Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Plat dak vervangen

Plat dak vervangen? Kosten per m2

Een plat dak vervangen? Lees hier alles over de kosten per m2 en kom in contact met erkende dakspecialisten voor het uitvoeren van je klus. Vraag gratis offertes aan en wij brengen je in contact!

Plat dak vervangen bij jou in de buurt

Dakbedekking plat dak vervangen: Kosten per m2

Hieronder een overzicht van de kosten per m2 voor het vervangen van een plat dak per soort dakbedekking:

Soort dakbedekking Prijs per m2 Gemiddelde levensduur
Bitumen €70 - €90 20 - 25 jaar
PVC €75 - €95 20 - 25 jaar
EPDM €95 - €120 35 - 40 jaar
Groendak €60 - €65 55 - 60 jaar

Je wilt aan je platte dak een dakrenovatie laten uitvoeren, maar wat kost een plat dak vervangen? Dat ligt aan het soort materiaal waarmee je jouw dak wil laten bekleden.

Bitumen dakbedekking

Wil je de dakbedekking van een plat dak met bitumen laten leggen? Bitumen dakbedekking heeft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding, per m2 kost het tussen de €70 en €90, en vraagt om weinig onderhoud. Het hoeft slechts jaarlijks ontmost te worden. Je kunt het ook in verschillende kleuren krijgen.

Bij bitumen heb je de keuze uit SBS bitumen - dit heeft een beschermende bovenlaag - en APP bitumen - dit heeft niet de beschermende laag. Bitumen wordt geplaatst met een gasbrander, waardoor het goed hecht aan het dak. 

PVC dakbedekking

Wil je pvc dakbedekking op een plat dak? Dit is een waterdichte kunststof, verkrijgbaar in verschillende kleuren. PVC kost gemiddeld tussen de €75 en de €90

Het materiaal heeft een lichtgewicht, waardoor het aan te brengen is met lijm. Het beste reinig je jouw dak twee keer per jaar door vuil te verwijderen. 

PVC dakbedekking is wortelbestendig en is daardoor goed te combineren met glasvezelwapening laag, wat het een geschikte dakbedekking maakt voor groendaken.
Witte PVC dakbedekking is zonwerend. 

EPDM dakbedekking

Nog een dakbedekking voor een plat dak is EPDM. Gemiddeld kost EPDM tussen de €95 en €120. Dit is een kunststof gemaakt van synthetisch rubber. Het is daardoor soepel én extra stevig. Het fijne van het materiaal is dat het onderhoudsvrij is en bestand is tegen uv-straling. EPDM dakbedekking beschermt je dak optimaal tegen de verschillende weersomstandigheden en is goed te combineren met een groendak. Net als PVC dakbedekking, wordt EPDM met lijm bevestigd. 

Groendak dakbedekking

Heb je PVC of EPDM als dakbedekking van je platte dak? Dan heb je de keuze om een groene dakbedekking van je plat dak te maken. Je dak wordt dan aangepast zodat het geschikt is voor vegetatie, of in andere woorden: plantengroei. Het regenwater wordt snel weg geleid en door drainage- en begroeiingslagen op het groendak kunnen planten goed groeien. Gemiddeld kost een groendak tussen de €60 en €65

De grote voordelen van groendaken zijn dat ze akoestisch isoleren, warmte binnenhouden en optimaal beschermen tegen het weer. Maar misschien is het grootste voordeel wel dat groendaken duurzaam en milieuvriendelijk zijn, omdat ze schadelijke stoffen uit de lucht filteren.

Ben je op zoek naar een dakdekker en wil je een offerte voor de dakbedekking van een plat dak? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Goedkope dakbedekking plat dak

De goedkoopste dakbedekking is bitumen, het kost namelijk €70 - €90 per m2. De meeste daken zijn dan ook gedekt met bitumen dakbedekking. Dit is ook niet gek want bitumen is een goedkope dakbedekking voor een plat dak. En ondanks de lage kosten per m2 is bitumen uitstekend in het beschermen van jouw schuur, huis, garage en aanbouw. Wel gaat het materiaal niet extreem lang mee en is het lastiger aan te leggen.

EPDM is niet zonder reden steeds populairder. Het is namelijk een duurzaam materiaal dat weinig onderhoud vraagt. Het materiaal scheurt niet makkelijk en is dus geschikt als je regelmatig op je dak moet lopen. Wel is het materiaal bij aanschaf iets prijziger, maar dit betaalt zich terug in het aantal jaar dat het materiaal mee kan. 

PVC wordt minder vaak aanbevolen. Dit komt doordat het een minder duurzaam materiaal is. Daarnaast kan het in een paar jaar tijd al wat sporen vertonen van schade. 

Een groendak is zowel esthetisch, als nuttig vanwege de extra bescherming die het biedt tegen de weersomstandigheden. Aan de andere kant is bij dit soort daken een lek lastiger op te sporen.

Kosten plat dak vervangen op basis van 50 m2

Dit zijn per soort dakbedekking de kosten voor het vervangen van een plat dak op basis van een oppervlakte van 50 m2. De prijzen zijn inclusief arbeidskosten en BTW.

Soort dak Gemiddelde prijs per 50 m2
Bitumen €2.500
EPDM €3.500
PVC €4.000

Bitumen voordelen en nadelen

Bitumen dakbedekking krijgt steeds sterkere concurrentie van bijvoorbeeld EPDM en PVC, maar het is nog steeds een goede keuze. Het materiaal is voordelig in prijs in vergelijking met andere dakbedekkingen voor platte daken. 

Het dak, bedekt met bitumen, is goed bestand tegen vocht en is een duurzaam materiaal: het bestaat voor een groot deel uit gerecycled materiaal. Daarnaast is bitumen gemakkelijk en snel te herstellen of te vervangen.

Ben je van plan je dak te isoleren? Bitumen is goed te combineren met isolatie.
Wordt je dak van buiten uit geïsoleerd (wat aan te raden is), dan kan bitumen op de isolatielaag geplaatst worden.

Het nadeel van bitumen is dat het minder goed bestand is tegen UV-straling. Daarnaast is, in vergelijking met andere dakbedekkingen voor platte daken, de levensduur relatief kort.

Daarbij is bitumen niet naadloos; het materiaal wordt in stroken aangebracht. De naden vormen dus een groter risico voor lekkages. Het correct plaatsen en goede naadverbindingen zijn dus erg belangrijk om te garanderen dat je dak waterdicht is. Vaak wordt bitumen ook in meerdere lagen aangebracht. 

Ook moet een bitumen dak jaarlijks gecontroleerd worden: de onderhoudsbeurt. Vuil en/ of takken moeten worden verwijderd, hetzelfde geldt voor ingroeiende wortels. Dit alles kan de drainage van het regenwater verstoren.

EPDM voordelen en nadelen

EPDM is niet zonder reden steeds populairder. Het heeft namelijk vele voordelen: 

 • Sterk & soepel: EPDM is uitzonderlijk sterk en tegelijk elastisch door de polymeren
 • Lange levensduur: EPDM gaat gemiddeld 35 à 40 jaar mee (dit is sterk afhankelijk van het merk, het onderhoud en de kwaliteit van zowel materiaal als plaatsing)
 • Voordelige prijs: in vergelijking met de meeste dakbedekkingen, is dit materiaal voordeliger vanwege de lange levensduur
 • UV-proof: het materiaal is UV-bestendig en beschermt jouw dak tegen de verschillende weersinvloeden
 • Scheurvrij: doordat het materiaal zo elastisch is, scheurt het niet
 • Onderhoudsvrij: het materiaal vraagt niet om onderhoud. Mochten er beschadigingen optreden, dan is dit te herstellen met folie
 • Wortelbestendig: EPDM is wortelbestendig, waardoor het een ideale ondergrond is voor groendaken
 • Milieuvriendelijk: het produceren van EPDM dakfolie is in vergelijking met andere dakbedekkingsmaterialen, minder milieubelastend. Dit vanwege lagere energiekosten. Daarnaast is dit materiaal recyclebaar
 • Thermisch stabiel: tussen temperaturen van -50°C en de 130°C blijft EPDM stabiel
 • Beloopbaar in alle seizoenen: zowel in de zomer als winter kan je op een EPDM-dak lopen. De dakfolie wordt niet beïnvloed door vrieskou of intense hitte. 


