Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Elektricien

Elektricien gezocht? Vind elektriciens

Een elektricien gezocht in de buurt? Hier vind je alle informatie voor het aanleggen van elektra in en om de woning. Vraag een offerte elektricien aan en vind de beste elektromonteur uit jouw regio.

Elektricien in de buurt vinden?

Kosten elektricien

Een elektricien kost gemiddeld €45,- per uur. Het uurtarief van een beginnend elektricien ligt tussen €25,- en €35,- per uur. De prijs voor een ervaren elektromonteur kan oplopen tot wel €70,- per uur. Ongecertificeerde elektriciens vragen vaak tussen €15,- en €20,- euro per uur. Niet ieder project heeft dezelfde prijs. Hieronder een overzicht van de kosten per project:

Project Prijs incl. btw Bijzonderheden
Elektra complete woning €3.000 - €4.000 Nieuwbouwwoning
Groepenkast vervangen 1-fase €400,- tot €500,- Op basis van 4 groepen
Groepenkast vervangen 3-fase €600,- tot €600,- Op basis van 4 groepen
Extra groep plaatsen €100,- tot €125,- Per groep
Enkel stopcontact aanleggen €40,- tot €60,- Standaard stopcontact
Krachtstroom aanleggen €250 tot €350,- 3-fase aansluiting
Aardlekschakelaar plaatsen €120,- tot €175,- Per schakelaar
Veiligheidskeuring NEN 1010 €175,- tot €350,- Pand tot <2500m2
Verlichting aanleggen per ruimte €400,- tot €600,- Excl. centrale bediening
Meterkast verplaatsen €1.000 - €1.500 Binnen 25 meter
Draden trekken €2,- tot €3,- Per meter
Elektra tuinhuis €400,- tot €500,- Elektra buiten de woning
Verlichting veranda €800 - €1.000 Schakelaars zware apparatuur

De kosten die gepaard gaan met elektrische problemen, kunnen al snel erg hoog oplopen. Daarom is het van belang om eerst de verschillende elektriciens onderling te vergelijken. Het uurloon van een ervaren elektricien ligt vaak hoger dan iemand die net begint. 

Wil je zeker zijn over de uurprijs elektricien, kan je uiteraard een vrijblijvende offerte aanvragen, waardoor je in contact gebracht zal worden met de professionele vakmannen.

Goedkope elektricien

Een goedkope elektricien kost gemiddeld tussen de €25,- en €35,- per uur. Dit zijn vaak beginnende elektromonteurs of ongecertificeerde elektriciens. Die laatste vragen vaak een bedrag tussen de €15,- en €20,- euro per uur.

Een ZZP eenmanszaak kost tussen de €35,- tot €45,- per uur. Een groot MKB elektriciteitsbedrijf met de nodige kennis en certificatie, kunnen je tussen de €45,- en de €70,- per uur rekenen.

Elektricien nodig?

Elektra vervangen

De elektra vervangen voor een volledige woning kost tussen de €4.000,- en  €5.000,-. De prijzen voor het vervangen van de elektriciteit per ruimte zijn als volgt:

Ruimte Prijs incl. btw
Woonkamer €400,- tot €600,-
Tuinhuis €300,- tot €400,-
Badkamer €450,- tot €650,-
Keuken €450,- tot €650,-
Slaapkamer €150,- tot €200,-

Prijs elektrische installatie

De kosten in het overzicht hieronder zijn richtprijzen op basis van een woning met een oppervlakte van 200 m2.

Elektrische installatie Prijs excl. btw
Materiaalkosten €2.000,- tot €2.500,-
Aanleggen elektricien €4.000,- tot €5.000,-
Keuring €100,- tot €150

Waar bestaat een elektrische installatie uit?

Een standaard elektrische installatie bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Verdeelkast: Voor de verdeling naar de aanwezige stroomkringen in de woning.
 • Elektriciteitsmeter: Voor het meten en registreren van het verbruik.
 • Stroomkringen: is een netwerk van kabels en schakelaars om alle aangesloten apparaten binnen een bepaalde stroomkring te laten werken. Bijvoorbeeld de verlichting in de keuken en woonkamer.
 • Beveiligingsschakelaars: Voor het verbreken van de stroomtoevoer bij overbelasting/ kortsluiting.
 • Differentieelschakelaars: Voor het uitschakelen van de stroomtoevoer wanneer deze niet gelijk zijn.

Prijsopbouw elektricien

De kosten voor een elektricien zijn als volgt opgebouwd:

Prijsopbouw elektricien Amsterdam

Erkende elektricien

Huur je via ons een elektromonteur in? Wij leveren enkel en alleen erkende elektriciens die voldoen aan ons keurmerk. 

Uiteraard is het werken met elektriciteit geen ongevaarlijke job. Indien een elektricien niet genoeg kennis heeft van het aanleggen of van het installeren van elektriciteit, zal deze klus niet met de nodige zorg verlopen en zal het eindresultaat waarschijnlijk niet naar wens zijn. 

Waarom een erkende elektricien?

Uiteindelijk staat veiligheid altijd voorop, dus kies je best voor een erkende elektricien.
Een erkende elektricien is een vakman die voldoende theoretische kennis heeft en reeds praktische ervaring heeft. 

Nog een belangrijk punt is dat een erkende elektricien verzekerd is - en dit is erg belangrijk aangezien elektrische werkzaamheden toch zekere risico’s met zich meedragen. Een erkende elektricien zal iets duurder zijn, maar dit zal je dan ook wel merken aan het eindresultaat

Spoed elektricien vinden

Soms moeten elektrische problemen spoedig opgelost worden. Op momenten als deze, is het erg belangrijk om zo snel mogelijk een elektricien te kunnen vinden.

Maar hoe weet je zeker of het elektrisch probleem een elektrisch noodgeval is? Je kan een elektrisch noodgeval herkennen aan het ruiken van een brandgeur, zonder meteen de bron te vinden die de geur veroorzaakt, dat je je stroomonderbreker continu moet resetten, dat de schakelaars knetteren wanneer je deze aanzet en dat je schroeiplekken opmerkt rond de stopcontacten.

In deze gevallen, maar ook in geval van twijfel, kies je best voor een elektricien die je in spoed kan komen helpen. Zo beperk je de schade aan je huis. De elektricien komt dan langs om de elektriciteit te installeren, te inspecteren en eventueel te vervangen of repareren.

Wat doet een elektricien?

Een elektricien voert uiteraard meerdere werkzaamheden uit. Hierbij een overzicht:

 • Aardlekschakelaar aanleggen: Het uitbreiden van de groepen in de meterkast (achter elke aardlekschakelaar vind je vier groepen);
 • Laten slaan van een aardpen: Een aardpen slaan behoort 
 • Groepenkast aanleggen: Een nieuwe groepenkast laten aansluiten bij het renoveren of moderniseren van jouw woning;
 • Bliksembeveiliging installeren: Dit beperkt eventuele schade bij blikseminslag en beschermt jouw woning;
 • Nieuwe stopcontacten aanleggen: Dit kan nodig zijn indien de woning sterk verouderd is of in het geval van een nieuwbouwwoning. In deze gevallen moet de elektricien vaak de elektriciteit vervangen;
 • Nieuwe verlichting aansluiten: Het aansluiten van nieuwe verlichting in oudere woningen die gerenoveerd worden of in nieuwe woningen;
 • Kabels wegwerken: Dit gaat vaak gepaard met het aanleggen van nieuwe stopcontacten en nieuwe lichtschakelaars;
 • Tuinverlichting aanleggen: Op basis van een tekening van de tuin en van jouw wensen, kan de elektricien verlichting aanleggen in de tuin;
 • Elektra buiten aanleggen: Het aanleggen van elektriciteit buiten de woning.
 • Overige elektra klussen: Ook behoort het laten aanleggen van domotica tot de werkzaamheden van een elektricien. Net zoals het installeren van een laadpaal, zonnepanelen, de intercom of inbraakbeveiliging
 • Verwarming of CV installatie: Het laten installeren van je verwarming behoort officieel niet tot de werkzaamheden van een elektricien maar omvat wel elektra werkzaamheden. 
Elektricien

Waar vind ik een elektricien?

Wij zorgen ervoor dat je verder geholpen wordt door een erkende vakman. Zo ben je zeker dat de elektricien uit jouw buurt komt en dat je perfect op maat geholpen zal worden. Onze vakmannen zijn in staat de meeste uiteenlopende elektra klussen uit te voeren in de meest lastige omstandigheden.

Offerte elektricien aanvragen?

Recente aanvragen voor een elektricien

maandag 18 september 2023

Wij hebben een elektricien nodig voor de installatie van onze nieuwe keuken.

IKEA is onze keuken aan het installeren en ze hebben ons enkele wijzigingen gegeven die we door een elektricien moeten laten uitvoeren. Ik heb het rapport bijgevoegd.


Elektra en groepenkast Amsterdam
donderdag 22 september 2022

Elektricien in Den Haag voor Perilex aansluiting

Gaat om een Perilex aansluiting voor inductieplaat. 2 fasen. Nu 6 groepen. Er is nu een aparte groep voor de oven, die gaat gebruikt worden voor een combioven (ga ervan uit dat dat zo kan) en een aparte groep voor de vaatwasser. Er moet uitbreiding komen voor de kookplaat. Vanuit de meterkast is er een doorgang door de muur naar de keuken die ernaast ligt. Is dus korte afstand. Kookplaat is er nog niet dus gaat om t/m het Perlilex stopcontact. Huis is gebouwd in 2019. Iemand merkte op dat er geen hoofdschakelaar is maar 2 aardlekschakelaars onder de groepen. Is een hoofdschakelaar nodig? Heb een slimme meter aangevraagd bij Stedin. Ben aan het kijken naar zonnepanelen. Denk dat het goed is om ook daarvoor de voorbereiding meteen mee te nemen. Is dat dan alleen een extra groep of moet er dan nog meer gedaan worden? En is het handig om ook nog een reserve groep aan te leggen/wat zijn de extra kosten daarvoor?


Elektra en groepenkast Den Haag
donderdag 25 augustus 2022

Elektricien voor keuken renovatie

We gaan onze keuken renoveren, dus we willen een stekker verplaatsen en hebben een extra aansluiting nodig voor een combi/oven, van de meterkast (in die hal) na de keuken, die we momenteel niet hebben. Ongeveer 5 meter. Zie bijgevoegd plan van nieuwe keuken.


Elektra en groepenkast Amsterdam
dinsdag 28 januari 2020

Diverse werkzaamheden elektricien

Geachte medewerkers, Hieronder heb ik een lijst van dingen die in mijn praktijk gedaan moeten worden. Graag heb ik een bijpassende offerte hiervoor. Met vriendelijke groet, Parham Bostamzad Groepenkast: -Leveren en installeren van nieuwe groepenkast volgens de norm NEN1010 met voldoende aantal 230V/16A en 400V/16A groepen alles via aardlek beveiligd. -Leveren en installeren van potentiaal vereffenings aardpunt tbv de aardvoorzieningen voor de apparatuur. Patchkast: -Leveren en installeren van patchkast tbv utp bekabeling en data apparatuur. -Leveren en installeren van 230V 2v wcd op aparte groep 16A. -Leveren en installeren van 1x utp naar meterkast tbv ziggo modem. -Leveren en installeren van 1x stekkerblok zwart in patchkast tbv apparatuur. Technische ruimte: -Leveren en installeren van patchkast. -Leveren en installeren van elektra voorzieningen afzuigmotor met amalgaamafscheider omschreven volgens plantekening 19111839-C1 met datum 16-01-2020. Sterilisatie: -Leveren en installeren van elektra voorzieningen Miele Thermodesinfector omschreven volgens plantekening 19111839-C1 met datum 16-01-2020. -Leveren en installeren van elektra voorzieningen Sterilisator Melag 41B omschreven volgens plantekening 19111839-C1 met datum 16-01-2020. -Leveren en installeren van elektra voorzieningen afdrukker rontgentoestel behandelkamer 1 omschreven volgens plantekening 19111839-C1 met datum 16-01-2020. Behandelkamer 1: -Leveren en installeren van 2x Cat5e data aansluiting op werkblad tbv PC. -Leveren en installeren van elektra voorzieningen plafondunit omschreven volgens plantekening 19111839-C1 met datum 16-01-2020. -Leveren en installeren van elektra voorzieningen behandelstoel omschreven volgens plantekening 19111839-C1 met datum 16-01-2020. -Leveren en installeren van elektra voorzieningen rontgentoestel omschreven volgens plantekening 19111839-C1 met datum 16-01-2020. Balie: -Leveren en installeren van 4x Cat5e data aansluiting tbv PC,


Elektra en groepenkast Leiden
donderdag 28 juni 2012

Klus voor elektricien

- verplaatsen en verwijderen stopcontacten; - ophangen 3 wandlampen (bedrading in muur frezen); - controleren stoppenkast en eventueel uitbreiden met een groep; - aanleggen goede TV-aansluitingen (kastjes) door het gehele huis (drie verdiepingen). Werkzaamheden uitgevoerd voor 1 september.


Elektra en groepenkast Rotterdam

Ik zoek een elektricien

Offertes aanvragen