Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Warmtepomp boiler zwembad verwarmen

Warmtepomp

Warmtepomp

Wil je van het gas af en zoek je een milieuvriendelijke vervanging voor je gasketel? Een warmtepomp is een mooi alternatief. Meer informatie vind je hieronder.

Wil je graag je een milieuvriendelijk verwarmingssysteem installeren in huis? Dan is een warmtepomp een optie. Een warmtepomp heeft een aantal voordelen: Je energierekening blijft relatief laag, het stoot weinig CO₂ uit en je kan met een warmtepomp zowel koelen als verwarmen.

Een warmtepomp laten plaatsen doe je niet zomaar zelf, voor bepaalde soorten warmtepompen is bijvoorbeeld boorwerk in de grond nodig. De verwarming specialisten aangesloten bij Casius hebben hier ruime ervaring mee en kunnen voor jou een professionele warmtepomp aansluiten. Wil je naast een warmtepompboiler ook vloerverwarming installeren? Of zonnepanelen? Ook daar helpen de verwarming specialisten via Casius je graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een warmtepomp wilt installeren? Wil je graag dat een verwarmingsspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Warmtepomp kosten

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort warmtepomp Gemiddelde prijs
Grond-grond €10.000 - €25.000
Water-water €15.000
Lucht-lucht €4.000 - €7.000
Lucht-water €4.000 - €7.000
Hybride €5.000 - €7.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Warmtepomp (1)

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Toelichting van de verschillende soorten warmtepompen

Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt energie uit grondwater. Hiervoor worden twee putten geslagen, waaruit het grondwater omhoog gepompt wordt. De warmte uit dat grondwater wordt gewonnen en het afgekoelde grondwater wordt terug de grond ingepompt. De zo gewonnen energie gebruik je om je huis en het tapwater te verwarmen.

Een groot deel van de warmtepomp zit onder de grond. Om de aardbodem niet te verstoren is het belangrijk dat de warmte- en koud vraag in balans is. Koelen in de zomer is dus een noodzaak om de bron op te laden. Dit type bron heet een openbron, of wordt een warmte en koude opslag (WKO) genoemd. 

Omdat dit systeem duur is wordt het alleen uitgevoerd met een grote capaciteit en gebruikt voor meerdere woningen, of voor een groter utiliteitsgebouw.

Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de bodem. Door het hele jaar heen blijft de bodemtemperatuur vrijwel constant. De verschillende seizoenen hebben dus weinig tot geen invloed op je rendement. In vergelijking met warmtepompen die warmte uit de buitenlucht onttrekken, ligt je rendement veel hoger met dit systeem. 

De warmtebron van dit type is een buizensysteem dat in de grond is geboord. Het staat daarom ook wel bekend als een grondgebonden warmtepomp. Het buizensysteem kan horizontaal in de ondiepe ondergrond geplaatst worden, maar meestal wordt een verticale bron toegepast. Dit type bron noemen we een gesloten bron of een gesloten lus. Door het systeem circuleert een vloeistof met antivries (glycol/brine) of kraanwater (gedemineraliseerd), dat warmte uit de grond haalt. 

Deze warmte uit de grond wordt verder verwarmd zodat je huis en tapwater de juiste hoeveelheid warmte krijgen. Dit type waterpomp wordt bij nieuwbouwwoningen veel toegepast, maar ook bij bestaande woningen is het zeker mogelijk, mits er een tuin aanwezig is.
Een voordeel van dit type warmtepomp is dat je bijna gratis je woning kunt verkoelen. 

Het aanleggen van een grondwater warmtepomp is een intensieve klus, afhankelijk van welke bodemwarmtewisselaar je kiest. Een verticale bodemwarmtewisselaar (VBWW) moet geboord worden met een speciale boorwagen. Door de intensiviteit van het realiseren van de bodemwisselaar is de investering een stuk hoger, dan bij andere warmtepompen. Daar staat tegenover dat je met een bodem-waterpomp het hoogste rendement kan halen. 

