Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Afsluiting Hout Ipe (1)

Schutting

Privacy in je achter- of voortuin is altijd prettig, ook al heb je een goede relatie met je buren. Een tuinafscheiding of een schutting is daarom niet overbodig. Bij Casius vind je meer informatie over de mogelijkheden en kun je gratis en vrijblijvend een offerte opvragen.

Heb je een nieuwbouwwoning of een bestaande woning waar je een tuinafscheiding of een schutting wil laten plaatsen? 

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het plaatsen van een schutting, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkapping
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een schutting wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Schutting kosten

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen van een schutting laten plaatsen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort afsluiting Prijs per meter
Houten schutting €50 - €150
Kunststof schutting €130 - €230
Natuurlijke schutting €25 - €250
Houten hekwerk €10 - €80
Gaashekwerk €40 - €90
Spijlenhekwerk €40 - €135
Sierhekwerk €50 - €200

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Schutting Hout Betonplaten

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welk materiaal past bij jou?

Houten schuttingen

Een houten schutting wordt het meest gekozen en kan je kiezen op basis van je budget. Goedkopere houtsoorten zijn bijvoorbeeld grenen of vurenhout. Als je liever een duurzame tuinafscheiding wilt kopen, dan kan een hek van bankirai van hardhout een goede keuze zijn.

De latten van de schutting zijn er in verschillende lengtes en breedtes. Ze zijn horizontaal en verticaal plaatsbaar. Net wat jij wilt. Zo is zit er altijd wel een tuinschutting bij die bij jou past.
Gemiddeld gaan houten schuttingen tussen de 10 en 25 jaar mee. Afhankelijk van de kwaliteit van het hout, het soort hout en het onderhoud. Er zijn tuinschermen die tot 30 jaar in de tuin kunnen staan. 
Om de levensduur van je schutting te verlengen hebben we een paar tips:

  • Een goed onderhouden schutting gaat langer mee. Beits of verf je schutting regelmatig. Hiermee voorkom je dat de verf gaat bladeren en het hout gaat rotten. 
  • Plaats de schutting juist. Een schutting die niet goed geplaatst wordt, is instabieler en kan sneller omwaaien. 
  • Wil je dat je schutting lang meegaat? Dan raden we aan om in hout van goede kwaliteit te investeren. 

Kunststof schuttingen

Als je niet zo van onderhoud houdt, dan is een kunststoffen schutting een mogelijkheid.
Een tuinafscheiding van kunststof gaat jarenlang mee zonder enige onderhoud. Een ander voordeel is dat ze kant en klaar verkrijgbaar zijn, waardoor het plaatsen relatief snel en eenvoudig gaat.  

Misschien denk je bij kunststof aan glimmend en opvallende nep hekken, maar niets is minder waar. Plastic omheiningen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in veel variaties, maten en kleuren. Je hebt bijvoorbeeld varianten die lijken op hout of beton.

Natuurlijke schutting

Een natuurlijke schutting is een schutting van bijvoorbeeld bamboe, klimopplanten of bijvoorbeeld gevlochten wilgentakken. 

Bamboe is een houtsoort dat duurzaam is, doordat het sterk is en heel snel groeit. Als je geen heel groot budget hebt, dan is bamboe een perfecte oplossing. Bamboe schuttingen kun je krijgen in massieve panelen, maar ook in matten die je kan uitrollen.
De prijs is afhankelijk van de dikte van de bamboe en de dikte van het staaldraad dat ze gebruiken om er matten van te maken.

Een wilgentenenschutting is heel flexibel waardoor het zowel horizontaal of verticaal gevlochten kan worden, vaak rond palen van kastanje hout. De levensduur van een wilgentenenschutting, onbehandeld, is acht tot tien jaar. Als je de afscheiding behandeld met bijvoorbeeld lijnzaadolie kan je de levensduur verlengen. Wilgentenen (ook wel bleeslatten genoemd) zijn als schuttingdelen uiteraard verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een schutting

maandag 16 mei 2022

Beton schutting plaatsen 12,5mtr

Rechte beton schutting van 12,5/mtr plaatsen als afscheiding bij een 2 onder 1 kap woning. Wij verwijderen de huidige schutting zelf. De aanschaf van de nieuwe schutting wil ik door de vakman laten gebeuren. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 meter Welke vulling(en) overweeg je voor de betonnen afsluiting?: betonplaten met structuur (houtlook, stenen,...) Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Vught
zaterdag 14 mei 2022

7 coniferen verwijderen

Ik wil graag mijn tuin laten opknappen. Er moeten 7 coniferen weg worden gehaald. Daarna willen we zelf een schutting plaatsen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
zaterdag 14 mei 2022

Schutting plaatsen

De schutting moet 220cm hoog en vlak blijven aan bovenzijde ondanks dat de tuin ongeveer 30cm afloopt. Aan onze zijde hadden we graag rotspatroon dat beetje willekeurig ingedeeld lijkt te zijn en aan de zijde van de buren een gemetselde look. Tevens willen we deze laten plaatsen. Huidige schutting verwijderen is optioneel.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Arnhem
donderdag 12 mei 2022

Schutting plaatsen

Wil een eenvoudige terrein afsluiting lengte ca 21x(1,8+0,1) totaal ca 40 m1 lang direct bereikbaar naast pad kergebouw hoogte ca 150 cm . Uitvoering 1: draad scherm met stalen staanders Uitvoering 2 : een houten scherm geimpregneerd 21x tussen betonpaal 22x met beton onderplaat 21x hoog 0,25 m1? doel is nette, betaalbare en nagenoeg onderhoudsvrije afscheiding ter vervanging van de haag


Tuinaanleg en tuinonderhoud Melissant
donderdag 12 mei 2022

Houten pergola plaatsen (4m)

Op een dakterras met stenen tegels wil ik een open schutting (met gekruiste latten) met pergola van ongeveer 2m35 hoog een 2 meter lang. Dit twee keer. Materiaal graag van hout.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Leerdam
donderdag 12 mei 2022

Betonnen schutting plaatsen 31 meter

Ik heb nu een oude houten schutting, deze wil ik vervangen door een betonnen schutting. Het gaat om zo'n 31 meter aan schutting. Er moet ook een poort in komen van 1.20m breed. De huidige schutting wil ik laten verwijderen door de vakman. Ik zoek dus een bedrijf die de oude schutting verwijderd en meteen een nieuwe plaatsen. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 meter Welke vulling(en) overweeg je voor de betonnen afsluiting?: betonplaten met structuur (houtlook, stenen,...) Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wieringerwerf
woensdag 11 mei 2022

Hardhouten schutting plaatsen (7,25m)

Wij willen een volledig hardhouten schutting laten plaatsen. De oude zal hiervoor verwijderd moeten worden, dit kan ik eventueel zelf. Het gaat om 7,25 meter wat gaat ons de ongeveer kosten?


Tuinaanleg en tuinonderhoud Schiedam
woensdag 11 mei 2022

Houten tuinpoort plaatsen ~2m breed

Ik zoek een vakman voor het plaatsen houten tuinpoort. De poort moet 2m breed zijn. De huidige metalen poort moet verwijdert worden door de vakman. De aanschaf van de nieuwe poort wil ik laten doen door de vakman. Evt. wil ik ook nog een houten schutting laten plaatsen, afhankelijk van de prijs.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoofddorp
woensdag 11 mei 2022

Composiet schutting plaatsen ~23m

Het gaat om een u vormige tuin zonder achterdeur van 9 meter rechts, 5 meter voor, 9 meter links. Modulair schutting bankai composiet 180 hoog. Palen antraciet met houten kern van 270x7x7. De aanschaf van de schutting wil ik door de vakman laten gebeuren. Er hoeft niks meer verwijdert te worden. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 meter Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
dinsdag 10 mei 2022

