Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Vloeregalisatie

Vloeregalisatie

Wist je dat je een vloer op meerdere manieren kan egaliseren? Lees voor de mogelijkheden snel door en vraag vrijblijvende offertes aan bij erkende vakmannen uit de buurt.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning? Moet daarvoor eerst de ondervloer geëgaliseerd worden? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. 

Wil je na het egaliseren van de ondervloer direct je nieuwe vloer laten leggen? Heb je een kamer waar je nieuw laminaat in wil laten leggen? Of wil je de badkamer of woonkamer betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Waarom een vloer laten egaliseren?

Voordat je een nieuwe vloerbedekking laat leggen, is het handig om eerst de ondervloer te laten egaliseren. Zo zorg je dat de uiteindelijke vloerbedekking die gelegd wordt, goed recht komt te liggen en zonder oneffenheden. Dat is wel zo mooi, toch? Maar ook kunnen keramische tegels zelfs barsten door puntbelasting. Dit voorkom je door de vloer door een erkende vakman te laten egaliseren. 

De vloer egaliseren kan door een egaliseermiddel aan te brengen, zoals egaline. Tegenwoordig zie je ook veel egaline vloeren, doordat egaline een soort betonlook heeft.

Vloer laten egaliseren kosten

De kosten voor vloeregalisatie hangen af van een aantal zaken. Zo speelt het soort vloer dat geëgaliseerd moet worden mee; heb je een betonvloer? Een houtenvloer? Of wil je een tegelvloer egaliseren? Daarnaast spelen de staat van de vloer, de etage van de vloer en de vorm van de vloer mee in de prijs. 

Hieronder in de tabel geven wij een kostenoverzicht van de prijs per vierkante meter van een betonvloer egaliseren en een houten vloer egaliseren.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort vloer Prijs per m²
Beton €10 - €25
Hout €45 - €75

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Vloeregalisatie 2

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Waar hangt de prijs van de vloeregalisatie van af?

Soort vloer egaliseren

Wanneer je een vloer laat egaliseren, gaat dit meestal om een betonnen (onder)vloer, of om een houten vloer. Soms komt het voor dat je een tegelvloer wil laten egaliseren. Ook dat is mogelijk. Om deze drie vloeren te egaliseren, gebruikt de vakman verschillende methodes. 

Betonvloer

Voor het egaliseren van een betonvloer, wordt egaline gebruikt. Hoeveel egaline gebruikt moet worden, is afhankelijk van de grootte en de oneffenheden in de vloer. De egaline maakt de vloer sterk en flexibel, waardoor er niet snel scheuren ontstaan. Na het waterpas aanbrengen en het drogen van het egaliseermiddel, is de vloer klaar voor de afwerking met de vloerbedekking naar keuze.

Houten vloer

Een houten vloer kan kromtrekken als het in aanraking komt met water. Dit kan komen door bijvoorbeeld een lekkage. Intensief gebruik kan er ook voor zorgen dat er slijtageplekken ontstaan aan de houten vloer. Wanneer je de houten vloer weer netjes en glad wil hebben, kan je de vloer laten egaliseren.

De vakman zal de vloer dan recht schuren met een fijne korrel, om de vloer niet te beschadigen. Wanneer er geen oneffenheden meer te zien zijn en de vloer weer waterpas is, wordt de vloer met een lak afgewerkt. Dan is de vloer voor de komende jaren weer goed beschermd.

Tegelvloer

Wanneer je een oude tegelvloer in je woonkamer of keuken hebt liggen en deze niet wil laten verwijderen of slopen, dan kan je de tegelvloer met een cementgebonden egaline uit laten vlakken. Wat hierbij belangrijk is, is dat er een goede hechting gecreëerd wordt door de nieuwe egaline laag, zeker bij een oude tegelvloer. 

Wij raden aan om voor het egaliseren van een tegelvloer een erkende vloerenspecialist in te schakelen, die ervaring heeft met het egaliseren van een tegelvloer.

Wil je op de kosten besparen? Begin dan alvast met de tegels goed te ontvetten met een speciaal ontvettingsmiddel. 

Staat van de vloer

De prijs voor het egaliseren van je vloer hangt sterk samen met de staat van de vloer. Is de vloer bijvoorbeeld nooit goed onderhouden? Dan zullen er oneffenheden zijn ontstaan. Hoe meer oneffenheden de vloer heeft, hoe langer de vakman bezig is met het egaliseren ervan.

Etage van de vloer

Om de vloer goed te kunnen egaliseren is er vaak zware apparatuur nodig en een tank met vloeistof (egaline). Het kost meer tijd en moeite om deze apparatuur naar een hogere etage te verplaatsen – zeker als er geen lift aanwezig is – dan wanneer de vloer op de begane grond ligt.

