Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Warmtepomp boiler zwembad verwarmen

Warmtepomp

Wil je van het gas af en zoek je een milieuvriendelijke vervanging voor je gasketel? Een warmtepomp is een mooi alternatief. Meer informatie vind je hieronder.

Wil je graag je een milieuvriendelijk verwarmingssysteem installeren in huis? Dan is een warmtepomp een optie. Een warmtepomp heeft een aantal voordelen: Je energierekening blijft relatief laag, het stoot weinig CO₂ uit en je kan met een warmtepomp zowel koelen als verwarmen.

Een warmtepomp laten plaatsen doe je niet zomaar zelf, voor bepaalde soorten warmtepompen is bijvoorbeeld boorwerk in de grond nodig. De verwarming specialisten aangesloten bij Casius hebben hier ruime ervaring mee en kunnen voor jou een professionele warmtepomp aansluiten. Wil je naast een warmtepompboiler ook vloerverwarming installeren? Of zonnepanelen? Ook daar helpen de verwarming specialisten via Casius je graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een warmtepomp wilt installeren? Wil je graag dat een verwarmingsspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Warmtepomp kosten

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort warmtepomp Gemiddelde prijs
Grond-grond €10.000 - €25.000
Water-water €15.000
Lucht-lucht €4.000 - €7.000
Lucht-water €4.000 - €7.000
Hybride €5.000 - €7.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

warmtepomp plaatsen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Toelichting van de verschillende soorten warmtepompen

Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt energie uit grondwater. Hiervoor worden twee putten geslagen, waaruit het grondwater omhoog gepompt wordt. De warmte uit dat grondwater wordt gewonnen en het afgekoelde grondwater wordt terug de grond ingepompt. De zo gewonnen energie gebruik je om je huis en het tapwater te verwarmen.

Een groot deel van de warmtepomp zit onder de grond. Om de aardbodem niet te verstoren is het belangrijk dat de warmte- en koud vraag in balans is. Koelen in de zomer is dus een noodzaak om de bron op te laden. Dit type bron heet een openbron, of wordt een warmte en koude opslag (WKO) genoemd. 

Omdat dit systeem duur is wordt het alleen uitgevoerd met een grote capaciteit en gebruikt voor meerdere woningen, of voor een groter utiliteitsgebouw.

Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de bodem. Door het hele jaar heen blijft de bodemtemperatuur vrijwel constant. De verschillende seizoenen hebben dus weinig tot geen invloed op je rendement. In vergelijking met warmtepompen die warmte uit de buitenlucht onttrekken, ligt je rendement veel hoger met dit systeem. 

De warmtebron van dit type is een buizensysteem dat in de grond is geboord. Het staat daarom ook wel bekend als een grondgebonden warmtepomp. Het buizensysteem kan horizontaal in de ondiepe ondergrond geplaatst worden, maar meestal wordt een verticale bron toegepast. Dit type bron noemen we een gesloten bron of een gesloten lus. Door het systeem circuleert een vloeistof met antivries (glycol/brine) of kraanwater (gedemineraliseerd), dat warmte uit de grond haalt. 

Deze warmte uit de grond wordt verder verwarmd zodat je huis en tapwater de juiste hoeveelheid warmte krijgen. Dit type waterpomp wordt bij nieuwbouwwoningen veel toegepast, maar ook bij bestaande woningen is het zeker mogelijk, mits er een tuin aanwezig is.
Een voordeel van dit type warmtepomp is dat je bijna gratis je woning kunt verkoelen. 

Het aanleggen van een grondwater warmtepomp is een intensieve klus, afhankelijk van welke bodemwarmtewisselaar je kiest. Een verticale bodemwarmtewisselaar (VBWW) moet geboord worden met een speciale boorwagen. Door de intensiviteit van het realiseren van de bodemwisselaar is de investering een stuk hoger, dan bij andere warmtepompen. Daar staat tegenover dat je met een bodem-waterpomp het hoogste rendement kan halen. 

Lucht-lucht warmtepomp

De lucht-lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht om je huis te verwarmen. Het systeem lijkt een beetje op een airco-installatie. De buitenunit wint warmte uit de buitenlucht en draagt dit over aan het zogenoemde koudemiddel. De binnenunit neemt de warmte van het koudemiddel op en geeft dit af aan de lucht in je woning. Plafond- en wandunits zorgen ervoor dat de warmte wordt verspreid, geen radiatoren.

Dit type beschikt altijd over energie uit de buitenlucht, ook in de winter waar de temperaturen lager zijn. Dat heeft te maken met het principe dat er bij 0°C nog steeds energie aanwezig is. Wij vinden 0 °C misschien koud, maar op de absolute temperatuurschaal is het 273 Kelvin. Er zit dus nog voldoende energie in de lucht om met de warmtepomp je huis te verwarmen. 

Deze warmtepomp kan ook goed als airco ingezet worden om te koelen. Daarom passen ze de lucht-lucht warmtepomp veel toe in warme landen. In Nederland gebruiken we dit type veel in hotels. Ruimtes hoeven daar niet constant verwarmd te worden, alleen als iemand er gebruik van maakt. 

Het andere voordeel van een lucht-lucht warmtepomp is de eenvoud van het installeren. Complicaties zoals bij een bodem-water warmtepomp zijn er niet. Het nadeel is dat deze vorm van verwarmen minder comfortabel kan zijn. Dit heeft te maken met de constante luchtstroom die voor een tocht gevoel kan zorgen. Bij zeer lage temperaturen kan het nodig zijn om bij te verwarmen.

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp haalt ook de energie uit de lucht. Dit systeem haalt warmte uit omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht en draagt dit dan over aan het koudemiddel. In de binnenunit wordt warmte van het koudemiddel overgedragen aan (bestaande) radiatoren, vloerverwarming en/of het sanitair water.

De lucht-water warmtepomp kan net als de lucht-lucht warmtepompen ook in de winter energie uit de lucht halen.
Dit type kan zowel gebruikmaken van buitenlucht als van ventilatielucht. 

Op buitenlucht

Een buitenluchtwarmtepomp haalt energie uit de buitenlucht met een buitenunit. Deze unit lijkt op een airco met een buitenunit. 

Op ventilatielucht (warmtepompboiler) 

Dit systeem is vooral interessant voor woningen waar al mechanische ventilatie aanwezig is. Met mechanische ventilatie wordt de warme binnenlucht naar buiten geblazen, terwijl tegelijkertijd frisse lucht de woning wordt ingetrokken via ventilatieroosters. Voor het binnenklimaat is dit goed, maar het is wel zonde van de warmte die nu gewoon weg geblazen wordt. Als je de huidige ventilatiebox vervangt door een ventilatielucht warmtepomp, wordt die warmte wel gebruikt en win je een deel van de warmte terug. De ventilatieluchtwarmtepomp kan de ruimte verwarmen of sanitair water. Gebruik je het voor het verwarmen van sanitair water? Dan wordt er vaak gesproken over een warmtepompboiler

De voordelen van een lucht-water warmtepomp zijn onder andere de eenvoudigheid van het installeren, hierdoor blijven de installatiekosten laag. Verder is het een energiezuinig systeem en het is milieuvriendelijk.
Een nadeel is dat het rendement afhankelijk is van de buitentemperatuur.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp of hybride ketel werkt op stroom. De warmtepomp kan je aansluiten op je huidige cv/hr-ketel of op een nieuwe. Vaak wordt een lucht-water warmtepomp toegepast als hybride variant, omdat dit makkelijk toepasbaar is. De warmtepomp die de lucht (ventilatie- of buitenlucht) als warmtebron gebruikt, zorgt het grootste deel van het jaar voor warmte in het huis. Tijdens extreem koude dagen neemt de hr-ketel het over. In sommige gevallen verwarmt dit type ook een deel van het sanitaire water.

Een groot voordeel van een hybride warmtepomp is dat je het systeem kan aansluiten op een bestaande cv-ketel en kan het bij bijna elke woning worden toegepast. Als je het wilt aansluiten op vloerverwarming of radiatoren dan is dat geen probleem. Een nadeel is dat gas noodzakelijk blijft. Wil je volledig van het gas af? Dan is een hybride warmtepomp niet de beste oplossing.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Krijg ik subsidie op een warmtepomp?

In sommige gevallen kom je in aanmerking voor subsidie als je een warmtepomp aanschaft. Wanneer komt een warmtepomp in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie?

Je komt in aanmerking als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • De warmtepomp is onderdeel van een verwarmingstoestel;
  • Het verwarmingstoestel is uitgerust met een lucht-waterwarmtepomp, grond-waterwarmtepomp, water-waterwarmtepomp, hybride waterwarmtepomp of warmtepompboiler. Lucht-luchtwarmtepompen zijn uitgesloten;
  • Het verwarmingstoestel heeft een nominaal vermogen van ten hoogste 70 kW;
  • Het verwarmingstoestel is voorzien van een etiket en een productkaart en technische documentatie.

Lees dan de volledige regeling rondom subsidie voor warmtepompen.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een warmtepomp

woensdag 05 oktober 2022

Lucht-water of brine-water warmtepompen plaatsen

Netto energiebehoefte woonhuis zelf berekend op 10,35 kW. Bestaande afgiftesysteem is vloerverwarming plus convectieradiator op begane grond en elders convectieradiatoren. Daarnaast een tuinhuis met 3,91 kW energiebehoefte. Separaat afgiftesysteem wordt daar vloerverwarming plus convectieradiatoren. 150L boiler woonhuis en 75L boiler tuinhuis voor tapwater nodig. Beiden graag met koelmogelijkheid. Tussen huis en tuinhuis zit circa 25 meter, vandaar dat aparte warmtepompen waarschijnlijk beter zijn dan een lange leiding. Ketel van het huis staat op 2e verdieping, tuinhuis op 1e. Ondanks de fors hogere investeringskosten is een brine-water warmtepomp een optie gezien de vrije koeling, maar graag willen we dit kunnen vergelijken met lucht-water. Graag in de offerte ook duidelijkheid over de technische specificaties waaronder m.n. SCOP.


CV en verwarming Breda
dinsdag 04 oktober 2022

Warmtepompboiler installeren (150-200L)

Wij willen graag een warmtepompboiler van ongeveer 150 of 200L. Graag ontvangen wij een offerte hiervoor, inclusief het installeren.


CV en verwarming Groningen
dinsdag 04 oktober 2022

CV-ketel vervangen + warmtepomp installeren

We hebben een CV ketel die niet meer werkt. Om die te vervangen zoeken we het liefst een hybride warmtepomp of een volledig elektrische warmtepomp. Graag hoor ik meer advies over de mogelijkheden er dergelijk. We hebben vloerverwarming en radiatoren in onze woning.


CV en verwarming Leiden
dinsdag 04 oktober 2022

Lucht-lucht warmtepomp plaatsen

We hebben al zonnepanelen, we wekken hiermee meer stroom op dan ons huidige electra verbruik. We zijn ons aan het oriënteren voor de aanschaf/aanleg van lucht/lucht warmtepomp met meerdere binnen units.


CV en verwarming Ees
maandag 03 oktober 2022

Zonneboiler/warmtepomp plaatsen

Ik wil graag een warmtempomp of zonneboiler laten plaatsen. We willen ons laten adviseren in de opties en dit daarna laten installeren door de vakman.


CV en verwarming Meppel
maandag 03 oktober 2022

Zonnepanelen installeren

Moet voldoende energie opwekken voor warmtepomp die in nabije toekomst mogelijk wordt aangeschaft. 3 oude panelen zullen moeten worden verwijdert. Het gaat om een schuin dak. Bekijk graag nog met de vakman naar het aantal panelen.


CV en verwarming Anna Paulowna
maandag 03 oktober 2022

Warmtepompboiler aanschaffen + installeren

IK wil een hybride warmtepompboiler laten aanschaffen en installeren. Type etc weet ik verder niet. In overleg.


CV en verwarming Zwolle
maandag 03 oktober 2022

Warmtepomp installeren (lucht-lucht)

Het betreft een woning die we willen voorzien van een warmtepomp (lucht-lucht). Het is nu voorzien van vloerverwarming en radiatoren. We willen volledig van het gas af. Ook zal deze worden voorzien van zonnepanelen. Graag ontvangen we een vrijblijvende offerte.


CV en verwarming Creil
maandag 03 oktober 2022

Warmtepomp installeren

Ik wil mij laten adviseren over een warmtepomp en deze ook laten installeren. Aanschaf via de vakman. Graag in overleg type etc.


CV en verwarming Utrecht
maandag 03 oktober 2022

Warmtepomp installeren

Zoek een vakman voor het plaatsen van een hybride warmtepomp. Zijn met 2 personen en het huis 113 m2.


CV en verwarming Woerden
maandag 03 oktober 2022

Vloerverwarming installeren (150 m2)

Mijn huis heeft een vloer van holle bouwsteen. Hierop wil ik met zo min mogelijk gewicht een optimale vloerverwarming aanbrengen (evt in combinatie met warmtepomp). Gaat om 150 m2.


