Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Stucadoor Buiten

Buiten stucwerk

Buiten stucwerk

Stucen is niet alleen mogelijk voor je binnenmuren, maar ook voor je gevel. Wil je de gevel opknappen? Denk je eraan om je gevel te isoleren en af te werken met stucwerk? Meer informatie vind je hieronder.

Buiten stucwerk

Als je de gevel mooi strak wilt hebben en misschien af wilt werken met een kleur dan is stucen een goede oplossing. Met stucwerk bescherm je de buitenmuur tegen weersinvloeden.

Bij Casius begrijpen we dat elke situatie anders is en ander soort vakmanschap vereist. De vakmannen via Casius staan dan ook voor je klaar om je te helpen bij zowel binnen stucwerk als buiten stucwerk. Wil je weten wat er mogelijk is in jouw situatie? Vraag hieronder tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan bij vakmannen uit jouw buurt. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Gevel stucen

Een goede opperlaag van een buitenmuur voldoet aan een aantal voorwaarden. Stucwerk buiten is:

  • Nederland staat erom bekend dat het regelmatig regent en je wilt natuurlijk dat je woning hier goed tegen bestand is.
  • Je wilt niet dat je beschermende laag beschadigt door bijvoorbeeld rondzwiepende takken tijdens een storm.
  • De waarde van je woning gaat omhoog met pleisterwerk buiten. Maar hiervoor wil je wel dat je stucwerk kleurvast is en dus jaren mooi blijft.

Buiten stucwerk waarmee doe je dat?

Cementmortel is een materiaal dat in ieder geval aan de eerste twee voorwaarden voldoet. De afwerking kan bijvoorbeeld schuurwerk zijn in een patroon dat jij wilt. Als resultaat krijg je een robuust wandoppervlak. Dit heeft te maken met de grove korrel van cementmortel. Of cementmortel dan voldoet aan voorwaarde drie, is afhankelijk van je eigen smaak.

Ben je niet helemaal overtuigd van de afwerking met cementmortel, maar wil je wel de voordelen ervan hebben? Dan kan je een toplaag laten stucen op de buitenmuur. Dit kan met voor buiten geschikte spachtelputz, daarmee krijg je een strakkere, bijna gladde wand. Het heeft een fijne korrel en is in verschillende kleuren te koop.

Stucen combineren met isolatie

Wanneer je de buitenmuur of de gehele buitengevel wilt stucen, kan dit gecombineerd worden met isolatie. Op de isolatieplaten wordt uitvlakkingsmortel aangebracht. De pleister wordt daaroverheen aangebracht wat de zichtbare laag rondom het huis wordt, zodat de gevel mooi afgewerkt is. Ook zonder isolatie is stucen een van de makkelijkste en beste mogelijkheden om je woning een nieuw uiterlijk te geven.

Prijsvoorbeelden

Afhankelijk van de soort woning verschillen de prijzen ook. Hieronder staat per woningtype een prijsindicatie voor het stucen van de buitengevel.

Woningsoort Prijs
Appartement of flat €2.000 - €2.500
Tussenwoning €6.000 - €7.500
Hoekwoning €7.500 - €9.000
Twee-onder-een-kapwoning €10.000 - €12.000
Vrijstaande woning €14.000 - €18.000

Wat kost een stukadoor?

Buiten stucwerk is aanzienlijk duurder dan binnen stucwerk, omdat het stucwerk bestemd moet zijn tegen de soms barre Nederlandse weersomstandigheden. Met regen kan de gevel niet gestuct worden, dit is ook te merken aan de prijs. Er zijn drie manieren voor het stucen van een buitenmuur. Hieronder zie je per uitvoeringsvariant de gemiddelde kosten.

Soort stucwerk Gemiddelde prijs per m² (inclusief arbeid, materiaal en btw)
Spachtelputz, rustiekputz of granol) €30 - €60
Schuurwerk €35 - €65
Pleisterwerk met isolatie €90

Wil je een prijsopgave op maat, passend bij jouw wensen en situatie? Dan kun je een vrijblijvende gratis offerte aanvragen.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen