Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Elektrische vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming

Benieuwd naar infrarood vloerwarming? Hieronder lees je meer over de verschillende installaties en de gemiddelde prijs.

Denk je erover na om over te stappen naar een milieuvriendelijkere manier voor een vloerverwarmingssysteem? Wil je weten wat er mogelijk is voor jouw woning? 

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het installeren van infrarood vloerverwarming, maar ook bij het aanleggen van elektra in je woning en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je infrarood vloerverwarming wil laten leggen? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat is infrarood vloerverwarming?

Infrarood (Ir) vloerverwarming is een droog systeem waarbij infrarood verwarmingsmatten of folie onder de vloer gelegd wordt. Het warmt de ruimte efficiënt op en zorgt voor een comfortabele warmte. Infrarood verwarming kan je vergelijken met de warmte van de zon. De lucht wordt niet verwarmt, maar wel je lichaam. Je lichaam neemt deze stralen op waardoor je het warm krijgt. 

In tegenstelling tot de andere soorten vloerverwarming verwarmt infrarood het hele vloeroppervlak en niet alleen de plek waar de kabels of buizen lopen.
Je hebt verschillende capaciteiten. Hoe hoger de capaciteit, des te geschikter het is als hoofdverwarming.

Kosten infrarood vloerverwarming

De prijs voor infrarood vloerverwarming is afhankelijk van de vloeroppervlakte van waar de vloerverwarming komt te liggen en de kwaliteit van de infraroodmatten. Om toch een indicatie te geven kun je gemiddeld uitgaan van €50 tot €75 per vierkante meter. Dit is dan inclusief plaatsing. 

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen die hierboven zijn genoemd.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Infrarood Vloerverwarming

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Voordelen infrarood vloerverwarming

Er zijn meerdere voordelen om voor Ir verwarming te kiezen:

  • Het verwarmt snel in vergelijking met andere soorten verwarming.
  • In tegenstelling tot elektrische vloerverwarming is dit type vloerverwarming geschikt onder verschillende vloerbedekkingen. Het wordt veel gebruikt onder zwevende vloeren, zoals laminaat, parket, pvc en vinyl. Ook is het geschikt in ruimtes waar een beperkte opbouwhoogte van vloeren mogelijk is.
  • Ir vloerverwarming is relatief zuinig. Doordat je lichaam de warmte opneemt en ook weer warmte afgeeft, gaat er weinig warmte verloren doordat de warmte niet naar boven stijgt.

Capaciteit

Het is mogelijk om infrarood vloerverwarming met een ander vermogen per vierkante meter te krijgen. Dit gaat van 80 watt per m² tot 220 watt per m². Elke capaciteit is weer geschikt voor iets anders: 

  • Infrarood vloerverwarming van 80 watt: Dit is beter geschikt wanneer je het als bijverwarming wil gebruiken in combinatie met een ander soort verwarmingsinstallatie.
  • Infrarood vloerverwarming van 160 watt: Dit is geschikt als hoofdverwarming. Een voorwaarde is wel dat het hele huis goed geïsoleerd moet zijn. 
  • Infrarood vloerverwarming van 220 watt: Ook deze is geschikt als hoofdverwarming. Hierbij is een goed geïsoleerd huis minder belangrijk. Heb je een oudere woning of een slechtere isolatie? Dan kan je het beste voor deze optie kiezen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente infrarood vloerverwarming aanvragen

vrijdag 01 oktober 2021

Kamer aanbouwen met douche en toilet

Ik wil een kamer aanbouwen voor logees. In de kamer moet een bed kunnen staan en er moet een douche en toilet voorziening zijn. Er moet vloerverwarming in en de huidige zonnepanelen kunnen worden uitgebreid. Op de zonzijde moet een glaswand komen en zo mogelijk een overkapping .we denken ook aan een kleine afgeschermde ruimte voor de grasmaaier en tuingereedschap.Zo mogelijk ook een infraroodcabine


Badkamer en toilet Groningen
maandag 09 augustus 2021

Airconditioning installeren (particulier)

Nieuwbouwwoning in Ommen. Verkoeling nodig op beganegrond incl. praktijkruimte (voorste deel aanbouw) Gehele 1ste verdieping. (excl. doucheruimte) Liefst zo weinig mogelijk units in huis te plaatsen. Wij zaten zelf te denken aan 3 stuks. 1. in de praktijkruimte 1. in keuken voor koeling gehele keuken en woonkamer 1. op de tussenverdieping bij de trap om zo de overloop en de kamers te koelen. Wat adviseren jullie ons. Het mogen opbouwairco's zijn. Leidingwerk in de muur wegwerken. Zou geen probleem moeten zijn ivm nog nieuw te bouwen woning. Buiten unit op garagedak? Begane grond oppervlakte 90m2 incl. praktijkruimte bij 2.60 hoog 1ste verdieping 45m2 excl. badkamer bij 2.60 hoog HR++ glas overal in de woning met kunststofkozijnen. luchtwarmtepomp. Alleen vloerverwarming beneden. 1ste verdieping infrarood panelen aan plafond als verwarming.


CV en verwarming Ommen
dinsdag 23 februari 2021

Infrarood vloerverwarming aanleggen

Ik wil graag infrarood vloerverwarming aan laten leggen. Er wordt nieuwe laminaat gelegd daarom wil ik het in september laten leggen. De kamer wil ik in twee zone keuken een zonen en hal ook in een zone. Het gaat om 40 m2.


CV en verwarming Hardegarijp
dinsdag 23 februari 2021

Verwarmen van zo'n 1100m² woning, showroom en werkplaats

Ik ben een pand in aan het inrichten voor een werkplaats, showroom en een woning aan elkaar. Deze ruimtes dienen verwarmd te worden, maar ik ben er nog niet uit wat hierin een goede keuze zal zijn. Ik ben geïnteresseerd in lokale verwarming middels infrarood, maar heb ook gekeken naar opties voor vloerverwarming. Ik laat me graag adviseren over alle mogelijkheden tot het verwarmen van de ruimte. Het gaat om 100m² woning + showroom en 500m² werkplaats met een plafondhoogte van 3 meter hoog. Hier zit nog een verdieping op van ook 500m² met daarop een zadeldak.


CV en verwarming Hardinxveld Giessendam
vrijdag 19 februari 2021

Infraroodvloerverwarming plaatsen

Graag wil ik offerte voor infraroodvloerverwarming, het betreft de gehele benedenverdieping van circa 80 m2, in totaal 5 ruimtes. Na de zomer betrekken wij de woning in Rossum en we willen door is zonnepanelen de woning zo energiezuinig mogelijk maken. Indien de huidige vloer kan blijven liggen gaat daar de voorkeur naar uit.


CV en verwarming Rossum
dinsdag 16 februari 2021

Volledige renovatie keuken (3,34m bij 2,88m bij 2,95m)

De werkzaamheden zijn: Sloopwerkzaamheden: - Puinbak 6m3 plaatsen voor de deur - Verwijderen en afvoeren gehele keuken (3,34m bij 2,88m bij 2,95m). Het gaat alleen om het verwijderen en afvoeren hiervan maar de keuken wordt geplaatst door iemand anders. - Verwijderen en afvoeren koof in hoek - Verwijderen en afvoeren oude uitsparing t.b.v. afzuiger - Aanbrengen nieuw gat 125mm in buitengevel (nieuw afzuig kanaal verwerken in plafond) - Verwijderen en afvoeren deels plafond, dit betreft een houten plafond. Zelfde afmeting als keuken. Electra werkzaamheden: - Leveren en aanbrengen groepen voor nieuwe keuken (volgens tekening nieuwe keuken) - Leveren en aanbrengen inductie aansluiting - Omleggen div. Electra punten en bijplaatsen - Aanbrengen c.a. 6 spotjes in nieuwe keuken aan het plafond - Knop mechanische ventilatie omzetten - Aanleggen Electra t.b.v. beamer in plafond CV: Eventueel aanleggen infrarood kachel op de plafond, waardoor geen vloerverwarming/radiator nodig is. Deze moet de afmetingen van de keuken verwarmen. Loodgieterswerkzaamheden: - Omleggen koud/warm waterleidingen (volgens tekening nieuwe keuken) - Omleggen afvoer t.b.v. spoelbak (volgens tekening nieuwe keuken) - Gas afkoppelen en bereikbaar laten - Waterleiding in hoek infrezen in muur - Verwijderen en afvoeren radiator Vloerwerkzaamheden: - Nieuwe vloer voor de keuken (zelfde afmetingen als keuken). Huidige vloer moet verwijderd worden en ik heb geen idee wat voor nieuwe vloer ik wil. Ik wil graag iets wat waterafstotend is. Timmerwerkzaamheden: - Leveren en aanbrengen gipsplafond (dezelfde afmetingen als keuken), ong 10cm dik - Leveren en aanbrengen rooster buitengevel voor afzuigkap Stucwerkzaamheden: - Leveren en aanbrengen stucwerk wanden c.a. 25m2 - Leveren en aanbrengen stuc - Eventueel deze wanden ook schilderen. Ook waterafstotend.


Verbouwing Leidschendam
zaterdag 13 februari 2021

Infrarood vloerverwarming aanleggen

Ik wil infrarood vloerverwarming in een kleine ruimte van 15 m2 aan laten leggen. Ik wil het eventueel ook in de woonkamer (30 m2) laten doen.


CV en verwarming Eindhoven
donderdag 11 februari 2021

Vloerverwarming en PVC vloer leggen

Op dit moment hebben we een laminaatvloer maar eronder ligt een natuursteen vloer (marmer?). Graag zouden wij infrarood vloerverwarming gelegd willen hebben op de natuursteen vloer als dit zou kunnen. Daar overheen zouden we voor pvc willen gaan. Het gaat om 50 m2. Graag horen we wat de mogelijkheden daarvoor zijn.


CV en verwarming Gouda
vrijdag 05 februari 2021

Infrarood verwarming aanbrengen

Voor woonkamer en keuken van totaal zo'n 50m² wil ik elektrische infrarood vloerverwarming en stralingspanelen in het plafond. In welk type infraroodverwarming heb je interesse? Stralingspanelen voor het plafond en vloerverwarming Hoeveel ruimtes / locaties moeten verwarmd worden? 1 ruimte Waar moet de infraroodverwarming geplaatst worden? Afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik.


CV en verwarming Hoorn
Offertes aanvragen