Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Vochtbestrijding 3

Vochtbehandeling

Last van vochtige muren? Handel dan snel! Casius geeft je de benodigde informatie, van handige tips & tricks tot opmaat gemaakte offertes.

Heb je last van vocht in huis? De vochtbestrijders via Casius staan voor je klaar. Het komt veel voor dat vocht in de muren zit. Vaak is slecht voegwerk of een poreuze steen de oorzaak. Het is belangrijk om vochtproblemen in huis zo snel mogelijk te laten verhelpen, zeker als je last hebt van vochtplekken of schimmel op de binnenmuren. Het is niet alleen gevaarlijk voor je gezondheid, maar kan ook zorgen voor structurele schade en een hoger energieverbruik. Schakel daarom direct een specialist in die het vakkundig bestrijdt. 

Heb je graag een vochtbestrijder die ter plaatse de situatie bekijkt en advies geeft over het vocht in huis bestrijden, gevolgd door een offerte op maat? Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij brengen je in contact met de beste vakmannen uit de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Kosten vochtbehandeling

De kosten van vochtbestrijding hangen af van het soort vocht dat uit de muur moet worden gehaald. De twee meest voorkomende soorten vocht zijn: optrekkend vocht en doorslaand vocht.

Doorslaand vocht ontstaat door natte buitenmuren. Optrekkend vocht kruipt vanuit de grond omhoog de muur in. Gelukkig bestaat voor beide gevallen een goede behandeling met verschillende technieken.

Om je alvast een beeld te geven van de prijzen van de soorten behandelingen van vocht, hebben wij een prijzenoverzicht gemaakt. 

Let op: de vochtbestrijders via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort vochtbestrijding Klus Gemiddelde prijs
Optrekkend (techniek: injecteren) Buitenmuur injecteren (8 strekkende meters) €800
Binnen- en buitenspouwmuur injecteren (8 strekkende meters) €1.500
Repareren en injecteren van een muur (8 strekkende meters) €2.200
Doorslaand (techniek: impregneren) Buitenmuur impregneren (100 m²) €900
Reinigen en impregneren van een gevel (100 m²) €1.700
Voegen, reinigen en impregneren van een gevel (100 m²) €3.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Casius Vochtspecialist

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsbepalende factoren behandelen van vocht

Wat bepaalt de prijs van vochtbestrijding? Deze is afhankelijk van een aantal zaken, namelijk:

  • Of er geïmpregneerd of geïnjecteerd moet worden;
  • Of er ook schimmelvorming is;
  • Of het voegwerk vervangen moet worden;
  • Of de muur afgewerkt moet worden.

Impregneren of injecteren

Er zijn verschillende soorten vochtbehandelingen: impregneren en injecteren. Of je de muur impregneert of injecteert ligt aan het soort vochtprobleem waarmee je te maken hebt. Als je last hebt van doorslaand vocht, is impregneren de oplossing. Bij optrekkend vocht is injecteren de oplossing. 

Het verschil tussen je muur impregneren en je muur injecteren is dat bij impregneren op de buitenkant van de muur een vochtwerende laag wordt aangebracht. Bij injecteren wordt er juist een vochtwerende substantie in de muur gespoten. 

Impregneren

Bij een impregnatie wordt er op de buitenmuur een beschermende laag aangebracht, dat binnenin de stenen richels opvult. De beschermende laag zorgt ervoor dat de muur waterafstotend wordt. Voor je gevel impregneren vraagt een specialist gemiddeld €10 per m².

Injecteren

Er wordt door middel van boorgaten een vochtbestrijdingsmiddel in de muur geïnjecteerd, dat de wand beschermt voor het optrekkende vocht. Gemiddeld vraagt een specialist voor het injecteren van je muur €100 per meter.

Schimmel

Is je muur zodanig aangetast door het vocht dat er schimmelvorming is ontstaan? Dan raden we aan om door de specialist eerst de schimmel te laten verwijderen. Schimmel in je woning is niet alleen schadelijk voor je muren, maar ook voor je gezondheid.
De kosten voor het verwijderen van schimmel is afhankelijk van de situatie en het soort schimmel, maar gemiddeld liggen de kosten rond de €50 per m².

Voegwerk vervangen

Als je voegwerk niet in orde is, is het belangrijk dat dit vakkundig hersteld wordt. Het voegwerk beschermt de gevel tegen weersinvloeden en als er barsten of scheuren in het voegwerk zijn ontstaan heb je grote kans op vocht in je muren. Daarnaast ziet je huis er weer netjes uit na het vervangen van je voegen. Het laten voegen van je muren kost gemiddeld €18 tot €23 per m².

Afwerking

Na het injecteren van je binnenmuur kan pas na het drogen begonnen worden met de afwerking. De droogtijd is afhankelijk van de hoeveelheid vocht, de steensoort, de porositeit en de dikte van de muur. Gemiddeld is de droogtijd tussen de 6 tot 12 maanden. Wil je dat deze droogtijd versnelt? Zorg dan voor genoeg verluchting. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om zout en een vochtwerend membraan te laten aanbrengen op de behandelde muur. Daar overheen kan de afwerking aangebracht worden.

De prijs van het laten aanbrengen van het zout en het vochtwerende membraan ligt ongeveer rond de €20 per m². Wil je de muren daarna direct laten afwerken? Kijk dan op de pagina’s schilderen, behangen of stucen voor meer informatie over het afwerken van je muren.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor vochtbehandeling

dinsdag 28 juni 2022

Lekkage verhelpen

Heb waarschijnlijk een lekkage in mijn badkuip. Het plafond eronder heeft vochtplekken, dit wil ik laten verhelpen.


Vochtproblemen Almere
dinsdag 28 juni 2022

Vocht verhelpen

Graag zou ik van u een vocht meting aan willen vragen. Dit in verband met een ( nu vervangen) kapotte dakpan welke, volgens de dakdekker, jaren heeft gelekt. Graag kom ik te weten waar het vocht nu zit en wat eraan te doen? Op de zolder is helaas al schimmelvorming wat onze gezondheid niet ten goede komt. Graag wat advies en info.


Vochtproblemen Barendrecht
maandag 27 juni 2022

Vochtprobleem achterhalen & oplossen

Wij vermoeden vocht in een muur van de aanbouw te hebben en hebben hulp nodig bij het detecteren en oplossen hiervan.


Vochtproblemen Maastricht
maandag 27 juni 2022

Vochtprobleem oplossen

Op het plafond van mijn badkamer van ongeveer 2 bij 2 zitten vocht en schimmelvlekken. Om dit op te knappen dacht ik aan een verlaagd plafond. Wat zijn de mogelijkheden en wat zijn dan de kosten?


Vochtproblemen Oegstgeest
maandag 27 juni 2022

Decentraal ventilatiesysteem plaatsen

Ik heb zwarte schimmel op meerdere plekken op de boven verdieping en geen idee wat daaraan gedaan kan of moet worden. Graag wat advies en info


Vochtproblemen Nijmegen
vrijdag 24 juni 2022

Trapenkast / kelderkast ontvochten

Graag wil ik een vrijblijvende offerte voor het kelderkast ontvochten en water dicht maken.


Vochtproblemen Ulft
maandag 20 juni 2022

Vochtprobleem opsporen & oplossen

Het lijkt dat ik schimmelvorming heb in mijn stoppenkast. Ik heb dit ook op het plafond in de badkamer en een bepaalde muur in de gang. Er zijn dus 3 dingen waar ik graag naar wil laten kijken. Is dit mogelijk?


Vochtproblemen Purmerend
zondag 19 juni 2022

Vochtprobleem bij badkamermuur oplossen

Badkamermuur is nat aan de buitenzijde. Ik zoek een vakman die dit vochtprobleem kan opzoeken en kan verhlpen. Welke oplossing(en) overweeg je om de gevel vochtwerend te maken?: Voegen uitslijpen en hervoegen Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Vochtproblemen Amsterdam
maandag 13 juni 2022

Lekkage dak onderzoeken/verhelpen

Het dak lekt op het zolder. Wij zouden graag willen dat er iemand langs komt die de oorzaak onderzoeken en dit probleem kan oplossen.


Vochtproblemen Almelo
maandag 13 juni 2022

Diagnose zwarte schimmel en vocht

Diagnose zwarte schimmel en vocht. Zwarte schimmel kozijnen huis en tussen de dubbele beglazing voorkant beneden huis. Herfst overmatige natte ramen aan de achterkant huis.


Vochtproblemen Emmen
maandag 13 juni 2022

Vochtprobleem achterhalen & oplossen

In de winter beslaan veel ramen, ik denk dat slechte ventilatie het probleem is maar ik weet het niet 100% zeker. Hierdoor ontstaat ook schimmel. Ik zoek een vakman die dit probleem voor mij kan opsporen en daarna ook kan oplossen.


Vochtproblemen Rotterdam
zondag 12 juni 2022

Vochtprobleem verhelpen

Zoek een vakman voor het verhelpen van vocht in mijn huiskamer keuken. Graag advies en info.


Vochtproblemen Katwijk
donderdag 09 juni 2022

Lekkage verhelpen en tegels vervangen

Het volgende is aan de hand in de woning: - Sinds gisteren een klein plasje water op de vloer bij de muur waaraan de wc is gemonteerd. - Vocht aan de muur van de slaapkamer die aangrenzend is aan de badkamer; - Vochtkring aan het plafond van de woonkamer een etage lager. - Tegels achter de wc zijn ten gevolge van het lek gaan scheuren. Wij zoeken dus een vakman die de lekkage kan verhelpen en de kapotte tegels kan vervangen.


Vochtproblemen Rotterdam
donderdag 09 juni 2022

Vochtprobleem opsporen & verhelpen

Ik heb last van schimmelplekken. Ik wil graag weten waar dit vandaan komt en opgelost hebben. Hier zoek ik een vakman voor.


Vochtproblemen Amsterdam
woensdag 08 juni 2022

Doucheafvoer met camera inspecteren

Als er drie douchen na elkaar krijgt de beneden buurvrouw helaas lekkage. Wij zijn op zoek naar een loodgieter met een camera om de afvoer van de douche te inspecteren zodat we weten of het probleem van ons komt?


Vochtproblemen Amsterdam
woensdag 08 juni 2022

Doorslaand vocht rondom ramen en lekkage bij dakkappel oplossen

Ik heb sinds kort vochtplekken rondom de ramen. Tevens lekkage bij een dakkapel. Ik wil weten wat de oorzaak is en wat daar dan de beste oplossing voor is.


Vochtproblemen Hoorn
maandag 06 juni 2022

Leakage in the attic roof

I am looking for someone who can help to fix the leakage from the roof


Vochtproblemen Veldhoven
zondag 05 juni 2022

Vochtprobleem achterhalen & oplossen

Wij hebben last van schimmel in de slaapkamers. Nu zoek ik een vakman die dit probleem kan achterhalen en ook kan oplossen als dat mogelijk is. Tegelijkertijd willen we dan ook de buitengevels laten impregneren, ik vermoed dat dat de oorzaak is namelijk. Dit zal dan ongeveer om 30m2 gaan.


Vochtproblemen Zoetermeer
zondag 05 juni 2022

Zwarte schimmel verwijderen van plafond

Ik heb zwarte schimmel op het plafod in onze kleine badkamer. Dit wil ik graag laten verwijderen.


Vochtproblemen Woerden
woensdag 01 juni 2022

Schimmel verhelpen

Open haard is weggehaald. Hier achter zit een grote schimmelvlek. Op de tweede verdieping is er schimmel door lekkage in het verleden.


Vochtproblemen Bergschenhoek
dinsdag 31 mei 2022

Vochtprobleem opsporen & verhelpen

Er zitten grote vochtplekken aan de buitenkant van de zijkant van ons huis. Ook op dezelfde plek aan de binnenkant in het trappengat een stukje op de wc en kelderkast zit nu vocht en schimmel. Dit is iets wat snel gaat en ook snel opgelost moet worden. Het is een 2 onder 1 kap huid van 1950. Graag iemand die komt kijken en helpen bij het oplossen van dit probleem.


Vochtproblemen Oeffelt
zondag 29 mei 2022

Overkapping schimmelvrij maken (~10m2)

Wij hebben een overkapping over onze lounge set tegen de schuur aan. Deze is ongeveer 4 meter breed en 250 cm diep deze is nu beschimmeld wij willen nu graag schimmelvrij hebben.


Vochtproblemen Krimpen aan de Lek
maandag 23 mei 2022

Vochtprobleem opsporen & oplossen

Er komt wat vocht/schimmel in de aanbouw uit de muur, wij zien niet of het aan het dak ligt of ergens anders aan, maar graag zie ik iemand die vrijblijvend komt kijken.


Vochtproblemen Lopikerkapel
zaterdag 21 mei 2022

Schimmelprobleem oplossen

Aan de binnenkant komt er schimmel op de muur en dat wil ik opgelost hebben.


Vochtproblemen Oss
vrijdag 20 mei 2022

Vochtprobleem opsporen & verhelpen

Vochtanalyse van de woning en advies over het oplossen van het probleem Welke oplossing(en) overweeg je om de gevel vochtwerend te maken?: , Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Vochtproblemen Utrecht
dinsdag 17 mei 2022

Schimmel verhelpen

Het betonnen geschilderde plafond moet grondig gereinigd worden. Het gaat om +- 9 m2


Vochtproblemen Borne
maandag 16 mei 2022

Vochtprobleem, schimmelvorming achterhalen & oplossen

Ik zoek een vochtexpert die oorzaak van ons vochtprobleem met schimmelvorming kan achterhalen en ook kan oplossen. Dit ook voor het afbladderen van het stucwerk.


Vochtproblemen Enkhuizen
maandag 16 mei 2022

Vocht reportage maken

Heb schimmelvorming door dak- en muurlekkage. Ik zou graag een rapportage laten willen maken naar wat de oorzaak is zodat ik aanspraak kan doen op de opstalverzekering.


Vochtproblemen Utrecht
donderdag 12 mei 2022

Schimmel in de badkamer verwijderen

Graag willen we u vragen om schimmel in onze badkamer te verwijderen. En indien mogelijk een ventilatie systeem bespreken, maar onze prioriteit is om de schimmel te verwijderen.


Vochtproblemen Nijmegen
dinsdag 10 mei 2022

Zwarte schimmel op de muren verwijderen

Ik zoek een specialist die de zwarte schimmel die op bepaalde plekken op de muren zit kan verwijderen. Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken) Heb je toestemming van de verhuurder om de werkzaamheden te laten uitvoeren?: Ja Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik huur


Vochtproblemen Amsterdam
Offertes aanvragen