Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Gevelbekleding hout

Gevel bekleden

Gevel bekleden

Wil je jouw gevel opknappen zonder een complete gevelrenovatie? Wil je de gevel isoleren en daarna afwerken met gevelbekleding? Hieronder lees je meer over de soorten materialen en de kosten.

Is je gevelbekleding toe aan vernieuwing? Of heb je een gevel die nog helemaal niet bekleed is, maar wil je dat wel? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Lees dan hieronder verder. 

De gevelspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo word je niet alleen geholpen door de gevelspecialist bij het vernieuwen van je gevelbekleding, maar ook bij het isoleren van je gevel, gevolgd door een mooie afwerking, bijvoorbeeld door het te laten schilderen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de gevelspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je jouw gevel wil bekleden? Wil je graag dat een erkende gevelspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat is gevelbekleding?

Bij gevelbekleding bevestig je aan de buitengevel een extra laag. Dit kan van steenstrips of van hout zijn, maar ook bijvoorbeeld crepi, een soort cement laag. Deze laag heeft een beschermende functie en veel soorten zijn goed te combineren met isolatie.  

Renovatie van je gevel is nodig als de conditie van je gevelbekleding verslechterd is. Meestal is je gevel al met iets bekleed, maar soms helemaal niet. Je kan ervoor kiezen om een ander soort gevelafwerking te kiezen. Gevelbekleding heeft niet alleen als voordeel dat het goed te combineren is met isolatie, maar het geeft je gevel ook een mooi afgewerkt uiterlijk.

Wat kost gevelbekleding?

De prijs van gevelbekleding is afhankelijk van meerdere zaken. Voor welk soort gevelbekleding kies je? Om hoeveel vierkante meter gaat het? Wil je de gevel isoleren of niet? Dit zijn allemaal zaken die meespelen. Om toch een inschatting te kunnen maken hebben we hieronder een overzicht gemaakt met de gemiddelde kosten per materiaal. 

Let op: de gevelspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort bekleding Prijs per m² Prijs per m² (inclusief isolatie)
Steenstrips €150 - €200 €200 - €250
Hout €100 - €150 €120 - €250
Crepi €40 - €80 €100 - €140

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Gevelbekleding 2

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

De soorten gevelbekleding

Leuk al die soorten gevelbekleding, maar wat houdt het precies in? Hieronder lees je meer over veel gebruikte soorten gevelbekleding. 

Steenstrips gevel bekleding

Steenstrips zijn dunne strips van steen die je tegen een bestaande muur/gevel aanplakt. Het lijkt dan alsof je gevel van baksteen of natuursteen is gemetseld. Goede steenstrips zijn gemaakt van echt steen en hebben een duidelijk reliëf.

Wanneer deze strips professioneel zijn aangebracht is het haast niet te onderscheiden van een echt gemetselde- of natuurstenen muur. Als je de buitengevel wilt isoleren dan zijn steenstrips een goede gevelbekleding. Het voordeel is ook dat je het uiterlijk van een bakstenenmuur kan behouden, zonder dat je een nieuwe muur hoeft te metselen

Gevel steenstrips

Houten gevelbekleding

Gevelbekleding van hout gaat gemiddeld 15-25 jaar mee. Afhankelijk van het soort hout dat je kiest, kan het zelfs langer dan 25 jaar meegaan. Hardhout gaat langer mee dan bijvoorbeeld Europees eikenhout of vurenhout. Met houten gevelbekleding krijgt je woning een warme en natuurlijke uitstraling.

Met hout kan je heel veel kanten op door de verschillende soorten en uiterlijkheden, maar ook de manier waarop je het plaatst. Hout geeft je gevel een authentieke look en is geschikt voor verschillende soorten woningen, bijvoorbeeld modern maar ook landelijk.

Voordelen van houten gevelbekleding zijn: de veelzijdigheid dat hout biedt, maar ook het uiterlijk en de eenvoudigheid van het plaatsen. Het aanbrengen van gevelbekleding (met isolatie) is eenvoudig en snel te plaatsen en dat scheelt in arbeidskosten. Wanneer de gevel gerepareerd moet worden is dit ook vrij eenvoudig uit te voeren.

Gevelbekleding 1

Crepi gevelbekleding

Crepi is gevelpleisterwerk gemaakt op basis van cement. Je kan het direct op de gevel aanbrengen, maar het is ook heel makkelijk te combineren met isolatiemateriaal. Crepi is geschikt voor verschillende soorten ondergronden en kan in meerdere kleuren aangebracht worden op jouw gevel.

De voordelen van crepi zijn: dat het zeer effectief te combineren valt met isolatiemateriaal, wat een gunstig effect heeft op energiebesparing. Verder beschermt crepi je gevel goed tegen weersinvloeden en de waarde van je woning stijgt.

Gevel crepi

Andere soorten gevelbekleding

Past een van de bovenstaande gevelbekleding niet? Dan kan je ook denken aan kunststof gevelbekleding, keralit gevelbekleding of een groene gevel. 

Kunststof gevelbekleding 

Wanneer je graag een onderhoudsarme gevelbekleding wil, maar toch de uitstraling van hout wil hebben, dan is kunststof gevelbekleding een goede optie. Het materiaal is duurzaam, eenvoudig te monteren en onderhoudsarm.  

Keralit gevelbekleding

Is duurzaam en milieuvriendelijk. Het is gemaakt van gerecyclede kunststoffen en is ongevoelig voor kromtrekking door bijvoorbeeld vocht of warmte. Ook is het onderhoudsarm.

Groene gevel

Het is niet alleen mogelijk om een groendak aan te leggen, ook kan je je gevel voorzien van groen. Een paar voordelen zijn: een betere luchtkwaliteit en isolatie.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente gevelbekleding aanvragen

donderdag 20 januari 2022

Houten dakkapel bekleden met kunststof delen

Het opnieuw bekleden van een houten dakkapel door kunststof delen. Het gaat om een 1 dakkapel aan de achterzijde van de woning. In welk materiaal gevelbekleding ben je geïnteresseerd?: Kunststof Wat wil je aan je gevelbekleding laten doen?: Ik wil nieuwe gevelbekleding laten aanbrengen


Gevel- en metselwerk Maarssen
dinsdag 18 januari 2022

Gevel isoleren en bekleden met steenstrips

Zoek een vakman voor het isoleren en bekleden van mijn gevel met steenstrips. Gaat ongeveer om 70 m2.


Gevel- en metselwerk Rosmalen
maandag 17 januari 2022

Houten gevelbekleding 9m2

Ik wil graag een deel van de voorgevel bekleden. Het gaat om ongeveer 15m2. Hier zit ook een groot raam in, dus denk dat er 9m2 over blijft. Indien mogelijk pvc zwart in houtlook.


Gevel- en metselwerk Bergen op Zoom
maandag 10 januari 2022

Gevel bekleden met zink

Achtergevel van onze aanbouw willen we graag met Zink in combinatie met houten laten mooi afwerken. Omdat wij een nieuwe pui hebben aan de achterzijde willen we het mooi hebben afgewerkt. Bedoeling is rondom twee puien aan de achterzijde zink toe te passen. Het betreft hier een deur met een vaste raam en twee openslaande deuren met aan beide zijdes een vast raam. Het betreft hier alleen iemand voor het zinkwerk. Ik heb zelf al tekeningen en maatvoeringen van het project deze kan ik mailen zodat het wat duidelijker is qua afmetingen.


Gevel- en metselwerk Venlo
maandag 10 januari 2022

Gevel bekleden en isoleren

Zoek een vakman voor het bekleden en isoleren van mijn gevel. Gaat ongeveer om 150 a 180 m2.


Gevel- en metselwerk Sint Jansteen
zaterdag 08 januari 2022

Gevel bekleden met kunstof of aluminium

Zijgevel ongeveer 4 x 1,5 m. Nu hout. Er zitten 3 raampjes in die blijven zitten


Gevel- en metselwerk Venlo
donderdag 06 januari 2022

Gevelbekleding pvc + isolatie

Ik wil mijn halve kopse gevelkant bekleden met pvc en isoleren. Het betreft ongeveer 50 m². We willen weten of dit ook verticaal toe te passen is.


Gevel- en metselwerk De Rijp
donderdag 06 januari 2022

Kunststof gevelbekleding plaatsen 11,6m2

Houten dakkapellen met originelen trespa bekleden . 1kapel van 4 bij 2 en 1kapel van 2 bij 1,80 mtr. wellicht ook de goten van ongev.20 cm hoog totale lengte ongev. 10 mtr.totaal .


Gevel- en metselwerk Landgraaf
woensdag 05 januari 2022

Kunststof gevelbekleding vervangen 7m2

Opnieuw bekleden van twee dakkapellen (één van +/- 4.5m en één van +/- 2.5m) met trespa materiaal. Opmerking: Tot en met 12 januari slecht/niet bereikbaar via 06 nr ivm verblijf in het buitenland .


Gevel- en metselwerk Pijnacker
dinsdag 04 januari 2022

Gevel isoleren en bekleden met kunststof (~20m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn gevels kan isoleren en daarna bekleden met kunststof. Ik schat de oppervlakte op een 20m2, maar dit zou meer kunnen worden.


Gevel- en metselwerk Zaandam
dinsdag 04 januari 2022

Aanbouw en schuur bekleden (100m2)

Ik wil graag de aanbouw en schuur, wat nu uit rabatdelen bestaat, met kunststof planken laten bekleden. De totale oppervlakte schat ik zelf op een 100m2.


Gevel- en metselwerk Nieuwendijk
maandag 03 januari 2022

Isoleren gevel en bekleden met hout 40m2

Mijn aanvraag betreft het isoleren van voorkant gevel en bekleden met hout (Western Red Cedar). Het is ongeveer 40m2.


Gevel- en metselwerk Grevenbicht
maandag 03 januari 2022

De gevels voorzien van crepi & cementbepleistering

Huis van 1900, zonder spouwmuren, alleenstaand. We willen graag alles laten isoleren, bekleden met crepi en cementbepleistering.


Gevel- en metselwerk Borne
zaterdag 01 januari 2022

Gevels bekleden met zweeds rabat delen ~150m2

Gevels laten bekleden met zoiets als "zweeds rabat delen" voor meer isolatie (spouwisolatie is al gedaan). Het gaat om ongeveer 150m2. Wil je de muren ook laten isoleren?: nee Welke oppervlakte moet bekleed worden?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Almere
vrijdag 31 december 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen of vervangen

2 dakkapellen bekleden met trespa 1 grote ca 2,5 m breed , de andere ca 1 m breed. Beide met puntdak


Gevel- en metselwerk Farmsum
donderdag 30 december 2021

Metalen gevelbekleding plaatsen of vervangen

Ik heb een bedrijfspand gekocht en wil enkele ramen uit de voorgevel verwijderen. Aangezien de overige gevel er ook oud uitziet overweeg ik om de gehele gevel te bekleden met steenstrips of met plaatwerk. Graag ontvang ik hiervoor een offerte. In welke metaalsoorten heb je interesse?: gelakt aluminium Wil je de muren ook laten isoleren?: nee Welke oppervlakte moet bekleed worden?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Oude-Tonge
dinsdag 28 december 2021

Gevel bekleden met steenstrips en isoleren

We hebben een landelijke arbeiders woning die we willen laten isoleren van de buitenkant. We hebben een rieten kap. We hebben nu vocht problemen en willen daarom de basis goed aan gaan pakken. De afwerking moeten we het samen met jullie overhebben. Gaat om de 50 a 100 m2.


Gevel- en metselwerk Midwolda
dinsdag 28 december 2021

Buitenmuur isoleren en bekleden 30/35m2

Ik wil de buitenmuur isoleren en opnieuw bekleden of stucen. Het gaat om ongeveer 30/35m2.


Gevel- en metselwerk Kloetinge
maandag 27 december 2021

Houten gevelbekleding plaatsen

Bekleden van voordeur met aansluiten stuk gevel van in totaal 7 m2. Hoogte is 2.50 meter Voorkeur thermo wood essen, voor vergrijsd. Aanblik: Verticale latjes. In welke houtsoort(en) heb je interesse?: verduurzaamd zacht hout (thermowood, oregon, lorken...) Wil je de muren ook isoleren?: nee Welke oppervlakte moet bekleed worden?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: Ik heb interesse in zelfplaatsing en wil enkel materialen aankopen


Gevel- en metselwerk Klimmen
maandag 27 december 2021

Gevels renoveren

Bestaande trespa gevelbekleding verwijderen en geheel nieuw rachelwerk met bouwfolie en afdichting inclusief nieuw trespa bekleden. Ook graag prijsopgave indien de gevel bekleed wordt met sandwichpanelen. Gaat ongeveer om 80 m2.


Gevel- en metselwerk Den Haag
maandag 27 december 2021

Buitengevel isoleren en bekleden met steenstrips

Ongeveer 50m² buitenmuur isoleren en weer stuken of met steenstrips beplakken. Spouwmuur kon niet geïsoleerd worden omdat de buiten muur gestukt is. Vandaar dat ik een offerte wil hebben om te kijken of dit voor ons van toepassing kan zijn.


Gevel- en metselwerk Sappemeer
zondag 26 december 2021

Houten gevelbekleding plaatsen 70m2

We willen de gevel van ons achterhuis van ons boerderijtje bekleden met hout. Muren zijn al geïsoleerd, maar iets extra isolatie zou kunnen. Het gaat om 70m2. We hebben eventueel interesse in zelfplaatsing, maar dat is afhankelijk van hoe ingewikkeld het systeem is.


Gevel- en metselwerk Doetinchem
zondag 26 december 2021

Gevel isoleren en afwerken in hout (~15m2)

Wij hebben een enkel steense buitenmuur van jaren 30 woning circa 10-15 m2. Dit willen wij laten isoleren en vervolgens laten bekleden met hout.


Gevel- en metselwerk Utrecht
zaterdag 25 december 2021

Gevel isoleren en bekleden met steenstrips

Huis uit 1912. We willen buitenkant van een aanbouw laten isoleren. Vloer is al gedaan, ramen zijn HR++ (oude originele kozijnen) en dak is in de planning. Het betreft 2 stukken buitenmuur waarvan de langste met twee ramen en een deur. De muren zijn nu van baksteen. Wens is isolatie met steenstrip afwerking of eventueel stuc. Afhankelijk van overleg, kosten, mogelijkheden, etc. Gaat om 25 m2


Gevel- en metselwerk Dordrecht
woensdag 22 december 2021

Gevels isoleren + bekleden met hout (~25m2)

Ik wil graag de gevel laten bekleden met hout en deze ook direct isoleren. Het gaat om een huis uit de jaren 30. De huidige bekleding bestaat nu uit metselwerk, daar kan tegenaan bekleed worden, maar onze uitbouw bestaat uit hout en dat zal eraf gehaald moeten worden. De oppervlakte is in totaal ongeveer 25m2.


Gevel- en metselwerk Sliedrecht
dinsdag 21 december 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen en verwijderen van 8m2.

Ik wil graag mijn dakgoten op de 1e en 2e verdieping laten bekleden met nieuw kunststof. Hierbij wil ik graag dat het huidige kunststof verwijderd wordt. De oppervlakte van de dakgoten betreft zo'n 8m2 meter.


Gevel- en metselwerk Den Haag
maandag 20 december 2021

Houten gevelbekleding plaatsen of vervangen

we willen de gevel deel met hout laten bekleden. Verwacht zo'n 30m2 met nobel wood en een schoorsteen van ongeveer 6 meter hoog. De houten gevelbekleding vergt ook wat extra timmer werk. We hebben een tekening van de architect, mocht je die in willen zien In welke houtsoort(en) heb je interesse?: hardhout (ceder, padouk, eik, iroko,...) Wil je de muren ook laten isoleren?: nee Welke oppervlakte moet bekleed worden?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Ermelo
zondag 19 december 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen + evt. isoleren (~14m2)

Tussenhuis begane grond en 1e verdieping willen wij laten bekleden met kunststof. Het gaat om ongeveer 14m2. Misschien is het verstandig om ook een laag isolatie aan te brengen.


Gevel- en metselwerk Zwaanshoek
zaterdag 18 december 2021

Gevel isoleren en bekleden met hout (60 a 70m2)

Ik heb een jaren 70 woning waar de spouw later met pur is gevuld. Het is nogal een beperkte isolatie vandaar dat we buitenmuur willen laten isoleren en vervolgens willen laten bekleden met hout. Het betreft ongeveer 60 a 70 m2. We zoeken een indicatie richtprijs voor een dergelijk project


Gevel- en metselwerk Bilthoven
dinsdag 14 december 2021

Gevel opnieuw bekleden en mogelijk isoleren 30m2

Wil graag de voorgevel (nu met houten "schroten"} laten bekleden en (indien mogelijk) isoleren. Zal ongeveer om 30 m2 zijn. De maten zijn voor mij moeilijk te geven, de voorgevel is ca 7 meter breed, de hoogte is denk ik 3,5 meter maar dat is een schatting. Ik stuur U ook een foto van de situatie.


Gevel- en metselwerk Gilze
Offertes aanvragen