Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Schoorsteen Op Pannendak

Schoorsteen renovatie

Schoorsteen renovatie

Beginnen je schoorsteenvoegen scheuren te tonen? Of moet je je hele schoorsteen renoveren? De schoorsteenspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je graag met het opnieuw voegen van je schoorsteen, maar ook met een rookkanaal renovatie en een schoorsteen reparatie in het algemeen. Het is belangrijk dat je schoorsteen, net als de gevel, in goede conditie is, want de schoorsteen is een punt dat water doorlaat. En je wil natuurlijk lekkages voorkomen. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten schoorsteen renoveren

Je schoorsteen is vaak van hetzelfde materiaal gemaakt als je gevel en moet dezelfde kwaliteit bevatten. Daarom kan je schoorsteen met dezelfde methoden behandeld worden als je gevel.
Renoveer je je complete schoorsteen, dan bestaat dat uit: reinigen van de stenen, de voegen vervangen, stenen vervangen, de stenen impregneren, herstellen of vervangen van de schoorsteenkap en het vervangen van de loden platen aan de basis van de schoorsteen. Maar wat kost dit? 

Wij hebben een kostenoverzicht voor je gemaakt die je een indicatie geeft van de kosten van een schoorsteen renovatie. 

Let op: de schoorsteenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort klus Gemiddelde prijs
Schoorsteen inspectie €200
Schoorsteen repareren Prijs volgt na inspectie, maar doorgaans tot € 400
Schoorsteen renovatie €600
Schoorsteen onderhoud €100

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Wil je geld besparen op de schoorsteenrenovatie?

Dan is de makkelijkste manier om tegelijk je schoorsteen renovatie en je gevel aan te pakken. Omdat de klus dan bestaat uit een groot aantal werkzaamheden, krijg je bij de meeste specialisten korting. Vraag dit wel na bij je schoorsteenspecialist! 

Hieronder geven wij een kostenoverzicht van de complete kosten van een gevelrenovatie, inclusief schoorsteen.

Let op: de schoorsteenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde kosten
Gevel reinigen €6 per m²
Stenen vervangen €11 per steen
Voegwerk €9,50 per m²
Impregneren €6 per m²
Schoorsteen renoveren €600

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Wat bepaalt de prijs van een schoorsteen renovatie?

  • Gevel en schoorsteen reiniging: Gevels en schoorstenen die sterk onderhevig zijn aan de verschillende weersomstandigheden, of die veel staan in uitlaatgassen van voertuigen, worden snel vies. Mos en algen trekken sneller in de stenen, wat funest is voor de kwaliteit van de stenen, de voegen en de isolatie. Daarom raden we aan om uit voorzorg minimaal een paar keer per jaar je gevel te laten reinigen. Zo voorkom je grotere problemen in de toekomst en dus eventuele hogere kosten.
    Qua renovatie is het ook verstandig om je gevel en schoorsteen te reinigen. Zo kan je duidelijk zien in welke staat je gevel is en je voorkomt er ook kleurverschillen mee als het werk klaar is. 
  • Stenen vervangen: Vocht is de grootste oorzaak van kapotte stenen, naast slijtage. Op het moment dat  vocht in je stenen trekt en dit in de winter bevriest, zet het water uit waardoor je stenen barsten. Daarnaast is zure regen slecht voor je stenen, omdat dat zich erin bijt. Slechte stenen zijn makkelijk individueel te vervangen. Daardoor kunnen je gevel en schoorsteen weer een aantal jaren mee. 
  • Voegwerk: Ouderdom kan de voegen slecht en poreus maken, waardoor de voegen kunnen scheuren en barsten. Brokkelende voegen is dan ook vaak een eerste teken dat de gevel of schoorsteen daar zwak is.
    Je kan voegen vervangen of herstellen. Wat dit kost, hangt af van welk soort voeg je wil. 
  • Impregneren: De gevel en schoorsteen impregneren is iets dat vaak aan het einde van de renovatie wordt gedaan. Met impregneren wordt er een laag over de gevel gespoten of gesmeerd. Deze laag houdt vocht, mosgroei en brand tegen en geeft extra isolatie. Impregneren doe je dus preventief om je gevel zo lang mogelijk mee te laten gaan. Ook geeft het extra waarde aan je huis.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen