Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Chape Egaliseren

Cementdekvloer

Cementdekvloer

Op zoek naar een cementdekvloer? Casius geeft je de benodigde informatie, van handige tips & tricks tot opmaat gemaakte offertes.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. 
Zo storten zij niet alleen de nieuwe cementdekvloer, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je nieuwe laminaat in wil laten leggen? Of wil je de badkamer betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat is een cementdekvloer?

Een cementdekvloer wordt ook wel een zandcementvloer of smeervloer genoemd. Door een cementdekvloer te storten, kunnen oneffenheden in de vloer rechtgetrokken worden, maar kan ook een gewenste hoogte bereikt worden.

Heb je een stabiele en egale ondervloer nodig voor bijvoorbeeld een tegelvloer of een gietvloer? Dan is een cementdekvloer de oplossing.

Een cementvloer is bestendig tegen vocht en kan snel worden aangebracht. Soms is er na het aanbrengen van de dekvloer nog afwerking nodig, zoals het gladschuren van het oppervlak.
Plan je om vloerverwarming aan te laten leggen? Een cementdekvloer en vloerverwarming zijn goed te combineren.

Cementdekvloer kosten

De prijs van een cementdekvloer wordt bepaald door de grootte van het oppervlak, de dikte van de laag en de afwerking ervan. Daarom worden de prijzen vaak aangegeven in vierkante meters. In de tabel hieronder geven wij je een indicatie van de kosten, inclusief btw, voor het aanbrengen van een cementdekvloer.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Dikte cementdekvloer Prijs per m² exclusief opruwen Prijs per m² inclusief opruwen
30mm €20 - €25 €30 - €35
40mm €20 - €25 €35 - €40
50mm €25 - €30 €40 - €45
60mm €30 - €35 €40 - €45
70mm €30 - €35 €45 - €50
80mm €35 - €40 €45 - €50
90mm €35 - €40 €50 - €55
100mm €40 - €45 €55 - €60

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

165 Cementdekvloer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Cementdekvloer: opruwen of niet?

Voor sommige vloerbedekkingen is het nodig de cementdekvloer op te ruwen, zodat de bovenlaag – bijvoorbeeld tegels of tapijt – beter kan hechten. De cementdekvloer kan ook iets opgeruwd worden om kleine oneffenheden te egaliseren en de grond waterpas te krijgen.

Voordat bijvoorbeeld een gietvloer wordt gegoten, is het belangrijk dat de cementdekvloer niet alleen waterpas is, maar ook opgeruwd.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een cementdekvloer

maandag 24 januari 2022

Zandcement dekvloer leggen ~13m2

Ik zou graag een offerte willen ontvangen voor het leggen van een zandcement dekvloer 8cm dik/13m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Midwoud
maandag 24 januari 2022

Cement dekvloer van 2 cm dik

Cement dekvloer laten leggen het gaat om 45 m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Nunspeet
zondag 23 januari 2022

Zandcement dekvloer egaliseren 80m2

Na het verwijderen van tegels wat wij zelf doen, zoeken wij een vakman voor zandcement dekvloer egaliseren 80 m2 laagdikte ongeveer 6 mm.


Vloer leggen en vloeronderhoud 's-Gravendeel
zaterdag 22 januari 2022

Zandcementdekvloer 100m2 en 70mm dik

Cement dekvloer van 70 mm dik op nieuwe betonvloer waarop vloerverwarmingsslangen. Het betreft begane grond, circa 100 m2 verdeeld over 5 vertrekken.


Vloer leggen en vloeronderhoud Dirksland
zaterdag 22 januari 2022

Nieuwe dekvloer

Dit jaar gaan wij de beneden etage verbouwen. Alles gaat eruit tot aan het kale betond. Dan moet er een nieuwe beton dekvloer gestort worden. Hierop willen we graag infrarood vloerverwarming over de gehele oppervlakte 60m2 De vloer word als afwerking gestoffeerd met een PVC vloer, deze word verlijmd


Vloer leggen en vloeronderhoud Sassenheim
vrijdag 21 januari 2022

Zandcementvloer 45m2

Wij krijgen 10 maart de sleutel van ons nieuwe huis en willen graag vloerverwarming aanleggen. Ik laat eerst een laag schuimbeton storten om vervolgens zelf de vloerverwarming aan te brengen. Ik zoek nog een partij die voor mij een dekvloer kan aanleggen ergens in april. Het gaat om ongeveer 45m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Buitenpost
donderdag 20 januari 2022

Cementdekvloer storten ( 85m2 ) + verwijderen en afvoeren huidige vloer

Storten van een nieuwe afdekvloer over een bestaande niet egale vloer. Plusminus 85 vierkante meter. Dikte 30 millimeter om daarna vloerverwarming in te vrezen. pakketvloer mag gesloopt en afgevoerd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Boskoop
woensdag 19 januari 2022

Cement dekvloer aanleggen (40m2)

Wij krijgen een nieuwe vloerverwarming en nu willen we een cement dekvloer eroverheen hebben. Het gaat om ongeveer 40m2. Wat zal dit gaan kosten?


Vloer leggen en vloeronderhoud Sliedrecht
woensdag 19 januari 2022

Egaliseren ca. 28m2

Graag ontvang ik een prijsopgaaf voor het egaliseren van de begane grond van een nieuwbouw woning. Ondergrond nieuwe cementdekvloer. Verwachtte uitvoering najaar 2022.


Vloer leggen en vloeronderhoud Vogelenzang
woensdag 19 januari 2022

Cementdekvloer (50+33m²) 5cm hoog

Hoi, op 1 maart wordt er een schuimbetonvloer gestort in onze hoofdwoning (ca 50 m2) én in de achterliggende vakantiewoning (33 m2, zelfde adres). Wij zouden zo spoedig mogelijk daarna een dekvloer willen hebben zodat we de week er op plavuizen kunnen leggen. De dikte zal 5 cm zijn.


Vloer leggen en vloeronderhoud Koedijk
dinsdag 18 januari 2022

Zandcement dekvloer storten (100m²)

Ik wil graag 100m² zandcement laten storten bovenop de verwarmingsbuizen, bij voorkeur wil ik dit een hoogte geven van 4 a 5cm


Vloer leggen en vloeronderhoud Zuid-Beijerland
maandag 17 januari 2022

Dekvloer leggen ~95m²

Nadat de elektrische vloerverwarming geplaatst is willen we graag een nieuwe cement dekvloer daaroverheen laten leggen en eventueel een gietvloer daar weer overheen. Het gaat om ongeveer 95m²


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
maandag 17 januari 2022

Spoed: Parket en tegelvloer leggen

Wij willen 45m2 lamelparket laten leggen op de benedenverdieping, de huidige vloer is een egale dekvloer. Ook moet er ca 5m2 tegelvloer in de keuken gelegd worden. Graag een offerte voor de totale kosten, maar ook voor alleen de stenen vloer of alleen parket is prima. De materialen zijn allemaal in huis


Vloer leggen en vloeronderhoud Zaandijk
zondag 16 januari 2022

Zandcement dekvloer storten ~13m2

Ik zoek een vakman voor het storten van een zandcement dekvloer. Het gaat in totaal om ca13m2(2 bij 6,5 m). Hij moet 4cm dik worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Gouda
vrijdag 07 januari 2022

Cement dekvloer leggen ~15m2

Graag wil ik een cement dekvloer laten leggen van +/_ 15m2, 7 cm dik.


Vloer leggen en vloeronderhoud Onstwedde
donderdag 06 januari 2022

Badkamer vloer en wanden betegelen (23m2)

Opzoek naar een tegelzetter voor 23 m2 tegelwerk, incl het storten van dekvloer ivm drain. Leidingen etc worden allemaal in gefreesd. De klus betreft enkel zetten van tegels en dekvloer storten. Het wordt casco opgeleverd, dus er hoeft niks verwijderd te worden


Vloer leggen en vloeronderhoud Huizen
woensdag 05 januari 2022

Zandcementdekvloer 21m2 (10cm dik)

Ik wil graag een zandcement dekvloer van ongeveer 10 centimeter dik, oppervlakte 21 vierkante meter.


Vloer leggen en vloeronderhoud Dirksland
dinsdag 04 januari 2022

Volledige vloer leggen op zandondergrond

We wonen in een heel oud huis (bj 1810) en willen de hele vloer eruit gaan halen. Dan willen we gelijk de houten vloer vervangen voor een betonvloer met isolatie en mogelijk vloerverwarming. Daar moet dan een nieuwe (liefst houten) dekvloer op komen. We hebben geen kruipruimte, wel een oude gewelfkelder. Die is toegankelijk via een luik en dat willen we zo houden. De oppervlakte is ongeveer 30m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Harderwijk
woensdag 29 december 2021

Zandcement dekvloer 130m2

Betreft: 130m2 begane grond 6cm dik op broodjes betonvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
maandag 27 december 2021

Verdiepingsvloer (beton) egaliseren 36m2

Ik zou graag de vloer op de 1e verdieping willen laten egaliseren. Het betreft een zandcement dekvloer, ongeveer 36m2 verdeeld over 2 slaapkamers en een overloop. De vloer is netjes, dus 2mm is naar mijn idee voldoende.


Vloer leggen en vloeronderhoud Beverwijk
maandag 27 december 2021

Zandcementdekvloer 133m2

Ik wil graag een zandcementdekvloer laten leggen over de vloerverwarming. Het gaat om een ruimte van 100m2, daar komt 6cm overheen en de andere ruimte is 33m2 en daar komt 13cm overheen. De datum staat vast op 11 maart. De vrachtwagen kan helemaal tot aan de deur. De vloer moet tegelklaar worden opgeleverd.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zevenbergen
zaterdag 25 december 2021

Cement dekvloer storten (2 x 100m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die 2 betonnen vloeren kan realiseren, voor 2 woningen. Voor beide woningen gaat het om 100m2, dus 200m2 in totaal.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
dinsdag 21 december 2021

Zandcement vloer egaliseren (~38m2)

Graag zou ik mijn cement dekvloer willen laten egaliseren. Het gaat om ongeveer 38m2. Wat gaat dit ongeveer kosten?


Vloer leggen en vloeronderhoud Haarlem
maandag 20 december 2021

Egaliseren 3 verdiepingen nieuwbouwwoning

Er dienen 3 verdiepingen geëgaliseerd te worden. Egaline moet aangebracht worden op de cement dekvloer. Betreft in totaal circa 230 m2. Voor ons wordt dit de topvloer dus het dient een beton look te zijn die opgeschuurd is. Bijgevoegd heb ik de tekening van de woning toegevoegd.


Vloer leggen en vloeronderhoud Heeze
zondag 19 december 2021

Cement dekvloer aanbrengen (~100m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die voor mij een cement dekvloer kan aanbrengen op de eerste verdieping. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 100m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Doetinchem
zondag 19 december 2021

Cementdekvloer 100m2 laten leggen.

In onze nieuwe woning willen wij graag een 150m2 cementdekvloer van 8 cm dik laten leggen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Kerkdriel
zondag 19 december 2021

Egaliseren en ophogen dekvloer (~65m2)

Mijn aanvraag betreft het egaliseren en tot 5mm ophogen van de bestaande cement dekvloer over ongeveer 65 m2. Dit i.v.m. aanleg vloerverwarming waarbij de vloer voor het infrezen egaal dient te zijn.


Vloer leggen en vloeronderhoud Huizen
vrijdag 17 december 2021

Betonvloer storten ~39m2

Beste, Voor mijn woning wil ik graag de houten begane grond vloer vervangen voor een betonvloer(~39m2). Als constructie wil ik gebruik maken van de PS-Renovatievloer standaard van VBI. Daar ik ook vloerverwarming wil en de hoogte opbouw beperkt is, zou ik deze graag in de betonvloer verwerken. Ik zie dat er vaak eerst een betonvloer wordt gemaakt en daarbovenop de vloerverwarming in een dekvloer. Echter wil ik graag de hoogte opbouw beperken. Daar een betonvloer ook netjes af te werken is vroeg ik me af of het nodig is om de vloerverwarming in een extra laag te verwerken? Kan dit niet direct in de betonlaag? Ik zou graag wat advies krijgen in de opbouw, zodat ik een duidelijke offerte voor het beton en afwerking kan aanvragen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Moordrecht
donderdag 16 december 2021

Terrazzo vloer leggen in badkamer (~3m2)

Ik wil graag een terrazzo badkamer vloer laten leggen van ca 3 m2. Er moet een normaal gecentreerd douchputje in opgenomen worden en er moet afschot worden voorzien. Ondergrond is een voorbereide cementdekvloer. Graag een inschatting van de kosten arbeid + materiaal.


Vloer leggen en vloeronderhoud Heiloo
zondag 12 december 2021

Vloer 25mm ophogen

60m2 begane grond met vloerverwarming op/in zandcement dekvloer graag 2,5 cm ophogen met egaline Graag een reactie, ook als het niet gaat lukken


Vloer leggen en vloeronderhoud Ermelo
Offertes aanvragen