Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Elektricien

Elektricien gezocht in jouw regio?

Op zoek naar een elektricien voor het aanleggen van elektra? Hier vind je erkende vakmannen en een overzicht van de kosten.

Vind hier jouw elektricien in de buurt

Spoed elektricien vinden

Soms moeten elektrische problemen spoedig opgelost worden. Op momenten als deze, is het erg belangrijk om zo snel mogelijk een elektricien te kunnen vinden.

Maar hoe weet je zeker of het elektrisch probleem een elektrisch noodgeval is? Je kan een elektrisch noodgeval herkennen aan het ruiken van een brandgeur, zonder meteen de bron te vinden die de geur veroorzaakt, dat je je stroomonderbreker continu moet resetten, dat de schakelaars knetteren wanneer je deze aanzet en dat je schroeiplekken opmerkt rond de stopcontacten.

In deze gevallen, maar ook in geval van twijfel, kies je best voor een elektricien die je in spoed kan komen helpen. Zo beperk je de schade aan je huis. De elektricien komt dan langs om de elektriciteit te installeren, te inspecteren en eventueel te vervangen of repareren.

Kosten elektricien

De kosten die gepaard gaan met elektrische problemen, kunnen al snel erg hoog oplopen. Daarom is het van belang om eerst de verschillende elektriciens onderling te vergelijken. Het uurloon van een ervaren elektricien ligt vaak hoger dan iemand die net begint. 

Uiteraard kan je ook meteen een vrijblijvende offerte opvragen bij professionele vakmannen die actief zijn in jouw buurt.

Gemiddeld kost een elektricien per uur ongeveer €35 à €40. Uiteraard zal het uurloon van een elektricien met ervaring hoger liggen dan het uurloon van een beginnende, goedkope elektricien. Gemiddeld bedragen de kosten elektricien per uur van een beginnende elektricien €25 tot €50.

Wil je zeker zijn over de uurprijs elektricien, kan je uiteraard een vrijblijvende offerte aanvragen bij Casius, waardoor je in contact gebracht zal worden met de professionele vakmannen.

Kosten per type ruimte

Dit zijn de kosten per type ruimte:

Ruimte Gemiddelde prijs aanleggen elektra Bijzonderheden
Complete woning €5.000 Stopcontacten aanleggen, vervangen van de meterkast en aansluiten van een aardlekschakelaar
Tuinhuis €500 Elektriciteit buiten de woning
Woonkamer €600 Voornamelijk verlichting en thermostaat
Keuken/washok/badkamer €900 Verlichting en zwaardere apparatuur op krachtstroom
Veranda €1000 Grenzend aan huis, schakelaars in woning en aansluiting voor zware apparatuur voor bijvoorbeeld een buitenkeuken

Vind een elektricien in de buurt

Prijsopbouw elektricien

De kosten voor een elektricien zijn als volgt opgebouwd:

Prijsopbouw elektricien

Wat beïnvloedt de prijs?

Uiteraard zal niet elke project hetzelfde kosten. De vaakst voorkomende elektrische werkzaamheden vind je hieronder, samen met de prijzen inclusief btw.

 • Voor het vervangen van de groepenkast zul je tussen de €400 en de €600 moeten betalen;
 • De aanleg van elektriciteit in je woning kost tussen de €1.200 en de €1.600;
 • Stopcontacten aanleggen in je woning zal tussen de €40 en de €60 kosten;
 • Wanneer je verlichting wil laten aanleggen, zal dit €400 à €650 kosten;
 • De aanleg van krachtstroom zal je €250 tot €350 kosten.

De prijs van de werkzaamheden hangt ook af van hoe 'groot' het project is. Je betaalt minder voor een groter project dan voor een kleinere klus. Het uurloon voor een kleine klus zal hoger liggen dan het uurloon voor een grotere klus.

Goedkope elektricien

Het is belangrijk dat je vooraf weet wat de elektricien je zal aanrekenen per uur. Een degelijke elektricien vraagt gemiddeld €45 per uur. Uiteraard zijn er goedkope elektriciens maar deze elektriciens hebben meestal geen diploma. Geef dus zeker prioriteit aan zekerheid.

Een elektricien zonder diploma zal €10 tot €25 kosten - maar samenwerken met een dergelijke elektricien wordt afgeraden. Een eenmanszaak zal je €35 tot €45 aanrekenen per uur, en een groot elektriciteitsbedrijf met de nodige kennis en certificatie, zal je tussen de €45 en de €70 kosten per uur.

Wat doet een elektricien?

Elektricien

Een elektricien voert uiteraard meerdere werkzaamheden uit. Hierbij een overzicht:

 • Aardlekschakelaar aanleggen: Het uitbreiden van de groepen in de meterkast (achter elke aardlekschakelaar vind je vier groepen);
 • Groepenkast aanleggen: Een nieuwe groepenkast aansluiten bij het renoveren of moderniseren van jouw woning;
 • Bliksembeveiliging installeren: Dit beperkt eventuele schade bij blikseminslag en beschermt jouw woning;
 • Nieuwe stopcontacten aanleggen: Dit kan nodig zijn indien de woning sterk verouderd is of in het geval van een nieuwbouwwoning. In deze gevallen moet de elektricien vaak de elektriciteit vervangen;
 • Nieuwe verlichting aansluiten: Het aansluiten van nieuwe verlichting in oudere woningen die gerenoveerd worden of in nieuwe woningen;
 • Kabels wegwerken: Dit gaat vaak gepaard met het aanleggen van nieuwe stopcontacten en nieuwe lichtschakelaars;
 • Tuinverlichting aanleggen: Op basis van een tekening van de tuin en van jouw wensen, kan de elektricien verlichting aanleggen in de tuin;
 • Elektra buiten aanleggen: Het aanleggen van elektriciteit buiten de woning.

Waarom een erkende elektricien?

Uiteraard is het werken met elektriciteit geen ongevaarlijke job. Indien een elektricien niet genoeg kennis heeft van het aanleggen of van het installeren van elektriciteit, zal deze klus niet met de nodige zorg verlopen en zal het eindresultaat waarschijnlijk niet naar wens zijn. 

Uiteindelijk staat veiligheid altijd voorop, dus kies je best voor een erkende elektricien.
Een erkende elektricien is een vakman die voldoende theoretische kennis heeft en reeds praktische ervaring heeft. 

Nog een belangrijk punt is dat een erkende elektricien verzekerd is - en dit is erg belangrijk aangezien elektrische werkzaamheden toch zekere risico’s met zich meedragen. Een erkende elektricien zal iets duurder zijn, maar dit zal je dan ook wel merken aan het eindresultaat

Waar vind ik een elektricien?

Casius zorgt ervoor dat je verder geholpen wordt door een erkende vakman. Zo ben je zeker dat de elektricien uit jouw buurt komt en dat je perfect op maat geholpen zal worden.

De elektriciens via Casius kunnen elektra komen aanleggen bij jou indien je net een nieuwbouwwoning gekocht hebt, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook een aardpen slaan in je huidige woonst, in geval van renovaties en modernisering.

Elektriciens in jouw regio

Recente aanvragen voor een elektraklus

zondag 15 mei 2022

Meterkast uitbreiden en elektra aansluiten

Meterkast uitbreiden, volledige aansluiting van 3 extra groepen op zonnepanelen, airco systeem en zolder. Kabels doortrekken naar de meterkast (vanuit de kruipruimte naar de meterkast, er zijn nog geen extra loze leidingen tussen de kruipruimte naar de meterkast, wel 2 pijpen waar voldoende ruimte lijkt te zijn voor het ruimte maken voor de nieuwe kabels).


Elektra en groepenkast Vleuten
dinsdag 10 mei 2022

Elektra aanleggen

Ik zoek een elektricien die op zolder 2 extra groepen en een internet aansluiting kan maken met bijbehorende stopcontacten. Het is een nieuwbouwhuis van 5 jaar oud. er zijn geen lege buizen naar de meterkast (de bestaande buizen worden gebruikt voor de wasmachine en door de zonnepanelen). op zolder dienen er twee (dubbele) stopcontacten en een internet-aansluiting te komen aan een (betonnen) wand en aan de andere zeide een enkel stopcontact (op een eigen nieuwe groep; voor de droogtrommel). de kabels van de andere zeide van de zolder kunnen bovenlangs naar de andere kant van de zolder vanwaar ze via de scheve koof in het trapgat naar beneden kunnen en dan via de kruipruimte naar de meterkast.


Elektra en groepenkast Nijkerkerveen
dinsdag 10 mei 2022

Uitbreiding elektra NexGenNic BV

Zoek een vakman voor het vervangen van elektra in mijn woning. Het betreft de uitbreiding van: extra groep tbv combi/oven 3500 W 1 fase keuken met kabel vanuit meterkast 15 mrt door bestaand verlaagde plafond extra kabel tbv toekomstige kookplaat vanuit meterkast idem combi/oven 3500 W 1 fase verplaatsen van 2x WCD aansluiting in wand elk 1 mtr met nieuwe WCD kabelgoot 25 mtr (kale versie die ook vaak in verlaagde plafonds wordt toegepast) aan plafond in het zicht met 6x WCD aangesloten op bestaande installatie Kabelgoot 25 mtr (plint) met 6x WCD aangesloten op bestaande installatie


Elektra en groepenkast Amsterdam
vrijdag 06 mei 2022

Vervangen Meterkast + elektra verbeteren

Wij verhuren een appartement aan de Hogenkampsweg 49 in Zwolle. In deze woning willen graag de meterkast vervangen, gecombineerd met een aantal verbeteringen: Graag ontvangen wij van u een offerte van : - Vervangen Meterkast, met mogelijkheid voor inductie-koken - Alle stopcontacten geaard maken (afwerkplaatje doen we zelf wel) - Alle geaarde stopcontacten controleren of ze idd geaard zijn - Eventueel verdere geadviseerde verbeteringen. In de bijlage de belangrijkste situatiefoto’s. Alvast dank voor uw reactie.


Elektra en groepenkast Zwolle
donderdag 05 mei 2022

Vervangen elektra + meterkast

Ik zoek een elektricien die de elektra in mijn gehele woning kan vervangen + een nieuwe meterkast kan plaatsen.


Elektra en groepenkast Vlissingen
woensdag 04 mei 2022

Elektra aanleggen in tuin

Ik wil graag 7 stroom punten (wandcontactdozen) aan laten leggen in de tuin.


Elektra en groepenkast Oude Wetering

Offertes aanvragen van elektriciens

Offertes aanvragen