Ook blijken vloeren op een etage meestal minder egaal te zijn, dan op de begane grond. Daardoor is het egaliseren van een vloer op de begane grond meestal eenvoudiger, dan een vloer op een hogere etage. Als je dus niet op de begane grond woont, hou dan rekening met een hogere prijs.

Vorm van de vloer

De vorm van de vloer heeft invloed op de uiteindelijke prijs van het egaliseren van de vloer. Wanneer je bijvoorbeeld een rechthoekige of vierkante vloer wil egaliseren, is dit vrij eenvoudig. Maar als de vloer bijvoorbeeld lastige hoeken of punten heeft, kan het egaliseren iets ingewikkelder zijn. In het laatste geval, kun je rekening houden met een meerprijs van ongeveer €25 per m². Dit geldt voor het egaliseren van een betonvloer, een houten vloer en een tegelvloer.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe lang duurt een vloer egaliseren?

Hoe lang het duurt om een vloer te egaliseren hangt af van de voorbereidende werkzaamheden en het aanbrengen van het egaliseermiddel.

De voorbereidende werkzaamheden zijn lastig te bepalen, want dit is afhankelijk van de vloer.

Het aanbrengen van het egaliseermiddel duurt over het algemeen niet lang. Dit komt doordat het middel zichzelf uitvlakt. Echter is de droogtijd wel lang. Sommigen houden een richtlijn van twaalf uur aan, maar de meeste klusbedrijven adviseren om het egaliseermiddel minimaal vierentwintig uur te laten drogen. De wachttijd wordt door de dikte van de laag bepaalt. Een millimeter egaliseermiddel heeft ongeveer een droogtijd van twaalf uur. Voor een dikkere laag is dus een langere droogtijd nodig. Wel bestaat er sneldrogend egaliseermiddel, waarbij de droogtijd korter is.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een vloeregalisatie

zondag 10 september 2023

40 m2 egalisatie

Ik zoek een bedrijf die de begane grond kan egaliseren. 40 m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Kerkrade
woensdag 16 augustus 2023

60m2 vloer egaliseren

We willen de vloer laten egaliseren na het aanbrengen van vloerverwarming. De sleuven zijn al dichtgesmeerd dus het gaat enkel om een egalisatielaag.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oudewater
maandag 07 augustus 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

egalisatievloer op cementdekvloer (nieuw) incl coating (evt in kleur) Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Welke vlakken wil je laten bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Doornenburg
maandag 31 juli 2023

zand cement vloer egalisatie waar later gietvloer op komt

Het is een aanstaande horeca pand, waar de leidingen en elektra over de bestaande betonnen vloer wordt geplaatst. Hierover moet ik een zand cement laag hebben ivm een gietvloer die erop moet komen. Oppervlakte circa 240m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
woensdag 12 juli 2023

PVC Vloer laten leggen in een appartement

Graag zouden we in ons appartement een PVC vloer willen laten leggen. Het gaat in totaal om zo'n ca. 30 m2. De woonkamer en de hal. We hebben nu een massieve eiken vloer liggen met geluids-reducerende ondervloer. Ik weet even niet of het nodig is om de vloer te egaliseren voor de PVC Vloer. Graag prijsopgave met en zonder egalisatie.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zandvoort
maandag 15 mei 2023

Egaliseren van plafuizenvloer (61m2)

Klus per direct. Woning is leeg, schoon en gereed. Woonkamer, keukentje en zijkamer, samen 61m2 heeft nu een goede plafuizenvloer. Tussen de plafuizen zit betonvoegsel. Dit is niet meer hedendaags. De vloer moet een dunnen egalisatielaag hebben zodat deze geschikt is voor het leggen van een PVC-vloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
donderdag 30 maart 2023

Egalisatie t.b.v. gietvloer

Wij dienen onze vloer te egaliseren t.b.v een gietvloer. De oppervlakte is 172 m2 verdeeld over verschillende ruimtes. De egalisatielaag moet een dikte krijgen van 8 mm om goed uit te komen bij trap en puien.


Vloer leggen en vloeronderhoud Lage Zwaluwe
woensdag 29 maart 2023

Cement dekvloer storten 12m2

Ik zoek een vloer specialist die een cement dekvloer kan storten in onze aanbouw. De huidige vloer is slecht en gaat er geheel uit. Ondergrond is beton. Ongeveer 12m2 met een diepte van 8cm. Graag ook isolatie aanbrengen. Nadat de dekvloer is gestort wordt er door de hele woning vloerverwarming gefreesd. Daarna egalisatie en pvc. Liefst binnen 30 dagen goed droog voor pvc vloer leggen. Klus moet tussen 5 en 17 april uitgevoerd worden. Dekvloer conform bouwbesluit svp.


Vloer leggen en vloeronderhoud Soesterberg
vrijdag 17 maart 2023

Pvc plak laminaat

Egaliseren van de vloer + primer en leggen van de plak pvc vloer met bies Egalisatie en primer is niet aangekocht Pvc is aangekocht


Vloer leggen en vloeronderhoud Amersfoort
donderdag 19 januari 2023

Keldervloer egalisatie 70m2

Een keldervloer laten egaliseren 70m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Heerenveen
dinsdag 17 januari 2023

Vloer egaliseren

Wij zoeken een bedrijf of persoon die gespecialiseerd is in het egaliseren van vloeren. Het gaat om de woonkamer met open keuken. Totaal 48m2. We hebben vloerverwarming laten aanleggen in de bestaande zand-cementvloer en de sleuven zelf dicht gesmeerd met Bouwmaat poeder tegellijm. Het huis gaat hierna in de verkoop en de volgende bewoners moeten zelf een vloerafwerking kunnen kiezen zoals PVC, tegels, hout of bijvoorbeeld een gietvloer. Dus graag een egalisatie mortel die daar voor geschikt is. Verder zal over de geëgaliseerde vloer gelopen worden tijdens de verkoop door makelaar en kopers en sommige weekende door ons gezin. ) Is het daar voldoende hard voor ? Planning. Bedoeling is dat huis half februari in verkoop gat dus uitvoering graag voor die tijd.


Vloer leggen en vloeronderhoud Enschede
dinsdag 10 januari 2023

Egalisatievloer 40m2

Deze vloer van 40m2 ligt op de 6e verdieping van het flatgebouw. 2 slaapkamers en een hal. Lift aanwezig. Ondergrond zand cementvloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
zaterdag 31 december 2022

vloer egalisatie + afwerklaag (130m2)

Ik wil mijn vloer laten egaliseren, er moet ook nog een afwerklaag overheen. Het gaat om 130 m2. Ik wil graag dat het over ongeveer 4 maanden wordt gerealiseerd.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hazerswoude Dorp
zondag 25 december 2022

Troffelvloer aanleggen (~9m2)

Mijn aanvraag betreft het aanleggen van een troffelvloer (vloeistofdicht) met opstaande rand (plint). Dit is voor in de badkamer, van +/-9m2 oppervlakte. Mogelijkheid met kleuren. Graag ontvang ik een offerte inclusief egalisatie.


Vloer leggen en vloeronderhoud Arnhem
maandag 31 oktober 2022

Gietvloer aanbrengen 40m²

We willen een gietvloer plaatsen op een nog te storten betonvloer. De betonvloer wordt op zwaluwstaartplaat aangebracht en bevat vloerverwarming. We hebben een beperkt maximale opbouwhoogte. Daarom de vraag of de gietvloer direct op het beton geplaatst kan worden, of dat er nog een egalisatielaag (cement gebonden dekvloer) nodig is. Het oppervlak is ~40m2 en de verdieping zal een badkamer bevatten.


Vloer leggen en vloeronderhoud Schiedam
zaterdag 22 oktober 2022

Vloer egalisatie 50m2

Vloer egaliseren circa 50m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Laren
donderdag 13 oktober 2022

Vloer egaliseren (50 m2)

Zoek een vakman voor het egaliseren na infrezen vloerverwarming en daarna de egalisatie vloer als eind afwerken . Gaat om 50 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Velserbroek
woensdag 12 oktober 2022

Keramische tegelvloer egaliseren (~67m2)

Wij hebben een vlakke keramische tegelvloer (75x75), met een licht ruw oppervlak. Dit willen we laten egaliseren. Geschatte egalisatie dikte 3 mm. Dit gaat om een oppervlakte van ongeveer 67m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nijkerk
dinsdag 04 oktober 2022

Vloer egaliseren en gietvloer storten 51m2.

In mijn huis zal een vloerverwarming worden aangebracht. Ik wil graag een offerte ontvangen voor het aanbrengen van een egalisatie laag en een gietvloer. Het betreft de begane grond (woonkamer, keuken, wc en gang) 51m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Hengelo
maandag 22 augustus 2022

PVC vloer leggen & egaliseren (~40m2)

In ons nieuwe huis willen wij de gang + woonkamer + keuken graag voorzien van PVC met egalisatie. De huidige woning is voorzien van plavuizen die zouden we niet willen uitslopen, maar zo laten liggen. Daar bovenop willen we graag egalisatie met een PVC vloer. Opp: ~40m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoogvliet Rotterdam
vrijdag 19 augustus 2022

PVC vloer in een tussenwoning laten aanleggen (132 m2)

Voor de eengezinswoning die we recentelijk hebben aangekocht willen we een PVC vloer laten aanleggen. Het gaat daarbij om dezelfde soort PVC vloer die op alle 3 de verdiepingen moet worden aangelegd. Bij de woonkamer en keuken wordt er vloerverwarming aangelegd. Het gaat om 123 m2 vloer ongeveer in totaal. Verder is het niet zeker of de plinten overal vervangen moet worden, maar als het vervangen gaat worden dan zal dit ongeveer 86 meter in totaal zijn. Graag zou ik in de offerte de werkzaamheden gespecificeerd willen ontvangen. Daarmee bedoel ik de volgende punten: - Kosten voor aanleg PVC vloer en eventuele meerkosten voor aanleg ondervloer. - Kosten voor aanleg van plinten - Kosten voor eventuele werkzaamheden voor egalisatie van de vloer Verder ben ik ook benieuwd naar de materialen die gebruikt worden. Ook zou ik willen weten hoe het zit met de garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Ten slotte wil ik ook weten hoe de oplevering zal plaatsvinden en hoe de betaling verloopt. In de bijlage is de plattegrond van de woning opgenomen. Bij voorbaat dank.


Vloer leggen en vloeronderhoud Heemskerk
donderdag 18 augustus 2022

Vloeregalisatie en plaatsen PVC 190m2

Ik ben op zoek naar vloerenlegger voor een Therdex PVC vloer. Ik wil graag mijn vloer laten egaliseren en vervolgens een PVC vloer erop leggen. Beneden 100 m2 visgraat (egaliseren en plakken) en boven 90 m2 brede planken click systeem.


Vloer leggen en vloeronderhoud Bentveld
donderdag 11 augustus 2022

Woonkamer egaliseren (36 m2)

Er is een verval van 10 centimeter in de 4 meter brede woonkamer, die vloer wil ik geëgaliseerd hebben. Daarvoor moeten de liggende eiken planken er uit gehaald en na de egalisatie opnieuw gelegd. Totale kamer is 36 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Kerkrade
zondag 19 juni 2022

Egalisatie laag verwijderen (20 m2)

Wil een oude en slechte egaliseer laag wegfrezen en de betonvloer bewerken ter voorbereiding van een nieuwe vloer (keuze nog open, afhankelijk van mogelijkheden?) Gaat om 20m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Veldhoven
vrijdag 17 juni 2022

Egaliseren

Betreft egalisatie van bijna gehele begane verdieping (40 m2). Er is vloerverwarming gelegd maar in de keuken kon deze niet gevreesd worden en ligt deze op netten. Ik kan nog meer foto's sturen indien gewenst.


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
zondag 12 juni 2022

Vloer egaliseren

Het vlak maken van de vloeren met egalisatie


Vloer leggen en vloeronderhoud Deventer
woensdag 25 mei 2022

Vloer coating-epoxy of egalisatie 70m2

Ik wil dolgraag een strakke vloer en denk aan epoxy. Of ik een epoxy vloer moet laten leggen of egalisatie aan moet laten brengen wil ik graag met de vakman bespreken. Ik wil in ieder geval een gladde vloer laten leggen met een mooi licht kleurtje. Ik laat mij graag adviseren door de vakmannen. Het is nieuwbouw en wordt half juli opgeleverd. Wat kunnen jullie bieden voor ongeveer 70m2?


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
woensdag 27 april 2022

Vloer egalisatie

Er moet een mm. Egalisatie op voor pvc te leggen onder grond is een cementvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Dongen
vrijdag 18 maart 2022

Keukenvloer egaliseren

We willen vloer laten egaliseren in de keuken. Die moet ca. 2,8cm omhoog. We hebben op de vloer de oude tegels liggen. Het gaat om 11m2, egalisatie tot keukenmeubels. Klus moet snel gebeuren. Willen jullie ons een offerte sturen en zeggen of het volgende week zou kunnen gebeuren? Mvg Kasia


Vloer leggen en vloeronderhoud Woudrichem
zondag 20 februari 2022

Egalisatie aanbrengen op een cementdekvloer (37m2)

37m2 microtopping aan te brengen op een cementdekvloer. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (chape, tegels, beton,...)


Vloer leggen en vloeronderhoud Sittard
Offertes aanvragen