Schutting voor en achter tuin

Wij willen graag voor de achterwand van de achtertuin een schutting met deur en voortuin een lage schutting of wand.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
dinsdag 10 mei 2022

Schutting met poort plaatsen (7m)

Ik zoek een vakman die voor mij een schutting met poort kan plaatsen. Dit gaat om ongeveer 7 meter in totaal, een recht stuk. In overleg mag de vakman ook de huidige schutting verwijderen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Dieren
maandag 09 mei 2022

Schutting achterzijde tuin plaatsen

Ik wil graag aan de achterzijde van mijn tuin schutting en deur laten plaatsen. Gaat om 2 1/2 schuttingdeel en een deur. Verder graag wat advies en info.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam Zuidoost
maandag 09 mei 2022

Betonnen schutting met poort plaatsen (9m)

Graag willen wij de zijkant van onze tuin afsluiten met een basis betonnen schutting, met daarin een poort voor fietsen/scooter. Incl poort is dit ongeveer 9 meter.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Apeldoorn
maandag 09 mei 2022

Schutting met poort plaatsen

Het gaat om een afscheiding met bovenbuis tussen carport en tuin de totale lengte is c.a. 520 cm waar wij graag aan het eind een poortje van 120 cm breedte willen. Een hoogte van 160 cm heeft onze voorkeur.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Tilburg
maandag 09 mei 2022

Schutting plaatsen

Onze oude schutting moet eruit en een nieuwe Modulair Schutting Antraciet Composiet erin. Graag wat advies en info verder.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Stompetoren
maandag 09 mei 2022

Schutting plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een schutting voor ongeveer 6 meter lang en 180/200 hoog met poort. Ook graag levering van de schutting en in beton storten. Oude schutting verwijderen we zelf.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zeewolde
maandag 09 mei 2022

Schutting plaatsen

In de achtertuin wil ik een simpele schutting om de tuin af te schermen, er staat iets maar dat is aan vervanging toe, werkzaamheden kan ik niet zelf uitvoeren dus hierbij is hulp nodig. Momenteel staan er 6 delen van 1.80. Is huurhuis dus mag redelijk simpel zijn. Daarnaast wil ik de voortuin (670x520x670) voorzien van ongeveer 80/100 hoogte omheining, wederom simpel met de poort aan de kortste zijde bij een hoek. Ook hiervoor montage hulp en van het nu nog gedeelde voetpad moeten de tegels, zeker voor buren, netjes gelegd worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Deventer
zondag 08 mei 2022

Tuin renoveren

Wil graag beton-schutting plaatsen in de achtertuin en evt, afhankelijk van de kosten de tuin renoveren. het gaat om zo een 17 meter wat vervangen moet worden ( zie foto). We willen ook de fundering van de oude schutting verwijderen en de gehele tuin opnieuw betegelen. Ook het afvoeren van oude tegels. het gaat om 36 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Bloemendaal
zaterdag 07 mei 2022

Onderhoudsvrije tuin en snoeien bomen rij 8 hoge coniferen

Wij willen graag tuin laten aanleggen. Tegels grote maat en rijtje over 10 meter ‘ groen’ kan laurus zijn of taxus misschien. Hoogte 1 m Minimaal Leuk ook twee taxus blokken in de tuin en overal tegels. Schutting staat er al. Steentjes bestrating ongeveer 20 m2 moet verwijderd. En egaal gemaakt tuin oppervlakte


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zaterdag 07 mei 2022

Plaatsen schutting

In de bijlage treft u enkele foto's aan die een duidelijk beeld geven van het werkgebied. Het betreft ongeveer 4/5 meter (foto 1) aan de zijkant van de woning waar een schutting moet komen. Het betreft het plaatsen van een, gelijksoortige, schutting aan de zijkant van mijn woning. De schutting is al deels geplaatst een enkel stuk is verkeerd geplaatst en te herbruiken. In dit geval gaat het om het losmaken van het deel van de schutting(foto 2). Die kan dan gebruikt worden in het nog te plaatsen stuk. De schutting en toebehoren zijn niet in mijn bezit en zou ik graag, inclusief de plaatsing, door jullie ingevuld zien worden. De schutting en palen kunt u op foto 3 zien. Eventueel andere werkzaamheden zoals het plaatsen van kunstgras en betegeling is mogelijk afhankelijk mijn/jullie budget/offerte.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Berkel en Rodenrijs
vrijdag 06 mei 2022

18 meter gaaspanelen plaatsen voor hedera schutting

Plaatsen van 18meter gaaspanelen om zelf hedera tegenaan te laten groeien. Er zitten 2 hoeken van 90 graden in. Daarnaast moet er een douglas poort komen van 100cm breed.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Culemborg
vrijdag 06 mei 2022

Bestaande schutting en een stronk verwijderen

Mijn huidige schutting, hardhouten palen en grenen planken willen wij vervangen. Wij zoeken iemand, een bedrijf, die onze huidige schutting wil verwijderen en eventueel afvoeren. Daarnaast hebben wij nog een stronk van een struik die met een soort grijper eruit getrokken moet worden. Dit hoort ook bij klus.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Alkmaar
vrijdag 06 mei 2022

2 stukken schutting van gaas plaatsen

Er zijn 2 stukken schutting van gaas nodig, een van 10 meter en een van 8 meter. Bij beiden geldt dat een zijde bevestigd moet worden aan steen en de andere kant aan hout. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 meter Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Alkmaar
donderdag 05 mei 2022

Tuinaanleg

Graag willen wij onze volledige tuin uitgraven, aanleggen en voorzien van schuttingen en vlonder (tuin grenst aan het water). Tevens willen we een trap aanleggen. Onze tuin is namelijk beneden omdat het een dijkwoning betreft(zie foto’s) tevens willen we graag een kleine vijver aanleggen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Lijnden
donderdag 05 mei 2022

Schutting plaatsen

5 meter aan schutting, inclusief palen en cement Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 meter Welke vulling(en) overweeg je voor de betonnen afsluiting?: betonplaten met structuur (houtlook, stenen,...) Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: Ik heb interesse in zelfplaatsing en wil enkel materialen aankopen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
donderdag 05 mei 2022

Schutting plaatsen

I want to replace my fence I have 19m (4 + 5m front and 10m side) of front of the house. I want a white plastic picket fence (70cm Height).


Tuinaanleg en tuinonderhoud Valkenswaard
donderdag 05 mei 2022

Schanskorven plaatsen 10m lang

Het plaatsen van de schanskorven. Het gaat om ongeveer 10m aan schanskorven. Wij halen zelf de huidige schutting weg. De aanschaf van de schanskorven wil ik laten doen door de vakman. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 meter Welke opvulling(en) overweeg je voor de schanskorf?: breuksteen Welke kleur(en) overweeg je voor de schanskorf constructie?: metaalkleur (= verzinkt roestvrij metaal) Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Barendrecht
donderdag 05 mei 2022

Composiet schutting plaatsen 15 m lang

Ik zoek een vakman voor het plaatsen van een composiet schutting van 15m lang. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 meter Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Stein
donderdag 05 mei 2022

Schutting plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een schutting. a zijde 11.41m b zijde 13.51m c zijde 14.95m Wil een diamant kop met deklatten en grijs beton. Graag een geïmpregneerde verticale schutting met 23 planken.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Sommelsdijk
woensdag 04 mei 2022

Tuin aanleggen

Schutting, overkapping plaatsen bestrating vervangen ongeveer 20m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoogvliet Rotterdam
Offertes aanvragen