Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Vloerverwarming

Vloerverwarming

Heb je veel last van koude voeten en denk je erover na in de woonkamer vloerverwarming te laten aanleggen? Casius brengt je in contact met Erkende installateurs in jouw regio.

Ben je koude voeten in de winter beu? Vloerverwarming kan dat voor je oplossen. Voor bestaande vloeren en nieuwe vloeren is het beiden mogelijk om vloerverwarming aan te leggen. Vloerverwarming leggen in een bestaande woning is iets ingewikkelder dan wanneer het om een nieuwe vloer gaat. De verwarmingsspecialisten via Casius staan voor je klaar om je hiermee te helpen. Wil je naast vloerverwarming je vloeren ook isoleren? Geen probleem, de vakmannen via Casius helpen je hier ook graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je vloerverwarming wilt laten leggen? Wil je graag dat een verwarmingsspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten vloerverwarming

De vloerverwarming prijs is heel erg afhankelijk van het aantal vierkante meters, maar ook de keuze als wat de vloerverwarming dient. Wil je het gebruiken als hoofdverwarming, uitgebreide bijverwarming of eenvoudige bijverwarming? 

In onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten voor vloerverwarming per vierkante meter, als je het als hoofdverwarming wilt gebruiken.

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Oppervlak Aantal groepen Gemiddelde kosten
Tot 10 m² 1 €750 - €825
Tot 20 m² 2 €850 - €925
Tot 30 m² 3 €950 - €1.025
Tot 40 m² 4 €1.100 - €1.150
Tot 50 m² 5 €1.200 - €1.250
Tot 60 m² 6 €1.400 - €1.525
Tot 70 m² 7 €1.550 - €1.700
Tot 80 m² 8 €1.700 - €1.850

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Loodgieter

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Nat systeem

Bij een nat vloerverwarmingssysteem of natte vloerverwarming, worden buizen direct in de cementdekvloer of anhydriet dekvloer (ook wel chape genoemd) geplaatst. Dit vloerverwarmingssysteem is dan ook het meest gebruikte soort.  

Onder de dekvloer komt eerst een isolatielaag. De opbouwhoogte varieert per situatie tussen de 16 en 20 cm. Het natte systeem is daardoor alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten waar de situatie voorzien wordt van voldoende inbouwhoogte.  

De verwarmingsbuizen verwarmen de chape, laten het uitzetten en weer krimpen. Bij een natvloerverwarmingssysteem moet daarom de chape voorzien worden van een wapeningsnet of een staalvezelbewapening. Dit voorkomt barsten in de tegels of chape. Uitzettingsvoegen worden vrijwel altijd aangebracht bij overgangen tussen ruimtes (onder de deuren). 

Droog systeem

Bij een droog vloerverwarmingssysteem liggen de buizen in isolatieplaten van piepschuim of polystyreen. Deze platen zijn al voorgevormd. De isolatieplaten werken als warmtegeleider. Door de platen heb je een korte opwarmingstijd en wordt de warmte optimaal verspreid.  

De inbouwhoogte die je nodig hebt voor een droog vloerverwarmingssysteem is minimaal 6 cm. Als je dit vergelijkt met een nat systeem scheelt dat 10 cm opbouwhoogte. Het droge systeem gebruik je vaak bij renovatieprojecten met een beperkte vloeropbouw en bij houtskeletbouw woningen.

Elektrisch

Elektrische vloerverwarming wordt vaak gebruikt als bijverwarming in ruimtes, die niet constant hoeven te worden verwarmd. Voor bijvoorbeeld badkamers, het toilet, garages of hobbykamers is dit systeem geschikt.

Je kunt kiezen uit drie soorten elektrische vloerverwarmingssystemen. De systemen verschillen in dikte, capaciteit en opbouw en hebben allemaal hun eigen specifieke toepassing: 

  • Verwarming met matten;
  • Verwarming met elektrische kabels;
  • Verwarming met elektrische foliesystemen.

De voordelen van het elektrische systeem is dat het makkelijk te installeren is en de installatiekosten laag zijn. Dure voorzieningen als een cv-ketel met bijbehorende leidingen zijn niet nodig. 

Het nadeel is dat dit systeem minder geschikt is als hoofdverwarming, omdat je stroomkosten dan erg hoog zullen zijn. Als je graag een elektrisch systeem wilt hebben, dan kan je besparen door zonnepanelen te plaatsen.

Infrezen

Heb je geen nieuwbouwwoning of een groot renovatieproject, waarbij een nat vloerverwarmingssysteem niet geschikt is? Dan is een optie om de vloerverwarming in een bestaande vloer in te frezen. In de bestaande chape worden er dan sleuven gefreesd, waar de verwarmingsbuizen in gelegd worden. 

Uiteindelijk liggen de buizen van dit type grondverwarming dicht bij de vloerafwerking. Daardoor  wordt je vloer snel warm en het warmteverlies blijft beperkt. Infrezen is vaak een goede optie bij een casco project en bij renovatieprojecten waarbij de opbouw beperkt is of de dekvloer nog in goede staat is.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor vloerverwarming

woensdag 05 oktober 2022

Lucht-water of brine-water warmtepompen plaatsen

Netto energiebehoefte woonhuis zelf berekend op 10,35 kW. Bestaande afgiftesysteem is vloerverwarming plus convectieradiator op begane grond en elders convectieradiatoren. Daarnaast een tuinhuis met 3,91 kW energiebehoefte. Separaat afgiftesysteem wordt daar vloerverwarming plus convectieradiatoren. 150L boiler woonhuis en 75L boiler tuinhuis voor tapwater nodig. Beiden graag met koelmogelijkheid. Tussen huis en tuinhuis zit circa 25 meter, vandaar dat aparte warmtepompen waarschijnlijk beter zijn dan een lange leiding. Ketel van het huis staat op 2e verdieping, tuinhuis op 1e. Ondanks de fors hogere investeringskosten is een brine-water warmtepomp een optie gezien de vrije koeling, maar graag willen we dit kunnen vergelijken met lucht-water. Graag in de offerte ook duidelijkheid over de technische specificaties waaronder m.n. SCOP.


CV en verwarming Breda
woensdag 05 oktober 2022

Aanleggen van vloerverwarming (~65m2)

Wij zoeken een installateur voor het aanleggen van vloerisolatie + vloerverwarming op beneden verdieping (woonkamer keuken + hal ong. 65m2). De huidige vloer halen we er zelf uit, dit geldt ook voor de radiatoren. De ondervloer is volgens mij van beton.


CV en verwarming Arnhem
woensdag 05 oktober 2022

Watergedragen vloerverwarming installeren 60m²

Ik wil graag een vloerverwarming installeren. De huidige ondergrond is hout (houten vloer constructie)- 4 zones (woonkamer, keuken, 2x werkkamers). De oppervlakte gaat in totaal om 60m² In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend), Infrarood vloerverwarming


CV en verwarming Rotterdam
woensdag 05 oktober 2022

Vloerverwarming aanleggen (~40m2)

Op een niet egale ondergrond moet een vloerverwarming aangelegd worden. Momenteel liggen er tegels, die ik er zelf uitbreek. Daaronder zit gedeeltelijk al vloerverwarming, ik weet niet of dit ook eruit gehaald moet worden. De nieuwe vloerverwarming met noppenplaten en isolatie of infrezen in beton. Daarna moet het ook dichtgesmeerd en geëgaliseerd worden. Het gaat om in totaal 40m2.


CV en verwarming Hellevoetsluis
dinsdag 04 oktober 2022

Vloerverwarming vervangen (~36m2)

Er ligt in de woonkamer een oude vloerverwarming als bijverwarming (leeftijd onbekend), echter dient deze volledig vervangen te worden door een vloerverwarming als hoofdverwarming. Dit gaat om ongeveer 36m2. De huidige vloer halen we er zelf uit en de radiatoren zijn er al uit. Achteraf mag de vloerverwarming ook dichtgesmeerd worden.


CV en verwarming Bergen
dinsdag 04 oktober 2022

CV-ketel vervangen + warmtepomp installeren

We hebben een CV ketel die niet meer werkt. Om die te vervangen zoeken we het liefst een hybride warmtepomp of een volledig elektrische warmtepomp. Graag hoor ik meer advies over de mogelijkheden er dergelijk. We hebben vloerverwarming en radiatoren in onze woning.


CV en verwarming Leiden
dinsdag 04 oktober 2022

Elektrische vloerverwarming plaatsen (~60m2)

Op 1 november krijgen wij de sleutel van onze woning. Momenteel liggen er tegels en wij zouden eroverheen elektrische vloerverwarming willen laten plaatsen dat geschikt is als hoofdverwarming. Dit gaat om ongeveer 60m2. Het verwijderen van de huidige radiatoren mag ook meegenomen worden in de offerte.


CV en verwarming Callantsoog
dinsdag 04 oktober 2022

Vloerverwarming installeren + egaliseren ~45m2

Graag zou ik een offerte ontvangen voor het plaatsen van vloerverwarming + egaliseren. Het gaat om ~45m2. De vloerverwarming moet worden ingefreesd. De vakman hoeft geen radiatoren te verwijderen. Ik verwijder zelf het laminaat.


CV en verwarming Ureterp
dinsdag 04 oktober 2022

Elektrische vloerverwarming installeren 9m²

Ik wil graag vloerverwarming laten installeren. Wij gaan een deel van de garage toevoegen als onderdeel van de woonkamer. Voor dit gedeelte willen wij weten wat het kost om dit deel ongeveer 9 m2 (op korte termijn) te voorzien van vloerverwarming. Graag uw advies.


CV en verwarming Hoorn
maandag 03 oktober 2022

Infrarood vloerverwarming

Ik heb onlangs een huis gekocht in Assen en ben hier sinds een week ingetrokken. Er zou infraroodvloerverwarming in de keuken en woonkammer liggen, maar alleen die in de keuken lijkt te werken. Omdat er ook geen thermostaat in de woonkamer of andere kamers lijkt te hangen, ben ik gaan betwijfelen of de panelen wel degelijk in de woonkamer onder het laminaat liggen. Via mijn makelaar heb ik het advies ontvangen om een monteur te laten beoordelen wat het probleem is m.b.t vloerverwarming in de woonkamer, voordat ik stappen ter reparatie onderneem. Zou u/uw bedrijf het probleem van de infraroodvloerverwarming of het gebrek hieraan in mijn woonkamer kunnen constateren? Hierna zou er ook een opdracht mogelijk zijn voor de reparatie/aanleg hiervan, maar dit zal enige tijd later plaatsvinden. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Infrarood vloerverwarming Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Assen
maandag 03 oktober 2022

Elektrische vloerverwarming installeren 50m²

Ik wil graag een elektrische vloerverwarming installeren. De vloer gaat om 55m² de huidige ondergrond is beton.


CV en verwarming Voorburg
maandag 03 oktober 2022

Watergedragen vloerverwarming installeren

Vloeren er uit halen doen wij zelf. Daarna kale betonnen vloer infrezen en aanleggen vloerverwarming en afsluiten oude verwarming. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Grou
maandag 03 oktober 2022

Vloerverwarming aanleggen (~56m2)

Wij zoekt een partij die voor ons advies, informatie en een prijsopgave kan bieden voor een vloerverwarming. Dit wordt voor een oppervlakte van ongeveer 56m2. De huidige vloer mag ook door de vakman verwijderd worden, dit is laminaat. Dit geldt ook voor de radiatoren. De ondervloer is denk ik van beton (bouwjaar 2000)


CV en verwarming Borger
maandag 03 oktober 2022

Watergedragen vloerverwarming installeren

Vloerverwarming aanleggen (en Infrezen) in woonkamer. Ondergrond is zandcement, in de hal liggen tegels. Kamer is 60 vierkante meter. Later komt er een uitbouw van zo’n 20-24 vierkante meter. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Dronten
maandag 03 oktober 2022

Infrarood vloerverwarming 30m²

Ik wil graag een infrarood vloerverwarming in gang woonkamer en keuken en welke vloer hierbij aangeschaft kan worden. De vloer gaat om 30m². De huidige ondergrond is beton.


CV en verwarming IJsselstein
maandag 03 oktober 2022

Infrarood vloerverwarming 50m²

Ik wil graag een infrarood vloerverwarming op houten vloer van een huis uit 1885. Het gaat om 50m². Daarop komt een gelijmde pvc vloer. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Infrarood vloerverwarming


CV en verwarming Elshout
maandag 03 oktober 2022

Infrarood vloerverwarming 12m²

Ik wil graag een infrarood verwarming in de keuken het gaat om 12m². De ondergrond licht beton, ik wil de verwarming op matten In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Infrarood vloerverwarming Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Vianen
maandag 03 oktober 2022

Elektrische vloerverwarming installeren 65m²

Ik wil graag een elektrische vloerverwarming installeren. Het gaat om 65m2. Het komt onder een nog aan te leggen pvc vloer. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Elektrische vloerverwarming, Infrarood vloerverwarming


CV en verwarming Hendrik Ido Ambacht
maandag 03 oktober 2022

Vloerverwarming installeren (~65m2)

Het gaat om een oud huis met houtenvloer, nog slecht geïsoleerd. Graag zou ik advies en een offerte ontvangen voor het aanleggen van een vloerverwarming. Graag zou ik willen dat de vakman eerst even komt kijken naar de mogelijkheden. Het betreft ongeveer 65m2. De huidige topvloer verwijderen we zelf.


CV en verwarming Arnhem
maandag 03 oktober 2022

Warmtepomp installeren (lucht-lucht)

Het betreft een woning die we willen voorzien van een warmtepomp (lucht-lucht). Het is nu voorzien van vloerverwarming en radiatoren. We willen volledig van het gas af. Ook zal deze worden voorzien van zonnepanelen. Graag ontvangen we een vrijblijvende offerte.


CV en verwarming Creil
maandag 03 oktober 2022

Water gedragen vloerverwarming installeren 50m²

Ik wil graag op een grondoppervlakte van 50m2, een droog vloerverwarmingssysteem, In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend)


CV en verwarming Westdorpe
maandag 03 oktober 2022

Vloerverwarming installeren (45 m2)

Wij zouden graag vloerverwarming willen in onze huidige woning (bouwjaar 2000). In totaal gaat het om circa 45m2. In de hal, keuken en bijkeuken liggen tegels in het cement, dit oppervlakte is circa 18m2. In de woonkamer ligt een kanaalplaatvloer met een betonnendekvloer totaal 28m2. In de bijkeuken lijkt het erop dat de waterleiding in de cement dekvloer ligt. De vloerverwarming moet als hoofdverwarming dienen en aangesloten worden op onze CW 5 Remeha Avanta ketel uit 2015.


CV en verwarming Grijpskerk
maandag 03 oktober 2022

Vloerverwarming installeren (15 m2)

In verband met een houtkachel zijn wij op zoek naar alternatieve (bij)verwarming van de leefruimte: woonkamer, keuken en bijkeuken. Het gaat om ca 15 m2. We twijfelen nog tussen een gietvloer of PVC.


CV en verwarming Delden
maandag 03 oktober 2022

Infrarood vloerverwarming plaatsen (30 m2)

Tussenwoning 1969 met betonnen vloer zonder isolatie de woonkamer voorzien van Ir verwarming met liefst hout of houtlook met eronder pir isolatie. Opp. 30 m2 (Er komen 8 a 9 zonnepanelen op schuin dak zuid ligging) Er is cv aanwezig maar die willen we minimaal gebruiken.


CV en verwarming Heiloo
maandag 03 oktober 2022

Vloerverwarming installeren (150 m2)

Mijn huis heeft een vloer van holle bouwsteen. Hierop wil ik met zo min mogelijk gewicht een optimale vloerverwarming aanbrengen (evt in combinatie met warmtepomp). Gaat om 150 m2.


CV en verwarming Helden
maandag 03 oktober 2022

Elektrische vloerverwarming installeren 20m²

Ik wil graag een vloerverwarming plaatsen 20m². Onder nieuw te plaatsen vloer, laminaat. De huidige tegels gaan weg en er moet geegaliseerd worden om gelijke hoogte met kamer te krijgen In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Elektrische vloerverwarming


CV en verwarming Noord Sleen
maandag 03 oktober 2022

Infrarood vloerverwarming 80m²

Ik wil graag een infrarood vloerverwarming. Huidige ondervloer is tegels of beton. We hebben nog geen centrale verwarming en vele kleine kamertjes: Woonkeuken met een splitlevel van 15 cm door het midden - 35m² Hal - 14m² slaapkamer 5m² 2de zitkamer - 16m² slaapkamer - 4x4m 16 We hebben op dit moment grotendeels vinyl vloeren. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Infrarood vloerverwarming Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Amsterdam
maandag 03 oktober 2022

Infrarood vloerverwarming plaatsen (65 m2)

We hebben een ouder huis – wel goed geïsoleerd met houten vloeren. De toplaag is Jumpack. Hierop gaat we na de verbouwing een pvc (plak)vloer leggen. Het gaat om 3 aaneengesloten rechthoekige ruimtes van ca 20m2, 30m2 en 15m2. We willen een vloerverwarming eronder leggen als hoofdverwarming


CV en verwarming Haarlem
maandag 03 oktober 2022

Watergedragen vloerverwarming installeren (70 m2)

Wij hebben een huis uit de jaren 70 met een holle baksteen vloer. Het betreft ca 60 m2 vloer. De vloer is momenteel afgewerkt met een houten parketvloer van ca 18 mm dik. Verder zit er op dit moment een hete lucht verwarmingssysteem in. Voor de zomer van 2023 komt er nog een uitbreiding van ca 10 m2. Dan is er dus totaal ca 70 m2 vloer. Ik begrijp dat infrezen in de Nehobo vloer sterk afgeraden wordt. Daarom is de droogbouw methode interessant geworden.


CV en verwarming Emmen
maandag 03 oktober 2022

Elektrische vloerverwarming plaatsen (4 m2)

Netjes en goed aanbrengen van elektrische vloerverwarmingsmatten in onze toilet beneden (aanbouw), bij voorkeur inclusief installatie thermostaat. Optioneel (wens): aanbrengen betegeling vloer (+/- 4 m2).


CV en verwarming Culemborg
Offertes aanvragen