobleem inspecteren en verhelpen

Wij hebben schimmel plekken en vocht bij de schoorsteen. Ik zoek een vakman die dit probleem voor mij kan achterhalen en tevens ook graag het kan oplossen.


Klussen Bloemendaal
woensdag 27 oktober 2021

Isoleren slaapkamers binnenzijde

Graag willen wij onze 2 slaapkamers aan de niet-geïsoleerde kant van binnenuit laten isoleren en vervolgens netjes laten afwerken. Het betreft een jaren 30 woning met een mansardedak, waarbij het dak op zolderniveau niet geïsoleerd is, omdat het een bergzolder betreft. Momenteel is de tussenvloer wel geïsoleerd. Alleen het mansardedak loopt door ter hoogte van de slaapkamers en dit is aan 1 kant nog niet geïsoleerd. In het voorjaar verwachten we ons eerste kindje en de kinderkamer is 1 van de kamers welke nog niet geïsoleerd is. De grote slaapkamer is over de gehele breedte van de woning, waarbij 1 kant (vermoedelijk) wel is geïsoleerd. De andere kant betreft een inbouwkast met schuifdeuren en deze kant is net als de kinderkamer niet geïsoleerd. Tevens liep daar de schoorsteen door welke in de zomer is verwijderd. Op dit moment is over die gehele zijde dus nog geen sprake van isolatie. Situatie van buiten naar binnen is dakpannen, dakbeschot en van binnen afgewerkt met gipsplaat. Zie foto's ter verduidelijking. Globaal zijn de afmetingen als volgt: - Grote slaapkamer 240 x 450 cm - Kinderkamer 240 x 300 cm Wie zou deze klus uit willen voeren voor ons? Heeft geen grote haast, maar i.v.m. het klaarmaken van de kinderkamer hopen we wel zo spoedig als mogelijk. Uiteraard kan er voor vragen altijd contact worden opgenomen. Alvast hartelijk bedankt.


Isolatie Hengelo
maandag 25 oktober 2021

Dak renovatie

Oude pannen afvoeren Geglazuurde pannen in blauw. 1 schoorsteen verwijderen Graag uiteinde dakpannen over de windveren Ik help mee met sjouwen Kosten met- en zonder isolatie buitenzijde Huis is 8 bij 5, dak niet bekend


Dakdekken en dakreparaties Winschoten
zaterdag 23 oktober 2021

Dubbelzijdige nokverhoging (5,5m breed)

Wij willen graag de prijs weten voor een dubbelzijdige nokverhoging +- 5.50m x 1.10m hoog tussen de schoorsteen incl vergunning aanvraag bij de gemeente met 2 vaste ramen voor 2 kiepramen voor geldt ook voor de achterkant. Zonder binnen afwerking, dus casco opgeleverd. De buitenzijde willen we afgewerkt hebben in kunststof, inclusief de kozijnen. De verwarming zou dan aan de hand van radiatoren mogen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Zutphen
vrijdag 22 oktober 2021

Schoorsteen opnieuw opmetselen

Het is een dubbele schoorsteen, jaren ‘30 rijtjeshuis. Stenen zitten los, lood sluit niet meer aan, veroorzaakt lekkage. Wij zoeken een metselaar die de schoorsteen opnieuw (in dezelfde stijl) kan opmetselen.


Dakdekken en dakreparaties Rotterdam
maandag 18 oktober 2021

Begeleiden bij vergunning aanvragen

Ik zoek een architect die bekend is met de Welstand in Laren en ons kan begeleiden bij het aanvragen van vergunningen voor onze hoekwoning. Het gaat om: dak- en zijgevel-isolatie van buitenaf, liefst twee brede dakkapellen, het verplaatsen van de voordeur en plaatsen van een raam, het verwijderen van de schoorsteen en het plaatsen van een harmonicadeur.


Bouwtekening en ontwerp Laren
maandag 18 oktober 2021

Gevels renoveren

Het repareren van voegwerk rondom het huis. In eerste instantie is het nodig onder het raam van de voorgevel, onderste gedeelte buitenmuur, en schoorsteen. Advies en expertise heb ik nodig wat wellicht wel/niet verstandig is om mee te pakken.


Gevel- en metselwerk Eindhoven
zaterdag 16 oktober 2021

Renovatie jaren 30 huis

CV-ketel vervangen/plaatsen Electra aanleggen in de gehele woning Waterleidingen/gasleidingen verleggen Boktor bestrijden Gevelvoegen herstellen Dakherstel, ca. 80m2 (dakpannen + loden verbindingen +evt schoorsteen)


Verbouwing Velp
woensdag 13 oktober 2021

Controle schoorsteen en klaar maken voor gebruik van houtkachel

Wij hebben in onze schoorsteen een flexibele pijp zitten van ik gok rond 200mm, ik zou graag willen weten of dit geschikt is voor een houtkachel. Ik weet niet of dit een enkel of dubbel wandige pijp is. Graag ontvang ik dan ook een kostenplaatje van de inspectie.


Gevel- en metselwerk Arnhem
woensdag 13 oktober 2021

Kamer op zolder realiseren

dakkapel plaatsen net over de nok / eventueel aan de voor en achterkant. nok onderkant is 1.87 meter, huis lengte 8 meter bij 5.5 meter breed. de nok verhoging dan waarschijnlijk 4.5 meter breed. huis staat aan poort zijde en heb geen schoorsteen buiten aan poort zijde wel de schacht aan de binnenkant


Verbouwing IJmuiden
dinsdag 12 oktober 2021

Lood vervangen en opnieuw voegen schoorsteen + pannen checken

Bij flinke regen lekt ons dak af en toe rondom de schoorsteen. Ik wil het lood rondom de schoorsteen laten vervangen en meteen het metselwerk van de schoorsteen opnieuw laten voegen. Ook lijkt het of in ieder geval één pan onder de schoorsteen bij de afvoer van de cv niet goed aansluit.


Dakdekken en dakreparaties Egmond-Binnen
dinsdag 12 oktober 2021

Dverse werkzaamheden aan dak, zie hieronder

Graag zouden we een offerte willen ontvangen voor de volgende werkzaamheden: - het vernieuwen van de huidige bitumenbedekking van plat dak van ongeveer 100m2 (er zit een isolatielaag onder) - het verwijderen van 1 schoorsteen - het vervangen van de transparante lichtkoepel (formaat ongeveer 2 x 2 m) - het aanbrengen van een groen dak - en indien mogelijk het aanbrengen van zonnepanelen Het dak is ook van binnenuit via trapportaal te bereiken. Met vriendelijke groet, namens de VvE Trompstraat 31, J. Winkler


Dakdekken en dakreparaties Amsterdam
Offertes aanvragen