Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Infrarood paneel

Infrarood panelen

Benieuwd naar infrarood panelen? Hieronder lees je meer over de verschillende installaties en de gemiddelde prijs.

Heb je wel eens van infrarood panelen gehoord, maar weet je niet zo goed wat er allemaal mogelijk is? Wil je weten wat er mogelijk is voor jouw woning?

Infrarood panelen kunnen een energiezuinige keuze zijn als bijverwarming in je woning. Het is zuiniger dan een elektrische kachel of radiator, maar wel duurder in de aanschaf. Als hoofdverwarming zijn ze minder geschikt, tenzij je woning heel goed is geïsoleerd. De panelen worden aan de wanden of aan het plafond opgehangen.

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het installeren van infrarood panelen, maar ook bij het aanleggen van zonnepanelen en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je infraroodpanelen wilt laten installeren? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Hoeveel panelen heb ik nodig?

Hoeveel panelen je nodig hebt is afhankelijk van de ruimte die je wilt verwarmen. De warmtebehoefte is bijvoorbeeld in de badkamer hoger dan in je slaapkamer. De grootte van de ruimte, waar je de panelen plaatst, het aantal ramen en het oppervlak aan buitenmuren spelen verder ook een rol. Gemiddeld kan je het volgende aanhouden:

Vermogen Oppervlakte ruimte Volume
100 watt 6 à 8 m² 18-19 m³
200 watt 13 à 15 m² 27-36 m³
300 watt 20 à 22 m² 54-55 m³

Kosten infrarood panelen

Wanneer je kwalitatief goede panelen wil laten installeren, dan is de gemiddelde startprijs vanaf €350 per paneel. De prijs is voor een deel ook afhankelijk van de afmeting en het design. 
In sommige situaties kan je een subsidie krijgen of een lening afsluiten.

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijs die hierboven zijn genoemd.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Infrarood paneel

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Soorten infrarood panelen

Er zijn verschillende soorten uitvoeringen op de markt. Zo heb je een gelakte infraroodpaneel: meestal worden de panelen namelijk in wit geleverd, maar je kan ze in elke RAL-kleur krijgen die je wilt. Verder heb je een glazen infrarood paneel. Deze kan je zowel horizontaal als verticaal plaatsen en heb je in wit of in zwart. Wil je graag een spiegel aan de muur? Dat kan, er zijn infraroodpanelen met een spiegel verkrijgbaar op de markt.

Als laatste kan je ook nog kiezen voor een design infraroodpaneel. Deze panelen kan je geheel naar eigen wens designen. Wil je een eigen afbeelding, foto of kleurrijk patroon? Dat kan met deze optie. In principe kan elke afbeelding gebruikt worden, dus ook een eigen foto. Dat maakt het nog specialer.

Voor- en nadelen van infrarood panelen

De voordelen:

 • Je hebt geen last van ongewenste circulerende lucht die huisstof en fijnstof door het huis verspreidt. Doordat infraroodpanelen stralingswarmte afgeven, blijft de lucht nagenoeg stil, in tegenstelling tot conventionele verwarming.
 • Een ander voordeel is het relatief lage energieverbruik. Doordat de panelen op een gerichte, efficiënte manier warmte afgeven, hoeft de luchttemperatuur in een ruimte niet meer zo hoog te zijn. Bij een luchttemperatuur van rond de achttien graden Celsius heb je het door de gerichte warmte, al aangenaam warm.
 • Er gaat ook minder warmte verloren doordat de lucht niet opstijgt.
 • De installatie is vrij eenvoudig. De panelen worden aan een opvangsysteem bevestigd op de juiste plek. Er hoeven geen leidingen aangelegd te worden.
 • Tegenwoordig zijn de stralingspanelen in verschillende stijlen en kleuren. Bang voor een lelijk paneel hoef je niet te zijn. Het kan mooi geïntegreerd worden in een moderne inrichting. Op sommige panelen is het mogelijk om een foto te plaatsen. Wil je liever een spiegel? Infraroodpanelen bestaan ook als spiegels.

De nadelen:

 • De elektriciteitsdraden moeten weggewerkt worden. Dit hoeft niet overal een probleem te zijn, maar op plekken waar een stopcontact niet echt in de buurt is, kan het wel eens een klus worden om het paneel mooi af te werken.
 • Verder is de juiste dimensionering en positionering van het paneel belangrijk. Om de panelen optimaal te benutten moet er goed gekeken worden waar en hoeveel panelen er geplaatst moeten worden.
 • Niet in alle gevallen wordt er energie bespaard. Wanneer je de panelen altijd aan hebt, ook als er niemand in de ruimte is, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Met een goede thermostaat en een aanwezigheidssensor kun je de panelen slim aansturen. Zeker in de badkamer kan een infraroodpaneel op energie kosten besparen in vergelijking met elektrische vloerverwarming.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van infrarood panelen?

Wanneer je infrarood panelen wil aanschaffen dan is het aan te raden om te kiezen voor een bekend en goed merk en niet voor een goedkoper soort paneel. De goedkopere panelen hebben namelijk meestal een lage oppervlaktetemperatuur. Ze geven wel voldoende warmte af, maar de elektriciteit kan veel efficiënter omgezet worden wat wel het geval is bij duurdere panelen. Het komt erop neer dat de aanschafprijs lager is, maar de energiekosten zijn hoger en de levensduur van de panelen is korter. Daarom raden we aan om te investeren in panelen van betere kwaliteit. 

Hoe weet je dan wat kwalitatief goede panelen zijn?

Kenmerken zijn: 

 • Ze hebben een hoge oppervlaktetemperatuur (deze is hoger dan 90 – 130 °C);
 • Er is voldoende isolatie in het paneel aanwezig (dit geldt voor de bovenzijde en de achterzijde).
 • Het reflectiemateriaal is van goede kwaliteit;
 • Het verwarmingsdeel is van goede kwaliteit en bestaat uit één verwarmingselement.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente infrarood panelen aanvragen

maandag 03 oktober 2022

Infrarood vloerverwarming

Ik heb onlangs een huis gekocht in Assen en ben hier sinds een week ingetrokken. Er zou infraroodvloerverwarming in de keuken en woonkammer liggen, maar alleen die in de keuken lijkt te werken. Omdat er ook geen thermostaat in de woonkamer of andere kamers lijkt te hangen, ben ik gaan betwijfelen of de panelen wel degelijk in de woonkamer onder het laminaat liggen. Via mijn makelaar heb ik het advies ontvangen om een monteur te laten beoordelen wat het probleem is m.b.t vloerverwarming in de woonkamer, voordat ik stappen ter reparatie onderneem. Zou u/uw bedrijf het probleem van de infraroodvloerverwarming of het gebrek hieraan in mijn woonkamer kunnen constateren? Hierna zou er ook een opdracht mogelijk zijn voor de reparatie/aanleg hiervan, maar dit zal enige tijd later plaatsvinden. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Infrarood vloerverwarming Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Assen
maandag 03 oktober 2022

Infraroodpanelen aanleggen in de woonkamer

Ik zoek een vakman, die infrarood panelen kan installeren in mijn woonkamer. Ik denk dat er twee panelen nodig zijn (één boven de eettafel en één boven de zitbank). Het gaat erom dat de temperatuur lokaal bij de bank en eettafel iets hoger is. Het is niet de bedoeling dat de gehele kamer verwarmd moet worden met deze panelen. We willen zo snel mogelijk een plan kunnen opzetten, omdat wij gebruik willen maken van de 'Subsidie Waardevermeerdering', welke alleen nog dit jaar geldig is waarbij er rekening gehouden moet worden met een besluittijd van maximaal 14 weken. Zie ook deze website: https://www.snn.nl/particulier/subsidie-waardevermeerdering


CV en verwarming Haren
maandag 03 oktober 2022

Infrarood panelen aan plafond laten plaatsen

5 zuinige infrarood panelen in 4 verschillende ruimtes aan het plafond. Graag een elektricien uit de omgeving


CV en verwarming Nieuwegein
maandag 03 oktober 2022

Verwarmen woonkamer en massage ruimte

Ik zoek iemand die mij gratis advies kan geven welke infrarood panelen ik moet aanschaffen om mijn woonkamer (maak nu gebruik van blokverwarming en dit vind ik niet prettig) en massage ruimte (op zolder, is nu geen verwarming aanwezig) aangenaam te verwarmen. Tevens iemand die het op (liefst korte termijn) kan monteren bij goedkeuring van offerte.


Klussen Hilversum
maandag 03 oktober 2022

Infrarood vloerverwarming plaatsen (30 m2)

Tussenwoning 1969 met betonnen vloer zonder isolatie de woonkamer voorzien van Ir verwarming met liefst hout of houtlook met eronder pir isolatie. Opp. 30 m2 (Er komen 8 a 9 zonnepanelen op schuin dak zuid ligging) Er is cv aanwezig maar die willen we minimaal gebruiken.


CV en verwarming Heiloo
vrijdag 30 september 2022

Infrarood vloerverwarming + plafond

Ik heb woning gekocht in Hengelo ov Woning word helemaal goed geïsoleerd. Nu wil ik in deze woning infra rood panelen installeren voor het plafond en vloerverwarming. Betreft 2 van 500 W voor slaapkamers en 2 van 1000 W in de woonkamer. In de badkamer 300 W. 52 m2 plafond en 52 m2 vloer in totaal. Over twee weken beginnen we met de verbouwing.


CV en verwarming Hengelo
Offertes aanvragen