Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Vloerverwarming

Vloerverwarming

Heb je veel last van koude voeten en denk je erover na in de woonkamer vloerverwarming te laten aanleggen? Casius brengt je in contact met Erkende installateurs in jouw regio.

Ben je koude voeten in de winter beu? Vloerverwarming kan dat voor je oplossen. Voor bestaande vloeren en nieuwe vloeren is het beiden mogelijk om vloerverwarming aan te leggen. Vloerverwarming leggen in een bestaande woning is iets ingewikkelder dan wanneer het om een nieuwe vloer gaat. De verwarmingsspecialisten via Casius staan voor je klaar om je hiermee te helpen. Wil je naast vloerverwarming je vloeren ook isoleren? Geen probleem, de vakmannen via Casius helpen je hier ook graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je vloerverwarming wilt laten leggen? Wil je graag dat een verwarmingsspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten vloerverwarming

De vloerverwarming prijs is heel erg afhankelijk van het aantal vierkante meters, maar ook de keuze als wat de vloerverwarming dient. Wil je het gebruiken als hoofdverwarming, uitgebreide bijverwarming of eenvoudige bijverwarming? 

In onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten voor vloerverwarming per vierkante meter, als je het als hoofdverwarming wilt gebruiken.

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Oppervlak Aantal groepen Gemiddelde kosten
Tot 10 m² 1 €750 - €825
Tot 20 m² 2 €850 - €925
Tot 30 m² 3 €950 - €1.025
Tot 40 m² 4 €1.100 - €1.150
Tot 50 m² 5 €1.200 - €1.250
Tot 60 m² 6 €1.400 - €1.525
Tot 70 m² 7 €1.550 - €1.700
Tot 80 m² 8 €1.700 - €1.850

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Loodgieter

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Nat systeem

Bij een nat vloerverwarmingssysteem of natte vloerverwarming, worden buizen direct in de cementdekvloer of anhydriet dekvloer (ook wel chape genoemd) geplaatst. Dit vloerverwarmingssysteem is dan ook het meest gebruikte soort.  

Onder de dekvloer komt eerst een isolatielaag. De opbouwhoogte varieert per situatie tussen de 16 en 20 cm. Het natte systeem is daardoor alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten waar de situatie voorzien wordt van voldoende inbouwhoogte.  

De verwarmingsbuizen verwarmen de chape, laten het uitzetten en weer krimpen. Bij een natvloerverwarmingssysteem moet daarom de chape voorzien worden van een wapeningsnet of een staalvezelbewapening. Dit voorkomt barsten in de tegels of chape. Uitzettingsvoegen worden vrijwel altijd aangebracht bij overgangen tussen ruimtes (onder de deuren). 

Droog systeem

Bij een droog vloerverwarmingssysteem liggen de buizen in isolatieplaten van piepschuim of polystyreen. Deze platen zijn al voorgevormd. De isolatieplaten werken als warmtegeleider. Door de platen heb je een korte opwarmingstijd en wordt de warmte optimaal verspreid.  

De inbouwhoogte die je nodig hebt voor een droog vloerverwarmingssysteem is minimaal 6 cm. Als je dit vergelijkt met een nat systeem scheelt dat 10 cm opbouwhoogte. Het droge systeem gebruik je vaak bij renovatieprojecten met een beperkte vloeropbouw en bij houtskeletbouw woningen.

Elektrisch

Elektrische vloerverwarming wordt vaak gebruikt als bijverwarming in ruimtes, die niet constant hoeven te worden verwarmd. Voor bijvoorbeeld badkamers, het toilet, garages of hobbykamers is dit systeem geschikt.

Je kunt kiezen uit drie soorten elektrische vloerverwarmingssystemen. De systemen verschillen in dikte, capaciteit en opbouw en hebben allemaal hun eigen specifieke toepassing: 

  • Verwarming met matten;
  • Verwarming met elektrische kabels;
  • Verwarming met elektrische foliesystemen.

De voordelen van het elektrische systeem is dat het makkelijk te installeren is en de installatiekosten laag zijn. Dure voorzieningen als een cv-ketel met bijbehorende leidingen zijn niet nodig. 

Het nadeel is dat dit systeem minder geschikt is als hoofdverwarming, omdat je stroomkosten dan erg hoog zullen zijn. Als je graag een elektrisch systeem wilt hebben, dan kan je besparen door zonnepanelen te plaatsen.

Infrezen

Heb je geen nieuwbouwwoning of een groot renovatieproject, waarbij een nat vloerverwarmingssysteem niet geschikt is? Dan is een optie om de vloerverwarming in een bestaande vloer in te frezen. In de bestaande chape worden er dan sleuven gefreesd, waar de verwarmingsbuizen in gelegd worden. 

Uiteindelijk liggen de buizen van dit type grondverwarming dicht bij de vloerafwerking. Daardoor  wordt je vloer snel warm en het warmteverlies blijft beperkt. Infrezen is vaak een goede optie bij een casco project en bij renovatieprojecten waarbij de opbouw beperkt is of de dekvloer nog in goede staat is.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor vloerverwarming

maandag 16 mei 2022

Warmtepomp(lucht-lucht) installeren

Het bijplaatsen van een warmte pomp im de installatie als toevoeging. De woning wordt nu verwarmt met een hout cv systeem waarbij de warmtepomp in de winter kan meehelpen. In de zomer dient de pomp het warme sanitair water te leveren om zo het gas verbruik te reduceren al dan niet te niet te doen. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Hoe wordt je woning momenteel verwarmd?: Vloerverwarming en radiatoren In welk type warmtepomp heb je interesse?: Lucht/lucht warmtepomp Hoe is je woning momenteel geïsoleerd?: Mijn woning is voor een deel (na-)geïsoleerd Wat is het bouwjaar van je woning?: Voor 1930


CV en verwarming Hardinxveld Giessendam
maandag 16 mei 2022

Vloerverwarming infrezen (60m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een vloerverwarming kan infrezen. De ondervloer is van beton. De huidige radiatoren en vloer verwijderen we zelf. De oppervlakte bedraagt 60m2. Ook ontvangen wij graag een offerte voor alleen het infrezen van de gleuven.


CV en verwarming Bolsward
maandag 16 mei 2022

Vloerverwarming infrezen (~45m2)

Ik wil graag een traditionele vloerverwarming laten infrezen, dit gaat om ongeveer 45m2. De huidige vloer en radiatoren hebben we zelf al verwijderd. De ondervloer is van beton.


CV en verwarming De Lier
vrijdag 13 mei 2022

Watergedragen vloerverwarming installeren 50m2

Ik wil graag een watergedragen vloerverwarming laten infrezen. Het gaat om 50m2 op de beneden verdieping.


CV en verwarming Oost-Souburg
donderdag 12 mei 2022

Elektrische vloerverwarming installeren (~50m2)

Ik wil graag een elektrische vloerverwarming laten aanleggen voor de begane grond. Dit is ongeveer 50m2. De radiatoren en huidige laminaatvloer zullen hiervoor verwijderd moeten worden. De ondervloer is van beton of zandcement. Graag wil ik ook weten of het mogelijk is om ook de eerste verdieping te voorzien.


CV en verwarming Lelystad
donderdag 12 mei 2022

Elektrische vloerverwarming plaatsen

Ik ben mijn appartement aan het renoveren en ik denk erover om elektrische vloerverwarming in mijn woonkamer aan te schaffen; ik heb laminaatvloer, de folie zou beter zijn de woonkamer is ongeveer 36 m2 De keuken/eetkamer (vloertegels) en is ongeveer 8 m2 Ik mag de radiatoren van de centrale verwarming laten staan, maar ik zal een offerte krijgen om de prijs te zien Ik heb vloerisolatie besteld (140 mm besteld) maar bij vloerverwarming moet deze dikker zijn, dus met die meerprijs zal ik ook rekening houden


CV en verwarming Groningen
woensdag 11 mei 2022

Infrezen van een vloerverwarming (~60m2)

Ik ontvang graag een offerte voor het infrezen van een vloerverwarming, dichtsmeren sleuven en evt egalisatielaag als afwerking. De huidige radiatoren en vloer verwijderen wij zelf. De oppervlakte bedraagt 60m2. Rekening houden met warmtepomp, slangen diameter 16mm.


CV en verwarming Lemelerveld
woensdag 11 mei 2022

Hete luchtsysteem vervangen door CV

Wij krijgen in september de sleutels van een ander huis. Hier hebben ze momenteel een hete luchtsysteem inzitten, deze mag eruit en een CV erin. Alles moet nog aangelegd worden. Op ten duur willen wij wel vloerverwarming en zonnepanelen. Wellicht een warmtepomp. Maar wij hebben jullie expertise hierbij nodig.


CV en verwarming Wijk bij Duurstede
woensdag 11 mei 2022

Vloerverwarming infrezen (~35m2)

Ik wil graag een vloerverwarming laten infrezen in de woonkamer. Dit gaat om een oppervlakte van ongeveer 35m2. De huidige radiatoren mogen hierbij ook verwijderd worden, 2 stuks. De vloer zou ik eventueel zelf weg kunnen halen.


CV en verwarming Bergen op Zoom
woensdag 11 mei 2022

Elektrische vloerverwarming plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een elektrische vloerverwarming op noppenplaten. Graag wat advies en info, gaat om 40 m2.


CV en verwarming Wognum
woensdag 11 mei 2022

Infrarood vloerverwarming plaatsen

Zoek een vakman voor het leggen van een infrarood vloerverwarming op noppenplaten. De ondergrond is een anhydrietvloer/ zandcement vloer. Gaat om 100 m2


CV en verwarming Rotterdam
woensdag 11 mei 2022

Warmtepomp(hybride) installeren

Ik zoek een vakman die een hybride warmtepomp kan installeren/plaatsen. Ik zou graag nog van de vakman allemaal advies willen ontvangen hierover. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Hoe wordt je woning momenteel verwarmd?: Vloerverwarming en radiatoren In welk type warmtepomp heb je interesse?: Hybride warmtepomp, Lucht/lucht warmtepomp, Lucht/water warmtepomp, Grond/water warmtepomp, Water/water warmtepomp, Warmtepompboiler Hoe is je woning momenteel geïsoleerd?: Mijn woning is voor een deel (na-)geïsoleerd Wat is het bouwjaar van je woning?: Tussen 1970-1992


CV en verwarming IJlst
woensdag 11 mei 2022

Vloerverwarming aanleggen (~40m2)

Ik wil graag in mijn appartement van ongeveer 40m2 vloerverwarming laten leggen/infrezen. Ik denk dat de ondervloer een zandcement dekvloer is. Dit mag allemaal hoofdverwarming zijn. Het gaat eigenlijk om 1 woonkamer/keuken (30m2) en 1 slaapkamer (10m2). Indien mogelijk wil ik beide kamers apart van elkaar kunnen verwarmen. Ik wil mij graag laten informeren over welke vorm van vloerverwarming in mijn geval het meest aantrekkelijke is. De woning wordt leeggemaakt en het laminaat wordt nieuw geplaatst.


CV en verwarming Groningen
woensdag 11 mei 2022

Woning voorzien van vloerverwarming (~70m2)

In het gehele huis vloerverwarming wil graag een vloerverwarming laten aanleggen. Dit gaat om een oppervlakte van ongeveer 70m2. De radiatoren mogen hierbij ook verwijderd worden, de vloer kunnen we zelf wel weghalen. De ondervloer is van beton of zandcement, dus het zal gefreest moeten worden.


CV en verwarming Alkmaar
woensdag 11 mei 2022

Infrezen van vloerverwarming (50m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een vloerverwarming kan infrezen in een zandcement dekvloer. Dit gaat om ongeveer 50m2. De huidige vloer en radiatoren verwijder ik zelf.


CV en verwarming Hasselt
dinsdag 10 mei 2022

Vloer egaliseren, vloerverwarming en dekvloer aanleggen (~20m2)

Ik krijg binnenkort een vloer van schuimbeton en deze wil ik graag laten egaliseren. Tevens wil ik daarna gelijk een vloerverwarming aan laten leggen. Hier mag vervolgens een zandcement dekvloer overheen komen. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 20m2. Optioneel is eer PVC vloer eroverheen lijmen.


CV en verwarming Den Ham
dinsdag 10 mei 2022

Vloerverwarming installeren (~40m2)

De onderkant van de broodjes vloer is niet geïsoleerd. Nu zoek ik een vakman voor het aanbrengen van een vloerverwarming in de kamer en keuken (droog systeem). Dit voor een oppervlakte van ongeveer 40m2.


CV en verwarming Sneek
dinsdag 10 mei 2022

Watergedragen vloerverwarming installeren

Zoek een vakman om een vloerverwarming te leggen op een houten vloer. Waarschijnlijk een verwarming op noppenplaten. Gaat om 30 a 35 m2. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Apeldoorn
maandag 09 mei 2022

Vloerverwarming installeren

Ik woon in een oude woonboerderij. De muren zijn enkel en half steens. In het verleden is er beton gestort. Er zit 10 cm isolatie aan de onderzijde maar niet aan de randen van het gestorte beton. Gaat om 70 m2 Er is een warmtelek aan de randen van de vloer. Hoeveel is dat? En welk vermogen heb ik extra nodig om deze lek te compenseren. Werkzaamheden zijn: frezen, plaatsen en warmtepomp met goede isolatie van leidingen ca 20m verderop plaatsen. \ Badkamer is een elektrische vloerverwarming optioneel


CV en verwarming Den Ham
maandag 09 mei 2022

Vloerverwarming infrezen (~35m2)

Totaal van 35m2 keuken/kamer en slaapkamer voorzien van ingefreesde vloerverwarming, dit in twee verschillende temperatuurzones. Er is een anhydrietvloer aanwezig waar 3cm ingefreesd kan worden, daarbij zijn er nog twee radiatoren aanwezig die verwijderd dienen te worden. Het appartement is op de begane grond. Gelieve vragen per mail te versturen en niet te bellen.


CV en verwarming Apeldoorn
maandag 09 mei 2022

CV verwijderen/warmtepompboiler installeren

Ik ben mijn hoekwoning aan het verbouwen. De gehele woning wordt voorzien van IR vloerverwarming en IR panelen. De huidige CV installatie gaat vervallen. Op de plaats waar nu de CV ketel hangt (zolder) denk ik een warmtepompboiler te laten plaatsen. De CV ketel heeft een dakdoorvoer. Voor de warmtepomp wil ik een muurdoorvoer. Op het dak komen afhankelijk van de ruimte 12 tot 15 zonnepanelen te liggen. Als de verbouwing klaar is komen er op het platte dak naast de woning nog eens 10 zonnepanelen bij en kan ik volledig van het gas af.


CV en verwarming Ameide
maandag 09 mei 2022

Warmtepomp installeren

Ik wil graag een warmwater pomp installeren, zodat ik volledig van het gas af kan. Welk type past daar het beste bij. Het betreft bestaande bouw. HR+ CV ketel is op zolder geïnstalleerd. Op de begaande grond vloerverwarming. Eerste verdieping vloerverwarming in de badkamer en radiatoren. In de garage is mogelijkheid om in de kruipruimte eventueel de grond in te gaan.


CV en verwarming Sassenheim
maandag 09 mei 2022

Watergedragen vloerverwarming installeren

66m² Watergedragen vloerverwarmingen plaatsen.


CV en verwarming Leeuwarden
maandag 09 mei 2022

Infrezen van een vloerverwarming (107m2, 3 verdiepingen)

Over 107m2 wil ik graag een vloerverwarming laten infrezen in een zandcement ndekvloer, dit verdeeld over 3 verdiepingen (47m2 begane grond, 38m2 1e verdieping, 22 m2 2e verdieping). Kunststof verdelers ivm de warmtepomp. Geldt als hoofdverwarming. Er hoeft niks verwijderd te worden (radiatoren en vloer). Vloer is egaal gemaakt en leidingwerk ligt dichtbij waar de verdelers komen te hangen.


CV en verwarming Woerden
maandag 09 mei 2022

Vloerverwarming infrezen (~50m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die voor mij een vloerverwarming kan installeren. Dit voor een oppervlakte van ongeveer 50m2. De huidige radiatoren en vloerbedekking kan ik zelf wel verwijderen. Ik denk dat de ondervloer bestaat uit beton of zandcement dekvloer, maar geen hout in ieder geval.


CV en verwarming Oude Wetering
maandag 09 mei 2022

Elektrische warmtepomp installeren

Ons gascontract loopt af op 1 september, dit is een goed moment om een volledig elektrische warmtepomp aan te schaffen. We hebben vloerverwarming, maar niet overal. We willen dit gaan doen, maar zijn nog wel heel erg benieuwd naar de mogelijkheden die het beste bij onze wensen passen.


CV en verwarming Watergang
maandag 09 mei 2022

Elektrische vloerverwarming installeren (110m2)

Ik zoek een vakman voor het installeren van een elektrische hoofdverwarming plaatsen. (En eventueel houten vloer of pvc erop leggen) De ondervloer is van hout. De oppervlakte bedraagt ongeveer 110m2, beneden en boven.


CV en verwarming Opperdoes
maandag 09 mei 2022

Warmtepomp installeren

Wij zoeken een vakman die een warmtepomp kan installeren. Wij zouden het liefst nog met de vakman willen kijken naar de verschillende mogelijkheden. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Hoe wordt je woning momenteel verwarmd?: Vloerverwarming en radiatoren In welk type warmtepomp heb je interesse?: Lucht/lucht warmtepomp, Hybride warmtepomp, Lucht/water warmtepomp, Grond/water warmtepomp, Water/water warmtepomp, Warmtepompboiler Hoe is je woning momenteel geïsoleerd?: Mijn woning is volledig voorzien van (na-)isolatie Wat is het bouwjaar van je woning?: Na 1992


CV en verwarming Zwolle
maandag 09 mei 2022

Installeren van vloerverwarming (~40m2)

Wij willen graag een vloerverwarming laten installeren op de begane grond, van ongeveer 40m2. Moet aangesloten op de stadsverwarming. De huidige radiatoren en vloer verwijderen wij zelf. De ondervloer is denk ik zandcement dekvloer, maar dit weet ik niet zeker.


CV en verwarming Nijmegen
maandag 09 mei 2022

Vloerverwarming installeren ~60m2

Wij willen in onze nieuwe woning, vloerverwarming laten leggen in de gehele beneden verdieping. Dit gaat om ~60m2. Vloerverwarming moet ingefreesd worden. De vakman dient nog wel radiatoren te verwijderen. Er moet ook nog een convecoturput worden dicht gemaakt. Wij hebben nu parket en dit halen wij zelf weg, alleen moeten de tegels in de keuken wel door de vakman worden verwijdert. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend), Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Arnhem
Offertes aanvragen