Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Schutting plaatsen

Schutting plaatsen? Kosten en beste vakmannen

Schutting laten plaatsen door een erkende hovenier? Vind hier alle kosten en ontvang gratis meerdere offertes van de beste vakmannen.

Schutting plaatsen bij jou in de buurt

Heb je een nieuwbouwwoning of een bestaande woning waar je een tuinafscheiding of een schutting wil laten plaatsen? 

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het plaatsen van een schutting, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkapping
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Schutting kosten

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen van een schutting laten plaatsen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort afsluiting Prijs per meter
Houten schutting €50 - €150
Kunststof schutting €130 - €230
Natuurlijke schutting €25 - €250
Houten hekwerk €10 - €80
Gaashekwerk €40 - €90
Spijlenhekwerk €40 - €135
Sierhekwerk €50 - €200

Welk materiaal past bij jou?

Houten schuttingen

Een houten schutting wordt het meest gekozen en kan je kiezen op basis van je budget. Goedkopere houtsoorten zijn bijvoorbeeld grenen of vurenhout. Als je liever een duurzame tuinafscheiding wilt kopen, dan kan een hek van bankirai van hardhout een goede keuze zijn.

De latten van de schutting zijn er in verschillende lengtes en breedtes. Ze zijn horizontaal en verticaal plaatsbaar. Net wat jij wilt. Zo is zit er altijd wel een tuinschutting bij die bij jou past.
Gemiddeld gaan houten schuttingen tussen de 10 en 25 jaar mee. Afhankelijk van de kwaliteit van het hout, het soort hout en het onderhoud. Er zijn tuinschermen die tot 30 jaar in de tuin kunnen staan. 
Om de levensduur van je schutting te verlengen hebben we een paar tips:

  • Een goed onderhouden schutting gaat langer mee. Beits of verf je schutting regelmatig. Hiermee voorkom je dat de verf gaat bladeren en het hout gaat rotten. 
  • Plaats de schutting juist. Een schutting die niet goed geplaatst wordt, is instabieler en kan sneller omwaaien. 
  • Wil je dat je schutting lang meegaat? Dan raden we aan om in hout van goede kwaliteit te investeren. 

Kunststof schuttingen

Als je niet zo van onderhoud houdt, dan is een kunststoffen schutting een mogelijkheid.
Een tuinafscheiding van kunststof gaat jarenlang mee zonder enige onderhoud. Een ander voordeel is dat ze kant en klaar verkrijgbaar zijn, waardoor het plaatsen relatief snel en eenvoudig gaat.  

Misschien denk je bij kunststof aan glimmend en opvallende nep hekken, maar niets is minder waar. Plastic omheiningen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in veel variaties, maten en kleuren. Je hebt bijvoorbeeld varianten die lijken op hout of beton.

Natuurlijke schutting

Een natuurlijke schutting is een schutting van bijvoorbeeld bamboe, klimopplanten of bijvoorbeeld gevlochten wilgentakken. 

Bamboe is een houtsoort dat duurzaam is, doordat het sterk is en heel snel groeit. Als je geen heel groot budget hebt, dan is bamboe een perfecte oplossing. Bamboe schuttingen kun je krijgen in massieve panelen, maar ook in matten die je kan uitrollen.
De prijs is afhankelijk van de dikte van de bamboe en de dikte van het staaldraad dat ze gebruiken om er matten van te maken.

Een wilgentenenschutting is heel flexibel waardoor het zowel horizontaal of verticaal gevlochten kan worden, vaak rond palen van kastanje hout. De levensduur van een wilgentenenschutting, onbehandeld, is acht tot tien jaar. Als je de afscheiding behandeld met bijvoorbeeld lijnzaadolie kan je de levensduur verlengen. Wilgentenen (ook wel bleeslatten genoemd) zijn als schuttingdelen uiteraard verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

Schutting plaatsen bij jou in de buurt

Recente aanvragen voor een schutting plaatsen

donderdag 26 januari 2023

Schutting plaatsen

Ik heb momenteel een schutting staan die ik zelf ga verwijderen en afvoeren. Hier wil ik dan graag een nieuwe houten schutting laten plaatsen van ongeveer 10 meter lang


Tuinaanleg en tuinonderhoud Emmeloord
woensdag 25 januari 2023

Schutting plaatsen

We zijn op zoek naar een lage (1m) hoge afscheiding van de voortuin.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Gorssel
dinsdag 24 januari 2023

Schutting plaatsen 21m

rechte schutting van 15 meter met hoek van 6 meter 180 cm hoog met hardhouten palen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Ochten
maandag 23 januari 2023

Schutting plaatsen

Voortuin: 2x5m 1×6m (3 delen incl. poort) Vanaf 50 tot ongeveer 75cm hoog


Tuinaanleg en tuinonderhoud Ouderkerk aan de Amstel
zondag 22 januari 2023

Schutting plaatsen

Lengte schutting 23.35 (zonder poort) meter + poort 110 cm. Hekje 85 x 85 cm. Afbreken/afvoer laatste deel schutting die nog staat (lengte 6.86 meter) in offerte meenemen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Leeuwarden
zaterdag 21 januari 2023

Schutting plaatsen 60m

Een schutting met 4 buren van totaal 55-60 meter. Iedere betaald zijn eigen stuk naar ratio. Onderkant zou van steen/ beton moeten worden en palen ook. Er zijn 3 hoekpunten. Tevens plaatsing en evt afbreken en afvoeren oude schutting. Ik wil graag diverse offertes hebben met plaatjes zodat ik met alle buren kan overleggen wat iedereen wil. Dus hout en composiet is prima. Ik werk in ziekenhuis dus mobiel is niet handig. Graag eerste instantie via mail svp. Of woe-vrij. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: meer dan 50 meter In welke houten afsluiting(en) heb je interesse?: betonpalen met daartussen houten panelen of planken Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Venlo

Schutting plaatsen bij jou in de buurt

Offertes aanvragen