Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Vochtbestrijding 3

Vochtbehandeling

Vochtbehandeling

Last van vochtige muren? Handel dan snel! Casius geeft je de benodigde informatie, van handige tips & tricks tot opmaat gemaakte offertes.

Heb je last van vocht in huis? De vochtbestrijders via Casius staan voor je klaar.
Het komt veel voor dat vocht in de muren zit. Vaak is slecht voegwerk of een poreuze steen de oorzaak. Het is belangrijk om vochtproblemen in huis zo snel mogelijk te laten verhelpen, zeker als je last hebt van vochtplekken of schimmel op de binnenmuren. Het is niet alleen gevaarlijk voor je gezondheid, maar kan ook zorgen voor structurele schade en een hoger energieverbruik. Schakel daarom direct een specialist in die het vakkundig bestrijdt. 

Heb je graag een vochtbestrijder die ter plaatse de situatie bekijkt en advies geeft over het vocht in huis bestrijden, gevolgd door een offerte op maat? Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij brengen je in contact met de beste vakmannen uit de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Kosten vochtbehandeling

De kosten van vochtbestrijding hangen af van het soort vocht dat uit de muur moet worden gehaald. De twee meest voorkomende soorten vocht zijn: optrekkend vocht en doorslaand vocht.

Doorslaand vocht ontstaat door natte buitenmuren. Optrekkend vocht kruipt vanuit de grond omhoog de muur in. Gelukkig bestaat voor beide gevallen een goede behandeling met verschillende technieken.

Om je alvast een beeld te geven van de prijzen van de soorten behandelingen van vocht, hebben wij een prijzenoverzicht gemaakt. 

Let op: de vochtbestrijders via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort vochtbestrijding Klus Gemiddelde prijs
Optrekkend (techniek: injecteren) Buitenmuur injecteren (8 strekkende meters) €800
Binnen- en buitenspouwmuur injecteren (8 strekkende meters) €1.500
Repareren en injecteren van een muur (8 strekkende meters) €2.200
Doorslaand (techniek: impregneren) Buitenmuur impregneren (100 m²) €900
Reinigen en impregneren van een gevel (100 m²) €1.700
Voegen, reinigen en impregneren van een gevel (100 m²) €3.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Casius Vochtspecialist

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsbepalende factoren behandelen van vocht

Wat bepaalt de prijs van vochtbestrijding? Deze is afhankelijk van een aantal zaken, namelijk:

  • Of er geïmpregneerd of geïnjecteerd moet worden;
  • Of er ook schimmelvorming is;
  • Of het voegwerk vervangen moet worden;
  • Of de muur afgewerkt moet worden.

Impregneren of injecteren

Er zijn verschillende soorten vochtbehandelingen: impregneren en injecteren. Of je de muur impregneert of injecteert ligt aan het soort vochtprobleem waarmee je te maken hebt. Als je last hebt van doorslaand vocht, is impregneren de oplossing. Bij optrekkend vocht is injecteren de oplossing. 

Het verschil tussen je muur impregneren en je muur injecteren is dat bij impregneren op de buitenkant van de muur een vochtwerende laag wordt aangebracht. Bij injecteren wordt er juist een vochtwerende substantie in de muur gespoten. 

Impregneren

Bij een impregnatie wordt er op de buitenmuur een beschermende laag aangebracht, dat binnenin de stenen richels opvult. De beschermende laag zorgt ervoor dat de muur waterafstotend wordt. Voor je gevel impregneren vraagt een specialist gemiddeld €10 per m².

Injecteren

Er wordt door middel van boorgaten een vochtbestrijdingsmiddel in de muur geïnjecteerd, dat de wand beschermt voor het optrekkende vocht. Gemiddeld vraagt een specialist voor het injecteren van je muur €100 per meter.

Schimmel

Is je muur zodanig aangetast door het vocht dat er schimmelvorming is ontstaan? Dan raden we aan om door de specialist eerst de schimmel te laten verwijderen. Schimmel in je woning is niet alleen schadelijk voor je muren, maar ook voor je gezondheid.
De kosten voor het verwijderen van schimmel is afhankelijk van de situatie en het soort schimmel, maar gemiddeld liggen de kosten rond de €50 per m².

Voegwerk vervangen

Als je voegwerk niet in orde is, is het belangrijk dat dit vakkundig hersteld wordt. Het voegwerk beschermt de gevel tegen weersinvloeden en als er barsten of scheuren in het voegwerk zijn ontstaan heb je grote kans op vocht in je muren. Daarnaast ziet je huis er weer netjes uit na het vervangen van je voegen. Het laten voegen van je muren kost gemiddeld €18 tot €23 per m².

Afwerking

Na het injecteren van je binnenmuur kan pas na het drogen begonnen worden met de afwerking. De droogtijd is afhankelijk van de hoeveelheid vocht, de steensoort, de porositeit en de dikte van de muur. Gemiddeld is de droogtijd tussen de 6 tot 12 maanden. Wil je dat deze droogtijd versnelt? Zorg dan voor genoeg verluchting. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om zout en een vochtwerend membraan te laten aanbrengen op de behandelde muur. Daar overheen kan de afwerking aangebracht worden.

De prijs van het laten aanbrengen van het zout en het vochtwerende membraan ligt ongeveer rond de €20 per m². Wil je de muren daarna direct laten afwerken? Kijk dan op de pagina’s schilderen, behangen of stucen voor meer informatie over het afwerken van je muren.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor vochtbehandeling

maandag 24 januari 2022

Schimmelvorming door optrekkend vocht verwijderen

Schimmelvorming achter de plint in de aanbouw van de woning (over de breedte van ongeveer 1 meter). Boven de plint houdt het op.


Vochtproblemen Purmerend
maandag 24 januari 2022

Schimmelprobleem onderzoeken/verhelpen

Wij hebben schimmel in de kast die aan de gevel grenst. Wij willen dus dat er een specialist langs komt om het probleem te onderzoeken/verhelpen. Wat is de oppervlakte van de te behandelen muren?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vochtproblemen Den Haag
maandag 24 januari 2022

Vochtprobleem onderzoeken/oplossen

Wij zoeken een specialist die een vochtprobleem die wij hebben kan achterhalen/oplossen Er lijkt een koude brug tussen schoorsteen, dak en muur. Waardoor er een vochtvlek binnen ontstaat. Wanneer is je woning gebouwd?: Bouwjaar vóór 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Wat wil je isoleren?: De buitenkant van mijn muur Type woning:: Woonhuis


Vochtproblemen Arnhem
maandag 24 januari 2022

Vochtprobleem inspecteren en oplossen

Mijn ouders wonen in een beneden appartement en hebben last van een verzadigd muurtje tussen de boven appartementen. Dat muurtje is weer een afscheiding tussen 2 naast elkaar liggend boven appartementen. Deze 2 worden verhuurd. Mijn ouders hebben in hun bijkeuken een zwart beschimmelde muur. Dit willen we graag verholpen hebben.


Vochtproblemen Koog aan de Zaan
donderdag 20 januari 2022

Vochtplek in de buitenmuur onderzoeken/verhelpen

Ik zie denk ik een vochtplek in een deel van de buitenmuur. Het gaat om 1 vochtplek in de buitenmuur van de begane grond. Hiervoor zoeken wij een vakman die langs kan komen om de oorzaak te onderzoeken en om het op te lossen. Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht Welke oplossing(en) overweeg je om de gevel vochtwerend te maken?: Gevel impregneren, Voegen uitslijpen en hervoegen Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Rijen
dinsdag 18 januari 2022

Oorzaak doorsland vocht achterhalen + oplossen van dit probleem

Wij zoeken een vakman die de oorzaak van doorslaand vocht kan achterhalen en die dit probleem kan oplossen.


Vochtproblemen Voorburg
maandag 17 januari 2022

Oorzaak schimmel onderzoeken/ verhelpen

Wij hebben schimmel vorming op zowel de nieuwe balkon pui aan de binnenkant als op het muurtje ernaast. De wanddecoratie zit onder de schimmel. We hebben een ventilatie rooster en zetten elke dag even een raam open. Daarom denk ik dat het misschien iets met doorslaande vocht is. Wat is de oppervlakte van de te behandelen muren?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vochtproblemen Den Haag
maandag 17 januari 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Betreft een kamer op de bovenetage waar schimmelvorming aanwezig is. Ik wil iemand hiernaar laten kijken. Graag een vochtexpert naar laten kijken.


Vochtproblemen Nijmegen
maandag 17 januari 2022

Vochtprobleem inspecteren en verhelpen

Op een hoek gedeelte van ons huis is de muur klets nat wanneer er geregend heeft. Omdat er een lekkage in het zinkwerk van de dakgoot zit, gaat het vocht om één of andere manier door de muur en veroorzaakt in onze slaapkamer schimmel plekken. Door het doorslaande vocht laat hierdoor ook ons stucwerk los in de slaapkamer.


Vochtproblemen Raamsdonksveer
maandag 10 januari 2022

Schimmelprobleem berging oplossen

De berging hebben we omgebouwd tot werkkamer. De kamer zit tegen de woning aan en gelegen op de begane grond in de tuin. We vinden steeds schimmel in deze kamer, ook al wordt deze wel goed geventileerd. Wij zoeken ene vakman die graag langs kan komen ons hierbij te helpen. Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Vochtproblemen Utrecht
maandag 10 januari 2022

Zwarte schimmelvlekken verhelpen van 3,5 vierkante meter.

Wij hebben zwarte aanslag/schimmel op de muur. Het zit aan de onderkant, aan de bovenkant van de muur en boven aan de schuifdeur. In totaal betreffen de vochtproblemen 3,5 vierkante meter. We weten niet exact wat de oorzaak is maar willen het graag laten verhelpen in overleg met de vakman.


Vochtproblemen Harmelen
maandag 10 januari 2022

Vochtprobleem verhelpen

Op onze slaapkamer is doorslaand vocht, derhalve graag jullie advies. Ik heb te horen gekregen dat het niet vanuit mijn dak komt, dus ik denk dat het vanuit de gevel komen of toch condensatie van een koudebrug.


Vochtproblemen Merkelbeek
vrijdag 07 januari 2022

50 m² laminaatvloer renovatie

Ik heb een lekkage in de badkamer op de begane grond. Hierdoor is water onder het laminaat gelopen in de gang en woonkamer waardoor de laminaat omhoog is gaan staan. Ik zou graag een offerte willen aanvragen voor de verzekering. Mijn laminaat is zonder dorpels doorgelegd over de hele begane grond. Het gaat om een nieuwbouwwoning van een half jaar oud. Het laminaat wat er in ligt is niet meer verkrijgbaar. Dit wil ik zelf aanschaffen. Het betreft ongeveer 50 m². Het oude laminaat moet worden weggehaald en afgevoerd.


Vochtproblemen Brunssum
donderdag 06 januari 2022

Vochtprobleem inspecteren en verhelpen

Ik wil graag de gevel laten impregneren tegen doorslaand vocht. Op de betreffende muur hebben we op de binnenmuur vochtplekken. Kunt u ook adviseren of dat vochtprobleem met spouwisolatie verholpen wordt? Is spouwisolatie te combineren met impregneren vd buitenmuur? Kunt u daar ook over adviseren en kunt u dat eventueel ook uitvoeren?


Vochtproblemen Krommenie
maandag 03 januari 2022

Vochtprobleem inspecteren en verhelpen

De buitenmuur op de eerste verdieping grenst aan een kamer waar een inbouwkleedkast is gemaakt. Nu is de rails van de kastdeuren licht verroest op de vloer en zit er een muffe lucht in de kleding, ook moet ik regelmatig mijn vochtvreter legen. Wel is er in het verleden (2014) geboord in de isolatie muur om planken vast te schroeven. Verder zijn er geen waarneembare vocht of schimmelplekken te zien.


Vochtproblemen Oegstgeest
zaterdag 01 januari 2022

Optrekkend vocht behandelen

Wij wonen in een jaren 20 woning in tilburg. We hebben last van optrekkend vocht en willen dit laten behandelen mar hebben geen idee wat de kosten gaan zijn en wat er precies nodig is. Dus willen we graag van te voren een vrijblijvende offerte ontvangen om in te calculeren of we al meteen het probleem kunnen aanpakken of nog even moeten doorsparen.


Vochtproblemen Tilburg
maandag 27 december 2021

Vochtprobleem verhelpen

Vochtvlek van 20cm x 20 cm op de muur. Dit wil ik laten verwijderen. Tevens mag het vochtprobleem geïnspecteerd worden en verholpen worden.


Vochtproblemen Amsterdam
maandag 27 december 2021

Vocht verhelpen uit de gevel

Waarschijnlijk doorslaand vocht door mijn gevel heen, als dat verholpen moet worden een passende oplossing. Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Vochtproblemen Werkendam
maandag 27 december 2021

Decentraal ventilatiesysteem

Na installatie van de schuimbeton vloer, de vloerverwarming en de cement gebonden gietdekvloer zijn we het opstart protocol gaan gebruiken voor de vloerverwarming. Sinds deze aanstaat ervaren wij vocht druppels die in de badkamer tussen de gipsplaten naar beneden komen. De isolatie van de bovenverdieping is dakhout - 2-3cm ruimte - PIR plaat 8cm - panlat- gipsplaat. Zo zien we ook in de aanbouw beneden vocht druppels uit het dakhout komen. Dit is nog niet geïsoleerd omdat we aan het verbouwen zijn. Nu hoop ik dat u op korte termijn een inschatting kunt maken of een oplossing bieden want ik maak me echt wel een beetje zorgen.


Vochtproblemen Leeuwarden
maandag 27 december 2021

Vocht verhelpen

Heb schimmel op de schoorsteen in de slaapkamer, komt steeds terug geen idee wat de oorzaak is. Zoek een vakman om dit te verhelpen.


Vochtproblemen Breda
donderdag 23 december 2021

Vochtprobleem verhelpen

Ik heb doorslaand vocht op meerdere plekken in het huis. Ik wil graag advies hoe ik hiermee om moet gaan en wat eraan gedaan kan worden.


Vochtproblemen Hilversum
donderdag 23 december 2021

Vochtprobleem verhelpen (schimmelplekken)

Ik heb aan de achterzijde van mijn woning, aan de binnenkant, schimmel plekken. Dit wil ik graag verholpen hebbe. Waarschijnlijk gaat het om het uitslijpen van de voegen, maar ik ben geen specialist vandaar de aanvraag voor advies, vraag en hulp. Ik ben slecht bereikbaar omdat ik op een boot werk. Ik ben soms 2 weken weg en 2 weken thuis.


Vochtproblemen Breskens
woensdag 22 december 2021

Oorzaak doorslaand vocht onderzoeken/verhelpen

Wij hebben vochtproblemen op meerdere plekken in het hele huis, wij denken doorslaand vocht. Nu zoeken we graag een specialist die kan komen kijken wat de oorzaak precies is en die de beste oplossing hiervoor kan bedenken.


Vochtproblemen Didam
maandag 20 december 2021

Inspectie meerdere schimmelplekken

Ik heb in verschillende ruimtes schimmelplekken, nu zoek ik een vakman die graag even komen kijken wat de oorzaak is en wat de beste oplossing hiervoor is.


Vochtproblemen Hulten
maandag 13 december 2021

Vochtprobleem verhelpen

Opstijgend vocht (met schimmel) aan onderkant van de binnenmuur op de eerste etage. Vermoedelijk zit het probleem in de betonnen kolom aan de buitenmuur, maar ik heb er uiteraard geen enkel verstand van. Dus het lijkt mij handig als de vochtexpert even langs komt om te kijken.


Vochtproblemen Amsterdam
maandag 13 december 2021

Vochtprobleem verhelpen

Op de 2e verdieping van ons huis is er doorslaand vocht op de muur en dit vraagt om een behandeling. De muur (oostkant) voelt ook vochtig aan.


Vochtproblemen Amsterdam
maandag 13 december 2021

Vochtprobleem verhelpen

Bij ons bij de trap komt het stucwerk los van de muur, ik weet niet waar dit vandaan komt. Ik zoek een vakman die kan achterhalen waar dit probleem vandaan komt en het tevens ook kan oplossen voor mij.


Vochtproblemen Monster
maandag 13 december 2021

Vochtprobleem verhelpen

Wij hebben schimmelplekken in en rondom de woning. Dit is een probleem dat ik verholpen wil hebben. Ik zou niet weten hoe, dus misschien is het handig als de vakman even langskomt om dit te inspecteren. Het huis is volledig geïmpregneerd aan de buitenkant.


Vochtproblemen Zandvoort
zaterdag 11 december 2021

Betonrot reparatie balken vloer kruipruimte

Beste, In 1 balk hebben we gegarandeerd betonrot ontdekt in de betonbalk in de kruipruimte van de woonkamer. Meerdere andere betonbalken tonen ook scheuren. Graag ontvangen wij een offerte voor herstel.


Vochtproblemen Soest
dinsdag 07 december 2021

Vochtprobleem in de slaapkamer verhelpen

We hebben in de hoek van onze slaapkamer een vochtvlek, met het vochtige en regenachtige weer wordt deze erger. Dit wil ik graag laten verhelpen.


Vochtproblemen Weert
Offertes aanvragen