Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Schutting plaatsen

Schutting plaatsen? Kosten en beste vakmannen

Schutting laten plaatsen door een erkende hovenier? Vind hier alle kosten en ontvang gratis meerdere offertes van de beste vakmannen.

Schutting plaatsen bij jou in de buurt

Heb je een nieuwbouwwoning of een bestaande woning waar je een tuinafscheiding of een schutting wil laten plaatsen? 

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het plaatsen van een schutting, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkapping
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Schutting kosten

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen van een schutting laten plaatsen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort afsluiting Prijs per meter
Houten schutting €50 - €150
Kunststof schutting €130 - €230
Natuurlijke schutting €25 - €250
Houten hekwerk €10 - €80
Gaashekwerk €40 - €90
Spijlenhekwerk €40 - €135
Sierhekwerk €50 - €200

Welk materiaal past bij jou?

Houten schuttingen

Een houten schutting wordt het meest gekozen en kan je kiezen op basis van je budget. Goedkopere houtsoorten zijn bijvoorbeeld grenen of vurenhout. Als je liever een duurzame tuinafscheiding wilt kopen, dan kan een hek van bankirai van hardhout een goede keuze zijn.

De latten van de schutting zijn er in verschillende lengtes en breedtes. Ze zijn horizontaal en verticaal plaatsbaar. Net wat jij wilt. Zo is zit er altijd wel een tuinschutting bij die bij jou past.
Gemiddeld gaan houten schuttingen tussen de 10 en 25 jaar mee. Afhankelijk van de kwaliteit van het hout, het soort hout en het onderhoud. Er zijn tuinschermen die tot 30 jaar in de tuin kunnen staan. 
Om de levensduur van je schutting te verlengen hebben we een paar tips:

  • Een goed onderhouden schutting gaat langer mee. Beits of verf je schutting regelmatig. Hiermee voorkom je dat de verf gaat bladeren en het hout gaat rotten. 
  • Plaats de schutting juist. Een schutting die niet goed geplaatst wordt, is instabieler en kan sneller omwaaien. 
  • Wil je dat je schutting lang meegaat? Dan raden we aan om in hout van goede kwaliteit te investeren. 

Kunststof schuttingen

Als je niet zo van onderhoud houdt, dan is een kunststoffen schutting een mogelijkheid.
Een tuinafscheiding van kunststof gaat jarenlang mee zonder enige onderhoud. Een ander voordeel is dat ze kant en klaar verkrijgbaar zijn, waardoor het plaatsen relatief snel en eenvoudig gaat.  

Misschien denk je bij kunststof aan glimmend en opvallende nep hekken, maar niets is minder waar. Plastic omheiningen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in veel variaties, maten en kleuren. Je hebt bijvoorbeeld varianten die lijken op hout of beton.

Natuurlijke schutting

Een natuurlijke schutting is een schutting van bijvoorbeeld bamboe, klimopplanten of bijvoorbeeld gevlochten wilgentakken. 

Bamboe is een houtsoort dat duurzaam is, doordat het sterk is en heel snel groeit. Als je geen heel groot budget hebt, dan is bamboe een perfecte oplossing. Bamboe schuttingen kun je krijgen in massieve panelen, maar ook in matten die je kan uitrollen.
De prijs is afhankelijk van de dikte van de bamboe en de dikte van het staaldraad dat ze gebruiken om er matten van te maken.

Een wilgentenenschutting is heel flexibel waardoor het zowel horizontaal of verticaal gevlochten kan worden, vaak rond palen van kastanje hout. De levensduur van een wilgentenenschutting, onbehandeld, is acht tot tien jaar. Als je de afscheiding behandeld met bijvoorbeeld lijnzaadolie kan je de levensduur verlengen. Wilgentenen (ook wel bleeslatten genoemd) zijn als schuttingdelen uiteraard verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

Schutting plaatsen bij jou in de buurt

Recente aanvragen voor een schutting plaatsen

donderdag 06 oktober 2022

Houten schutting plaatsen

1 lange schutting plaatsen zodat ik meer privacy heb van de buurman. Liefst zo goedkoop mogelijk. Het soort hout maakt voor mij niet zo uit. Als het maar een wat warme uitstraling heeft (geen donker hout) Indien mogelijk zou ik graag een prijsopgave willen ontvangen met wat mogelijke opties. Ik schat dat de tuin zo'n 20-25 m diep is. De schutting hoeft maar aan 1 zijde in de lengte geplaatst te worden. De schutting graag 180 cm hoog.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Kloosterzande
dinsdag 04 oktober 2022

Geluidswerende schutting plaatsen.

Ik wil graag een geluidswerende schutting plaatsen. Onze buurvrouw heeft veel last van de geluiden van ons kinderdagverblijf er loopt een gangetje tussen haar tuin en het kinderdagverblijf. Graag informatie wat hier tegen te doen zou kunnen zijn en wat dat evt kost Als ik jullie uitleg zo lees dan moet het een zo dicht mogelijke afscheiding worden denk ik Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 meter Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Chaam
maandag 03 oktober 2022

Schutting plaatsen 10m

Het afzetten van een stuk tuin met hoogteverschil. Uit het zicht. Dus hoeft niet mooi te zijn. Wij willen dus een zo goedkoop mogelijke optie. Het gaat om ~10m aan schutting. De aanschaf van de schutting willen wij laten doen door de vakman.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Venray
zondag 02 oktober 2022

Schutting plaatsen (18,5m)

Betreft de linker (10,33 meter) en rechterzijde (8,27 meter) van de tuin van de buren, rechterzijde is gemeenschappelijk stuk. Voorkeur kleur beton is antraciet en 21 planken. Wat betreft soort hout horen we graag wat wijsheid en advies is icm prijs/kwaliteit. Verder dient er ook een achterdeur te komen, maar richten we ons eerst op de prijs van de schutting aangezien daar de hoogste kosten zitten. We vragen beide offertes op en aan de hand van de offertes nemen we met enkele partijen contact op voor een vervolg.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
zondag 02 oktober 2022

Schutting vervangen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een duurzame schutting van 15meter lang, 6 meter breed en 2 meter hoog. Beton storten is optioneel.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Kerkrade
zondag 02 oktober 2022

Plaatsing schutting

Bij een hoekhuis willen wij 14 schuttingen en twee schuttingdeuren plaatsen. De houten schuttingdelen worden gemonteerd aan betonnen palen en aan de onderzijde worden betonnen platen tussen de betonnen palen geklemd. De schuttingen, betonnen palen, schuttingdeuren en beslag zijn reeds aanwezig.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Barendrecht

Schutting plaatsen bij jou in de buurt

Offertes aanvragen