Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Schutting plaatsen

Schutting plaatsen? Kosten en beste vakmannen

Schutting laten plaatsen door een erkende hovenier? Vind hier alle kosten en ontvang gratis meerdere offertes van de beste vakmannen.

Schutting plaatsen bij jou in de buurt

Heb je een nieuwbouwwoning of een bestaande woning waar je een tuinafscheiding of een schutting wil laten plaatsen? 

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het plaatsen van een schutting, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkapping
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Schutting kosten

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen van een schutting laten plaatsen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort afsluiting Prijs per meter
Houten schutting €50 - €150
Kunststof schutting €130 - €230
Natuurlijke schutting €25 - €250
Houten hekwerk €10 - €80
Gaashekwerk €40 - €90
Spijlenhekwerk €40 - €135
Sierhekwerk €50 - €200

Welk materiaal past bij jou?

Houten schuttingen

Een houten schutting wordt het meest gekozen en kan je kiezen op basis van je budget. Goedkopere houtsoorten zijn bijvoorbeeld grenen of vurenhout. Als je liever een duurzame tuinafscheiding wilt kopen, dan kan een hek van bankirai van hardhout een goede keuze zijn.

De latten van de schutting zijn er in verschillende lengtes en breedtes. Ze zijn horizontaal en verticaal plaatsbaar. Net wat jij wilt. Zo is zit er altijd wel een tuinschutting bij die bij jou past.
Gemiddeld gaan houten schuttingen tussen de 10 en 25 jaar mee. Afhankelijk van de kwaliteit van het hout, het soort hout en het onderhoud. Er zijn tuinschermen die tot 30 jaar in de tuin kunnen staan. 
Om de levensduur van je schutting te verlengen hebben we een paar tips:

  • Een goed onderhouden schutting gaat langer mee. Beits of verf je schutting regelmatig. Hiermee voorkom je dat de verf gaat bladeren en het hout gaat rotten. 
  • Plaats de schutting juist. Een schutting die niet goed geplaatst wordt, is instabieler en kan sneller omwaaien. 
  • Wil je dat je schutting lang meegaat? Dan raden we aan om in hout van goede kwaliteit te investeren. 

Kunststof schuttingen

Als je niet zo van onderhoud houdt, dan is een kunststoffen schutting een mogelijkheid.
Een tuinafscheiding van kunststof gaat jarenlang mee zonder enige onderhoud. Een ander voordeel is dat ze kant en klaar verkrijgbaar zijn, waardoor het plaatsen relatief snel en eenvoudig gaat.  

Misschien denk je bij kunststof aan glimmend en opvallende nep hekken, maar niets is minder waar. Plastic omheiningen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in veel variaties, maten en kleuren. Je hebt bijvoorbeeld varianten die lijken op hout of beton.

Natuurlijke schutting

Een natuurlijke schutting is een schutting van bijvoorbeeld bamboe, klimopplanten of bijvoorbeeld gevlochten wilgentakken. 

Bamboe is een houtsoort dat duurzaam is, doordat het sterk is en heel snel groeit. Als je geen heel groot budget hebt, dan is bamboe een perfecte oplossing. Bamboe schuttingen kun je krijgen in massieve panelen, maar ook in matten die je kan uitrollen.
De prijs is afhankelijk van de dikte van de bamboe en de dikte van het staaldraad dat ze gebruiken om er matten van te maken.

Een wilgentenenschutting is heel flexibel waardoor het zowel horizontaal of verticaal gevlochten kan worden, vaak rond palen van kastanje hout. De levensduur van een wilgentenenschutting, onbehandeld, is acht tot tien jaar. Als je de afscheiding behandeld met bijvoorbeeld lijnzaadolie kan je de levensduur verlengen. Wilgentenen (ook wel bleeslatten genoemd) zijn als schuttingdelen uiteraard verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

Schutting plaatsen bij jou in de buurt

Recente aanvragen voor een schutting plaatsen

maandag 25 september 2023

Schutting of hek plaatsen of vervangen

Plaatsen hekwerk om klimop tegen te laten groeien als erfscheidi g Wat voor omheining wil je laten plaatsen?: Metalen omheining / hekwerk / steenkorf Om hoeveel meter schutting gaat het?: Tussen 10 - 50 meter


Tuinaanleg en tuinonderhoud Ruurlo
zondag 24 september 2023

Schutting of hek plaatsen of vervangen

Geachte heer/mevrouw, Ik wil de schutting bij mij in de achtertuin die aan een poort grenst vervangen. Dit is een kort stuk schutting en wil die graag vervangen door een nieuwe betonnen schutting met een deur van 1 meter breed. Een hardhouten deur met een hardhout kozijn. Hoogte schutting zou 2 meter moeten worden (volledig beton dus geen houten delen) en de lengte is 3.60 meter. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 meter Welke vulling(en) overweeg je voor de betonnen afsluiting?: betonplaten met structuur (houtlook, stenen,...) Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haarlem
zaterdag 23 september 2023

Schutting of hek plaatsen of vervangen

Graag eerst deel bijv lang 1,80 mtr x1,80dan dan ong 13 mtr 1mtr hoog afgewisseld met hout of pvc panelen tussen de schanskorf incl plaatsing van de korf van de grond Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 meter Welke opvulling(en) overweeg je voor de schanskorf?: breuksteen Welke kleur(en) overweeg je voor de schanskorf constructie?: metaalkleur (= verzinkt roestvrij metaal) Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zelhem
vrijdag 22 september 2023

Schutting of hek plaatsen of vervangen

Werkzaamheden: Oude schutting verwijderen.  Nieuwe schutting plaatsen.  De huidige schutting is een houtwerk gemonteerd tussen hardhouten palen.  De totale lengte is ongeveer 20 Meter.  De nieuwe schutting zouden we gemetseld willen hebben, met daartussen houten panelen en op het laagste punt mag de schutting 2 meter hoog zijn.  Betonnen afwerkdelen en het houtwerk met ronde bovenkant en  waterlat er overheen.  De schutting is te bereiken met eenvrachtwagen smaller dan 3.5 Meter.  Wat gaat dit kosten en wanneer zou dit gerealiseerd kunnen worden? Wat voor omheining wil je laten plaatsen?: Houten schutting / omheining Om hoeveel meter schutting gaat het?: Tussen 10 - 50 meter


Tuinaanleg en tuinonderhoud Berkel-Enschot
vrijdag 22 september 2023

Schutting of hek plaatsen of vervangen

kapot gereden hek verwijderen en plaatsen nieuwe schutting 4 douglas planken 400cmx20cmx20mm zwart 4 douglas planken 400cmx20cmx20mm blank 3 hardhoutenpalen 70mmx250 cm rvs schroeven afvoer oude schutting Wat voor omheining wil je laten plaatsen?: Houten schutting / omheining Om hoeveel meter schutting gaat het?: Tussen 10 - 50 meter


Tuinaanleg en tuinonderhoud Purmerend
donderdag 21 september 2023

Schutting of hek plaatsen of vervangen

Wij zijn een VVE ( St.Maartenstaete II )met een parkeergarage en is voorzien van een Argus S108 rolpoort. Deze is nu aan vervanging toe. De motor en de bedieningskast dienen eveneens vervangen te worden. Daarbij moeten 34 afstandsbedieningen geleverd worden. De dagbreedte van de poort is 2500 mm en de daghoogte 2000 mm. Wij zijn benieuwd wat de kosten zijn als wij een nieuwe Argus S108 laten plaatsen. Ik vraag de offerte als bestuurslid van de VVE Welk type bediening wens je?: elektrisch (schakelaar, klavier, afstandsbediening,..) Welk type industriële deur wil je plaatsen?: roldeur Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Tegelen

Schutting plaatsen bij jou in de buurt

Offertes aanvragen