Lucht-lucht warmtepomp

De lucht-lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht om je huis te verwarmen. Het systeem lijkt een beetje op een airco-installatie. De buitenunit wint warmte uit de buitenlucht en draagt dit over aan het zogenoemde koudemiddel. De binnenunit neemt de warmte van het koudemiddel op en geeft dit af aan de lucht in je woning. Plafond- en wandunits zorgen ervoor dat de warmte wordt verspreid, geen radiatoren.

Dit type beschikt altijd over energie uit de buitenlucht, ook in de winter waar de temperaturen lager zijn. Dat heeft te maken met het principe dat er bij 0°C nog steeds energie aanwezig is. Wij vinden 0 °C misschien koud, maar op de absolute temperatuurschaal is het 273 Kelvin. Er zit dus nog voldoende energie in de lucht om met de warmtepomp je huis te verwarmen. 

Deze warmtepomp kan ook goed als airco ingezet worden om te koelen. Daarom passen ze de lucht-lucht warmtepomp veel toe in warme landen. In Nederland gebruiken we dit type veel in hotels. Ruimtes hoeven daar niet constant verwarmd te worden, alleen als iemand er gebruik van maakt. 

Het andere voordeel van een lucht-lucht warmtepomp is de eenvoud van het installeren. Complicaties zoals bij een bodem-water warmtepomp zijn er niet. Het nadeel is dat deze vorm van verwarmen minder comfortabel kan zijn. Dit heeft te maken met de constante luchtstroom die voor een tocht gevoel kan zorgen. Bij zeer lage temperaturen kan het nodig zijn om bij te verwarmen.

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp haalt ook de energie uit de lucht. Dit systeem haalt warmte uit omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht en draagt dit dan over aan het koudemiddel. In de binnenunit wordt warmte van het koudemiddel overgedragen aan (bestaande) radiatoren, vloerverwarming en/of het sanitair water.

De lucht-water warmtepomp kan net als de lucht-lucht warmtepompen ook in de winter energie uit de lucht halen.
Dit type kan zowel gebruikmaken van buitenlucht als van ventilatielucht. 

Op buitenlucht

Een buitenluchtwarmtepomp haalt energie uit de buitenlucht met een buitenunit. Deze unit lijkt op een airco met een buitenunit. 

Op ventilatielucht (warmtepompboiler) 

Dit systeem is vooral interessant voor woningen waar al mechanische ventilatie aanwezig is. Met mechanische ventilatie wordt de warme binnenlucht naar buiten geblazen, terwijl tegelijkertijd frisse lucht de woning wordt ingetrokken via ventilatieroosters. Voor het binnenklimaat is dit goed, maar het is wel zonde van de warmte die nu gewoon weg geblazen wordt. Als je de huidige ventilatiebox vervangt door een ventilatielucht warmtepomp, wordt die warmte wel gebruikt en win je een deel van de warmte terug. De ventilatieluchtwarmtepomp kan de ruimte verwarmen of sanitair water. Gebruik je het voor het verwarmen van sanitair water? Dan wordt er vaak gesproken over een warmtepompboiler

De voordelen van een lucht-water warmtepomp zijn onder andere de eenvoudigheid van het installeren, hierdoor blijven de installatiekosten laag. Verder is het een energiezuinig systeem en het is milieuvriendelijk.
Een nadeel is dat het rendement afhankelijk is van de buitentemperatuur.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp of hybride ketel werkt op stroom. De warmtepomp kan je aansluiten op je huidige cv/hr-ketel of op een nieuwe. Vaak wordt een lucht-water warmtepomp toegepast als hybride variant, omdat dit makkelijk toepasbaar is. De warmtepomp die de lucht (ventilatie- of buitenlucht) als warmtebron gebruikt, zorgt het grootste deel van het jaar voor warmte in het huis. Tijdens extreem koude dagen neemt de hr-ketel het over. In sommige gevallen verwarmt dit type ook een deel van het sanitaire water.

Een groot voordeel van een hybride warmtepomp is dat je het systeem kan aansluiten op een bestaande cv-ketel en kan het bij bijna elke woning worden toegepast. Als je het wilt aansluiten op vloerverwarming of radiatoren dan is dat geen probleem. Een nadeel is dat gas noodzakelijk blijft. Wil je volledig van het gas af? Dan is een hybride warmtepomp niet de beste oplossing.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Krijg ik subsidie op een warmtepomp?

In sommige gevallen kom je in aanmerking voor subsidie als je een warmtepomp aanschaft. Wanneer komt een warmtepomp in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie?

Je komt in aanmerking als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • De warmtepomp is onderdeel van een verwarmingstoestel.
  • Het verwarmingstoestel is uitgerust met een lucht-waterwarmtepomp, grond-waterwarmtepomp, water-waterwarmtepomp, hybride waterwarmtepomp of warmtepompboiler. Lucht-luchtwarmtepompen zijn uitgesloten.
  • Het verwarmingstoestel heeft een nominaal vermogen van ten hoogste 70 kW.
  • Het verwarmingstoestel is voorzien van een etiket en een productkaart en technische documentatie.

Lees dan de volledige regeling rondom subsidie voor warmtepompen.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een warmtepomp

donderdag 20 januari 2022

CV-ketels vervangen door warmtepomp

Vervanging van de huidige CV ketels (2 stuks) door een lucht/warmtepomp. Betreft een platte bungalow met kruipruimte en zolder waar leidingwerk kan worden gelegd. Voldoende ruimte voor buitenunit


CV en verwarming Venlo
dinsdag 18 januari 2022

Warmtepomp plaatsen

We overwegen de aanschaf van een warmtepomp in combinatie met aanleg van zonnepanelen. Welke soort en type weten we niet. De keus hiervan willen we laten afhangen van de voor- en nadelen van de diverse opties. Een duidelijke uitleg stellen we dan ook zeer op prijs. Gezinssamenstelling bestaat uit 2 personen, woonoppervlakte is 140 m2 met 2 verdiepingen .


CV en verwarming Wildervank
maandag 17 januari 2022

Warmtepomp installeren of vervangen (lucht-lucht)

Zoek een vakman voor het plaatsen van een warmtepomp. Gezinssamenstelling bestaat uit 2 personen, het huis is 150 m2 met 2 verdiepingen.


CV en verwarming Heythuysen
maandag 17 januari 2022

Warmtepomp installeren

ik heb 120m2 aan vloerverwarming en 11 radiatoren verspreid over een huis met 230m2 oppervlakte. ik heb een installatie nodig met minstens 16kw aan warmtelevering. Het huis is redelijk geïsoleerd en ik ben met de laatste punten bezig. De huidige gasprijzen dragen bij aan het overstappen van gas naar electra. Om welk type gebouw gaat het?: vrijstaand gebouw Welke werken moeten gebeuren?: aansluiten op bestaande radiatoren Waarvoor wil je de warmtepomp gebruiken?: verwarmen van een ruimte of gebouw Waar moet de warmtepomp geïnstalleerd worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte kamers Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Spierdijk
maandag 17 januari 2022

Vloerverwarming 40m2

Ik wil graag vloerverwarming op de beg. grond. Bovendien, indien mogelijk, een warmtepomp. Het gaat om 40m2. Ik wil advies over het type verwarming.


CV en verwarming Odoorn
maandag 17 januari 2022

Warmtepomp installeren

Op dit moment gebruiken wij een systeem met een zonneboiler uit 2008. De ketel is ook uit 2008. Wij zouden graag naar een systeem willen waarbij wij zowel een zonneboiler gebruiken alsmede een warmtepomp. Waarvoor wordt de zonneboiler gebruikt?: sanitair warm water Om welk type gebouw gaat het?: rijtjeswoning Waar moet de warmtepomp geïnstalleerd worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte kamers Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Alkmaar
dinsdag 11 januari 2022

Gasverbruik reduceren

We hebben een groot huis en energieverbruik (ca 19.000 kWh/jaar, ca. 4000m3 gas/jaar). Hebben net zonnepanelen gekocht die in februari geplaatst zullen worden. Nu zijn we geïnteresseerd in opties ons gasverbruik te reduceren. Bieden jullie daarvoor misschien (hybride) warmtepompen en/of zonnecollectoren en zonneboilers aan? We willen graag weten welk systeem voor onze situatie meest geschikt is en wat voor een oplossing jullie zouden adviseren.


CV en verwarming Goirle
maandag 10 januari 2022

Warmtepomp installeren

Ik zoek een vakman voor het installeren van de warmtepomp (lucht-lucht). Ik zou graag willen dat de vakman langs komt om te kijken en te adviseren naar alle mogelijkheden die er zijn. Om welk type gebouw gaat het?: 2-onder-1 kap Waar moet de warmtepomp geïnstalleerd worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte kamers Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Grootebroek
maandag 10 januari 2022

Elektrische boiler en warmtepomp installeren

Onze wijk wordt all electric en omdat wij onze comfort ketel moeten vervangen, willen we over op elektrisch (hebben zonnepanelen) en van het gas af.


CV en verwarming Amsterdam
maandag 10 januari 2022

Warmtepomp installeren (lucht-lucht)

Ik ben op zoek naar een vakman die voor mij een warmtepomp kan aanschaffen en ook kan installeren. Ik zat zelf te denken aan een lucht-lucht.


CV en verwarming Hoofddorp
dinsdag 04 januari 2022

Levering en aansluiten van een Daikin Altherma 8kW hybride warmtepomp CV

Graag een offerte voor het vervangen van onze Nefit Combi CV-ketel (van 2007) door een Daikin Altherma 8kW hybride warmtepomp CV met warmwatervoorziening. Voor de binnen unit is voldoende plaats op de huidige plek van de Nefit, de rookgasafvoer gaat daar direct door de buitenmuur en dat kan dus ook met de aansluiting van de warmtepomp buiten unit via de kortste weg naar die buitengevel.


CV en verwarming Heerlen
dinsdag 04 januari 2022

CV verwijderen, warmtepomp plaatsen en vloerverwarming installeren (100m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn huidige CV-ketel kan verwijderen en vervolgens een hybride warmtepomp kan plaatsen. Ook wil ik vloerverwarming geïnstalleerd hebben over een oppervlakte van ongeveer 100m2. De huidige vloer bestaat uit laminaat maar die kan ik zelf verwijderen samen met de radiatoren.


CV en verwarming Harkstede
maandag 03 januari 2022

Warmtepomp installeren

Ik zoek een vakman die een warmtepomp kan installeren. Bouwjaar woning 1974 Plat dak met ruimte voor buitenunit (en zonnecollector) Aanwezige zonnepanelen: 3x 250 Wp 12x 370 Wp CV-ketel Intergas Kompakt HR Installatieruimte warmtepomp (en zonneboiler) 0,98x1,16 m2 Glas HR+ 1.3 uniplus 5-15-4 Dakisolatie Rc=2,50 m2K/W Ik zou ook nog graag advies willen krijgen van de vakman naar alle mogelijkheden.


CV en verwarming Hoogland
maandag 03 januari 2022

Warmtepompboiler plaatsen

Ik woon in een goed geïsoleerd appartement uit 2006 uitsluitend voorzien van vloerverwarming. Warmte wordt geleverd via stadsverwarming en de prijzen daarvan waaronder het vastrecht zijn behoorlijk (bijna € 1.000 per jaar) terwijl wij niet veel warmte nodig hebben. Ik overweeg daarom de stadsverwarming-aansluiting helemaal op te zeggen en te vervangen voor een warmtepomp(boiler). Ik heb gelezen dat dit meestal wordt afgeraden maar onder omstandigheden wel mogelijk zou kunnen zijn. Wat zouden de elektriciteitskosten zijn van het gebruik van de warmtepompboiler? Onze situatie is dat zonder verwarming de thermostaat altijd wel al boven 20graden aangeeft. Toch is het soms lekker even de 'kou' uit het huis te halen maar het is zeker niet nodig de verwarming de gehele dag aan te hebben. Wel is een warme badkamervloer (in elk geval 's ochtends en eventueel ook 's avonds) gewenst. De vloerwarming heeft behoorlijk wat tijd nodig voordat de gewenst warmte is bereikt. Daarom start de thermostaat nu vanaf 4.00 uur zodat om 7.00 uur de badkamervloer goed warm is. Is dit sneller mogelijk en wat is het meest kosten efficiënt? De thermostaat staat aan tot 16.00 uur op 21 graden maar doorgaans slaat 'ie al uit tussen 7.00 en 9.00 uur (of zelfs eerder) omdat dan de ingestelde temperatuur al is bereikt en deze de rest van de dag daar niet meer onder komt. Wat betreft warm tap water het volgende. Wij douchen eigenlijk altijd in de avond (als we al thuis en niet op de sport douchen). Voor warm water in de keuken hebben we een keukenboiler.


CV en verwarming Rotterdam
maandag 03 januari 2022

Warmtepomp(lucht-water) en airco's installeren

Ik zoek een vakman voor het installeren van een warmtepomp(lucht-water) en evt. ook airco's(lucht-lucht). Welke werken moeten gebeuren?: aansluiten op bestaande radiatoren Waarvoor wil je de warmtepomp gebruiken?: verwarmen van een ruimte of gebouw Om welk type gebouw gaat het?: vrijstaand gebouw Waar moet de warmtepomp geïnstalleerd worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte kamers Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Zevenaar
maandag 03 januari 2022

Warmtepompboiler plaatsen

Boiler moet worden geïnstalleerd en de plek is de vliering dus laaste verdieping. Nieuwe Intergas combiketel staat op de verdieping eronder. Gezinssamenstelling bestaat uit 4 personen.


CV en verwarming Dalen
dinsdag 28 december 2021

Warmtepomp installeren (lucht-lucht)

Om welk type gebouw gaat het?: rijtjeswoning Waar moet de warmtepomp geïnstalleerd worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte kamers Ben je eigenaar?: Nee, ik word over meer dan 3 maanden eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Hoogland
dinsdag 28 december 2021

Watergedragen vloerverwarming installeren 45m2

Wij willen graag vloerverwarming. Wij hebben een warmtepomp en willen graag een PVC vloer. De ondergrond is een grindvloer, maar dit stond niet tussen de opties van de ondervloeren. Ook zijn we benieuwd wanneer de vloer geplaatst kan worden, uiteraard de prijzen en passend advies. Wat is de totale oppervlakte waarop vloerverwarming aangelegd moet worden?: 45 Op welke etage(s) moet de vloerverwarming aangelegd worden?: Begane grond Om wat voor ondervloer gaat het?: Onafgewerkte betonvloer Wat voor verwarmingstype heb je?: Cv-ketel Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik word binnen 3 maanden eigenaar


CV en verwarming Zwolle
maandag 27 december 2021

Warmtepomp installeren of vervangen (lucht-lucht)

Graag wordt ik geïnformeerd over de mogelijkheden mbt een warmtepomp (om volledig van het gas te kunnen) incl. montage en installatie (turn key). Lease dan wel huur heeft de voorkeur. Het betreft een vrijstaande woning uit 2002 van 180m2 op eigen grond van 360m2. Woning is volledig geïsoleerd. We verbruiken momenteel ca. 1000m3 gas en 7500KwH stroom. Huidige HR ketel wordt gehuurd incl. onderhoudsabonnement via Energiewacht. Huidige verwarming:: Radiatoren Woningisolatie:: Mijn woning is volledig voorzien van (na-)isolatie. Bouwjaar woning:: Na 1992


CV en verwarming Apeldoorn
maandag 27 december 2021

Warmtepomp installeren (lucht-lucht)

Bouwjaar?: Tussen 1970-1992 Momenteel aanwezig in huis?: Combinatie van radiatoren en vloerverwarming Huidige isolatie?: Mijn huis heeft deels isolatie Aantal bewoners?: 3


CV en verwarming Nieuw Vossemeer
donderdag 23 december 2021

Warmtepomp plaatsen (Bosch 7400i, 7 kW)

We willen begin 2022 een warmtepomp (Bosch 7400i 7 kW) laten plaatsen. We hebben de warmtepomp nog niet gekocht, maar kunnen deze wel voor de installatie bestellen. We bespreken graag de mogelijkheden.


CV en verwarming Maarssen
maandag 20 december 2021

Warmtepomp installeren

Cv ketel verwijderen en een oplossing implementeren zonder gas. Maximale ruimte 60x70x200 cm DxBxH huidige stroomaansluiting 1fase 40ah.


CV en verwarming Zelhem
maandag 20 december 2021

Warmtepomp installeren 300m2

Het is de wens om de warmtepomp in een geïsoleerde loods te plaatsen en middels slangen ook de vloerverwarming van ons huis er op aan te sluiten dit kan eventueel in combinatie met zonnepanelen en een zonneboiler. Er is een mogelijkheid om dit zakelijk of particulier te doen, afhankelijk wat voordeliger is. Het zal gaan om een loods van ongeveer 300m2, deze is al wel goed geïsoleerd. Eventueel daarbij dus ook het huis.


CV en verwarming Aarlanderveen
maandag 20 december 2021

Warmtepompboiler

Op eerste verdieping staat momenteel een 120liter elektrische boiler in een ruimte waar de was wordt opgehangen en de toilet in geïntegreerd is. 3 a 4 m2. Ruimte heeft wel een raam, maar verder momenteel geen andere ventilatie. Boiler is momenteel voldoende voor het gezin van 5 zonder bad. Mogelijk wel een bad in de toekomst. Om welk type gebouw gaat het?: vrijstaand gebouw Waarvoor wenst u de warmtepompboiler te gebruiken?: sanitair water verwarmen Waar moet de warmtepompboiler geplaatst worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte kamers Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Noord-Scharwoude
maandag 20 december 2021

Warmtepomp installeren (lucht-lucht)

Nu verwarming via stadsverwarming. Ik wil er graag een warmtepomp in. Huidige verwarming:: Vloerverwarming Woningisolatie:: Mijn woning is volledig voorzien van (na-)isolatie. Bouwjaar woning:: Na 1992


CV en verwarming Rotterdam
dinsdag 14 december 2021

Warmtepomp(lucht-water) plaatsen/installeren

Wij zijn op zoek naar een vakman die een warmtepomp(lucht-water) kan plaatsen voor onze woning. Huidige verwarming:: Combinatie van vloerverwarming en radiatoren Woningisolatie:: Mijn woning is voor een deel(na-)geïsoleerd. Bouwjaar woning:: Tussen 1970-1992


CV en verwarming Heino
dinsdag 14 december 2021

Warmtepomp installeren

Dacht aan een hybride systeem, dus warmtepomp in combinatie met de bestaande CV (intergas HRE, 1 jaar oud). keuken tapwater via cooker, douche water is een regendouche. Gezin bestaat uit 2 personen maar willen een hoge capaciteit. Woning heeft 2 verdiepingen en is ongeveer 134 m2.


CV en verwarming Heemskerk
maandag 13 december 2021

Warmtepompen installeren

Ik zoek een vakman voor het installeren van warmtepompen, dit betreft: Een buiten unit en 3 binnen units. 1 in bijkeuken, 1 in woonkamer, een in slaapkamer.


CV en verwarming Bakkeveen
maandag 13 december 2021

Warmtepomp vervangen (lucht-lucht)

Vervanging HR ketel door WP en van het gas af. Tevens mogelijkheid tot koelen van het huis. Welke werken moeten gebeuren?: aansluiten op bestaande radiatoren Waarvoor wil je de warmtepomp gebruiken?: koelen en/of verwarmen van een ruimte of gebouw Om welk type gebouw gaat het?: 2-onder-1 kap Waar moet de warmtepomp geïnstalleerd worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte kamers Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Heemskerk
maandag 13 december 2021

Warmtepomp vervangen (lucht-lucht)

Onze CV ketell heeft zijn economische levensduur en we overwegen deze te vervangen door een (hybride)warmtepomp Huidige verwarming:: Combinatie van vloerverwarming en radiatoren Woningisolatie:: Mijn woning is voor een deel(na-)geïsoleerd. Bouwjaar woning:: Na 1992


CV en verwarming Heiloo
Offertes aanvragen