Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Terrasoverkapping plaatsen

Douglas terrasoverkapping laten plaatsen

Wil je jouw douglas terrasoverkapping laten plaatsen door een erkende overkapping specialist? Bekijk hier de kosten en ontvang gratis offertes.

Douglas terrasoverkapping plaatsen in jouw buurt

Wil je graag een groot deel van het jaar buiten zitten zonder een parasol op te hoeven zetten? Een overkapping kan dan een optie voor je zijn. Heb je graag een authentieke en natuurlijke look? Dan is een Douglas overkapping misschien iets voor je.

Een timmerman kan je hierbij helpen, zodat jij heerlijk kan genieten van je tuin het hele jaar door. Misschien wil je de aluminium overkapping vrijstaand hebben of vast aan je woning. Beiden zijn een mogelijkheid. Heb je daarnaast een boomstronk precies op de plek staan waar jij je overkapping wilt hebben? Of heb je nog een terras nodig om er een overkapping overheen te kunnen zetten? Geen probleem, daar helpen ze je ook van harte mee. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor het laten plaatsen van een Douglas terrasoverkapping en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten Douglas overkapping specialist

Prijs
Bouwpakket €600 - €2.000 excl. montage
Montagekosten €45 per uur
Prefab overkapping €950 - €3.000
Maatwerk overkapping €2.250 - €7.500

De prijs voor een Douglas hout overkapping loopt uiteen van honderden euro’s tot duizenden. De afmeting is hier een grote factor in, maar ook het design. Zo kan je bijvoorbeeld voor een Douglas overkapping met schuur kiezen. Dit zal meer kosten dan alleen een overkapping. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen. Deze zijn inclusief btw, arbeidskosten en materiaal.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Prijsvoorbeelden Douglas terrasoverkapping

Om je een idee te geven van verschillende prijs opties voor een overkapping van Douglas hout in de tuin, hebben we hieronder een aantal situaties geschetst. 

De goedkoopste optie

Ben je handig met wat spijkers en een hamer en wil je besparen op de kosten? Dan kan je een terrasoverkapping als bouwpakket zelf aanschaffen. Deze wordt dan bij je geleverd met instructies. Een kleine houten terrasoverkapping heb je al voor €600.
Vind je het toch spannend om het zelf te doen of heb je er geen tijd voor? Dan kan je een montageteam het laten installeren. Dit kost meestal €45 per uur. 

Een prefab overkapping

Een goede tweede optie is om een prefab overkapping aan te schaffen. Deze wordt van te voren samengesteld en hoeft alleen nog in elkaar gezet te worden. Qua design heb je minder opties, maar als dat je niet uitmaakt dan kan je gemiddeld voor €950 inclusief montage, btw en materiaal een kleine prefab terrasoverkapping hebben. 

Maatwerk

Maatwerk is de duurste optie. Je kan zelf bepalen hoe jouw overkapping eruit komt te zien en dat maakt dat je jouw verbeelding echt kunt realiseren. Hiervoor betaal je alleen wel voor een klein exemplaar gauw een paar duizend euro.

Voordelen en nadelen houten terrasoverkapping

Voordelen

  • Je zit altijd droog;
  • Het meubilair eronder blijft droog;
  • Buiten zitten is altijd mogelijk;
  • Extra leefruimte;
  • De natuurlijke uitstraling past eigenlijk bij elke omgeving;
  • Makkelijk te verven;
  • Meerwaarde voor jouw huis.

Nadelen

  • Wind en regen kunnen toch binnen komen als de zijkanten open zijn;
  • Kan veel plek innemen in een kleine tuin;
  • Het hout heeft elke twee jaar onderhoud nodig.

Douglas terrasoverkapping laten plaatsen in jouw buurt

Recente aanvragen voor een douglas terrasoverkapping

donderdag 17 augustus 2023

Pergola douglashout ombouwen naar overkapping

Ik heb een pegrola op mijn terras staan, maar ik heb gekozen voor een zonnescherm. Ik zoek een vakman die mij kan helpen na 23 augustus met het transformeren van de pergola naar een overkapping aan mijn schuurtje achterin de tuin. Ik wil zo veel mogelijk hout hergbruiken en de rest moet nog gekocht worden (dak etc). voor het ontwerp en uitvoering heb ik een vakman nodig!


Tuinaanleg en tuinonderhoud Assen
dinsdag 18 augustus 2020

Herstellen overkapping douglas palen

Onze overkapping moeten 6 palen op betonen poeren worden gezet. Deze palen zitten nu in de grond en zijn aan het rotten. De palen zijn 15x15cm.


Timmerwerk Raalte
maandag 01 juni 2020

Overkapping van douglas laten maken

Hallo, wij zijn op zoek naar een vakman die bij ons in de tuin een overkapping kan maken van Douglas hout. We willen een strakke overkapping. Afmeting 350x450cm. Zie bijlage (Wat we graag willen maar andere maten)


Timmerwerk Deurne

Douglas terrasoverkapping plaatsen in jouw buurt

Offertes aanvragen