Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Infrarood Paneel

Infrarood panelen

Infrarood panelen

Benieuwd naar infrarood panelen? Hieronder lees je meer over de verschillende installaties en de gemiddelde prijs.

Heb je wel eens van infrarood panelen gehoord, maar weet je niet zo goed wat er allemaal mogelijk is? Wil je weten wat er mogelijk is voor jouw woning?

Infrarood panelen kunnen een energiezuinige keuze zijn als bijverwarming in je woning. Het is zuiniger dan een elektrische kachel of radiator, maar wel duurder in de aanschaf. Als hoofdverwarming zijn ze minder geschikt, tenzij je woning heel goed is geïsoleerd. De panelen worden aan de wanden of aan het plafond opgehangen.

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het installeren van infrarood panelen, maar ook bij het aanleggen van zonnepanelen en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je infraroodpanelen wilt laten installeren? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Hoeveel panelen heb ik nodig?

Hoeveel panelen je nodig hebt is afhankelijk van de ruimte die je wilt verwarmen. De warmtebehoefte is bijvoorbeeld in de badkamer hoger dan in je slaapkamer. De grootte van de ruimte, waar je de panelen plaatst, het aantal ramen en het oppervlak aan buitenmuren spelen verder ook een rol. Gemiddeld kan je het volgende aanhouden:

Vermogen Oppervlakte ruimte Volume
100 watt 6 à 8 m² 18-19 m³
200 watt 13 à 15 m² 27-36 m³
300 watt 20 à 22 m² 54-55 m³

Kosten infrarood panelen

Wanneer je kwalitatief goede panelen wil laten installeren, dan is de gemiddelde startprijs vanaf €350 per paneel.

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijs die hierboven zijn genoemd.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Infrarood Paneel

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Soorten infrarood panelen

Er zijn verschillende soorten uitvoeringen op de markt. Zo heb je een gelakte infraroodpaneel: meestal worden de panelen namelijk in wit geleverd, maar je kan ze in elke RAL-kleur krijgen die je wilt. Verder heb je een glazen infrarood paneel. Deze kan je zowel horizontaal als verticaal plaatsen en heb je in wit of in zwart. Wil je graag een spiegel aan de muur? Dat kan, er zijn infraroodpanelen met een spiegel verkrijgbaar op de markt.

Als laatste kan je ook nog kiezen voor een design infraroodpaneel. Deze panelen kan je geheel naar eigen wens designen. Wil je een eigen afbeelding, foto of kleurrijk patroon? Dat kan met deze optie. In principe kan elke afbeelding gebruikt worden, dus ook een eigen foto. Dat maakt het nog specialer.

Voor- en nadelen van infrarood panelen

De voordelen:

 • Je hebt geen last van ongewenste circulerende lucht die huisstof en fijnstof door het huis verspreidt. Doordat infraroodpanelen stralingswarmte afgeven, blijft de lucht nagenoeg stil, in tegenstelling tot conventionele verwarming.
 • Een ander voordeel is het relatief lage energieverbruik. Doordat de panelen op een gerichte, efficiënte manier warmte afgeven, hoeft de luchttemperatuur in een ruimte niet meer zo hoog te zijn. Bij een luchttemperatuur van rond de achttien graden Celsius heb je het door de gerichte warmte, al aangenaam warm.
 • Er gaat ook minder warmte verloren doordat de lucht niet opstijgt.
 • De installatie is vrij eenvoudig. De panelen worden aan een opvangsysteem bevestigd op de juiste plek. Er hoeven geen leidingen aangelegd te worden.
 • Tegenwoordig zijn de stralingspanelen in verschillende stijlen en kleuren. Bang voor een lelijk paneel hoef je niet te zijn. Het kan mooi geïntegreerd worden in een moderne inrichting. Op sommige panelen is het mogelijk om een foto te plaatsen. Wil je liever een spiegel? Infraroodpanelen bestaan ook als spiegels.

De nadelen:

 • De elektriciteitsdraden moeten weggewerkt worden. Dit hoeft niet overal een probleem te zijn, maar op plekken waar een stopcontact niet echt in de buurt is, kan het wel eens een klus worden om het paneel mooi af te werken.
 • Verder is de juiste dimensionering en positionering van het paneel belangrijk. Om de panelen optimaal te benutten moet er goed gekeken worden waar en hoeveel panelen er geplaatst moeten worden.
 • Niet in alle gevallen wordt er energie bespaard. Wanneer je de panelen altijd aan hebt, ook als er niemand in de ruimte is, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Met een goede thermostaat en een aanwezigheidssensor kun je de panelen slim aansturen. Zeker in de badkamer kan een infraroodpaneel op energie kosten besparen in vergelijking met elektrische vloerverwarming.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van infrarood panelen?

Wanneer je infrarood panelen wil aanschaffen dan is het aan te raden om te kiezen voor een bekend en goed merk en niet voor een goedkoper soort paneel. De goedkopere panelen hebben namelijk meestal een lage oppervlaktetemperatuur. Ze geven wel voldoende warmte af, maar de elektriciteit kan veel efficiënter omgezet worden wat wel het geval is bij duurdere panelen. Het komt erop neer dat de aanschafprijs lager is, maar de energiekosten zijn hoger en de levensduur van de panelen is korter. Daarom raden we aan om te investeren in panelen van betere kwaliteit. 

Hoe weet je dan wat kwalitatief goede panelen zijn?

 • Ze hebben een hoge oppervlaktetemperatuur (deze is hoger dan 90 – 130 °C). 
 • Er is voldoende isolatie in het paneel aanwezig (dit geldt voor de bovenzijde en de achterzijde).
 • Het reflectiemateriaal is van goede kwaliteit. 
 • Het verwarmingsdeel is van goede kwaliteit en bestaat uit één verwarmingselement.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente infrarood panelen aanvragen

vrijdag 01 oktober 2021

Kamer aanbouwen met douche en toilet

Ik wil een kamer aanbouwen voor logees. In de kamer moet een bed kunnen staan en er moet een douche en toilet voorziening zijn. Er moet vloerverwarming in en de huidige zonnepanelen kunnen worden uitgebreid. Op de zonzijde moet een glaswand komen en zo mogelijk een overkapping .we denken ook aan een kleine afgeschermde ruimte voor de grasmaaier en tuingereedschap.Zo mogelijk ook een infraroodcabine


Badkamer en toilet Groningen
zondag 05 september 2021

Badkamer en keuken in garage plaatsen

Ik heb in de garage badkamer aansluitingen laten plaatsen. Ik wil daar muren om heen hebben + deur om zo er een badkamer in te kunnen laten plaatsen. Twee muren aan de zijkant en 1 aan voorkant met deur. Ongeveer 2 bij 2 wordt de badkamer. Geen bad. Alleen douche en wastafel. En ik wil wat extra stopcontacten in de garage hebben en als jullie infrarood panelen op kunnen hangen mag dat ook gedaan worden. En een leidingnet voor een keuken. Heb wel een stort bak nu met warm en koud water en afvoer maar wil dus een blokje gereed hebben voor keuken en voor badkamer.


Timmerwerk Amersfoort
woensdag 18 augustus 2021

Infrarood paneel/panelen

Wij willen graag infraroodpaneel plaatsen in zitkamer bij raam aan voorkant van het huis. Graag zie ik iemand langkomen om te adviseren wat het beste past.


CV en verwarming Malden
maandag 09 augustus 2021

Airconditioning installeren (particulier)

Nieuwbouwwoning in Ommen. Verkoeling nodig op beganegrond incl. praktijkruimte (voorste deel aanbouw) Gehele 1ste verdieping. (excl. doucheruimte) Liefst zo weinig mogelijk units in huis te plaatsen. Wij zaten zelf te denken aan 3 stuks. 1. in de praktijkruimte 1. in keuken voor koeling gehele keuken en woonkamer 1. op de tussenverdieping bij de trap om zo de overloop en de kamers te koelen. Wat adviseren jullie ons. Het mogen opbouwairco's zijn. Leidingwerk in de muur wegwerken. Zou geen probleem moeten zijn ivm nog nieuw te bouwen woning. Buiten unit op garagedak? Begane grond oppervlakte 90m2 incl. praktijkruimte bij 2.60 hoog 1ste verdieping 45m2 excl. badkamer bij 2.60 hoog HR++ glas overal in de woning met kunststofkozijnen. luchtwarmtepomp. Alleen vloerverwarming beneden. 1ste verdieping infrarood panelen aan plafond als verwarming.


CV en verwarming Ommen
vrijdag 19 februari 2021

Infraroodvloerverwarming plaatsen

Graag wil ik offerte voor infraroodvloerverwarming, het betreft de gehele benedenverdieping van circa 80 m2, in totaal 5 ruimtes. Na de zomer betrekken wij de woning in Rossum en we willen door is zonnepanelen de woning zo energiezuinig mogelijk maken. Indien de huidige vloer kan blijven liggen gaat daar de voorkeur naar uit.


CV en verwarming Rossum
vrijdag 05 februari 2021

Infrarood verwarming aanbrengen

Voor woonkamer en keuken van totaal zo'n 50m² wil ik elektrische infrarood vloerverwarming en stralingspanelen in het plafond. In welk type infraroodverwarming heb je interesse? Stralingspanelen voor het plafond en vloerverwarming Hoeveel ruimtes / locaties moeten verwarmd worden? 1 ruimte Waar moet de infraroodverwarming geplaatst worden? Afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik.


CV en verwarming Hoorn
maandag 01 februari 2021

Verwarming CV & Elektrisch 3 ruimtes

Verwarming in de keuken (18 m²), achterste deel woonkamer (misschien) en zolderkamer (puntdak - oppervlakte is 20 m²). De zolderkamer is in de garage, niet in een verwarmd gebouw, wel goed geïsoleerd en die bestaat uit een begane grond en de zolder. Daar zitten we momenteel te werken en daarom willen we deze ruimte verwarmd hebben. We denken aan infrarood, we weten niet of dit genoeg is om de ruimte warm te krijgen, dus willen ons hier ook in laten adviseren. Dit zal elektrisch moeten, zodat het op onze zonnepanelen aangesloten kan worden. De woonkamer heeft vloerverarming van 25 jaar oud en we hebben een houtkachel en 1 radiator op de cv ketel, maar achterin de kamer zijn openslaande deuren naar de tuin en hier is het te koud. De vloerverwarming krijgt het hier niet genoeg warm. Deze ruimte willen we wel als laatste laten doen, maar als de kosten meevallen willen we hier een warmtepaneel. De keuken hebben we in de zomer laten verbouwen, daar is boven de vloerverwarming een ptc vloer gelegd en de vloerverwarming is nu niet meer genoeg om het warm te houden. We willen daarom een elektrisch paneel die gekoppeld kan worden aan onze zonnepanelen.


CV en verwarming Gemonde
maandag 18 januari 2021

Stralingspanelen plaatsen

Ik ben de eigenaar van een houten finse bungalow, welke op een vakantiepark staat en uitsluitend elektrisch kan worden verwarmd. Dit gebeurt nu met elektrische wandkachels. Ik wilde graag advies of infrarood, als alternatief, aantrekkelijk zou kunnen zijn.


CV en verwarming Gramsbergen
donderdag 07 januari 2021

Stralingspanelen plaatsen

We willen ons gehele huis voorzien van infrarood verwarming. Ons huis is 3 etages à 114 m².


CV en verwarming Monster
Offertes aanvragen