Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Badkamerrenovatie

Badkamer renovatie

Badkamer renovatie

Is jouw badkamer toe aan een renovatie? Wil je een aantal delen van je huidige badkamer renoveren? Lees voor de mogelijkheden snel door en vraag tot 4 offertes aan bij erkende vakmannen uit de buurt.

Is je badkamer verouderd en wil je deze laten renoveren, maar weet je hiervan de kosten niet? Hieronder lees je er meer over, van de gemiddelde kosten tot prijsvoorbeelden.

Wat kost een badkamer renovatie?

Wat zijn de kosten van de renovatie van je badkamer? En wat bepaalt de prijs? Zo speelt de oppervlakte van de badkamer een rol in de uiteindelijke prijs, maar ook de materiaal- en stijlkeuze zijn van invloed op de uiteindelijke prijs van de badkamerrenovatie.

Hieronder in de tabel zie je de gemiddelde prijs voor een complete badkamer renovatie, maar ook de gemiddelde kosten per onderdeel.

Soort renovatie Gemiddelde kosten
Complete badkamer (incl. whirlpool/spa) €7.000 - €17.000
Ligbad €850 - €2.800
Whirlpool of spabad €2.700 - €6.700
Douche €600 - €1.900
Toilet €450 - €900
Wastafel €400 - €800
Kraan €150 - €450
Vloer €800 - €1.800
Vloerverwarming €750 - €1.150

Ben je benieuwd naar de precieze kosten van het renoveren van de badkamer? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis een opmaat gemaakte offerte aan.

Prijsvoorbeelden

Voor het laten renoveren van je huidige badkamer kun je uit drie verschillende prijsklassen kiezen:

  • Een basic badkamer renovatie;
  • Een gemiddelde badkamer renovatie;
  • Een luxe badkamer renovatie.

Basic badkamer

Heb je een beperkt budget, maar wil je toch je badkamer renoveren? Dan kun je kiezen voor de standaard badkamerrenovatie. Een standaard badkamerrenovatie bestaat meestal uit een douchecabine, een badkamermeubel en eventueel een standaard ligbad en toilet. Hierbij behoud je de huidige indeling van de badkamer, maar kun je wel een nieuwe keramische vloer- of wandtegels plaatsen. Het eindbedrag is natuurlijk afhankelijk van wat je wilt renoveren, maar houd rekening met een gemiddeld totaalbedrag tussen de €3.500 - €5.000 voor een gemiddelde badkamer van 9 m².

Gemiddelde badkamer

Bij een gemiddelde badkamerrenovatie ga je nog niet voor een duur design, maar blijf je binnen een gemiddeld budget. Een gemiddelde badkamerrenovatie bestaat vaak uit het plaatsen van een inloopdouche, een ligbad, één of twee wastafels met badkamermeubel en een toilet. De vloer wordt volledig opnieuw geplaatst met natuursteen tegels en de wanden worden voor het grootste gedeelte van keramische tegels voorzien.

Voor een gemiddelde badkamerrenovatie van een gemiddelde badkamer van 9 m² moet je rekening houden met de gemiddelde totale kosten van €5.000 - €7.500. Dit is inclusief montage, materiaal en btw.

Luxe badkamer

Bij een luxe badkamerrenovatie ga je voor design en stijl. Zo een renovatie bestaat meestal uit het plaatsen van hoogwaardig sanitair, een inloopdouche, een luxe lig- of spabad en een of meerdere badkamermeubels. De prijs voor een luxe badkamer renovatie van een badkamer van 9 m² kost gemiddeld €10.000. Dit is inclusief montage, materiaal en btw.

Waar hangt de prijs van af?

De uiteindelijke prijs van een badkamer renovatie hangt van de volgende zaken af:

  •       De stijl- en materiaalkeuze;
  •       De grootte van je badkamer en de ruimtelijke inrichting.

 

Stijl- en materiaalkeuze

Je eigen stijl- en materiaalkeuze bepalen natuurlijk voor een groot deel de totaalprijs voor de badkamerrenovatie. Je kunt bijvoorbeeld uit keramische- en natuursteentegels kiezen. Natuursteen is duurder dan keramische tegels, maar ogen wel luxer. De prijs per vierkante meter van natuursteen is gemiddeld €30 - €60. Voor keramische tegels zit dit gemiddeld tussen €15 - €45 is, inclusief arbeidskosten. Zo zie je dat je eigen voorkeur en smaak een grote invloed hebben op de totaalprijs van de badkamer renovatie.

Grootte en ruimtelijke inrichting

De grootte van je badkamer speelt een grote rol in de uiteindelijke prijs die je betaalt voor de badkamer renovatie. Een renovatie van een grotere badkamer is duurder dan van een kleinere badkamer. De gemiddelde kosten voor het renoveren van een badkamer is €750 per m².

De kosten voor de inrichting van de badkamer heb je grotendeels zelf in de hand. Wanneer je meer sanitair en badkamermeubels laat plaatsen, zal de prijs hoger uitvallen.

Wanneer er eventuele schuine wanden zijn in je badkamer, zorgt dit voor maatwerk voor de vakman, waardoor de kosten oplopen.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen