Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Badkamerrenovatie

Badkamer renoveren

Badkamer renoveren

Is jouw badkamer toe aan een renovatie? Of wil je een aantal delen van je huidige badkamer renoveren? Lees voor de mogelijkheden snel door en vraag tot 3 offertes aan bij erkende vakmannen uit de buurt.

Ben je bezig met een volledige woningrenovatie en kom je erachter dat je nodig een nieuwe badkamer nodig hebt? Of misschien wil je alleen de badkamer laten renoveren, maar weet je niet wat de mogelijkheden zijn? De vakmannen via Casius helpen je hier graag bij. Zo word je niet alleen geholpen door de badkamerspecialist bij het plaatsen van een hele nieuwe badkamer in je nieuwbouwwoning, maar ook bij het zetten van tegels in je huidige badkamer.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de badkamerspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een badkamerrenovatie wil laten uitvoeren? Wil je graag dat een badkamerspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen van de badkamerrenovatie te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost een badkamer laten renoveren?

De badkamer renoveren, wat kost dat nou? En wat bepaalt de prijs? Zo speelt de oppervlakte van de badkamer een rol in de uiteindelijke prijs van de badkamerrenovatie, maar ook de materiaal- en stijlkeuze zijn van invloed. Maar wat zijn de kosten van de badkamer verbouwen? Deze liggen gemiddeld tussen de €7.000 en €17.000 en lopen dus sterk uiteen. Deze kosten voor een nieuwe badkamer zijn inclusief montage.

Hieronder in de tabel zie je de gemiddelde prijs voor een complete badkamerrenovatie, maar ook de gemiddelde kosten per onderdeel van de verbouwing.

Let op: de badkamerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw badkamerrenovatie afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort renovatie Gemiddelde kosten
Complete badkamer (incl. whirlpool/spa) €7.000 - €17.000
Ligbad €850 - €2.800
Whirlpool of spabad €2.700 - €6.700
Douche €600 - €1.900
Toilet €450 - €900
Wastafel €400 - €800
Kraan €150 - €450
Vloer €800 - €1.800
Vloerverwarming €750 - €1.150

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Badkamer Voor En Na Realisatie

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Verschillende prijsklassen badkamer renoveren

Voor het laten renoveren van je huidige badkamer kun je uit drie verschillende prijsklassen kiezen:

  • Een basic badkamer renovatie;
  • Een gemiddelde badkamer renovatie;
  • Een luxe badkamer renovatie.

Basic badkamer renoveren

Heb je een beperkt budget, maar wil je toch je badkamer renoveren? Dan kan je kiezen voor de standaard badkamerrenovatie. Een standaard badkamerrenovatie bestaat meestal uit een douchecabine, een badkamermeubel en eventueel een standaard ligbad en toilet. Hierbij hou je de huidige indeling van de badkamer, maar kan je wel nieuwe keramische vloer- of wandtegels plaatsen. Het eindbedrag is natuurlijk afhankelijk van wat je wil renoveren, maar hou rekening met een gemiddeld totaalbedrag van tussen de €3.500 - €5.000 voor een badkamer van gemiddeld 9 m².

Gemiddelde badkamer renoveren

Bij een gemiddelde badkamerrenovatie ga je niet voor een duur design, maar blijf je binnen een gemiddeld budget. Een gemiddelde badkamerrenovatie bestaat vaak uit het plaatsen van een inloopdouche, een ligbad, één of twee wastafels met badkamermeubel en een toilet. De vloer wordt volledig opnieuw geplaatst met natuursteen tegels en de wanden worden voor het grootste gedeelte van keramische tegels voorzien.

Voor een gemiddelde badkamerrenovatie van een badkamer van gemiddeld 9 m² moet je rekening houden met de gemiddelde totale kosten van €5.000 - €7.500. Dit is inclusief montage, materiaal en btw.

Luxe badkamer renoveren

Bij een luxe badkamerrenovatie ga je voor design en stijl. Deze renovatie bestaat meestal uit het plaatsen van hoogwaardig sanitair, een inloopdouche, een luxe ligbad of spabad en één of meerdere badkamermeubels. De prijs voor een luxe badkamerrenovatie van een badkamer van 9 m², kost gemiddeld €10.000. Dit is inclusief montage, materiaal en btw.

Wat bepaalt de prijs van een badkamerrenovatie?

De uiteindelijke prijs van een badkamerrenovatie hangt van de volgende zaken af:

  •       De stijl- en materiaalkeuze;
  •       De grootte van je badkamer en de ruimtelijke inrichting.

Stijl- en materiaalkeuze

Je eigen stijl- en materiaalkeuze bepalen natuurlijk voor een groot deel de totaalprijs van de badkamerrenovatie. Je kunt bijvoorbeeld uit keramische- en natuursteentegels kiezen. Natuursteen is duurder dan keramische tegels, maar oogt wel luxer. De prijs per vierkante meter van natuursteen zit gemiddeld tussen de €30 en €60. Voor keramische tegels zitten de kosten gemiddeld tussen €15 en €45, inclusief arbeidskosten. Zo zie je dat je eigen voorkeur en smaak een grote invloed hebben op de totaalprijs van de badkamerrenovatie.

Natuursteen tegels badkamer

Grootte en ruimtelijke inrichting

De grootte van je badkamer speelt een grote rol in de uiteindelijke prijs die je betaalt voor de badkamerrenovatie. Een renovatie van een grotere badkamer is duurder dan van een kleinere badkamer. De gemiddelde kosten voor het renoveren van een badkamer is €750 per m².

De kosten voor de inrichting van de badkamer heb je grotendeels zelf in de hand. Wanneer je meer sanitair en badkamermeubels laat plaatsen, zal de prijs hoger uitvallen.

Wanneer er eventuele schuine wanden zijn in je badkamer, zorgt dit voor maatwerk voor de vakman, waardoor de kosten oplopen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een badkamerrenovatie

dinsdag 28 september 2021

Volledige badkamer renovatie

Ik zou graag mijn badkamer(tje) willen verbouwen (3,5 m²). Op dit moment komt mijn badkamerdeur uit in de woonkamer, deze wil ik graag verplaatsen naar de andere kant van de badkamer zodat deze uitkomt in de gang. Dit zou betekenen dat de huidige indeling omgegooid zou moet worden. Ik ben op zoek naar een bedrijf die dus en het sanitair enz. kan plaatsen, maar die ook een (nieuwe) deur kan plaatsten. Ik hoor graag wat de mogelijkheden zijn. Meubels moeten op andere plekken komen te staan dus er moet leidingwerk worden omgelegd. Er moeten tegels worden verwijderd en worden gelegd. Ook wil ik de meubels vervangen. De meubels en tegels wil ik in overleg met de vakman aanschaffen.


Badkamer en toilet Almere
maandag 20 september 2021

Complete badkamer renovatie (6m2)

Ik wil graag de badkamer + naastgelegen toilet verbouwen. Het gaat om: vervangen tegels/nieuwe tegels over de huidige tegels plaatsen, nieuwe douche + muurtje of glas plaatsen, nieuwe wastafel monteren, nieuw toilet, nieuwe verwarming en een nieuwe spiegel. De oppervlakte van de badkamer is ongeveer 6m2


Badkamer en toilet Den Helder
vrijdag 17 september 2021

WC verbouwen 3m2

Graag zou ik een offerte aanvragen voor de renovatie van onze WC van ons huis in De Pijp. Het is een kleine ruimte van pakweg 2 a 3 m2. De oude tegels op de vloer en muren moeten verwijderd worden, nieuwe tegels (natuursteen) erop. De pot en ombouw moet opnieuw gedaan worden en een nieuwe pot en waterfontijn moeten worden geïnstalleerd. Als u meer informatie nodig hebt, neem gerust contact op. Wij realiseren ons dat dit een kleine klus is, maar indien deze naar wens wordt afgerond kijken we graag naar vervolgklussen (e.g. badkamer).


Badkamer en toilet Amsterdam
maandag 13 september 2021

Volledige badkamerrenovatie

Ik wil de badkamer verbouwen/renoveren/groter maken (zie tekening) en CV laten aanleggen (woning heeft nu nog een gaskachel). Er moeten meubels worden vervangen. Deze moeten worden aangeschaft via de vakman. Het betreft onder andere een wastafel, toilet en een nieuwe douchekraan. Er moeten tegels worden verwijderd en worden afgevoerd. De nieuwe tegels wil ik ook via de vakman aanschaffen en deze laten leggen. Verder moet er leidingwerk worden omgelegd.


Badkamer en toilet Amsterdam
maandag 12 juli 2021

Badkamer verbouwing

We plannen momenteel een badkamer renovatie en vragen ons of Praxis deze werk, of een deel ervan, mogelijk kan uitvoeren? De badkamer op de eerste verdieping heeft momenteel alleen een douche en wastafel en werd deze week complet gesloopt. Volgende week gaan we nieuwe muren plaatsen om de badkamer groter te maken, en daarna zoeken we naar iemand voor de volgende werkzaamheden: 1. Het plaatsen van een nieuwe toilette en leidingen (momenteel is er alleen op begane grond een toilette, de leiding moet op de eerste verdieping dus nieuw worden geplaatst) 2. Het plaatsen van nieuwe sanitair (douche, ligbad en wastafel) 3. Het plaatsen van elektrische vloerverwarming 4. De muren afwerken en tegelen Ik heb een document met de plattegrond toegevoegd.


Badkamer en toilet Amsterdam Zuidoost
dinsdag 06 juli 2021

Badkamer renovatie 6m2 incl. betegelen

Ik wil graag mijn badkamer laten verbouwen. De badkamer is ongeveer 2.5 bij 3meter. De nieuwe meubels komen niet allemaal op dezelfde plek dus er moeten ook leidingen verlegd worden. Er moet ook opnieuw betegeld worden. De huidige tegels hoeven als het goed is niet verwijderd te worden, ik denk dat de nieuwe tegels er overheen moeten.


Badkamer en toilet Dordrecht
maandag 07 juni 2021

Verbouwing/renovatie badkamer 5m2

Wij willen de badkamer welke wij nu hebben aanpakken. De badkamer is vrij verouderd en deze willen wij moderner maken. De afmetingen zijn 2,9 breed en 1,71 diep. Bijgaand ook een plattegrond van hoe wij het willen inrichten. Op het moment zit er nog geen muur in voor de inloopdouche en ook de wc is nog een verouderde wc. De spullen voor onze badkamer hebben wij uitgezocht en aan de hand daarvan deze plattegrond laten maken. De badkamer specialist gaf aan dat het wel verstandiger was om verder te kijken voor aannemers i.v.m. dat hun zelf vrij duur waren hiermee en dit bij hun minimaal €6.500 ging kosten en ze uit ervaring wist dat het goedkoper kan door zelf een aannemer te contacten. Mocht er meer informatie nodig zijn dan hoor ik dat graag.


Badkamer en toilet Den Helder
maandag 31 mei 2021

Badkamer renovatie 2,07mx2,77 incl. betegeling

We willen een badkamer verbouwen. De afmetingen zijn 2,07 x 2,77. Er moet een inloopdouche inkomen, er moet een bad verplaatst worden en alles moet opnieuw betegeld worden. Daarnaast ook een nieuwe waskraan. Ik denk dat er ook leidingen verlegd moeten worden, want het bad moet dus verplaatst worden. Verder komt alles wel op ongeveer dezelfde plek.


Badkamer en toilet Amsterdam
zondag 30 mei 2021

Badkamer renovatie

Ik wil de badkamer laten verbouwen. Dit is wat er moet gebeuren: Bestaande tegelwerk verwijderen en afvoeren Wandtegelen 16,50 m2 Vloertegelen 3,25 m2 Waterleiding wasbak circa 50 cm verplaatsen Fonteinkast plaatsen en aansluiten (Regen)douche plaatsen en aansluiten Douchewand plaatsen


Badkamer en toilet Eindhoven
Offertes aanvragen