Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Verwarmingsmonteur​​

Infrarood vloerverwarming laten leggen?

Denk je erover na om over te stappen naar een milieuvriendelijke manier voor een vloerverwarmingssysteem? Hieronder lees je meer over de verschillende installaties en de gemiddelde prijs voor het aan laten leggen door een erkende elektricien.

Infrarood vloerverwarming aanleggen in jouw buurt

Hoe werkt infrarood vloerverwarming?

Infrarood (Ir) vloerverwarming is een droog systeem waarbij infrarood verwarmingsmatten of folie onder de vloer gelegd wordt. Het warmt de ruimte efficiënt op en zorgt voor een comfortabele warmte. Infrarood verwarming kan je vergelijken met de warmte van de zon. De lucht wordt niet verwarmd, maar wel je lichaam. Je lichaam neemt de stralen op waardoor je het warm krijgt. 

In tegenstelling tot de andere soorten vloerverwarming verwarmt infrarood het hele vloeroppervlak en niet alleen de plek waar de kabels of buizen lopen.

Je hebt verschillende capaciteiten. Hoe hoger de capaciteit, des te geschikter het is als hoofdverwarming.

Vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming kosten

Kostenpost Gemiddelde prijs
Verwarmingsmatten of -folie €50 - €75 per m²
Isolatie €10 - €15 per m²
Thermostaat €150 - €200

De prijs voor infrarood vloerverwarming is afhankelijk van de vloeroppervlakte van waar de vloerverwarming komt te liggen en de kwaliteit van de infrarood matten. Maar wat kost infrarood vloerverwarming nu eigenlijk? Om toch een indicatie te geven kun je gemiddeld uitgaan van €50 tot €75 per vierkante meter. Uiteraard zit er een verschil tussen de prijzen die onze elektriciens rekenen. 

Daarnaast heeft de vloer meestal extra isolatie nodig. Houd hiervoor rekening met een gemiddelde prijs van €10 tot €15 per vierkante meter. Verder is een thermostaat van belang. Deze kost gemiddeld €150 tot €200. Als laatste moet je rekening houden met de montagekosten. Per vakman verschilt dit, maar gemiddeld kost dit €45 per uur voor het leggen van infrarood vloerverwarming.

Infrarood vloerverwarming voordelen

Er zijn meerdere voordelen om voor Ir verwarming te kiezen:

 • Het verwarmt snel in vergelijking met andere soorten verwarming;
 • In tegenstelling tot elektrische vloerverwarming is dit type vloerverwarming geschikt onder verschillende vloerbedekkingen. Het wordt veel gebruikt onder zwevende vloeren, zoals laminaat, parket, pvc en vinyl. Ook is het geschikt in ruimtes waar een beperkte opbouwhoogte van vloeren mogelijk is;
 • Ir vloerverwarming is relatief zuinig. Doordat je lichaam de warmte opneemt en ook weer warmte afgeeft, gaat er weinig warmte verloren doordat de warmte niet naar boven stijgt;
 • Eenvoudige installatie;
 • Geen ongewenste luchtcirculaties;
 • Moderne afwerking en uitstraling.

Infrarood vloerverwarming nadelen

Ir verwarming heeft ook nadelen:

 • Juiste dimensionering en positionering is belangrijk;
 • Elektriciteitsdraden moeten weggewerkt worden;
 • Energie besparen is mogelijk in bepaalde gevallen.

Capaciteit opties infrarood vloerverwarming

Het is mogelijk om infrarood vloerverwarming met een ander vermogen per vierkante meter te krijgen. Dit gaat van 80 watt per m² tot 220 watt per m². Elke capaciteit is weer geschikt voor iets anders: 

 • Infrarood vloerverwarming van 80 watt: Dit is beter geschikt wanneer je het als bijverwarming wil gebruiken in combinatie met een ander soort verwarmingsinstallatie.
 • Infrarood vloerverwarming van 160 watt: Dit is geschikt als hoofdverwarming. Een voorwaarde is wel dat het hele huis goed geïsoleerd moet zijn. 
 • Infrarood vloerverwarming van 220 watt: Ook deze is geschikt als hoofdverwarming. Hierbij is een goed geïsoleerd huis minder belangrijk. Heb je een oudere woning of een slechtere isolatie? Dan kan je het beste voor deze optie kiezen.

Infrarood vloerverwarming laten leggen in jouw regio

Recente aanvragen voor infrarood vloerverwarming leggen

vrijdag 16 december 2022

Infrarood vloerverwarming aansluiten+ PVC leggen (~15m2)

Ik zoek iemand die bij ons op zolder (15m2) infrarood vloerverwarming kan aansluiten, inclusief het plaatsen van een nieuwe PVC vloer. Deze PVC vloer zal ik zelf aanschaffen. Ook de huidige vloer halen we er zelf uit. Er zijn geen radiatoren.


CV en verwarming Nijmegen
dinsdag 29 november 2022

Infrarood vloerverwarming leggen

We gaan binnen twee weken de huiskamer verbouwen en er komt o.a. een compleet nieuwe vloer, in de toekomst komen er ook zonnepanelen. We willen onderzoeken wat voor ons de beste oplossing is qua (vloer)verwarming. Ik wil graag een infrarood vloerverwarming laten leggen. Betreft een vloer van ongeveer 35 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Vlaardingen
woensdag 16 november 2022

Infrarood vloerverwarming aanleggen (58m2)

Ik wil graag een infrarood vloerverwarming laten aanleggen voor 3 aparte ruimtes. Het is voor de woonkamer 42 m2, gang 10m2 en de bijkeuken 6m2. Het kan over de plavuizen heen gelegd worden. Graag 2 offertes. 1 inclusief het leggen van laminaat en plinten en 1 voor de alleen de vloerverwarming.


CV en verwarming Ermelo
vrijdag 04 november 2022

76 m2 infrarood vloerverwarming aanleggen

Aanleggen van 76 m2 infrarood vloerverwarming, verdeeld over de woonkamer, 2 slaapkamers en de gang. Het liggende laminaat moet verwijderd worden en na installatie van de vloerverwarming weer teruggeplaatst worden. Alles op 1 etage. Betreft een appartement op de begane grond.


CV en verwarming Ridderkerk
dinsdag 01 november 2022

Elektrische (infrarood) vloerverwarming (46,5m2)

Het is de bedoeling dat de vloerverwarming in onze woonkamer, open keuken en in 2 hallen komt. De inpandige berging, het toilet en onder de keuken zijn niet nodig, tevens valt een inloopmat van ca. 1 meter af. Onze keuken is tov de ingetekende keuken 360cm lang. Als ik het goed bereken hebben we het over 46,5m2. Er is een afstap van 20cm naar de woonkamer, echter over de volle breedte geen muur meer aanwezig. De woning dateert uit 2002 en de vloer is in de kruipruimte, aan onderzijde van de begane grond vloer, geïsoleerd met piepschuim. De woning heeft energielabel A. Op de huidige zand/cementdekvloer ligt een grindvloer met openstructuur, de intentie is om deze te laten liggen, uithakken is veel moeite en de laagdikte is minimaal. Het laten leggen van de tegelvloer zal door een specialistische tegelzetter worden uitgevoerd. Uiteraard ben ik wel benieuwd of er direct over de vloerverwarmingsmat kan worden betegeld, of hier een egaline laag voor noodzakelijk is? Mijn intentie is om de matten in de lijmlaag van de tegel te laten verwerken.


CV en verwarming Barendrecht
dinsdag 18 oktober 2022

50m2 infrarood vloerverwarming

Wij zijn op zoek naar een partij die infrarood vloerverwarming kan aanleggen in de keuken, gang, woonkamer en slaapkamer, van totaal 50-55m2 in Rotterdam. De huidige vloer verwijderen nog even in overleg.


CV en verwarming Rotterdam

Offertes aanvragen van vloerverwarming experts

Offertes aanvragen