Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Gevel pleisteren

Gevel pleisteren? Kosten prijs per m2

Op zoek naar een ervaren vakman om je gevel te laten pleisteren? Vind hier de kosten per m2 en kom vrijblijvend in contact met de beste stukadoors.

Gevel pleisteren bij jou in de buurt

Is je oude pleisterwerk van de gevel toe aan een renovatie? Of wil je het uiterlijk van je gevel aanpassen met gevel bepleistering? 

Gevel pleisterwerk is het aanbrengen van een laag pleisterwerk op de buitenmuur om de gevel egaal te maken. Hierdoor zijn bakstenen of oneffenheden niet meer zichtbaar.

De stukadoors via Casius helpen je graag bij het pleisteren van je gevel. Ze staan voor je klaar voor zowel grote of kleine stuc opdrachten. Ze helpen je niet alleen bij het bepleisteren van je gevel, maar plaatsen ook isolatie wanneer je dat graag wenst. Misschien heb je binnen ook een aantal muren of plafonds die toe zijn aan nieuwe bepleistering of een likje verf. Geen probleem daar kunnen ze je ook bij helpen. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de gevel wil laten bepleisteren? Wil je graag dat een stukadoor bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten gevel pleisteren

De prijs voor je gevel laten bepleisteren is afhankelijk van verschillende zaken: de oppervlakte die bepleisterd moet worden, het soort gevelbepleistering, de dikte van de pleisterlaag, de gewenste afwerking en hoe lastig het soort pleisterwerk aan te brengen is. Verder speelt het ook mee of je wel of niet isolatie wil aanbrengen. Hieronder geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de stukadoors via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de ondergenoemde prijzen.

Kunstharspleister per m²:

 • Zonder isolatie: 72 euro (excl. BTW)
 • Met isolatie: 90 tot 110 euro (excl. BTW)

Minerale sierpleister per m²:

 • Zonder isolatie: 64 euro (excl. BTW)
 • Met isolatie: 80 tot 100 euro (excl. BTW)

Waarom kiezen voor pleisterwerk?

Er zijn meerdere voordelen van pleisterwerk als gevel afwerking:

 • Betaalbaar: Gevelbepleistering is een betaalbare oplossing om de gevel mooi af te werken. 
 • Gevelisolatie: Wanneer je de gevel wil bepleisteren, kan je direct de gevel laten isoleren waarna de bepleistering eroverheen aangebracht zal worden.
 • Gevelrenovatie: Wanneer je gevel oud en beschadigd is, dan is dit een ideale manier om de gevel te renoveren. 
 • Vochtwerend: Gevelbepleistering laat geen vocht door. Ideaal wanneer je hier al last van hebt, maar ook om het te voorkomen. 

Waterdamp doorlatend: De waterdamp binnen in het huis wordt wél van binnen naar buiten doorgelaten. Dit is belangrijk voor de vochtregeling in huis.

Soort gevelbepleistering

Op de markt zijn er verschillende soorten gevelbepleistering: een minerale sierpleister en kunstharspleister. Waar het verschil in zit is in de gebruikte bindmiddelen. 

 1. Kunstharspleister: Het bindmiddel bij kunstharspleister (synthetische sierpleister) bestaat uit kunsthars of siliconen. Een reden om voor kunstharspleister te kiezen is dat het elastischer is en minder gevoelig voor scheuren en vervuiling dan minerale sierpleister. Wanneer je oneffenheden wil bedekken, dan is minerale sierpleister wel weer geschikter dan kunsthars sierpleister. Dit komt doordat kunstharspleister dunner wordt aangebracht. 
 2. Minerale sierpleister: Het bindmiddel van minerale sierpleister is cement en/of kalk, aangevuld met zand, vulstoffen, kleurstoffen en water. Het voordeel is dat het een ecologisch product is met een dampopenheid en een waterkerende werking heeft. Dit soort sierpleister is gevoeliger voor algen, vuil, mossen, scheurvorming en het is minder flexibel dan kunstharspleister. Het voordeel is wel dat het dikker aangebracht kan worden dan kunstharspleister. Dit is ideaal wanneer je speciale afwerkingseffecten wil hebben of wanneer er oneffenheden weggewerkt moeten worden.

Mogelijke afwerkingen van gevelpleister

De gevel kan je op verschillende manieren afwerken afhankelijk van je eigen wensen. 

 1. Kleur
  Een kleur kan je gevel een mooie uitstraling geven. Je zou het misschien niet meteen denken, maar het soort kleur heeft invloed op de levensduur van de sierpleister. Zo is het dat meestal lichte kleuren geschikt zijn voor geïsoleerde gevelbepleistering. Donkere kleuren geven een hogere kans op scheurvorming, doordat ze voor meer thermische spanning kunnen zorgen. 
 2. Korrelgrootte
  Er zijn verschillende soorten texturen, van grof tot fijn. Des te fijner de korrel is, hoe egaler de buitenmuur zal zijn. Kies je voor minerale sierpleister? Dan is het mogelijk om een structuur erin te krabben. Dit heet dan ook wel krabpleister.

Gevel pleisteren bij jou in de buurt

Recente aanvragen voor gevel pleisterwerk

dinsdag 17 mei 2022

Achtergevel pleisteren ~20m2

Zoek een vakman voor wat pleisterwerk voor de achtergevel. Het gaat om ~20m2 buitenwerk Vierkante meter: 20 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Pleisterwerk


Stucwerk en spackspuiten Vlaardingen
maandag 28 februari 2022

Voorgevel bepleisteren (+/- 70m2)

Voorgevel van bestaande bakstenen met goede voeg en deel van achtergevel dient bepleistert te worden. Beide kanten begane grond en eerste verdieping. Totaal ca 50-90m².


Stucwerk en spackspuiten Krimpen aan den IJssel
woensdag 23 februari 2022

Voorgevel bepleisteren (+/- 70m2)

Voorgevel van bestaande bakstenen met goede voeg en deel van achtergevel dient bepleistert te worden. Beide kanten begane grond en eerste verdieping. Totaal ca 50-90m².


Stucwerk en spackspuiten Krimpen aan den IJssel
dinsdag 01 februari 2022

Gepleisterde voorgevel stucen

Betreft rijksmonument met gepleisterde voorgevel. Stucwerk moet hersteld en vernieuwd worden. Er bevinden zich ornamenten in de gevel. Zie foto. buitenwerk. 25 m2. Vierkante meter: 25 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Pleisterwerk


Stucwerk en spackspuiten Brielle
woensdag 29 december 2021

Overlagen pleisterwerk op bestaande buitengevelisolatie 225m2

Het gaat om een woning die voorzien is van buitengevelisolatie met pleisterwerk. Door omstandigheden wordt nu besloten om de ongeisoleerde spouw ook nog te voorzien van isolatie. Hierdoor worden zullen er gaten geboord worden in het bestaande pleisterwerk dat op de buitengevelisolatie zit. Omdat pleisterwerk niet plaatselijk te repareren is, zullen alle wanden van de vrijstaande woning opnieuw voorzien moeten worden van pleisterwerk. buitenwerk Vierkante meter: 255 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Pleisterwerk


Stucwerk en spackspuiten Capelle aan den IJssel
zondag 12 september 2021

24 M2 buitengevel pleisteren

Bakstenen gevel, 350 cm breed en 650 cm hoog, bepleisteren. Ongeveer 24m2


Stucwerk en spackspuiten Rotterdam

Gevel pleisteren bij jou in de buurt

Offertes aanvragen