Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Loodgieter buizen

Loodgieter

Op zoek naar een goede loodgieter voor het vervangen van het leidingwerk van je huis? Of is er werk aan de winkel bij de dakgoten of je riolering? Casius brengt je in contact met erkende Loodgieters in jouw regio.

De loodgieters via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo installeren zij niet alleen je nieuwe leidingwerk en sanitair in je badkamer maar zorgen ze ook voor je gasvoorziening, je warmwatertoestel en je radiatoren. Daarnaast kan je bij de loodgieter terecht voor zinken dakgoten en riolering. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Verschillen installatiebedrijf en loodgietersbedrijf

Vaak is er veel verwarring wie je moet bellen voor je toiletlekkage: een loodgieter, of een installatiebedrijf? Er zijn veel overeenkomsten tussen een installatiebedrijf en een loodgieter, wat voor veel verwarring kan zorgen, maar er zijn ook zeker grote verschillen. Hieronder zetten wij deze verschillen neer. 

Verschillen loodgietersbedrijf en installatiebedrijf

Een loodgieter schakel je in bij lekkages aan het leidingwerk, maar ook bij daklekkages. Een loodgieter kan daarnaast ook verstoppingen verhelpen en sanitair plaatsen en verwijderen. Daarnaast kan een loodgieter bijna alle leidingwerk verleggen en eventueel helpen bij problemen met je cv-ketel. 

Bij een installatiebedrijf kan je voor deze klussen doorgaans niet terecht. Daarnaast zijn installatiebedrijven niet gespecialiseerd in het verhelpen van ontstoppingen. Een installateur is wel gespecialiseerd op het gebied van installaties. Een cv-ketel of Heating, Ventilation en Air Conditioning (HVAC) installatie, kunnen installatiebedrijven zeker installeren, een loodgieter niet.

Een loodgieter inschakelen of een installateur? 

Veel Nederlanders vragen zich af of zij een loodgieter of juist een installatiebedrijf moeten inschakelen. Een tip om de juiste keuze te maken: leg contact met een loodgieters- of installateursbedrijf. Leg hun je probleem voor en je hebt gelijk een idee of je het juiste bedrijf hebt benadert. Die kans is redelijk groot.

Omdat er veel overlap is tussen een installatiebedrijf en een loodgieter, hebben vaak installatiebedrijven loodgieters in dienst, of werken ze samen met zelfstandige loodgieters. Hierdoor kunnen zij het totaalplaatje aanbieden. Zo hoef je niet verschillende bedrijven in te schakelen om je probleem te verhelpen.

 

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Loodgieters in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente opdrachten

woensdag 10 augustus 2022

Nieuwe mechanische ventilatie plus reinigen kanalen

Reinigen kanalen van (normale) mechanische woonhuis ventilatie. Huis is 22 jaar geleden opgeleverd. Tevens installatie zelf aan te kopen nieuwe mechanische ventilatie en inregelen / afstellen roosters op de kanalen. De aan te schaffen ventilator vervangt de bestaande. De nieuwe die ik op het oog heb is Orcon woonhuisventilator MVS-15RHBP - perilex - met vochtsensor en afstandsbediening + 4 luchtventielen. Contact / aanbod via email svp. Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Installatie- en leidingwerk Den Haag
woensdag 10 augustus 2022

Vervangen bestaande oude broyeur voor exact dezelfde nieuwe

Goede morgen. Graag zou ik willen weten wat het kost als u ,de huidige Broyeur pomp vervangt voor exact dezelfde nieuwe Broyeur pomp. Het betreft een Broyeur pomp 12004 (Deze is reeds door mij besteld en komt in de loop van deze week binnen ) Ik heb het tegelwerk (Wat speciaal gekit is voor het vervangen van de pomp ) al reeds weggehaald. Foto’s situatie bijgevoegd.


Installatie- en leidingwerk Den Helder
woensdag 10 augustus 2022

Centraal ventilatiesysteem plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een centraal ventilatiesysteem. Heb een woning uit 1958 zonder enige ventilatie.


Installatie- en leidingwerk Utrecht
Offertes aanvragen