Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dakwerker dakreiniging

Dakreiniging

Dakreiniging

Merk je dat je dakpannen bedekt zijn onder het mos en/of vuil? Laat je dakreinigen! Lees verder voor prijzen en extra mogelijkheden.

Heb je last van mos, vuil of alg op de dakbedekking? Wil je een dakreiniging laten doen? De dakreinigingspecialisten via Casius staan voor je klaar.  Je dak reinigen geeft weer een frisse uitstraling aan je woning, maar voorkomt in de loop van de tijd veel schade aan de dakbedekking en dus ook ongewilde kosten. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je je dak wil laten schoonmaken? Wil je graag dat een specialist bij je langs komt om alle vakkundige normen van de dakreiniging te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Dak laten reinigen kosten

De prijs voor dakreiniging is afhankelijk van verschillende zaken. Denk aan: de grootte van het dak, het materiaal van je dakbedekking, het soort vervuiling dat op het dak ligt en of je je dak alleen laat reinigen, of dat je er voor kiest om de dakpannen te laten reinigen en coaten. Verder hangt de prijs voor dakreiniging ook af van de keuze welke van de vakmannen de dakreiniging zal uitvoeren. Hieronder zie je de gemiddelde kosten voor het reinigen van je dak.

Let op: de dakreinigingspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs per m²
Dak reinigen en ontmossen €9 - €15
Dak reinigen, ontmossen en coating aanbrengen €30 - €45

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

219 Dakreiniging

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Coating: nodig of niet?

Na het reinigen van je dak is het mogelijk om een dakcoating aan te brengen. Dit wordt ook wel impregneren genoemd. Dakcoating dient als bescherming tegen mossen, algen en vuil en is waterafstotend, waardoor je dak beter beschermd is en langer goed blijft. Door je dak te impregneren zal het dak maar eens in de 5 jaar gereinigd te hoeven worden. 

Dakcoating kan op verschillende soorten dakbedekkingen aangebracht worden. Zo kan de coating bijvoorbeeld voor een plat dak op bitumen en EPDM aangebracht worden. Voor hellende daken wordt de dakcoating op een pannendak aangebracht.
Je kan ervoor kiezen om een gekleurde coating aan te brengen op je dak. Daardoor krijgt je dak weer een frisse look, zonder dat je de huidige dakbedekking hoeft te vernieuwen. 

Bij het aanbrengen van coating is het belangrijk dat het dak eerst gereinigd wordt, anders is de coating niet effectief.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente dakreiniging aanvragen

dinsdag 21 december 2021

Regenpijp schoonmaken

We zijn op zoek naar een loodgieter om ons te helpen een afvoerleiding in het dak te ontstoppen. We hebben enkele sporen van lekkage gevonden aan één kant van de muur en het plafond aan de gracht en het lijkt afkomstig te zijn van de voorste goot van het dak van het gebouw (TBC by you). Ik heb met de VvE gesproken en wij zoeken iemand die ons kan helpen bij het reinigen van de afvoerleiding (regenpijp). Daarom ontvangen wij graag een offerte van u. Laat me weten hoe ik het beste te werk kan gaan.


Dakdekken en dakreparaties Amsterdam
zondag 28 november 2021

Gevels renoveren 35m2

Renovatie voegen (vervangen), herstel van enkele beschadigde gevelstenen, reinigen geven (zandstralen of schoonspuiten?), optie impregneren. Gaat om circa 35m2 (schatting). De gevel is deels boven een schuin dak. Voorkeur vooraf langskomen voor maken offerte. Wat is de oppervlakte van het uit te voeren voegwerk?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Bussum
zaterdag 27 november 2021

Gevels renoveren

Mijn hoekhuis, tuinmuur en garage wil ik laten renoveren. Platvol gevoegd. Misschien hoeft niet alles opnieuw gevoegd te worden. In de tuinmuur is een aantal voegen weg. Gevels ook reinigen. In de nok van het dak ontbreekt een steen, reserve stenen beschikbaar. Indien mogelijk ook gelijk een zinken hemelwaterafvoer (ca. 8,50 meter) plaatsen. De oppervlakte van de gevels durf ik niet te schatten, het beste is als de vakman even langs komt om in te zien hoe groot de klus is.


Gevel- en metselwerk Zoetermeer
maandag 01 november 2021

Ventilatie reinigen

Controleren en schoonmaken van 1 elektrische unit in de badkamer, 1 ventilatiekanaal van de droger (uitgang dak) en 1 ventilatiekanaal in de slaapkamer (niet gemotoriseerd) Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Installatie- en leidingwerk Duiven
vrijdag 17 september 2021

Gootreiniging

Goot is dichtgeslibd met blad en vuil, deze wil ik graag laten reinigen.


Dakgoot en regenpijp Ootmarsum
maandag 13 september 2021

Gevels reinigen en schilderen (~100m2)

We zouden graag de gevel van het gehele huis willen laten reinigen en laten schilderen. Ik schat de oppervlakte in totaal op 100m2. Het dak en de kozijnen zijn net vervangen en dit zou de laatste klus zijn.


Gevel- en metselwerk IJsselstein
vrijdag 30 juli 2021

Dakgoten onderhouden

Dakgoot reinigen, ontdoen van blad. Gaat om 2 onder 1 kap woning en goot van beide woningen moet worden schoongemaakt. Weet niet wat de dakbedekking is. Dak zelf hoeft niet schoongemaakt te worden alleen de goten.


Dakgoot en regenpijp Haren
woensdag 28 juli 2021

11 zonnepanelen reinigen

Bij ons op het dak liggen in totaal 11 zonnepanelen die gereinigd moeten worden. Het gaat om 2 daken op ongeveer 7 meter hoogte.


Dakdekken en dakreparaties Utrecht
zondag 25 juli 2021

Hellend dak vervangen 60m2

Ca. 60 m2 kunstleien uit 1986 vervangen door nieuw leisteen, inclusief afvoeren/verwijderen oude leien. Brede rand goed beloopbaar waardoor bereikbaarheid goed is. Gaarne prijsopgave mbt nieuwe kunstleien dan wel "echt" leisteen. Wat kan er als alternatief aangeboden worden, reinigen, repareren en coaten? Wat is de huidige situatie?: bestaand dak met asbest Welke bedekking(en) overweeg je voor het hellend dak?: leien Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakreparaties Schiedam
donderdag 10 juni 2021

Dak herstellen of impregneren

Het dak is oud en er groeit mos op. Er liggen enkele pannen scheef en los. Ik weet niet zeker of het nodig is om het dak te vervangen of dat reinigen/coaten en repareren voldoende is. Ook wil ik graag laten controleren of het nodig is om (extra) isolatie (langs buiten) aan te brengen. Oppervlakte niet bekend.


Dakdekken en dakreparaties Utrecht
woensdag 02 juni 2021

Dakgoten reinigen

Ik ben op zoek naar een loodgieter voor controle en evt schoonmaken en repareren van de dakgoten. De dakgoot loopt namelijk vol en ik weet niet precies wat het probleem is. In totaal gaat het om 30 meter.


Dakgoot en regenpijp Born
vrijdag 28 mei 2021

Dakgoot reinigen

Ik wil de dakgoot schoon laten maken. Hij is nu verstopt. De lengte is plm 10 meter en hoogte plm 8 meter.


Dakgoot en regenpijp Westerbork
woensdag 21 april 2021

Hellend dak renoveren 250m2

Dakrenovatie van een 2 onder 1 kap woning. 250m2 Graag ontvang ik een offerte voor de volgende werkzaamheden: -Vervanging isolatie en bitumensingles voor kunst leien incl. maximale isolatie, afhankelijk van de detaillering. -Overlagen dakbedekking dakkapellen (exclusief dak aanbouw links) -Vervanging van alle goten, zink en lood aansluitingen, ook schoorsteen (exclusief dak aanbouw links) -Reinigen, controleren voegwerk en waterdichtheid van schoorsteen. -Zij-wangen dakkapellen voorzien van zink of mits mogelijk ook dakleien. -Mogelijk timmerwerkzaamheden i.v.m. aanpassing detaillering dakkapellen en goten. Wat is de huidige situatie?: bestaand dak zonder asbest Welke bedekking(en) overweeg je voor het hellend dak?: leien Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakreparaties Soest
woensdag 10 februari 2021

600 m² dakreinigen

Betreft 2 woonpanden (monumenten) van 30m lengte en circa 10m breedte met oranje pannendak. De dakhoek is ca.35 graden. Er bevinden zich 3 woningen in 1 woonpand. Het betreft totaal zes woningen in een VvE. Het betreft ongeveer 600 m² hellenddak waar keramische dakpannen op liggen. De daken zijn deels schoon, half schoon of voorzien van enig mos. Deze daken wil ik graag milieuvriendelijk laten reinigen. De panden bevinden zich in Lelystad


Dakdekken en dakreparaties Lelystad
donderdag 04 februari 2021

Dakpannen reinigen of nieuwe leggen

Optie 1 ontmossen reinigen en coaten Optie 2 alleen nieuwe pannen (Mulder) erop leggen. Optie 3 nieuwe Mulder pannen leveren en leggen. Ongeveer 223 vierkante meter totaal. Mvg Laura


Dakdekken en dakreparaties Meijel
woensdag 03 februari 2021

Dak impregneren

Het reinigen van de betonnen rode dakpannen van een 15 jaar oude (vrijstaande) woning, en aansluitend impregneren. Rekening houden met een gedeelte wat voorzien is van 19 zonnepanelen. Gaat ongeveer om 100 m2.


Dakdekken en dakreparaties Willemstad
dinsdag 02 februari 2021

Het reinigen van een pannendak

Ik wil graag mijn dak laten reinigen. Het betreft een dak van meer dan 100 m2 met zowel een zonneboiler als panelen. Dit mag wel blijven zitten, maar dient ook gereinigd te worden.


Dakdekken en dakreparaties Gasselte
dinsdag 02 februari 2021

Dakpannen reinigen en coaten

Huidige dakpannen zijn van beton en voorzien van veel mos. Bouwjaar 1990. Deze dienen gereinigd te worden en daarna impregneren of coaten. Het gaat om ongeveer 80 m2.


Dakdekken en dakreparaties Etten-Leur
maandag 01 februari 2021

Dak laten reinigen

Het gaat om het verwijderen van algaanslag op een houten (Thermohout) dakbekleding. Het betreft een schuin dak. De houten latten liggen bovenop een EPDF dakfolie. Dit moet met een natuurvriendelijk product gebeuren en met een zachte borstel (geen hogedrukspuit). Eventueel nabehandelen met algenremmend middel. Het gaat om 75 m2. Foto van het dak is beschikbaar.


Dakdekken en dakreparaties Almere
dinsdag 26 januari 2021

Dak impregneren

Ik wil graag mijn dak laten reinigen en impregneren, gaat om 170 m2. Ik heb momenteel betonnen dakpannen.


Dakdekken en dakreparaties Geulle
zondag 24 januari 2021

Dakgoot aan voor- en achterzijde van de woning reinigen en aanbrengen van dakgoot rooster

Voor- en achterzijde van het huis zijn 6,50 meter breed. Hoogte ongeveer 6 meter (geschat)


Dakgoot en regenpijp Wittem
zaterdag 23 januari 2021

Dakgoot reinigen

Het gaat om de dakgoot aan voorkant heus ongeveer 6 meter breed


Dakgoot en regenpijp Maarssen
maandag 11 januari 2021

Dak met natuurleien reinignen en coaten

Ik wil een dak met donkergrijze leien type Eternit Stonit (geen asbest) laten reinigen en eventueel coaten. Ook gedeeltelijk gevelreiniging en impregneren. Het dak is 250 m2.


Dakdekken en dakreparaties Aerdenhout
woensdag 06 januari 2021

Pannendak reinigen en coaten

Ik wil een standaard pannendak van een tussenwoning (bwj 1963) schoon laten maken, mos verwijderen, en eventueel beschermen impregneren / coaten afhankelijk van wat voor nu het beste is. Het gaat om ongeveer 40 m2.


Dakdekken en dakreparaties Geldrop
woensdag 06 januari 2021

Dakpannen reiningen en impregneren of coaten

Ik heb een pannendak (ruwe schatting ~250 m2) met betonpannen van c. 40 jaar oud. Deze zou ik graag willen laten reinigen en impregneren of coaten. Wat is de beste optie voor een langere levensduur van de pannen, coaten of impregneren? Zou u ook een offerte kunnen maken voor de werkzaamheden?


Dakdekken en dakreparaties Beesd
zaterdag 19 december 2020

Dakpannen impregneren

Dakpannen en goten reinigen ook gedeelte dakgoten checken in verband met vochtplekken binnen. Huis is 130 m2, dakoppervlakte niet bekend


Dakdekken en dakreparaties Oostvoorne
woensdag 09 december 2020

Dak ontmossen en impregneren

Dak ontmossen en reinigen graag advies. Gaat ongeveer om 75 m2.


Dakdekken en dakreparaties Maasland
maandag 07 december 2020

Leien dakpannen reinigen en impregneren

Zoek een vakman voor het schoonmaken en impregneren van mijn leien dakpannen. Gaat ongeveer om 50 m2. Om welke dakbedekking gaat het? Kunstleien (geplaatst NA 1997)


Dakdekken en dakreparaties Ridderkerk
zaterdag 05 december 2020

Dak reinigen en impregneren

Ik wil mijn pannendak laten reinigen en een beschermlaag aanbrengen. Gaat ongeveer om 60 m2


Dakdekken en dakreparaties Nieuw en Sint Joosland
woensdag 02 december 2020

Hellend dak reinigen

Ik wil het hellend dak ontmossen en impregneren. Het bestaat uit 4 dakdelen waarvan 1 belegd met 19 zonnepanelen. In totaal gaat het om 150 m2.


Dakdekken en dakreparaties Spanbroek
Offertes aanvragen