Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Wilt u weten wat de kosten zijn om uw wensen door een architect uit uw eigen regio te laten uitvoeren? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij onze erkende architecten. U komt heel eenvoudig en snel in contact met één architect of meerdere architecten bij u uit de buurt.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke architect een gratis offerte, met een prijs- en kostenspecificatie. Zo weet u snel wat onze architecten u aan kosten berekenen. Vergelijk de prijzen èn voorwaarden... en kies uw architect!

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende bouwkundigen, bouwkundig tekenbureau's, constructeurs, ontwerpers en architecten in uw regio.

426 klanten bevelen een bij Casius aangesloten bouwkundige, ontwerper, constructeur, bouwkundig tekenbureau of architect aan met een gemiddelde score van 8,6/10.

Voor een architect, goed èn betaalbaar, uit uw directe omgeving bent u bij Casius aan het juiste adres!
Ook voor een architect in Almere, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zoetermeer kunt u bij Casius terecht!

Uit heel Nederland zijn gratis offertes aangevraagd bij architecten voor: bouwtekening maken voor aanbouw, draagkracht dakconstructie berekenen, constructieberekening laten maken, constructieberekening laten maken voor uitbouw, draagkracht van een plat dak berekenen, constructie berekenen en buitenmuur verwijderen tbv schuifpui, schetsplan maken voor een omgevingsvergunning, draagkracht van een plat dak berekenen, constructietekening maken voor grote renovatie, draagkrachtberekening laten maken van het dak (ivm plaatsen 60 zonnepanelen), bouwtekening constructieberekening voor te maken muurdoorbraak en onze klanten hebben een offerte ontvangen van elke architect uit hun eigen regio.

Het complete overzicht van vrijblijvende offerte aanvragen bij een bouwkundige, ontwerper, constructeur, bouwkundig tekenbureau of architect voor bouwtekening en ontwerp uit heel Nederland staat hieronder.

Eerdere offerte aanvragen bij een architect:

dinsdag 22 september 2020

Constructieberekening laten maken voor uitbouw

Ik wil de huidige serre door een stenen uitbouw laten vervangen. Op dit moment zit er een toiletunit in, en dit moet ook in de uitbouw komen. Deze is 25 m2. In totaal is de uitbouw 40 m2. Op dit moment zitten er 3 heipalen in. Kunt u hier een constructietekening voor maken? Ik hoor het graag.
maandag 21 september 2020

Draagkrachtberekening laten maken van het dak (ivm plaatsen 60 zonnepanelen)

Ik wil 60 zonnepanelen op een plat dak plaatsen, voor de verzekering heb ik een draagkracht berekening nodig
maandag 21 september 2020

Draagkracht van een plat dak berekenen

Ik wil graag een sedumdak laten plaatsen op mijn uitbouw. Hiervoor moet mijn dak een minimale permanente belaqasting van 85kg m2 aan kunnen. Ik wil graag weten of mijn uitbouw dit kan.
zondag 20 september 2020

Constructie berekenen en buitenmuur verwijderen tbv schuifpui

Ik wil een buitenmuur weghalen en vervangen door een schuifpui. Op de muur rust geen bovenverdieping, alleen een plat dak, met gasbetonplaten. ik wil een berekening laten doen voor de constructie (kolommen en horizontaal I profiel) die in plaats van de buitenmuur komt
zondag 13 september 2020

Bouwtekening constructieberekening voor te maken muurdoorbraak

Wij hebben een nieuwe woning gekocht waar een opbouw op is gezet. Wij willen een muur doorbreken maar weten niet of dit een draagmuur is (was voorheen de buitenmuur). Oude bewoners vertellen dat er nog een kozijn in zit en gipsblokken om de muur zijn gezet. Ik heb oude bouwtekeningen van 2003 die nog geldig zijn (is goedgekeurd door de gemeente). Wat zijn de kosten om er achter te komen of dit een draagmuur is, ja of nee.
zondag 13 september 2020

Schetsplan maken voor een omgevingsvergunning

Het betreft het maken van een schetsplan van bestaande gebouwen in Beverwijk. Dit is voor vooroverleg voor de omgevingsvergunning
dinsdag 8 september 2020

Draagkracht dakconstructie berekenen

Voor de aanvraag van zonnepanelen op ons monumentale pand, hebben we een draagkracht berekening van onze dakconstructie nodig.
zondag 6 september 2020

Draagkracht van een plat dak berekenen

Beste meneer mevrouw, We hebben een woning van het jaar 1965 waaraan in 1969 een aanbouw is geplaatst. Hierop is een plat dak gelegd. Graag willen wij hiervan een groen/sedum dak maken. Hiervoor willen we weten of de aanbouw sterk genoeg is. Het gaat over een oppervlakte van ongeveer 18.6 m2. We hebben de bouwtekeningen opgevraagd bij de gemeente en op verschillende plaatsen is het mogelijk om plafondplaten weg te halen om te zien welke materialen zijn gebruikt. Wij zoeken iemand die voor ons kan berekenen wat de draagkracht van het plat dak is. Vriendelijke groeten, Karin
woensdag 2 september 2020

Constructietekening maken voor grote renovatie

We have bought a 1930s house in Amsterdam that needs to be completely renovated internally (incl. Attic floor with extension on a flat roof and roof terrace). We are orientating ourselves on the renovation process and the added value of an architect and construction supervision. Could you also tell us whether you work with permanent contractors and whether you need documents from us for the introductory meeting?
woensdag 2 september 2020

Constructieberekening laten maken

Het gaat om een vrijstaand geschakelde woning. Er staat een losse serre tegen de achterzijde van de woning tegen de muur van de keuken aan (2500 mm diep). We willen de losse serre afbreken en een vaste aanbouw zetten in plaats van deze serre. Buren hebben deze verbouwing al eerder uitgevoerd. De achtergeval van de woning zal moeten worden opgevangen met een balk, tussen een kolom en de zijmuur (overspanning van ca. 3500 mm). Dan zal er een balk komen van de kolom tot aan de garage (overspanning van ca. 2120 mm). Om de muur van de keuken af te breken en deze ruimte bij de nieuwe aanbouw te betrekken zal hier ook een balk moeten komen (dak keuken is met dakpannen, niet met platdak, hier zal ook een balk moeten komen (overspanning van ca. 2500 mm). In de aanbouw willen we een lichtstraat plaatsen tegen de gevel (3 m x 1,2 onder een hoek van 15 graden). De losse serre staat nu tegen de achtergevel en tussen de muur van de keuken van de buren en de keuken van het eigen huis. We willen de muur tussen de keuken van het eigen huis en serre afbreken om daarmee een open ruimte te creëren.
maandag 31 augustus 2020

Bouwtekening maken voor aanbouw

Ik wil een bouwtekening laten maken, voor onze aanbouw en wensen die we willen. Om deze dan door te voeren naar de gemeente voor goed keuring voor volgend jaar. Ook hebben we de tekening nodig voor onze aannemer om goeie offerte te geven aan ons voor de aanbouw.
maandag 24 augustus 2020

Draagkracht berekenen van een plat dak

Ik heb een drietal platte daken en wil daar sedum op laten plaatsen. Ik weet echter niet of de daken voldoende draagkracht hebben. Volgens de tuinman die de plaatsing uit zal voeren is de belasting met vol water absorptie 77kg per vierkante meter. Het huis is een bestaand huis en er zijn geen bouwtekeningen beschikbaar.
woensdag 19 augustus 2020

Bouwtekening en constructieve berekening laten maken

Ik heb voor het plaatsen van een kozijn een bouwtechnische tekening en constructieve berekening nodig. Aanvraag offerte kozijn heb ik reeds bij jullie ingediend
woensdag 12 augustus 2020

Constructieberekening voor verbreden van gat in draagmuur

In verband met het verbreden en verhogen van een al bestaande opening (verbreden van 1.50 m. naar 3.70 m. en verhogen richting plafond) in een draagmuur zijn we op zoek naar een constructeur voor constructieberekening. De muur zelf is 15 cm dik. Zie foto voor situatieschets. Het gaat om een dijkwoning in Rotterdam-Overschie. Eventueel mag de klus zelf (stalen bint plaatsen) ook uitgevoerd worden.
woensdag 12 augustus 2020

Draagkracht berekenen van balkon voor opblaas jacuzzi

Ik wil een deskundig advies. De vraag is "kan ik een opblaasbare jacuzzi kwijt op mijn balkon?" Ik hoor graag wat de prijs hiervoor is. Er is geen blauwdruk bij de gemeente. Misschien is die via de woningbouwvereniging nog te krijgen, daar kan ik eventueel naar informeren. In principe hoeft u niet hiervoor langs te komen tenzij dit noodzaak is voor het advies. Foto's e.d. kunnen worden toegestuurd evenals een plattegrond van het appartement. Met dit weer zat ik liever gisteren dan morgen erin. Dus heb jij er verstand van, kan je mij straks jouw advies uitleggen en verantwoorden. Hoor ik graag je prijs voor dit rekensommetje. Ik ben het beste bereikbaar via WhatsApp of email. Liever niet bellen. :-)
woensdag 12 augustus 2020

Berekening en tekening voor verwijderen draagmuur

Bouwtekening en constructie berekening voor het verwijderen van een draagmuur. De muur is 240 cm hoog en 310 cm lang. Maar aan 1 kant graag 40 cm van de muur behouden aan de andere kan zo min mogelijk.
dinsdag 11 augustus 2020

Draagkracht dak berekenen

We willen graag een draagvlakberekening voor het platte dak (140m2) laten maken. Aanleiding is de overweging voor het plaatsen van Sedum, dus draagkracht moet tot 90kg/m2 aankunnen. Volgens de originele tekeningen (1972) zijn de balken 8x20, maar de woning is tussentijds herbouwd (~2000/2001) en daar hebben we geen daktekeningen bij. Balken zijn in goede staat, originele bouwtekeningen zijn aanwezig indien gewenst.
zondag 9 augustus 2020

Draagkracht van een plat dak berekenen

Ik ben op zoek naar iemand voor het laten berekenen van het draagvermogen van een dakterras. Het dak is 50 m2.
maandag 3 augustus 2020

Draagkracht berekenen van een dakterras

Ik huur een studio met een dakterras van ongeveer 25 m2. Ik ga er van uit dat dit echt bedoeld is als terras (er is een deur naar het terras en het is betegeld). Nu leek het mij leuk om een opblaas jacuzzi neer te zetten. Aangezien ik niet op de hoogte ben van de staat / draag kracht van het dak wil ik dit van te voren vakkundig laten bekijken / berekenen. In het bad gaat 650 - 700 liter water en er kunnen 3 tot 4 personen in.
zaterdag 1 augustus 2020

Tekening voor een omgevingsvergunning maken

Ik zoek een specialist voor het opstellen van een constructieberekening voor het verwijderen van een draagmuur. De muur is ongeveer 300 cm breed.
vrijdag 31 juli 2020

Bouwtekening voor een dubbele dakkapel met nokverhoging.

Ik wil een bouwtekening laten maken van een tweezijdige dakkapel met nokverhoging. helling bestaande dak: c.a. 38 graden. Rondom blijft het dakbeschot met c.a. twee dakpannen intact. De rest van het dak wordt verhoogd, waarbij bij de kozijnen minimaal 1.75.m stahoogte blijft. Bouwbesluit laat bebouwing tot 4 meter boven bestaande goothoogte toe. Het verhoogde dak wordt uitgevoerd als groendak. Zie folder van De pannen van het dak dat overblijft worden vernieuwd, met Koramic VH natuurrood pannen. Bekleding van de opbouw is Keralit schroten. Kunststof kozijnen met HR glas en geïntegreerde screens. Dakisolatie minstens RC3,5, evt met zelfdragende elementen als Kingspan Nokhoogte c.a. 3 meter, oppervlak c.a 5 x 5,5 meter
donderdag 30 juli 2020

Funderingsrapport maken

Wij zijn bezig met het process om onze appartementen te splitsen, hiervoor is vanuit de gemeente een funderingsrapport nodig. Wij zijn opzoek naar een partij die deze kan uitvoeren voor ons. Wij willen weten hoe duur dit is en op wat voor termijn wij dit kunnen realiseren. I am currently in the process of drafting a splitting application to the local council Amsterdam Zuid. For this application I need a funderingsrapport done for the above property. I would like to find out from you: 1. The cost 2. If you have availability to conduct research for such a report 3. What information you would need from us 4. What access would you need for this ( property consists of BG,I,II,III-IV) 5. After site visit how long would it take for us to have report. Kind Regards Brian Mabuto
woensdag 29 juli 2020

Draagkracht berekenen van een plat dak

Mijn aanbouw komt uit 1996, ik wil graag een draagkrachtberekening van het dak voor het aanleggen van een dakterras. Ook wordt er een opening in het dak gemaakt met beloopbaar glas. Dit graag ook meenemen. Het is een houten dak van een uitbouw van ongeveer 3 bij 4 meter. Er ligt momenteel bitumen op het dak.
woensdag 22 juli 2020

Tekening en berekening voor verbouwing maken

Ik wil een bouwtekening laten maken voor het splitsen en verbouwen van een groot pand tot een bedrijfsruimte en drie appartementen. Bovendien kan ik hulp gebruiken bij de aanvraag van de benodigde vergunningen. De totale oppervlakte van dit pand is 600 m2. Het woongedeelte is 200 m2, de rest is bedrijfsruimte.
dinsdag 21 juli 2020

Constructietekening en berekening voor opvang van draagmuren

Ik wil graag hulp bij het verwijderen van 2 draagmuren. Tekeningen benodigd voor omgevingsvergunning en als input naar de aannemer.
maandag 20 juli 2020

Constructieberekening laten maken

Ik wil graag een niet dragende muur tussen de woonkamer en de keuken weghalen (ongeveer 2,8 m). Om dit te mogen doen van de huisbaas heb ik een rapport nodig met daarin de berekening/uitleg dat het geen dragende muur is.
zondag 19 juli 2020

Draagkracht berekenen van een plat dak

Wij willen beloopbaar glas in plaats van een oma dak koepel hebben om een terras te maken op ons platdak. Daarom moet de maximale belasting worden uitgerekend. De maten zijn 4,80 x 3,50 meter.
donderdag 16 juli 2020

Draagkracht berekenen van een plat dak

Ik wil een draagkrachtberekening laten uitvoeren van mijn platte dak. Wil een groen dak laten aanleggen en er zijn geen bouwtekeningen aanwezig.
donderdag 16 juli 2020

Bouwtekening voor een dakopbouw

Ik wil zelf een dakopbouw op ons platte dak realiseren van 6 meter x 6 meter en heb daarvoor een bouwtekening nodig.
donderdag 16 juli 2020

Tekening inventaris

Geachte, We hebben een tekening nodig van onze fabriek met de machines erin deze is benodigd voor een vergunning en geplande uitbouw, zie voorbeeld
woensdag 15 juli 2020

Bouwtekening maken voor nieuwbouwwoning van 730 m3

Wij willen een bouwtekening laten maken voor een nieuwbouwwoning van circa 730 m3.
dinsdag 14 juli 2020

Bouwtekening laten maken

I.v.m. een muur die wij willen verwijderen heb ik een bouwtekening nodig van mijn woning. De originelen zijn helaas verloren gegaan. Gebruiksoppervlakte van de woning is 116 m2 over 3 woonlagen verdeeld.
maandag 13 juli 2020

Constructieberekening laten maken en draagmuur verwijderen

Ik wil de draagmuur tussen de keuken en woonkamer laten verwijderen. Aan beide kanten blijft er een deel staan wat hopelijk gebruikt kan worden als kolom. Er is nog geen constructietekening gemaakt. Ik wil graag dat er ca. 2,5 meter verwijderd wordt. Bij voorkeur begin september. Gaat dus om constructietekening + 2,5 meter dragende muur verwijderen. Indien mogelijk ook inclusief container huur. Opdracht bezichtigen is mogelijk op afspraak (ik heb de sleutel nog niet) Alvast bedankt!
donderdag 9 juli 2020

