Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Onderaannemer

Gevelisolatie

Wist je dat er vanaf augustus 2019 nieuwe subsidies zijn voor gevelisolatie?
Wil je meer weten over gevelisolatie en de subsidiemogelijkheden? Lees dan hieronder verder.

In de winter heb je het koud en tegelijkertijd heb je een torenhoge verwarmingsrekening. In de zomer weet je niet hoe je van de hitte afkomt. Herken je dat?
Misschien is je gevel dan niet (goed) geïsoleerd en is het verstandig om die beter te isoleren. Gevelisolatie is een investering, maar je bespaart flink op stookkosten en daarbij help je het milieu. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillende prijzen.

De isolatiespecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo helpen ze je graag bij het isoleren van je gevel, maar ook bij het afzonderlijk isoleren van je vloer of dak. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Heb je graag een erkende isolatiespecialist die ter plaatse de situatie bekijkt en advies geeft, gevolgd door een offerte op maat? Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij brengen je in contact met de beste vakmannen uit de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Kosten gevelisolatie

Gemiddeld kost gevelisolatie €7.300, inclusief montage. Je hebt de keuze uit 3 soorten isolatie: spouwmuurisolatie, binnenmuur isolatie en buiten gevel isolatie. Spouwmuurisolatie is het voordeligst en biedt keuze uit diverse materialen. Bij binnen- en buitenmuurisolatie wordt er gebruik gemaakt van isoleerplaten. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde prijzen per gevelisolatie.

Let op: de isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort woning Binnenmuur Buitenmuur Spouwmuur
Appartement (25m²) €2.200 - €2.700 €3.000 - €3.500 €200 - €600
Tussenwoning (65m²) €6.000 - €7.000 €8.000 - €9.000 €500 - €1.200
Hoekwoning (65m²) €6.500 - €7.500 €9.000 - €10.000 €650 - €1.400
2 onder 1 kap (100m²) €9.000 - €11.000 €12.000 - €14.000 €750 - €1.900
Vrijstaand (150 m²) €14.000 - €16.000 €18.000 - €22.000 €1.150 - €2.600

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Gevel isoleren methode

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden

Let op: de onderstaande prijzen zijn indicaties en kunnen in de praktijk afwijken.

Voordelig

Je woont in een hoekhuis en wilt de isolatie verbeteren. Het duurste isolatiemateriaal hoeft niet, zolang de isolatie maar effectief is. Binnenmuurisolatie is dan een goede keus. De stookkosten dalen, je geveluitstraling blijft hetzelfde en je helpt mee aan een beter milieu. Je binnenmuren laten isoleren kost je rond de €6.500.

Maximale besparing

Je woont in een mooie vrijstaande woning, maar je stookkosten mogen lager. Besparen is belangrijk voor je. Het laten plaatsen van buitenmuurisolatie is dan een goede optie. De stookkosten dalen, maar de temperatuur van je woning wordt ook comfortabeler. Buitenmuurisolatie laat je aanbrengen voor een gemiddeld bedrag van €18.000.

Kleine woning

Je hebt een appartement met een vloeroppervlakte van 25 m² en wilt je gevels isoleren. Je appartement is al vrij klein, daarom kies je voor buitenmuurisolatie, zodat je dan geen woonruimte verliest. Je buitenmuur laten isoleren kost je dan ongeveer €3.000.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe wordt de prijs van gevelisolatie bepaald?

Buitenmuur isoleren of binnenmuur isoleren?

De keuze tussen binnen- en buitenmuurisolatie heeft invloed op de prijs, maar waar je misschien niet direct aan denkt, is dat voor buitenmuurisolatie een vergunning nodig is en die kost natuurlijk geld. De exacte kosten van een vergunning kan je opvragen bij je eigen gemeente.

Soort afwerking

Als je kiest voor buitenmuurisolatie, moet je ook kiezen voor het soort afwerking dat je wilt hebben na het isoleren van je gevel. Er zijn meerdere opties om je gevel af te werken of te bekleden:

  • Sierpleister: Hiermee creëer je een unieke gevel. Met sierpleister kunnen er stukken worden geaccentueerd, bijvoorbeeld met een andere kleur. Sierpleister is een veelgebruikte afwerking. Wel vergt het meer onderhoud dan gevelbekleding.

  • Steenstrips: Wil je liever het uiterlijk van bakstenen behouden? Dan kan je kiezen voor steenstrips. Deze strips zien eruit als bakstenen en hebben dezelfde kwaliteit, maar zijn ongeveer de helft dunner. Hierdoor heb je geen extra fundering nodig en kunnen de kozijnen op dezelfde plek blijven. Je kunt hierbij ook kiezen voor een natuursteen uiterlijk.

  • Bakstenen: Je kan kiezen voor gewone bakstenen. Hiervoor is het vaak nodig om de fundering te verbreden en de kozijnen te verplaatsen, omdat deze anders te diep in de muur zitten. Deze optie kies je eigenlijk alleen bij een grondige renovatie, want het is een erg ingrijpende en arbeidsintensieve oplossing.

  • Andere mogelijkheden: Verder heb je houten planken, kunststof platen en vezelcementplaten. De houten planken geven je woning een natuurlijke uitstraling. Kunststof is onderhoudsarm en zorgt voor een strakke afwerking. Vezelcementplaten vergen ook niet veel onderhoud en zorgen voor een zakelijke uitstraling. 

Extra's

Naast voorgaande keuzes zijn er ook niet-noodzakelijke opties die je kan kiezen:

Extra optie Gemiddelde prijs Voordeel
Radiatorfolie €15 - €20 per radiator Warmte weerkaatst terug het huis in
Gevel impregneren €900 Vochtbestrijding, voorkomt schimmels
Ventilatierooster €15 (klein) / €60 (groot) Droge lucht in huis, sneller warm dus minder stookkosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente gevelisolatie aanvragen

dinsdag 04 oktober 2022

Reparatie gevellekkage

Bij ons heeft een specht op vier hoog een gat gemaakt in de gevelisolatie dat gerepareerd dient te worden. Er zit haast achter aangezien de regen er nu doorheen komt.


Gevel- en metselwerk Amsterdam
maandag 03 oktober 2022

168 m2 buitengevel isoleren

Betreft een buitengevelisolatie met pleister. Silicon hars. Gaat om ongeveer 168 m2.


Gevel- en metselwerk Herten
woensdag 28 september 2022

Zijgevels bekleden + isoleren

Graag nog in 2022 met keralit bekleding, gevelisolatie met ISDE subsidie. Verwijderen oude bekleding en oude isolatie, vervangen van de latten. Het gaat om 2 zijgevels. Per zijde denk ik dat het gaat om 15 m2.


Gevel- en metselwerk Zwolle
maandag 26 september 2022

Buitengevels voorhuis isoleren + stucwerk

Het voorhuis van onze woning dateert uit 1860 en heeft derhalve geen spouwmuren. Gevelisolatie zou een uitkomst zijn. Daarom graag offertes, zodat het weer comfortabel in huis wordt. Qua afwerking denken wij aan stucwerk.


Gevel- en metselwerk Lippenhuizen
vrijdag 23 september 2022

Gevel isoleren en bewerken met steenstrips (130 m2)

Zoek een vakman om mijn buitenmuren te isoleren met gevelisolatieplaten en deze afwerken met steenstrips. Rede hiervoor is dat de bestaande spouw niet geschikt is voor spouwmuur isolatie. Gaat om 130 m2.


Gevel- en metselwerk Eerbeek
dinsdag 20 september 2022

Woning isoleren

N.a.v. een energiescan vanuit de gemeente Den Haag heb ik het volgende advies gekregen - Plat dakisolatie (warm dak) - Binnen gevelisolatie Wil graag de mening van een vakman, oppervlakte is niet bekend en heb geen spouwmuur.


Isolatie Den Haag
dinsdag 20 september 2022

Zijgevels isoleren + afwerking 65m2

Het gaat om werkzaamheden aan een blinde muur van ca. 10 meter lengte en 6,5 meter hoogte (dus geen kozijnen of andere gevelonderbrekende elementen [de poortdeur en verlichtingskabels gaan eruit]) onder een breed dakoverstek. Verder is er sprake van een 100 cm brede, betegelde steeg, waarin vanwege de werkzaamheden aan de muur dus maar een smalle stijger past. Het zou erg prettig zijn als de gevelisolatie ook een stuk in de grond kan worden doorgevoerd. Qua afwerking willen wij steenstrips.


Gevel- en metselwerk Zutphen
maandag 05 september 2022

Buitengevel isoleren oude isolering vervangen voor nieuwe.

Ik wil graag mijn buitengevel opnieuw laten isoleren. Nu hebben wij oude piepschuim bolletjes ( rond 1977 ingespoten ) deze wil ik graag laten wegzuigen en vervangen door nieuwe piepschuim bolletjes. Schuim isolatie is niet mogenlijk ivm enkel steens buitenmuur en houten binnenmuur. In welke isolatievorm(en) heb je verder interesse?: Gevelisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: Voor 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Hensbroek
maandag 05 september 2022

Gevelisolatie aanbrengen + afwerken met crepi (~100m2)

Ik zoek een vakman die voor mij gevelisolatie kan aanbrengen en ook kan afwerken met een pleisterlaag, bijvoorbeeld crepi. Het betreft een vrijstaande woning. Het zijn spouwmuren, maar die zijn al geïsoleerd. Ik dacht zelf aan voorzetwanden, aan de buitenkant. De totale oppervlakte bedraagt ongeveer 100m2.


Gevel- en metselwerk Dorst
zaterdag 03 september 2022

Dakisolatie (76,5m2) + Gevelisolatie (108m2)

Ik zoek een isolatiespecialist voor het volgende: Dakisolatie: Dakpannen en panlatten verwijderen. Isolatie aan buitenkant dak plaatsen. Dakpannen en panlatten weer terugplaatsen (76.5m2). Muurisolatie: Spouwisolatie niet mogelijk vanwege te dunne spouw. Voorzet isolatie plaatsen op begane grond en onderste 1,5 meter op eerste verdieping (108 m2).


Isolatie Roosendaal
vrijdag 02 september 2022

Gevels van buitenaf isoleren

Ik heb een hoekhuis en overweeg deze vanwege een broze steensoort niet te voorzien van gevelisolatie, maar buiten isolatie panelen te isoleren, wat zijn de opties ? Het gaat wel om meer dan 100m2.


Isolatie Horn
maandag 29 augustus 2022

Spouwmuurisolatie (~100m2)

Ik wil mijn gevelisolatie steenwol 8 cm verbeteren door de spouw ca 4 cm te vullen. Het zal gaan om ca. 100m2, grofweg geschat.


Gevel- en metselwerk Zwartebroek
maandag 29 augustus 2022

200 m² gevelisolatie

Buitengevel aan buitenkant isoleren en afwerken met crepi of steenstrips gevelbekleding betreft ongeveer 200 m².


Gevel- en metselwerk Appeltern
dinsdag 23 augustus 2022

Buitengevel isoleren

Gevelisolatie het moet vanaf buiten geisoleerd worden. Tussen de spouw zou ook nog geïsoleerd worden. Het gaat om ongeveer 150 m2.


Gevel- en metselwerk Sleeuwijk
maandag 22 augustus 2022

Gasverbruik verminderen

Ik wil graag maatregelen nemen om minder gas te gebruiken, maar zou niet weten hoe. Ik heb momenteel vloerverwarming beneden en boven radiatoren, zonnepanelen op het dak, gevelisolatie en dakisolatie. Ik had zelf gehoord over een warmtepomp, maar ik sta voor alle opties open.


CV en verwarming Harderwijk
maandag 22 augustus 2022

Buitengevel isoleren

Ik wil graag gevelisolatie laten aanbrengen. Ik weet niet zeker of het nodig is, maar graag iemand die even komt kijken. Ik heb daardoor ook geen idee om hoeveel m2 het gaat.


Isolatie Nieuwkuijk
dinsdag 16 augustus 2022

Gevelisolatie 30 m²

Aan de buitenkant isoleren van de gevel aan de noordkant. In deze muur zitten geen ramen of deuren. Betreft ongeveer 30 m².


Gevel- en metselwerk Steenwijk
donderdag 11 augustus 2022

Crepi & cementbepleistering buitenmuren 100m2

Ik wil graag 100 m2 gevelisolatie volgens tekeningen van de architect laten plaatsen, Sierpleister (crepi) Het gaat om de Gevel / buitenmuren isoleren langs de buitenzijde.


Gevel- en metselwerk Amsterdam
woensdag 10 augustus 2022

Gevelisolatie aanbrengen (~145m2) + afwerken met sierpleister

Het leveren en aanbrengen van 145 m2 gevelisolatie afgewerkt met een sierpleister (wit). Tevens systeem gebonden hoekprofielen, zwelband, enkelvoudige wapeningslaag, voorstrijklaag op de wapeningslaag afgewerkt met kunstharsgebonden sierpleister 1.5 mm, in de kleur naturel wit. Werkhoogte tot ongeveer 12m, steiger benodigd.


Gevel- en metselwerk Tiel
dinsdag 09 augustus 2022

Buitengevel isoleren

Het gaat om vloerissolatie. Ik heb een eengezinswoning met een betonnen begane grond vloer waarop plavuizen liggen. De vloer voelt s'winters zo erg koud aan. Er onder is een kruipruimte van 60 cm. Waar kan ik de vloer eronder het beste mee isoleren ? In welke vorm(en) van isolatie heb je interesse?: Gevelisolatie In wat voor type huis woon je?: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Zwolle
zondag 07 augustus 2022

Gevelisolatie dmv. steenstrips of stuc 152m2

voorgevel isolatie + steenstrip of stuc +_ 20 m2 achtergevel isolatie+steenstrip of stuc +_ 12 m2 links zijgevel isolatie +stuc +_ 60 m2 rechts zijgevel isolatie + stuc +_ 60 m2 +platdak isolatie +zonnepanelen+warmte pomp (als rendabel) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Wat is de geschatte oppervlakte van de gevel in m²?: +_ 150m2 Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Cementbepleistering, Steenstrips gevelbekleding Hoe wil je de muren isoleren?: Gevel / buitenmuren isoleren langs de buitenzijde


Gevel- en metselwerk Den Haag
vrijdag 05 augustus 2022

Rijtjeswoning binnengevelisolatie

Voor een woning uit 1900 zijn we op zoek naar iemand die de gevels vanuit de binnenkant kan isoleren.


Bouw en nieuwbouw Zutphen
dinsdag 02 augustus 2022

Gevel binnenaf isoleren - 30m²

Ik wil aan de voorzijde van het huis gevelisolatie aan de binnenzijde om het huis beter te isoleren. Dit is een volsteensmuur zonder spouw. Het gaat om twee kamers (beneden de woonkamer één wand) en boven in de werkkamer één and. Bij elkaar gaat het om 30m².


Isolatie Breda
maandag 01 augustus 2022

Buitengevel isoleren 100/150m2

Ik wil graag gevelisolatie laten aanbrengen. Het gaat om ongeveer 100/150m2.


Gevel- en metselwerk Haarlem
maandag 25 juli 2022

Buitengevel isoleren

Gevelisolatie die al gedeeltelijk is geïsoleerd. Ik vraag me af of de muur volledig dicht gespoten kan worden. Ongeveer 60 m2.


Gevel- en metselwerk Vleuten
maandag 25 juli 2022

Buitengevel isoleren (buitenaf)

Ik wil graag gevelisolatie laten aanbrengen. Er moet van buitenaf geïsoleerd worden. Meneer heeft geen idee hoeveel M2, maar het is in ieder geval meer dan 50m2.


Gevel- en metselwerk Amersfoort
zaterdag 16 juli 2022

Gevel isolatie

Gevelisolatie: - binnenmuur woonkamer - buitenmuur slaapkamer en keuken Binnengevel woonkamer: 1. - verwijderen stucwerk aan binnenzijde muur; loskoppelen van de verwarming, verwijderen raamkozijnen 2. plaatsen van kingspan isolatie panelen 3. kingspan panelen 'bedekken met gipsplaten en deze afwerken 4. terugplaatsen van raamkozijn en de verwarming Buitengevel van slaapkamer en keuken: 1. plaatsen van kingspan panelen 2. afdekken met gipsplaten 3. afwerken gipsplaten Totale woonopp is 49m2, ik schat dat - binnengevel woonkamer is +|- 10 m2 - buitengevel minder dan 5 m2, daar de slaapkamer voorzien is van deuren naar het balkon, als ook de keuken een deur naar balkon heeft. Hiertussen zijn relatief smalle muren. Zie bijgaande foto's van een muur in mijn app in de USA, dat is ongeveer hoe breed de buitenmuur is tussen keuken en slaapkamer Aan beider einde nog een smal stuk muur, zie foto Indien u woning wilt bezichtigen dan is dat te regelen.


Gevel- en metselwerk Amsterdam
woensdag 13 juli 2022

Buitengevel isoleren

Gevelisolatie aanbrengen. Het gaat om ongeveer 50 m2. Het moet vanaf buiten geisoleerd worden.


Gevel- en metselwerk Krommenie
donderdag 07 juli 2022

Spouwmuur isoleren (~150m2)

Ik ben op zoek naar een gevelisolatie-specialist voor ons woonhuis. Het zijn spouwmuren. Ik vind het moeilijk om te schatten, maar ik denk rond de 150m2.


Gevel- en metselwerk Groningen
woensdag 06 juli 2022

Gevelisolatie + stucen zijgevel huis

Zoek een vakman voor het isoleren en het stucen van de zijgevel. Het is een enkelsteens muur van 100 m2.


Gevel- en metselwerk Hilversum
Offertes aanvragen