Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
chapevloer

Cementdekvloer

Op zoek naar een cementdekvloer? Casius geeft je de benodigde informatie, van handige tips & tricks tot opmaat gemaakte offertes.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. 
Zo storten zij niet alleen de nieuwe cementdekvloer, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je nieuwe laminaat in wil laten leggen? Of wil je de badkamer betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat is een cementdekvloer?

Een cementdekvloer wordt ook wel een zandcementvloer of smeervloer genoemd. Door een cementdekvloer te storten, kunnen oneffenheden in de vloer rechtgetrokken worden, maar kan ook een gewenste hoogte bereikt worden.

Heb je een stabiele en egale ondervloer nodig voor bijvoorbeeld een tegelvloer of een gietvloer? Dan is een cementdekvloer de oplossing.

Een cementvloer is bestendig tegen vocht en kan snel worden aangebracht. Soms is er na het aanbrengen van de dekvloer nog afwerking nodig, zoals het gladschuren van het oppervlak.
Plan je om vloerverwarming aan te laten leggen? Een cementdekvloer en vloerverwarming zijn goed te combineren.

Cementdekvloer kosten

De prijs van een cementdekvloer wordt bepaald door de grootte van het oppervlak, de dikte van de laag en de afwerking ervan. Daarom worden de prijzen vaak aangegeven in vierkante meters. In de tabel hieronder geven wij je een indicatie van de kosten, inclusief btw, voor het aanbrengen van een cementdekvloer.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Dikte cementdekvloer Prijs per m² exclusief opruwen Prijs per m² inclusief opruwen
30mm €20 - €25 €30 - €35
40mm €20 - €25 €35 - €40
50mm €25 - €30 €40 - €45
60mm €30 - €35 €40 - €45
70mm €30 - €35 €45 - €50
80mm €35 - €40 €45 - €50
90mm €35 - €40 €50 - €55
100mm €40 - €45 €55 - €60

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

165 Cementdekvloer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Cementdekvloer: opruwen of niet?

Voor sommige vloerbedekkingen is het nodig de cementdekvloer op te ruwen, zodat de bovenlaag – bijvoorbeeld tegels of tapijt – beter kan hechten. De cementdekvloer kan ook iets opgeruwd worden om kleine oneffenheden te egaliseren en de grond waterpas te krijgen.

Voordat bijvoorbeeld een gietvloer wordt gegoten, is het belangrijk dat de cementdekvloer niet alleen waterpas is, maar ook opgeruwd.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een cementdekvloer

woensdag 29 juni 2022

Zandcementdekvloer storten (28 m2)

Zoek een vakman om een zandcementdekvloer van 6cm dikte te smeren. Oppervlakte circa 28m2. Let op er ligt vloerverwarming. Foto van huidige situatie in de bijlage.


Vloer leggen en vloeronderhoud Alphen aan den Rijn
dinsdag 28 juni 2022

Cement dekvloer smeren (~30m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een zandcement dekvloer (zwevend) kan smeren over de vloerverwarming. Dit is voor een oppervlakte 30m2. Graag ongeveer 7cm dik.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
maandag 27 juni 2022

Dekvloer storten

Voor ons nieuwbouwhuis zijn we op zoek naar een partij voor het storten van een cementdekvloer inclusief afschot, ter voorbereiding van een gietvloer. De vloer is 8,4 m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Lelystad
zondag 26 juni 2022

1cm dekvloer affrezen (~55m2)

Ik wil graag van mijn dekvloer, waarvan de gelijmde tegels verwijderd zijn, ongeveer 1 cm affrezen. Hier zoek ik een vakman voor. De oppervlakte bedraagt zo'n 55m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Weert
zaterdag 25 juni 2022

Dekvloer storten (37 m2)

Op een slecht gestorte, niet egale betonvloer moet een dekvloer komen. Oppervlak ± 37m2. Hoogte 4-5cm. Werkzaamheden inclusief afvlakken bestaande vloer op een paar punten.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
woensdag 22 juni 2022

Zandcement dekvloer egaliseren (~81m2)

Ik zoek een specialist voor het egaliseren van een zandcement dekvloer in een appartement. Dit betreft een oppervlakte van ongeveer 81m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Uithoorn
woensdag 22 juni 2022

Zand cementdekvloer aanbrengen (~71m2)

Ik wil graag een zandcement dekvloer laten aanbrengen op een betonnen ondergrond. Deze moet 7 cm dik worden. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 71m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Wierden
woensdag 22 juni 2022

Vloerverwarming infrezen + tegelvloer leggen (~60m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een vloerverwarming kan aanleggen. Dit voor een oppervlakte van ongeveer 60m2. De huidige vloer verwijderen wij zelf, de radiatoren mogen in overleg gedaan worden. De ondervloer is van beton. Hierna zal er denk ik een dekvloer overheen moeten komen? Vervolgens wil ik graag een tegelvloer laten leggen, met plinten.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
woensdag 22 juni 2022

Verlijmd vinyl verwijderen, vloer egaliseren (~55m2)

Wij hebben een woning gekocht uit 1967. Er ligt nog veel verlijmd vinyl / zeil in wat er zeer moeilijk af te krijgen is. Zover ik weet (er heeft één iemand naar gekeken) zit er geen asbest in het vinyl / zeil. Graag willen we de dekvloer weer schoon en egaal hebben. Het gaat om de woonkamer, de gang/hal, trappen, overloop 1e verdieping, overloop 2e verdieping en een kamertje 2e verdieping. Totaal ongeveer 55 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Vleuten
dinsdag 21 juni 2022

Cementdekvloer plaatsen (20 m2)

Zoek een vakman voor het plaatsen van een cementdekvloer van 19,5m2 en 4cm dik. Eronder ligt noppenplaat met 16 mm vloerverwarmingsbuis. Dus feitelijk minder zandcement.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amstelveen
dinsdag 21 juni 2022

Zandcement dekvloer egaliseren (~78m2)

Een bestaande tegelvloer is uitgebroken, ondervloer bestaat uit een zandcement dekvloer die vrij veel gaten heeft. De oppervlakte hiervan is 78m2. Gaten zijn van 0 tot 15 mm diep. Bovenop de vlakke delen (= onderzijde oude tegel) mag eigenlijk niet veel meer op komen, liefst haast niets ( dit ivm hoogte van aansluitende vloeren). Later komt er parket op, dus vloer moet flink vlak zijn.


Vloer leggen en vloeronderhoud Roosendaal
maandag 20 juni 2022

Zandcement dekvloer storten (~50m2)

Ik wil graag een zandcement dekvloer laten storten op de begane grond. Deze heeft een afmeting van circa 50m2 en een dikte van 5.5cm.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zwijndrecht
maandag 20 juni 2022

Zandcement dekvloer aanleggen (~58m2)

Wij willen zandcement dekvloer laten aanbrengen, over een vloerverwarming heen. De oppervlakte hiervan wordt ongeveer 58m2. De gewenste dikte is 5cm.


Vloer leggen en vloeronderhoud Schiedam
vrijdag 17 juni 2022

Cementdekvloer storten in garage en serre

105m2 totaal, dikte cementdekvloer 6a7 cm. Er word een vloerverwarming gelegd, graag de cementdekvloer eroverheen storten. Rond week 30 mogen de werkzaamheden plaatsvinden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Duiven
vrijdag 17 juni 2022

Vloer egaliseren (61m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een vloer kan egaliseren, nadat de vloerverwarming is dichtgesmeerd met een zandcement dekvloer. De oppervlakte is ongeveer 61m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nieuw Vennep
donderdag 16 juni 2022

Dekvloer storten ( 50 m2)

Aangezien het beton te hard was om te vrezen voor vloerverwarming, hebben we voor een opbouw van stalen matten met daarop de vloerwarming gekozen. Dit dient vol gestort te worden. Aan te brengen beton is 4cm. woon oppervlakte is 50 m2 . Type aan te brengen vloer laat ik aan jullie over.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
maandag 13 juni 2022

7m2 Cementdekvloer storten in keuken & wc

Ik zoek iemand die een cementdekvloer kan storten in onze keuken & wc. Een deel van de fundering is uitgegraven om leidingen om te leggen & nu moet een nieuwe vloer gestort worden. De ondergrond is aarde dus PE-folie als tussenlaag is noodzakelijk. Isolatie het liefst ook


Vloer leggen en vloeronderhoud Leiden
zondag 12 juni 2022

Cement dekvloer storten (50 m2)

Zoek een vakman voor het storten van een cement dekvloer van 3 cm dik, gaat om 50 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Tilburg
vrijdag 10 juni 2022

Zandcement dekvloer plaatsen (57 m2)

Zoek een vakman voor het plaatsen van een dekvloer. Op de schuimbetonvloer (57,3m2) van de woonkamer moet een zand cementvloer worden aangebracht. Er komt ook vloerverwarming.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rheden
vrijdag 10 juni 2022

Vloer egaliseren na leggen vloerverwarming (46 m2)

Het gaat om 46 m2 cementdekvloer, waar vloerverwarming ingefreesd wordt. De sleuven worden dichtgesmeerd, maar dit kan ook open gelaten worden indien jullie dit liever hebben.


Vloer leggen en vloeronderhoud Beek
vrijdag 10 juni 2022

Zandcement dekvloer 27m2

Smeren van een cementdekvloer, dikte ca. 50mm, oppervlakte ca. 27 m². Betreft een garage welke omgebouwd is tot werkkamer, badkamer en hal. De ruimtes zijn voorzien van vloerverwarming (folie + slangen op netten)


Vloer leggen en vloeronderhoud Werkendam
donderdag 09 juni 2022

tapijt/marmoleum verwijderen 70m2

totaal ca 70 m2 (55 tapijt, 15 marmoleum) - losliggend tapijt verwijderen incl losliggende ondervloer (en spijkerlatten) - losliggend marmoleum (deels met board ondervloer) verwijderen - dekvloer geveegd opleveren


Vloer leggen en vloeronderhoud Amstelveen
donderdag 09 juni 2022

Cement dekvloer inclusief vezel 55m2 leggen

Cementdekvloer inclusief vezel 55m2 laten leggen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Lopik
maandag 06 juni 2022

Cement dekvloer voor de gehele beneden verdieping.

Het vloeroppervlak van de gehele beneden verdieping is 100m2 en de vloer word 10 cm dik.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oldebroek
maandag 06 juni 2022

Zand cement vloer aanbrengen 28m2

In onze schuur moet een zandcement dekvloer komen. 5 cm hoogte en 28 m2 oppervlakte.


Vloer leggen en vloeronderhoud Raamsdonksveer
vrijdag 03 juni 2022

Cement dekvloer storten (52m2)

Ik zoek een vakman die voor mij 52m2 aan cement dekvloer kan storten. Graag 5 cm dikte. Het betreft een appartement op de eerste verdieping.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hilversum
maandag 30 mei 2022

Zandcementdekvloer 28m2 begane grond

Ik wil een zandcementvloer op de begane grond van de woning. De vloer moet zo dun mogelijk boven de verwarmingsbuizen (25-30mm). Ik zou dit graag zo spoedig mogelijk laten doen (+-1 maand) De samenstelling/opbouw van de vloer is als volgt: - balken om de 600 mm - lewis zwaluwstaart - vlechtmat 6 mm - vloeverwarmingsbuis 26 mm


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
maandag 30 mei 2022

Grindvloer plaatsen (25 m2)

Wij willen een grindvloer laten aanbrengen in een kamer van 25 m2. Ondergrond is een cementdekvloer. Geen vloerverwarming. Kunt u hiervoor een offerte uitbrengen?


Vloer leggen en vloeronderhoud Engwierum
vrijdag 27 mei 2022

Vloer egaliseren

Over ca 10 tot 12 maanden wordt ons nieuwbouwhuis in Muiden opgeleverd. Het wordt een vierkante doos met een begane grond en één verdieping: vrij rechttoe rechtaan dus. Op elke verdieping willen we één aansluitende vloer. De oppervlakte is 200 tot 220 m2 (afhankelijk van het al of niet meenemen van de berging en technische ruimte). In ons huidige huis, ook nieuwbouw toen we er in gingen, hebben we al 25 jaar op alle verdiepingen een grindvloer en die vinden we erg mooi door de structuur en de kleurmenging. Maar een grindvloer is te hard om op sokken of blote voeten te lopen. Bovendien zijn er scheuren in ontstaan doordat de, speciaal daarvoor versterkte nieuwbouwvloer toch hier en daar werkt. Een troffelvloer lijkt in opzet en kleurmogelijkheden wat op een grindvloer en bovendien elastisch genoeg om scheuren te voorkomen en daarom willen we uitzoeken of dat een goede optie is voor ons. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Welke vlakken wil je bekleden met steentapijt?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Muiden
woensdag 25 mei 2022

Zandcement dekvloer met vloerverwarming en pvc

Goedemorgen, wij willen op een zo kort mogelijke termijn een Zandcement dekvloer laten leggen van pakweg 3-4 cm. Hierin willen wij ook vloerverwarming laten infrezen en daaroverheen willen we graag nog een pvc vloer laten leggen. Graag zou ik horen wat dit (ongeveer) zou kosten en op welke termijn dit zou kunnen. Gaat om een +- 45 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Purmerend
Offertes aanvragen