Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dakwerker dakreiniging

Dakreiniging

Dakreiniging

Merk je dat je dakpannen bedekt zijn onder het mos en/of vuil? Laat je dakreinigen! Lees verder voor prijzen en extra mogelijkheden.

Heb je last van mos, vuil of alg op de dakbedekking? Wil je een dakreiniging laten doen? Dan zit je bij ons goed! 
Je dak reinigen geeft weer een frisse uitstraling aan je woning, maar voorkomt in de loop van de tijd veel schade aan de dakbedekking en dus ook ongewilde kosten.
Maar wat zijn nou precies de kosten van een dakreiniging en wat zijn de verdere mogelijkheden? Hieronder lees je er alles over.

Weet je al zeker dat je je dak wil laten schoonmaken? Wil je graag dat een specialist bij je langs komt om alle vakkundige normen van de dakreiniging te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Dakpannen reinigen kosten

De prijs voor dakreiniging is afhankelijk van verschillende zaken. Denk aan: de grootte van het dak, het materiaal van je dakbedekking, het soort vervuiling dat op het dak ligt en of je je dak alleen laat reinigen, of dat je er voor kiest om de dakpannen te laten reinigen en coaten. Verder hangt de prijs voor dakreiniging ook af van de keuze welke van de vakmannen de dakreiniging zal uitvoeren. Hieronder zie je de gemiddelde kosten voor het reinigen van je dak.

Werkzaamheid Prijs per m²
Dak reinigen en ontmossen €9 - €15
Dak reinigen, ontmossen en coating aanbrengen €30 - €45

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Coating: nodig of niet?

Na het reinigen van je dak is het mogelijk om een dakcoating aan te brengen. Dit wordt ook wel impregneren genoemd. Dakcoating dient als bescherming tegen mossen, algen en vuil en is waterafstotend, waardoor je dak beter beschermd is en langer goed blijft. Door je dak te impregneren zal het dak maar eens in de 5 jaar gereinigd te hoeven worden. 

Dakcoating kan op verschillende soorten dakbedekkingen aangebracht worden. Zo kan de coating bijvoorbeeld voor een plat dak op bitumen en EPDM aangebracht worden. Voor hellende daken wordt de dakcoating op een pannendak aangebracht.
Je kan ervoor kiezen om een gekleurde coating aan te brengen op je dak. Daardoor krijgt je dak weer een frisse look, zonder dat je de huidige dakbedekking hoeft te vernieuwen. 

Bij het aanbrengen van coating is het belangrijk dat het dak eerst gereinigd wordt, anders is de coating niet effectief.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen