Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Vloerverwarming

Vloerverwarming

Heb je veel last van koude voeten en denk je erover na in de woonkamer vloerverwarming te laten aanleggen? Casius brengt je in contact met Erkende installateurs in jouw regio.

Ben je koude voeten in de winter beu? Vloerverwarming kan dat voor je oplossen. Voor bestaande vloeren en nieuwe vloeren is het beiden mogelijk om vloerverwarming aan te leggen. Vloerverwarming leggen in een bestaande woning is iets ingewikkelder dan wanneer het om een nieuwe vloer gaat. De verwarmingsspecialisten via Casius staan voor je klaar om je hiermee te helpen. Wil je naast vloerverwarming je vloeren ook isoleren? Geen probleem, de vakmannen via Casius helpen je hier ook graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je vloerverwarming wilt laten leggen? Wil je graag dat een verwarmingsspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten vloerverwarming

De vloerverwarming prijs is heel erg afhankelijk van het aantal vierkante meters, maar ook de keuze als wat de vloerverwarming dient. Wil je het gebruiken als hoofdverwarming, uitgebreide bijverwarming of eenvoudige bijverwarming? 

In onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten voor vloerverwarming per vierkante meter, als je het als hoofdverwarming wilt gebruiken.

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Oppervlak Aantal groepen Gemiddelde kosten
Tot 10 m² 1 €750 - €825
Tot 20 m² 2 €850 - €925
Tot 30 m² 3 €950 - €1.025
Tot 40 m² 4 €1.100 - €1.150
Tot 50 m² 5 €1.200 - €1.250
Tot 60 m² 6 €1.400 - €1.525
Tot 70 m² 7 €1.550 - €1.700
Tot 80 m² 8 €1.700 - €1.850

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Loodgieter

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Nat systeem

Bij een nat vloerverwarmingssysteem of natte vloerverwarming, worden buizen direct in de cementdekvloer of anhydriet dekvloer (ook wel chape genoemd) geplaatst. Dit vloerverwarmingssysteem is dan ook het meest gebruikte soort.  

Onder de dekvloer komt eerst een isolatielaag. De opbouwhoogte varieert per situatie tussen de 16 en 20 cm. Het natte systeem is daardoor alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten waar de situatie voorzien wordt van voldoende inbouwhoogte.  

De verwarmingsbuizen verwarmen de chape, laten het uitzetten en weer krimpen. Bij een natvloerverwarmingssysteem moet daarom de chape voorzien worden van een wapeningsnet of een staalvezelbewapening. Dit voorkomt barsten in de tegels of chape. Uitzettingsvoegen worden vrijwel altijd aangebracht bij overgangen tussen ruimtes (onder de deuren). 

Droog systeem

Bij een droog vloerverwarmingssysteem liggen de buizen in isolatieplaten van piepschuim of polystyreen. Deze platen zijn al voorgevormd. De isolatieplaten werken als warmtegeleider. Door de platen heb je een korte opwarmingstijd en wordt de warmte optimaal verspreid.  

De inbouwhoogte die je nodig hebt voor een droog vloerverwarmingssysteem is minimaal 6 cm. Als je dit vergelijkt met een nat systeem scheelt dat 10 cm opbouwhoogte. Het droge systeem gebruik je vaak bij renovatieprojecten met een beperkte vloeropbouw en bij houtskeletbouw woningen.

Elektrisch

Elektrische vloerverwarming wordt vaak gebruikt als bijverwarming in ruimtes, die niet constant hoeven te worden verwarmd. Voor bijvoorbeeld badkamers, het toilet, garages of hobbykamers is dit systeem geschikt.

Je kunt kiezen uit drie soorten elektrische vloerverwarmingssystemen. De systemen verschillen in dikte, capaciteit en opbouw en hebben allemaal hun eigen specifieke toepassing: 

  • Verwarming met matten;
  • Verwarming met elektrische kabels;
  • Verwarming met elektrische foliesystemen.

De voordelen van het elektrische systeem is dat het makkelijk te installeren is en de installatiekosten laag zijn. Dure voorzieningen als een cv-ketel met bijbehorende leidingen zijn niet nodig. 

Het nadeel is dat dit systeem minder geschikt is als hoofdverwarming, omdat je stroomkosten dan erg hoog zullen zijn. Als je graag een elektrisch systeem wilt hebben, dan kan je besparen door zonnepanelen te plaatsen.

Infrezen

Heb je geen nieuwbouwwoning of een groot renovatieproject, waarbij een nat vloerverwarmingssysteem niet geschikt is? Dan is een optie om de vloerverwarming in een bestaande vloer in te frezen. In de bestaande chape worden er dan sleuven gefreesd, waar de verwarmingsbuizen in gelegd worden. 

Uiteindelijk liggen de buizen van dit type grondverwarming dicht bij de vloerafwerking. Daardoor  wordt je vloer snel warm en het warmteverlies blijft beperkt. Infrezen is vaak een goede optie bij een casco project en bij renovatieprojecten waarbij de opbouw beperkt is of de dekvloer nog in goede staat is.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor vloerverwarming

zondag 28 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Infrezen vloerverwarming gedeeltelijk plavuizen andere helft laminaat. Beton. Ketel Remeha Avanti uit 2018. Betreft plusminus 75 m2. Ook egalisatie vloer. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Huissen
zondag 28 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Parketvloer en radiatoren moeten worden verwijderd. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Bemmel
vrijdag 26 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Op dit moment zijn er in de aangekochte woning radiatoren. Deze zouden we graag op de begane grond willen laten aanpassen naar vloerverwarming incl. pomp voor de vloerverwarming. We zouden bij voorkeur een all-in offerte willen voor het infrezen van de vloerverwarming incl. pomp en aansluiten. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend), Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Arnhem
donderdag 25 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Hengelo
woensdag 24 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Er moeten sluiven gefreesd worden in een zandcement vloer op de begaande grond van de woning. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Baflo
zondag 21 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Hal, woonkamer, eetkamer, keukengedeelte en kantoor ruimte. Alle ruimtes bevinden zich op dezelfde verdieping. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Wassenaar
zondag 21 mei 2023

Visgraat pvc met vloerverwarming

Beste, wij zijn op zoek naar een pvc vloer gelegd in visgraat met vloerverwarming. Deze moet in verschillende vertrekken doorgelegd worden . Het totale oppervlak is 90m2. Graag hoor ik van u. M.Rutgers


CV en verwarming Nijmegen
maandag 15 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Vloer verwarming infrezen aanleggen en nieuwe vloer In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend), Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Zoutkamp
zondag 14 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Assen
zondag 14 mei 2023

infraroodvloerverwarming en WW boiler

ik zoek een berdijf die infrarood vloerverwarming en een warmwaterboieler bij mij kan plaatsen


CV en verwarming Nijmegen
zaterdag 13 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

- Infrezen van leidingen (Er ligt momenteel een natuurstenen tegelvloer; vraag kan die blijven liggen of moet die er uit?) - Verwijderen en afdoppen bestaande leidingen - Aansluiten op CV net In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Norg
vrijdag 12 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Infrezen vloerverwarming (slopen bestaande parketvloer doen we zelf) afwerken vloer voor leggen pvc vloer. Overleg wie verzamelaar levert en aansluit. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Nieuwegein
vrijdag 12 mei 2023

Airconditioning installeren of vervangen (particulier)

Waarschijnlijk een lg dualcooler prestige monteren maar weet niet hoeveel units nodig zijn voor ons huis. Hebben ook vloerverwarming op gas in de kamer weet niet precies hoe dat met elkaar samen gaat. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Waar moet de airco worden geïnstalleerd?: In een woning / appartement (particulier) Naar welke airco dienst ben je op zoek?: Airco plaatsen In hoeveel ruimtes wil je airconditioning laten installeren?: Weet ik niet Welk type airconditioning wil je laten installeren?: Vaste airco met buitenunit (split-airco)


CV en verwarming Veendam
donderdag 11 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Het gaat om de begane grond, het infrezen en installeren van vloerverwarming. Wij willen de vloerverwarming als hoofdverwarming gaan gebruiken. Uit te voeren medio juli. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Zutphen
donderdag 11 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Ik heb een draaiend systeem water gevoerde vloerverwarming. Nuverwarmd via gas cv. De ketel gaat eruit en dan wil ik een warmtepomp kopen en laten installeren op mijn bestaande vloerverwarming en bestaande verdeler. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Dordrecht
donderdag 11 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Meer dan 100 m²


CV en verwarming Velden
donderdag 11 mei 2023

Airconditioning installeren of vervangen (particulier)

Airco plaatsen voor warme en koude lucht in de woonkamer. Heb geen vloerverwarming Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Waar moet de airco worden geïnstalleerd?: In een woning / appartement (particulier) Naar welke airco dienst ben je op zoek?: Airco plaatsen In hoeveel ruimtes wil je airconditioning laten installeren?: 1 ruimte Welk type airconditioning wil je laten installeren?: Vaste airco met buitenunit (split-airco)


CV en verwarming Emmeloord
woensdag 10 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Ik heb interesse in droog bouw vloerverwarming ivm houtenvloer. Het gaat om een jaren 30 woning In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Arnhem
woensdag 10 mei 2023

Warmtepomp all-electric en vloerverwarming 70m2

Ik zoek een vakman die een all-electric warmtepomp kan plaatsen (Aux split) met daarbij buffervat en boiler. Daarnaast moet er vloerverwarming worden gelegd die op de bestaande zandcement dekvloer moet komen, infrezen kan niet ivm waterleiding in de vloer. Dus noppenplaat of draadmat, inclusief eindafwerking met egaline. Opp ca 70m2. Het gaat om 4 ruimtes, ca. 8 groepen, kunststof verdeler.


CV en verwarming Den Haag
woensdag 10 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Vloerverwarming in een jaren 80 woning op de begane grond. Indien de prijs er goed uit ziet, eventueel ook op de tussenverdieping. Leidingwerk moet nog wel serieus naar gekeken worden wat de mogelijkheden zijn en of het anders gelegd kan worden. De indeling van de woonkamer is op basis van een L/U indeling, waarbij de trap naar boven in het midden van de woning gepositioneerd is. De keuken en woonkamer zijn wel met elkaar verbonden. Dan op de eerste verdieping zijn er 3 kamers verbonden met elkaar met een badkamer. In de badkamer wil ik nog wel een radiator houden. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Apeldoorn
dinsdag 09 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Split level woning Gang en keuken Woonkamer 1ste verdieping 2de verdieping (zolder) In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Meer dan 100 m²


CV en verwarming Lelystad
dinsdag 09 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

In juli naar deze jaren 60 woning verhuizen. Willen in juli of augustus 2023 de huiskamer/keuken/gang/hal laten doen. Oppervlakte ongeveer 42m2. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Deventer
zondag 07 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Huidige vloerverwarming wordt verwarmd door cv keter op gas. Ik wil weten welk type warmtepomp ik nodig heb die ook kan koelen. Prijs inclusief en exclusief installatie bvd In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Wolvega
zaterdag 06 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Aansluiten op cv Verwijderen drie radiatoren In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend), Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Groningen
zaterdag 06 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Droogbouw met minimale/ beperkte hoogte. Randisolatie, geïsoleerde noppen platen/ eps platen. Vloerverwarming leggen + aansluiten op nieuw te plaatsen verdeler. En afwerking toplaag vloer (vulmassa of fermacell platen) In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Apeldoorn
vrijdag 05 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

betonvloer moet worden geisoleerd, er zijn 2 convectorputten die mogelijk moeten worden verwijderd. Momenteel is er nog een openhaard aanwezig die weg moet, zodat eventueel later een houtkachel kan worden geplaatst In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Ulft
woensdag 03 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Het gaat om een bestaande woning van jaren 80 en een nieuwere aanbouw, op dit moment liggen er overal tegels, onder de aanbouw niet aangesloten vloerverwarming. We zijn van plan om de tegels en nodige laag eronder uit te halen, vloerverwarming te leggen en alles laten afdekken door een betonvloer. We willen de vloer ook isoleren maar dachten vooral aan isoleren vanaf de kruipruimte. Ik laat me graag adviseren over de mogelijkheden en overwegingen die we moeten maken. Totale oppervlak is ong 75 m2 In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Leersum
woensdag 03 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Geachte heer, mevrouw, Graag een offerte met 6 groepen en een verdeelunit geschikt voor zowel cv ketel als voor een waterpomp. Met vermelding van de referentie van de verdeler. Het gaat om +/- 40 m2, verdeelt over woonkamer, keuken, wc en hal. Met vriendelijke groet. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Groningen
woensdag 03 mei 2023

PVC vloer met vloerverwarming 35m2

Wij willen een visgraat PVC vloer met vloerverwarming laten leggen. Vloerverwarming op een houten ondervloer. Vloerverwarming als hoofdverwarming. Totale oppervlak ca. 35m2 Oplevering eind juli/begin augustus


CV en verwarming Nijmegen
woensdag 03 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Het betreft een woning uit 1968 waarbij wij op de gehele benedenverdieping vloerverwarming willen leggen. De radiatoren nu aanwezig zullen moeten verdwijnen. Vloerverwarming zal dus de enige vorm van verwarming worden. In een gedeelte van de woning is momenteel kruipruimte aanwezig welke eerst gevuld/geisoleerd te worden. Indien mogelijk graag een advies/offerte voor het gehele plaatje. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen, Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Uden
Offertes aanvragen