Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Warmtepomp boiler zwembad verwarmen

Warmtepomp

Wil je van het gas af en zoek je een milieuvriendelijke vervanging voor je gasketel? Een warmtepomp is een mooi alternatief. Meer informatie vind je hieronder.

Wil je graag je een milieuvriendelijk verwarmingssysteem installeren in huis? Dan is een warmtepomp een optie. Een warmtepomp heeft een aantal voordelen: Je energierekening blijft relatief laag, het stoot weinig CO₂ uit en je kan met een warmtepomp zowel koelen als verwarmen.

Een warmtepomp laten plaatsen doe je niet zomaar zelf, voor bepaalde soorten warmtepompen is bijvoorbeeld boorwerk in de grond nodig. De verwarming specialisten aangesloten bij Casius hebben hier ruime ervaring mee en kunnen voor jou een professionele warmtepomp aansluiten. Wil je naast een warmtepompboiler ook vloerverwarming installeren? Of zonnepanelen? Ook daar helpen de verwarming specialisten via Casius je graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een warmtepomp wilt installeren? Wil je graag dat een verwarmingsspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Warmtepomp kosten

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort warmtepomp Gemiddelde prijs
Grond-grond €10.000 - €25.000
Water-water €15.000
Lucht-lucht €4.000 - €7.000
Lucht-water €4.000 - €7.000
Hybride €5.000 - €7.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

warmtepomp plaatsen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Toelichting van de verschillende soorten warmtepompen

Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt energie uit grondwater. Hiervoor worden twee putten geslagen, waaruit het grondwater omhoog gepompt wordt. De warmte uit dat grondwater wordt gewonnen en het afgekoelde grondwater wordt terug de grond ingepompt. De zo gewonnen energie gebruik je om je huis en het tapwater te verwarmen.

Een groot deel van de warmtepomp zit onder de grond. Om de aardbodem niet te verstoren is het belangrijk dat de warmte- en koud vraag in balans is. Koelen in de zomer is dus een noodzaak om de bron op te laden. Dit type bron heet een openbron, of wordt een warmte en koude opslag (WKO) genoemd. 

Omdat dit systeem duur is wordt het alleen uitgevoerd met een grote capaciteit en gebruikt voor meerdere woningen, of voor een groter utiliteitsgebouw.

Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de bodem. Door het hele jaar heen blijft de bodemtemperatuur vrijwel constant. De verschillende seizoenen hebben dus weinig tot geen invloed op je rendement. In vergelijking met warmtepompen die warmte uit de buitenlucht onttrekken, ligt je rendement veel hoger met dit systeem. 

De warmtebron van dit type is een buizensysteem dat in de grond is geboord. Het staat daarom ook wel bekend als een grondgebonden warmtepomp. Het buizensysteem kan horizontaal in de ondiepe ondergrond geplaatst worden, maar meestal wordt een verticale bron toegepast. Dit type bron noemen we een gesloten bron of een gesloten lus. Door het systeem circuleert een vloeistof met antivries (glycol/brine) of kraanwater (gedemineraliseerd), dat warmte uit de grond haalt. 

Deze warmte uit de grond wordt verder verwarmd zodat je huis en tapwater de juiste hoeveelheid warmte krijgen. Dit type waterpomp wordt bij nieuwbouwwoningen veel toegepast, maar ook bij bestaande woningen is het zeker mogelijk, mits er een tuin aanwezig is.
Een voordeel van dit type warmtepomp is dat je bijna gratis je woning kunt verkoelen. 

Het aanleggen van een grondwater warmtepomp is een intensieve klus, afhankelijk van welke bodemwarmtewisselaar je kiest. Een verticale bodemwarmtewisselaar (VBWW) moet geboord worden met een speciale boorwagen. Door de intensiviteit van het realiseren van de bodemwisselaar is de investering een stuk hoger, dan bij andere warmtepompen. Daar staat tegenover dat je met een bodem-waterpomp het hoogste rendement kan halen. 

Lucht-lucht warmtepomp

De lucht-lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht om je huis te verwarmen. Het systeem lijkt een beetje op een airco-installatie. De buitenunit wint warmte uit de buitenlucht en draagt dit over aan het zogenoemde koudemiddel. De binnenunit neemt de warmte van het koudemiddel op en geeft dit af aan de lucht in je woning. Plafond- en wandunits zorgen ervoor dat de warmte wordt verspreid, geen radiatoren.

Dit type beschikt altijd over energie uit de buitenlucht, ook in de winter waar de temperaturen lager zijn. Dat heeft te maken met het principe dat er bij 0°C nog steeds energie aanwezig is. Wij vinden 0 °C misschien koud, maar op de absolute temperatuurschaal is het 273 Kelvin. Er zit dus nog voldoende energie in de lucht om met de warmtepomp je huis te verwarmen. 

Deze warmtepomp kan ook goed als airco ingezet worden om te koelen. Daarom passen ze de lucht-lucht warmtepomp veel toe in warme landen. In Nederland gebruiken we dit type veel in hotels. Ruimtes hoeven daar niet constant verwarmd te worden, alleen als iemand er gebruik van maakt. 

Het andere voordeel van een lucht-lucht warmtepomp is de eenvoud van het installeren. Complicaties zoals bij een bodem-water warmtepomp zijn er niet. Het nadeel is dat deze vorm van verwarmen minder comfortabel kan zijn. Dit heeft te maken met de constante luchtstroom die voor een tocht gevoel kan zorgen. Bij zeer lage temperaturen kan het nodig zijn om bij te verwarmen.

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp haalt ook de energie uit de lucht. Dit systeem haalt warmte uit omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht en draagt dit dan over aan het koudemiddel. In de binnenunit wordt warmte van het koudemiddel overgedragen aan (bestaande) radiatoren, vloerverwarming en/of het sanitair water.

De lucht-water warmtepomp kan net als de lucht-lucht warmtepompen ook in de winter energie uit de lucht halen.
Dit type kan zowel gebruikmaken van buitenlucht als van ventilatielucht. 

Op buitenlucht

Een buitenluchtwarmtepomp haalt energie uit de buitenlucht met een buitenunit. Deze unit lijkt op een airco met een buitenunit. 

Op ventilatielucht (warmtepompboiler) 

Dit systeem is vooral interessant voor woningen waar al mechanische ventilatie aanwezig is. Met mechanische ventilatie wordt de warme binnenlucht naar buiten geblazen, terwijl tegelijkertijd frisse lucht de woning wordt ingetrokken via ventilatieroosters. Voor het binnenklimaat is dit goed, maar het is wel zonde van de warmte die nu gewoon weg geblazen wordt. Als je de huidige ventilatiebox vervangt door een ventilatielucht warmtepomp, wordt die warmte wel gebruikt en win je een deel van de warmte terug. De ventilatieluchtwarmtepomp kan de ruimte verwarmen of sanitair water. Gebruik je het voor het verwarmen van sanitair water? Dan wordt er vaak gesproken over een warmtepompboiler

De voordelen van een lucht-water warmtepomp zijn onder andere de eenvoudigheid van het installeren, hierdoor blijven de installatiekosten laag. Verder is het een energiezuinig systeem en het is milieuvriendelijk.
Een nadeel is dat het rendement afhankelijk is van de buitentemperatuur.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp of hybride ketel werkt op stroom. De warmtepomp kan je aansluiten op je huidige cv/hr-ketel of op een nieuwe. Vaak wordt een lucht-water warmtepomp toegepast als hybride variant, omdat dit makkelijk toepasbaar is. De warmtepomp die de lucht (ventilatie- of buitenlucht) als warmtebron gebruikt, zorgt het grootste deel van het jaar voor warmte in het huis. Tijdens extreem koude dagen neemt de hr-ketel het over. In sommige gevallen verwarmt dit type ook een deel van het sanitaire water.

Een groot voordeel van een hybride warmtepomp is dat je het systeem kan aansluiten op een bestaande cv-ketel en kan het bij bijna elke woning worden toegepast. Als je het wilt aansluiten op vloerverwarming of radiatoren dan is dat geen probleem. Een nadeel is dat gas noodzakelijk blijft. Wil je volledig van het gas af? Dan is een hybride warmtepomp niet de beste oplossing.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Krijg ik subsidie op een warmtepomp?

In sommige gevallen kom je in aanmerking voor subsidie als je een warmtepomp aanschaft. Wanneer komt een warmtepomp in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie?

Je komt in aanmerking als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • De warmtepomp is onderdeel van een verwarmingstoestel;
  • Het verwarmingstoestel is uitgerust met een lucht-waterwarmtepomp, grond-waterwarmtepomp, water-waterwarmtepomp, hybride waterwarmtepomp of warmtepompboiler. Lucht-luchtwarmtepompen zijn uitgesloten;
  • Het verwarmingstoestel heeft een nominaal vermogen van ten hoogste 70 kW;
  • Het verwarmingstoestel is voorzien van een etiket en een productkaart en technische documentatie.

Lees dan de volledige regeling rondom subsidie voor warmtepompen.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een warmtepomp

donderdag 30 juni 2022

Warmtepompboiler plaatsen

Heb een hybride warmtepomp Remeha gekoppeld aan een Remeha Hr Combi ketel. Geplaatst in de kelder. Kelder temperatuur is gemiddeld 20 graden. Nu wilde ik hierbij voor het warme water een warmtepomp boiler laten plaatsen. Zit te denken aan 100 a 120 liter.


CV en verwarming Heerlen
woensdag 29 juni 2022

Warmtepomp installeren

Wij willen een warmtepomp voor verwarming en sanitair water verwarmen. De installatie kan geplaatst worden op de begane grond in de bijkeuken recht onder huidige cv ketel. De buitenunit kan 4 m aan de buitenmuur worden geplaatst. De woning is 130 m2 en het gezin bestaat 3 personen.


CV en verwarming Oosterhout
woensdag 29 juni 2022

Elektrische warmtepomp installeren

Bestaande eensgezins rijtjeshuis gekocht. Per 22 juli hebben we de sleutel. We gaan de hele woning isoleren en vloerverwarming aanleggen en zijn van plan van het gas af te gaan. Er komen zonnepanelen op het dak en het liefst willen we een volledig elektrische warmtepomp laten installeren.


CV en verwarming Utrecht
woensdag 29 juni 2022

Warmtepomp installeren (lucht-water)

Ik wil graag advies en offerte aanvragen voor een warmtepomp. Bij voorkeur een vol elektrische lucht-water warmtepomp. 2-onder-1 kap huis, 1986. dit jaar komt er nieuwe spouwmuur isolatie. dak en vloer geïsoleerd, isolatie glas. We willen dit jaar ook zonnepanelen plaatsen.


CV en verwarming Lottum
dinsdag 28 juni 2022

Warmtepompboiler plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een boiler. Betreft een warmtepompboiler voor 2 personen, 80 liter. Mogelijk dat deze niet past bij de cv ketel in de hal maar wel naast de mechanische ventilatie op de eerste verdieping.


CV en verwarming Leiden
dinsdag 28 juni 2022

Gasboiler vervangen door warmtepompboiler (110L)

Ik zoek voor de vervanging van de gasboiler van 110 liter. Hiervoor wil ik een warmtepompboiler voor in de plaats, ook 110L. Deze zal geplaatst worden in de bijkeuken.


CV en verwarming Wageningen
dinsdag 28 juni 2022

Warmtepomp installeren

Zoek een vakman die ons advies kan geven en evt. een warmtepomp kan installeren. Wij zaten te denken aan een lucht-lucht warmtepomp, maar staan dus open voor andere opties.


CV en verwarming Bocholtz
dinsdag 28 juni 2022

Elektrische warmtepomp/Boiler plaatsen

Zou graag een offerte willen ontvangen voor het installeren van een elektrische warmtepomp/500L boiler en evt. het plaatsen van airco's. Alle units wil ik op het dak laten plaatsen.


CV en verwarming Gorredijk
dinsdag 28 juni 2022

Warmtepomp installeren (lucht-water)

Ik ben op zoek naar een vakman die voor ons een warmtepomp kan installeren, zodat we van het gas af zijn. Dit wordt een lucht-water pomp.


CV en verwarming Oude Pekela
maandag 27 juni 2022

Warmtepomp installeren

Zoek een vakman voor het installeren van een warmtepomp. Zou graag nog met de vakman willen bekijken naar alle mogelijkheden


CV en verwarming Enschede
maandag 27 juni 2022

Warmtepompboiler plaatsen (~200L)

Ik wil graag een warmtepompboiler in de garage laten plaatsen. De waterleidingen kunnen via de kruipruimte vanuit de hal gelegd worden. Ik dacht zelf aan ongeveer 200L.


CV en verwarming Barendrecht
maandag 27 juni 2022

Warmtepompboiler plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een warmtepompboiler van ongeveer 200 liter. Verder graag wat advies en info.


CV en verwarming Loon op Zand
maandag 27 juni 2022

Warmtepompboiler plaatsen

Wil graag een warmtepomp boiler plaatsen, evt met zonnecollector. Het huis wordt verwarmd (voornamelijk beneden) met een pellet kachel. Om boven de kou er af te halen (tot max 15gr) wil ik een airco, die ook kan verwarmen, op de overloop hangen. Daarnaast ook een airco op de beneden verdieping in de woonkamer (1 airco, 2 binnen units). Gezin bestaat uit 3 personen, zit te denken aan 250 liter.


CV en verwarming Valkenburg
maandag 27 juni 2022

Warmtepomp en meerdere airco's installeren

Zoek een vakman die een warmtepomp kan installeren en die meerdere airco's kan plaatsen, dit betreft: 2 buiten units en 7 binnen units.


CV en verwarming Tiel
maandag 27 juni 2022

Warmtepompboiler plaatsen (~300L)

Graag zou ik op korte termijn een offerte ontvangen en een tijdstip wanneer jullie kunnen installeren betreffende een warmtepompboiler die gebruik maakt van de zonnepanelen. Wij hebben reeds 2 jaar een hybride warmtepomp (elga RAV SM304) en willen dit uitbreiden met een 270-300L boiler, zodat we geen tot weinig gas gebruiken. De ventilatie unit zit recht naast de cv ketel (laatste foto recht in de hoek met de zilverkleurige slang). Het is de bedoeling dat de warmtepompboiler rechts naast de wasmachine (waar nu het waspoeder staat) komt.


CV en verwarming Zoetermeer
maandag 27 juni 2022

Warmtepomp plaatsen

Ik wil van het gas af en wil hiervoor een warmtepomp plaatsen. Het liefst in de grond. Vloerverwarming en radiatoren aansluiten op de warmtepomp. Aanschaf warmtepomp in overleg.


CV en verwarming Beuningen
maandag 27 juni 2022

Warmtepomp installeren + advies meerdere opties

Ik wil graag een all electric warmptepomp laten plaatsen. Ik heb een aantal vragen hierover en zou graag met een vakman hierover willen spreken en mij graag laten adviseren. Ik heb een goed budget en zou willen kijken naar de opties. Eventueel ook het leggen van vloerverwarming. Ik laat graag alles uitbesteden.


CV en verwarming Middelaar
maandag 27 juni 2022

Installatie van warmtepompboiler (~150L)

Ik zoek een vakman voor het installeren van warmtepompboiler op de zolder en de CV afkoppelen voor warmwater. Het is voor een gezin met 2 volwassen personen. Ik dacht zelf aan een 150L, graag hoor ik meer advies.


CV en verwarming Roosendaal
maandag 27 juni 2022

Een warmtepomp installeren voor een vrijstaande woning

oud huis, moet waarschijnlijk volledig onder de schop, met verbouwing zouden we graag de nodige verduurzaming meenemen. Vraag is nu vooral, wat er ver(nieuw)bouwt moet worden, wat er nog bruikbaar is en wat het beste matched met ons (toekomstige) verbruik. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welk type warmtepomp heb je interesse?: Lucht-lucht warmtepomp Budget: vanaf €4.000 - 7.000, Lucht-water warmtepomp Budget: vanaf €5.000 - 9.000, Grond-water warmtepomp Budget: vanaf €20.000 - 30.000, Hybride warmtepomp Budget: vanaf €8.000 - 15.000


CV en verwarming Tilburg
maandag 27 juni 2022

Warmtepompboiler

Ik wil een warmtepomp laten plaatsen. Ik wil alleen mijn water verwarmen met een warmtepomp. Deze moet via de de vakman worden aangeschaft.


CV en verwarming Werkendam
maandag 27 juni 2022

Warmtepompboiler installatie

Begane grond heeft alleen vloerverwarming, dus geen radiatoren. Eerste verdieping radiatoren en vloerverwarming op de badkamer. Huis is geheel onder keldert. Bouwjaar 2002-2003. Tuin is eenvoudig toegankelijk door dubbele poort. Interesse in de warm water (warmtepomp) voorziening oplossing. Ik wil alles uitbesteden.


CV en verwarming Helmond
maandag 27 juni 2022

Warmtepompboiler plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een warmtepompboiler. Gezin bestaat uit 2 personen. Graag nog wat advies en info.


CV en verwarming IJmuiden
maandag 27 juni 2022

Installeren van warmtepompboiler (~175L)

Ik wil een boiler plaatsen, maar ik ben er nog niet uit of het een gewone boiler moet zijn of een warmtepompboiler, dit omdat ik voornamelijk alleen woon. Het zou gaan om een boiler van 150 a 200 liter ivm een ligbad. Graag hoor ik meer informatie. Tevens weet ik ook niet waar ik hem moet plaatsen.


CV en verwarming Cuijk
maandag 27 juni 2022

Bedrijfspand voorzien van een warmtepomp (~100m2)

Ik wil graag een warmtepomp laten installeren in mijn nieuwbouw bedrijfspand. Het gaat om een lucht-water warmtepomp, maar ik ben ook naar een lucht-lucht aan het kijken. Het pand heeft 2 verdiepingen, met in totaal 100m2. Dit hele pand moet voorzien worden. Wordt in september opgeleverd.


CV en verwarming Wageningen
maandag 27 juni 2022

Warmtepompboiler installeren

Ik ben me aan het oriënteren mbt een warmtepompboiler tbv mijn warmwatervoorziening. Deze wil ik niet buiten geplaatst hebben, dus er moet even naar gekeken worden waar dit wel mogelijk is. Afvoerlucht kan naar buiten, aanvoerlucht kan van binnen genomen worden. Deze boiler wil ik plaatsen in de directe nabijheid van mijn combi CV-ketel. Of ik dit moet combineren is mij nog niet duidelijk. Ik verbruik per jaar ca. 1100 m3 gas, dit is voor verwarmen en tapwater. Ik heb zonnepanelen welke ca. 5500 tot 6000 KWH per jaar opbrengen.


CV en verwarming Elsloo
maandag 27 juni 2022

Warmtepomp installeren (grond-water)

Voor mijn nieuwe woning wil ik graag een warmtepomp laten installeren, om te verduurzamen. Het id ee is een grond-water warmtepomp. Vanaf 15 september krijg ik de sleutel, dus dan kan de vakman even langskomen.


CV en verwarming Winsum
maandag 27 juni 2022

Warmtepomp installeren (lucht-lucht)

voor het besparen van gas van de bestaande HR ketel willen we de woonkamer in een deel van het jaar verwarmen met de lucht/lucht warmtepomp unit. In de koudste periode schakelen we dan de CV er bij. Gezin bestaat uit 3 personen en woonkamer is 38 m2.


CV en verwarming Den Bosch
maandag 27 juni 2022

Installeren van warmtepompboiler (200L)

Ik zoek een vakman voor het plaatsen van een warmtepompboiler, inclusief het aanschaffen. Ik zat zelf te denken aan een 200L, maar hoor graag nog meer informatie.


CV en verwarming Midwolda
maandag 27 juni 2022

Warmtepomp installeren (lucht-lucht)

Ik zoek een vakman die voor mij een warmtepomp kan installeren, om te koelen en te verwarmen. Het wordt dus een lucht-lucht warmtepomp.


CV en verwarming Almere
zondag 26 juni 2022

70 m² vloerverwarming

Nu: zwevend laminaat. Daaronder plavuizen. Onbekend of die vastliggen (huis is gekocht maar nog geen sleutel). Er komt een nieuwe ketel en waarschijnlijk hybride warmtepomp. Spouwmuur-en vloerisolatie gaat gebeuren. Bedoeling is: hoofdverwarming benedenverdieping. Boven wel radiatoren. Pvc vloer is de gewenste afwerking. Half september krijgen we de sleutel. 70 m² vloer.


CV en verwarming Wilp
Offertes aanvragen