Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
chapevloer

Cementdekvloer

Op zoek naar een cementdekvloer? Casius geeft je de benodigde informatie, van handige tips & tricks tot opmaat gemaakte offertes.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. 
Zo storten zij niet alleen de nieuwe cementdekvloer, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je nieuwe laminaat in wil laten leggen? Of wil je de badkamer betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat is een cementdekvloer?

Een cementdekvloer wordt ook wel een zandcementvloer of smeervloer genoemd. Door een cementdekvloer te storten, kunnen oneffenheden in de vloer rechtgetrokken worden, maar kan ook een gewenste hoogte bereikt worden.

Heb je een stabiele en egale ondervloer nodig voor bijvoorbeeld een tegelvloer of een gietvloer? Dan is een cementdekvloer de oplossing.

Een cementvloer is bestendig tegen vocht en kan snel worden aangebracht. Soms is er na het aanbrengen van de dekvloer nog afwerking nodig, zoals het gladschuren van het oppervlak.
Plan je om vloerverwarming aan te laten leggen? Een cementdekvloer en vloerverwarming zijn goed te combineren.

Cementdekvloer kosten

De prijs van een cementdekvloer wordt bepaald door de grootte van het oppervlak, de dikte van de laag en de afwerking ervan. Daarom worden de prijzen vaak aangegeven in vierkante meters. In de tabel hieronder geven wij je een indicatie van de kosten, inclusief btw, voor het aanbrengen van een cementdekvloer.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Dikte cementdekvloer Prijs per m² exclusief opruwen Prijs per m² inclusief opruwen
30mm €20 - €25 €30 - €35
40mm €20 - €25 €35 - €40
50mm €25 - €30 €40 - €45
60mm €30 - €35 €40 - €45
70mm €30 - €35 €45 - €50
80mm €35 - €40 €45 - €50
90mm €35 - €40 €50 - €55
100mm €40 - €45 €55 - €60

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

165 Cementdekvloer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Cementdekvloer: opruwen of niet?

Voor sommige vloerbedekkingen is het nodig de cementdekvloer op te ruwen, zodat de bovenlaag – bijvoorbeeld tegels of tapijt – beter kan hechten. De cementdekvloer kan ook iets opgeruwd worden om kleine oneffenheden te egaliseren en de grond waterpas te krijgen.

Voordat bijvoorbeeld een gietvloer wordt gegoten, is het belangrijk dat de cementdekvloer niet alleen waterpas is, maar ook opgeruwd.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een cementdekvloer

maandag 25 september 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

3 badkamers van 6 m2 en 1 badkamer van 15 m2 en een wc van 2 m2 op cementdekvloer met vloerverwarming Op welke ondergrond moet de vloer geplaatst worden?: Vaste. stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton, ...) In wat voor ruimte wordt de vloer geplaatst?: Woonruimte Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m² In welk type gietvloer / naadloze vloer heb je interesse?: Terrazzo / granito


Vloer leggen en vloeronderhoud Mook
maandag 25 september 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Op welke ondergrond moet de vloer geplaatst worden?: Er moet nog een dekvloer geplaatst worden In wat voor ruimte wordt de vloer geplaatst?: Woonruimte Wat is de oppervlakte van de vloer?: Minder dan 10 m² In welk type gietvloer / naadloze vloer heb je interesse?: Terrazzo / granito


Vloer leggen en vloeronderhoud Santpoort-Noord
maandag 25 september 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Begaande grond bestaande uit natuursteen tegels willen wij een transparante epoxy laag hebben zodat de vloer naadloos/ voegloos is Op welke ondergrond moet de vloer geplaatst worden?: Vaste. stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton, ...) In wat voor ruimte wordt de vloer geplaatst?: Woonruimte Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m² In welk type gietvloer / naadloze vloer heb je interesse?: Polyurethaan gietvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Nieuw Vennep
maandag 25 september 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Op welke ondergrond moet de vloer geplaatst worden?: Vaste. stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton, ...) In wat voor ruimte wordt de vloer geplaatst?: Woonruimte Wat is de oppervlakte van de vloer?: Minder dan 10 m² In welk type gietvloer / naadloze vloer heb je interesse?: Terrazzo / granito


Vloer leggen en vloeronderhoud Eindhoven
maandag 25 september 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Op welke ondergrond moet de vloer geplaatst worden?: Vaste. stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton, ...) In wat voor ruimte wordt de vloer geplaatst?: Woonruimte Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m² In welk type gietvloer / naadloze vloer heb je interesse?: Betonlook gietvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
vrijdag 22 september 2023

Vloer egaliseren

Bestaande plavuizenvloer + zandcement afdekvloer (met vloerverwarming) verwijderen en vervolgens nieuwe vloer (Afdekvloer + vloerverwarming + PVC afwerking) aanleggen. Hoeveel vierkante meter chape moet er geplaatst worden?: 45 Wat is de gewenste dikte van de chape?: Vervangen van bestaande zandcement afdekvloer. Zal zo'n 40-50mm zijn. Wat is de te bekleden oppervlakte?: tussen 30 en 100 m² Wat wil je bekleden?: vloeren Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Vlaardingen
maandag 18 september 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Terrazzo in de hal en toilet. Ruim 9 m2. Op welke ondergrond moet de vloer geplaatst worden?: Vaste. stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton, ...) In wat voor ruimte wordt de vloer geplaatst?: Woonruimte Wat is de oppervlakte van de vloer?: Minder dan 10 m² In welk type gietvloer / naadloze vloer heb je interesse?: Terrazzo / granito


Vloer leggen en vloeronderhoud Zwolle
maandag 18 september 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Op welke ondergrond moet de vloer geplaatst worden?: Vaste. stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton, ...) In wat voor ruimte wordt de vloer geplaatst?: Woonruimte Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m² In welk type gietvloer / naadloze vloer heb je interesse?: Acrylaat gietvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoensbroek
maandag 18 september 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Wij gaan ergens in Maart 2024 beginnen met de bouw van ons nieuwe huis. Gereed 10e maand 2024! Momenteel twijfel ik nog tussen PVC-Klik Laminaat (Visgraat) en een Giet-vloer. Ik was erg gecharmeerd van de Marmer-look vloer. Oppervlakte begane grond zal ca. 70 m2 zijn. Dit is alles inclusief, dus ook Toilet, Hal en Bijkeuken. Kantoor en boven verdiepingen doen we wel met PVC-Klik Laminaat. Op welke ondergrond moet de vloer geplaatst worden?: Vaste. stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton, ...) In wat voor ruimte wordt de vloer geplaatst?: Woonruimte Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m² In welk type gietvloer / naadloze vloer heb je interesse?: Polyurethaan gietvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Wateringen
maandag 18 september 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Nieuwbouw woning 1e verdieping 42 m2 (incl badkamer) 2e verdieping 34 m2 PU gietvloer in zand kleur, met lichte vegen Op welke ondergrond moet de vloer geplaatst worden?: Vaste. stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton, ...) In wat voor ruimte wordt de vloer geplaatst?: Woonruimte Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m² In welk type gietvloer / naadloze vloer heb je interesse?: Polyurethaan gietvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Maassluis
vrijdag 15 september 2023

Cementdekvloer over de vloerverwarming leggen.

Ik zoek een specialist die ca. 80² kan leggen. De vloer moet over de vloerverwarming gelegd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
donderdag 14 september 2023

Vloer egaliseren

Het gaat om het leggen van een cementdekvloer in een oude varkenssstal in Sevenum, gemeente Horst aan de Maas, Limburg. Oppervlakte is 110m2. Heet gaat om het egaliseren/repareren van een vloer van een hobbyruimte


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
maandag 11 september 2023

Cement dekvloer aanleggen

Ik zoek een bedrijf dat op korte termijn een zandcement vloer kan leggen in de schuur Mag over straattegelvloer heen, eventueel met bewapwning


Vloer leggen en vloeronderhoud Rozenburg
maandag 11 september 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Buiten plaat gewepend beton 3 x 2,5 m, willen egaliseren te netjes maken met nieuwe gelegd tuin tegels Op welke ondergrond moet de vloer geplaatst worden?: Vaste. stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton, ...) In wat voor ruimte wordt de vloer geplaatst?: Terras Wat is de oppervlakte van de vloer?: Minder dan 10 m² In welk type gietvloer / naadloze vloer heb je interesse?: Cementgebonden vloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
maandag 11 september 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Geen enkel idee of dit de juiste vloer is voor de toepassing Op welke ondergrond moet de vloer geplaatst worden?: Vaste. stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton, ...) In wat voor ruimte wordt de vloer geplaatst?: Terras Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m² In welk type gietvloer / naadloze vloer heb je interesse?: Epoxy gietvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Alblasserdam
maandag 11 september 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Ondergrond: anhydrietvloer. Nieuwbouw verwachte oplevering: eind december 2023. Netto oppervlak voor gietvloer 175m2 Als kan graag ook plinten erbij van ongeveer 128 meter Op welke ondergrond moet de vloer geplaatst worden?: Vaste. stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton, ...) In wat voor ruimte wordt de vloer geplaatst?: Woonruimte Wat is de oppervlakte van de vloer?: Meer dan 100 m² In welk type gietvloer / naadloze vloer heb je interesse?: Polyurethaan gietvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Helmond
maandag 11 september 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Op welke ondergrond moet de vloer geplaatst worden?: Vaste. stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton, ...) In wat voor ruimte wordt de vloer geplaatst?: Woonruimte Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m² In welk type gietvloer / naadloze vloer heb je interesse?: Terrazzo / granito


Vloer leggen en vloeronderhoud Harderwijk
woensdag 06 september 2023

Cementdekvloer aanbrengen

Het aanbrengen van cementdekvloer, zodat deze op dezelfde hoogte komt als de huidige naast gelegen cementdekvloer. Dite van de dekvloer is circa 70mm en 9m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Epse
woensdag 30 augustus 2023

Cementdekvloer aanstorten

Het aanbrengen van cementdekvloer, zodat deze op dezelfde hoogte komt als de huidige naast gelegen cementdekvloer. Dite van de dekvloer is circa 70mm


Vloer leggen en vloeronderhoud Epse
maandag 28 augustus 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Goedenavond, Via Google ben ik op uw site terechtgekomen, omdat wij geïnteresseerd zijn in een terrazzo vloer. Wij gaan eind van het jaar beginnen aan de renovatie van onze woning. Er komt een nieuwe betonvloer in met vloerverwarming en wij zouden graag in de gang en het toilet een terrazzo vloer willen hebben. Wij willen graag een vloer met de oude en authentieke uitstraling. (zwart wit met een mozaïek rand). Het gaat om ongeveer 13-15m2 en ik vroeg me af of het mogelijk is om prijsindicatie te ontvangen? Alvast bedankt voor uw reactie! Groeten Robert Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Nee, ik word binnen de 3 maanden eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Baarn
woensdag 23 augustus 2023

Vloer egaliseren

We willen de nieuw gestorte zandwegen dekvloer (vloerverwarming) laten egaliseren om er pvc plakvloer overheen te leggen. Woonkamer/keuken en gang. Totaal ongeveer 71m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Hilversum
maandag 21 augustus 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Na ernstige waterlekkage moeten wij zowel de eerste etage als begane grond opnieuw van vloerbedekking voorzien. De oppervlakte zijn ca 2x 60 m (vierkante meter) Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
maandag 21 augustus 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Beste Vloer-Gigant, Wij willen graag weten wat het kost om vloerverwarming icm een (gesealde) grindvloer aan te leggen in onze recreatiewoning in Putten (gelderland). De woning is uit 2005. De woning heeft nu een aantal radiatoren. Een betonnen vloer, ik denk met een cementdekvloer. Het gaat om ca. 45 m2. Ik hoor graag van u. gr. Martijn Roelands


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
maandag 21 augustus 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

We hebben een cementdekvloer 45m2 ongeveer welke nog 13 weken moet drogen en aansluitend op zelfde hoogte een klein deel fermacel 5m2 ongeveer we weten dat dit nooit naadloos een gietvloer kan worden dus zullen op die rand een afwerking moeten bedenken.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amersfoort
maandag 21 augustus 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Na verbouwing (deze is gestart) zouden we graag een terrazzovloer laten aanbrengen (vloerverwarming) in voorportaal/toilet en keuken/bijkeuken. De keuken is 535 bij 138, de bijkeuken is 200.bij 170. De hal plus toilet is 370 bij 97. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Zeist
maandag 21 augustus 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
dinsdag 15 augustus 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Hal van gerenoveerde woning met een oppervalkte van ongeveer 8m2. Welke vlakken wil je laten bekleden?: vloeren Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Barendrecht
maandag 14 augustus 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Badkamer vloer van maar 5m2. Inclusief inloopdouche met dus een verloop. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Broek in Waterland
maandag 14 augustus 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

I have water damage on my laminaat. Looking for pricing on replacing the floor with a cement look one preferably resistant to water damage (old building) and with possibility of heating in the floor. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
maandag 14 augustus 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Aanvraag is voor een badkamer vloer van 4m2 , met een zandcement onder vloer ( niet egaal ) Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Welke vlakken wil je laten bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Bunschoten Spakenburg
Offertes aanvragen