Maar EPDM heeft ook een aantal nadelen: 

 • Redelijk hoge prijs: EPDM is een hoogwaardig materiaal, wat betekent dat het iets prijziger is dan bijvoorbeeld bitumen. Echter hoef je door de hoge kwaliteit én de lange levensduur, de komende 40 jaar de dakbedekking niet te vervangen. Je verdient de kosten dus terug
 • EPDM kan geen chloor verdragen: dit materiaal kan geen chloor verdragen en het is dus niet verstandig om deze dakbedekking te gebruiken voor bijvoorbeeld een overkapping of tuinhuis in de buurt van een zwembad
 • Weersomstandigheden zijn van invloed tijdens het aanbrengen: bij het aanbrengen moet je rekening houden met de weersomstandigheden. De temperatuur moet namelijk boven 5 graden zijn en de luchtvochtigheid mag maximaal 80% zijn
 • Gevoelig voor mechanische beschadigingen: EPDM is gevoelig voor mechanische beschadigingen. Wil je bijvoorbeeld zonnepanelen laten plaatsen op je dak die bedekt is met EPDM? Dan is er een grote kans dat de dakbedekking beschadigd. Maar het hoeft geen groot probleem te zijn. Vaak worden namelijk zonnepanelen geplaatst op een dak met dakpannen; dus ze worden doorgaans niet geplaatst op een plat dak van een overkapping, tuinhuis of aanbouw. Waarschijnlijk vormt het dus geen probleem bij jouw dak. 

PVC voordelen en nadelen

PVC heeft voornamelijk voordelen, maar toch zijn er ook een aantal nadelen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste voordelen en nadelen van PVC dakbedekking: 

Voordelen:

 • Sterk en waterdicht materiaal: PVC gaat niet snel kapot, is waterdicht en heeft ook nog eens een licht gewicht wat het makkelijk te bewerken maakt
 • Moderne uitstraling: PVC geeft jouw huis, tuinhuis, schuur of overkapping een moderne uitstraling
 • Relatief voordelig: PVC is niet de meest prijzige dakbedekking wat scheelt in de kosten
 • Wortelbestendig: PVC is wortelbestendig wat het geschikt maakt voor het (later) aan laten leggen van een groendak
 • Brandveilig materiaal: Het materiaal wordt op het dak gelijmd en niet gebrand, zoals bij bitumen bijvoorbeeld wel het geval is
 • Ecologisch verantwoord materiaal: PVC dakbedekking is volledig te recyclen
 • Fijn wooncomfort: PVC reflecteert zonlicht en UV-straling, waardoor je een prettiger woonklimaat hebt. 

Nadelen:

 • Verminderde flexibiliteit: Des te ouder het materiaal wordt, des te meer neemt de flexibiliteit van het materiaal af
 • Plaatsing tijdrovend: Het plaatsen van pvc is tijdrovend, daardoor lopen de kosten op als je het uitbesteed aan een dakdekker
 • Vraagt om onderhoud: Om de dakbedekking goed te houden moet er regelmatig onderhoud gepleegd worden
 • Kan niet geplaatst worden op oude dakbedekking: PVC mag niet rechtstreeks geplaatst worden op de oude dakbedekking van bitumen of polystyreen, er moet eerst een scheidingslaag geplaatst worden.

Wanneer plat dak vervangen?

Het verschilt per soort dakbedekking wanneer je een plat dak moet vervangen. Heb je een bitumen dak? Dan moet deze tussen de 20 en 25 jaar vervangen worden. Voor een dakbedekking van PVC geldt dezelfde gemiddelde levensduur als van bitumen.

EPDM dakbedekking gaat langer mee, namelijk tussen de 35 en 40 jaar. Een groendak gaat het langst van alle soorten platte dakbedekkingen mee, namelijk gemiddeld tussen de 55 en 60 jaar. Hoe vaak je een plat dak moet vervangen ligt dus aan het soort dakbedekking je hebt en hoe oud het dak is.

Plat dak repareren?