CV en verwarming Helden
maandag 03 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen

Momenteel in "gasloos"huis. gebruiken een warmtepomp techneco Toros TR10 obv bodemwarmte. huis beschikt over platdak maar daar liggen zonnepanelen op. platdak garage is nog vrij, maar vanwege dieper gelegen meer schaduw dan het dak van de woning. Voorzijde huis ligt nagenoeg pal op zuiden. Weinig tot geen obstakels die schaduw geven anders dan de woning van mij zelf of de buren bij gebruik garagedak. mijn vragen: kan er met de huidige warmtepomp een zonneboiler worden gecombineerd heb ik een plaatsingsmogelijkheid om voldoende van een zonneboiler gebruik te kunnen maken.


CV en verwarming Etten-Leur
maandag 03 oktober 2022

Warmtepomp installeren

We zijn op zoek naar een systeem om onze oude woonboerderij zo voordelig mogelijk te verwarmen en voorzien van warm water, We denken aan een combinatie van verschillende systemen We zijn al voorzien van zonnepanelen voor de elektra en willen nu ook panelen voor warm water ofwel heatpipes of collectoren in combinatie met een hout cv ( eigen hout op eigen terrein) graag advies voor wat hier passend zou zijn


CV en verwarming Gasselternijveen
maandag 03 oktober 2022

10 extra zonnepanelen plaatsen

Ik heb 10 zonnepanelen uit 2015 canadian solar poly 255WP met optimizer. Nu heb ik een warmtepomp besteld en moet ik meer zonnepanelen laten plaatsen. Wij willen 10 extra zonnepanelen laten plaatsen op het schuine dak.


CV en verwarming Veghel
maandag 03 oktober 2022

Warmtepomp installeren

We willen een zonneboiler combineren met een warmtepomp om zo van het gas af te gaan. De rest van het dak willen we gebruiken voor PV panelen. We verbruiken op dit moment 1550 kub gas in een huis met een inhoud van 600 m3 inhoud. De ketel stookt op 40 graden en we hebben vloerverwarming in combinatie met convectoren JAGA DBE Pro en in 2017 het huis volledig laten isoleren (dak, voorzetwanden, vloer, verdiepingen, kruipruimte)


CV en verwarming Den Haag
maandag 03 oktober 2022

Warmtepomp installeren

Ik heb een cv hangen op de 1e etage (woonverdieping) deze komt uit 2009. Met de huidige cv verwarmen we het huis + douchewater. We hebben een woning uit 1930 en daarmee deels wel geïsoleerd maar helaas is niet alles mogelijk omdat het een monument is. Ik wil zo goedkoop mogelijk geen stoken en dacht een het systeem waarbij een warmtepomp wordt toegevoegd aan de situatie. Hiervoor heb ik op zonder ruimte, tevens ligt daar nog een loze stroom groep en komen hier de hoofdleidingen van de cv ook langs. Tevens ligt er een loze (nieuwe) waterleiding vanaf de cv naar zolder. Deze in 2018 laten neerleggen tijdens een badkamer renovatie. Doel van deze leiding was als een cv of boiler voor douche naar zolder zou moeten hier geen breekwerk voor nodig is.


CV en verwarming Leidschendam
maandag 03 oktober 2022

Warmtepompboiler plaatsen

Ik zoek een partij die mij een offerte kan bieden om een warmtepompboiler te laten plaatsen. Verder heb ik geen idee, dus ik bespreek verdere details graag met de vakman.


CV en verwarming Vorstenbosch
vrijdag 30 september 2022

Vloerverwarming 50m² en warmtepomp

Ik wil graag een vloerverwarming op mijn vloer van 50m². De huidige ondervloer is beton. Ik ben ook geïnvesteerd in een warmtepomp


CV en verwarming Koog aan de Zaan
vrijdag 30 september 2022

Aanschaf + installatie zonneboiler

Ik zoek een bedrijf wat zonneboilers verkoopt en plaatst. Welk type zonneboiler het best bij mij past, ik laat mij graag adviseren door de vakman. Ik laat nu een warmtepomp plaatsen. Levertijd is een half jaar (contract is al ondertekend). Zonneboiler moet dus met zonnepanelen en warmtepomp kunnen communiceren. Plaatsing zonneboiler dus na plaatsen warmtepomp.


CV en verwarming Bilthoven
donderdag 29 september 2022

12 zonnepanelen + warmtepomp hybride

Ik wil graag 12 zonnepanelen aanschaffen en een warmtepomp hybride aanschaffen.


CV en verwarming Maassluis
woensdag 28 september 2022

Warmtepomp installeren (lucht-water)

Onze bestaande CV gaat eruit en er zitten zonnecollectoren voor een boiler op het dak die 20 jaar oud zijn, deze graag vervangen voor een warmtepomp (lucht-water).


CV en verwarming Doetinchem
woensdag 28 september 2022

Zonneboiler plaatsen

Wij zijn besparen in de kosten op gas. Wij zoeken alternatieven voor warm water en/of verwarming woning. Volgende jaar wordt een hybride warmtepomp geplaatst. Nu zoeken een partij die een zonneboiler en kan combineren met deze warmtepomp. Wij wonen met zijn 4en, hoeveel liter hebben we nodig?


CV en verwarming Uithuizermeeden
woensdag 28 september 2022

Laadpaal installeren

Ik zit met de volgende situatie: - Ik heb momenteel een 1-fase aansluiting en een meterkast met 5 groepen - Ik krijg binnenkort 12 zonnepanelen van 410Wp geleverd (nog niet definitief, ook ontvang ik graag info over het plaatsen van zonnepanelen) - Ook krijg ik binnenkort een hybride warmtepomp en een nieuwe keuken met inductiekookplaat geleverd (momenteel gasfornuis) - Tot slot krijg ik ook en elektrische auto (bmw ix3) geleverd die ik het liefs thuis wil opladen. Kortom, graag ontvang ik een offerte op maat voor het aansluiten van een thuislaadpaal (ik heb een eigen oprit). Ik wil graag een lader aan een paal op ca. 5 meter afstand vanaf de meterkast en ca. 1,50 meter afstand vanaf de voordeur. Hierbij wil ik ook een 3-fase aansluiting en een nieuwe groepenkast die mijn nieuwe situatie aan kan. Voor meer informatie kunt u uiteraard bellen.


CV en verwarming Delfgauw
dinsdag 27 september 2022

Zonneboiler plaatsen

Ik wil graag een zonneboiler die het best past bij ons huis. Wij hebben 17 zonnepanelen en krijgen over enkele maanden een warmtepomp (Rmeha Elgar 4 KW). De hybride warmtepomp wordt aangesloten op een 4 jaar oude Nefit cv ketel. Ons doel is de zonneboiler ook via de cv te laten lopen. Naar welke diensten ben je op zoek?: Zonneboiler plaatsen Waarvoor wil je de zonneboiler gebruiken?: Verwarmen van water & verwarmen van mijn woning Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Bilthoven
dinsdag 27 september 2022

Zonneboiler plaatsen

Plaatsen van een liggende zonneboiler. Voor 4 personen. Er is een warmtepomp aanwezig. Ik bekijk graag met de vakman nog naar de mogelijkheden.


CV en verwarming Marknesse
dinsdag 27 september 2022

Warmtepomp installeren (grond-water)

Ik wil graag een grond-water warmtepomp laten installeren. Type radiatoren: Lagetemperatuurradiatoren


CV en verwarming Hilversum
dinsdag 27 september 2022

Warmtepomp installatie

Ik ben geïnteresseerd in een warmtepomp installatie.


CV en verwarming Rotterdam
maandag 26 september 2022

Warmtepomp installeren (lucht-water)

Wij zijn op zoek naar een installateur die voor ons een lucht-water warmtepomp kan leveren en plaatsen. Wij hebben 5 persoons huishouden, van ca. 90 m2 gemiddeld per verdieping en het zijn 3 verdiepingen. Stalen verdelers, 1 per verdieping. 675 m2 oppervlakte grond buiten. Technische ruimte bevindt zich op zolder. Geen radiatoren Bouwjaar 2009, goed geïsoleerd.


CV en verwarming Boxmeer
maandag 26 september 2022

225m2 bungalow voorzien van warmtepomp

Mijn aanvraag betreft het verwarmen van een bungalow met 225 m2 woonoppervlak. 5 persoons huishouden. Gasloos. volledige verbouwing vindt plaats, alles wordt opnieuw aangelegd.


CV en verwarming Goirle
maandag 26 september 2022

Warmtepomp installeren (lucht-lucht)

Ik wil graag een lucht lucht warmtepomp installeren


CV en verwarming Gouda
Offertes aanvragen