Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Infrarood paneel

Infrarood panelen

Benieuwd naar infrarood panelen? Hieronder lees je meer over de verschillende installaties en de gemiddelde prijs.

Heb je wel eens van infrarood panelen gehoord, maar weet je niet zo goed wat er allemaal mogelijk is? Wil je weten wat er mogelijk is voor jouw woning?

Infrarood panelen kunnen een energiezuinige keuze zijn als bijverwarming in je woning. Het is zuiniger dan een elektrische kachel of radiator, maar wel duurder in de aanschaf. Als hoofdverwarming zijn ze minder geschikt, tenzij je woning heel goed is geïsoleerd. De panelen worden aan de wanden of aan het plafond opgehangen.

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het installeren van infrarood panelen, maar ook bij het aanleggen van zonnepanelen en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je infraroodpanelen wilt laten installeren? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Hoeveel panelen heb ik nodig?

Hoeveel panelen je nodig hebt is afhankelijk van de ruimte die je wilt verwarmen. De warmtebehoefte is bijvoorbeeld in de badkamer hoger dan in je slaapkamer. De grootte van de ruimte, waar je de panelen plaatst, het aantal ramen en het oppervlak aan buitenmuren spelen verder ook een rol. Gemiddeld kan je het volgende aanhouden:

Vermogen Oppervlakte ruimte Volume
100 watt 6 à 8 m² 18-19 m³
200 watt 13 à 15 m² 27-36 m³
300 watt 20 à 22 m² 54-55 m³

Kosten infrarood panelen

Wanneer je kwalitatief goede panelen wil laten installeren, dan is de gemiddelde startprijs vanaf €350 per paneel. De prijs is voor een deel ook afhankelijk van de afmeting en het design. 
In sommige situaties kan je een subsidie krijgen of een lening afsluiten.

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijs die hierboven zijn genoemd.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Infrarood paneel

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Soorten infrarood panelen

Er zijn verschillende soorten uitvoeringen op de markt. Zo heb je een gelakte infraroodpaneel: meestal worden de panelen namelijk in wit geleverd, maar je kan ze in elke RAL-kleur krijgen die je wilt. Verder heb je een glazen infrarood paneel. Deze kan je zowel horizontaal als verticaal plaatsen en heb je in wit of in zwart. Wil je graag een spiegel aan de muur? Dat kan, er zijn infraroodpanelen met een spiegel verkrijgbaar op de markt.

Als laatste kan je ook nog kiezen voor een design infraroodpaneel. Deze panelen kan je geheel naar eigen wens designen. Wil je een eigen afbeelding, foto of kleurrijk patroon? Dat kan met deze optie. In principe kan elke afbeelding gebruikt worden, dus ook een eigen foto. Dat maakt het nog specialer.

Voor- en nadelen van infrarood panelen

De voordelen:

 • Je hebt geen last van ongewenste circulerende lucht die huisstof en fijnstof door het huis verspreidt. Doordat infraroodpanelen stralingswarmte afgeven, blijft de lucht nagenoeg stil, in tegenstelling tot conventionele verwarming.
 • Een ander voordeel is het relatief lage energieverbruik. Doordat de panelen op een gerichte, efficiënte manier warmte afgeven, hoeft de luchttemperatuur in een ruimte niet meer zo hoog te zijn. Bij een luchttemperatuur van rond de achttien graden Celsius heb je het door de gerichte warmte, al aangenaam warm.
 • Er gaat ook minder warmte verloren doordat de lucht niet opstijgt.
 • De installatie is vrij eenvoudig. De panelen worden aan een opvangsysteem bevestigd op de juiste plek. Er hoeven geen leidingen aangelegd te worden.
 • Tegenwoordig zijn de stralingspanelen in verschillende stijlen en kleuren. Bang voor een lelijk paneel hoef je niet te zijn. Het kan mooi geïntegreerd worden in een moderne inrichting. Op sommige panelen is het mogelijk om een foto te plaatsen. Wil je liever een spiegel? Infraroodpanelen bestaan ook als spiegels.

De nadelen:

 • De elektriciteitsdraden moeten weggewerkt worden. Dit hoeft niet overal een probleem te zijn, maar op plekken waar een stopcontact niet echt in de buurt is, kan het wel eens een klus worden om het paneel mooi af te werken.
 • Verder is de juiste dimensionering en positionering van het paneel belangrijk. Om de panelen optimaal te benutten moet er goed gekeken worden waar en hoeveel panelen er geplaatst moeten worden.
 • Niet in alle gevallen wordt er energie bespaard. Wanneer je de panelen altijd aan hebt, ook als er niemand in de ruimte is, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Met een goede thermostaat en een aanwezigheidssensor kun je de panelen slim aansturen. Zeker in de badkamer kan een infraroodpaneel op energie kosten besparen in vergelijking met elektrische vloerverwarming.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van infrarood panelen?

Wanneer je infrarood panelen wil aanschaffen dan is het aan te raden om te kiezen voor een bekend en goed merk en niet voor een goedkoper soort paneel. De goedkopere panelen hebben namelijk meestal een lage oppervlaktetemperatuur. Ze geven wel voldoende warmte af, maar de elektriciteit kan veel efficiënter omgezet worden wat wel het geval is bij duurdere panelen. Het komt erop neer dat de aanschafprijs lager is, maar de energiekosten zijn hoger en de levensduur van de panelen is korter. Daarom raden we aan om te investeren in panelen van betere kwaliteit. 

Hoe weet je dan wat kwalitatief goede panelen zijn?

Kenmerken zijn: 

 • Ze hebben een hoge oppervlaktetemperatuur (deze is hoger dan 90 – 130 °C);
 • Er is voldoende isolatie in het paneel aanwezig (dit geldt voor de bovenzijde en de achterzijde).
 • Het reflectiemateriaal is van goede kwaliteit;
 • Het verwarmingsdeel is van goede kwaliteit en bestaat uit één verwarmingselement.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente infrarood panelen aanvragen

maandag 18 april 2022

Infrarood panelen plaatsen

Ik zoek een vakman om infrarood panelen in een deel van de woning te laten plaatsen. Afhankelijk van de prijs mag het aantal bepaald worden, maar ook afhankelijk van de mogelijkheden.


CV en verwarming Groningen
zaterdag 26 maart 2022

Infrarood panelen voor woonkamer en badkamer

ik zoek iemand die mij goede informatie kan geven over infrarood panelen en deze kan leveren en eventueel instaleren


Elektra en groepenkast Geertruidenberg
woensdag 23 maart 2022

Kruipruimte uitgraven tot kelder (+/-35m2)

Onder ons huis uit 2004 (hoogstwaarschijnlijk geheid) zit een kruipruimte van pakweg 70cm, toegang via luik in trapkast. We overwegen deze uit te (laten) graven en hier extra leefruimte te creëren. Het huis is voorzien van wtw mechanische ventilatie, die zou evt doorgetrokken kunnen worden. Een klein raampje voor of achter voor extra daglicht is een optie, verwarmen zouden we met infrarood panelen kunnen doen waar nodig. Ik ben erg zoekend naar het proces, vergunningsplicht, hoe om te gaan met hoog grondwater, etc omdat de prijsindicaties die ik online kan vinden erg uiteenlopen. De kelder zou tussen de 5m2 en 50m2 kunnen worden, afhankelijk van wat de bijhorende prijzen zouden zijn. De hoogte zou 2,20 tot 2,50 wel gewenst zijn, beide vrij lang. De ruimte zou gebruikt worden voor opslag, kantoor, wasruimte, wellicht een badkuip. Ik zou graag in contact komen voor meer info en advies omtrent wat ik zelf zou kunnen doen en wat ik echt zou moeten uitbesteden.


Verbouwing Zoetermeer
vrijdag 11 maart 2022

Aanpassing meterkast/diversen

Graag willen we een offerte voor de volgende werkzaamheden: graag 3 extra groepen (met aardlekschakelaar) aanleggen voor apparatuur: 1- warmtepomp buitenunit 400V 2- warmtepomp binnenunit 400V 3-boiler 230V verder: 4-verlengen elektra / stopcontact naar badkamer 5-ophangen infraroodverwarming en mechanische ventilatie in zelfde badkamer 6-vervangen deurbel / trafo 7-lichtschakelaars (dimmers) vervangen 3x Zouden jullie dit (op korte termijn) kunnen doen? NB: er bevindt zich momenteel 3x25A aansluiting in de woning, zie verder foto's. Verbruik warmtepomp zal max 12 Kw zijn. Verder willen we in de nabije toekomst een inductiekookplaat / oven (max ca 8kW?) en tzt een laadpaal voor de auto en mogelijkheid voor aansluiting van ca 24 zonnepanelen). Kan dit op de huidige 3 fasen aansluiting (3x25), of moet dit tzt verzwaard worden, naar 3x 35 / 3x50? M. Akarriou Kromme mijdrecht 1A De Hoef 0627033332


Elektra en groepenkast De Hoef
woensdag 19 januari 2022

Zonnepanelen en infraroodpanelen plaatsen

Ik zoek een elektricien die zonnepanelen en infraroodpanelen kan plaatsen/installeren. Ik zou graag nog advies hierover van de vakman willen ontvangen.


Elektra en groepenkast Klazienaveen
woensdag 29 december 2021

Isoleren zolderkamer van binnenuit met PIR+gips platen (25m2)

Situatie: - on-geïsoleerd hellend dak (45 graden) - aan de binnenzijde afgewerkt met gipsplaten op rachels op het dakbeschot - bovenste dakvlak overspanning van gording tot nokgording - onderste dakvlak overspanning van gootplank tot gording met tussenspanten (enkele tussenspanten ontbreken waardoor gootplank doorzadelt) Gevraagde werkzaamheden: - 2 tussenspanten aanbrengen om doorzadelen niet te laten verergeren - demonteren 2 infraroodpanelen die aan kabels aan het plafond hangen, en na het isoleren weer monteren aan de isolatieplaten, ook weer opgehangen aan de kabels (goed uitlijnen zodat panelen recht hangen). - isoleren met platen PIR+gips 81mm +9,5mm (2600x600) afgeronde of schuine kant https://www.isolatiemateriaal.nl/dakisolatie/hellenddak-isolatie/binnenuit-isoleren/pir-gips/pir-gips-ronde-kant/pir-gips-rk-2600x600mm/pir-gips-rk-2600x600x81-95mm-rd365-156-m2 - isolatieplaten aangebracht op rachelwerk. Onderste dakvlakken moeten vanwege doorzadeling uitgerachelt worden. Bovenste dakvlakken zijn vlak. - dubbele wandcontactdoos die op nokgording bevestigd is, wegwerken in de nieuwe isolatieplaten - naden en schroefgaten gipsplaten vullen en zodat gesausd kan worden - oppervlakte dakvlak zolderkamer: 25m2 (diepte kamer 340cm, lengte van gootplank tot nok 370cm) - optioneel: voorstrijken en 2x sausen nieuw aangebrachte PIR+gips beplating


Isolatie Rotterdam
Offertes aanvragen