Dit zijn de kosten voor het laten repareren van een plat dak:

Dakbedekking Prijzen per m2
EPDM €250 - €270
Bitumen €250 - €275

Als er schade is geconstateerd aan je dak of er is een andere reden om je platte dak te vervangen, dan vraag je je misschien af of de dakbedekking gerepareerd kan worden

Mochten er nog geen zaken zijn als een verzakking of schimmelvorming, is de kans groot dat de dakbedekking gerepareerd kan worden. Voor EPDM is een reparatieset te bestellen om de dakbedekking te herstellen en voor bitumen zijn ook reparatieproducten verkrijgbaar voor het herstellen van kleine scheurtjes. 

Echter is het wel aan te raden om de reparatie aan je dakbedekking door een specialist te laten uitvoeren, zodat je zeker weet dat je dak op de juiste manier wordt hersteld. Want als de lekkage niet op tijd en op de juiste manier wordt verholpen, zullen de kosten uiteindelijk misschien duurder uitvallen.

Prijsopbouw plat dak vervangen

De prijs voor het laten vervangen van een plat dak is als volgt opgebouwd:

Prijsopbouw dakdekker

Kosten plat dak besparen?

Heb je niet een heel groot budget, maar moet je platte dak toch echt gerepareerd of vervangen worden? Dan hebben we een paar bespaartips voor jou op een rijtje gezet:  

 • Overleg met je buren: Gaan jouw buren ook hun platte dak vervangen? Laat dit dan samen doen! Vaak geeft de dakdekker dan een staffelkorting; de dakdekker is minder reistijd kwijt en jij bespaart op de kosten, win-win!
 • Maak gebruik van subsidies: Laat je tegelijk met het vervangen van je dakbedekking, het dak ook isoleren? In het verleden heeft de overheid subsidies gegeven voor het isoleren van je dak. In de toekomst zal de overheid dit zeker ook weer doen. Er zijn ook andere subsidies, zoals voor bijvoorbeeld het wit maken van je dak
 • Kies voor een lokale dakdekker: Een bedrijf bij jou uit de buurt hoeft minder voorrijkosten te berekenen, wat je een flinke besparing kan opleveren. Daarnaast kan het bedrijf snel langskomen mochten er reparaties uitgevoerd moeten worden. 
 • Vraag offertes op.

Plat dak isoleren: Prijs per m2

Dit is de prijs per m2 voor een plat dak isoleren:

Plaatsing isolatie Isolatietechniek Prijs per m2
Isoleren langs buiten Warm dak €70 - €100
Omgekeerd dak €45 - €50
Isoleren langs binnen Koud dak €25 - €40

Wil je jouw platte dak laten isoleren? Dan kun je dit via buiten laten doen, maar ook via binnen. Hieronder zetten wij de verschillen uiteen.

Plat dak isoleren via buiten

Een plat dak isoleren via de buitenzijde kan door twee technieken: het warm dak en omgekeerd dak principe. 

Warm plat dak

Wil je de hoogste isolatiewaarde halen? Kies dan het beste voor een warm plat dak. Bij deze isolatiemethode wordt er isolatiemateriaal op de draagstructuur geplaatst en onder de dakbedekking. Onder de isolatie wordt nog een dampscherm geplaatst, welke voorkomt dat er condensvocht in het isolatiemateriaal trekt. 

Deze isolatiemethode heeft het grote voordeel dat de draagstructuur in de isolatieschil zit en daardoor warm gehouden wordt. Hierdoor is de dakconstructie minder onderhevig aan temperatuurschommelingen. Het risico op schade verkleint daardoor. 

Het warm dak isolatie methode is de populairste voor platte daken. Dit voor zowel renovaties als nieuwbouwprojecten. De reden hiervoor is omdat de huidige dakbedekking eerst verwijderd moet worden. Laat je een nieuwe dakbedekking plaatsen, dan is dit dus de methode die het meest voor de hand ligt. 

