Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Elektricien

Elektra vervangen

Wanneer de elektra in een bestaande oudere woning verouderd is komt vroeg of laat het moment dat de elektrische bedrading en het elektra systeem vervangen moeten worden. In de meeste gevallen komt dan ook de meterkast of ook wel groepenkast aan de beurt. Deze klus kan je het beste door een erkende elektricien laten uitvoeren. 

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het vervangen van de elektra, maar ook bij het installeren van zonnepanelen en het aansluiten van een domotica systeem. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je de elektra wilt laten vervangen? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten elektra vervangen

De exacte kosten voor elektra laten vervangen zijn lastig om van te voren te bepalen. Schakel daarom voor de exacte kosten een erkende elektricien in. Voor nu zie je in het onderstaande tabel enkele voorbeelden die je een indicatie geven van de kosten die je kunt verwachten per klus.

Let op: de elektricien via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Ruimte waarin elektra vervangen wordt Gemiddelde prijs
Complete woning €2.000 - €3.200
Woonkamer €400 - €600
Badkamer en keuken €450 - €625
Tuinhuis €280

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Groepenkast laten vervangen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Waar is de prijs van afhankelijk?

Elektriciteit laten aansluiten in een bestaand of nieuwbouw huis, opbouw of aanbouw is best een grote klus. De prijs voor het vervangen en het vernieuwen van de elektrabedrading in je woning is afhankelijk van het woonoppervlakte, maar ook van het aantal kamers zoals de woonkamer, slaapkamer, badkamer etc.

Hieronder staan de belangrijkste punten die de prijs van het vervangen van de elektra beïnvloeden:

  • Hoeveel stopcontacten wil je?

  • Wil je de complete bedrading laten vernieuwen?

  • Moeten er extra groepen aangelegd worden?

  • Wil je de groepenkast laten vernieuwen?

  • Wil je nieuw schakelmateriaal?

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente elektra vervanging aanvragen

dinsdag 10 mei 2022

Uitbreiding elektra NexGenNic BV

Zoek een vakman voor het vervangen van elektra in mijn woning. Het betreft de uitbreiding van: extra groep tbv combi/oven 3500 W 1 fase keuken met kabel vanuit meterkast 15 mrt door bestaand verlaagde plafond extra kabel tbv toekomstige kookplaat vanuit meterkast idem combi/oven 3500 W 1 fase verplaatsen van 2x WCD aansluiting in wand elk 1 mtr met nieuwe WCD kabelgoot 25 mtr (kale versie die ook vaak in verlaagde plafonds wordt toegepast) aan plafond in het zicht met 6x WCD aangesloten op bestaande installatie Kabelgoot 25 mtr (plint) met 6x WCD aangesloten op bestaande installatie


Elektra en groepenkast Amsterdam
vrijdag 06 mei 2022

Vervangen Meterkast + elektra verbeteren

Wij verhuren een appartement aan de Hogenkampsweg 49 in Zwolle. In deze woning willen graag de meterkast vervangen, gecombineerd met een aantal verbeteringen: Graag ontvangen wij van u een offerte van : - Vervangen Meterkast, met mogelijkheid voor inductie-koken - Alle stopcontacten geaard maken (afwerkplaatje doen we zelf wel) - Alle geaarde stopcontacten controleren of ze idd geaard zijn - Eventueel verdere geadviseerde verbeteringen. In de bijlage de belangrijkste situatiefoto’s. Alvast dank voor uw reactie.


Elektra en groepenkast Zwolle
donderdag 05 mei 2022

Vervangen elektra + meterkast

Ik zoek een elektricien die de elektra in mijn gehele woning kan vervangen + een nieuwe meterkast kan plaatsen.


Elektra en groepenkast Vlissingen
woensdag 27 april 2022

Renoveren elektra

Bij de bouwtechnische inspectie bleek dat er geen functionerende aardlekschakelaar aanwezig is. Het huis wordt 15 juni 2022 casco gestript. Dit kan een mooie kans zijn om de elektra te renoveren in het gehele huis. Het huis is uit 1974, dus vermoedelijk is zowel de groepenkast als de bedrading aan vervanging toe. • Hoeveel kost het installeren van een aardlekschakelaar? • En hoeveel zou het vervangen van de gehele elektra kosten? o Hoelang duurt het vervangen van de elektra (stoppenkast + bedrading) in een compleet huis (87m²)? o Hebben jullie tijd in de periode van 20 t/m 30 juni 2022?


Elektra en groepenkast Amsterdam Zuidoost
maandag 25 april 2022

Elektra/meterkast aanpassen en waterleiding vervangen/aanleggen

Huidige situatie meterkast: 7 stoppen groepen (nog niet geheel inzichtelijk wat op welke groep zit, geen stroomstoringen gehad afgelopen 10 jaar) 1 aardlek groep voor de keuken. 2 hoofdschakelaars Instroom 3x25A Wat wensen wij: - Meterkast vernieuwen en uitbreiden naar 12 groepen (is onze verwachting wat noodzakelijk is) - Aanleggen 2 of 3 stopcontacten voor 3 elektrische verwarmings elementen 1500 watt per stuk (via kruipruimte leiding trekken?) - Aanleggen stopcontact buiten, via de kruipruimte aanleggen - Aanleggen waterleiding buiten, via de kruipruimte aanleggen - Aanleggen krachtstroom voor keuken doorstroom boiler, via kruipruimte aanleggen - Aanleggen of voorbereiden(afhankelijk wanneer badkamer verbouwing gebeurt) krachtstroom voor doorstroomboiler badkamer. - Aanleggen krachtstroom voor inductieplaat keuken, via de kruipruimte aanleggen (mogelijk ligt deze er al ivm elektrisch fornuis) - Koudwater leiding naar keuken in kruipruimte vervangen, deze is aan het oxideren. Mocht u geen waterleidingen aanleggen/vervangen dan graag vrijblijvende offerte voor de gewenste elektra werkzaamheden. MVG Zwaan


Elektra en groepenkast Doetinchem
zondag 24 april 2022

Draden wegwerken& vervangen stopcontacten

We hebben een paar elektra draden die we willen wegwerken (beton muur)~3m lengte, 3 extra stopcontacten (1 in een gips blok muur en 2 in de beton muur) en 15 stopcontacten/schakelaars te vervangen.


Elektra en groepenkast Duivendrecht
Offertes aanvragen