Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Gevel isoleren methode

Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Moet je gevel gerenoveerd worden? Bij Casius vind je informatie, prijzen en kan je gratis en vrijblijvend een offerte opvragen bij een Erkende vakman bij jou in de buurt.

Zien je voegen van je huis er slecht uit of ontstaan er scheuren in je gevel? Dan is het verstandig om snel een gevelspecialist in te schakelen om verdere schade te beperken. Benieuwd wat je gevel renoveren inhoudt en wat het kost? Hieronder lees je er meer over.

De vakmannen via Casius staan dan ook voor je klaar om je te helpen bij kleine of grote klussen. Zo word je niet alleen geholpen met het renoveren, ze kunnen je ook helpen bij het impregneren van je buitengevel of het bekleden van je gevel. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de gevelspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een buitenmuur renovatie wilt? Wil je graag dat een gevelspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Gevelrenovatie kosten

Soms is het reinigen van je gevel niet voldoende om je gevel weer helemaal in goede conditie te brengen. In dat geval heb je een gevelrenovatie nodig. De kosten van gevelrenovatie lopen uiteen van €5 per m² tot €100 per m², afhankelijk van het project. Hieronder lees je de gemiddelde gevel renovatie prijzen per m² per werkzaamheid.

Let op: deze prijzen zijn indicaties en kunnen in de praktijk afwijken.

Werkzaamheid Kosten per m²
Voegen en impregneren €25
Voegen en renovatie schoorsteen €30
Renoveren, voegen en impregneren €35
Herstellen oorspronkelijke voegen en reinigen €45

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Gevelrenovatie

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden

Om een beeld te schetsen van de verschillende soorten projecten, hebben we hier een aantal situaties geschetst met de bijbehorende prijzen. Let op: deze prijzen zijn indicaties en kunnen in de praktijk afwijken.

Klein project

Als je jouw gevel volledig opnieuw laat voegen met platvol voegen (de voeg is gelijk met de voorzijde), betaal je gemiddeld €800 voor 60 m². Dit is inclusief btw en voorrijkosten.

Duurzaam project

Je hebt je gevel opnieuw laten voegen en je wilt daarna je voegwerk beschermen. Dan kan je de gevel laten impregneren. Voor voegen en impregneren van een gevel van 60 m² betaal je gemiddeld €1.420, inclusief btw en voorrijkosten.

Specifiek project

Heb je scheuren in je gevel? De voegen zouden dan moeten worden uitgehakt, de oude stenen moeten worden vervangen en daarna moet het weer opnieuw gevoegd worden. Daar betaal je voor een geveloppervlakte van 20 m² gemiddeld €3.100, inclusief btw en voorrijkosten.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een gevelrenovatie

zaterdag 15 januari 2022

Gevel renoveren en voegen 25m2

Wij willen de gevel laten renoveren en opnieuw laten voegen. Het gaat om een voortuin muurtje van 15 vierkante meter. De buren hebben er eentje van 10m2, die moet ook meegenomen worden.


Gevel- en metselwerk IJmuiden
vrijdag 14 januari 2022

Voegwerk herstellen 15m2

Ik wil graag de gevel renoveren. Het voegwerk verkeert, voor zover visueel zichtbaar, in een voldoende conditie maar is deels uitgespoeld. Er zijn op meerdere plaatsen gebreken opgemerkt. Deze willen ik graag laten herstellen. Het gaat om ongeveer 15m2.


Gevel- en metselwerk Arnhem
donderdag 13 januari 2022

Zijgevel renoveren

Een aantal stenen in de gevel zijn gebroken als gevolg van een verticale scheur van 4 meter lengte in de zijgevel, deze moet dus worden vervangen/herstelt. Welke metselwerken moeten uitgevoerd worden?: kleine metselwerken Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Amsterdam
woensdag 12 januari 2022

Houten gevelbekleding vervangen 100m2 + opnieuw voegen

Ik wil graag mijn gevel renoveren. Het is een houten wand en er zit geen steen achter dus we willen dit hout vervangen. Het is ongeveer 100m2. Het is denk ik hardhout. Een gedeelte van het gebouw moet ook opnieuw gevoegd.


Gevel- en metselwerk Vlaardingen
zaterdag 08 januari 2022

Gevels renoveren

Ik heb het idee dat onze Buitengevel niet goed geïsoleerd is. Graag laat ik een meting uitvoeren en ontvang ik een offerte voor het herstelwerk.


Gevel- en metselwerk Den Haag
vrijdag 07 januari 2022

110 m² gevel keimen

Ik wil mijn gevel laten renoveren en de muren laten keimen. Het gaat om een oppervlak van ongeveer 110m2. Het betreft dus buitenwerk.


Gevel- en metselwerk Oostburg
dinsdag 04 januari 2022

Gevels renoveren

Voorzijde en linkerzijde van onze oude dijkoning van ijsselsteentjes opnieuw voegen, andere zijdes zijn nog goed en volgt 1 of 2 jaar later oppervlakte 75m2 Kan eventueel foto’s opsturen. Wat is de oppervlakte van het uit te voeren voegwerk?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Ridderkerk
dinsdag 04 januari 2022

Gevels renoveren (17m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn gevels kan renoveren. Het betreft het reinigen, impregneren en het herstellen van de voegen. Het gaat om ongeveer 18m2.


Gevel- en metselwerk Huizen
maandag 03 januari 2022

Gevels renoveren

Ik zou graag een offerte ontvangen voor het renoveren van een gevel. Dit betekent, voegen verwijderen en vervangen en een aantal stenen vervangen. Gaat om 50 a 100 m2.


Gevel- en metselwerk Rossum
maandag 03 januari 2022

Crepi & cementbepleistering

Ik zoek een gevelspecialist die mijn gevels kan renoveren. Betreft een nieuwe koopwoning, moet gerenoveerd worden. Graag ercu crepi met blauwe hardsteen gevelplint. Zowel voorgevel (6m op +/- 4m) en de zijgevel (27m op +/- 4m)


Gevel- en metselwerk IJzendijke
zaterdag 01 januari 2022

Gevels renoveren

hoekwoning waarbij beperkt voegwerk hersteld moet worden. Reiniging van de hele woning en impregneren van de hele woning Wat is de oppervlakte van het uit te voeren voegwerk?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Purmerend
zaterdag 01 januari 2022

Gevels renoveren

Wij hebben onlangs een stuk aangebouwd. De aannemer heeft zeer slecht gevoegd. Allemaal bolletjes cement, oneffen, verkeerde kleur. Kortom, kaaiwerk. De aannemer zegt/belooft dit te herstellen met een borstel. Ik geloof dit niet meer en ga of zoek naar iemand die het vakkundig herstellen kan. Het gaat om een aanbouw, voornamelijk de zijgevel, plus een klein stukje (ongeveer 2 m2) op de voor en achtergevel. Het is een oppervlakte van ongeveer 25m2. De zijgevel bestaat uit begane grond en een verdieping met puntdak. Het metselwerk is een reguliere baksteen met een wit/grijze voeg. Deze willen we graag afstemmen op de woning zodat het een geheel vormt. Graag komen we in contact met een echte vakman die dit voor ons herstellen kan. Wat is de oppervlakte van het uit te voeren voegwerk?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Beuningen
woensdag 29 december 2021

Gevels renoveren 110m2

Bij de buitengevel van ons huis zijn de voegen kapot waardoor deze lekt. De oppervlakte van de gevel is 110m2. Het huidige materiaal is een spouwmuur die we willen laten isoleren tegen vocht.


Gevel- en metselwerk Arnhem
woensdag 29 december 2021

Crepi & cementbepleistering 400m2

Ik wil graag mijn gevel laten renoveren met crepi & cementbepleistering. Het gaat om ongeveer 400m2.


Gevel- en metselwerk Overslag
maandag 27 december 2021

Gevel reinigen en voegen

Ik wil graag de gevel renoveren. Voegwerk van een huis uit de jaren 70. We willen ook graag de gevel gereinigd hebben. Gaat ongeveer om 50 m2.


Gevel- en metselwerk Heemstede
maandag 27 december 2021

Gevels renoveren

Bestaande trespa gevelbekleding verwijderen en geheel nieuw rachelwerk met bouwfolie en afdichting inclusief nieuw trespa bekleden. Ook graag prijsopgave indien de gevel bekleed wordt met sandwichpanelen. Gaat ongeveer om 80 m2.


Gevel- en metselwerk Den Haag
vrijdag 24 december 2021

Gevels renoveren ~130m2

Hallo, het betreft een hoekhuis, waarvan mogelijk herstelwerkzaamheden bij de gevels uitgevoerd moet worden, maar zeker reinigen en daarna impregneren. Ik wil deze offerte gebruiken voor de subsidie verduurzaming en verbetering dat vanaf 10 januari aangevraagd kan worden. Is het nog mogelijk om voor die tijd een offerte te krijgen? Het gaat in totaal om ongeveer 130m2.


Gevel- en metselwerk Groningen
donderdag 23 december 2021

Gevels renoveren van 16m2

Ik wil de buitenkant van mijn zijmuur laten isoleren, deze bevat vocht problemen. Het oppervlakte van de muur is ongeveer 16m2.


Gevel- en metselwerk Den Bosch
dinsdag 21 december 2021

Voorgevelbeton renovatie ~5m2

Wij zoeken een vakman voor het renoveren van onze betonnen voorgevel. We hebben een huis uit 1963 gekocht, het beton van de voorgevel is gaan scheuren. Waardoor er nu een kleine lekkage is. Het gaat om ~5m2.


Gevel- en metselwerk Geldrop
vrijdag 17 december 2021

Gevels renoveren ~7600m2

Wij zoeken een specialist, voor het renoveren van de gevels van een winkelcentrum. Werkzaamheden - gevel stoomreiniger - herstel voegwerk - impregneren gevel Graag vaste prijs m2 te vermelden Het gaat om 7600m2 gevels dit is exclusief kozijnen.


Gevel- en metselwerk Huizen
dinsdag 14 december 2021

Gevels renoveren 25m2

Zoek een vakman voor het renoveren van mijn gevel. Gaat om uitslijpen, opnieuw voegen en eventueel sealen. Is in totaal ongeveer 25 m2.


Gevel- en metselwerk Veenendaal
maandag 13 december 2021

Gevels renoveren

In onze keuken hebben we plekken van doorslaand vocht, maar ook condens/schimmelplekken onderaan de plint. Graag een analyse naar oorzaak en oplossingsrichtingen. Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Gevel- en metselwerk Apeldoorn
maandag 13 december 2021

Schimmelplekken behandelen

Ik ben een huis aan het renoveren, uit 1915. Hier heb ik in het dakbeschot wat aanslag en schimmelplekken gevonden. Ik wil dit graag verholpen hebben of in ieder gevel kunnen achterhalen hoe dit opgelost kan worden en hoeveel dit zal gaan kosten.


Gevel- en metselwerk Zuidzande
donderdag 09 december 2021

Gevels renoveren

Van onze woonboerderij mogen de voegen worden vervangen door nieuw (83m2) Tevens zitten er op enkele plaatsen wat scheuren, welke direct gerepareerd mogen. De stenen mogen gereinigd. De voegreparatie kost qua uitvoering een mandag. (Is renovatiebedrijf bij geweest, maar door familieomstandigheden geen tijd) Werkzaamheden uitvoeren in overleg, waarschijnlijk voorjaar (Maar eerder mag ook)


Gevel- en metselwerk Nooitgedacht
woensdag 08 december 2021

Voor en achtergevel renoveren

Ik heb nu houten gevels en deze wil ik veranderen naar kunststof. Ik heb nu 2 kozijnen in de voorgevel maar wil hier 3 draaikiepramen in. De breedte van de voorgevel is ongeveer 4m, de gevels zijn goed bereikbaar.


Gevel- en metselwerk Groningen
dinsdag 07 december 2021

Gevels renoveren 50m2

50m2 voegwerk vernieuwen (uitslijpen voor zover nodig), momenteel knipvoeg, nieuwe voeg ook weer knipvoeg afhankelijk van de prijs, hoekhuis, bouwjaar 1927, begane grond + 1e verdieping, daarnaast op kopse kant ook 2e verdieping welke waarschijnlijk met steiger aan de muur bereikt moet worden. Liefst op korte termijn / zo snel mogelijk. Wat is de oppervlakte van het uit te voeren voegwerk?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Weesp
dinsdag 07 december 2021

Gevels renoveren (~150m2)

Mijn aanvraag betreft het volgende: 1. verbeteren steenstrips voorzijde woning en voegen 2. aanbrengen steenstrips op gevel en uitbouw met isolatie achterzijde woning 3. afwerken zijkanten woning met spachtelputz 4. eventueel garage afwerken met spachtelputz Het gaat om een totaalplaatje van ongeveer 150m2, grofweg geschat.


Gevel- en metselwerk Bilthoven
zaterdag 04 december 2021

Gevels renoveren

Achtergevel is op 1e verdieping bij verbouwen door eerdere bewoners van slaapkamer met raam en buitendeur tot badkamer met blinde muur en bovenraam, ooit deels voorzien van isolatieplaten met steenstrips. Dit deel muur is gaan werken waardoor voegen open komen te liggen en aansluiting zijkanten op oude bakstenen muur los lijkt te komen. Ben al met cement voegen gaan dichten, maar elders weer kieren. Oppervlak ca 2 x 3 mtr. Kunt er goed bij want uitbouw waar je op kunt staan. Moet waarschijnlijk gerenoveerd worden of herstel voegen? Gelijk kijken naar status isolatie. Zijn hier nog subsidies of premies voor? Huis is uit 1929. Is de gevel geschilderd?: ja, de gevel moet ook geschilderd worden Uit welk hoofdmateriaal bestaat de gevel?: bakstenen Wat is de oppervlakte van de gevel?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Roosendaal
dinsdag 30 november 2021

Gevels renoveren

Bij de schouw toont een grote vocht plek in het stucwerk. Oorzaak is waarschijnlijk het rookkanaal. Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Gevel- en metselwerk Rotterdam
zondag 28 november 2021

Gevels renoveren 35m2

Renovatie voegen (vervangen), herstel van enkele beschadigde gevelstenen, reinigen geven (zandstralen of schoonspuiten?), optie impregneren. Gaat om circa 35m2 (schatting). De gevel is deels boven een schuin dak. Voorkeur vooraf langskomen voor maken offerte. Wat is de oppervlakte van het uit te voeren voegwerk?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Bussum
Offertes aanvragen