Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Schutting plaatsen

Schutting plaatsen? Kosten en beste vakmannen

Schutting laten plaatsen door een erkende hovenier? Vind hier alle kosten en ontvang gratis meerdere offertes van de beste vakmannen.

Schutting plaatsen bij jou in de buurt

Heb je een nieuwbouwwoning of een bestaande woning waar je een tuinafscheiding of een schutting wil laten plaatsen? 

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het plaatsen van een schutting, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkapping
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Schutting kosten

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen van een schutting laten plaatsen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort afsluiting Prijs per meter
Houten schutting €50 - €150
Kunststof schutting €130 - €230
Natuurlijke schutting €25 - €250
Houten hekwerk €10 - €80
Gaashekwerk €40 - €90
Spijlenhekwerk €40 - €135
Sierhekwerk €50 - €200

Welk materiaal past bij jou?

Houten schuttingen

Een houten schutting wordt het meest gekozen en kan je kiezen op basis van je budget. Goedkopere houtsoorten zijn bijvoorbeeld grenen of vurenhout. Als je liever een duurzame tuinafscheiding wilt kopen, dan kan een hek van bankirai van hardhout een goede keuze zijn.

De latten van de schutting zijn er in verschillende lengtes en breedtes. Ze zijn horizontaal en verticaal plaatsbaar. Net wat jij wilt. Zo is zit er altijd wel een tuinschutting bij die bij jou past.
Gemiddeld gaan houten schuttingen tussen de 10 en 25 jaar mee. Afhankelijk van de kwaliteit van het hout, het soort hout en het onderhoud. Er zijn tuinschermen die tot 30 jaar in de tuin kunnen staan. 
Om de levensduur van je schutting te verlengen hebben we een paar tips:

  • Een goed onderhouden schutting gaat langer mee. Beits of verf je schutting regelmatig. Hiermee voorkom je dat de verf gaat bladeren en het hout gaat rotten. 
  • Plaats de schutting juist. Een schutting die niet goed geplaatst wordt, is instabieler en kan sneller omwaaien. 
  • Wil je dat je schutting lang meegaat? Dan raden we aan om in hout van goede kwaliteit te investeren. 

Kunststof schuttingen

Als je niet zo van onderhoud houdt, dan is een kunststoffen schutting een mogelijkheid.
Een tuinafscheiding van kunststof gaat jarenlang mee zonder enige onderhoud. Een ander voordeel is dat ze kant en klaar verkrijgbaar zijn, waardoor het plaatsen relatief snel en eenvoudig gaat.  

Misschien denk je bij kunststof aan glimmend en opvallende nep hekken, maar niets is minder waar. Plastic omheiningen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in veel variaties, maten en kleuren. Je hebt bijvoorbeeld varianten die lijken op hout of beton.

Natuurlijke schutting

Een natuurlijke schutting is een schutting van bijvoorbeeld bamboe, klimopplanten of bijvoorbeeld gevlochten wilgentakken. 

Bamboe is een houtsoort dat duurzaam is, doordat het sterk is en heel snel groeit. Als je geen heel groot budget hebt, dan is bamboe een perfecte oplossing. Bamboe schuttingen kun je krijgen in massieve panelen, maar ook in matten die je kan uitrollen.
De prijs is afhankelijk van de dikte van de bamboe en de dikte van het staaldraad dat ze gebruiken om er matten van te maken.

Een wilgentenenschutting is heel flexibel waardoor het zowel horizontaal of verticaal gevlochten kan worden, vaak rond palen van kastanje hout. De levensduur van een wilgentenenschutting, onbehandeld, is acht tot tien jaar. Als je de afscheiding behandeld met bijvoorbeeld lijnzaadolie kan je de levensduur verlengen. Wilgentenen (ook wel bleeslatten genoemd) zijn als schuttingdelen uiteraard verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

Schutting plaatsen bij jou in de buurt

Recente aanvragen voor een schutting plaatsen

zondag 28 mei 2023

Schutting of hek plaatsen of vervangen

Ik wil een nieuwe schutting met looppoort circa 8m Wat voor omheining wil je laten plaatsen?: Houten schutting


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoorn
zondag 28 mei 2023

Schutting of hek plaatsen of vervangen

Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: meer dan 50 meter In welke houten afsluiting(en) heb je interesse?: gevlochten takken (wilg of hazelaar) Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Achtmaal
zaterdag 27 mei 2023

Schutting of hek plaatsen of vervangen

Ik wil een composiet schutting met deur van c/a 13m laten plaatsen. Wat voor omheining wil je laten plaatsen?: Houten schutting


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
vrijdag 26 mei 2023

Schutting of hek plaatsen of vervangen

8 meter schutting. Hedera 180cm hoog Wat voor omheining wil je laten plaatsen?: Houten schutting


Tuinaanleg en tuinonderhoud Venlo
vrijdag 26 mei 2023

tuin egaliseren en bestraten en poortdeur en schutting.

Omschrijving werkzaamheden: Bestrating, totaal zo’n 53 m2 • Verdichten van de ondergrond m.b.v. een wackerstamper om nazakken te voorkomen. • Uitzetten maten enhoogtes. • Uitgraven cunet en deze grond verwerken in de tuin. • Leveren en verwerken van ophoogzand. • Leveren en opstellen van opsluitbanden langs de nieuw te realiseren bestrating. • Verdichten van de onderlaag waar nodig m.b.v. een trilplaat om nazakken te voorkomen. • Egaliseren onder afschot van het zand. • Aanleggen van de terrassen en paden in de achtertuin, totaal zo’n 53 m2, inclusief de overkapping met door dhr. El Otmani geleverde tegels 40 x 60 cm en 60 x 60cm. • Zagen van de tegels waar nodig. • Tegels invegen met brekerszand. • Opruimen en afvoeren vrijkomend puin. Plantvakken. • Machinaal spitten van de ondergrond in de plantvakken om de storende laag te breken die is ontstaan tijdens de bouw. • Aanbrengen van aanwezige tuingrond in de borders. • Leveren en aanbrengen ophoogzand voor het stellen van de betonbanden. • Leveren en stellen van betonbanden aan beide kanten van de border (5 x15 x 100 antraciet) Poortdeur en schutting. • Leveren en stellen van hardhouten palen 9x9x300 cm. • Leveren en plaatsen van een poortdeur met stalen frame, 100x200 cm. • De deur wordt bekleed met douglas planken, verticaal gemonteerd. • Alles inclusief hang en sluitwerk. • De poortdeur wordt geleverd met inbouwcilinderslot. • De deur zal rechtsdraaiend zijn en worden bevestigd aan de kant van de woning. • Leveren en plaatsen van een schuttingscherm naast de poortdeur, 183x200 cm. • De schutting wordt bekleed met douglas planken, verticaal gemonteerd, evenals de deur. Aanwezige schutting.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Meteren
vrijdag 26 mei 2023

Tuin opnieuw bestraten en schutting plaatsen

Onze tuin graag opnieuw betegelen. Oude tegels moeten eerst worden weggehaald (70 m2 ) Schutting moet worden geplaats aan 1 kant van de tuin (12 m).


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere

Schutting plaatsen bij jou in de buurt

Offertes aanvragen