Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Bitumen branden

Plat dak

Plat dak

Begint je huidige dakbedekking gebreken te vertonen en ben je dus opzoek naar een dakdekker? Lees gauw verder en vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Is je huidige dakbedekking aan vervanging toe? De dakdekkers via Casius staan voor je klaar.

Een dakbedekking of dakbekleding van een plat dak gaat ongeveer 20 tot maximaal 55 jaar mee. Om lekkages te voorkomen, zul je dus rond het einde van de levensduur van je dak de dakbedekking moeten vernieuwen. Daarbij heb je keuze uit verschillende soorten dakbedekkingen, met elk hun eigen kenmerken en voor- en nadelen. Welke dakbedekking je het beste kunt kiezen, hangt van af die kenmerken, maar ook van de prijs. 

Onze professionals hebben ruime ervaring met verschillende dakbedekkingen. Zo zijn ze gespecialiseerd in PVC dakbedekking, EPDM dakbedekking, bitumen dakbedekking, maar ook in de modernere groendaken. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost dakbedekking?

De kosten voor het bedekken van je dak hangen vooral af van: het aantal m2 dat bedekt moet worden, het soort dakbedekking, de moeilijkheid van het te bedekken dakoppervlak en de ervaring van de dakdekker. In de onderstaande tabel zie je de gemiddelde kosten van de verschillende soorten dakbedekkingen en hun gemiddelde levensduur.

Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort dakbedekking Prijs per m² (inclusief materiaal, arbeid en btw) Gemiddelde levensduur
Bitumen €45 30 jaar
PVC €50 25 jaar
EPDM €50 40 jaar
Groendak €55 50 jaar

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

De verschillende soorten dakbedekkingen

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen