Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Onderaannemer

Gevelisolatie

Wist je dat er vanaf augustus 2019 nieuwe subsidies zijn voor gevelisolatie?
Wil je meer weten over gevelisolatie en de subsidiemogelijkheden? Lees dan hieronder verder.

In de winter heb je het koud en tegelijkertijd heb je een torenhoge verwarmingsrekening. In de zomer weet je niet hoe je van de hitte afkomt. Herken je dat?
Misschien is je gevel dan niet (goed) geïsoleerd en is het verstandig om die beter te isoleren. Gevelisolatie is een investering, maar je bespaart flink op stookkosten en daarbij help je het milieu. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillende prijzen.

De isolatiespecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo helpen ze je graag bij het isoleren van je gevel, maar ook bij het afzonderlijk isoleren van je vloer of dak. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Heb je graag een erkende isolatiespecialist die ter plaatse de situatie bekijkt en advies geeft, gevolgd door een offerte op maat? Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij brengen je in contact met de beste vakmannen uit de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Kosten gevelisolatie

Gemiddeld kost gevelisolatie €7.300, inclusief montage. Je hebt de keuze uit 3 soorten isolatie: spouwmuurisolatie, binnenmuur isolatie en buiten gevel isolatie. Spouwmuurisolatie is het voordeligst en biedt keuze uit diverse materialen. Bij binnen- en buitenmuurisolatie wordt er gebruik gemaakt van isoleerplaten. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde prijzen per gevelisolatie.

Let op: de isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort woning Binnenmuur Buitenmuur Spouwmuur
Appartement (25m²) €2.200 - €2.700 €3.000 - €3.500 €200 - €600
Tussenwoning (65m²) €6.000 - €7.000 €8.000 - €9.000 €500 - €1.200
Hoekwoning (65m²) €6.500 - €7.500 €9.000 - €10.000 €650 - €1.400
2 onder 1 kap (100m²) €9.000 - €11.000 €12.000 - €14.000 €750 - €1.900
Vrijstaand (150 m²) €14.000 - €16.000 €18.000 - €22.000 €1.150 - €2.600

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Gevel isoleren methode

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden

Let op: de onderstaande prijzen zijn indicaties en kunnen in de praktijk afwijken.

Voordelig

Je woont in een hoekhuis en wilt de isolatie verbeteren. Het duurste isolatiemateriaal hoeft niet, zolang de isolatie maar effectief is. Binnenmuurisolatie is dan een goede keus. De stookkosten dalen, je geveluitstraling blijft hetzelfde en je helpt mee aan een beter milieu. Je binnenmuren laten isoleren kost je rond de €6.500.

Maximale besparing

Je woont in een mooie vrijstaande woning, maar je stookkosten mogen lager. Besparen is belangrijk voor je. Het laten plaatsen van buitenmuurisolatie is dan een goede optie. De stookkosten dalen, maar de temperatuur van je woning wordt ook comfortabeler. Buitenmuurisolatie laat je aanbrengen voor een gemiddeld bedrag van €18.000.

Kleine woning

Je hebt een appartement met een vloeroppervlakte van 25 m² en wilt je gevels isoleren. Je appartement is al vrij klein, daarom kies je voor buitenmuurisolatie, zodat je dan geen woonruimte verliest. Je buitenmuur laten isoleren kost je dan ongeveer €3.000.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe wordt de prijs van gevelisolatie bepaald?

Buitenmuur isoleren of binnenmuur isoleren?

De keuze tussen binnen- en buitenmuurisolatie heeft invloed op de prijs, maar waar je misschien niet direct aan denkt, is dat voor buitenmuurisolatie een vergunning nodig is en die kost natuurlijk geld. De exacte kosten van een vergunning kan je opvragen bij je eigen gemeente.

Soort afwerking

Als je kiest voor buitenmuurisolatie, moet je ook kiezen voor het soort afwerking dat je wilt hebben na het isoleren van je gevel. Er zijn meerdere opties om je gevel af te werken of te bekleden:

  • Sierpleister: Hiermee creëer je een unieke gevel. Met sierpleister kunnen er stukken worden geaccentueerd, bijvoorbeeld met een andere kleur. Sierpleister is een veelgebruikte afwerking. Wel vergt het meer onderhoud dan gevelbekleding.

  • Steenstrips: Wil je liever het uiterlijk van bakstenen behouden? Dan kan je kiezen voor steenstrips. Deze strips zien eruit als bakstenen en hebben dezelfde kwaliteit, maar zijn ongeveer de helft dunner. Hierdoor heb je geen extra fundering nodig en kunnen de kozijnen op dezelfde plek blijven. Je kunt hierbij ook kiezen voor een natuursteen uiterlijk.

  • Bakstenen: Je kan kiezen voor gewone bakstenen. Hiervoor is het vaak nodig om de fundering te verbreden en de kozijnen te verplaatsen, omdat deze anders te diep in de muur zitten. Deze optie kies je eigenlijk alleen bij een grondige renovatie, want het is een erg ingrijpende en arbeidsintensieve oplossing.

  • Andere mogelijkheden: Verder heb je houten planken, kunststof platen en vezelcementplaten. De houten planken geven je woning een natuurlijke uitstraling. Kunststof is onderhoudsarm en zorgt voor een strakke afwerking. Vezelcementplaten vergen ook niet veel onderhoud en zorgen voor een zakelijke uitstraling. 

Extra's

Naast voorgaande keuzes zijn er ook niet-noodzakelijke opties die je kan kiezen:

Extra optie Gemiddelde prijs Voordeel
Radiatorfolie €15 - €20 per radiator Warmte weerkaatst terug het huis in
Gevel impregneren €900 Vochtbestrijding, voorkomt schimmels
Ventilatierooster €15 (klein) / €60 (groot) Droge lucht in huis, sneller warm dus minder stookkosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente gevelisolatie aanvragen

donderdag 25 mei 2023

Stucwerk buiten / kaleien

DE achtergevel van onze woonst,kijkt met shuifpui uit op de tuin, parallel loopt daar ook een muur van een bijkeuken. De achtergevel van de woonst geeft een scheur, en vandaar wil ik het stuccen met een net en waterafstotende pleister. Mocht ik geen vergunning nodig hebben en indien het betaalbaar is zou ik ook kijken voor gevelisolatie te doen, maar men zegt mij dat ik maximum mag 1,5 cm mag \'stucken\', afwerken zonder vergunning. Deze twee muren wil ik dan mooi afwerken, verstevigen, isoleren indien nodig, en dan komt er in deze binnenhoek een veranda. Zo zou het raam boven de shuifpui ook in het pleisterwerk moeten worden meegenomen. buitenwerk Vierkante meter: 40 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Met isolatie+Alle afwerkingen Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Buiten


Stucwerk en spackspuiten Sas van Gent
maandag 22 mei 2023

Steenstrips

Denk aan buitengevelisolatie (dus vervangen buitenblad door isolatie en steenstrips), Vervangen van de kozijnen(is leverancier voor), Isoleren doorgestort balkon, (dat vooral). Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Steenstrips gevelbekleding Hoe wil je de gevel isoleren?: Gevel isoleren langs de buitenzijde (incl. nieuwe gevelbekleding) Hoeveel buitenmuren wil je isoleren?: 2 Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Harderwijk
maandag 22 mei 2023

Buitengevel isoleren

Onze vrijstaande woning kan wel wat isolatie gebruiken. Graag een offerte voor spouwmuurisolatie. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke isolatievorm(en) heb je interesse? (meerdere opties mogelijk): Gevelisolatie Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Voor 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Nieuwvliet
maandag 15 mei 2023

Buitengevel isoleren

Het gaat om een hoekpand winkelpand in de binnenstad van Leeuwarden Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke isolatievorm(en) heb je interesse? (meerdere opties mogelijk): Gevelisolatie Type woning:: Anders Wanneer is je woning gebouwd?: Voor 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Leeuwarden
maandag 08 mei 2023

Buitengevel isoleren

Buitegevelislatie door tussenmuur en stucwerk Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke isolatievorm(en) heb je interesse? (meerdere opties mogelijk): Gevelisolatie Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Voor 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Meppel
maandag 08 mei 2023

Buitengevel isoleren

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welke isolatievorm(en) heb je verder interesse?: Gevelisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Lelystad
maandag 01 mei 2023

Buitengevel isoleren

Wil je updates via WhatsApp ontvangen?: Houd mij op de hoogte via WhatsApp Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Gevelisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: Voor 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Amsterdam
maandag 01 mei 2023

Buitengevel isoleren

In welke vorm(en) van isolatie heb je interesse?: Gevelisolatie In wat voor type huis woon je?: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Lelystad
maandag 01 mei 2023

Buitengevel isoleren

Wil je updates via WhatsApp ontvangen?: Houd mij op de hoogte via WhatsApp Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welke isolatievorm(en) heb je verder interesse?: Gevelisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Amsterdam
zaterdag 29 april 2023

Crepi & cementbepleistering

Per 1 augustus is de overdracht van de woning. Deze heeft energielabel G. Het betreft een pand van cirka 90 jaar oud. Naast gevelisolatie dienen ook de ramen vervangen te worden. Ik ben op zoek naar de mogelijkheden hierin. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Sierpleister (crepi) Hoe wil je de muren isoleren?: Gevel isoleren langs de buitenzijde (incl. nieuwe gevelbekleding) Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik word over meer dan 3 maanden eigenaar


Stucwerk en spackspuiten Schijndel
dinsdag 25 april 2023

Crepi & cementbepleistering

Aanbrengen van een gevelisolatiesysteem incl afwerking met sierpleister - totaal 59 m2 - 10cm isolatie (Rd-waarde minimaal 3,5) - incl 4 aluminium waterslagen van ca 1,1 mt per stuk en daktrim van ca 15 mt - incl steigerwerk (achtergevel bereikbaar vanaf uitbouw) Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Sierpleister (crepi) Hoe wil je de gevel isoleren?: Gevel isoleren langs de buitenzijde (incl. nieuwe gevelbekleding) Hoeveel buitenmuren wil je isoleren?: 2 Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Stucwerk en spackspuiten Katwijk
maandag 24 april 2023

Buitengevel isoleren

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Gevelisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Lemmer
maandag 24 april 2023

Buitengevel isoleren

Zijgevelisolatie gewenst In welke vorm(en) van isolatie heb je interesse?: Gevelisolatie In wat voor type huis woon je?: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Voor 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Bussum
maandag 24 april 2023

Buitengevel isoleren

spauwmuurisolatie 3,34 Rwaarde 154 m2 Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Nee, ik ben alleen op zoek naar informatie In welke isolatievorm(en) heb je interesse? (meerdere opties mogelijk): Gevelisolatie Type woning:: Anders Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Amersfoort
maandag 24 april 2023

Buitengevel isoleren

Vrijstaande woning met 1 verdieping voorzien van gevelisolatie In welke vorm(en) van isolatie heb je interesse?: Gevelisolatie In wat voor type huis woon je?: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Amersfoort
zaterdag 22 april 2023

Metalen gevelbekleding plaatsen of vervangen

Wat zijn de kosten van dak- en gevelisolatie. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Sierpleister (crepi), Metalen gevelbekleding, Kunststof gevelbekleding, Cementbepleistering, Steenstrips gevelbekleding, Vezelcement, Composiet (o.a. Rockpanel, Trespa, volkern, ...) Hoe wil je de gevel isoleren?: Gevel isoleren langs de buitenzijde (incl. nieuwe gevelbekleding) Hoeveel buitenmuren wil je isoleren?: 2 Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Dronten
maandag 17 april 2023

Buitengevel isoleren

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welke isolatievorm(en) heb je verder interesse?: Gevelisolatie Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Arnhem
maandag 17 april 2023

Buitengevel isoleren

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke isolatievorm(en) heb je verder interesse?: Gevelisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Swifterbant
maandag 17 april 2023

Buitengevel isoleren

Spouwmuurisolatie In welke vorm(en) van isolatie heb je interesse?: Gevelisolatie In wat voor type huis woon je?: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Markelo
vrijdag 14 april 2023

Crepi & cementbepleistering

Vloerisolatie en evt gevelisolatie Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Sierpleister (crepi) Hoe wil je de gevel isoleren?: Gevel isoleren langs de buitenzijde (incl. nieuwe gevelbekleding) Hoeveel buitenmuren wil je isoleren?: 2 Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Stucwerk en spackspuiten Naarden
dinsdag 11 april 2023

Gevelisolatie 246m2

ik zoek een specialist voor gevelisolatie: Oppervlakte totale buitengevel +-246 vierkante meter. 1930 bouwjaar, gecementeerd buitengevel.


Gevel- en metselwerk Voerendaal
maandag 10 april 2023

Kunststof gevelbekleding plaatsen of vervangen

Uitgebreid advies nodig over gevelisolatie icm mogelijk aanpassen van kozijnen dakgoot en carpoort Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Sierpleister (crepi), Kunststof gevelbekleding, Steenstrips gevelbekleding Hoe wil je de gevel isoleren?: Gevel isoleren langs de buitenzijde (incl. nieuwe gevelbekleding) Hoeveel buitenmuren wil je isoleren?: 4 of meer Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Bavel
maandag 10 april 2023

Buitengevel isoleren

Wil je updates via WhatsApp ontvangen?: Houd mij op de hoogte via WhatsApp Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Nee, ik ben alleen op zoek naar informatie In welke isolatievorm(en) heb je verder interesse?: Gevelisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Heb je toestemming van de verhuurder?: Ja Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik huur


Isolatie Barendrecht
maandag 27 maart 2023

Buitengevel isoleren

de muren na isoleren, zit welliswaar glaswol in de spouw echter dit voldoet na mijn mening niet meer helemaal. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke isolatievorm(en) heb je verder interesse?: Gevelisolatie Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Maastricht
maandag 20 maart 2023

Steenstrips + Gevelisolatie

Gevelisolatie op de bestaande gevel en afwerking met siersteenstrips. Spouwmuurisolatie niet mogelijk ivm piepschuim in de spouwmuur Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Steenstrips gevelbekleding Wil je de muren ook laten isoleren?: Ja / misschien Wat is de oppervlakte van de te bekleden muren?: Tussen 50 en 100 m²


Gevel- en metselwerk Sint Maartensbrug
maandag 20 maart 2023

Buitengevel isoleren

2 onder 1 kap waarbij de zijgevel geïsoleerd moet worden. En een paar m2 aan de voorkant. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welke isolatievorm(en) heb je verder interesse?: Gevelisolatie Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Zeewolde
maandag 20 maart 2023

Buitengevel isoleren

Parel gevel isolatie Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke isolatievorm(en) heb je verder interesse?: Gevelisolatie Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Zaandijk
vrijdag 17 maart 2023

Buitengevelisolatie 100m2 +

Geachte heer/mevrouw, graag zou ik willen bekijken of het mogelijk is om onze buitengevel te isoleren. Zou het mogelijk zijn om een afspraak te maken voor een offerte? Het betreft met name de gevel aan de regenzijde. Met vriendelijke groet, Nick van Kerkvoorde


Stucwerk en spackspuiten Breda
dinsdag 07 maart 2023

Buitengevel isoleren

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Vloerisolatie, Gevelisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: Voor 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Heinkenszand
maandag 06 maart 2023

Kunststof gevelbekleding plaatsen of vervangen

gevelisolatie aan de buitenkant moet alleen de achtergevel gebeuren. De voorgevel moet aan de binnenkant geïsoleerd worden. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Kunststof gevelbekleding Hoe wil je de gevel isoleren?: Gevel isoleren langs de buitenzijde (incl. nieuwe gevelbekleding) Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel isoleren Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Rijswijk
Offertes aanvragen