Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Renovatie badkamer

Badkamer renoveren

Is jouw badkamer toe aan een renovatie? Of wil je een aantal delen van je huidige badkamer renoveren? Lees voor de mogelijkheden snel door en vraag tot 3 offertes aan bij erkende vakmannen uit de buurt.

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Ben je bezig met een volledige woningrenovatie en kom je erachter dat je nodig een nieuwe badkamer nodig hebt? Of misschien wil je alleen de badkamer laten renoveren, maar weet je niet wat de mogelijkheden zijn? De vakmannen via Casius helpen je hier graag bij. Zo word je niet alleen geholpen door de badkamerspecialist bij het plaatsen van een hele nieuwe badkamer in je nieuwbouwwoning, maar ook bij het zetten van tegels in je huidige badkamer.
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de badkamerspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een badkamerrenovatie wil laten uitvoeren? Wil je graag dat een badkamerspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen van de badkamerrenovatie te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Vind een badkamerspecialist in jouw buurt

Wat kost een badkamer laten renoveren?

De badkamer renoveren, wat kost dat nou? En wat bepaalt de prijs? Zo speelt de oppervlakte van de badkamer een rol in de uiteindelijke prijs van de badkamerrenovatie, maar ook de materiaal- en stijlkeuze zijn van invloed. Maar wat zijn de kosten van de badkamer verbouwen? Deze liggen gemiddeld tussen de €7.000 en €17.000 en lopen dus sterk uiteen. Deze kosten voor een nieuwe badkamer zijn inclusief montage.

Hieronder in de tabel zie je de gemiddelde prijs voor een complete badkamerrenovatie, maar ook de gemiddelde kosten per onderdeel van de verbouwing.

Let op: de badkamerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw badkamerrenovatie afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort renovatie Gemiddelde kosten
Complete badkamer (incl. whirlpool/spa) €7.000 - €17.000
Ligbad €850 - €2.800
Whirlpool of spabad €2.700 - €6.700
Douche €600 - €1.900
Toilet €450 - €900
Wastafel €400 - €800
Kraan €150 - €450
Vloer €800 - €1.800
Vloerverwarming €750 - €1.150

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Renovatie badkamer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Verschillende prijsklassen badkamer renoveren

Voor het laten renoveren van je huidige badkamer kun je uit drie verschillende prijsklassen kiezen:

  • Een basic badkamer renovatie;
  • Een gemiddelde badkamer renovatie;
  • Een luxe badkamer renovatie.

Basic badkamer renoveren

Heb je een beperkt budget, maar wil je toch je badkamer renoveren? Dan kan je kiezen voor de standaard badkamerrenovatie. Een standaard badkamerrenovatie bestaat meestal uit een douchecabine, een badkamermeubel en eventueel een standaard ligbad en toilet. Hierbij hou je de huidige indeling van de badkamer, maar kan je wel nieuwe keramische vloer- of wandtegels plaatsen. Het eindbedrag is natuurlijk afhankelijk van wat je wil renoveren, maar hou rekening met een gemiddeld totaalbedrag van tussen de €3.500 - €5.000 voor een badkamer van gemiddeld 9 m².

Gemiddelde badkamer renoveren

Bij een gemiddelde badkamerrenovatie ga je niet voor een duur design, maar blijf je binnen een gemiddeld budget. Deze badkamerrenovatie bestaat vaak uit het plaatsen van een inloopdouche, een ligbad, één of twee wastafels met badkamermeubel en een toilet. De vloer wordt volledig opnieuw geplaatst met natuursteen tegels en de wanden worden voor het grootste gedeelte van keramische tegels voorzien.

Voor een gemiddelde badkamerrenovatie van een badkamer van gemiddeld 9 m² moet je rekening houden met de gemiddelde totale kosten van €5.000 - €7.500. Dit is inclusief montage, materiaal en btw.

Luxe badkamer renoveren

Bij een luxe badkamerrenovatie ga je voor design en stijl. Deze renovatie bestaat meestal uit het plaatsen van hoogwaardig sanitair, een inloopdouche, een luxe ligbad of spabad en één of meerdere badkamermeubels. De prijs voor een luxe badkamerrenovatie van een badkamer van 9 m², kost gemiddeld €10.000. Dit is inclusief montage, materiaal en btw.

Wat bepaalt de prijs van een badkamerrenovatie?

De uiteindelijke prijs van een badkamerrenovatie hangt van de volgende zaken af:

  •       De stijl- en materiaalkeuze;
  •       De grootte van je badkamer en de ruimtelijke inrichting.

Stijl- en materiaalkeuze

Je eigen stijl- en materiaalkeuze bepalen natuurlijk voor een groot deel de totaalprijs van de badkamerrenovatie. Je kunt bijvoorbeeld uit keramische- en natuursteentegels kiezen. Natuursteen is duurder dan keramische tegels, maar oogt wel luxer. De prijs per vierkante meter van natuursteen zit gemiddeld tussen de €30 en €60. Voor keramische tegels zitten de kosten gemiddeld tussen €15 en €45, inclusief arbeidskosten. Zo zie je dat je eigen voorkeur en smaak een grote invloed hebben op de totaalprijs van de badkamerrenovatie.

Natuursteen tegels badkamer

Grootte en ruimtelijke inrichting

De grootte van je badkamer speelt een grote rol in de uiteindelijke prijs die je betaalt voor de badkamerrenovatie. Een renovatie van een grotere badkamer is duurder dan van een kleinere badkamer. De gemiddelde kosten voor het renoveren van een badkamer is €750 per m².

De kosten voor de inrichting van de badkamer heb je grotendeels zelf in de hand. Wanneer je meer sanitair en badkamermeubels laat plaatsen, zal de prijs hoger uitvallen.

Wanneer er eventuele schuine wanden zijn in je badkamer, zorgt dit voor maatwerk voor de vakman, waardoor de kosten oplopen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Tegelzetter in de badkamer

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een badkamerspecialist in jouw buurt

Recente aanvragen voor een badkamerrenovatie

donderdag 25 mei 2023

Badkamer en WC renovatie

We hebben een appartement gekocht waar nog veel aan gedaan moet worden — Badkamer — In de badkamer zouden we grote tegels op de wanden en vloer willen plaatsten. We zouden een inloop douche met glazen wand willen laten plaatsen. Daarnaast willen we een nieuw douche systeem plaatsen en daarbij de buizen die je nu ziet wegwerken. In de inloopdouche zouden we graag een afvoergoot willen plaatsen. We zouden de wasbak willen vervangen met een wasbak waar een kastje bij onder zit. — WC — In de WC zouden we ook grote tegels willen plaatsen. We zouden de WC willen vervangen met een WC waarbij de waterbak is weggewerkt. Boven op de weggewerkte waterbak zou dan een muurtje moeten zijn waar we nog dingen op kunnen zetten. Ook willen we de wasbak hier vervangen met iets moderners.


Badkamer en toilet Eindhoven
donderdag 25 mei 2023

Kleine badkamer renovatie

We willen een complete bad kamer verbouwing. Vloertegels,platen tegen de wand wastafel met ombouw douch cabine met toebehoren. Kasten plaatsen.


Badkamer en toilet Rotterdam
woensdag 24 mei 2023

Badkamer 4m2 renovatie

Ik zoek een aannemer die mijn badkamer van 4m2 kan renoveren. Het zo mooi zijn als de werkzaamheden rond oktober '23 uitgevoerd kunnen worden. Het gaat om loodgieterswerk, stuken, tegels leggen, spiegel ophangen etc. Na een lekkage van de standleiding is de badkamer nu helemaal gestript tot op de houten vloer. Er staan een nooddouche , kale wc en wasmachine in ter overbrugging. Er ligt een plan ism een interieurdesigner, maar ik zou graag details met de uitvoerder bespreken en hier van u advies over krijgen.


Badkamer en toilet Amsterdam
maandag 22 mei 2023

Badkamer renovatie ongeveer 8m2

Wasmachine aansluiting naar badkamer, plaatsen nieuw meubel, douchewand, kranen, verwarming, spiegel. Betegelen wanden en vloer. Leidingen omleggen. Plafond met spotjes


Badkamer en toilet Veenendaal
donderdag 18 mei 2023

badkamer renovatie-urgent

there is a leak in the shower floor, the water is spilling into the neighbor sealing. I need to inform my insurance about the costs and get an estimation about the renovation. Thanks. Regards. Juana


Badkamer en toilet Amsterdam
maandag 15 mei 2023

Badkamer plaatsen of vervangen

We willen van een garage een slaapkamer maken met daarbij een kleine badkamer met douche, wasbak en toilet. In welke stijl heb je interesse?: modern Welke werken moeten gebeuren?: complete badkamerrenovatie / nieuwe badkamer plaatsen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Badkamer en toilet Aerdenhout
Offertes aanvragen