Bouwtekening maken

Bouwtekening voor een woonwagen. In een L vorm. 18 meter lang linkerkant. Voorkant 5 meter breed. Achter 10 meterbreed. De achterkant is 10 meter breed. Aan de rechterkant is hij 8 meter lang 5 meter breed en de laatste 10 meter 10 meter breed. Hoogte is max 4.5 meter. Kunststof kozijn, dakpannen en steenstrips.
donderdag 9 juli 2020

Draagkracht berekenen van een plat dak

Wij hebben een huis van 1902, verdeeld in 2^1 kap. Mijn buurman en ik willen elk zonnepanelen plaatsen op het bovenste platte dak (deel van een trapezium dak: plat boven met schuine kap) . We willen de draagkracht weten van het dak aangezien de zonnepanelen met ballast verankerd worden. Het dakoppervlak is 78 m2.
dinsdag 7 juli 2020

Draagkracht berekening plat dak tbv groen dak

Ik wil een draagkracht berekening laten maken van het platte dak (ca. 19m2) van onze woning, om een (extensief of intensief) groen dak aan te kunnen leggen. De aanleg van het groen doe ik zelf.
zaterdag 4 juli 2020

Bouw/constructie-tekening + vergunningsaanvraag zwevend terras

Ik wil een soort balkon laten bouwen. Mijn huis had vroeger een inpandig balkon en dat is destijds dichtgezet en bij de woning getrokken. Ik wil de oude situatie weer terug maar verder naar binnen en verder naar buiten zodat het een soort terras wordt wat half inpandig en half uitpandig komt te liggen. Op de bijgevoegde foto is de situatie te zien bij de buren maar daar is het dak ooit versterkt met draagbalken eronder. Mijn benedenburen willen niet dat ik hun dak raak/gebruik als ondersteuning. Het uitpandige terrasgedeelte moet dus volledig komen te "zweven". Hiervoor wil ik een bouwkundige tekening/ontwerp van een soort draag/balken-constructie vanuit de woning zodat de aannemer kan zien hoe hij dit kan realiseren zonder het platte dak te gebruiken als ondersteuning. Graag ook de vergunning regelen.
zaterdag 4 juli 2020

Draagkracht dakterras/inpandig balkon berekenen

Wij willen graag de draagkracht van ons dakterras/inpandig balkon laten uitrekenen. Het is van een pand uit 2012, waar we tekeningen hebben van de gemeente met omschrijving van de vloeropbouw. Het dakterras/inpandig balkon ligt op het dak van de onderliggende verdieping en meet 3,5 meter x 10 meter. Het is momenteel bestraat en de tegels worden ondersteund door een dragende constructie tussen de tegels en de ondervloer. Ivm met het aanleggen van een complete buitenkeuken komt er gedeeltelijk circa 350 kg per m2 op te rusten.
donderdag 2 juli 2020

Constructieberekening voor muurdoorbraak laten maken

Draagmuur van 3 meter wordt verwijderd. Draagkolom direct aan de draagmuur blijft staan. Tbv vergunning constructieberekening nodig. Woonhuis in Leiderdorp. Beachikbaarheid op korte termijn gewenst.
donderdag 2 juli 2020

Draagkracht berekening plat dak tbv dakterras

Ik wil een dakterras bouwen op een plat dak. Afmetingen van het dakterras zijn 6,82 x 3,37m. Het betreft een terras op de 2e verdieping van een uitbouw. Zie de bijgevoegde bouwtekening voor nadere informatie. Tbv de aanvraag van een omgevingsvergunning wil ik graag een draagkrachtberekening laten uitvoeren.
woensdag 1 juli 2020

Constructieberekening voor trapgat in betonnen vloer

Constructieberekening voor trapgat betonnenvloer In onze woning willen wij de vlizotrap vervangen door een vaste trap. I.v.m. de omgevingsvergunning zouden wij graag een constructieberekening willen laten maken.
dinsdag 30 juni 2020

Constructie berekening tbv dakkapel

Er wordt eind dit jaar een dakkapel op de 2e verdieping geplaatst. Hiervoor is al een omgevingsvergunning verleend. Daaraan is een voorschrift verbonden: er moet een berekening van de opvang dakkapel in het dakvlak komen. Er is een principe detail tekening aanwezig. Wat heb je daarvoor nodig en wat kost mij dat?
zondag 28 juni 2020

Constructieberekening laten maken en draagmuur verwijderen

Ik wil een draagmuur van 3 meter lang en 2.5 meter hoog verwijderen (Doorgang keuken naar de woonkamer). Kunnen jullie mij bellen om een afspraak te maken om de werkzaamheden te bekijken? Na het bekijken van de werkzaamheden wil ik een offerte.  De werkzaamheden wil ik binnen een maand uitgevoerd hebben als dat mogelijk is. Ik hoor nog van jullie.
zondag 28 juni 2020

Ontwerp nieuwe indeling van een Oostenrijkse noodwoning

Voor deze woning willen we een ontwerp voor een nieuwe en praktische indeling voor een houten woning. Een nieuwe blik op het interieur. Het gaat om een woning waar keuken, toilet, badkamer zullen worden vervangen en we willen een idee krijgen hoe we de ruimte optimaal kunnen inrichten waarbij de begane grond zo open mogelijk mag zijn (verbinding keuken woonkamer en eetkamer). Er zal misschien een uitbouw moeten komen waarbij de ruimte op de eerste verdieping praktischer en ruimer wordt en wellicht is deze uitbouw te combineren met een carport op de begane grond. Kortom nieuwe inzichten.
donderdag 25 juni 2020

Draagkracht berekenen van een plat dak

Ik heb een schuurtje van 2750 mm x2750mm met een plat dak, balken hoh 393mm (lengte 2750mm, hoogte 45x 70 breedte) en een helling van 4 graden. Ik zou graag weten hoeveel het dak aan gewicht mag dragen per m2 met het oog op aanleg van een groen dak. Indien niet voldoende eventueel aanpassingen aan de constructie om dit haalbaal te maken. Balk formaat kan eventueel nog aangepast worden. Hartelijk dank!
woensdag 24 juni 2020

Palenplan tbv uitbouw

We gaan een uitbouw Rotterdam bouwen en hebben een palenplan nodig. Adres woning: Helsingborgerf 42 te Rotterdam Men wil een uitbouw woningbreed 5180mm en 2500mm diep [gelijk aan die van de buren].
maandag 22 juni 2020

Balk berekening voor H Balk

Er zal een aanbouw worden geplaatst. Hierbij zal de huidige buitenmuur doorgebroken worden. Hierbij is een constructieberekening nodig voor een H Balk. Dit tussen 25 september en 9 oktober 2020.
zondag 21 juni 2020

Draagkracht berekenen van plat dak en buitenmuur voor aanleg zonnepanelen en eventueel groendak

Ik wil ca 14 zonnepanelen op mijn dak laten plaatsen en eventueel er ook een groendak van maken hier heb ik een draagkracht berekening voor nodig.
vrijdag 19 juni 2020

Constructieberekening laten maken

ik wil graag een constructieberekening laten maken voor de draagbalk welke wij nodig gaan hebben bij het doorbreken van onze keuken muur. Via Casius komt een bedrijf een offerte maken voor het verwijderen van de keuken muur en het plaatsen van de balk, echter hebben we nog een berekening nodig.
vrijdag 19 juni 2020

Constructieberekening laten maken

Voor een wooning in Schiedam, wil ik een constructieberekening laten maken. Het gaat over een dakopbouw van 10 m x 5 m. Ik wil graag weten wat heb je nodig voor een berekening? Hoe lang duurt het ? En wat kost het? Ik heb al de bouwtekening van bestaande en nieuwe situatie.

Partners

Partners van Casius