Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Verwarmingsmonteur​​

Infrarood vloerverwarming laten leggen?

Denk je erover na om over te stappen naar een milieuvriendelijke manier voor een vloerverwarmingssysteem? Hieronder lees je meer over de verschillende installaties en de gemiddelde prijs voor het aan laten leggen door een erkende elektricien.

Infrarood vloerverwarming aanleggen in jouw buurt

Hoe werkt infrarood vloerverwarming?

Infrarood (Ir) vloerverwarming is een droog systeem waarbij infrarood verwarmingsmatten of folie onder de vloer gelegd wordt. Het warmt de ruimte efficiënt op en zorgt voor een comfortabele warmte. Infrarood verwarming kan je vergelijken met de warmte van de zon. De lucht wordt niet verwarmd, maar wel je lichaam. Je lichaam neemt deze stralen op waardoor je het warm krijgt. 

In tegenstelling tot de andere soorten vloerverwarming verwarmt infrarood het hele vloeroppervlak en niet alleen de plek waar de kabels of buizen lopen.

Je hebt verschillende capaciteiten. Hoe hoger de capaciteit, des te geschikter het is als hoofdverwarming.

Vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming kosten

Kostenpost Gemiddelde prijs
Verwarmingsmatten of -folie €50 - €75 per m²
Isolatie €10 - €15 per m²
Thermostaat €150 - €200

De prijs voor infrarood vloerverwarming is afhankelijk van de vloeroppervlakte van waar de vloerverwarming komt te liggen en de kwaliteit van de infrarood matten. Maar wat kost infrarood vloerverwarming nu eigenlijk? Om toch een indicatie te geven kun je gemiddeld uitgaan van €50 tot €75 per vierkante meter. Uiteraard zit er een verschil tussen de prijzen die onze elektriciens rekenen. 

Daarnaast heeft de vloer meestal extra isolatie nodig. Houd hiervoor rekening met een gemiddelde prijs van €10 tot €15 per vierkante meter. Verder is een thermostaat van belang. Deze kost gemiddeld €150 tot €200. Als laatste moet je rekening houden met de montagekosten. Per vakman verschilt dit, maar gemiddeld kost dit €45 per uur voor het leggen van infrarood vloerverwarming.

Infrarood vloerverwarming voordelen

Er zijn meerdere voordelen om voor Ir verwarming te kiezen:

 • Het verwarmt snel in vergelijking met andere soorten verwarming;
 • In tegenstelling tot elektrische vloerverwarming is dit type vloerverwarming geschikt onder verschillende vloerbedekkingen. Het wordt veel gebruikt onder zwevende vloeren, zoals laminaat, parket, pvc en vinyl. Ook is het geschikt in ruimtes waar een beperkte opbouwhoogte van vloeren mogelijk is;
 • Ir vloerverwarming is relatief zuinig. Doordat je lichaam de warmte opneemt en ook weer warmte afgeeft, gaat er weinig warmte verloren doordat de warmte niet naar boven stijgt;
 • Eenvoudige installatie;
 • Geen ongewenste luchtcirculaties;
 • Moderne afwerking en uitstraling.

Infrarood vloerverwarming nadelen

Ir verwarming heeft ook nadelen:

 • Juiste dimensionering en positionering is belangrijk;
 • Elektriciteitsdraden moeten weggewerkt worden;
 • Energie besparen is mogelijk in bepaalde gevallen.

Capaciteit opties infrarood vloerverwarming

Het is mogelijk om infrarood vloerverwarming met een ander vermogen per vierkante meter te krijgen. Dit gaat van 80 watt per m² tot 220 watt per m². Elke capaciteit is weer geschikt voor iets anders: 

 • Infrarood vloerverwarming van 80 watt: Dit is beter geschikt wanneer je het als bijverwarming wil gebruiken in combinatie met een ander soort verwarmingsinstallatie.
 • Infrarood vloerverwarming van 160 watt: Dit is geschikt als hoofdverwarming. Een voorwaarde is wel dat het hele huis goed geïsoleerd moet zijn. 
 • Infrarood vloerverwarming van 220 watt: Ook deze is geschikt als hoofdverwarming. Hierbij is een goed geïsoleerd huis minder belangrijk. Heb je een oudere woning of een slechtere isolatie? Dan kan je het beste voor deze optie kiezen.

Infrarood vloerverwarming laten leggen in jouw regio

Recente aanvragen voor infrarood vloerverwarming leggen

woensdag 11 mei 2022

Infrarood vloerverwarming plaatsen

Zoek een vakman voor het leggen van een infrarood vloerverwarming op noppenplaten. De ondergrond is een anhydrietvloer/ zandcement vloer. Gaat om 100 m2


CV en verwarming Rotterdam
zondag 24 april 2022

Infrarood vloerverwarming aanleggen (40m2)

We zijn aan het renoveren en verduurzamen en willen op de eerste verdieping infrarood vloerverwarming plaatsen: een badkamer en drie slaapkamers. Totaal is dit ongeveer 40m2. De huidige vloer kunnen we zelf wel verwijderen, de radiatoren mogen in overleg.


CV en verwarming Haarlem
woensdag 20 april 2022

Infrarood vloerverwarming installeren (60m2)

Ik heb een tussenwoning met ongeveer 60m2 oppervlak voor vloerverwarming. Dit wil ik graag laten installeren. De huidige vloer en radiatoren verwijder ik zelf. De ondervloer bestaat uit een cement dekvloer.


CV en verwarming Hengelo
woensdag 20 april 2022

Infrarood vloerverwarming installeren (56m2) + IR radiatoren plaatsen

Betreft de woonkamer en kantoor, samen 56m2. Ik heb mijn twijfels of het zinvol is om in de slaapkamers ook vloerverwarming te leggen. Ik wil namelijk ook nog de bestaande radiatoren vervangen door IR-radiatoren (5 in totaal plus 2 in de badkamers tegen het plafond) en op de slaapkamers een elektrische open haard plaatsen met 2000 watt hete lucht. De bestaande PVC/laminaat vloeren moeten er uit worden gehaald en na het plaatsen opnieuw gelegd. De ondervloer bestaat uit beton of een cement dekvloer. Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden. In het najaar, volgend voorjaar moet het zelfde worden gedaan in een nieuw aan te leggen B&B van 50 m2. Plattegrond van de woning kan worden nagestuurd.


CV en verwarming Erica
woensdag 25 november 2020

45m2 infrarood vloerverwarming

Wij zijn geinteresseerd in infrarood vloerverwarming voor onze zolder. Onze woning is een moderne 2 onder 1 kapwoning uit 2008 met Energielabel A. Totale oppervlakte voor infrarood is 45m2, hiervan is 6m2 de nog te bouwen badkamer met een scheidingswand. De muren op de zolder heb ik gesloopt en het laminaat en ondervloer en radiatoren heb ik verwijderd. Is het mogelijk dat er infraroodverwarmingsfolie geplaatst worden onder de afwerkvloer, met behulp van gelamineerd materiaal zodat het is bestand is tegen vocht. Een bedrijf had verteld dat dit mogelijk is. Tevens zou ik indien adviseerbaar 3 zones willen hebben waarvan de temperatuur apart instelbaar is. Afwerkvloer is plak PVC, in de badkamer tegels. Volstaat 50 watt per m2 voor de slaapgedeelte en kantoorgedeelte? En hogere wattage per m2 voor de badkamer voor onder de tegels? Graag ontvang ik een offerte + installatiekosten + moderne thermostaat/thermostaten die ook via een smart app te bedienen is en graag met voer sensor staat deze alleen geactiveeerd wordt als er iemand loopt.


CV en verwarming Kudelstaart
woensdag 22 juli 2020

Vloerverwarming en infraroodpanelen aanleggen

Lelie bungalow. Vrijstaand huis. Afmetingen: 11.5 x 12.5 meter. Oppervlak 145 m2. Op dit huis komt een verdieping over het gehele huis. Te weten : twee badkamers, vier slaapkamers en een fitnessruimte. De intentie is: beneden vloerverwarming en boven infra rood panelen. Wegens de inbouwhoogte wordt gekozen voor een droogsysteem. Verwarming zal gaan via lucht/waterpomp.


CV en verwarming Renesse

Offertes aanvragen van vloerverwarming experts

Offertes aanvragen