Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
chapevloer

Cementdekvloer

Op zoek naar een cementdekvloer? Casius geeft je de benodigde informatie, van handige tips & tricks tot opmaat gemaakte offertes.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. 
Zo storten zij niet alleen de nieuwe cementdekvloer, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je nieuwe laminaat in wil laten leggen? Of wil je de badkamer betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat is een cementdekvloer?

Een cementdekvloer wordt ook wel een zandcementvloer of smeervloer genoemd. Door een cementdekvloer te storten, kunnen oneffenheden in de vloer rechtgetrokken worden, maar kan ook een gewenste hoogte bereikt worden.

Heb je een stabiele en egale ondervloer nodig voor bijvoorbeeld een tegelvloer of een gietvloer? Dan is een cementdekvloer de oplossing.

Een cementvloer is bestendig tegen vocht en kan snel worden aangebracht. Soms is er na het aanbrengen van de dekvloer nog afwerking nodig, zoals het gladschuren van het oppervlak.
Plan je om vloerverwarming aan te laten leggen? Een cementdekvloer en vloerverwarming zijn goed te combineren.

Cementdekvloer kosten

De prijs van een cementdekvloer wordt bepaald door de grootte van het oppervlak, de dikte van de laag en de afwerking ervan. Daarom worden de prijzen vaak aangegeven in vierkante meters. In de tabel hieronder geven wij je een indicatie van de kosten, inclusief btw, voor het aanbrengen van een cementdekvloer.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Dikte cementdekvloer Prijs per m² exclusief opruwen Prijs per m² inclusief opruwen
30mm €20 - €25 €30 - €35
40mm €20 - €25 €35 - €40
50mm €25 - €30 €40 - €45
60mm €30 - €35 €40 - €45
70mm €30 - €35 €45 - €50
80mm €35 - €40 €45 - €50
90mm €35 - €40 €50 - €55
100mm €40 - €45 €55 - €60

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

165 Cementdekvloer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Cementdekvloer: opruwen of niet?

Voor sommige vloerbedekkingen is het nodig de cementdekvloer op te ruwen, zodat de bovenlaag – bijvoorbeeld tegels of tapijt – beter kan hechten. De cementdekvloer kan ook iets opgeruwd worden om kleine oneffenheden te egaliseren en de grond waterpas te krijgen.

Voordat bijvoorbeeld een gietvloer wordt gegoten, is het belangrijk dat de cementdekvloer niet alleen waterpas is, maar ook opgeruwd.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een cementdekvloer

woensdag 07 december 2022

Zandcement dekvloer (15m2)

Ik wil graag een zandcement dekvloer laten leggen. De vloer is ongeveer 15 m2. Ik wil dat het binnen twee maanden ergens gebeurd, waar in die twee maanden maakt niet zo veel uit.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zaandam
woensdag 07 december 2022

Zandcement dekvloer aanbrengen (~40m2)

Ik heb betonnen vloer en daar boven op wil ik een zandcement dekvloer laten aanbrengen, van ongeveer 6cm dik. Dit is voor een oppervlakte van ongeveer 40m2. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Heerhugowaard
dinsdag 06 december 2022

egaliseren uitgebroken tegelvloer (46m2)

Ik wil graag mijn vloer egaliseren, door middel van een dekvloer. Het is een tegelvloer die uitgebroken is. In totaal moet ongeveer 46 m2 geëgaliseerd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Capelle aan den IJssel
dinsdag 06 december 2022

cementdekvloer op vloerverwarming (38m2)

Ik wil graag een zandcementvloer storten over mijn vloerverwarming heen. De vloer is ongeveer 38 m2. Ik wil dat het zo snel mogelijk gebeurd.


Vloer leggen en vloeronderhoud Workum
maandag 05 december 2022

Zandcement dekvloer in de schuur realiseren

Zoek een vakman die een zandcement dekvloer kan storten in de mijn schuur. De schuur is 8 bij 5 meter.


Vloer leggen en vloeronderhoud Krommenie
donderdag 01 december 2022

Laminaatvloer aanleggen (~39m2)

Ik zoek een vakman die voor mij wat laminaat kan leggen, met de ondervloer en plinten. Dit is voor een oppervlakte van ongeveer 39m2. De huidige vloer verwijder ik zelf. Het zal gelegd moeten worden op een zandcement dekvloer. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Schoonloo
woensdag 30 november 2022

Cement dekvloer 50m2 (6cm dik)

Ik wil graag een cementdekvloer laten leggen van ongeveer 6cm. Het zal gaan om ongeveer 50m2. Graag een prijs inclusief en exclusief materiaal.


Vloer leggen en vloeronderhoud Breda
maandag 28 november 2022

Zandcement dekvloer storten (~35m2)

Ik zoek iemand die een zandcement dekvloer over de vloerverwarming heen kan storten, ongeveer 5cm dik. Dit is voor een oppervlakte van ongeveer 35m2. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Schiedam
maandag 28 november 2022

Granito vloer leggen (~11m2)

Mijn aanvraag betreft het leggen van een nieuwe granito vloer op een cementdekvloer in de hal van een woning (begane grond). Totale oppervlakte is ongeveer 11m2 en vrij rechthoekig. De huidige vloer wordt al verwijderd.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
woensdag 23 november 2022

240 m2 zandcement dekvloer storten

Ik zoek een bedrijf voor storten van een zandcement dekvloer. Dit voor een oppervlakte van ongeveer 240m2. Adres is in Assen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Assen
woensdag 23 november 2022

Vloer egaliseren 68m2

Ik wil graag de begane grond egaliseren. Het gaat om 68 m2, ongeveer 2mm. De ondervloer is nu cementdekvloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Baarn
maandag 21 november 2022

dekvloer over vloerverwaming (40m2)

Ik wil graag een dekvloer leggen in mijn woning. De dekvloer moet over de vloerverwarming gelegd worden. De vloer is 40 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Ossendrecht
donderdag 17 november 2022

Vloerverwarming aanleggen + egaliseren + dichtsmeren (~45m2)

Ik heb een zandcement dekvloer die in het verleden niet goed gestort is en schuin afloopt. Op sommige plekken een verschil van wel 6 cm. De totale oppervlakte van de vloer is ongeveer 45m2. Ik wil de vloer laten egaliseren en daarna vloerverwarming aan laten leggen, indien dit kan. Dit zal inclusief het verwijderen van radiatoren zijn. De huidige vloer haal ik er zelf uit.


Vloer leggen en vloeronderhoud Haarlem
donderdag 17 november 2022

Gietvloer aanbrengen op zandcement dekvloer (~42m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een gietvloer kan storten op de huidige zandcement dekvloer. Het is voor een oppervlakte van ongeveer 42m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Haarlem
donderdag 17 november 2022

Vloerverwarming aanleggen + PVC vloer leggen (~160m2)

Ik zoek een vloerlegger die voor mij een vloerverwarming kan aanleggen. Daarna stort de aannemer de dekvloer. Leggen jullie ook een PVC vloer. Het betreft een oppervlakte van ongeveer 160m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Monster
maandag 14 november 2022

Gietvloer aanbrengen

Ik heb een nieuwbouwwoning (oplevering verwacht eind januari 2023) met vloerverwarming en wil de beneden verdieping met of een grindvloer of een PU vloer hebben. Wat is een richtprijs? Kan dit op deze termijn (zal in februari 2023 worden)? Graag een schriftelijke reactie. Bvd Kitty Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Heerhugowaard
zaterdag 12 november 2022

Zandcement dekvloer opvullen (~39m2)

Ik zoek een partij die mijn zandcement dekvloer kan opvullen naar 4 cm. Dit is voor een oppervlakte van 39m2. Graag ontvang ik een offerte hiervoor.


Vloer leggen en vloeronderhoud Driebergen-Rijsenburg
woensdag 09 november 2022

Zandcement dekvloer storten (800m2)

Voor de simulatie van een zeebodem in onze golffaciliteit willen wij een 800m2 zandcement dekvloer van 5cm dik laten storten. Wij zorgen dat er smeermallen zijn gesteld, omdat deze vloer ligt afloopt (1:40). Het gaat om 20 banen van 2 meter breed en 40 meter lang. Oftewel, volstorten, afstrijken en dichtschuren. Kunt u een indicatie geven wat dit zou kosten.


Vloer leggen en vloeronderhoud Delft
dinsdag 08 november 2022

Betonvloer storten en egaliseren (~18m2)

Ik heb een ongelijke vloer in de woonkamer, de keukenvloer ligt 9,5/10 cm hoger en dit wil ik graag gelijk laten maken. Ik ben van plan zelf esp platen te plaatsen zodat hier een afdekvloer (beton) op gestort kan worden. Deze zal dan ook geëgaliseerd moeten worden. Betreft ongeveer 18m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Tegelen
maandag 07 november 2022

85 m2 vloerverwarming

In ieder geval de begane grond. Er zit nu een convectorput en één radiator. Dat moet vloerverwarming worden. Op zolder hebben we twee slaapkamers met in één kamer geen verwarming en in de ander een radiator. We denken dat daar elektrische vloerverwarming zou moeten komen (maar advies is welkom!) In de badkamer hebben we een radiator en daar willen we ook vloerverwarming. Dan blijven er slechts twee kamers over. Op zich hoeft daar niets... Maar als we toch bezig zijn zouden we die wellicht mee kunnen nemen. Ook hier, graag advies. Beneden is ongeveer 55m2, de badkamer is 6m2 en de beide slaapkamers zijn ongeveer 12m2 Er zit een cementdekvloer in en hier overheen denken we aan een pvc vloer. Als het kan willen we ook een offerte van het laten leggen van de PVC vloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
vrijdag 04 november 2022

Vloer egaliseren (~60m2)

Ik zoek een vakman die voor mij de vloer kan egaliseren. Dit gaat om een betonvloer of cement dekvloer, van in totaal 60 m2 oppervlakte.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
donderdag 03 november 2022

Zand cementdekvloer 100m²

Ik wil een dekvloer van 4 cm zand cement, het gaat om 100m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Voorhout
woensdag 02 november 2022

Zandcement dekvloer aanleggen (~45m2)

We hebben plus minus 45 m2 aan oppervlakte, waar een zandcement dekvloer aangelegd willen hebben. Ik ontvang graag voorstel voor kosten en datums wanneer het zou kunnen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zevenaar
dinsdag 01 november 2022

Gietvloer aanbrengen (50m2)

Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: winkel / horeca / kantoor Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² 50m2 Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman vissengraat terra Ik wil een gietvloer met een betonlook aanbrengen. De vloer is ongeveer 50 m2. er is een ondergrond van een vissengraat houten vloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Haarlem
maandag 31 oktober 2022

Gietvloer aanbrengen 40m²

We willen een gietvloer plaatsen op een nog te storten betonvloer. De betonvloer wordt op zwaluwstaartplaat aangebracht en bevat vloerverwarming. We hebben een beperkt maximale opbouwhoogte. Daarom de vraag of de gietvloer direct op het beton geplaatst kan worden, of dat er nog een egalisatielaag (cement gebonden dekvloer) nodig is. Het oppervlak is ~40m2 en de verdieping zal een badkamer bevatten.


Vloer leggen en vloeronderhoud Schiedam
zondag 30 oktober 2022

Terrazzo vloer aanleggen (~11m2)

De dekvloer die gaat komen is anhydriet. De terrazzo vloer moet direct aansluiten op een houten vloer van 18mm dik. Totale oppervlakte is 11m2. Offerte graag vanaf voorbewerking dekvloer tot afwerking met beschermende laag.


Vloer leggen en vloeronderhoud Beverwijk
donderdag 27 oktober 2022

Dekvloer laten leggen (~64m2)

Wij zijn bezig met het aanleggen van vloerverwarming, nu is het zo dat de dekvloer van de woning bestaat uit beton waarin het staal al op 1cm in de vloer zit. Frezen is dus geen optie. Nu heb ik niet zoveel ruimte om de hoogte in te gaan door de bestaande keuken, ik wil eigenlijk maximaal 2,5 cm de hoogte in. Ik hoorde via iemand dat die een egaline vloer van 2 cm hebben laten plaatsen om daarin te frezen. Zandcement zou ook kunnen, maar hoorde ook dat je daar minimaal 4cm opbouwhoogte nodig hebt? Het is voor een oppervlakte van 64m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Dronten
zaterdag 22 oktober 2022

Betonvloer of cementdekvloer aanbrengen: 23 m²

Onder overkapping betonvloer of cementdekvloer aanbrengen: 23 m²


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoogland
donderdag 20 oktober 2022

Terrazzo vloer plaatsen 6m²

Ik wil een terrazzo vloer laten plaatsen, het gaat om ongeveer 6m². De huidige ondervloer is een cement dekvloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
woensdag 19 oktober 2022

Zandcement dekvloer aanleggen (~65m2)

Ik zoek een partij die bij ons een cementdekvloer van 6/7 cm kan leggen. Totale oppervlakte is ongeveer 65 vierkant meter. We zorgen zelf voor betonvloer, isolatie en vloerverwarming.


Vloer leggen en vloeronderhoud Bladel
Offertes aanvragen