Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Isolatie Gevel

Gevelisolatie

Gevelisolatie

Wist je dat er vanaf augustus 2019 nieuwe subsidies zijn voor gevelisolatie?
Wil je meer weten over gevelisolatie en de subsidiemogelijkheden? Lees dan hieronder verder.

In de winter heb je het koud en tegelijkertijd heb je een torenhoge verwarmingsrekening. In de zomer weet je niet hoe je van de hitte afkomt. Herken je dat?
Misschien is je gevel dan niet (goed) geïsoleerd en is het verstandig om die beter te isoleren. Gevelisolatie is een investering, maar je bespaart flink op stookkosten en daarbij help je het milieu. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillende prijzen.

De isolatiespecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo helpen ze je graag bij het isoleren van je gevel, maar ook bij het afzonderlijk isoleren van je vloer of dak. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Heb je graag een isolatiespecialist die ter plaatse de situatie bekijkt en advies geeft, gevolgd door een offerte op maat? Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij brengen je in contact met de beste vakmannen uit de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Kosten gevelisolatie

Gemiddeld kost gevelisolatie €7.300, inclusief montage. Je hebt de keuze uit 3 soorten isolatie: spouwmuurisolatie, binnenmuur isolatie en buiten gevel isolatie. Spouwmuurisolatie is het voordeligst en biedt keuze uit diverse materialen. Bij binnen- en buitenmuurisolatie wordt er gebruik gemaakt van isoleerplaten. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde prijzen per gevelisolatie.

Let op: de isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort woning Binnenmuur Buitenmuur Spouwmuur
Appartement (25m²) €2.200 - €2.700 €3.000 - €3.500 €200 - €600
Tussenwoning (65m²) €6.000 - €7.000 €8.000 - €9.000 €500 - €1.200
Hoekwoning (65m²) €6.500 - €7.500 €9.000 - €10.000 €650 - €1.400
2 onder 1 kap (100m²) €9.000 - €11.000 €12.000 - €14.000 €750 - €1.900
Vrijstaand (150 m²) €14.000 - €16.000 €18.000 - €22.000 €1.150 - €2.600

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Gevel isoleren methode

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden

Let op: de onderstaande prijzen zijn indicaties en kunnen in de praktijk afwijken.

Voordelig

Je woont in een hoekhuis en wilt de isolatie verbeteren. Het duurste isolatiemateriaal hoeft niet, zolang de isolatie maar effectief is. Binnenmuurisolatie is dan een goede keus. De stookkosten dalen, je geveluitstraling blijft hetzelfde en je helpt mee aan een beter milieu. Je binnenmuren laten isoleren kost je rond de €6.500.

Maximale besparing

Je woont in een mooie vrijstaande woning, maar je stookkosten mogen lager. Besparen is belangrijk voor je. Het laten plaatsen van buitenmuurisolatie is dan een goede optie. De stookkosten dalen, maar de temperatuur van je woning wordt ook comfortabeler. Buitenmuurisolatie laat je aanbrengen voor een gemiddeld bedrag van €18.000.

Kleine woning

Je hebt een appartement met een vloeroppervlakte van 25 m² en wilt je gevels isoleren. Je appartement is al vrij klein, daarom kies je voor buitenmuurisolatie, zodat je dan geen woonruimte verliest. Je buitenmuur laten isoleren kost je dan ongeveer €3.000.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe wordt de prijs van gevelisolatie bepaald?

Buitenmuur isoleren of binnenmuur isoleren? 

De keuze tussen binnen- en buitenmuurisolatie heeft invloed op de prijs, maar waar je misschien niet direct aan denkt, is dat voor buitenmuurisolatie een vergunning nodig is en die kost natuurlijk geld. De exacte kosten van een vergunning kan je opvragen bij je eigen gemeente.

Soort afwerking

Als je kiest voor buitenmuurisolatie, moet je ook kiezen voor het soort afwerking dat je wilt hebben na het isoleren van je gevel. Er zijn meerdere opties om je gevel af te werken of te bekleden:

  • Sierpleister: Hiermee creëer je een unieke gevel. Met sierpleister kunnen er stukken worden geaccentueerd, bijvoorbeeld met een andere kleur. Sierpleister is een veelgebruikte afwerking. Wel vergt het meer onderhoud dan gevelbekleding.

  • Steenstrips: Wil je liever het uiterlijk van bakstenen behouden? Dan kan je kiezen voor steenstrips. Deze strips zien eruit als bakstenen en hebben dezelfde kwaliteit, maar zijn ongeveer de helft dunner. Hierdoor heb je geen extra fundering nodig en kunnen de kozijnen op dezelfde plek blijven. Je kunt hierbij ook kiezen voor een natuursteen uiterlijk.

  • Bakstenen: Je kan kiezen voor gewone bakstenen. Hiervoor is het vaak nodig om de fundering te verbreden en de kozijnen te verplaatsen, omdat deze anders te diep in de muur zitten. Deze optie kies je eigenlijk alleen bij een grondige renovatie, want het is een erg ingrijpende en arbeidsintensieve oplossing.

  • Andere mogelijkheden: Verder heb je houten planken, kunststof platen en vezelcementplaten. De houten planken geven je woning een natuurlijke uitstraling. Kunststof is onderhoudsarm en zorgt voor een strakke afwerking. Vezelcementplaten vergen ook niet veel onderhoud en zorgen voor een zakelijke uitstraling. 

Extra's

Naast voorgaande keuzes zijn er ook niet-noodzakelijke opties die je kan kiezen:

Extra optie Gemiddelde prijs Voordeel
Radiatorfolie €15 - €20 per radiator Warmte weerkaatst terug het huis in
Gevel impregneren €900 Vochtbestrijding, voorkomt schimmels
Ventilatierooster €15 (klein) / €60 (groot) Droge lucht in huis, sneller warm dus minder stookkosten

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente gevelisolatie aanvragen

woensdag 13 oktober 2021

Gevels van aanbouw isoleren (8,5m2 grondoppervlak)

Ik heb een keuken in een aanbouw achter mijn huis, van ongeveer 2m x 4,25m. Deze uitbouw heeft geen gevelisolatie. Het is dus een erg koude en tochtige keuken. De keuken moet eruit, gevel isoleren, en vervolgens de keuken er weer in. Maar ook: elektriciteit aanpakken, extra stopcontacten, stopcontacten inbouwen en een leiding naar de meterkast leggen voor een elektrische kookplaat (ik heb al een keukengroep in de meterkast). Er moet een terugslagklep in de afzuiginstallatie en een boiler voor warm water. En hoe verwarm ik het? Ik weet niet of vloerverwarming geschikt is. Dus ook daarover graag advies. Wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Winschoten
woensdag 13 oktober 2021

Buitengevel isoleren

Wil graag testen of gevelisolatie mogelijk is. Gaat om de voorgevel en 1 zijgevel, nokhoogte is 9 meter en 6 breed. Voorgevel is 5 breed. Wanneer is je woning gebouwd?: Voor 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Cuijk
dinsdag 12 oktober 2021

Gevel renoveren met kunststof gevelbekleding en isolatie ~25m2

Gevelrenovatie/isolatie van een bestaande tussenwoning. Het betreft de 2e verdieping voorzijde en 1 zijkant beide zijde zijn via een terrasdeur en plat dak 1e verdieping bereikbaar. Voorkeur gaat uit naar gevelisolatie met kunststof gevelbekleding. Het gaat om ongeveer 25m2


Gevel- en metselwerk Rotterdam
dinsdag 14 september 2021

Buitengevel isoleren 50m2

Mijn huis is een hoek huis. Er is 15 jaar geleden reeds spouwmuur isolatie aangebracht ik overweeg de blinde zijmuur met een externe gevelisolatie te isoleren. Welke mogelijkheden bestaan hiervoor en wat zijn de eisen die er aan gesteld worden? Ik wil eigenlijk weten of het zinvol is? of het mag en wat uiteindelijk de kosten zijn.


Gevel- en metselwerk Eindhoven
zaterdag 28 augustus 2021

Gevelisolatie en stucen

Ik wil drie gevels laten voorzien van isolatie aan de buitenkant, afwerken en glad wit stucen.


Stucwerk en spackspuiten Krimpen aan den IJssel
dinsdag 10 augustus 2021

Buitenmuur hoekwoning stucen en evt isoleren 100m2

Hoekwoning waarvan de buitenzijmuur enkelsteens en slecht geisoleerd met laagje piepschuim. Muur is momenteel ook lelijk afgewerkt. Dit wil ik netjes afwerken en tegelijk aan het orienteren wat er mogelijk is qua buitengevelisolatie. Het gaat om de zijgevel en achtergevel. Er is een steiger nodig. Betreft 100 m2.


Stucwerk en spackspuiten Alkmaar
zondag 01 augustus 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen

Wij hebben een jaren 50 woning. Graag gevelisolatie en steenstrips. We vinden stucwerk look erg mooi. Gaat ongeveer om 190 m2.


Gevel- en metselwerk Lopik
vrijdag 07 mei 2021

100 m² buitenwerk stucwerk met gevelisolatie

Het huis is al voorzien van gespachteld stucwerk. Ik wil de buitenzijde laten stucen (korrel) met gevelisolatie. Het betreft ongeveer 100 m².


Stucwerk en spackspuiten Schagerbrug
maandag 26 april 2021

Spouwmuur isoleren

Ik heb een tussenwoning uit 1964 met buitenmuren van bakstenen met cement voegen. Hier en daar heb ik spouwmuren met 5cm tussenruimte die nog te vullen zijn met spouwmuurisolatie. Graag wil ik meerdere vliegen in één klap slaan. Ik wil van mijn lelijke buitenmuren met beschadigingen en beginnend vocht problemen af en ik wil direct isoleren. Ik ben opzoek naar gevel bedrijven die mij een offerte kunnen leveren voor gevelisolatie die duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Het gaat om ongeveer 86 m2. Ik heb ook interesse in mechanische ventilatie voor mijn woning.


Isolatie Rozenburg
Offertes aanvragen