Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Chape Egaliseren

Cementdekvloer

Cementdekvloer

Op zoek naar een cementdekvloer? Casius geeft je de benodigde informatie, van handige tips & tricks tot opmaat gemaakte offertes.

Wat is een cementdekvloer?

Een cementdekvloer wordt ook wel een zandcementvloer of chape genoemd. Door een cementdekvloer aan te brengen, kunnen oneffenheden in de vloer rechtgetrokken worden, maar kan ook een gewenste hoogte bereikt worden. Daarnaast kan een cementdekvloer ook als ondergrond fungeren voor bijvoorbeeld een tegelvloer of een gietvloer, waarbij het belangrijk is dat de vloer stabiel en egaal is.
Een cementdekvloer is bestendig tegen vocht en kan snel worden aangebracht. Soms is er na het aanbrengen van de dekvloer nog afwerking nodig, zoals het gladschuren van het oppervlak.
Het is mogelijk om een cementdekvloer te combineren met vloerverwarming.

Wat kost een cementdekvloer?

De prijs van het aanbrengen van een nieuwe cementdekvloer wordt bepaald door de grootte van het oppervlak, de dikte van de laag en de afwerking ervan. Daarom worden de prijzen vaak aangegeven in vierkante meters. In de tabel hieronder vind je een indicatie van de kosten, inclusief btw, voor het aanbrengen van een cementdekvloer.

Dikte cementdekvloer Prijs per m² exclusief opruwen Prijs per m² inclusief opruwen
30mm €20 - €25 €30 - €35
40mm €20 - €25 €35 - €40
50mm €25 - €30 €40 – €45
60mm €30 - €35 €40 – €45
70mm €30 - €35 €45 – €50
80mm €35 - €40 €45 – €50
90mm €35 - €40 €50 - €55
100mm €40 – €45 €55- €60

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Opruwen of niet?

Voor sommige vloerbedekkingen is het noodzakelijk om de cementdekvloer op te ruwen, zodat de bovenlaag, bijvoorbeeld tegels of tapijt, beter kan hechten. De cementdekvloer kan ook iets opgeruwd worden om kleine oneffenheden te egaliseren en de grond werkelijk waterpas te krijgen.
Voor bijvoorbeeld een gietvloer is het belangrijk dat de cementdekvloer niet alleen waterpas is, maar ook opgeruwd en niet glad, voordat deze gegoten wordt.

Hoeft de dekvloer niet opgeruwd te worden? Dan kun je voor €20 – €25 per vierkante meter een goede dunne cementdekvloer aan laten leggen.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen