Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Elektricien

Elektra vervangen

Elektra vervangen

Wanneer de elektra in een bestaande oudere woning verouderd is komt vroeg of laat het moment dat de elektrische bedrading en het elektra systeem vervangen moeten worden. In de meeste gevallen komt dan ook de meterkast of ook wel groepenkast aan de beurt. Deze klus kan je het beste door een erkende elektricien laten uitvoeren. 

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het vervangen van de elektra, maar ook bij het installeren van zonnepanelen en het aansluiten van een domotica systeem. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je de elektra wilt laten vervangen? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten elektra vervangen

De exacte kosten voor elektra laten vervangen zijn lastig om van te voren te bepalen. Daarom schakel je voor het beste resultaat een erkende elektricien in, maar wat zijn daarvan de kosten? In onderstaande tabel zie je enkele voorbeelden die je een indicatie geven van de kosten die je kunt verwachten per klus.

Let op: de elektricien via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Ruimte waarin elektra vervangen wordt Gemiddelde prijs
Complete woning €2.000 - €3.200
Woonkamer €400 - €600
Badkamer en keuken €450 - €625
Tuinhuis €280

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Elektricien controle

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Waar is de prijs van afhankelijk?

Elektriciteit laten aansluiten in een bestaand of nieuwbouw huis, opbouw of aanbouw is best een grote klus. De prijs voor het vervangen en het vernieuwen van de elektrabedrading in je woning is afhankelijk van het woonoppervlakte, maar ook van het aantal kamers zoals de woonkamer, slaapkamer, badkamer etc.

Hieronder staan de belangrijkste punten die de prijs van het vervangen van de elektra beïnvloeden:

  • Hoeveel stopcontacten wil je?

  • Wil je de complete bedrading laten vernieuwen?

  • Moeten er extra groepen aangelegd worden?

  • Wil je de groepenkast laten vernieuwen?

  • Wil je nieuw schakelmateriaal?

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente elektra vervanging aanvragen

dinsdag 19 oktober 2021

Gehele elektra vervangen in woning

Wilt u ons een offerte doen toekomen voor het vervangen van alle electra? Nieuwe centraaldozen. Woning is 15 bij met 3 verdiepingen


Elektra en groepenkast Oegstgeest
dinsdag 19 oktober 2021

Vervangen meterkast

In december krijgen wij de sleutel tot een jaren 1958 woning met oude meterkast. In het huis zit oude bedrading die wellicht vervangen dient te worden. Wat opvalt is dat er op de begane grond de bedrading is vervangen, op de 1e etage en zolder zit nog de oude bedrading. Graag ontvang ik een offerte voor het vervangen: - De meterkast - Vervangen oude bedrading - Vervangen / inspectie elektra heel huis. - Hoelang het duurt om de reparaties uit te voeren Voorkeur gaat uit naar een lokale partij.


Elektra en groepenkast Kortenhoef
zondag 17 oktober 2021

Extra groepen toevoegen

Huis is volledig gestript en bevat momenteel 4 groepen. Er moeten zeker 2 groepen toegevoegd worden ivm inductie koken en aansluiten van vaatwasser. Wellicht dat de elektra ook verouderd is en helemaal vervangen moet worden. Moet sowieso extra elektra naar de keuken.


Elektra en groepenkast Amsterdam Zuidoost
donderdag 14 oktober 2021

Spoed: Elektrapunt verwijderen + naburig elektrapunt vervangen

Lichtschakelaar vervangen door een stopcontact met lichtschakelaar. Naastgelegen stopcontact opheffen ivm in de weg zitten. Stucwerk herstellen. Het gaat om een spoedklus ivm aanbrengen kast. Uiterste uitvoerdatum 20 oktober, het liefst eerder nog.


Elektra en groepenkast Amsterdam
dinsdag 12 oktober 2021

Elektra van gehele woning vervangen

Elektra in de gehele woning vervangen (car 85 m2 + tuinkantoor 9m2). Dit betreft: Veel groepen plaatsen, elke ruimte licht gescheiden van stopcontacten, losse was- en drooggroep, keuken: (licht + oven krachtstroom), (koelkast + vriezer + waterkoker) en afwasmachine + stopcontacten).


Elektra en groepenkast Amsterdam
zondag 10 oktober 2021

Vervangen van elektra

Wij hebben onlangs een woning gekocht uit de jaren 1939. Volgens de bouwkundige keuring is het elektra nog op orde, maar aangezien wij sowieso gaan verbouwen, willen wij het graag in één keer goed doen. Ik zou graag willen weten wat er komt kijken bij het volledig vervangen van het elektra in huis inclusief een nieuwe meterkast. En ook of dit in delen kan per verdieping.


Elektra en groepenkast Zaandam
donderdag 07 oktober 2021

Elektra vervangen van een oud huis

We zijn het huis aan het strippen en nu moet er nieuwe elektra in + extra groepen voor inductie en keuken apparatuur overdag bereikbaar.


Elektra en groepenkast Voorschoten
woensdag 06 oktober 2021

Meerdere elektra klussen in huis

Graag offerte voor de volgende werkzaamheden: Woon/eetkamer: * Vervangen van 5 wandcontactdozen met randaarde 2-voudig opbouw met 5 wandcontactdozen door randaarde 2-voudig inbouw. * Vervangen van 2 opbouw wisselschakelaar door 2 inbouw wisselschakelaar. Slaapkamers: * Verplaatsen van 2 wandcontactdozen met randaarde 2-voudig opbouw recht naar beneden met 2 wandcontactdozen met randaarde 2-voudig inbouw. Invrezen lengte ~ 70 cm. * Vervangen van 2 combinatie wisselschakelaar/stopcontact met randaarde opbouw door 2-stop combinatie wisselschakelaar/stopcontact met randaarde inbouw * plaatsen van 2 extra wandcontactdozen met randaarde 2-voudig inbouw ~70 cm onder de combinatie wisselschakelaar/stopcontact. Invrezen lengte ~ 70 cm. (2x) Wij zorgen zelf voor de stopcontacten en schakelaars.


Klussen Utrecht
maandag 04 oktober 2021

Gasgeiser vervangen door elektrische geiser, incl. aanpassen elektra

Ik zoek een vakman die voor mij de huidige gasgeiser kan vervangen door een elektrische geiser. Hierbij moet er waarschijnlijk ook elektra voor aangepast moeten worden, maar dat weet de vakman denk ik wel.


Installatie- en leidingwerk Rotterdam
Offertes aanvragen