Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Trap Schilderen

Trap schilderen

Trap schilderen

Is je trap toe aan een opknapbeurt? Casius brengt je in contact met erkende Schilders in jouw regio.

Is je trap beschadigd? Of ben je uitgekeken op de kleur? Je trap schilderen is dé oplossing! Vaak wordt deze klus onderschat, maar zelfs voor professionals is dit maatwerk. Laat daarom voor het beste resultaat je trap schilderen door een erkende schilder.

De erkende schilders via Casius staan voor je klaar, zowel voor grote als kleine klussen. Zijn naast je trap ook je muren toe aan een schilderbeurt? Of je plafond, of kozijnen? Ook dat is geen probleem voor onze schilders.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Trap schilderen kosten

Een exacte prijs voor je trap schilderen is lastig te zeggen. De prijs hangt namelijk af van jouw wensen en situatie. Heb je bijvoorbeeld een open trap of een gesloten trap? Hoeveel lagen wil je laten aanbrengen/ zijn nodig? Heb je een smalle of brede trap? Wil je eerst de trap laten schuren? Wil je ook je trapleuning verven?

Wat we wel kunnen zeggen is dat een schilder gemiddeld €45 per uur kost, inclusief verf. De kosten van het schilderen van een trap zitten gemiddeld tussen € 300 en € 700

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de genoemde prijzen.

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Van welke factoren is de prijs afhankelijk?

De prijs van de trap schilderen hangt vooral af van de schilder die je inhuurt. Daarnaast zijn er een aantal extra opties die de prijs voor het laten schilderen van jouw trap laten stijgen of dalen. Hieronder lees je er meer over.

Schilder

Laat je je trap schilderen dan rekent de schilder daar vaak een prijs per uur voor. Dit komt doordat het om gedetailleerd schilderwerk gaat: een trap heeft veel hoekjes die nauwkeurig geschilderd moeten worden. De prijs per uur verschilt tussen € 40 en € 50 inclusief verf, materiaal en btw. Een groot voordeel van een professionele schilder is dat hij snel en nauwkeurig werkt, waardoor je snel weer gebruik kan maken van je bovenverdieping en je trap is weer aantoonbaar.

Verf

Als je heel specifieke wensen hebt voor de verf voor jouw trap, kan je ervoor kiezen om de verf zelf te kopen in plaats van deze door de schilder mee te laten nemen. In onderstaand overzicht zie je de verfsoorten die je nodig hebt om een trap te schilderen, wat deze kosten en hoe veel je hier van nodig hebt om jouw trap te schilderen.

Verfsoort Prijs per liter Aantal m² per liter Kenmerk
Grondverf €20 - €40 8 tot 12 Onderlaag
Beits en lak €20 - €55 10 tot 16 Beschermingslaag
Dekkende verf €20 - €50 8 tot 16 Trapverf

Schilderwerk combineren

Veel mensen combineren verschillende schilderwerkzaamheden met elkaar. Hierdoor heb je zelf maar één keer last van het werk in huis en bovendien geven veel schildersbedrijven een korting op het schilderwerk. Dit komt doordat je de schilder veel werk op één locatie bezorgd. Denk bijvoorbeeld aan het laten schilderen van je plafond, kozijnen of deur.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen