Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Loodgieter buizen

Loodgieter gezocht?

Een loodgieter gezocht voor het vervangen van het leidingwerk van je huis? Of is er werk aan de winkel bij de dakgoten of je riolering? Casius brengt je in contact met erkende loodgieters in jouw regio.

Kosten loodgieter

Een loodgieter kost tussen de €40,- en €60,- per uur inclusief BTW. Deze uurprijs is exclusief voorrijkosten en materiaal. Het uurloon is afhankelijk van het bedrijf dat je inhuurt en de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Hieronder een overzicht van de kosten per project.

Project Kosten Tijdsduur
CV ketel onderhoud €80,- 0.5 uur
Afvoer ontstoppen €100,- 1 uur
Lekkage opsporen €80- 0.5 uur
Riool ontstoppen €160,- 2.5 uur
Dakgoot repareren €160,- 2 uur

Loodgieter nodig?

Werkzaamheden loodgieter

Zo installeren zij niet alleen je nieuwe leidingwerk en sanitair in je badkamer maar zorgen ze ook voor je gasvoorziening, je warmwatertoestel en je radiatoren. Daarnaast kan je bij de loodgieter terecht voor zinken dakgoten en riolering. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Verschillen installatiebedrijf en loodgietersbedrijf

Vaak is er veel verwarring wie je moet bellen voor je toiletlekkage: een loodgieter, of een installatiebedrijf? Er zijn veel overeenkomsten tussen een installatiebedrijf en een loodgieter, wat voor veel verwarring kan zorgen, maar er zijn ook zeker grote verschillen. Hieronder zetten wij deze verschillen neer. 

Verschillen loodgietersbedrijf en installatiebedrijf

Een loodgieter schakel je in bij lekkages aan het leidingwerk, maar ook bij daklekkages. Een loodgieter kan daarnaast ook verstoppingen verhelpen en sanitair plaatsen en verwijderen. Daarnaast kan een loodgieter bijna alle leidingwerk verleggen en eventueel helpen bij problemen met je cv-ketel. 

Bij een installatiebedrijf kan je voor deze klussen doorgaans niet terecht. Daarnaast zijn installatiebedrijven niet gespecialiseerd in het verhelpen van ontstoppingen. Een installateur is wel gespecialiseerd op het gebied van installaties. Een cv-ketel of Heating, Ventilation en Air Conditioning (HVAC) installatie, kunnen installatiebedrijven zeker installeren, een loodgieter niet.

Een loodgieter inschakelen of een installateur? 

Veel Nederlanders vragen zich af of zij een loodgieter of juist een installatiebedrijf moeten inschakelen. Een tip om de juiste keuze te maken: leg contact met een loodgieters- of installateursbedrijf. Leg hun je probleem voor en je hebt gelijk een idee of je het juiste bedrijf hebt benadert. Die kans is redelijk groot.

Omdat er veel overlap is tussen een installatiebedrijf en een loodgieter, hebben vaak installatiebedrijven loodgieters in dienst, of werken ze samen met zelfstandige loodgieters. Hierdoor kunnen zij het totaalplaatje aanbieden. Zo hoef je niet verschillende bedrijven in te schakelen om je probleem te verhelpen.

 

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Loodgieters in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente opdrachten voor loodgieters

maandag 13 maart 2023

Badkamer plaatsen inloopdouche en loodgieterwerk

Ligbad verwijderen we zelf, tegelwerk doen we ook zelf. Overige werkzaamheden wil ik uitbesteden.


Badkamer en toilet Amsterdam Zuidoost
dinsdag 24 januari 2023

loodgieter nodig voor afvoerleiding en verstopping

ik heb verstopping, dat vermoedelijk komt door de vaatwasser. verder is er een probleem waarschijnlijk met de afvoer van de wasmachine.


Klussen Harderwijk
vrijdag 13 januari 2023

Loodgieterswerk in badkamer

Het plaatsen en aansluiten van reeds aanwezig toilet 2x, douche 2x , wastafel 2x en bad in twee verschillende badkamers. waarbij de tweede badkamer circa een maand na voltooiing van de eerste badkamer moet worden uitgevoerd. De leidingen en afvoer liggen op de juiste plaats maar omdat de vloeren open liggen wordt gevraagd de leidingen te inspecteren en zonodig te vervangen. Het gaat om een huis uit de jaren twintig waarvan de badkamers zo'n 15 tot 20 jaar geleden voor het eerst zijn geïnstalleerd.


Badkamer en toilet Zeist
woensdag 21 september 2022

Loodgieter nodig voor een stopkraan in gasleiding

Nodig voor het plaatsen van een stopkraan gasleiding pijp


Installatie- en leidingwerk Amsterdam Zuidoost
dinsdag 30 augustus 2022

Loodgieters werk

Ik zoek een installateur of loodgieter voor het volgende: Aftoppen van 2 buizen vloerverwarmings pomp, doorspoelen vloerverwarmings buizen, 1 gaskraan demonteren en afdoppen, 1 verwarmings radiator vervangen en het activeren van een ontluchtingskanaal.


Installatie- en leidingwerk Doesburg
vrijdag 01 juli 2022

Diverse loodgietersklussen

Aanleggen buitenkraan met put. Keukenkraan vervangen, aanrecht kitten. Ketelcontrole.


Installatie- en leidingwerk Barneveld
dinsdag 07 juni 2022

Loodgieter ivm verstopte afvoer

Afvoer wasmachine is verstopt door kalk en zeep, plus vervangen van watertoevoerstangetje voor fonteinkraantje


Installatie- en leidingwerk Oegstgeest
zondag 20 maart 2022

Diverse klussen (schilderwerk, loodgieterwerk, tuin, ...)

Ik heb regelmatig iemand nodig voor klussen. Op dit moment gaat het om een vloer met elektrische vloerverwarming leggen, een keukenkraan vervangen, de badkamerafvoer verbeteren, tegels in de tuin aanleggen en een slot vervangen), maar ik zou graag iemand vinden die veel verschillende dingen kan en die ik ook in de toekomst kan bellen als er iets moet gebeuren (al of niet met spoed).


Klussen Amersfoort
zaterdag 01 januari 2022

Vervangen van een defect duoblok toilet en bijkomend loodgieterswerk

Ik zoek een vakspecialist voor het demonteren van een duobloktoilet en het plaatsen van een nieuw duoblok combinatie (619 mm). De toiletruimte is 1m2 en het betreft een hoekopstellling (zie foto). Ik zoek een vakspecialist voor het evt. bijkomend noodzakelijke loodgieterswerk als gevolg van het nieuw te plaatsen duoblok.


Installatie- en leidingwerk Amsterdam

Loodgieter nodig?

Offertes aanvragen