Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
chapevloer

Cementdekvloer

Op zoek naar een cementdekvloer? Casius geeft je de benodigde informatie, van handige tips & tricks tot opmaat gemaakte offertes.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. 
Zo storten zij niet alleen de nieuwe cementdekvloer, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je nieuwe laminaat in wil laten leggen? Of wil je de badkamer betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat is een cementdekvloer?

Een cementdekvloer wordt ook wel een zandcementvloer of smeervloer genoemd. Door een cementdekvloer te storten, kunnen oneffenheden in de vloer rechtgetrokken worden, maar kan ook een gewenste hoogte bereikt worden.

Heb je een stabiele en egale ondervloer nodig voor bijvoorbeeld een tegelvloer of een gietvloer? Dan is een cementdekvloer de oplossing.

Een cementvloer is bestendig tegen vocht en kan snel worden aangebracht. Soms is er na het aanbrengen van de dekvloer nog afwerking nodig, zoals het gladschuren van het oppervlak.
Plan je om vloerverwarming aan te laten leggen? Een cementdekvloer en vloerverwarming zijn goed te combineren.

Cementdekvloer kosten

De prijs van een cementdekvloer wordt bepaald door de grootte van het oppervlak, de dikte van de laag en de afwerking ervan. Daarom worden de prijzen vaak aangegeven in vierkante meters. In de tabel hieronder geven wij je een indicatie van de kosten, inclusief btw, voor het aanbrengen van een cementdekvloer.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Dikte cementdekvloer Prijs per m² exclusief opruwen Prijs per m² inclusief opruwen
30mm €20 - €25 €30 - €35
40mm €20 - €25 €35 - €40
50mm €25 - €30 €40 - €45
60mm €30 - €35 €40 - €45
70mm €30 - €35 €45 - €50
80mm €35 - €40 €45 - €50
90mm €35 - €40 €50 - €55
100mm €40 - €45 €55 - €60

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

165 Cementdekvloer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Cementdekvloer: opruwen of niet?

Voor sommige vloerbedekkingen is het nodig de cementdekvloer op te ruwen, zodat de bovenlaag – bijvoorbeeld tegels of tapijt – beter kan hechten. De cementdekvloer kan ook iets opgeruwd worden om kleine oneffenheden te egaliseren en de grond waterpas te krijgen.

Voordat bijvoorbeeld een gietvloer wordt gegoten, is het belangrijk dat de cementdekvloer niet alleen waterpas is, maar ook opgeruwd.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een cementdekvloer

dinsdag 21 maart 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Betreft een garage wat gebruikt wordt voor opslag en parkeren van auto's. 15.5 m lang bij 10.9 breed. Ondergrond is beton met vloerverwarming. Puur om onderhoud vriendelijker te maken zoeken wij een voordelige en mooie oplossing voor een strakke vloer. Suggesties voor andere vloersoorten zijn welkom. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: garage / kelder Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Geervliet
dinsdag 21 maart 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Graag nieuwe toplaag in kleur wegens slijtage huidige gietvloer Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Heesch
maandag 20 maart 2023

Cementdekvloer aanbrengen

Ca. 33m2 cementdekvloer van ca 50mm. Op hele korte termijn uit te voeren.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
maandag 20 maart 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Woonkamer van 64m2 er word eerst nog een vloerverwarming gevreesd.. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: er moet nog een dekvloer geplaatst worden Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Hillegom
vrijdag 17 maart 2023

Zand cement vloer leggen 55m2

Ik wil graag een zand cementvloer laten leggen. Hij komt over de vloerverwarming heen. Op de cementdekvloer komt een nieuwe PVC vloer. Hij moet ongeveer 5cm dik worden, ongeveer 55m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Lelystad
dinsdag 14 maart 2023

Vloer egaliseren

Ik zou graag uw offerte krijgen voor een troffel vloer voor de benedenverdieping van ca 40m2 in Ulvenhout (gemeente breda) Voorwerk: Er ligt op ca 15m2 verlijmt pvc wat er af moet. Overige vloer ligt nu los hout op cementdekvloer, dat zal ik zelf verwijderen. Kunt u ook met electrische vloerverwarming plaatsen? Meterkast zit in de hal waar ook de troffelvloer komt Wat is de termijn dat u tijd heeft om dit eventueel te doen? Mvg Joyce van Dijk Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Welke vlakken wil je bekleden met steentapijt?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Ulvenhout
dinsdag 14 maart 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Goedemorgen, Eind juni/begin juli dit jaar krijgen wij de sleutel van ons nieuwbouwhuis in Den Haag. In de badkamer zouden wij graag een mooie gietvloer laten plaatsen in de kleur wit/gebroken wit. Onze badkamer is 11m2. De badkamer wordt casco opgeleverd met een beton vloer en er zal vloerverwarming worden geplaatst. Graag ontvangen wij offertes om te zien of wij hierin iets voor elkaar kunnen betekenen. Advies welk type gietvloer het best gelegd kan worden in een badkamer zijn natuurlijk welkom! Alvast hartelijk bedankt! Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: er moet nog een dekvloer geplaatst worden Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
maandag 13 maart 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Het betreft een badkamer, voorzien van bad en inloopdouche. Onder bad niet nodig. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Buurmalsen
maandag 13 maart 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Momenteel is er alleen een betonvloer aanwezig. Waarschijnlijk moet die ook geëgaliseerd worden. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: winkel / horeca / kantoor Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
vrijdag 10 maart 2023

Zandcement dekvloer

Zandcement op bestaande betonnen ondervloer. Vloerverwarming wordt voorafgaand gelegd. Totaal opp zo’n 45m2. Dikte 7cm


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam Zuidoost
woensdag 08 maart 2023

Leggen van grindvloer (65 m2)

Ik wil graag een grindvloer laten leggen over een beton/dekvloer in de kelderverdieping. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 60-65 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
dinsdag 07 maart 2023

Opvullen van beschadigde cementdekvloer (75 m2)

Ik wil de cementdekvloer van mijn woning weer strak laten maken en eventueel laten opvullen. Door het verwijderen van de ondergrond die bestaat uit spaanplanen is de vloer namelijk deels beschadigd. Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 75 m2. Daarnaast wil ik vloerverwarming laten infrezen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oldekerk
dinsdag 07 maart 2023

Zandcementdekvloer aanbrengen 38m2

zand cement dekvloer laten leggen van 38 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rockanje
maandag 06 maart 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Nieuwbouwhuis gekocht - dat is casco opgeleverd. Ik zoek een strak uiterlijk - ben eigenlijk op uw site beland doordat ik op zoek was naar negatieve / ingewerkte plinten. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Welke vlakken wil je laten bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
maandag 06 maart 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

We hebben een fundering van (ongeveer) 40m2 gevlinderd beton onder onze overkapping. Graag zou ik deze willen behandelen met een epoxylaag (RAL 7016). De volgende vragen waar u mij wellicht mee kan helpen: Ik neem aan dat ik een primer dien te gebruiken, is dit zo en welke hoeveelheid adviseert u te bestellen? Kan ik uw product gebruiken voor bovenstaande toepassing en hoeveel adviseert u mij te bestellen (is dit vorstbestendig)? Om gladheid te voorkomen, vroeg ik mij af of ik iets door de epoxy kan doen (fijn zand?) om gladheid te voorkomen? Graag verneem ik jullie reacties zodat ik de juiste producten in de juiste hoeveelheden kan bestellen. Mocht u andere adviezen hebben, schroom niet deze te delen ?. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: terras Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Boxtel
maandag 06 maart 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Terrazzo vloer voor +/- 10 m2 op BG gang en wc op net gerealiseerde cementenvloer met vloerverwarming. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Zaandam
maandag 06 maart 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: er moet nog een dekvloer geplaatst worden Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Hoorn
maandag 06 maart 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

We hebben nu een epoxy giet vloer. We willen graag een vloer met betonlook Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Welke vlakken wil je laten bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Aalsmeer
dinsdag 28 februari 2023

70 m2 dekvloer leggen

Voor een verbouwing van ons appartement zoeken wij een bedrijf dat een dekvloer kan storten. Wij willen een dekvloer op onze vloerverwarming met noppenplaat van 6cm dik. Oppervlakte is minder dan 70m2. Liefst hebben wij lichtgewicht dekvloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Alphen aan den Rijn
dinsdag 28 februari 2023

Vloerverwarming infrezen & gietvloer leggen 44m2

Wij willen graag vloerverwarming laten aanbrengen met daaroverheen een gietvloer. Ik denk dat de de vloerverwarming ingefreesd moet worden. Ik heb graag dat de vakman mee adviseert over wat geschikt is voor onze woning. Het gaat om ongeveer 44m2. De ondervloer is een cementdekvloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
maandag 27 februari 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Ik wil graag een gietvloer laten leggen. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Delden
maandag 27 februari 2023

Gietvloer leggen

Vloer wc 1.75m2, vloer badkamer 6.92m2 beide met opstaande randen. Totaal drie drempels (deuren). douche heeft een drain met een inmiddels aflopend vlak naar de drain toe. En we willen in de zelfde samenstelling stenen een keukenblad hoek 2 meter en 3 meter lengtes. Geen waterkering, wel uitsparing kraan, kooktoestel en afwasbak. 1 kleurstelling geen verschillende kleuren etc. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Vriescheloo
zondag 26 februari 2023

Vloer egaliseren

Wil graag de bestaande ruwe betonnen vloer door u laten egaliseren in appartement op 2e (bovenste) verdieping, vermoed dat 1-1.5 cm voldoende is, daarna ga ik zelf vloerverwarming op geïsoleerde noppenplaten plaatsen, en mag u er een cementen dekvloer van 6 cm op afwerken. Graag offerte gesplitst in egaliseren en dekvloer van 6 cm storten. Welke dikte moet geëgaliseerd worden?: tussen 1 en 5 cm Wat is de totale oppervlakte?: 65 Wat is de gewenste dikte van de dekvloer?: 6 cm Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Groningen
maandag 20 februari 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Terrazzovloer in een (nieuwe) badkamer, afmeting nog niet bekend (ca. 2,5 x 2,5 m) Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
maandag 20 februari 2023

Zandcementvloer leggen 66m2 (3,5cm)

Ik wil graag over mijn vloerverwarming een zandcementdekvloer laten plaatsen. Hij moet 3,5cm worden. Het gaat om 66m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoogerheide
vrijdag 17 februari 2023

zandcement dekvloer leggen

Wat zijn de totale kosten voor een ongeveer 40m2 meter zandcement dekvloer van 6cm?


Vloer leggen en vloeronderhoud Arnhem
dinsdag 14 februari 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Gietvloer in kantine en kantoor. Vloer op 2 verdiepingen. Vloer is al geëgaliseerd moet nog wel geschuurd worden Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: winkel / horeca / kantoor Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Nieuw Vennep
maandag 13 februari 2023

Vloer storten op vloerverwarming

Ik wil graag dekvloer laten storten op gelegd vloerverwarming. Oppervlakte is ongeveer 40 m2, maximaal 45mm hoogte


Vloer leggen en vloeronderhoud Arnhem
maandag 13 februari 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Graag willen wij in de hal en kleine bijkeuken terrazzo laten leggen. De woonkamer wordt verbouwd per april en er komt over de gehele verdieping een betonvloer. De oude vloer wordt eruit gehaald. We willen de vloer graag per juni 2023 ongeveer. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Bussum
dinsdag 07 februari 2023

Gietvloer aanbrengen 130m2

Wil een epoxy coating op de vloer in een nieuwbouwpand 130 m2 Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: garage / kelder Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Wageningen
Offertes aanvragen