Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Vloerverwarming

Vloerverwarming

Heb je veel last van koude voeten en denk je erover na in de woonkamer vloerverwarming te laten aanleggen? Casius brengt je in contact met Erkende installateurs in jouw regio.

Ben je koude voeten in de winter beu? Vloerverwarming kan dat voor je oplossen. Voor bestaande vloeren en nieuwe vloeren is het beiden mogelijk om vloerverwarming aan te leggen. Vloerverwarming leggen in een bestaande woning is iets ingewikkelder dan wanneer het om een nieuwe vloer gaat. De verwarmingsspecialisten via Casius staan voor je klaar om je hiermee te helpen. Wil je naast vloerverwarming je vloeren ook isoleren? Geen probleem, de vakmannen via Casius helpen je hier ook graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je vloerverwarming wilt laten leggen? Wil je graag dat een verwarmingsspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten vloerverwarming

De vloerverwarming prijs is heel erg afhankelijk van het aantal vierkante meters, maar ook de keuze als wat de vloerverwarming dient. Wil je het gebruiken als hoofdverwarming, uitgebreide bijverwarming of eenvoudige bijverwarming? 

In onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten voor vloerverwarming per vierkante meter, als je het als hoofdverwarming wilt gebruiken.

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Oppervlak Aantal groepen Gemiddelde kosten
Tot 10 m² 1 €750 - €825
Tot 20 m² 2 €850 - €925
Tot 30 m² 3 €950 - €1.025
Tot 40 m² 4 €1.100 - €1.150
Tot 50 m² 5 €1.200 - €1.250
Tot 60 m² 6 €1.400 - €1.525
Tot 70 m² 7 €1.550 - €1.700
Tot 80 m² 8 €1.700 - €1.850

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Loodgieter

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Nat systeem

Bij een nat vloerverwarmingssysteem of natte vloerverwarming, worden buizen direct in de cementdekvloer of anhydriet dekvloer (ook wel chape genoemd) geplaatst. Dit vloerverwarmingssysteem is dan ook het meest gebruikte soort.  

Onder de dekvloer komt eerst een isolatielaag. De opbouwhoogte varieert per situatie tussen de 16 en 20 cm. Het natte systeem is daardoor alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten waar de situatie voorzien wordt van voldoende inbouwhoogte.  

De verwarmingsbuizen verwarmen de chape, laten het uitzetten en weer krimpen. Bij een natvloerverwarmingssysteem moet daarom de chape voorzien worden van een wapeningsnet of een staalvezelbewapening. Dit voorkomt barsten in de tegels of chape. Uitzettingsvoegen worden vrijwel altijd aangebracht bij overgangen tussen ruimtes (onder de deuren). 

Droog systeem

Bij een droog vloerverwarmingssysteem liggen de buizen in isolatieplaten van piepschuim of polystyreen. Deze platen zijn al voorgevormd. De isolatieplaten werken als warmtegeleider. Door de platen heb je een korte opwarmingstijd en wordt de warmte optimaal verspreid.  

De inbouwhoogte die je nodig hebt voor een droog vloerverwarmingssysteem is minimaal 6 cm. Als je dit vergelijkt met een nat systeem scheelt dat 10 cm opbouwhoogte. Het droge systeem gebruik je vaak bij renovatieprojecten met een beperkte vloeropbouw en bij houtskeletbouw woningen.

Elektrisch

Elektrische vloerverwarming wordt vaak gebruikt als bijverwarming in ruimtes, die niet constant hoeven te worden verwarmd. Voor bijvoorbeeld badkamers, het toilet, garages of hobbykamers is dit systeem geschikt.

Je kunt kiezen uit drie soorten elektrische vloerverwarmingssystemen. De systemen verschillen in dikte, capaciteit en opbouw en hebben allemaal hun eigen specifieke toepassing: 

  • Verwarming met matten;
  • Verwarming met elektrische kabels;
  • Verwarming met elektrische foliesystemen.

De voordelen van het elektrische systeem is dat het makkelijk te installeren is en de installatiekosten laag zijn. Dure voorzieningen als een cv-ketel met bijbehorende leidingen zijn niet nodig. 

Het nadeel is dat dit systeem minder geschikt is als hoofdverwarming, omdat je stroomkosten dan erg hoog zullen zijn. Als je graag een elektrisch systeem wilt hebben, dan kan je besparen door zonnepanelen te plaatsen.

Infrezen

Heb je geen nieuwbouwwoning of een groot renovatieproject, waarbij een nat vloerverwarmingssysteem niet geschikt is? Dan is een optie om de vloerverwarming in een bestaande vloer in te frezen. In de bestaande chape worden er dan sleuven gefreesd, waar de verwarmingsbuizen in gelegd worden. 

Uiteindelijk liggen de buizen van dit type grondverwarming dicht bij de vloerafwerking. Daardoor  wordt je vloer snel warm en het warmteverlies blijft beperkt. Infrezen is vaak een goede optie bij een casco project en bij renovatieprojecten waarbij de opbouw beperkt is of de dekvloer nog in goede staat is.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor vloerverwarming

donderdag 26 januari 2023

Nieuwe CV + leidingen + vloerverwarming

Wij zoeken een loodgieter voor het aanleggen van CV in een oude woning waar alleen gaskachels staan en dus geen CV aanwezig is. Optionele wens is vloerververwarming laten aanleggen.


CV en verwarming Amsterdam
dinsdag 24 januari 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren 140m2

goedemorgen, het aanleggen van ongeveer 140 m2 vloerverwarming In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Meer dan 100 m²


CV en verwarming Wijngaarden
dinsdag 24 januari 2023

Vloerverwarming plaatsen 146m2

We hebben een nieuw huis gekocht en zijn ons aan oriënteren op vloerverwarming. We twijfelen over natte of infrarood vloerverwarming. Het idee is dat we totaal van conventionele verwarming af willen. Waarbij we ons voorstellen dat we dan tussen de 60 a 146m2 aan woonoppervlakte deels of volledig moeten voorzien van infrarood vloerverwarming. Wat zou u ons hier in kunnen adviseren en uiteraard wat zou het kostenplaatje zijn dat hier bij komt kijken.


CV en verwarming Meppel
dinsdag 24 januari 2023

Onderhoud aan vloerverwarming

Onderhoud vloerverwarming. Doorspoelen, ontluchten etc In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Rhoon
dinsdag 24 januari 2023

vloerverwarming aanleggen 40m2

Ik wil graag een vloer verwarming van rond de 40m2 ligt beton onder de vloer ligt nu een houten vloer


CV en verwarming Leiden
maandag 23 januari 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren

Plavuizen vloer verwijderen en vloerverwarming aanleggen. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Rhenen
maandag 23 januari 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren

De houten vloeren en balken worden verwijderd en de kruipruimte wordt gevuld met schuimbeton. Daarna installatie van de vloerverwarming met de afwerking. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Groningen
maandag 23 januari 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren 40m2

Het betreft het aanleggen van vloerverwarming in de woonkamer van bestaande woning (bouwjaar 2000) waar al een bestaande vloer is. Er is nu een houten vloer bovenop een betonvloer. De houten vloer willen we vervangen voor een PVC-vloer. De vloerverwarming willen we dan infrezen in de bestaande betonvloer waar dan de PVC-vloer op komt te liggen. Er is wel al een bestaande vloerverwarming-verdeler voor de hal en de keuken maar waarschijnlijk is die niet uitbreidbaar. Oppervlakte woonkamer is ongeveer 40m2. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Warmond
maandag 23 januari 2023

vloerverwarming installeren (40m2)

Ik wil graag vloer verwarming neer leggen van 40m2


CV en verwarming Nijmegen
maandag 23 januari 2023

Elektrische vloerverwarming installeren 40m2

Begane vloer (hout) jaren 30 woning. Ca 40m2. Systeem in overleg. Hoofdverwarming of bijverwarming is nog onbekend. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend), Elektrische vloerverwarming Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Haarlem
maandag 23 januari 2023

100 m2 vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming infrezen. Betreft ongeveer 100 m2. De ondervloer bestaat uit een betonvloer. Hier overheen komt een pvc vloer.


CV en verwarming Amsterdam
maandag 23 januari 2023

Cv-ketel onderhouden en vloerverwarming opnieuw inregelen

Cv ketel moet een beurt krijgen en de vloerverwarming opnieuw inregelen


CV en verwarming Lisserbroek
maandag 23 januari 2023

Elektrische vloerverwarming installeren

Vloerverwarming voor de hele tweede verdieping en derde (zolder). Begane grond heeft al vloerverwarming via gas lopen. Zo snel mogelijk


CV en verwarming Capelle aan den IJssel
maandag 23 januari 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren

Ik wil graag in mijn nieuw aangekochte tussenwoning (bj 1955) op de begane grond (woonkamer, keuken, entree) een droogbouw systeem vloerverwarming aanbrengen. De woning heeft een houten vloer met daaronder een kruipruimte, die wordt geisoleerd met PIF-thermokussens of EPS parels. De woonkamer wordt nu verwarmd met een radiator (240x30.5cm) onder het erkerraam en een oude metalen convectorput (225x35x50cm) waarschijnlijk uit 1969 voor de aluminium schuifpui, de hal en aangebouwde keuken beide met 1 radiator. De vloerverwarming zou in principe als hoofdverwarming moeten dienen, al heb ik enige twijfel of dat toereikend is bij de erker en met name bij de schuifpui (ivm mogelijke koudeval). Daarnaast zal de convectorput verwijderd/dichtgemaakt moeten worden wanneer er vloerverwarming komt. Verwarmd wordt op dit moment met een HR-ketel, maar ik wil graag een systeem dat is voorbereid op LTV in de toekomst. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Loosdrecht
maandag 23 januari 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren70m2

Ik wil graag 70m2 er ligt een cementvloer


CV en verwarming Enschede
maandag 23 januari 2023

Leiding van vloerverwarming vervangen

Wij hebben per ongeluk slang van vloerverwarming stuk gemaakt zet er klein gat in In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Minder dan 10 m²


CV en verwarming Spierdijk
maandag 23 januari 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren 75m2

Er ligt een betonvloer. Hierop moet de vloerverwarming komen. Vervolgens word nog een zandcement vloer gelegt. Ruimte is ongeveer 75m2


CV en verwarming Enschede
maandag 23 januari 2023

128 m2 vloerverwarming infrezen in tegelvloer

Vloerverwarming infrezen in bestaande tegelvloer. Betreft een tegelvloer van 128 m2.


CV en verwarming Ter Apel
maandag 23 januari 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren 45m2

We gaan de bestaande houten vloer uit onze woning (1986, energielabel B) eruit halen en vervangen door een nieuwe (laminaat)vloer. Vanwege de toekomstige aanschaf van een warmtepomp willen we gelijk de opties bekijken voor de aanleg van vloerverwarming (verwarming met warm water d.m.v. buizen). Dit betreft de volledige begane grond (ca. 45 m2). Indien mogelijk infrezen in de vloer.


CV en verwarming Oegstgeest
zaterdag 21 januari 2023

vloerverwarming leggen

Wij willen in onze nieuwe woning vloerverwarming laten leggen op de eerste 2 verdiepingen, bij elkaar ongeveer 130 vierkante meter. We willen graag per kamer de temperatuur kunnen regelen. Indien mogelijk willen we ook in de badkamer vloerverwarming. Uitvoering het liefst zo snel na oplevering 30 juni


CV en verwarming Berkel en Rodenrijs
woensdag 18 januari 2023

Vloerverwarming doorspoelen (stadsverwarming Vattenfall)

Vloer op 1e verdieping (woonkamer) wordt niet warm. Vloer van begane grond (keuken) wordt wel warm. Ik vermoed dat de vloerverwarming doorgespoeld moet worden. Merk verdeler: JK Basic uit 2009. Totaal 5 groepen. Merk pomp: Wilo Yonos Para pomp. Is 2 jaar geleden vervangen. Volgens controlelampjes geen problemen. Ontluchten volgens instructies van Vattenfall heeft niet geholpen en ontluchten van de pomp volgens handleiding Yonos ook niet .


CV en verwarming Amsterdam
woensdag 18 januari 2023

Warmtepomp of electrische boiler installeren

Ik ben op zoek naar een pomp, een warmtepomp of een electrische boiler. In ieder geval zoeken we een systeem dat we op onze vloerverwarming (opp 65m2) en (normale) radiatoren in de rest van het huis (opp 190m2) kunnen aansluiten en waarmee we comfortable kunnen leven met 5-6 personen. We hebben 23 zonnepanelen op het dak (12 van 3 jaar oud en 11 hele nieuwe), dus hiermee willen we alles voorzien van electriciteit. Er moet een volledige nieuwe aansluiting komen.


CV en verwarming Rotterdam
dinsdag 17 januari 2023

Elektrische vloerverwarming installeren

Betreft renovatie: vloerverwarming in woonkamer en afzonderlijk in keuken met laminaat


CV en verwarming Bodegraven
maandag 16 januari 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren 45m²

Ik wil graag een elektrische vloerverwarming. Het gaat om een vloer van 45 m2. Ik krijg in april de sleutel van het huis, dus vanaf dan kan de vloer gelegd worden.


CV en verwarming Deventer
maandag 16 januari 2023

Warmtepomp plaatsen + plaatsen vloerverwarming

Vanaf 27 maart zijn wij de nieuwe eigenaren van een bestaande woning uit 1996 met beton ondervloer. We gaan een warmtepomp plaatsen (dit graag meenemen in de offerte). Verder willen we voordat we houtlook plavuizen plaatsen vloerverwarming plaatsen op de begane grond (ca. 42m2) en deze aansluiten op onze cv-ketel. We worden graag geïnformeerd over de voor en nadelen van elektrische vloerverwarming t.o.v. vloerverwarming infrezen.


CV en verwarming Emmeloord
maandag 16 januari 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren 70 m2

Beste , Ik zou graag vloerverwarming leggen in mijn woning. Het betreft de woonkamer, keuken en hal. totaal aantal m2 is 70 Graag ontvang ik advies en een offerte.


CV en verwarming Zwolle
maandag 16 januari 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren (45m2)

Ik wil graag een watergedragen vloerverwarming leggen. Het gaat om ongeveer 45 m2. Ik wil dat het ergens in april/mei gebeurd.


CV en verwarming Groningen
maandag 16 januari 2023

Elektrische vloerverwarming installeren (50m2)

Ik wil graag een elektrische vloerverwarming leggen. Het gaat om ongeveer 50 m2. De ondervloer is beton en er komt pvc overheen. Ik krijg in maar de sleutel, dus dan wil ik dat de vloerverwarming gelegd wordt.


CV en verwarming Beuningen
maandag 16 januari 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren 82m2

Beneden woonkamer 29.8 m2 Eetkamer 7.7 m2 keuken 9.7 m2 eerste etage slaapkamer 1 12.02 m2 slaapkamer 2 9.9 m2 slaapkamer 3 7.4 m2 badkamer 5.5m2 In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Groningen
maandag 16 januari 2023

LTV Radiatoren plaatsen

Graag ontvang ik een offerte voor de levering en plaatsing van LTV radiatoren. Ik heb geen verstand van en ervaring met deze producten. Daarom is het voor mij ook lastig inschatten wat er nodig is qua hoeveelheden en grootte. Ruimten huis; 1. woonkamer + keuken = 50m2 (1 ruimte met entre suite naar zithoek) 2. hal (open) 7m2 3. toilet beneden 1m2 4. slaapkamer 1) 16m2 5. slaapkamer 2) 11m2 6. overloop/hal boven 11m2 7. slaapkamer 3) 10m2 De plafondhoogte is standaard. 2,8m op de begane grond 2,6m op de 1e verdieping schuin dak op de bovenste verdieping Wat adviseert u per ruimte en wat zouden de kosten zijn? Overigens ben ik ook benieuwd naar uw advies voor vloerverwarming op de begane grond, indien dat tot uw expertise behoort.


CV en verwarming Baarn
Offertes aanvragen