Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Terrasoverkapping in hout of metaal

Douglas terrasoverkapping

Douglas terrasoverkapping

Wil je graag een groot deel van het jaar buiten zitten zonder een parasol op te hoeven zetten? Een overkapping kan dan een optie voor je zijn. Heb je graag een authentieke en natuurlijke look? Dan is een Douglas overkapping misschien iets voor je.

Een timmerman kan je hierbij helpen, zodat jij heerlijk kan genieten van je tuin het hele jaar door. Misschien wil je de aluminium overkapping vrijstaand hebben of vast aan je woning. Beiden is een mogelijkheid. Heb je daarnaast een boomstronk precies op de plek staan waar jij je overkapping wilt hebben? Of heb je nog een terras nodig om er een overkapping overheen te kunnen zetten? Geen probleem, daar helpen ze je ook van harte mee. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor het laten plaatsen van een Douglas terrasoverkapping en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een Douglas veranda wilt hebben? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

De kosten

De prijs voor een Douglas hout overkapping loopt uiteen van honderden euro’s tot duizenden. De afmeting is hier een grote factor in, maar ook het design. Zo kan je bijvoorbeeld voor een Douglas overkapping met schuur kiezen. Dit zal meer kosten dan alleen een overkapping.  

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen. Deze zijn inclusief btw, arbeidskosten en materiaal.
Let wel: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Prijs
Bouwpakket €600 - €2.000 excl. montage
Montagekosten €45 per uur
Prefab overkapping €950 - €3.000
Maatwerk overkapping €2.250 - €7.500

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Prijsvoorbeelden

Om je een idee te geven van verschillende prijs opties voor een overkapping van Douglas hout in de tuin, hebben we hieronder een aantal situaties geschetst. 

 • De goedkoopste optie: Ben je handig met wat spijkers en een hamer en wil je besparen op kosten? Dan kan je een terrasoverkapping als bouwpakket zelf aanschaffen. Deze wordt dan bij je geleverd met instructies. Een kleine houten terrasoverkapping heb je al voor €600.
  Vind je het toch spannend om het zelf te doen of heb je er geen tijd voor? Dan kan je een montageteam het laten installeren. Dit kost meestal €45 per uur. 
 • Een prefab overkapping: Een goede tweede optie is om een prefab overkapping aan te schaffen. Deze worden van te voren samengesteld en hoeven alleen nog in elkaar gezet te worden. Qua design heb je minder opties, maar als je dat niet uitmaakt dan kan je gemiddeld voor €950 inclusief montage, btw en materiaal een kleine prefab terrasoverkapping hebben. 
 • Maatwerk: Maatwerk is de duurste optie. Je kan zelf bepalen hoe jouw overkapping eruit komt te zien en dat maakt dat je jouw verbeelding echt kunt realiseren. Hiervoor betaal je alleen wel gauw voor een klein exemplaar een paar duizend euro.

Voor- en nadelen houten overkapping

Voordelen

 • Je zit altijd droog;
 • Het meubilair eronder blijft droog;
 • Buiten zitten is altijd mogelijk;
 • Extra leefruimte;
 • De natuurlijke uitstraling past eigenlijk bij elke omgeving;
 • Makkelijk te verven;
 • Meerwaarde voor jouw huis.

Nadelen

 • Wind en regen kunnen toch binnen komen als de zijkanten open zijn;
 • Kan veel plek innemen in een kleine tuin;
 • Het hout heeft elke twee jaar onderhoud nodig.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen