Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Isolatie Gevel

Gevelisolatie

Wist je dat er vanaf augustus 2019 nieuwe subsidies zijn voor gevelisolatie?
Wil je meer weten over gevelisolatie en de subsidiemogelijkheden? Lees dan hieronder verder.

In de winter heb je het koud en tegelijkertijd heb je een torenhoge verwarmingsrekening. In de zomer weet je niet hoe je van de hitte afkomt. Herken je dat?
Misschien is je gevel dan niet (goed) geïsoleerd en is het verstandig om die beter te isoleren. Gevelisolatie is een investering, maar je bespaart flink op stookkosten en daarbij help je het milieu. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillende prijzen.

De isolatiespecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo helpen ze je graag bij het isoleren van je gevel, maar ook bij het afzonderlijk isoleren van je vloer of dak. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Heb je graag een erkende isolatiespecialist die ter plaatse de situatie bekijkt en advies geeft, gevolgd door een offerte op maat? Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij brengen je in contact met de beste vakmannen uit de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Kosten gevelisolatie

Gemiddeld kost gevelisolatie €7.300, inclusief montage. Je hebt de keuze uit 3 soorten isolatie: spouwmuurisolatie, binnenmuur isolatie en buiten gevel isolatie. Spouwmuurisolatie is het voordeligst en biedt keuze uit diverse materialen. Bij binnen- en buitenmuurisolatie wordt er gebruik gemaakt van isoleerplaten. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde prijzen per gevelisolatie.

Let op: de isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort woning Binnenmuur Buitenmuur Spouwmuur
Appartement (25m²) €2.200 - €2.700 €3.000 - €3.500 €200 - €600
Tussenwoning (65m²) €6.000 - €7.000 €8.000 - €9.000 €500 - €1.200
Hoekwoning (65m²) €6.500 - €7.500 €9.000 - €10.000 €650 - €1.400
2 onder 1 kap (100m²) €9.000 - €11.000 €12.000 - €14.000 €750 - €1.900
Vrijstaand (150 m²) €14.000 - €16.000 €18.000 - €22.000 €1.150 - €2.600

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Gevel isoleren methode

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden

Let op: de onderstaande prijzen zijn indicaties en kunnen in de praktijk afwijken.

Voordelig

Je woont in een hoekhuis en wilt de isolatie verbeteren. Het duurste isolatiemateriaal hoeft niet, zolang de isolatie maar effectief is. Binnenmuurisolatie is dan een goede keus. De stookkosten dalen, je geveluitstraling blijft hetzelfde en je helpt mee aan een beter milieu. Je binnenmuren laten isoleren kost je rond de €6.500.

Maximale besparing

Je woont in een mooie vrijstaande woning, maar je stookkosten mogen lager. Besparen is belangrijk voor je. Het laten plaatsen van buitenmuurisolatie is dan een goede optie. De stookkosten dalen, maar de temperatuur van je woning wordt ook comfortabeler. Buitenmuurisolatie laat je aanbrengen voor een gemiddeld bedrag van €18.000.

Kleine woning

Je hebt een appartement met een vloeroppervlakte van 25 m² en wilt je gevels isoleren. Je appartement is al vrij klein, daarom kies je voor buitenmuurisolatie, zodat je dan geen woonruimte verliest. Je buitenmuur laten isoleren kost je dan ongeveer €3.000.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe wordt de prijs van gevelisolatie bepaald?

Buitenmuur isoleren of binnenmuur isoleren?

De keuze tussen binnen- en buitenmuurisolatie heeft invloed op de prijs, maar waar je misschien niet direct aan denkt, is dat voor buitenmuurisolatie een vergunning nodig is en die kost natuurlijk geld. De exacte kosten van een vergunning kan je opvragen bij je eigen gemeente.

Soort afwerking

Als je kiest voor buitenmuurisolatie, moet je ook kiezen voor het soort afwerking dat je wilt hebben na het isoleren van je gevel. Er zijn meerdere opties om je gevel af te werken of te bekleden:

  • Sierpleister: Hiermee creëer je een unieke gevel. Met sierpleister kunnen er stukken worden geaccentueerd, bijvoorbeeld met een andere kleur. Sierpleister is een veelgebruikte afwerking. Wel vergt het meer onderhoud dan gevelbekleding.

  • Steenstrips: Wil je liever het uiterlijk van bakstenen behouden? Dan kan je kiezen voor steenstrips. Deze strips zien eruit als bakstenen en hebben dezelfde kwaliteit, maar zijn ongeveer de helft dunner. Hierdoor heb je geen extra fundering nodig en kunnen de kozijnen op dezelfde plek blijven. Je kunt hierbij ook kiezen voor een natuursteen uiterlijk.

  • Bakstenen: Je kan kiezen voor gewone bakstenen. Hiervoor is het vaak nodig om de fundering te verbreden en de kozijnen te verplaatsen, omdat deze anders te diep in de muur zitten. Deze optie kies je eigenlijk alleen bij een grondige renovatie, want het is een erg ingrijpende en arbeidsintensieve oplossing.

  • Andere mogelijkheden: Verder heb je houten planken, kunststof platen en vezelcementplaten. De houten planken geven je woning een natuurlijke uitstraling. Kunststof is onderhoudsarm en zorgt voor een strakke afwerking. Vezelcementplaten vergen ook niet veel onderhoud en zorgen voor een zakelijke uitstraling. 

Extra's

Naast voorgaande keuzes zijn er ook niet-noodzakelijke opties die je kan kiezen:

Extra optie Gemiddelde prijs Voordeel
Radiatorfolie €15 - €20 per radiator Warmte weerkaatst terug het huis in
Gevel impregneren €900 Vochtbestrijding, voorkomt schimmels
Ventilatierooster €15 (klein) / €60 (groot) Droge lucht in huis, sneller warm dus minder stookkosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente gevelisolatie aanvragen

woensdag 11 mei 2022

Buitengevels isoleren

Wij zouden graag een offerte willen ontvangen voor het isoleren van de buitengevels. Wij willen graag dat de vakman even langs komt om te kijken om hoeveel m2 het gaat. Qua afwerking zou ik willen kijken met de vakman naar alle mogelijkheden. In welke vorm(en) van isolatie heb je interesse?: Gevelisolatie In wat voor type huis woon je?: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Zutphen
woensdag 11 mei 2022

Voor- en achtergevel spouwisoleren + zijgevels isoleren

Spouwisolatie aanbrengen in voor- en achtergevel. Achtergevel was al geschilderd voor koop van het huis. Soort verf onbekend. De zijkant van het huis heeft geen spouw en daar wil ik dus gevelisolatie. Deze muur is volsteens en zonder ramen of deuren. Wat wil je isoleren?: Buitengevel isoleren Wanneer is je woning gebouwd?: 1920 - 1976


Gevel- en metselwerk Tilburg
maandag 09 mei 2022

Gevels aanbouw isoleren

Er lijkt iets van een tochtstrip te zijn op het punt waar de originele bouw van het huis (schuin dak) stopt en de aanbouw (plat dak) begint. De aanbouw is erg koud. Ik zou daarom graag willen dat de vakman even langskomt om te bekijken hoe dit komt en dit vervolgens de gevels kan isoleren. Het isoleren van de gevels van de aanbouw. In welke vorm(en) van isolatie heb je interesse?: Gevelisolatie In wat voor type huis woon je?: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Heerhugowaard
maandag 09 mei 2022

Spouwmuur isoleren (200 m2)

Zoek een vakman om 200m2 aan spouwmuur te isoleren. Steens gemetselde boerderij met binnen allemaal voorzet wanden met rockwool 5/8. Cm lucht er tussen In welke vorm(en) van isolatie heb je interesse?: Gevelisolatie In wat voor type huis woon je?: Anders Wanneer is je woning gebouwd?: Voor 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Egmond aan den Hoef
donderdag 05 mei 2022

Vloer begane grond + vloer zolder isoleren

Ik zoek een vakman die de vloer van de begane grond via de kruipruimte en de vloer op de zolder kan thermisch isoleren. Bij de vloer van de begane grond gaat het om ~160m2 en bij de vloer van de zolder ~50m2. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welke isolatievorm(en) heb je verder interesse?: Gevelisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Zuidhorn
maandag 02 mei 2022

Buitengevels isoleren ~300m2

Wij zoeken een vakman voor het isoleren van de buitengevels. Ik schat dat het gaat om zo'n 300m2. In welke vorm(en) van isolatie heb je interesse?: Gevelisolatie In wat voor type huis woon je?: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Hoensbroek
maandag 25 april 2022

Gevel isoleren en bekleden met crepi (120 m2)

Herstelwerkzaamheden en gevelisolatie vanaf de buitenkant van 2 gevels Gaat om 120 m2 die vervolgens met crepi bekleed moeten worden.


Gevel- en metselwerk Achtmaal
woensdag 20 april 2022

Wanden isoleren

Ik heb al spouwmuurisolatie maar dat is niet afdoende. Ik wil daarom graag gevelisolatie van binnenuit. Ben benieuwd naar de mogelijkheden. Oppervlakte niet bekend. Géén spouwmuurisolatie dus !!


Isolatie Beilen
maandag 04 april 2022

Gevel isoleren en afwerken met steenstrips (~20m2)

Ik wil de buitenmuren laten isoleren met voorkeur buitengevelisolatie als dit gegund wordt. Een alternatief is spouwmuur isolatie. Het balkon muurtje aan de voorgevelzijde hoeft niet geïsoleerd te worden, maar dient wel dezelfde afwerking te krijgen. Het gaat om +/- 20m2 graag prijsindicatie per mail, ook graag een prijsindicatie voor het alternatief, spouwmuurisolatie.


Gevel- en metselwerk Lelystad
maandag 14 maart 2022

Buitengevel isoleren ~100m2

Wij zouden graag een offerte willen ontvangen voor het isoleren van de buitengevel, het gaat om ~100m2. Het huis is gebouwd in 2001. In welke isolatievorm(en) heb je verder interesse?: Gevelisolatie Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Houten
maandag 28 februari 2022

Crepi & cementbepleistering 25m2

Verwijdering pleisterwerk, aanbrengen gevelisolatie en nette afwerking aan achterzijde woning (4.25 x 5.5 m). Eventueel ook impregneren van gevel voorzijde.


Gevel- en metselwerk Utrecht
maandag 28 februari 2022

Stuclaag buitengevel verwijderen, isoleren en opnieuw stucen en verven

Huidige voor- en achtergevel zijn in 2019 opnieuw gestuukt maar isolatie die er onder zit is niet juist aangebracht waardoor vocht niet goed weg kan. Als gevolg hiervan “spat” verf van de gevel en vocht dringt naar binnen bijv. Vocht slaapkamer aan het plafond. De huidige laag stuc dient verwijderd te worden, gevelisolatie moet opnieuw aangebracht worden en gevel opnieuw gestuukt en geverfd.


Gevel- en metselwerk Almere
maandag 28 februari 2022

Buitengevel en vloer laten isoleren

Wij verbranden te veel energie/warmte. Mogelijke oorzaak vloer en gevel. Hebben wel vloerverwarming. In welke isolatievorm(en) heb je verder interesse?: Gevelisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Bussum
maandag 28 februari 2022

Buitengevel isoleren

In welke isolatievorm(en) heb je verder interesse?: Gevelisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Diepenheim
maandag 07 februari 2022

Gevel isoleren + afwerken met sierpleister (~20m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die voor ons gevelisolatie kan aanbrengen aan de voor en achterkant van de woning, met een hoge isolatiewaarde inclusief afwerking met sierpleister of iets dergelijks (n.t.b., hangt ook van de kosten af). Het gaat om ongeveer 15 tot 20m2


Gevel- en metselwerk Ewijk
maandag 07 februari 2022

100 m² gevelisolatie

Ik wil graag mijn gevel laten isoleren, omdat spouwmuren niet kan en er een aantal koude bruggen zijn aan het huis. Ik wil het laten isoleren van buitenaf, maar laat mij graag adviseren. Betreft ongeveer 100 m².


Gevel- en metselwerk Maastricht
maandag 07 februari 2022

Buitengevel isoleren (120m²)

Betreft gevelisolatie inclusief afwerken van buitenaf. Betreft ongeveer 120 m².


Gevel- en metselwerk Oeffelt
woensdag 02 februari 2022

Buitengevel isoleren 20m2

Ik wil graag een gevelisolatie aan de voorkant van mijn huis. De afmeting van de voorgevel is 20m2. Ik zou deze graag willen isoleren en daarna afwerken met steenstrips.


Gevel- en metselwerk Tilburg
woensdag 02 februari 2022

Gevel isoleren + afwerken met hout (~30m2)

Ik heb een vakantiewoning met een half steense muur en ik zou graag gevelisolatie willen laten aanbrengen met als afwerking een houten gevelbekleding. Ik ben erg benieuwd naar de mogelijkheden. De oppervlakte is ongeveer 30m2.


Gevel- en metselwerk Zelhem
maandag 31 januari 2022

Buitengevel isoleren

Hoekhuis met vloerverwarming dit zou ik graag willen laten isoleren.en ik wil graag gevelisolatie van ongeveer tussen 10 en 50m2 aan de voorkant. Maakt niet echt uit of het aan de binnekant of buitenkant is, ik sta over voor alle mogelijkheden


Gevel- en metselwerk Utrecht
maandag 31 januari 2022

Gevelisolatie 50m2 met behoud van architectonisch platen

Het gaat om het isoleren van de zijgevel van een hoekwoning. Het betreft een oppervlakte van rond de 50m2. De woning is een jaren 70 woning waar men de eerste versie bouw heeft toegepast. De zijgevel bestaat uit betonnen platen en heeft een reliëf. De zijgevel is 3 meter hoog , heeft geen ramen en kan bereikt worden met de behulp van een steiger. Belangrijk! De zijgevel bevat vormen en zijn architectonisch vastgelegd en moeten ook weer terugkomen na de isolatie. Omdat daarnaast ook de betonlook moet terugkomen willen wij graag de gevel isoleren met crepi, echter bespreken wij dit graag nog met de specialist.


Gevel- en metselwerk Leusden
woensdag 26 januari 2022

Buitengevel renoveren met houten gevelbekleding ~50m2

De voorkant van het huis is de koude zijde die we tegen het warmte verlies willen beschermen middels gevelisolatie buiten en andere muren eventueel middels spouwmuurisolatie. Wij hebben nu dus een stenen gevel en deze willen wij laten isoleren en er houten gevelbekleding op laten plaatsen. Het gaat in totaal om ongeveer 50m2. De gevel is makkelijk bereikbaar.


Gevel- en metselwerk Heerlen
maandag 10 januari 2022

Gevelisolatie buitenaf 35m2 + stucen

Ik wil graag 35 m2 gevelisolatie aanbrengen met afwerking tegen spouwmuur. Er moet van buitenaf geisoleerd worden, ik denk PS isolatie en daarna stucen.


Gevel- en metselwerk Overberg
maandag 03 januari 2022

Buitengevels isoleren (~70m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die voor mij gevelisolatie kan aanbrengen. Ik schat dat het gaat om ongeveer 70m, voor de voor-, achter- en zijkant.


Gevel- en metselwerk Groningen
woensdag 29 december 2021

Overlagen pleisterwerk op bestaande buitengevelisolatie 225m2

Het gaat om een woning die voorzien is van buitengevelisolatie met pleisterwerk. Door omstandigheden wordt nu besloten om de ongeisoleerde spouw ook nog te voorzien van isolatie. Hierdoor worden zullen er gaten geboord worden in het bestaande pleisterwerk dat op de buitengevelisolatie zit. Omdat pleisterwerk niet plaatselijk te repareren is, zullen alle wanden van de vrijstaande woning opnieuw voorzien moeten worden van pleisterwerk. buitenwerk Vierkante meter: 255 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Pleisterwerk


Stucwerk en spackspuiten Capelle aan den IJssel
maandag 27 december 2021

Verbouwen boerderij

Wij willen een oude boerderij verbouwen. Het zou gaan om een deel van 10x10m. Een nieuwe rieten kap+goede isolatieplaten eronder (200m2) De betonvloer uit de deel verwijderen, afgraven en isolatie terug met beton (90m2) Verdiepingsvloer aanleggen (90m2) Binnenwanden en wandafwerking Binnengevelisolatie en wandafwerking


Verbouwing Teuge
dinsdag 14 december 2021

Gevels isoleren (~47m2) + afwerken met evt. crepi (~25m2)

Buitengevelisolatie dubbel woonhuis • Het gaat hierbij om een dubbel woonhuis waarvan de gevels tijdens de bouw zijn geïsoleerd met Rockwool platen met een dikte van 50 mm. • De muren zijn traditioneel opgebouwd met een gemetselde binnenmuur, een luchtspouw van 50 mm waarin de isolatie zit en een kalkzandzandsteen buitenmuur • De Rd waarde van huidige spouwmuurisolatie is 1.35 en van de bakstenen van de gevel 0.5, samen 1.85. • Doel is om de Rd waarde van de buitenmuur verhogen naar een waarde van rond de 3.5 waarbij de dikte van de isolatie zo dun mogelijk blijft zodat de muren niet te veel naar buiten gaan steken i.v.m. de kozijnen • De afwerking zal dan sierpleister in kleur worden waarbij de kwaliteit van het pleisterwerk buitenmuur ook tegen mos en algen beschermd. Het oppervlak van de buitenmuur per woning is 47 m2, 39 m2 voor de zijgevel en 8 m2 voor de voorgevel. De achterzijde is glas en wordt niet meegenomen in het geheel. Daarnaast dienen de garages in hetzelfde sierpleister afgewerkt te worden zonder de isolatie. • Voor een woonhuis bedraagt het oppervlak van de garage 25 m2 (voor, zij en achterkant) • Voor de tweede woning ca. 16 m2 ( alleen de voor en zijkant) Graag ontvang ik een offerte voor de hierboven beschreven werkzaamheden.


Gevel- en metselwerk Wilnis
maandag 13 december 2021

Gevel isoleren (~220m2) en afwerken met stuc (~110m2)

We gaan ons huis verduurzamen. Ik wil graag buitengevelisolatie laten aanbrengen, het gaat om ongeveer 220m2. Daarnaast wil ik graag een gedeelte hiervan afwerken met stuc of crepi, ik weet niet precies wat er mogelijkheid dus ik hoor graag meer informatie hiervoor. Dit betreft ongeveer 110m2.


Gevel- en metselwerk Krimpen aan de Lek
dinsdag 09 november 2021

Buitengevel renoveren met houten gevelbekleding ~50m2

De voorkant van het huis is de koude zijde die we tegen het warmte verlies willen beschermen middels gevelisolatie buiten en andere muren eventueel middels spouwmuurisolatie. Wij hebben nu dus een stenen gevel en deze willen wij laten isoleren en er houten gevelbekleding op laten plaatsen. Het gaat in totaal om ongeveer 50m2. De gevel is makkelijk bereikbaar.


Gevel- en metselwerk Heerlen
woensdag 27 oktober 2021

Gevels isoleren + afwerken >104m2

Hallo, voor ons nieuwe huis zijn wij op zoek naar een combinatie van gevelisolatie en afwerking. Het huis is bijna 160 jaar oud en wij zouden het graag op deze wijze verduurzamen voor nog minimaal 100 jaar woongenot. Wij willen een goede isolatie om op termijn ook andere maatregelen te kunnen nemen. Qua afwerking kijken wij nog naar een aantal opties, steenstrips, maar ook naar hout of pvc met houtlook zijn opties voor ons. Het huis is geen monument. Oppervlakte weet ik niet precies, maar het is meer dan 104m2.


Gevel- en metselwerk Lobith
Offertes aanvragen