Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Bitumen branden

Plat dak

Begint je huidige dakbedekking gebreken te vertonen en ben je dus opzoek naar een dakdekker? Lees gauw verder en vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Is je huidige dakbedekking aan vervanging toe? De dakdekkers via Casius staan voor je klaar.

Een dakbedekking of dakbekleding van een plat dak gaat ongeveer 20 tot maximaal 55 jaar mee. Om lekkages te voorkomen, zul je dus rond het einde van de levensduur van je dak de dakbedekking moeten vernieuwen. Daarbij heb je keuze uit verschillende soorten dakbedekkingen, met elk hun eigen kenmerken en voor- en nadelen. Welke dakbedekking je het beste kunt kiezen, hangt van af die kenmerken, maar ook van de prijs. 

Onze professionals hebben ruime ervaring met verschillende dakbedekkingen. Zo zijn ze gespecialiseerd in PVC dakbedekking, EPDM dakbedekking, bitumen dakbedekking, maar ook in de modernere groendaken. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Vind een dakdekker in jouw buurt

Wat kost het vervangen van je dakbedekking?

De kosten voor het bedekken van je dak hangen vooral af van: het aantal m² dat bedekt moet worden, het soort dakbedekking, de moeilijkheid van het te bedekken dakoppervlak en de ervaring van de dakdekker. In de onderstaande tabel zie je de gemiddelde kosten van de verschillende soorten dakbedekkingen en hun gemiddelde levensduur.

Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort dakbedekking Prijs per m² (inclusief materiaal, arbeid en btw) Gemiddelde levensduur
Bitumen €45 30 jaar
PVC €50 25 jaar
EPDM €50 40 jaar
Groendak €55 50 jaar

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

De verschillende soorten dakbedekkingen

Vind een dakdekker in jouw buurt

Recente aanvragen voor het vervangen van dakbedekking

maandag 16 mei 2022

Plat dak renoveren (~50m2)

Ik heb een verrot plat dak en dit wil ik laten vervangen, inclusief de isolatie. De oppervlakte hiervan is ongeveer 50m2. De nieuwe dakbedekking wil ik denk ik weer van bitumen hebben, maar sta open voor informatie over de andere mogelijkheden.


Dakdekken en dakreparaties Moordrecht
maandag 16 mei 2022

Dakbedekking vervangen (21 m2)

Graag zou ik en mijn buurman ons gezamenlijk plat dak totaal +/- 21m2 willen laten vervangen met EPDM. En als optie met groendak. Nu licht hier bitumen met een grind laag op.


Dakdekken en dakreparaties Leusden
donderdag 12 mei 2022

Dakbedekking vervangen (70 m2)

Huidige bitumen dak is nu 15 jaar oud. Ik overweeg, om problemen te voorkomen, mijn platte daken te voorzien van een nieuwe laag. Het huidige dak (daken) bestaat ui tempex waarop een laag bitumen liggen. Daarop ligt een laag grind, Ik wil met een vakman eens doornemen waarvoor te kiezen, weer bitumen of toch EPDM. Het dak bestaat uit nogal wat hoeken en verspringingen. Kortom, advies is nodig Gaat om 60 a 70 m2.


Dakdekken en dakreparaties Andelst
donderdag 12 mei 2022

Dakbedekking vervangen

Ik zou graag in contact komen met een EPDM dakdekker voor het bedekken van mijn dak. Oppervlakte niet bekend.


Dakdekken en dakreparaties Arnhem
donderdag 12 mei 2022

Dakbedekking vervangen ( 40 m2)

Zoek een vakman voor het vervangen van mijn dakbedekking op een garage. Wil graag epdm of bitumen, gaat om 40 m2


Dakdekken en dakreparaties Sittard
donderdag 12 mei 2022

Dakbedekking vervangen ( 12 m2)

Zoek een vakman voor het vervangen van mijn dakbedekking op mijn twee dakkappelen. Gaat in totaal om 12 m2.


Dakdekken en dakreparaties Veldhoven
Offertes aanvragen