Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Elektricien

Elektra vervangen

Wanneer de elektra in een bestaande oudere woning verouderd is komt vroeg of laat het moment dat de elektrische bedrading en het elektra systeem vervangen moeten worden. In de meeste gevallen komt dan ook de meterkast of ook wel groepenkast aan de beurt. Deze klus kan je het beste door een erkende elektricien laten uitvoeren. 

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het vervangen van de elektra, maar ook bij het installeren van zonnepanelen en het aansluiten van een domotica systeem. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je de elektra wilt laten vervangen? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten elektra vervangen

De exacte kosten voor elektra laten vervangen zijn lastig om van te voren te bepalen. Schakel daarom voor de exacte kosten een erkende elektricien in. Voor nu zie je in het onderstaande tabel enkele voorbeelden die je een indicatie geven van de kosten die je kunt verwachten per klus.

Let op: de elektricien via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Ruimte waarin elektra vervangen wordt Gemiddelde prijs
Complete woning €2.000 - €3.200
Woonkamer €400 - €600
Badkamer en keuken €450 - €625
Tuinhuis €280

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Groepenkast laten vervangen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Waar is de prijs van afhankelijk?

Elektriciteit laten aansluiten in een bestaand of nieuwbouw huis, opbouw of aanbouw is best een grote klus. De prijs voor het vervangen en het vernieuwen van de elektrabedrading in je woning is afhankelijk van het woonoppervlakte, maar ook van het aantal kamers zoals de woonkamer, slaapkamer, badkamer etc.

Hieronder staan de belangrijkste punten die de prijs van het vervangen van de elektra beïnvloeden:

  • Hoeveel stopcontacten wil je?

  • Wil je de complete bedrading laten vernieuwen?

  • Moeten er extra groepen aangelegd worden?

  • Wil je de groepenkast laten vernieuwen?

  • Wil je nieuw schakelmateriaal?

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente elektra vervanging aanvragen

donderdag 26 januari 2023

Aanleggen elektra zolder

Na een verbouwing is de elektra op zolder nog niet aangelegd. Aanleggen 2/3 lamp punten en 4 stopcontacten, evt vervangen huidige elektra naar zolder. En aanleggen extra groep naar keuken voor elektrisch koken.


Elektra en groepenkast Amersfoort
donderdag 26 januari 2023

Vervangen stopcontact

1) Nieuwe CV ketel geplaatst (in badkamer) met slimme thermostaat (Google Nest-blauwe cirkel) die op stroom werkt. Wil graag dubbele stop contact ipv enkele (rode cirkel) laten plaatsen (langere kabels naar Thermostaat dan ook nodig). 2) Licht op dimmer in woonkamer knippert vaak - misschien kunt u kijken of er iets met de elektra is of dat het aan de gloeilamp ligt


Elektra en groepenkast Amsterdam
woensdag 25 januari 2023

Elektra aanleggen + nieuwe meterkast plaatsen

Elektra aanleggen tbv een nieuwe keuken en het vervangen van de meterkast


Elektra en groepenkast Heerenveen
woensdag 25 januari 2023

Vervanging elektrische bedrading

Elektra in de hele woning vervangen. Waar nodig ongeaarde stopcontacten, door geaarde variant vervangen


Elektra en groepenkast Zaandam
maandag 23 januari 2023

Vervangen elektra gehele woning

Woning is uit 1964. Heeft nu geen aardpen en geen aardlekschakelaar dat moet wel. Complete meterkast vervangen. gehele elektra woning vervangen. 3 stopcontacten extra plaatsen 1 in badkamer en 2 in keuken. We krijgen nieuwe keuken met alle inbouw apparatuur zoals vaatwasser, cooker etc Ook komen er 10 zonnepanelen Ik kan maar 1 foto toevoegen zie ik


Elektra en groepenkast Rotterdam
zaterdag 21 januari 2023

Elektra aanleggen of vervangen

1 fase naar 3 fase meterkast plus graven en rode mantel buis plaatsen


Elektra en groepenkast Meedhuizen
Offertes aanvragen