Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Trap Schilderen

Trap schilderen

Trap schilderen

Is je trap toe aan een opknapbeurt? Casius brengt je in contact met erkende schilders in jouw regio.

Is je trap beschadigd? Of ben je uitgekeken op de kleur? Je trap schilderen is dé oplossing! Vaak wordt deze klus onderschat, maar zelfs voor professionals is dit maatwerk. Laat daarom voor het beste resultaat je trap schilderen door een erkende schilder.

De erkende schilders via Casius staan voor je klaar, zowel voor grote als kleine klussen. Zijn naast je trap ook je muren toe aan een schilderbeurt? Of je plafond, of kozijnen? Ook dat is geen probleem voor onze schilders.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Trap schilderen kosten

Een exacte prijs voor je trap schilderen is lastig te zeggen. De prijs hangt namelijk af van jouw wensen en situatie. Heb je bijvoorbeeld een open trap of een gesloten trap? Hoeveel lagen wil je laten aanbrengen of zijn nodig? Heb je een smalle of brede trap? Wil je eerst de trap laten schuren? Wil je ook je trapleuning verven?

Wat we wel kunnen zeggen is dat een schilder gemiddeld €45 per uur kost, inclusief verf. De kosten van het schilderen van een trap zitten gemiddeld tussen €300 en €700

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de genoemde prijzen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Houten Trap Schilderen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Van welke factoren is de prijs afhankelijk?

De prijs van de trap schilderen hangt vooral af van de schilder die je inhuurt. Daarnaast zijn er een aantal extra opties die de prijs voor het laten schilderen van jouw trap laten stijgen of dalen. Hieronder lees je er meer over.

Schilder

Laat je je trap schilderen dan rekent de schilder daar vaak een prijs per uur voor. Dit komt doordat het om gedetailleerd schilderwerk gaat: een trap heeft veel hoekjes die nauwkeurig geschilderd moeten worden. De prijs per uur verschilt tussen €40 en €50 inclusief verf, materiaal en btw. Een groot voordeel van een professionele schilder is dat hij snel en nauwkeurig werkt, waardoor je snel weer gebruik kan maken van je bovenverdieping en je trap is weer aantoonbaar.

Verf

Als je heel specifieke wensen hebt voor de verf voor jouw trap, kan je ervoor kiezen om de verf zelf te kopen in plaats van deze door de schilder mee te laten nemen. In het onderstaande overzicht zie je de verfsoorten die je nodig hebt om een trap te schilderen, wat deze kosten en hoeveel je hier van nodig hebt om jouw trap te schilderen.

Verfsoort Prijs per liter Aantal m² per liter Kenmerk
Grondverf €20 - €40 8 tot 12 Onderlaag
Beits en lak €20 - €55 10 tot 16 Beschermingslaag
Dekkende verf €20 - €50 8 tot 16 Trapverf

Schilderwerk combineren

Veel mensen combineren verschillende schilderwerkzaamheden met elkaar. Hierdoor heb je zelf maar één keer last van het werk in huis en bovendien geven veel schildersbedrijven een korting op het schilderwerk. Dit komt doordat je de schilder veel werk op één locatie bezorgd. Denk bijvoorbeeld aan het laten schilderen van je plafond, kozijnen of deur.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een trap schilderen

maandag 17 januari 2022

Meerdere wanden in huis schilderen ~45m2

Ik zoek een schilder voor het schilderen van de wanden in de woonkamer, de keuken, de hal en de muur bij de trap. Het gaat in totaal om 40 a 50m2


Behang- en schilderwerk Sittard
zaterdag 15 januari 2022

Trap (2) schuren en oliën

Ik zoek iemand voor de volgende klussen 1. Het schuren van (2) open wenteltrappen naar 1e en 2e verdieping. Totaal ~30 treden incl. leuning(en). 2. Aanbrengen van een nieuwe olie laag.


Behang- en schilderwerk Putten
vrijdag 14 januari 2022

Schilderen dichte trap

Ik wil graag mijn dichte rechte trap laten schilderen. Het gaat om een trap van ongeveer 15 treden.


Behang- en schilderwerk Terneuzen
woensdag 12 januari 2022

2 trappen schilderen

Ik wil graag 2 trappen laten schilderen. Wij hebben een gesloten eikenhouten trap naar de eerste verdieping en een open eikenhouten trap naar de tweede verdieping. Van beide trappen is de blanke lak op de randen van de traptreden door gesleten. De trappen zijn in 2006 geplaatst daarna is er geen onderhoud meer aan gepleegd.


Behang- en schilderwerk Egchel
woensdag 12 januari 2022

2 trappen schilderen

Ik wil graag mijn trapen laten schilderen, het gaat om 2 stuks. Het meeste schuurwerk heb ik al gedaan.


Behang- en schilderwerk Apeldoorn
maandag 10 januari 2022

Trap met leuningen schilderen

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn trap en de bijbehorende leuningen kan schilderen.


Behang- en schilderwerk Veghel
dinsdag 04 januari 2022

Woning sauzen 70m2

Het gaat om de woonkamer sauzen. Wanden / plafond / deuren / kozijnen. Mocht de prijs goed zijn komt er nog de keuken bij met keuken kastjes en de hal en wc en trappenhuis wanden Vierkante meter: 40 Huidige ondergrond: Beton Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk+Afspuiten latex plafond Vierkante meter: 30 Huidige ondergrond: Beton Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk+Afspuiten latex Vloeren afplakken Vierkante meter: 30


Behang- en schilderwerk Emmen
maandag 27 december 2021

Binnenschilderwerk aan trap

Zwart verven Aantal treden:: Anders, namelijk: Model trap:: 1 Kwart draai Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Behang- en schilderwerk Rotterdam
woensdag 22 december 2021

Trap laten schilderen

Ik wil graag mijn trap laten schilderen. Ik denk aan wit, maar laat mij graag adviseren. Aantal treden:: 13 (één trap) Model trap:: Rechte trap Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Behang- en schilderwerk Hoorn
zondag 19 december 2021

Dichte trap schilderen

Ik zoek een vakman die mijn trap kan schilderen, het gaat om 1 dichte trap.


Behang- en schilderwerk Breda
zondag 19 december 2021

Binnenschilderwerk 152m2

Wanden en plafond woonkamer, hal, trap, overloop. Plafond totaal 75 m2, wanden totaal 152 m2. Kozijnen 58 meter, oude kit verwijderen, nieuwe kit aanbrengen.


Behang- en schilderwerk Lith
zaterdag 18 december 2021

Binnenschilderwerk

Ik heb een grote zolder waar ik helaas geen gebruik van maak. Ik heb een vlizotrap en dit is voor mij erg zwaar om steeds open te doen. En ik durf de ladder niet op en af vanwege hoogtevrees en claustrofobie! Vandaar dat ik heel graag een vaste trap wil zodat ik beneden ook meer ruimte kan creëren. Aantal treden:: 13 (één trap) Model trap:: 1 Kwart draai Huidige trapbekleding:: Tapijt Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Behang- en schilderwerk Eindhoven
zondag 12 december 2021

Trapgat ~20m2 met isolatiebehang behangen

Ik zoek een vakman die een trapgat kan behangen met isolatiebehang. Het huis is uit de negentiende eeuw. In de verf zit op een plek barsten. Grof geschat gaat het om zeker 20 vierkante meter. Indien nodig willen we nog een mooi behang eroverheen.


Behang- en schilderwerk Den Haag
zaterdag 11 december 2021

Binnenschilderwerk

Ik wil eventueel helemaal bekleden of alleen verven. Maar ben eerst benieuwd naar de offerte Aantal treden:: 13 (één trap) Soort trap:: Dicht Model trap:: 1 Kwart draai Huidige trapbekleding:: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Behang- en schilderwerk Landgraaf
zaterdag 11 december 2021

Binnenschilderwerk

Aantal treden:: 13 (één trap) Soort trap:: Dicht Model trap:: Rechte trap Huidige trapbekleding:: Laminaat / CPL / HPL Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Behang- en schilderwerk Venlo
donderdag 09 december 2021

2 trappen schilderen

Ik zoeken een vakman voor het schilderen van 2 trappen. Het gaat om 1 dichte trap beneden en 1 open trap boven.


Behang- en schilderwerk Eindhoven
woensdag 08 december 2021

Binnen schilderwerk 2 trappen

Ik wil graag 2 trappen laten schilderen, het aantal treden is 13 per trap. Beide hebben 2 kwart draai.


Behang- en schilderwerk Rotterdam
woensdag 08 december 2021

Trap laten schilderen.

Ik wil graag mijn trap laten schilderen. Het gaat om een dichte trap met 20 treden, 2 kozijnen, 2 deuren. Dichte Trap van 20 treden 2 kozijnen 2 vlakke deuren 35,6m2 muren en plafonds Onderkant dichte trap van 10 treden


Behang- en schilderwerk Tilburg
woensdag 08 december 2021

Trap schilderen en het verwijderen van de tapijt op de trap

Ik wil mijn trap laten schilderen en het verwijderen van het tapijt wat op de trap ligt. Het gaat om 1 trap.


Behang- en schilderwerk Eindhoven
dinsdag 07 december 2021

2 trappen en de spijlen op zolder schilderen

Ik ben opzoek naar een schilder die 2 trappen en de spijlen op zolder kan schilderen. Het is voor een nieuwbouw woning.


Behang- en schilderwerk Lisse
woensdag 24 november 2021

Woning schilderen

Zoek een vakman voor het schilderen van mijn woning. Gaat ongeveer om 50 m2 aan muren, wanden en trapgaten.


Behang- en schilderwerk Mook
woensdag 24 november 2021

Trap: lijmresten verwijderen en schilderen

Ik wil graag mijn trap laten schilderen. Het gaat om 1 trap van 13 tredes. Er zitten nog wel lijmresten op, afhankelijk van de prijs mag de vakman dit voor mij verwijderen.


Behang- en schilderwerk Hoogvliet Rotterdam
zondag 14 november 2021

Behangen van het trappenhuis 40m2

Het behangen van het trappenhuis, het gaat om ongeveer 40m2.


Behang- en schilderwerk Diemen
zondag 14 november 2021

Schilderen van trappenhuis

Trappenhuis schilderen,35 vierkante meter.


Behang- en schilderwerk Uithoorn
donderdag 11 november 2021

Traptreden schilderen

Wij hebben in 2003 een wenteltrap geplaatst met 13 treden. We willen de matig beschadigde traptreden van beukenhout nu graag laten schuren (of zandstralen?) en daarna beitsen/lakken. Wij kunnen zelf de treden ergens brengen en ophalen. De kleur van het beukenhout is meer 'roze' dan onze vloer (grijs eiken), onze wens is om dichterbij de kleur van de vloer te komen, een meer grijze/eiken beits (of lakken met een gedekte kleur). Hierin hebben we ook advies nodig. Welk binnenschrijnwerk moet geschilderd worden?: trappen / balustrades Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Behang- en schilderwerk Utrecht
dinsdag 09 november 2021

Woonkamer / Hal schilderen

Muren en plafon van de woonkamer en de hal schilderen. tevens de muren de trap op. Bij voorkeur spuiten, het gaat om 140 vierkante meter. Graag ontvang ik een totaalprijs


Behang- en schilderwerk Zoelmond
maandag 08 november 2021

Behangen muur bij de trap (~12m2)

Wegens lekkage in de badkamer dient het behang op de muur bij de trap te worden vervangen. De muur is bij elkaar ongeveer 12 m2 (loopt schuin af ivm trap naar boven) en we willen weer een behang met een printje. Het behang dient er ook nog afgehaald te worden. Hoor graag wat de kosten zijn van het behangen en met het materiaal (behang per rol +/- 21 euro).


Behang- en schilderwerk Dordrecht
zondag 07 november 2021

Behangen van de hal beneden en boven + de trapopgangen

Ik zoek een vakman die mijn hal beneden en boven en de trapopgangen kan behangen. Als ik zo kijk naar wat voor behang er nu op zit, gaat het om zo'n 6 rollen behang. Wij doen de aanschaf van het behang zelf.


Behang- en schilderwerk Amersfoort
zaterdag 06 november 2021

Schilderen van alle deuren alle ramen en de trap

Ik zoek een schilder die alle deuren, ramen en de trap kan schilderen met witte verf.


Behang- en schilderwerk Hilversum
zaterdag 06 november 2021

Binnenschilderwerk 200m2

Wij willen graag onze wanden en plafonds van de huiskamer, slaapkamer, badkamer en trappenhuis laten schilderen. Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 200m2.


Behang- en schilderwerk Schijndel
Offertes aanvragen