Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Verwarmingsmonteur​​

Infrarood vloerverwarming laten leggen?

Denk je erover na om over te stappen naar een milieuvriendelijke manier voor een vloerverwarmingssysteem? Hieronder lees je meer over de verschillende installaties en de gemiddelde prijs voor het aan laten leggen door een erkende elektricien.

Infrarood vloerverwarming aanleggen in jouw buurt

Hoe werkt infrarood vloerverwarming?

Infrarood (Ir) vloerverwarming is een droog systeem waarbij infrarood verwarmingsmatten of folie onder de vloer gelegd wordt. Het warmt de ruimte efficiënt op en zorgt voor een comfortabele warmte. Infrarood verwarming kan je vergelijken met de warmte van de zon. De lucht wordt niet verwarmd, maar wel je lichaam. Je lichaam neemt deze stralen op waardoor je het warm krijgt. 

In tegenstelling tot de andere soorten vloerverwarming verwarmt infrarood het hele vloeroppervlak en niet alleen de plek waar de kabels of buizen lopen.

Je hebt verschillende capaciteiten. Hoe hoger de capaciteit, des te geschikter het is als hoofdverwarming.

Vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming kosten

Kostenpost Gemiddelde prijs
Verwarmingsmatten of -folie €50 - €75 per m²
Isolatie €10 - €15 per m²
Thermostaat €150 - €200

De prijs voor infrarood vloerverwarming is afhankelijk van de vloeroppervlakte van waar de vloerverwarming komt te liggen en de kwaliteit van de infrarood matten. Maar wat kost infrarood vloerverwarming nu eigenlijk? Om toch een indicatie te geven kun je gemiddeld uitgaan van €50 tot €75 per vierkante meter. Uiteraard zit er een verschil tussen de prijzen die onze elektriciens rekenen. 

Daarnaast heeft de vloer meestal extra isolatie nodig. Houd hiervoor rekening met een gemiddelde prijs van €10 tot €15 per vierkante meter. Verder is een thermostaat van belang. Deze kost gemiddeld €150 tot €200. Als laatste moet je rekening houden met de montagekosten. Per vakman verschilt dit, maar gemiddeld kost dit €45 per uur voor het leggen van infrarood vloerverwarming.

Infrarood vloerverwarming voordelen

Er zijn meerdere voordelen om voor Ir verwarming te kiezen:

 • Het verwarmt snel in vergelijking met andere soorten verwarming;
 • In tegenstelling tot elektrische vloerverwarming is dit type vloerverwarming geschikt onder verschillende vloerbedekkingen. Het wordt veel gebruikt onder zwevende vloeren, zoals laminaat, parket, pvc en vinyl. Ook is het geschikt in ruimtes waar een beperkte opbouwhoogte van vloeren mogelijk is;
 • Ir vloerverwarming is relatief zuinig. Doordat je lichaam de warmte opneemt en ook weer warmte afgeeft, gaat er weinig warmte verloren doordat de warmte niet naar boven stijgt;
 • Eenvoudige installatie;
 • Geen ongewenste luchtcirculaties;
 • Moderne afwerking en uitstraling.

Infrarood vloerverwarming nadelen

Ir verwarming heeft ook nadelen:

 • Juiste dimensionering en positionering is belangrijk;
 • Elektriciteitsdraden moeten weggewerkt worden;
 • Energie besparen is mogelijk in bepaalde gevallen.

Capaciteit opties infrarood vloerverwarming

Het is mogelijk om infrarood vloerverwarming met een ander vermogen per vierkante meter te krijgen. Dit gaat van 80 watt per m² tot 220 watt per m². Elke capaciteit is weer geschikt voor iets anders: 

 • Infrarood vloerverwarming van 80 watt: Dit is beter geschikt wanneer je het als bijverwarming wil gebruiken in combinatie met een ander soort verwarmingsinstallatie.
 • Infrarood vloerverwarming van 160 watt: Dit is geschikt als hoofdverwarming. Een voorwaarde is wel dat het hele huis goed geïsoleerd moet zijn. 
 • Infrarood vloerverwarming van 220 watt: Ook deze is geschikt als hoofdverwarming. Hierbij is een goed geïsoleerd huis minder belangrijk. Heb je een oudere woning of een slechtere isolatie? Dan kan je het beste voor deze optie kiezen.

Infrarood vloerverwarming laten leggen in jouw regio

Recente aanvragen voor infrarood vloerverwarming leggen

maandag 03 oktober 2022

Infrarood vloerverwarming

Ik heb onlangs een huis gekocht in Assen en ben hier sinds een week ingetrokken. Er zou infraroodvloerverwarming in de keuken en woonkammer liggen, maar alleen die in de keuken lijkt te werken. Omdat er ook geen thermostaat in de woonkamer of andere kamers lijkt te hangen, ben ik gaan betwijfelen of de panelen wel degelijk in de woonkamer onder het laminaat liggen. Via mijn makelaar heb ik het advies ontvangen om een monteur te laten beoordelen wat het probleem is m.b.t vloerverwarming in de woonkamer, voordat ik stappen ter reparatie onderneem. Zou u/uw bedrijf het probleem van de infraroodvloerverwarming of het gebrek hieraan in mijn woonkamer kunnen constateren? Hierna zou er ook een opdracht mogelijk zijn voor de reparatie/aanleg hiervan, maar dit zal enige tijd later plaatsvinden. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Infrarood vloerverwarming Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Assen
maandag 03 oktober 2022

Infrarood vloerverwarming 30m²

Ik wil graag een infrarood vloerverwarming in gang woonkamer en keuken en welke vloer hierbij aangeschaft kan worden. De vloer gaat om 30m². De huidige ondergrond is beton.


CV en verwarming IJsselstein
maandag 03 oktober 2022

Infrarood vloerverwarming 50m²

Ik wil graag een infrarood vloerverwarming op houten vloer van een huis uit 1885. Het gaat om 50m². Daarop komt een gelijmde pvc vloer. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Infrarood vloerverwarming


CV en verwarming Elshout
maandag 03 oktober 2022

Infrarood vloerverwarming 12m²

Ik wil graag een infrarood verwarming in de keuken het gaat om 12m². De ondergrond licht beton, ik wil de verwarming op matten In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Infrarood vloerverwarming Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Vianen
maandag 03 oktober 2022

Infrarood vloerverwarming plaatsen (30 m2)

Tussenwoning 1969 met betonnen vloer zonder isolatie de woonkamer voorzien van Ir verwarming met liefst hout of houtlook met eronder pir isolatie. Opp. 30 m2 (Er komen 8 a 9 zonnepanelen op schuin dak zuid ligging) Er is cv aanwezig maar die willen we minimaal gebruiken.


CV en verwarming Heiloo
maandag 03 oktober 2022

Infrarood vloerverwarming 80m²

Ik wil graag een infrarood vloerverwarming. Huidige ondervloer is tegels of beton. We hebben nog geen centrale verwarming en vele kleine kamertjes: Woonkeuken met een splitlevel van 15 cm door het midden - 35m² Hal - 14m² slaapkamer 5m² 2de zitkamer - 16m² slaapkamer - 4x4m 16 We hebben op dit moment grotendeels vinyl vloeren. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Infrarood vloerverwarming Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Amsterdam

Offertes aanvragen van vloerverwarming experts

Offertes aanvragen