Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Buitenzonwering

Buitenzonwering

In de zomer een aangename temperatuur in je woning en een schaduwrijk terras, zo zijn de warme zomers nog beter. Er zijn verschillende soorten buitenzonwering waar je uit kunt kiezen. Hieronder lees je er meer over.

Heb je zomers last van de hete zon? Weet je maar niet hoe je de warmte uit je huis krijgt? 
Een oplossing is om deze warmte al tegen te houden voordat het binnenkomt en dat kan met buitenzonwering. 

De zonweringspecialisten via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Zo word je niet alleen geholpen door de zonweringspecialist bij het plaatsen van een hele zonwering installatie buiten, maar ook bij het plaatsen van zonwering binnen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de zonweringspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je buitenzonwering wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een zonweringspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Waarom kiezen voor buiten zonwering?

Buitenzonwering houdt de warmte tegen voordat de warme zonnestralen de ramen bereiken. Hierdoor wordt het glas van de ramen niet opgewarmd, waardoor de temperatuur binnen koel blijft, koeler dan met binnenzonwering. Dat maakt buitenzonwering zeer effectief en het kan een temperatuurverschil in je woning van wel 5 tot 7 graden opleveren. 

Daarnaast is er buitenzonwering die je kunt gebruiken om in de hete zomer lekker buiten te zitten en toch wat koele schaduw te hebben. Op de markt zijn er verschillende soorten buitenzonweringen te krijgen: 

Elk type heeft zijn eigen voordelen. In het onderstaande tabel vind je hier meer over. 

Voordeel Soort zonwering
Verkoelend Markiezen, screens, uitvalscherm, knikarmscherm, rolluiken, buitenjaloezieën
Energiebesparend Rolluiken, screens
Privacy verhogend Rolluiken, screens
Inbraakpreventie Rolluiken, screens
Schaduwrijke tuin Markiezen, knikarmscherm
Toevoeging aan interieur Buitenjaloezieën
Voorkomen overmatig lichtinval Uitvalscherm, buitenjaloezieën

Kosten buitenzonwering

De kosten voor zonwering zijn afhankelijk van het type zonwering dat je kiest en de afmeting. Het loopt uiteen tussen €170 - €2.000. Het plaatsen van buitenzonwering is lastiger dan het monteren van binnenzonnewering en dus kostbaarder. Houd rekening met €50 - €300 per buitenzonwering, voor het plaatsen. Dit is ook afhankelijk van het type.

Voor een kostenoverzicht vind je in het onderstaande tabel meer informatie.

Let op: de zonweringspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort zonwering Gemiddelde prijs Breedte
Markiezen €400 - €750 1 - 5 meter
Screens €150 - €270 1 - 3 meter
Zonnescherm €170 - €1.050 1 - 5 meter
Uitvalscherm €170 - €690 1 - 4 meter
Knikarmscherm €650 - €2.000 2 - 10 meter
Rolluiken €150 - €500 1 - 3 meter
Buitenjaloezieën €200 - €500 1 - 4 meter
Terrasoverkapping €800 - €1.200 3 - 12 meter

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Zonweringspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Meer weten? Klik hier.

Vraag offertes aan

Offertes aanvragen