Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Vloerverwarming

Vloerverwarming

Heb je veel last van koude voeten en denk je erover na in de woonkamer vloerverwarming te laten aanleggen? Casius brengt je in contact met Erkende installateurs in jouw regio.

Ben je koude voeten in de winter beu? Vloerverwarming kan dat voor je oplossen. Voor bestaande vloeren en nieuwe vloeren is het beiden mogelijk om vloerverwarming aan te leggen. Vloerverwarming leggen in een bestaande woning is iets ingewikkelder dan wanneer het om een nieuwe vloer gaat. De verwarmingsspecialisten via Casius staan voor je klaar om je hiermee te helpen. Wil je naast vloerverwarming je vloeren ook isoleren? Geen probleem, de vakmannen via Casius helpen je hier ook graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je vloerverwarming wilt laten leggen? Wil je graag dat een verwarmingsspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten vloerverwarming

De vloerverwarming prijs is heel erg afhankelijk van het aantal vierkante meters, maar ook de keuze als wat de vloerverwarming dient. Wil je het gebruiken als hoofdverwarming, uitgebreide bijverwarming of eenvoudige bijverwarming? 

In onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten voor vloerverwarming per vierkante meter, als je het als hoofdverwarming wilt gebruiken.

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Oppervlak Aantal groepen Gemiddelde kosten
Tot 10 m² 1 €750 - €825
Tot 20 m² 2 €850 - €925
Tot 30 m² 3 €950 - €1.025
Tot 40 m² 4 €1.100 - €1.150
Tot 50 m² 5 €1.200 - €1.250
Tot 60 m² 6 €1.400 - €1.525
Tot 70 m² 7 €1.550 - €1.700
Tot 80 m² 8 €1.700 - €1.850

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Loodgieter

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Nat systeem

Bij een nat vloerverwarmingssysteem of natte vloerverwarming, worden buizen direct in de cementdekvloer of anhydriet dekvloer (ook wel chape genoemd) geplaatst. Dit vloerverwarmingssysteem is dan ook het meest gebruikte soort.  

Onder de dekvloer komt eerst een isolatielaag. De opbouwhoogte varieert per situatie tussen de 16 en 20 cm. Het natte systeem is daardoor alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten waar de situatie voorzien wordt van voldoende inbouwhoogte.  

De verwarmingsbuizen verwarmen de chape, laten het uitzetten en weer krimpen. Bij een natvloerverwarmingssysteem moet daarom de chape voorzien worden van een wapeningsnet of een staalvezelbewapening. Dit voorkomt barsten in de tegels of chape. Uitzettingsvoegen worden vrijwel altijd aangebracht bij overgangen tussen ruimtes (onder de deuren). 

Droog systeem

Bij een droog vloerverwarmingssysteem liggen de buizen in isolatieplaten van piepschuim of polystyreen. Deze platen zijn al voorgevormd. De isolatieplaten werken als warmtegeleider. Door de platen heb je een korte opwarmingstijd en wordt de warmte optimaal verspreid.  

De inbouwhoogte die je nodig hebt voor een droog vloerverwarmingssysteem is minimaal 6 cm. Als je dit vergelijkt met een nat systeem scheelt dat 10 cm opbouwhoogte. Het droge systeem gebruik je vaak bij renovatieprojecten met een beperkte vloeropbouw en bij houtskeletbouw woningen.

Elektrisch

Elektrische vloerverwarming wordt vaak gebruikt als bijverwarming in ruimtes, die niet constant hoeven te worden verwarmd. Voor bijvoorbeeld badkamers, het toilet, garages of hobbykamers is dit systeem geschikt.

Je kunt kiezen uit drie soorten elektrische vloerverwarmingssystemen. De systemen verschillen in dikte, capaciteit en opbouw en hebben allemaal hun eigen specifieke toepassing: 

  • Verwarming met matten;
  • Verwarming met elektrische kabels;
  • Verwarming met elektrische foliesystemen.

De voordelen van het elektrische systeem is dat het makkelijk te installeren is en de installatiekosten laag zijn. Dure voorzieningen als een cv-ketel met bijbehorende leidingen zijn niet nodig. 

Het nadeel is dat dit systeem minder geschikt is als hoofdverwarming, omdat je stroomkosten dan erg hoog zullen zijn. Als je graag een elektrisch systeem wilt hebben, dan kan je besparen door zonnepanelen te plaatsen.

Infrezen

Heb je geen nieuwbouwwoning of een groot renovatieproject, waarbij een nat vloerverwarmingssysteem niet geschikt is? Dan is een optie om de vloerverwarming in een bestaande vloer in te frezen. In de bestaande chape worden er dan sleuven gefreesd, waar de verwarmingsbuizen in gelegd worden. 

Uiteindelijk liggen de buizen van dit type grondverwarming dicht bij de vloerafwerking. Daardoor  wordt je vloer snel warm en het warmteverlies blijft beperkt. Infrezen is vaak een goede optie bij een casco project en bij renovatieprojecten waarbij de opbouw beperkt is of de dekvloer nog in goede staat is.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor vloerverwarming

maandag 25 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Steenwijk
maandag 25 september 2023

Diverse werken in en om het huis

Bestaande eiken vloer middels vloerverwarming in combinatie met PVC houtlook leggen in visgraat. Eiken vloer is 2,5 cm dik, dus de vraag is of daarop PVC kan met vloerverwarming (infrarood) en middels klikspanen, zodat ook alles weer weggehaald kan worden. 4 deuren afzagen, oppervlakte circa 70-75 m2


CV en verwarming Amsterdam
maandag 25 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Dordrecht
zondag 24 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

CV-ketel verwarmde vloerverwarming. Op de eerste etage 45m2 (drie slaapkamers en een gang) en op de 2e etage een zolder van totaal 37m2 (zie Funda voor plattegronden). De vloer nu is een cement dekvloer waar een droogbouwvloerverwarming direct op gelegd kan worden. Ik verwijder zelf de oude radiatoren en het leidingwerk. De komende jaren wil een warmtepomp aanschaffen, hier moet de vloerverwarming op aangesloten kunnen worden. Ook wil ik de ruimtes afzonderlijk van elkaar kunnen verwarmen. Rond half november kan het worden gelegd. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Enkhuizen
zondag 24 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Het betreft de de begane grond met een oppervlak van 38m2 In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Harmelen
zaterdag 23 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

We willen graag vloerverwarming als hoofdverwarming laten leggen op de benedenverdieping. Het oppervlak is ongeveer 50m2. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Brielle
zaterdag 23 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

wij willen graag in onze bestaande plavuizen vloer vloerverwarming laten in frezen en aansluiten. De vloer bestaat uit 2 lagen plavuizen met daaronder 10 mm multiplex vloer. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Baarn
zaterdag 23 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

We hebben nu parket in de huiskamer (37m2) en een tegelvloer in de hal (5m2). We verwarmen met radiatoren en een hybride warmtepomp en willen graag naar vloerverwarming met tegels omschakelen. We willen graag weten wat de beste oplossing is voor onze situatie en dan daarvoor een offerte ontvangen. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend), Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Venlo
vrijdag 22 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Ridderkerk
donderdag 21 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Ik heb al vloer verwarming via het warmtenet maar wil hier een wifi thermostaat op laten aansluiten In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Den Haag
donderdag 21 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

vloerverwarming laten aanleggen ( infrezen ) en daarna leitegels die wij zelf aanleveren leggen In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend), Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Geldrop
donderdag 21 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Vloerverwarming woonkamer In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Arnhem
donderdag 21 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Het verwijderen van parket en PVC vloer en vervolgens aanbrengen vloerverwarming en aansluiten. De ondergrond is een betonvloer. Bouwjaar woning 1996 Onder het PVC ligt al vloerverwarming. (c.a. 30m2) en dient alleen geegaliseerd te worden met de nieuwe aan te brengen vloerverwarming waar nu het parket ligt (35m2) Het betreft een ruimte. zonder drempels. Welke aanpassingen moeten gebeuren?: Vloerverwarming plaatsen Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: CV-installatie aanpassen / uitbreiden Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Lemmer
woensdag 20 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Omgekeerde L-vormige ruimte van ongeveer 30-40m2. In de ruimte komt een keuken te staan waaronder verwarming niet wenselijk lijkt. Deze keuken zal grotendeels langs de muur komen te staan, maar hij zal ook doorlopen langs een bar die het midden van de lange zijde van de ruimte insteekt. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Lemmer
woensdag 20 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Nieuw Roden
dinsdag 19 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend), Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Apeldoorn
dinsdag 19 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Droog bouw vloerverwarming op een houten vloer eerste verdieping als hoofdverwarming in de woonkamer keuken en hal. In totaal ongeveer 45 m2. Vloer zal PVC worden. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Haarlem
maandag 18 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Poortugaal
maandag 18 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

We willen vloerverwarming verlengen naar de uitbouw, het gaat om 2mx3m In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Minder dan 10 m²


CV en verwarming Zoetermeer
maandag 18 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Invrezen van leidingen, en gebruik maken (zoveel mogelijk) van het bestaande CV HR (Intergas) systeem en leidingen. Hiervoor moet bestaande houten visgraat parket (!!) verwijderd worden. Advies over nieuwe vloer en hoe het beste gebruik te kunnen maken van bestaande systeem. Naar toekomst, zal de CV vervangen worden door een warmtepomp. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend), Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Den Haag
zondag 17 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

We willen onze huidige houten vloer vervangen voor isolatie/vloerverwarming/PVC. Graag een offerte voor 60 m2 zonder pvc leggen. Er ligt nu ,onder de houten vloer, een houten ondervloer met houten balken. We denken aan een water systeem als vloerverwarming. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Wassenaar
zondag 17 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Ik wil vloerverwarming met een oppervlak van ongeveer 110 m2. Eventueel nog aangevuld met een ruimte van ongeveer 70 m2, maar mogelijk ga ik die verwarmen met een andere methode. Daarbij wil ik zowel kunnen verwarmen als koelen. Warmwatervoorziening heb ik al middels elektrische boilers. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Meer dan 100 m²


CV en verwarming Sint Willebrord
zondag 17 september 2023

vloerverwarming aanleggen en aansluiten

ik zoek iemand die radiatoren beneden kan afsluiten en vloerverwarming kan leggen en aansluiten


CV en verwarming Maarssen
zondag 17 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

70m2 vloer frezen en leggen / aansluiten vloerverwarming. Images sent by lead: http://api.solvari.nl/system/v2/lead/90c97e4e-a320-4cba-b6ff-f6cc85a419c8/assets Hoeveel vierkante meter is de vloer?: 70 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Groningen
zaterdag 16 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Op de begane grond dient in de hal, huiskamer, keuken, separaat toilet, badkamer en slaapkamer vloerverwarming aangelegd te worden. Vloerverwarming zal worden gevoed met een warmtepomp. Woonkamer ( 50 m2) hoofdverwarming, keuken ( 17m2) hoofdverwarming, slaapkamer/kantoor ( 16,5 m2), hoofdverwarming, hal (13,75 m2) hoofdverwarming, toilet en badkamer ( 4,5 m2) hoofdverwarming, totaal 101,75 m2. Voor een eventuele plattegrond zie Funda, Hoenderweg 2 Ermelo. Werk moet omstreeks vierde week januari uitgevoerd worden. Ik verneem graag uw reactie. Met vriendelijke groet leo groenendaal In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Ermelo
zaterdag 16 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Gaan schuimbeton gieten en willen vloerverwarming met gietvloer erop. Vraag wat is dikte van gietvloer en kan deze direct op schuimbeton met vloerverwarming ertussen? oppervlak is 40m2. Kun je ook schatting van de kosten geven. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Blijham
zaterdag 16 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Beneden en boven nieuwe vloer plus vloerverwarming en oude systeem vervangen In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend), Infrarood vloerverwarming Wat is de oppervlakte van de vloer?: Meer dan 100 m²


CV en verwarming Almere
zaterdag 16 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

2,5 cm tot 3,5 cm vloer 22m2 In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Zutphen
vrijdag 15 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

verbouwing van een woning, waarbij de woning wordt vergroot van 45 naar 80m2 In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend), Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Wilnis
vrijdag 15 september 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Welke aanpassingen moeten gebeuren?: Vloerverwarming plaatsen Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: CV-installatie aanpassen / uitbreiden Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Ouddorp
Offertes aanvragen