Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Pleisterwerk Gevel

Pleisterwerk gevel

Pleisterwerk gevel

Vallen er stukken van het pleisterwerk van de gevel af? De stukadoors via Casius kunnen je hierbij helpen. Hieronder vind je meer informatie en kan je gratis offertes aanvragen.

Is je oude pleisterwerk van de gevel toe aan een renovatie? Of wil je het uiterlijk van je gevel aanpassen met gevel bepleistering? 

Gevel pleisterwerk is het aanbrengen van een laag pleisterwerk op de buitenmuur om de gevel egaal te maken. Hierdoor zijn bakstenen of oneffenheden niet meer zichtbaar.

De stukadoors via Casius helpen je graag bij het pleisteren van je gevel. Ze staan voor je klaar voor zowel grote of kleine stuc opdrachten. Ze helpen je niet alleen bij het bepleisteren van je gevel, maar plaatsen ook isolatie wanneer je dat graag wenst. Misschien heb je binnen ook een aantal muren of plafonds die toe zijn aan nieuwe bepleistering of een likje verf. Geen probleem daar kunnen ze je ook bij helpen. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de gevel wil laten bepleisteren? Wil je graag dat een stukadoor bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten pleisteren muur

De prijs voor je gevel laten bepleisteren is afhankelijk van verschillende zaken: de oppervlakte die bepleisterd moet worden, het soort gevelbepleistering, de dikte van de pleisterlaag, de gewenste afwerking en hoe lastig het soort pleisterwerk aan te brengen is. Verder speelt het ook mee of je wel of niet isolatie wil aanbrengen. Hieronder geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de stukadoors via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de ondergenoemde prijzen.

Kunstharspleister per m²:

 • Zonder isolatie: 72 euro (excl. BTW)
 • Met isolatie: 90 tot 110 euro (excl. BTW)

Minerale sierpleister per m²:

 • Zonder isolatie: 64 euro (excl. BTW)
 • Met isolatie: 80 tot 100 euro (excl. BTW)

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Pleisterwerk Gevel (1)

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Waarom zou je kiezen voor pleisterwerk?

Er zijn meerdere voordelen van pleisterwerk als gevel afwerking:

 • Betaalbaar: Gevelbepleistering is een betaalbare oplossing om de gevel mooi af te werken. 
 • Gevelisolatie: Wanneer je de gevel wil bepleisteren, kan je direct de gevel laten isoleren waarna de bepleistering eroverheen aangebracht zal worden.
 • Gevelrenovatie: Wanneer je gevel oud en beschadigd is, dan is dit een ideale manier om de gevel te renoveren. 
 • Vochtwerend: Gevelbepleistering laat geen vocht door. Ideaal wanneer je hier al last van hebt, maar ook om het te voorkomen. 

Waterdamp doorlatend: De waterdamp binnen in het huis wordt wél van binnen naar buiten doorgelaten. Dit is belangrijk voor de vochtregeling in huis.

Soorten gevelbepleistering

Op de markt zijn er verschillende soorten gevelbepleistering: een minerale sierpleister en kunstharspleister. Waar het verschil in zit is in de gebruikte bindmiddelen. 

 1. Kunstharspleister: Het bindmiddel bij kunstharspleister (synthetische sierpleister) bestaat uit kunsthars of siliconen. Een reden om voor kunstharspleister te kiezen is dat het elastischer is en minder gevoelig voor scheuren en vervuiling dan minerale sierpleister. Wanneer je oneffenheden wil bedekken, dan is minerale sierpleister wel weer geschikter dan kunsthars sierpleister. Dit komt doordat kunstharspleister dunner wordt aangebracht. 
 2. Minerale sierpleister: Het bindmiddel van minerale sierpleister is cement en/of kalk, aangevuld met zand, vulstoffen, kleurstoffen en water. Het voordeel is dat het een ecologisch product is met een dampopenheid en een waterkerende werking heeft. Dit soort sierpleister is gevoeliger voor algen, vuil, mossen, scheurvorming en het is minder flexibel dan kunstharspleister. Het voordeel is wel dat het dikker aangebracht kan worden dan kunstharspleister. Dit is ideaal wanneer je speciale afwerkingseffecten wil hebben of wanneer er oneffenheden weggewerkt moeten worden.

Mogelijke afwerkingen van gevelpleister

De gevel kan je op verschillende manieren afwerken afhankelijk van je eigen wensen. 

 1. Kleur
  Een kleur kan je gevel een mooie uitstraling geven. Je zou het misschien niet meteen denken, maar het soort kleur heeft invloed op de levensduur van de sierpleister. Zo is het dat meestal lichte kleuren geschikt zijn voor geïsoleerde gevelbepleistering. Donkere kleuren geven een hogere kans op scheurvorming, doordat ze voor meer thermische spanning kunnen zorgen. 
 2. Korrelgrootte
  Er zijn verschillende soorten texturen, van grof tot fijn. Des te fijner de korrel is, hoe egaler de buitenmuur zal zijn. Kies je voor minerale sierpleister? Dan is het mogelijk om een structuur erin te krabben. Dit heet dan ook wel krabpleister. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

De gevel kan je op verschillende manieren afwerken afhankelijk van je eigen wensen. 

 1. Kleur
  Een kleur kan je gevel een mooie uitstraling geven. Je zou het misschien niet meteen denken, maar het soort kleur heeft invloed op de levensduur van de sierpleister. Zo is het dat meestal lichte kleuren geschikt zijn voor geïsoleerde gevelbepleistering. Donkere kleuren geven een hogere kans op scheurvorming, doordat ze voor meer thermische spanning kunnen zorgen. 
 2. Korrelgrootte
  Er zijn verschillende soorten texturen, van grof tot fijn. Des te fijner de korrel is, hoe egaler de buitenmuur zal zijn. Kies je voor minerale sierpleister? Dan is het mogelijk om een structuur erin te krabben. Dit heet dan ook wel krabpleister. 


Twijfel je nog welke opties het beste zijn voor jouw situatie? Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan tot 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Recente aanvragen voor gevelbepleistering

vrijdag 21 januari 2022

Stucen buitengevels met isolatie ~180m2

Het stucen van de buitengevels met isolatie van ~180m2 (2 verdiepingen). buitenwerk Vierkante meter: 180 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Met isolatie+Alle afwerkingen


Stucwerk en spackspuiten Mijnsheerenland
zaterdag 15 januari 2022

Voorgevel stucen 5m2

Ik wil graag de voorgevel laten stucen. Het gaat om 5m2. Het mag afgewerkt worden met pleisterwerk.


Stucwerk en spackspuiten Beverwijk
zaterdag 15 januari 2022

Buitengevels nieuwbouw woning stucen ca. 300m2

Buitengevels van mijn nieuwbouw woning stucen. Het gaat in totaal om ~300m2. Vierkante meter: 300 Huidige ondergrond: Diverse ondergronden (casco) Gewenste afwerking: Pleisterwerk


Stucwerk en spackspuiten Brunssum
vrijdag 14 januari 2022

Gevels stucen (~350m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn buitengevels wit kan stucen. buitenwerk Vierkante meter: 350 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Pleisterwerk Vloeren afplakken Vierkante meter: 70


Stucwerk en spackspuiten Bilthoven
donderdag 13 januari 2022

Gevels kaleien ~70m2

Ik zoek een vakman voor het kaleien van de gevels. Het gaat in totaal om ~70m2. Welke oppervlakte moet gekaleid worden?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Stucwerk en spackspuiten Badhoevedorp
donderdag 13 januari 2022

Buitenmuur isoleren en stucen

zijgevel woning dient te worden voorzien van dikke isolatieplaten, waarbij boven de ramen rondingen moeten worden gemaakt, zoals bij de rest van het huis. Hierna dient e.e.a. te worden gestuct en, als nodig, wit te worden geschilderd buitenwerk Vierkante meter: 50 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Met isolatie+Alle afwerkingen


Stucwerk en spackspuiten Zwanenburg
donderdag 06 januari 2022

Stucwerk van 50m2 Behang werk van 31,2m2

Ons huis is in 2016 gebouwd. We gaan nu een uitbouw plaatsen. Het gehele plafond, 50m2, moet glad gestukt worden. Zijn nu gespoten betonplaten met een groef, in combinatie met stucplaten van de uitbouw. Verder moeten de wanden van de uitbouw en een stuk van de bestaande muur gestukt worden. (Zit nu renovlies behang op). 1 muur is 7x2,6 meter, 2e muur is +- 5x2,6m Verder stukjes achtergevel, die voornamelijk uit glas bestaat.


Stucwerk en spackspuiten Ridderkerk
donderdag 06 januari 2022

Stucwerk zijgevel vernieuwen 25m2

Wij hebben een huis uit 1912 waarvan de zijgevel vanaf ongeveer de tweede verdieping tot de nok gestuct is. Hier is een scheur aanwezig de gerepareerd dient te worden (door u of door ons) en het stucwerk aandelen klaarmaken voor schilderwerken. Tevens zouden wij graag een offerte voor wellicht de achterzijde van het huis op volledige hoogte te stucen alsmede de zijkant aanbouw.


Stucwerk en spackspuiten Bussum
woensdag 05 januari 2022

Buitengevel stucen 90m2

Oude stuclaag is volledig verwijderd. Nodige herstel werkzaamheden zijn gedaan. Kozijnen worden nog vervangen. Graag van u een indicatie voor het opnieuw stucen van de gevel. buitenwerk Vierkante meter: 90 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Pleisterwerk


Stucwerk en spackspuiten Rotterdam
maandag 03 januari 2022

Vrijstaande woning geheel kaleien (2 verdiepingen)

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn vrijstaande woning volledig kan kaleien. Momenteel zijn de buitengevels wit geverfd. Ik heb geen idee wat de oppervlakte ongeveer is maar, de begane grond is ongeveer 180m2 (grondoppervlak) en het gaat om 2 verdiepingen.


Stucwerk en spackspuiten Heijningen
zondag 02 januari 2022

Voor en zijgevel stucen bungalow ~40m2

Wij hebben een bungalow verbouwd waardoor het metselwerk er rommelig uitziet. We willen de voorgevel en een zijgevel opnieuw laten stucen. Het gaat om ongeveer 40m2. buitenwerk Vierkante meter: 40 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Pleisterwerk


Stucwerk en spackspuiten Schalkwijk
woensdag 29 december 2021

stuken buitenmuur voorgevel 120m2

Oud huis uit 1910. Slechte voegen. Stucen voor een strakker effect. buitenwerk Vierkante meter: 120 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Pleisterwerk buitenwerk Vierkante meter: 120 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Pleisterwerk


Stucwerk en spackspuiten Mijnsheerenland
woensdag 29 december 2021

Overlagen pleisterwerk op bestaande buitengevelisolatie 225m2

Het gaat om een woning die voorzien is van buitengevelisolatie met pleisterwerk. Door omstandigheden wordt nu besloten om de ongeisoleerde spouw ook nog te voorzien van isolatie. Hierdoor worden zullen er gaten geboord worden in het bestaande pleisterwerk dat op de buitengevelisolatie zit. Omdat pleisterwerk niet plaatselijk te repareren is, zullen alle wanden van de vrijstaande woning opnieuw voorzien moeten worden van pleisterwerk. buitenwerk Vierkante meter: 255 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Pleisterwerk


Stucwerk en spackspuiten Capelle aan den IJssel
dinsdag 28 december 2021

Voorgevel woning stucen 20m2

De voorgevel van de woning moet voorzien worden van isolatie en stuc of pleisterwerk buitenwerk Vierkante meter: 20 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Met isolatie+Alle afwerkingen


Stucwerk en spackspuiten Bergen op Zoom
maandag 27 december 2021

Stucen Buitengevel 120m2

Oud huis uit 1910. Slechte voegen. Stucen voor een strakker effect. buitenwerk Vierkante meter: 120 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Pleisterwerk


Stucwerk en spackspuiten Puttershoek
zondag 26 december 2021

Gevel van woonboerderij kaleien

Zoek een vakman voor het kaleien van de voorgevel van onze oude woonboerderij. Gaat om 150 m2


Stucwerk en spackspuiten Bocholtz
woensdag 15 december 2021

Houtschade gevel repareren 8m2

Ik wil graag mijn gevel laten repareren. Er is wat houtschade op 4 hoog aan de voorkant van de woning onder het afvoerbak. In overleg met de VvE is er besloten om dit te repareren en indien het handig is om verder gevel onderhoud uit te voeren als er dam mogelijk toch een steiger staat laten we ons er graag over adviseren. Het gaat om een stuk van ongeveer 8m2.


Stucwerk en spackspuiten Amsterdam
dinsdag 14 december 2021

Buitenstucwerk 25m2

Ik wil graag een ongelijke gevel met scheuren en beschadigingen in met glad pleisterwerk laten stucen. De huidige ondergrond is metselwerk. Het betreft circa 25 m2 stucwerk. Het betreft buitenwerk en ik zou daarom graag de werkzaamheden uitvoeren als de weersomstandigheden verbetert zijn.


Stucwerk en spackspuiten Zierikzee
zaterdag 04 december 2021

Voorgevel isoleren en afwerken met stuc (~30m2)

Ik wil mijn voorgevel laten isoleren en afwerken met stuc. Momenteel bestaat het uit kunststof roosters, die de muur vochtvrij houden. Dit moet weggehaald worden en eventueel teruggezet. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 30m2, met aftrek van de ramen en de deur. Overigens is de vergunning al aanwezig.


Stucwerk en spackspuiten Kloetinge
vrijdag 19 november 2021

Voorgevel isoleren en afwerken met stuc (~30m2)

Ik wil mijn voorgevel laten isoleren en afwerken met stuc. Momenteel bestaat het uit kunststof roosters, die de muur vochtvrij houden. Dit moet weggehaald worden en eventueel teruggezet. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 30m2, met aftrek van de ramen en de deur. Overigens is de vergunning al aanwezig.


Stucwerk en spackspuiten Kloetinge
vrijdag 12 november 2021

Buitengevels stucen + isoleren ~120m2

Buitengevel stucen met isolatie minimaal 4,6. Het gaat in totaal om ongeveer 120m2


Stucwerk en spackspuiten Zwolle
dinsdag 09 november 2021

Alle buitengevels stucen ~380m2

Ik zoek een stukadoor voor het stucen van alle buiten gevels van een nieuwbouw woning. Het gaat in totaal om 380m2. De gevels zijn goed bereikbaar.


Stucwerk en spackspuiten Ulft
zaterdag 06 november 2021

Vrijstaande woning isoleren buitenkant en stucen gevel 250m2

Jaren 30 vrijstaande woning met spouwmuur. Deze willen we graag laten isoleren aan de buitenkant en dan opnieuw laten afwerken met stucwerk. De voorkant van het huis is wit gestuct. Het achterste deel is baksteen met een verflaag (minimaal twee lagen). buitenwerk Vierkante meter: 250 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Met isolatie+Alle afwerkingen


Stucwerk en spackspuiten Waddinxveen
vrijdag 05 november 2021

Gevel isoleren en afwerken met stuc (~80m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn gevel kan isoleren vanaf de buitenkant en vervolgens kan afwerken met stuc. De oppervlakte is ongeveer 75 - 85m2.


Stucwerk en spackspuiten Stadskanaal
dinsdag 02 november 2021

Grote renovatie

Vervangen kunststof kozijnen 9 ramen, schuifpui en voordeur met zijraam en keuken raam voorgevel 1 badkamer renoveren en 1 badkamer realiseren in slaapkamer 1 toilet renoveren Hele woning schilderen 2 trappen renoveren PVC met verlichting Alle kamers voorzien van utp internet aansluiting en tv kabel Cinewall Koof woonkamer met verlichting Airconditioning in alle kamers 5 in totaal Nieuwe vloeren begane grond en 2 verdiepingen pvc klik. Per verdieping 38 m2 en begane grond 48 M2


Stucwerk en spackspuiten Alphen aan den Rijn
vrijdag 29 oktober 2021

Garage isoleren met grijze EPS en stucen aan de buitenzijde (~85m2)

Onze garage met plat dak en wanden van een enkel laags isolerende steen heeft diepe scheuren in de wanden. Een vakman heeft gezegd dat nieuw stucen geen zin heeft zonder te isoleren. We zoeken dus een oplossing waarbij de buitengevel wordt geïsoleerd en daarna gestuct. buitenwerk Vierkante meter: 85 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Met isolatie+Alle afwerkingen


Stucwerk en spackspuiten Groesbeek
vrijdag 15 oktober 2021

Pleisterwerk en isolatie aanbrengen op voorgevel en achtergevel van woning

In het pleisterwerk van mijn woning (uit 1915) zitten een aantal scheuren. Het is dus noodzaak dat deze vervangen wordt. Nu ben ik benieuwd naar de kosten hiervan, incl. het isoleren van de gevels (voor en achter). Goed om te weten: het huis heeft in 1953 onder water gestaan (watersnoodramp), waardoor er zout in de muren kan zitten. Heeft dit nog invloed op de kwaliteit/ garantie? buitenwerk Vierkante meter: 70 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Met isolatie + Alle afwerkingen


Stucwerk en spackspuiten Zierikzee
woensdag 13 oktober 2021

Gevels stucen ~60m2

Bestaand huis, met rabbatdelen, moet rondom gestuct worden in het voorjaar van 2022. Aantal m2 is een grove schatting. meer foto\'s beschikbaar indien gewenst. buitenwerk Vierkante meter: 60 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Pleisterwerk


Stucwerk en spackspuiten Oegstgeest
zondag 10 oktober 2021

Voorgevel stucen ~40m2

Ik zoek een stukadoor voor het stucen van mijn voorgevel. Het gaat om ongeveer 40m2, de gevel is makkelijk bereikbaar.


Stucwerk en spackspuiten Amsterdam
dinsdag 28 september 2021

Herstellen en aanbrengen nieuw stucwerk op buitengevel ~75m2

Na een verbouwing, waarbij de voordeur van de woning is verplaatst, een nieuw Kozijn in de voorgevel is geplaatst en een uitbouw aan de achterzijde van de woning, is het stucwerk van de gevel niet meer hersteld. De gevels van de aanbouw zijn geheel niet afgewerkt met stucwerk. Het oude stucwerk zit erg vast op de gevel, maar de verflaag is verweerd. Graag willen wij de buitengevels van onze woning een geheel laten vormen door alle gevels te voorzien van nieuw stucwerk. Het gaat om ongeveer 75m2. De buitengevel is makkelijk bereikbaar.


Stucwerk en spackspuiten Zeist
Offertes aanvragen