Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Gevelbekleding hout

Gevel bekleden

Wil je jouw gevel opknappen zonder een complete gevelrenovatie? Wil je de gevel isoleren en daarna afwerken met gevelbekleding? Hieronder lees je meer over de soorten materialen en de kosten.

Is je gevelbekleding toe aan vernieuwing? Of heb je een gevel die nog helemaal niet bekleed is, maar wil je dat wel? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Lees dan hieronder verder. 

De gevelspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo word je niet alleen geholpen door de gevelspecialist bij het vernieuwen van je gevelbekleding, maar ook bij het isoleren van je gevel, gevolgd door een mooie afwerking, bijvoorbeeld door het te laten schilderen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de gevelspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je jouw gevel wil bekleden? Wil je graag dat een erkende gevelspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat is gevelbekleding?

Bij gevelbekleding bevestig je aan de buitengevel een extra laag. Dit kan van steenstrips of van hout zijn, maar ook bijvoorbeeld crepi, een soort cement laag. Deze laag heeft een beschermende functie en veel soorten zijn goed te combineren met isolatie.  

Renovatie van je gevel is nodig als de conditie van je gevelbekleding verslechterd is. Meestal is je gevel al met iets bekleed, maar soms helemaal niet. Je kan ervoor kiezen om een ander soort gevelafwerking te kiezen. Gevelbekleding heeft niet alleen als voordeel dat het goed te combineren is met isolatie, maar het geeft je gevel ook een mooi afgewerkt uiterlijk.

Wat kost gevelbekleding?

De prijs van gevelbekleding is afhankelijk van meerdere zaken. Voor welk soort gevelbekleding kies je? Om hoeveel vierkante meter gaat het? Wil je de gevel isoleren of niet? Dit zijn allemaal zaken die meespelen. Om toch een inschatting te kunnen maken hebben we hieronder een overzicht gemaakt met de gemiddelde kosten per materiaal. 

Let op: de gevelspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort bekleding Prijs per m² Prijs per m² (inclusief isolatie)
Steenstrips €150 - €200 €200 - €250
Hout €100 - €150 €120 - €250
Crepi €40 - €80 €100 - €140

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Gevelbekleding 2

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

De soorten gevelbekleding

Leuk al die soorten gevelbekleding, maar wat houdt het precies in? Hieronder lees je meer over veel gebruikte soorten gevelbekleding. 

Steenstrips gevel bekleding

Steenstrips zijn dunne strips van steen die je tegen een bestaande muur/gevel aanplakt. Het lijkt dan alsof je gevel van baksteen of natuursteen is gemetseld. Goede steenstrips zijn gemaakt van echt steen en hebben een duidelijk reliëf.

Wanneer deze strips professioneel zijn aangebracht is het haast niet te onderscheiden van een echt gemetselde- of natuurstenen muur. Als je de buitengevel wilt isoleren dan zijn steenstrips een goede gevelbekleding. Het voordeel is ook dat je het uiterlijk van een bakstenenmuur kan behouden, zonder dat je een nieuwe muur hoeft te metselen

Gevel steenstrips

Houten gevelbekleding

Gevelbekleding van hout gaat gemiddeld 15-25 jaar mee. Afhankelijk van het soort hout dat je kiest, kan het zelfs langer dan 25 jaar meegaan. Hardhout gaat langer mee dan bijvoorbeeld Europees eikenhout of vurenhout. Met houten gevelbekleding krijgt je woning een warme en natuurlijke uitstraling.

Met hout kan je heel veel kanten op door de verschillende soorten en uiterlijkheden, maar ook de manier waarop je het plaatst. Hout geeft je gevel een authentieke look en is geschikt voor verschillende soorten woningen, bijvoorbeeld modern maar ook landelijk.

Voordelen van houten gevelbekleding zijn: de veelzijdigheid dat hout biedt, maar ook het uiterlijk en de eenvoudigheid van het plaatsen. Het aanbrengen van gevelbekleding (met isolatie) is eenvoudig en snel te plaatsen en dat scheelt in arbeidskosten. Wanneer de gevel gerepareerd moet worden is dit ook vrij eenvoudig uit te voeren.

Gevelbekleding 1

Crepi gevelbekleding

Crepi is gevelpleisterwerk gemaakt op basis van cement. Je kan het direct op de gevel aanbrengen, maar het is ook heel makkelijk te combineren met isolatiemateriaal. Crepi is geschikt voor verschillende soorten ondergronden en kan in meerdere kleuren aangebracht worden op jouw gevel.

De voordelen van crepi zijn: dat het zeer effectief te combineren valt met isolatiemateriaal, wat een gunstig effect heeft op energiebesparing. Verder beschermt crepi je gevel goed tegen weersinvloeden en de waarde van je woning stijgt.

Gevel crepi

Andere soorten gevelbekleding

Past een van de bovenstaande gevelbekleding niet? Dan kan je ook denken aan kunststof gevelbekleding, keralit gevelbekleding of een groene gevel. 

Kunststof gevelbekleding 

Wanneer je graag een onderhoudsarme gevelbekleding wil, maar toch de uitstraling van hout wil hebben, dan is kunststof gevelbekleding een goede optie. Het materiaal is duurzaam, eenvoudig te monteren en onderhoudsarm.  

Keralit gevelbekleding

Is duurzaam en milieuvriendelijk. Het is gemaakt van gerecyclede kunststoffen en is ongevoelig voor kromtrekking door bijvoorbeeld vocht of warmte. Ook is het onderhoudsarm.

Groene gevel

Het is niet alleen mogelijk om een groendak aan te leggen, ook kan je je gevel voorzien van groen. Een paar voordelen zijn: een betere luchtkwaliteit en isolatie.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Recente gevelbekleding aanvragen

maandag 27 juni 2022

Gevel isoleren + bekleden met kunststof (~35m2)

Onze woning heeft op dit moment houten rabat delen waarvan er enkele slecht beginnen te worden. Ik zou deze graag willen vervangen door kunststof en het onderliggende willen isoleren. Dit gaat om een oppervlakte van ongeveer 35m2.


Gevel- en metselwerk Hendrik Ido Ambacht
woensdag 22 juni 2022

Buitengevel serre en erker isoleren + houten gevelbekleding plaatsen ~7m2

We hebben een serre en een erker die steens zijn opgetrokken. We willen deze vanaf de buitenzijde isoleren en ook de stukjes plat dak. Wij zouden hierna dit graag willen laten bekleden met houten gevelbekleding. Het gaat om ~6m2. De spouwmuurisolatie is ook niet helemaal top, dit zouden wij graag laten onderzoeken door de vakman.


Gevel- en metselwerk Velp
woensdag 22 juni 2022

2 vakantiewoningen rondom isoleren + afwerken (~200m2)

Ik heb 2 vakantie woningen die van buitenaf rondom moeten worden geïsoleerd (graag uw advies met welke materialen). De oppervlakte bedraagt zo'n 100m2. De gevels bestaan uit hout met een kunststof laag erop. Daarna wil ik het graag gestuct en geschilderd afgewerkt hebben. Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: , , Wil je de muren ook laten isoleren?: Nee Wat is de oppervlakte van de te bekleden muren?: Meer dan 100 m²


Gevel- en metselwerk Garderen
maandag 20 juni 2022

Bungalow gevelbekleding plaatsen

vraagt persoonsgegevens te wissen --> erase data bij user indien correct & anders toch uitsturen maar dan is ie op de hoogte Ik woon in een bungalow met een schoorsteen in het midden. De kant waar één klein raam in zit en een voordeur zou ik graag willen laten bekleden met hardhout. Ik vind de van elkaar gescheiden smalle latjes het mooiste. De andere kant beslaat een groot raam van de woonkamer dus daar wil ik de muur schilderen. Ongeveer 15 m2.


Gevel- en metselwerk Zwaag
maandag 20 juni 2022

Voorgevel van schuur bekleden (steenstrips?)

Ik wil de voorgevel van m'n schuur op laten knappen. Waarschijnlijk het handigst met steen strips. De hele schuur is van voren ± 8,5 x 4 mtr maar heeft 2 grote deur openingen van ± 3,2 x 3,5 mtr. Dan blijft er bijna 12 mtr over waar steenstrips op moeten komen. Tevens overweeg ik om een zijkant te bepleisteren. Oppervlakte ± 10 x 4 = 40 mtr. Foto's en tekening beschikbaar.


Gevel- en metselwerk Wilp
zaterdag 18 juni 2022

Gevelbekleding vervangen (70 m2)

Zoek een vakman om mijn chalet te bekleden met hout, kunststof of staal. Gaat om 70 m2.


Gevel- en metselwerk Velden
Offertes aanvragen