Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dakwerker dakreiniging

Dakreiniging

Dakreiniging

Je dak reinigen is belangrijk om de kwaliteit van je dak niet aan te tasten. Na het reinigen kan je een coating laten aanbrengen voor meer bescherming. Hieronder vind je er meer informatie en kun je een gratis en vrijblijvend offertes aanvragen.

Heb je last van mos, vuil of alg op de dakbedekking? Dan is het reinigen van je dak een goede oplossing. Het reinigen van je dak geeft weer een frisse uitstraling, maar voorkomt in de loop van de tijd ook veel schade aan de dakbedekking en dus ook ongewilde kosten. Wat zijn nou precies de kosten van dakreiniging en wat zijn de verdere mogelijkheden? Hieronder lees je er alles over.

Wat kost het reinigen van je dak?

De prijs voor dakreiniging is afhankelijk van verschillende zaken. Denk aan: de grootte van het dak, het materiaal van de dakbedekking, het soort vervuiling dat op het dak ligt en of je het dak enkel laat reinigen of er ook voor kiest om het dak te laten coaten of impregneren. Verder hangt de prijs voor dakreiniging ook af van de keuze welke van de vakmannen de dakreiniging zal uitvoeren. Hieronder zie je de gemiddelde kosten voor het reinigen van je dak.

Werkzaamheid Prijs per m²
Dak reinigen en ontmossen €9 - €15
Dak reinigen, ontmossen en coating aanbrengen €30 - €45

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Coating: nodig of niet?

Na het reinigen van je dak is het mogelijk om een dakcoating aan te brengen. Dit wordt ook wel impregneren genoemd. Dakcoating dient als bescherming tegen mossen, algen en vuil en is waterafstotend, waardoor je dak beter beschermd is en langer goed blijft. Door je dak te impregneren zal het dak maar eens in de 5 jaar gereinigd te hoeven worden. 

Dakcoating kan op verschillende soorten dakbedekkingen aangebracht worden. Zo kan de coating bijvoorbeeld voor een plat dak op bitumen en EPDM aangebracht worden. Voor hellende daken zou de dakcoating op een pannendak aangebracht kunnen worden. Bovendien kun je ervoor kiezen om een gekleurde coating aan te brengen op je dak. Daardoor krijgt je dak weer een frisse look, zonder dat je de huidige dakbedekking hoeft te vernieuwen. 

Bij het aanbrengen van coating is het belangrijk dat het dak eerst gereinigd wordt, anders is de coating niet effectief.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen