Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Loodgieter buizen

Loodgieter

Loodgieter

Op zoek naar een goede loodgieter voor het vervangen van het leidingwerk van je huis? Of is er werk aan de winkel bij de dakgoten of je riolering? Casius brengt je in contact met erkende Loodgieters in jouw regio.

De loodgieters via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo installeren zij niet alleen je nieuwe leidingwerk en sanitair in je badkamer maar zorgen ze ook voor je gasvoorziening, je warmwatertoestel en je radiatoren. Daarnaast kan je bij de loodgieter terecht voor zinken dakgoten en riolering. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Verschillen installatiebedrijf en loodgietersbedrijf

Vaak is er veel verwarring wie je moet bellen voor je toiletlekkage: een loodgieter, of een installatiebedrijf? Er zijn veel overeenkomsten tussen een installatiebedrijf en een loodgieter, wat voor veel verwarring kan zorgen, maar er zijn ook zeker grote verschillen.

Verschillen loodgietersbedrijf en installatiebedrijf

Een loodgieter schakel je in bij lekkages aan het leidingwerk, maar ook bij daklekkages. Een loodgieter kan daarnaast ook verstoppingen verhelpen en sanitair plaatsen en verwijderen. Daarnaast kan een loodgieter bijna alle leidingwerk verleggen en eventueel helpen bij problemen met je cv-ketel. 

Bij een installatiebedrijf kan je voor deze klussen doorgaans niet bij een installatiebedrijf terecht. Daarnaast zijn installatiebedrijven niet gespecialiseerd in het verhelpen van ontstoppingen. Een installateur is wel gespecialiseerd op het gebied van installaties. Een cv-ketel of Heating, Ventilation en Air Conditioning (HVAC) installatie, kunnen installatiebedrijven zeker installeren, een loodgieter niet.

Een loodgieter inschakelen of een installateur? 

Veel Nederlanders vragen zich af of zij een loodgieter of juist een installatiebedrijf moeten inschakelen. Een tip om de juiste keuze te maken: leg contact met een loodgieters- of installateursbedrijf. Leg hun je probleem voor en je hebt gelijk een idee of je het juiste bedrijf hebt benadert. Die kans is redelijk groot.

Omdat er veel overlap is tussen een installatiebedrijf en een loodgieter, hebben vaak installatiebedrijven loodgieters in dienst, of werken ze met zelfstandige loodgieters samen. Hierdoor kunnen zij het totaalplaatje aanbieden. Zo hoef je niet verschillende bedrijven in te schakelen om je probleem te verhelpen.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Loodgieters in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente opdrachten

donderdag 25 november 2021

Stopkraan inclusief grondplaat plaatsen

Bestaande toilet wordt zelf verbouwd. Alle tegels zijn al verwijderd. Op een bestaande waterleiding moet een nieuwe stopkraan worden geplaatst voor een wasbakje. De nieuwe stopkraan moet op een grondplaat worden aangesloten. Oude waterleiding moet worden ingekort en worden aangesloten op een nieuwe grondplaat. Dit alles moet in de muur worden verwerkt. Tegel werk is al verwijderd


Installatie- en leidingwerk Hoogvliet Rotterdam
donderdag 25 november 2021

Gasleiding omleggen

Bij het slopen van een muur is een gasleiding met gele mantel tevoorschijn gekomen die nu dwars door de ruimte loopt. Die moet nu omgelegd worden, waarbij eerst 110 cm horizontaal in de dekvloer moet worden gegaan, dan verticaal omhoog in een sleuf in een muur en dan weer terug op het plafond. Er komt een verlaagd plafond, dus daar hoeft de gasleiding dus niet in de beton komen te liggen. Het hak en breekwerk doen we zelf, dus het gaat alleen om het gasfitten.


Installatie- en leidingwerk Ede
woensdag 24 november 2021

Rookkanaal ventilator

Ik heb een rookkanaal, die aan de buitenkant van t huis omhoog loopt. Ik wil graag een afzuigventilator laten installeren, zodat ik bij het aansteken van de houtkachel geen rook meer in de woonkamer heb. Kunt u hierbij helpen? Alvast bedankt


Installatie- en leidingwerk Haelen
Offertes aanvragen