Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Gevel pleisteren

Pleisterwerk buitenmuur herstellen? Kosten gevelbepleistering

Van plan pleisterwerk aan de buitenmuur te herstellen? Vind hier alle prijsinformatie en kosten per m2 voor gevelbepleistering. Kom in contact met de beste buiten stukadoors en vraag gratis offertes aan.

Offerte gevelbepleistering aanvragen

Erkende vakmannen voor pleisterwerk buitenmuur

Onze vakmannen voor het pleisterwerk van jouw buitenmuur zijn allemaal in het bezit van het keurmerk Erkend Vakwerk. 

Kosten pleisterwerk buitenmuur herstellen

De kosten voor laten herstellen van het pleisterwerk van de buitenmuur ligt gemiddeld tussen de €50,- en €60,- per m2. De prijs is afhankelijk van het bedrijf dat je inhuurt en het gebruikte materiaal. Hieronder een overzicht van de kosten per soort materiaal om de buitengevel mee te bepleisteren. 

Soort pleisterwerk Kosten per m2
Buitenmuur pleisteren zonder isolatie €50,- tot €60,-
Buitenmuur pleisteren met gevelisolatie €100,- tot €125,-
Buitenmuur met sierpleister €55,- tot €70,-
Buitenmuur met betonlook €65,- tot €80,-

Wat is gevelbepleistering?

Gevel pleisterwerk is het aanbrengen van een laag pleisterwerk op de buitenmuur om de gevel egaal te maken. Hierdoor zijn bakstenen of oneffenheden niet meer zichtbaar.

De stukadoors via Casius helpen je graag bij het pleisteren van je gevel. Ze staan voor je klaar voor zowel grote of kleine stuc opdrachten. Ze helpen je niet alleen bij het bepleisteren van je gevel, maar plaatsen ook isolatie wanneer je dat graag wenst. Misschien heb je binnen ook een aantal muren of plafonds die toe zijn aan nieuwe bepleistering of een likje verf. Geen probleem daar kunnen ze je ook bij helpen. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de gevel wil laten bepleisteren? Wil je graag dat een stukadoor bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Voordelen pleisterwerk buitenmuur

Het aanbrengen van pleisterwerk op een buitenmuur heeft als voordeel dat:

  • Het betaalbaar is: Gevelbepleistering is een betaalbare oplossing om de gevel mooi af te werken. 
  • Het isolerend is: Wanneer je de gevel wil bepleisteren, kan je direct de gevel laten isoleren waarna de bepleistering eroverheen aangebracht zal worden.
  • Het de gevel hersteld: Wanneer je gevel oud en beschadigd is, dan is dit een ideale manier om de gevel te renoveren. 
  • Het vochtwerend is: Net zoals het stucen van een buitenmuur, laat ook gevelbepleistering geen vocht door. Ideaal wanneer je hier al last van hebt, maar ook om het te voorkomen.
  • Waterdamp doorlatend: De waterdamp binnen in het huis wordt wél van binnen naar buiten doorgelaten. Dit is belangrijk voor de vochtregeling in huis.

Soorten gevelbepleistering

Op de markt zijn er verschillende soorten gevelbepleistering: een minerale sierpleister en kunstharspleister. Waar het verschil in zit is in de gebruikte bindmiddelen. 

  1. Kunstharspleister: Het bindmiddel bij kunstharspleister (synthetische sierpleister) bestaat uit kunsthars of siliconen. Een reden om voor kunstharspleister te kiezen is dat het elastischer is en minder gevoelig voor scheuren en vervuiling dan minerale sierpleister. Wanneer je oneffenheden wil bedekken, dan is minerale sierpleister wel weer geschikter dan kunsthars sierpleister. Dit komt doordat kunstharspleister dunner wordt aangebracht. 
  2. Minerale sierpleister: Het bindmiddel van minerale sierpleister is cement en/of kalk, aangevuld met zand, vulstoffen, kleurstoffen en water. Het voordeel is dat het een ecologisch product is met een dampopenheid en een waterkerende werking heeft. Dit soort sierpleister is gevoeliger voor algen, vuil, mossen, scheurvorming en het is minder flexibel dan kunstharspleister. Het voordeel is wel dat het dikker aangebracht kan worden dan kunstharspleister. Dit is ideaal wanneer je speciale afwerkingseffecten wil hebben of wanneer er oneffenheden weggewerkt moeten worden.

Mogelijke afwerkingen van gevelpleister

De gevel kan je op verschillende manieren afwerken afhankelijk van je eigen wensen. 

  1. Kleur: Een kleur kan je gevel een mooie uitstraling geven. Je zou het misschien niet meteen denken, maar het soort kleur heeft invloed op de levensduur van de sierpleister. Zo is het dat meestal lichte kleuren geschikt zijn voor geïsoleerde gevelbepleistering. Donkere kleuren geven een hogere kans op scheurvorming, doordat ze voor meer thermische spanning kunnen zorgen. 
  2. Korrelgrootte: Er zijn verschillende soorten texturen, van grof tot fijn. Des te fijner de korrel is, hoe egaler de buitenmuur zal zijn. Kies je voor minerale sierpleister? Dan is het mogelijk om een structuur erin te krabben. Dit heet dan ook wel krabpleister.

Gevelbepleistering bij jou in de buurt

Recente aanvragen voor gevel pleisterwerk

zondag 15 mei 2022

Buitenmuur stucen ~10m2

Ik wil graag een offerte opvragen voor het pleisteren van 1 verdieping van een bakstenen buitenmuur. De muur is ongeveer 4,5 m breed en 2,2 m hoog en er zit een deur en een raam in.


Stucwerk en spackspuiten Amsterdam
maandag 23 september 2019

Dakterras buitenmuur laten stucen/pleisteren

Ik zou graag een offerte willen van een muur van 3,5m x 3,5 te laten stucen/pleisteren. Het gaat om een buiten muur. Er zijn stukken die los laten. Dus de muur moet eerst kaal gemaakt worden. Er zit een rodebakstenen muur onder.


Stucwerk en spackspuiten Amsterdam
dinsdag 15 maart 2016

Gemetselde buitenmuur pleisteren

Onze buitenmuur in de tuin moet gestuukt worden, ondergrond is metselwerk. Er is een foto beschikbaar. Buitenwerk Vierkante meter: 25 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Pleisterwerk Vloeren afplakken Vierkante meter: 20


Stucwerk en spackspuiten Amersfoort
dinsdag 14 april 2015

Pleisterwerk op de buitenmuur repareren

Het pleisterwerk aan de achterzijde van onze woning laat op verschillende plekken los. We wonen op de begane grond. Graag zouden we dit laten repareren en wellicht de hele muur opnieuw laten pleisteren als dit nodig is. De woning is 5 meter breed en 2.5 meter hoog Kunnen we hiervoor een vrijblijvende offerte ontvangen? Er zijn foto's beschikbaar.


Stucwerk en spackspuiten Amsterdam
maandag 15 september 2014

Stucen van een buitenmuur / schuttingmuur

Bestaande buitenmuur / schuttingmuur pleisteren Buitenwerk Vierkante meter: 20 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Pleisterwerk


Stucwerk en spackspuiten Aalsmeer
woensdag 30 april 2014

Pleisteren van de buitenmuur

Buitenmuren nieuw gemetseld aan bestaand klein muurtje. Buitenwerk Vierkante meter: 30 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Pleisterwerk


Stucwerk en spackspuiten Heemstede

Offerte gevelbepleistering bij jou in de buurt

Offertes aanvragen