Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Onderaannemer

Gevelisolatie

Wist je dat er vanaf augustus 2019 nieuwe subsidies zijn voor gevelisolatie?
Wil je meer weten over gevelisolatie en de subsidiemogelijkheden? Lees dan hieronder verder.

In de winter heb je het koud en tegelijkertijd heb je een torenhoge verwarmingsrekening. In de zomer weet je niet hoe je van de hitte afkomt. Herken je dat?
Misschien is je gevel dan niet (goed) geïsoleerd en is het verstandig om die beter te isoleren. Gevelisolatie is een investering, maar je bespaart flink op stookkosten en daarbij help je het milieu. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillende prijzen.

De isolatiespecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo helpen ze je graag bij het isoleren van je gevel, maar ook bij het afzonderlijk isoleren van je vloer of dak. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Heb je graag een erkende isolatiespecialist die ter plaatse de situatie bekijkt en advies geeft, gevolgd door een offerte op maat? Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij brengen je in contact met de beste vakmannen uit de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Kosten gevelisolatie

Gemiddeld kost gevelisolatie €7.300, inclusief montage. Je hebt de keuze uit 3 soorten isolatie: spouwmuurisolatie, binnenmuur isolatie en buiten gevel isolatie. Spouwmuurisolatie is het voordeligst en biedt keuze uit diverse materialen. Bij binnen- en buitenmuurisolatie wordt er gebruik gemaakt van isoleerplaten. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde prijzen per gevelisolatie.

Let op: de isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort woning Binnenmuur Buitenmuur Spouwmuur
Appartement (25m²) €2.200 - €2.700 €3.000 - €3.500 €200 - €600
Tussenwoning (65m²) €6.000 - €7.000 €8.000 - €9.000 €500 - €1.200
Hoekwoning (65m²) €6.500 - €7.500 €9.000 - €10.000 €650 - €1.400
2 onder 1 kap (100m²) €9.000 - €11.000 €12.000 - €14.000 €750 - €1.900
Vrijstaand (150 m²) €14.000 - €16.000 €18.000 - €22.000 €1.150 - €2.600

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Gevel isoleren methode

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden

Let op: de onderstaande prijzen zijn indicaties en kunnen in de praktijk afwijken.

Voordelig

Je woont in een hoekhuis en wilt de isolatie verbeteren. Het duurste isolatiemateriaal hoeft niet, zolang de isolatie maar effectief is. Binnenmuurisolatie is dan een goede keus. De stookkosten dalen, je geveluitstraling blijft hetzelfde en je helpt mee aan een beter milieu. Je binnenmuren laten isoleren kost je rond de €6.500.

Maximale besparing

Je woont in een mooie vrijstaande woning, maar je stookkosten mogen lager. Besparen is belangrijk voor je. Het laten plaatsen van buitenmuurisolatie is dan een goede optie. De stookkosten dalen, maar de temperatuur van je woning wordt ook comfortabeler. Buitenmuurisolatie laat je aanbrengen voor een gemiddeld bedrag van €18.000.

Kleine woning

Je hebt een appartement met een vloeroppervlakte van 25 m² en wilt je gevels isoleren. Je appartement is al vrij klein, daarom kies je voor buitenmuurisolatie, zodat je dan geen woonruimte verliest. Je buitenmuur laten isoleren kost je dan ongeveer €3.000.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe wordt de prijs van gevelisolatie bepaald?

Buitenmuur isoleren of binnenmuur isoleren?

De keuze tussen binnen- en buitenmuurisolatie heeft invloed op de prijs, maar waar je misschien niet direct aan denkt, is dat voor buitenmuurisolatie een vergunning nodig is en die kost natuurlijk geld. De exacte kosten van een vergunning kan je opvragen bij je eigen gemeente.

Soort afwerking

Als je kiest voor buitenmuurisolatie, moet je ook kiezen voor het soort afwerking dat je wilt hebben na het isoleren van je gevel. Er zijn meerdere opties om je gevel af te werken of te bekleden:

  • Sierpleister: Hiermee creëer je een unieke gevel. Met sierpleister kunnen er stukken worden geaccentueerd, bijvoorbeeld met een andere kleur. Sierpleister is een veelgebruikte afwerking. Wel vergt het meer onderhoud dan gevelbekleding.

  • Steenstrips: Wil je liever het uiterlijk van bakstenen behouden? Dan kan je kiezen voor steenstrips. Deze strips zien eruit als bakstenen en hebben dezelfde kwaliteit, maar zijn ongeveer de helft dunner. Hierdoor heb je geen extra fundering nodig en kunnen de kozijnen op dezelfde plek blijven. Je kunt hierbij ook kiezen voor een natuursteen uiterlijk.

  • Bakstenen: Je kan kiezen voor gewone bakstenen. Hiervoor is het vaak nodig om de fundering te verbreden en de kozijnen te verplaatsen, omdat deze anders te diep in de muur zitten. Deze optie kies je eigenlijk alleen bij een grondige renovatie, want het is een erg ingrijpende en arbeidsintensieve oplossing.

  • Andere mogelijkheden: Verder heb je houten planken, kunststof platen en vezelcementplaten. De houten planken geven je woning een natuurlijke uitstraling. Kunststof is onderhoudsarm en zorgt voor een strakke afwerking. Vezelcementplaten vergen ook niet veel onderhoud en zorgen voor een zakelijke uitstraling. 

Extra's

Naast voorgaande keuzes zijn er ook niet-noodzakelijke opties die je kan kiezen:

Extra optie Gemiddelde prijs Voordeel
Radiatorfolie €15 - €20 per radiator Warmte weerkaatst terug het huis in
Gevel impregneren €900 Vochtbestrijding, voorkomt schimmels
Ventilatierooster €15 (klein) / €60 (groot) Droge lucht in huis, sneller warm dus minder stookkosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente gevelisolatie aanvragen

vrijdag 13 januari 2023

20-30m2 gevel stuc restauratie

Beste, Onze gevelstuc moet gerenoveerd worden. Er zitten scheuren in door achterstallig onderhoud en er is ooit verkeerde verf gebruikt met een vochtprobleem als gevolg. Het gaat om een gevelisolatiesysteem met pleister op wapening op isolatie. Ik hoor graag wat de mogelijkheden zijn voor een vrijblijvende offerte voor 20-30M2. Met vriendelijke groet Anke Janssen


Stucwerk en spackspuiten Breda
vrijdag 13 januari 2023

Gevelisolatie (24m2)

Ik wil mijn gevel laten isoleren. Het gaat om 24 m2. Ik wil het thermisch laten isoleren. Als het goed geisoleerd wordt willen mijn buren dezelfde isolatie laten doen. Dat zijn dan twee andere buren met dezelfde oppervlakten.


Isolatie Amsterdam
maandag 09 januari 2023

Steenstrips in combinatie met stuc.

Gevelisolatie aan de buitenkant aanbrengen. gevelafwerking gecombineerd, 50% met steenstrips en 50% met stuc. De muur is ongeveer 50m bij 20m en bestaat uit 4 verdiepingen.


Gevel- en metselwerk Haarlem
zondag 08 januari 2023

Schuur bouwen

Ik heb een appartement gekocht met een verrotte schuur in de achtertuin. Die wil ik in de lente/zomer verbouwen. Heb de voorkeur voor een stenen aanbouw van ong. 16m2. Wat kost dat bij jullie? Isolatie van binnen kan ik zelf doen. Heb ook interesse om gevelisolatie te laten doen.


Verbouwing Utrecht
dinsdag 03 januari 2023

Gevelisolatie

Ik zoek iemand die ervaring heeft met het zetten van gevelisolatie/isoleren in het algemeen. Ik heb het aantal m2 nog niet opgemeten.


Gevel- en metselwerk Tilburg
maandag 02 januari 2023

75 m2 gevelisolatie

Ik wil mijn gevel van mijn hoekwoning laten isoleren. Betreft alleen de zijkant en achterkant aan de buitenzijde. Betreft een oppervlakte van ongeveer 75 m2.


Gevel- en metselwerk Enkhuizen
maandag 02 januari 2023

Gevels isoleren en vochtprobleem tegengaan 20m2

Aan de voorzijde van het huis (Noord-Westelijke richting) schimmelvorming op begane grond, 1e verdieping en zolder. Condens/vocht problemen in met name slaapkamer en hoge luchtvochtigheid in huis. Graag advies en onderzoek naar oorzaken in combinatie met aan te brengen gevelisolatie. Betreft een gevel van ongeveer 20 m2.


Vochtproblemen Bilthoven
maandag 19 december 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht (~15m2)

Mijn buitengevels hebben veel glaswerk en zijn oud. Het kan wel wat impregnering gebruiken tegen het doorlaande vocht naar de gevelisolatie. De oppervlakte bedraagt in totaal ongeveer 15m2, zonder alle ramen en houtwerk. Graag kom ik in contact met een vakman die mij wat advies en informatie kan geven, inclusief een offerte.


Gevel- en metselwerk Tiel
dinsdag 13 december 2022

Gevel isoleren, van buitenaf (~12m2)

We hebben onlangs onze spouwmuur laten isoleren alleen is er een enkelsteensmuur aan de zijkant (een gangetje tussen ons en de buren) waardoor de bijkeuken (wasruimte, werkplek en slaapplek hond) erg koud blijft. Het is ongeveer 12m2 en we zouden deze muur graag aan de buitenzijde willen voorzien van gevelisolatie. De afwerking hiervan bespreek ik graag nog even in overleg. Er is in deze ruimte een vochtprobleem bij die muur (schimmel in de hoeken), we hebben paar jaar geleden daarom ventilatie roosters geplaatst alleen is het niet helemaal weg.


Gevel- en metselwerk Heesch
maandag 12 december 2022

Gevels isoleren 119m2

Graag ontvang ik voor de lening aanvraag een offerte. Wij willen, indien door jullie geadviseerd, naast de buitengevelisolatie ook spouwmuurisolatie. De groene houten geveldelen en kozijnen moeten ook opnieuw professioneel geschilderd worden. Als alles meezit is de overdracht rond februari 2023. Het gaat om ~119m2.


Gevel- en metselwerk Sint Maartensbrug
maandag 05 december 2022

Gevels isoleren + steenstrips

Aanbrengen gevelisolatie aan buitenzijde muur inclusief afwerking met steenstrips. Het betreft de kopgevel van het huis met 4 ramen. Onder verdieping is ca 6,5 m breed, bovenverdieping is vrijwel meteen onder dak dus met 2 afschuiningen naar spits van dak. Totale hoogte 7 -8 m


Gevel- en metselwerk Roosteren
maandag 28 november 2022

50 m2 gevelisolatie

We hebben een woning uit 1960 met hele koude delen van de binnenmuur. De woning heeft geen spouw (muren zijn +- 10 cm dik) en dus willen we de buitengevel laten isoleren. Betreft een gevel van ongeveer 50 m2.


Gevel- en metselwerk Harmelen
woensdag 23 november 2022

Gevelisolatie met stucwerk aanbrengen (~110m2)

Ik wil graag gevelisolatie met stucwerk laten aanbrengen. Het zijn namelijk geen spouwmuren, dus isoleren vanaf de buitenzijde. Momenteel zijn het gemetselde gevels van ongeveer 110m2 in totaal.


Gevel- en metselwerk Benthuizen
maandag 14 november 2022

Woning isoleren: gevels, dak en vloer

Ik zoek een isolatiespecialist voor het volgende: -begane grondvloer isolatie op betonconstructie c.a. 110 m2, offerte voor uitvoering in 2e kwartaal 2023 -dakisolatie van binnenzijde op dakbeschot c.a. 20 m2 vooral informatie opvraag over de mogelijkheden om van binnenuit te na isoleren. -gevelisolatie c.a. 120 m2. Betreft bestaand metselwerk massief. We willen aan buitenzijde isoleren en dan een nieuwe gevel erlangs op metselen. Graag informatie en offerte. Uitvoering bij voorkeur op korte termijn. december 22 of januari 23


Gevel- en metselwerk Mechelen
maandag 14 november 2022

Gevelisolatie 10m2

Op een jaren 20 woning met erker op begane grond en gemetselde dakkapel op eerste verdieping wil ik graag buiten isolatie hebben. Betreft ongeveer 10 m2.


Gevel- en metselwerk Breda
woensdag 09 november 2022

Zijgevels isoleren + afwerking 65m2

Het gaat om werkzaamheden aan een blinde muur van ca. 10 meter lengte en 6,5 meter hoogte (dus geen kozijnen of andere gevelonderbrekende elementen [de poortdeur en verlichtingskabels gaan eruit]) onder een breed dakoverstek. Verder is er sprake van een 100 cm brede, betegelde steeg, waarin vanwege de werkzaamheden aan de muur dus maar een smalle stijger past. Het zou erg prettig zijn als de gevelisolatie ook een stuk in de grond kan worden doorgevoerd. Qua afwerking willen wij steenstrips.


Gevel- en metselwerk Zutphen
maandag 07 november 2022

Gevelisolatie buitenzijde

Gevel isolatie buitenkant, spouwmuurisolatie is niet mogelijk. Betreft tussen de 50 en 100 m2.


Gevel- en metselwerk Barendrecht
maandag 31 oktober 2022

Buitengevel 40m² +kruipruimte isoleren.

Ik wil graag gevelisolatie aan de voorkant. Het gaat om ongeveer 40m². Ook wil ik graag vloerisolatie in de kruipruimte.


Gevel- en metselwerk Alblasserdam
dinsdag 25 oktober 2022

140 m2 gevelisolatie

Ik wil mijn buitengevel laten isoleren met sierpleister (crepi). Betreft ongeveer 140 m2 buitenzijde.


Gevel- en metselwerk Melissant
dinsdag 25 oktober 2022

Huis volledig isoleren

Dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie allemaal voor het werken met een warmtepomp met vloerverwarming en zonnepanelen. Zoek een vakman die onze woning volledig kan isoleren. De woning heeft een plat dak. Qua gevels willen wij het van binnenuit isoleren.


Isolatie Bergen
dinsdag 25 oktober 2022

Hellend dak isoleren + pannen en latten vernieuwen (~15m2)

Een schuin dak met poreuze dakpannen en slecht lattenwerk. Dit dak moet geïsoleerd worden van buiten af. Hierbij wil ik dus ook de dakpannen en het lattenwerk vernieuwd hebben. De oppervlakte van het dak is ongeveer 15m2. Optioneel: gevelisolatie, is nog afhankelijk van de voorlichting en het advies.


Dakdekken en dakreparaties Haarlem
maandag 24 oktober 2022

Gevelisolatie buitenzijde

Hoekwoning was voormalig rijtjeshuis. Enkelsteens buitenwand, gestuct zonder isolatie. Wil isoleren met platen en stevige afdeklaag. Betreft ongeveer 60 m2. Rond het voorjaar hiermee van start gaan.


Gevel- en metselwerk Utrecht
maandag 24 oktober 2022

Schoorsteen verwijderen

Ik wil een rookkanaal laten verwijderen in de woonkamer. De schoorsteen op het dak moet blijven staan. Ik wil graag nog advies over het laten verwijderen van het kanaal op de 2e verdieping (schoorsteen is tot en met de eerste verdieping, niet op de begane vloer. Eigenlijk neig ik naar alleen de woonkamer laten verwijderen. Ook omdat we daar gevelisolatie willen laten plaatsen.


Verbouwing Utrecht
zaterdag 22 oktober 2022

Plat dak en gevel isoleren

Heb een platdak en de voorkant is met pannen. Het moet vanaf buiten geïsoleerd worden. Heb geen spouw muur, maar een klamp, dus wil graag gevelisolatie vanaf buiten en daarna afwerken. Gevel ongeveer 60 m2. En het dak ongeveer ook ongeveer 60 m2.


