Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dak reinigen

Dak reinigen: kosten en bedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een dakspecialist om je dak te laten reinigen? Hieronder vind je meer informatie over de kosten en vraag je gemakkelijk een offerte aan van professionele vakmannen.

Offerte dak laten reinigen

Dakreiniging kosten

Hieronder vind je de kosten per type dakreiniging:

Werkzaamheid Prijs per m²
Dak reinigen en ontmossen €9 - €15
Dak reinigen, ontmossen en coating aanbrengen €30 - €45

Let op: de daklichtspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de hieronder genoemde prijzen.

De prijs voor dakreiniging is afhankelijk van verschillende zaken. Denk aan: 

  1. De grootte van het dak;
  2. Het materiaal van je dakbedekking;
  3. Het soort vervuiling dat op het dak ligt;
  4. Of je je dak alleen laat reinigen;
  5. Welk dakdekkersbedrijf de klus uitvoert.

Dak reinigen prijs

De prijs voor het laten reinigen van je dak wordt voornamelijk bepaald door vervuiling die verwijderd moet worden. 

Dak ontmossen

Een bemost dak is erg onaangenaam en daarbovenop ziet het er allesbehalve mooi uit. Daarnaast brengt het risico’s met zich mee, aangezien mos je dakbedekking poreus kan maken. Hierdoor is er kans op lekkages. 

Bij regenval zal de regen in je dakbedekking sijpelen, waardoor scheurtjes zullen ontstaan bij vrieskou. Door deze scheurtjes zal het regenwater in je dakconstructie en in je woning binnendringen. Hierdoor zal je dakisolatie aangetast worden. Dit zal ervoor zorgen dat je vochtproblemen zal krijgen en energieverlies zal optreden in je woning. Je dak laten ontmossen is dus erg aangeraden om schade aan je woning te vermijden.

Dak ontmossen

Dak coaten

Om je woning te beschermen tegen schade door lekkages, dien je dakcoating aan te brengen. Na het ontmossen van je dak is het aan te raden om je dak te laten coaten. Door het aanbrengen van de coating, kunnen algen en mossen zich moeilijker aan je dakbedekking hechten. Zo word je dak eveneens beschermd tegen extreme weersinvloeden.

De coating is enkel effectief wanneer het aangebracht wordt op een gereinigd dak. Je kan er ook voor kiezen om een gekleurde coating aan te laten brengen. Zo zal je dak er opnieuw fris en nieuw uitzien, zonder dat je de huidige dakbedekking helemaal moet vervangen.

Dak coaten

Dakcoating nodig?

Dit wordt ook wel impregneren genoemd. Dakcoating dient als bescherming tegen mossen, algen en vuil en is waterafstotend, waardoor je dak beter beschermd is en langer goed blijft. Door je dak te impregneren zal het maar eens in de 5 jaar gereinigd te hoeven worden. 

Dakcoating kan op verschillende soorten dakbedekkingen aangebracht worden. Zo kan de coating bijvoorbeeld voor een dakcoating plat dak op dakcoating bitumen en EPDM aangebracht worden. Voor hellende daken wordt de dakcoating op een pannendak aangebracht.

Je kan ervoor kiezen om een gekleurde coating aan te brengen op je dak. Daardoor krijgt je dak weer een frisse look, zonder dat je de huidige dakbedekking hoeft te vernieuwen.

Prijsopbouw dak reinigen

De kosten voor het laten reinigen van je dak zijn als volgt opgebouwd:

Prijsopbouw 70/30

Offertes van erkende dakwerkers uit jouw buurt

Extra opties dak onderhoud

Wil je besparen op het reinigen van je dak? Combineer het dan met andere dakwerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan een dakrenovatie, het laten verwijderen van asbest of het dak isoleren om je huis energiezuiniger te maken. Daarnaast kun je ook denken aan het plaatsen van een dakkapel, dakraam of het installeren van zonnenpanelen.  

Dakgoot reinigen

Ook je dakgoot laten vervangen is een optie, dit kan samen gedaan worden met het reinigen van je dak. Een verstopte dakgoot is erg lastig, aangezien dit voor problemen kan zorgen. Zo kan het regenwater bijvoorbeeld niet meer weg, waardoor je risico loopt op lekkages en schade. Bij Casius kan je terecht voor een vakman die je dakgoot kan vervangen

Dakreiniging pannendak

Stappenplan dak schoonmaken

Je dak schoonmaken doe je als volgt: 

Stap 1: Analyse van de dakbedekking

De eerste stap is de analyse van het dak. Hoe je je dak reinigt is namelijk afhankelijk van hoe vervuild je dakbedekking is en welk type dakbedekking op je dak ligt. 

Stap 2: Dak schoonmaken

Na deze analyse kan je je dak reinigen. Hiervoor is het aan te raden om beroep te doen op een professionele vakman, waardoor je zeker bent van een perfect resultaat.

Stap 3: Afwerken en beschermen

Na het reinigen van je dak, word je dak gedesinfecteerd. Na deze stap kan je je dak ook beschermen door dakcoating te laten plaatsen. Hierbij spuiten ze een transparante, beschermende laag over het dak. De coating zorgt ervoor dat je dak beter beschermd is en het er splinternieuw uitziet.

Offerte dakreiniging bij jou in de buurt

Recente aanvragen voor een dakreiniging

dinsdag 14 juni 2022

Rolluiken reinigen

3 rolluiken schoonmaken en vervangen van band en bandopwinders, de rolluiken hangen onder het dak overstek waaronder trespa platen zijn geschroefd, deze moeten voor het schoonmaken eerst verwijderd worden Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakreparaties Houten
donderdag 26 mei 2022

Rolluiken reinigen

Rolluiken voor en achter op begane grond en eerste verdieping schoonmaken, waxen en vervolgens de ramen schoonmaken Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakreparaties Arkel
vrijdag 20 mei 2022

52 m2 dakpannen reinigen en coaten

Dakpannen van garage met overkapping reinigen en zwart coaten


Dakdekken en dakreparaties Driesum
maandag 21 maart 2022

Dakpannen reinigen en impregneren ( 130 m2)

Gaat om vrijstaand huis met dakoppervlak van 130m2, dakbedekking is stonewold betonpan Vervuiling zit met name aan de noordzijde (gemiddelde vervuiling)


Dakdekken en dakreparaties Bunschoten Spakenburg
woensdag 02 maart 2022

Dak reinigen

Met de storm van afgelopen weken is een dakpan op circa 15m hoogte losgekomen. Graag laten we deze herplaatsen en het dak nalopen en de dakgoot reinigen. We horen graag wat de mogelijkheden zijn. Dakoppervlakte niet bekend


Dakdekken en dakreparaties Utrecht
dinsdag 22 februari 2022

1000 m² plat dak reinigen

We willen graag ons dak laten reinigen/schoonmaken. Het betreft ongeveer 1000 m².


Dakdekken en dakreparaties Sittard

Offertes aanvragen van dakwerkers

Offertes aanvragen