Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Vochtbestrijding 3

Vochtbehandeling

Last van vochtige muren? Handel dan snel! Casius geeft je de benodigde informatie, van handige tips & tricks tot opmaat gemaakte offertes.

Heb je last van vocht in huis? De vochtbestrijders via Casius staan voor je klaar. Het komt veel voor dat vocht in de muren zit. Vaak is slecht voegwerk of een poreuze steen de oorzaak. Het is belangrijk om vochtproblemen in huis zo snel mogelijk te laten verhelpen, zeker als je last hebt van vochtplekken of schimmel op de binnenmuren. Het is niet alleen gevaarlijk voor je gezondheid, maar kan ook zorgen voor structurele schade en een hoger energieverbruik. Schakel daarom direct een specialist in die het vakkundig bestrijdt. 

Heb je graag een vochtbestrijder die ter plaatse de situatie bekijkt en advies geeft over het vocht in huis bestrijden, gevolgd door een offerte op maat? Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij brengen je in contact met de beste vakmannen uit de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Kosten vochtbehandeling

De kosten van vochtbestrijding hangen af van het soort vocht dat uit de muur moet worden gehaald. De twee meest voorkomende soorten vocht zijn: optrekkend vocht en doorslaand vocht.

Doorslaand vocht ontstaat door natte buitenmuren. Optrekkend vocht kruipt vanuit de grond omhoog de muur in. Gelukkig bestaat voor beide gevallen een goede behandeling met verschillende technieken.

Om je alvast een beeld te geven van de prijzen van de soorten behandelingen van vocht, hebben wij een prijzenoverzicht gemaakt. 

Let op: de vochtbestrijders via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort vochtbestrijding Klus Gemiddelde prijs
Optrekkend (techniek: injecteren) Buitenmuur injecteren (8 strekkende meters) €800
Binnen- en buitenspouwmuur injecteren (8 strekkende meters) €1.500
Repareren en injecteren van een muur (8 strekkende meters) €2.200
Doorslaand (techniek: impregneren) Buitenmuur impregneren (100 m²) €900
Reinigen en impregneren van een gevel (100 m²) €1.700
Voegen, reinigen en impregneren van een gevel (100 m²) €3.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Casius Vochtspecialist

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsbepalende factoren behandelen van vocht

Wat bepaalt de prijs van vochtbestrijding? Deze is afhankelijk van een aantal zaken, namelijk:

  • Of er geïmpregneerd of geïnjecteerd moet worden;
  • Of er ook schimmelvorming is;
  • Of het voegwerk vervangen moet worden;
  • Of de muur afgewerkt moet worden.

Impregneren of injecteren

Er zijn verschillende soorten vochtbehandelingen: impregneren en injecteren. Of je de muur impregneert of injecteert ligt aan het soort vochtprobleem waarmee je te maken hebt. Als je last hebt van doorslaand vocht, is impregneren de oplossing. Bij optrekkend vocht is injecteren de oplossing. 

Het verschil tussen je muur impregneren en je muur injecteren is dat bij impregneren op de buitenkant van de muur een vochtwerende laag wordt aangebracht. Bij injecteren wordt er juist een vochtwerende substantie in de muur gespoten. 

Impregneren

Bij een impregnatie wordt er op de buitenmuur een beschermende laag aangebracht, dat binnenin de stenen richels opvult. De beschermende laag zorgt ervoor dat de muur waterafstotend wordt. Voor je gevel impregneren vraagt een specialist gemiddeld €10 per m².

Injecteren

Er wordt door middel van boorgaten een vochtbestrijdingsmiddel in de muur geïnjecteerd, dat de wand beschermt voor het optrekkende vocht. Gemiddeld vraagt een specialist voor het injecteren van je muur €100 per meter.

Schimmel

Is je muur zodanig aangetast door het vocht dat er schimmelvorming is ontstaan? Dan raden we aan om door de specialist eerst de schimmel te laten verwijderen. Schimmel in je woning is niet alleen schadelijk voor je muren, maar ook voor je gezondheid.
De kosten voor het verwijderen van schimmel is afhankelijk van de situatie en het soort schimmel, maar gemiddeld liggen de kosten rond de €50 per m².

Voegwerk vervangen

Als je voegwerk niet in orde is, is het belangrijk dat dit vakkundig hersteld wordt. Het voegwerk beschermt de gevel tegen weersinvloeden en als er barsten of scheuren in het voegwerk zijn ontstaan heb je grote kans op vocht in je muren. Daarnaast ziet je huis er weer netjes uit na het vervangen van je voegen. Het laten voegen van je muren kost gemiddeld €18 tot €23 per m².

Afwerking

Na het injecteren van je binnenmuur kan pas na het drogen begonnen worden met de afwerking. De droogtijd is afhankelijk van de hoeveelheid vocht, de steensoort, de porositeit en de dikte van de muur. Gemiddeld is de droogtijd tussen de 6 tot 12 maanden. Wil je dat deze droogtijd versnelt? Zorg dan voor genoeg verluchting. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om zout en een vochtwerend membraan te laten aanbrengen op de behandelde muur. Daar overheen kan de afwerking aangebracht worden.

De prijs van het laten aanbrengen van het zout en het vochtwerende membraan ligt ongeveer rond de €20 per m². Wil je de muren daarna direct laten afwerken? Kijk dan op de pagina’s schilderen, behangen of stucen voor meer informatie over het afwerken van je muren.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor vochtbehandeling

dinsdag 06 december 2022

Lekkage: vlekken en gaten in plafond en muur verwijderen

Ik had een lekkage in de badkamer en dit is bijna opgelost. Ik zoek een vakman die voor mij de vlekken van het plafond kan oplossen en de gaten die gemaakt zijn voor het camera onderzoek kan dichtmaken. Ik weet niet hoe dus ik laat dat over aan de vakman. Het vocht is ook doorgetrokken in de tegelwand dus mogelijk moet daar ook een reparatie plaatsvinden. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Vochtproblemen Leiden
maandag 05 december 2022

Oorzaak vochtproblematiek vinden

Wij hebben een vochtprobleem en willen hier de oorzaak van weten. Onduidelijk of het dak of dakgoot het probleem is. Ik wil de oorzaak helder krijgen. Gevel is dit jaar geïmpregneerd. Vochtprobleem wc is steeds heftiger aanwezig. Niet in de zomer.


Vochtproblemen Horst
maandag 05 december 2022

Vochtprobleem woonkamer muur oplossen

In de woonkamer hebben we in een hoek beneden last van optrekkend vocht. In de werkkamer (1e etage, aan dezelfde zijde) hebben we last van schimmelvorming in de hoek bij een raam. Daarnaast zijn er nog wat andere vochtplekken in dezelfde muur aanwezig.


Vochtproblemen Utrecht
maandag 05 december 2022

Vochtprobleem op de binnenmuur oplossen

Vochtplekken op de binnenmuur op de slaapkamer aan de zuidkant na enkele dagen harde regen uit het zuiden.


Vochtproblemen Krimpen aan de Lek
maandag 05 december 2022

Vocht check en verhelping

Onze slaapkamer en opkamer zijn erg vochtig. In de winter staat de schimmel op de kleding in de kast. Een nachtmerrie. Het probleem is groter dan één ding. Optrekkend vocht op de ene plek, doorslaand vocht op de andere, slechte ventilatie. We zijn op zoek naar een aannemer die het allemaal in kaart kan brengen en kan oplossen met bijv impregneren, ventileren, en andere meedenk oplossingen


Vochtproblemen Haarlem
donderdag 01 december 2022

Vochtprobleem in schuur aanpakken

Wij hebben een schuurtje achter het huis staan, deze is erg vochtig en wij denken dat het uit de grond en vanuit dak komt. We hebben grote ventilatie gaten en roosters, maar het helpt niets. Graag willen wij dit verholpen hebben. De fietsen die in de schuur staan zijn nat en er ontstaat schimmel op de fietstassen.


Vochtproblemen Hattem
donderdag 01 december 2022

Vochtprobleem achterhalen & oplossen

Er trekt vocht op onderaan de muur, daardoor ontstaat er schimmel op bepaalde plekken. Ik zoek een partij die de oorzaak van dit probleem kan achterhalen en ook een offerte kan bieden om het op te lossen. Optioneel het verwijderen van schimmel.


Vochtproblemen Enschede
donderdag 01 december 2022

Vochtprobleem onderzoeken + evt. oplossen

Graag zoek ik een vochtexpert die voor mij een diagnose kan stellen vanwege een vochtprobleem. Waarschijnlijk optrekkend vocht, maar zou ook lekkage vanuit dakgoot kunnen zijn? Ik zou ook graag een kostenplaatje willen zien om dit op te lossen.


Vochtproblemen Wormerveer
woensdag 30 november 2022

Vochtprobleem oplossen

Ik wil graag een vochtprobleem laten oplossen. Ik heb ook last van condens, misschien is het doorslaand vocht. Ik zoek een vakman die mij hiervoor een offerte kan bieden.


Vochtproblemen Leeuwarden
woensdag 30 november 2022

Uitbolling buitenmuur onderzoeken (cameraonderzoek)

Mijn buitenmuur is iets aan het uitbollen, dit kan te maken hebben met verroeste spouwankers of vocht bij de muurplaat. Ik zou graag de oorzaak willen weten dmv een cameraonderzoek. Hiervoor zoek ik een vakman.


Vochtproblemen Pernis Rotterdam
dinsdag 29 november 2022

Schimmel verwijderen + oorzaak aanpakken

Ik wil graag wat schimmel laten verwijderen + laten kijken naar een oplossing om de oorzaak aan te pakken. De ventilator gaat continu kapot dus alleen nieuwe ventilator lijkt niet de oplossing. Ik hoor graag of jullie hierin iets kunnen betekenen.


Vochtproblemen Utrecht
dinsdag 29 november 2022

Vochtprobleem achterhalen & oplossen

Ik heb een buitenmuur die slaat wit uit en loopt door naar de fundering naar de waterput. Kortom, een vochtprobleem dat ik graag achterhaalt wil hebben en tevens ook opgelost voor de juiste prijs.


Vochtproblemen Den Bosch
dinsdag 29 november 2022

Vochtprobleem opsporen en verhelpen

Ik heb een muur in de slaapkamer met vochtplekken hoog in de hoek en ook onderin. Dit geldt voor de muur bij het raam. Er is dus een vochtprobleem en dit moet opgespoord worden. Ook wil ik het graag opgelost hebben. Hier zoek ik een vakman voor die mij een offerte kan bieden.


Vochtproblemen Alblasserdam
zondag 27 november 2022

Schimmel verwijderen van plafond (4m2)

Ik heb een wijnkelder en daar bevindt zich schimmel op het plafond. Dit betreft ongeveer 2m2, in de hoek van het plafond. De oorzaak hoeft hierbij niet aangepakt te worden.


Vochtproblemen Wassenaar
zondag 27 november 2022

Schimmel van plafond verwijderen + oorzaak achterhalen

Ik zoek een vakman die voor mij wat schimmel kan verwijderen van het plafond in de badkamer. Dit plafond is ongeveer 4m2. Graag wil ik ook de oorzaak nog laten aanpakken. Hier mag even naar gekeken worden.


Vochtproblemen Amstelveen
vrijdag 25 november 2022

Kelder vochtvrij maken

Bij veel regenval trekt het vocht via de muren naar de kelder. Inmiddels is een goot gemaakt in een kelder waar het we water zich verzameld. Het is hoofdzakelijk de achterkant van de woning. Ik zoek een partij die voor mij de kelder vochtvrij kan maken en hiervoor een offerte kan bieden.


Vochtproblemen Hulsberg
donderdag 24 november 2022

Vochtprobleem achterhalen + evt. oplossen

We hebben lekkage gehad in het dakkapel. Dat is opgelost, maar er is nu nog steeds doorslaand vocht. Ook bij de tussenmuur / binnenmuur met de buren. Op zolder ook doorslaand vocht. We hebben een hoekhuis. We willen graag dat dit wordt opgelost en bekeken waardoor dit probleem ontstaat. Nu zoek ik een vakman die dit probleem kan achterhalen en eventueel ook kan oplossen.


Vochtproblemen Almere
donderdag 24 november 2022

Vochtprobleem achterhalen + oplossen

Ik heb in mijn slaapkamer schimmelplekken gevonden. Dit komt van buiten. Ik wil dit probleem graag laten aanpakken door een professional. Graag maak ik een afspraak zodat de vakman kan kijken en een offerte kan opstellen.


Vochtproblemen Loenen aan de Vecht
donderdag 24 november 2022

Opstijgend vocht bestrijden

Ik heb last van optrekkend vocht in de hoeken van het toilet. Ik zoek een vakman die dit probleem voor mij kan oplossen en mij natuurlijk kan vertellen hoeveel dit zal kosten.


Vochtproblemen Sappemeer
donderdag 24 november 2022

Badkamer: schimmel verwijderen + schilderen

In mijn badkamer wil ik graag schimmel laten verwijderen en hierna ook opnieuw laten schilderen. Dit graag zonder de oorzaak aan te pakken. Ik zie graag een offerte tegemoet.


Vochtproblemen Amsterdam
donderdag 24 november 2022

Vochtprobleem achterhalen + oplossen

In de keuken is er een hoek waarbij er veel schimmel aanwezig is. Tevens is het vochtigheidsgehalte in de woning structureel tussen de 70% en 75%. De ramen zijn regelmatig in de ochtend beslagen en kleine plekjes met schimmel aanwezig in de hoek van plafond bij de keuken. Ik zoek een vakman die dit probleem kan achterhalen en mij kan vertellen wat de kosten zullen zijn om dit op te lossen.


Vochtproblemen Eindhoven
donderdag 24 november 2022

Vochtprobleem achterhalen & oplossen

Wanneer er een heftige regenbui is dan zie je op muur dat er vocht ontstaat en hierbij ook het stuc aangetast wordt. Ik wil dit probleem graag zsm oplossen.


Vochtproblemen Amsterdam
dinsdag 22 november 2022

Vochtprobleem achterhalen & oplossen

Geen idee wat het precies is, maar de vochtigheid in mijn slaapkamer is vaak boven de 60% tot aan boven de 70%. Waar het vandaan komt? Geen idee. Ik heb altijd mijn raam open staan dus gelukkig zie ik geen rare dingen, maar dit is niet ok. Graag wil ik in contact komen met een vakman om te achterhalen waardoor dit vandaan komt.


Vochtproblemen Amsterdam Zuidoost
dinsdag 22 november 2022

Vochtprobleem opsporen en verhelpen

We sinds enige tijd last van vochtplekken in de slaapkamer(s). De kamers zijn opnieuw geschilderd maar op 1 slaapkamer komt het vocht terug. Ook vochtplekken in de gang in de serre. De vochtplekken bevinden zich aan 1 kant van het huis, alwaar de wind en regen vrij spel hebben. Weten niet of het condens en/of doorslaand vocht is.


Vochtproblemen Zeeland
maandag 21 november 2022

Lekkage in schoorsteen verhelpen

Ik heb een lekkage in mijn schoorsteen. Dit vanaf de eerste verdieping aan de buitenkant van de pijp naar de openhaard. Graag wil ik dit opgelost hebben en ontvang ik een offerte hiervoor.


Vochtproblemen Heemstede
maandag 21 november 2022

Vochtprobleem achterhalen & oplossen

In onze hal bij de meterkast voelt het erg vochtig, ook is er veel schimmelvorming op de deur en de muren. Graag zouden wij een oplossing zien om dit probleem te verhelpen. We hebben ook een vochtplek in een hoek van de woonkamer op het plafond. Dit lijkt eveneens schimmel te zijn. Waarschijnlijk een probleem bij de gevel of dakgoot.


Vochtproblemen Groningen
zaterdag 19 november 2022

Schimmel verhelpen

Badkamerplafond reinigen behandelen/ schilderen? Ivm. terugkerende schimmel. Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Hengelo
donderdag 17 november 2022

Lekkage plafond/binnenwanden opsporen en verhelpen

Ik zoek iemand die de lekkage in het plafond/wanden van de woonkamer kan verhelpen en kan signaleren waar het water vandaan komt. De lekkage is vandaag ontstaan na veel regen 's nachts maar zit ook direct onder de badkuip.


Vochtproblemen Haarlem
woensdag 16 november 2022

Schimmelprobleem verhelpen

In de kelder onder de trap zit er veel schimmel op de muren en de vloer. Ik zou graag willen dat het veilig wordt verwijderd en dat de muren worden behandeld. Hiervoor zoek ik een vakman.


Vochtproblemen Haarlem
woensdag 16 november 2022

Vochtprobleem achterhalen & oplossen

Op 1 plek in mijn woning heb ik bij de vloer last van vocht. Dit is te zien aan de zwarte schimmelvlekken in het behang en een te ruiken aan een muffe lucht. Het betreft de hoek van het huis. Ik zoek een expert die voor mij dit probleem kan achterhalen en een offerte kan bieden om het op te lossen.


Vochtproblemen Steenwijk
Offertes aanvragen