Dakdekken en dakreparaties IJmuiden
vrijdag 21 oktober 2022

Gevels garage isoleren + afwerken met steenstrips

Vanwege ombouw van garage naar kantoorruimte moet deze grondig geïsoleerd worden. Om binnen geen ruimte te verliezen wil ik buitengevelisolatie aan de losstaande garage. Ik streef naar een hoge isolatiewaarde. Het oppervlak van de garage is 3,5 bij 8 meter.


Gevel- en metselwerk Beverwijk
vrijdag 21 oktober 2022

65 m2 gevelisolatie

Wij zijn bezig in een voormalige stal 2 vakantiehuisjes te realiseren, hierbij moet een gedeelte brandwerend uitgevoerd worden, hierop overwegen we knauf skin toe te passen, waaroverheen een pleisterlaag zou moeten komen. Het buitenwerk van 65 m2


Stucwerk en spackspuiten Diessen
dinsdag 18 oktober 2022

Dakisolatie 70m2 + gevelisolatie met steenstrips 120m2

Dakisolatie: van buiten isoleren d.m.v. PIR platen waar de pannen weer op worden teruggeplaatst. Het betreft +/- 70m2 helling al meegerekend met Rd 6,0. Gevelisolatie: Van buiten isoleren d.m.v. PIR platen met steenstrips. Indien mogelijk vergelijkbaar aan oude stijl. (Optioneel metselwerk, maar dit is zeer waarschijnlijk duurder en bewerkelijker ivm nieuwe funderingsstrook e.d.) Dit betreft +/- 120m2 waarbij we ook graag een Rd van 6,0 zouden behalen. Isolatie aan de buitenzijde is bewust door ons gekozen. Dit in verband met behoorlijk ruimteverlies in alle ruimtes bij binnenzijde isoleren tegen dezelfde isolatiewaarde en het (zo veel mogelijk) voorkomen van koudebruggen.


Gevel- en metselwerk Sprang-Capelle
maandag 17 oktober 2022

Plat dak isoleren 48m2 + gevelisolatie 20m2

Ik wil mijn dak laten isoleren vanaf de buitenzijde en de voor en achter gevel misschien ook. Betreft ongeveer 48 m2 dak en 20 m2 gevel. Er ligt dakleer op het dak.


Dakdekken en dakreparaties Emmen
donderdag 13 oktober 2022

Buitengevel isoleren 200m²

Ik wil graag gevelisolatie door gehele woning. Ook wil ik nieuwe kunststof kozijnen inclusief hr ++ glas. En een nieuwe vensterbanken buiten met afwateringsgoten Wat is de geschatte oppervlakte van de gevel in m²?: 200 Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Sierpleister (crepi) Hoe wil je de muren isoleren?: Gevel / buitenmuren isoleren langs de buitenzijde


Gevel- en metselwerk Ulestraten
dinsdag 11 oktober 2022

Meerder isolatiewerk

We overwegen een aantal maatregelen: Ramen Het vervangen van de bestaande ramen waarvan er nog enkele van enkel glas zijn. Er moet nog een keuze worden gemaakt of dit alleen het raam wordt of ook het kozijn. Dak Het aanbrengen van een extra isolatielaag en nieuwe pannen. Model pan? Bijvoorbeeld vlak i.p.v. gegolfd. Gevel Rondom het huis gevelisolatie opbrengen en afwerken met een wind- en regenwerende stuclaag met als kleurstelling gebroken wit of steenrood. Indien een logische keuze dan eerst spouwisolatie aanbrengen zodat met een dunnere gevelisolatie kan worden volstaan. Huidige spouwmuurisolatie bestaat uit noppenfolie met alu laagje. Niet bekend is op welke positie in de muur en of het werkelijk overal is aangebracht. 100m2


Gevel- en metselwerk Uden
Offertes aanvragen