 • Opbouw van een warm plat dak: plafond - balklaag - dakbeschot - dampremmende laag - isolatie - dakbedekking
 • Populaire isolatiematerialen: PIR-platen, XPS-platen, EPS-platen, minerale wol in harde plaatvorm
 • Richtprijs warm plat dak: rond de €70 tot €100 per m2

Omgekeerd plat dak

Wil je jouw bestaande platte dak isoleren en je huidige dakbedekking behouden? Dan is het omgekeerde dak principe een goede keuze. Bij deze isolatiemethode wordt op de huidige dakbedekking het isolatiemateriaal geplaatst. De dakbedekking dient dan als waterkerende laag. Het nadeel? De isolatiewaarde is lager dan bij het warm plat dak principe. Het voordeel? De kostprijs is een stuk lager. 

Om te zorgen dat het isolatiemateriaal op zijn plek blijft, wordt het afgedekt met een ballastlaag bestaande uit tegels, grind of keien. Dit beschermt het isolatiemateriaal gelijk tegen temperatuurschommelingen. 

Een punt van aandacht: het is belangrijk dat de bestaande dakbedekking nog in goede staat is, waterdicht en dat de dragende dakstructuur sterk genoeg is het gewicht van het isolatiemateriaal en de ballastlaag te dragen. Daarnaast moet de dakrand hoog genoeg zijn. Dit om te voorkomen dat de verschillende lagen uit gaan steken. 

 • Opbouw van een warm plat dak: plafond - balklaag - dakbeschot - dakbedekking - isolatiemateriaal - ballastlaag
 • Populaire isolatie materialen: XPS-platen, PUR-platen, PIR-platen
 • Richtprijs warm plat dak: rond de € 45 tot €50 per m2

Plat dak isoleren vanuit binnen

Een plat dak isoleren via de binnenzijde kan door twee technieken: het warm dak en omgekeerd dak principe. 

Wanneer je een plat dak via de binnenzijde laat isoleren, spreek je van een koud plat dak. Bij deze methode wordt er dakisolatiemateriaal geplaatst tussen of onder het dakbeschot. In de isolatieschil wordt de dakconstructie dus niet meegenomen en warmt dit dus niet mee op. Hierdoor is de dakconstructie meer onderhevig aan temperatuurschommelingen. Ook kan vocht lastiger uit de constructie ontsnappen. 

Anders gezegd is het risico op schade en rotting groter dan bij de de andere isolatiemethodes. Het koud dak principe wordt dus ook het minste aangeraden.
Wil je toch je dak laten isoleren via dit principe? Hou er dan rekening mee dat om de isolatie te kunnen aanbrengen, de binnenafwerking van je dak verwijderd moet worden. Dit kan samengaan met vuil en breekwerken. 

 • Opbouw van een warm plat dak: plafond - balklaag - isolatie - dakbeschot - dakbedekking 
 • Populaire isolatiematerialen: kunststof isolatieplaten, minerale wol
 • Richtprijs warm plat dak: rond de € 25 tot €40 per m2

Factoren op de prijs

Bij de alinea plat dak isoleren: Prijs per m2 vermelden we de prijs voor het isoleren van je platte dak, maar wat bepaalt deze prijs? Er zijn een aantal factoren: 

 • Isolatiemateriaal: Het goedkoopste materiaal is minerale wol, gevolgd door XPS-platen en EPS-platen. PUR- en PIR-platen zijn iets duurder
 • Staat van de dakconstructie: Om te verzekeren dat de dakconstructie het isolatiemateriaal kan dragen, moet de huidige dakconstructie in goede staat zijn. Is dit niet het geval, is het sterk aan te raden de dakconstructie te laten herstellen of vernieuwen om problemen te voorkomen
 • Kosten van eventuele nieuwe dakbedekking: Wil je jouw platte dak zowel isoleren als laten voorzien van een nieuwe dakbedekking? Dan moet je vanzelfsprekend rekening houden met extra kosten
 • Dakoppervlakte: Hoe groter het oppervlak, hoe meer isolatiemateriaal noodzakelijk is en hoe meer werkuren de vakman heeft. Logischerwijs resulteert dat in een hogere kostprijs in vergelijking met een kleiner dak.

Subsidie mogelijkheden

Het renoveren van een plat dak is niet goedkoop. Het goede nieuws is dat je de kosten voor dakisolatie kan drukken met subsidies en financiële voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje:

 • Verlaagd btw-tarief: heb je een woning die ouder dan 2 jaar is en wil je jouw dak laten isoleren? Dan hebben we goed nieuws: je betaalt dan maar 9% btw voor de arbeidskosten in plaats van het gebruikelijke tarief van 21%. Voor het isolatiemateriaal geldt wel de 21% btw
 • Gemeentelijke subsidie dakisolatie: sommige gemeentes geven een subsidie voor dakisolatie. De voorwaarden en de bedragen zijn per gemeente verschillend
 • Subsidie Energiebesparing Eigen Huis: als VvE je dak laten isoleren? Onder bepaalde voorwaarden heb je dan recht op een subsidie van wel €30 per m2. Let alleen wel op: je moet in dan wel minstens 2 energiebesparende maatregelen laten uitvoeren
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): ben je particulier? Dan heb je de mogelijkheid om voor het isoleren van je dak een subsidie te krijgen van € 30 per m2. De minimale oppervlakte-eis daarvoor is 20 m2
 • Energiebespaarlening: deze regeling geeft je de mogelijkheid goedkoop te lenen als je jouw dak laat isoleren. Je kunt minimaal €2.500 lenen en maximaal €65.000.

Belangrijk: om in aanmerking te komen voor deze subsidies en financiële voordelen moet je samenwerken met een erkende aannemer. Ontvang gratis offertes van onze erkende vakmannen bij jou uit de buurt.

Offerte plat dak vervangen

Recente aanvragen voor plat dak vervangen

maandag 25 september 2023

Plat dak isoleren of renoveren

Ik heb een platdak van 106 m2 op mijn huis, en dat is 30 jaar geleden gemaakt met tussen de balken glaswol isolatie 4,5 cm dik en dakbeschot 26mm van vlasvezelplaten dan folie en bitumenstroken. Maar ik zie dat op verschillende plaatsen het dakbeschot aan het doorhangen is, maar het lekt niet. Ik zit er over te denken om het totaal te vernieuwen voor het problemen gaat geven, dus het huidige bitumenlaag, het vlasvezel-dakbeschot, en glaswol er af. En dan bijvoorbeeld underlayment plaat en isolatieplaten met een RD waarde 3,5 met een goede bovenlaag. Aan wat voor een bedrag moet ik daar denken wat dat ongeveer gaat kosten. Gaarne een vrijblijvende kosten indicatie.


Dakdekken en dakreparaties Bunde
maandag 25 september 2023

Plat dak isoleren of renoveren

garage dak 3x8 vervangen incl isolatie Welke dakbedekking ligt er op het plat dak?: Bitumen (roofing) Om wat voor reparatie- of onderhoudswerkzaamheden aan het dak gaat het?: Plat dak herstellen Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakreparaties Sneek
zondag 24 september 2023

Plat dak isoleren of renoveren

3 dakkapellen, waarvan 1 grote Soort dak: Plat dak In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Dakisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1920 - 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakreparaties Haarlem
zondag 24 september 2023

Plat dak isoleren of renoveren

Wanneer is je woning gebouwd?: Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben de eigenaar Type woning:: Woonhuis


Dakdekken en dakreparaties Heteren
zondag 24 september 2023

Plat dak isoleren of renoveren

Plat dak boven gang en bijkeuken. 26m2, Uitdaging zit hem in dat er relatief weinig ruimte zit tussen de dakgoot van het huis naar het platte dak en het feit dat wij minimaal een isolatiewaarde van 6 RC wensen. Dit is namelijk gelijkwaardig aan het reeds geisoleerde gedeelte. Soort dak: Plat dak In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Dakisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1920 - 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakreparaties Zuidlaren
zaterdag 23 september 2023

Plat dak isoleren of renoveren

Goedendag, ik heb 2 lekkages op mijn dak waarvan er 1 is waarvandaan deze persies komt. Van het dak of van de gevel. Waar bevindt het lek zich?: Plat dak Om wat voor reparatie- of onderhoudswerkzaamheden aan het dak gaat het?: Daklekkage repareren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakreparaties Almere

Vind plat dak specialist bij jou in de buurt

Offertes aanvragen