Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Infrarood paneel

Infrarood panelen

Benieuwd naar infrarood panelen? Hieronder lees je meer over de verschillende installaties en de gemiddelde prijs.

Heb je wel eens van infrarood panelen gehoord, maar weet je niet zo goed wat er allemaal mogelijk is? Wil je weten wat er mogelijk is voor jouw woning?

Infrarood panelen kunnen een energiezuinige keuze zijn als bijverwarming in je woning. Het is zuiniger dan een elektrische kachel of radiator, maar wel duurder in de aanschaf. Als hoofdverwarming zijn ze minder geschikt, tenzij je woning heel goed is geïsoleerd. De panelen worden aan de wanden of aan het plafond opgehangen.

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het installeren van infrarood panelen, maar ook bij het aanleggen van zonnepanelen en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je infraroodpanelen wilt laten installeren? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Hoeveel panelen heb ik nodig?

Hoeveel panelen je nodig hebt is afhankelijk van de ruimte die je wilt verwarmen. De warmtebehoefte is bijvoorbeeld in de badkamer hoger dan in je slaapkamer. De grootte van de ruimte, waar je de panelen plaatst, het aantal ramen en het oppervlak aan buitenmuren spelen verder ook een rol. Gemiddeld kan je het volgende aanhouden:

Vermogen Oppervlakte ruimte Volume
100 watt 6 à 8 m² 18-19 m³
200 watt 13 à 15 m² 27-36 m³
300 watt 20 à 22 m² 54-55 m³

Kosten infrarood panelen

Wanneer je kwalitatief goede panelen wil laten installeren, dan is de gemiddelde startprijs vanaf €350 per paneel. De prijs is voor een deel ook afhankelijk van de afmeting en het design. 
In sommige situaties kan je een subsidie krijgen of een lening afsluiten.

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijs die hierboven zijn genoemd.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Infrarood paneel

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Soorten infrarood panelen

Er zijn verschillende soorten uitvoeringen op de markt. Zo heb je een gelakte infraroodpaneel: meestal worden de panelen namelijk in wit geleverd, maar je kan ze in elke RAL-kleur krijgen die je wilt. Verder heb je een glazen infrarood paneel. Deze kan je zowel horizontaal als verticaal plaatsen en heb je in wit of in zwart. Wil je graag een spiegel aan de muur? Dat kan, er zijn infraroodpanelen met een spiegel verkrijgbaar op de markt.

Als laatste kan je ook nog kiezen voor een design infraroodpaneel. Deze panelen kan je geheel naar eigen wens designen. Wil je een eigen afbeelding, foto of kleurrijk patroon? Dat kan met deze optie. In principe kan elke afbeelding gebruikt worden, dus ook een eigen foto. Dat maakt het nog specialer.

Voor- en nadelen van infrarood panelen

De voordelen:

 • Je hebt geen last van ongewenste circulerende lucht die huisstof en fijnstof door het huis verspreidt. Doordat infraroodpanelen stralingswarmte afgeven, blijft de lucht nagenoeg stil, in tegenstelling tot conventionele verwarming.
 • Een ander voordeel is het relatief lage energieverbruik. Doordat de panelen op een gerichte, efficiënte manier warmte afgeven, hoeft de luchttemperatuur in een ruimte niet meer zo hoog te zijn. Bij een luchttemperatuur van rond de achttien graden Celsius heb je het door de gerichte warmte, al aangenaam warm.
 • Er gaat ook minder warmte verloren doordat de lucht niet opstijgt.
 • De installatie is vrij eenvoudig. De panelen worden aan een opvangsysteem bevestigd op de juiste plek. Er hoeven geen leidingen aangelegd te worden.
 • Tegenwoordig zijn de stralingspanelen in verschillende stijlen en kleuren. Bang voor een lelijk paneel hoef je niet te zijn. Het kan mooi geïntegreerd worden in een moderne inrichting. Op sommige panelen is het mogelijk om een foto te plaatsen. Wil je liever een spiegel? Infraroodpanelen bestaan ook als spiegels.

De nadelen:

 • De elektriciteitsdraden moeten weggewerkt worden. Dit hoeft niet overal een probleem te zijn, maar op plekken waar een stopcontact niet echt in de buurt is, kan het wel eens een klus worden om het paneel mooi af te werken.
 • Verder is de juiste dimensionering en positionering van het paneel belangrijk. Om de panelen optimaal te benutten moet er goed gekeken worden waar en hoeveel panelen er geplaatst moeten worden.
 • Niet in alle gevallen wordt er energie bespaard. Wanneer je de panelen altijd aan hebt, ook als er niemand in de ruimte is, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Met een goede thermostaat en een aanwezigheidssensor kun je de panelen slim aansturen. Zeker in de badkamer kan een infraroodpaneel op energie kosten besparen in vergelijking met elektrische vloerverwarming.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van infrarood panelen?

Wanneer je infrarood panelen wil aanschaffen dan is het aan te raden om te kiezen voor een bekend en goed merk en niet voor een goedkoper soort paneel. De goedkopere panelen hebben namelijk meestal een lage oppervlaktetemperatuur. Ze geven wel voldoende warmte af, maar de elektriciteit kan veel efficiënter omgezet worden wat wel het geval is bij duurdere panelen. Het komt erop neer dat de aanschafprijs lager is, maar de energiekosten zijn hoger en de levensduur van de panelen is korter. Daarom raden we aan om te investeren in panelen van betere kwaliteit. 

Hoe weet je dan wat kwalitatief goede panelen zijn?

Kenmerken zijn: 

 • Ze hebben een hoge oppervlaktetemperatuur (deze is hoger dan 90 – 130 °C);
 • Er is voldoende isolatie in het paneel aanwezig (dit geldt voor de bovenzijde en de achterzijde).
 • Het reflectiemateriaal is van goede kwaliteit;
 • Het verwarmingsdeel is van goede kwaliteit en bestaat uit één verwarmingselement.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente infrarood panelen aanvragen

zaterdag 26 augustus 2023

Elektrische vloerverwarming installeren of vervangen

Vloerverwarming gehele benedenverdieping die is voorzien van een grindvloer. Daar komt een gietvloer overheen, is de bedoeling. Woning is van 2007 en voorzien van 16 zonnepanelen. In de woonkamer is een gashaard geplaatst die flinke warmte afgeeft. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen, Elektrische vloerverwarming, Infrarood vloerverwarming Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


Elektra en groepenkast Leeuwarden
zaterdag 05 augustus 2023

woonkamer infrarood verwarming 35 vierkante meter

advies en panelen


CV en verwarming Vlaardingen
zaterdag 29 juli 2023

Airconditioning installeren of vervangen (particulier)

Wij hebben een hoekhuis en denken aan een airco met aanvullend verwarming met infraroodpanelen ipv een warmtepomp. Wij weten nog niet of we alleen een airco willen de woonkamer/keuken. Of ook 1 op de 1e verdieping. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Waar moet de airco worden geïnstalleerd?: In een woning / appartement (particulier) Naar welke airco dienst ben je op zoek?: Airco plaatsen In hoeveel ruimtes wil je airconditioning laten installeren?: Weet ik niet Welk type airconditioning wil je laten installeren?: Vaste airco met buitenunit (split-airco), Ik wil graag advies


CV en verwarming Dronten
donderdag 06 juli 2023

Woning met infrarood verwarmen

Gezocht expert die kanbepalen wat nodig is aan infrarood panelen om huis te verwarmen


CV en verwarming Zwolle
dinsdag 16 mei 2023

Monteren van infrarood panelen

Ik zoek een monteur die infrarood panelen in mijn woning monteert, Het gaat om een kamer en woonkamer


Klussen Amsterdam
vrijdag 28 april 2023

Infrarood verwarming installeren

Wij willen graag advies/offerte over infrarood panelen voor in de woonkamer


CV en verwarming Enschede
Offertes aanvragen