Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Vochtbestrijding 3

Vochtbehandeling

Last van vochtige muren? Handel dan snel! Casius geeft je de benodigde informatie, van handige tips & tricks tot opmaat gemaakte offertes.

Heb je last van vocht in huis? De vochtbestrijders via Casius staan voor je klaar. Het komt veel voor dat vocht in de muren zit. Vaak is slecht voegwerk of een poreuze steen de oorzaak. Het is belangrijk om vochtproblemen in huis zo snel mogelijk te laten verhelpen, zeker als je last hebt van vochtplekken of schimmel op de binnenmuren. Het is niet alleen gevaarlijk voor je gezondheid, maar kan ook zorgen voor structurele schade en een hoger energieverbruik. Schakel daarom direct een specialist in die het vakkundig bestrijdt. 

Heb je graag een vochtbestrijder die ter plaatse de situatie bekijkt en advies geeft over het vocht in huis bestrijden, gevolgd door een offerte op maat? Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij brengen je in contact met de beste vakmannen uit de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Kosten vochtbehandeling

De kosten van vochtbestrijding hangen af van het soort vocht dat uit de muur moet worden gehaald. De twee meest voorkomende soorten vocht zijn: optrekkend vocht en doorslaand vocht.

Doorslaand vocht ontstaat door natte buitenmuren. Optrekkend vocht kruipt vanuit de grond omhoog de muur in. Gelukkig bestaat voor beide gevallen een goede behandeling met verschillende technieken.

Om je alvast een beeld te geven van de prijzen van de soorten behandelingen van vocht, hebben wij een prijzenoverzicht gemaakt. 

Let op: de vochtbestrijders via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort vochtbestrijding Klus Gemiddelde prijs
Optrekkend (techniek: injecteren) Buitenmuur injecteren (8 strekkende meters) €800
Binnen- en buitenspouwmuur injecteren (8 strekkende meters) €1.500
Repareren en injecteren van een muur (8 strekkende meters) €2.200
Doorslaand (techniek: impregneren) Buitenmuur impregneren (100 m²) €900
Reinigen en impregneren van een gevel (100 m²) €1.700
Voegen, reinigen en impregneren van een gevel (100 m²) €3.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Casius Vochtspecialist

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsbepalende factoren behandelen van vocht

Wat bepaalt de prijs van vochtbestrijding? Deze is afhankelijk van een aantal zaken, namelijk:

  • Of er geïmpregneerd of geïnjecteerd moet worden;
  • Of er ook schimmelvorming is;
  • Of het voegwerk vervangen moet worden;
  • Of de muur afgewerkt moet worden.

Impregneren of injecteren

Er zijn verschillende soorten vochtbehandelingen: impregneren en injecteren. Of je de muur impregneert of injecteert ligt aan het soort vochtprobleem waarmee je te maken hebt. Als je last hebt van doorslaand vocht, is impregneren de oplossing. Bij optrekkend vocht is injecteren de oplossing. 

Het verschil tussen je muur impregneren en je muur injecteren is dat bij impregneren op de buitenkant van de muur een vochtwerende laag wordt aangebracht. Bij injecteren wordt er juist een vochtwerende substantie in de muur gespoten. 

Impregneren

Bij een impregnatie wordt er op de buitenmuur een beschermende laag aangebracht, dat binnenin de stenen richels opvult. De beschermende laag zorgt ervoor dat de muur waterafstotend wordt. Voor je gevel impregneren vraagt een specialist gemiddeld €10 per m².

Injecteren

Er wordt door middel van boorgaten een vochtbestrijdingsmiddel in de muur geïnjecteerd, dat de wand beschermt voor het optrekkende vocht. Gemiddeld vraagt een specialist voor het injecteren van je muur €100 per meter.

Schimmel

Is je muur zodanig aangetast door het vocht dat er schimmelvorming is ontstaan? Dan raden we aan om door de specialist eerst de schimmel te laten verwijderen. Schimmel in je woning is niet alleen schadelijk voor je muren, maar ook voor je gezondheid.
De kosten voor het verwijderen van schimmel is afhankelijk van de situatie en het soort schimmel, maar gemiddeld liggen de kosten rond de €50 per m².

Voegwerk vervangen

Als je voegwerk niet in orde is, is het belangrijk dat dit vakkundig hersteld wordt. Het voegwerk beschermt de gevel tegen weersinvloeden en als er barsten of scheuren in het voegwerk zijn ontstaan heb je grote kans op vocht in je muren. Daarnaast ziet je huis er weer netjes uit na het vervangen van je voegen. Het laten voegen van je muren kost gemiddeld €18 tot €23 per m².

Afwerking

Na het injecteren van je binnenmuur kan pas na het drogen begonnen worden met de afwerking. De droogtijd is afhankelijk van de hoeveelheid vocht, de steensoort, de porositeit en de dikte van de muur. Gemiddeld is de droogtijd tussen de 6 tot 12 maanden. Wil je dat deze droogtijd versnelt? Zorg dan voor genoeg verluchting. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om zout en een vochtwerend membraan te laten aanbrengen op de behandelde muur. Daar overheen kan de afwerking aangebracht worden.

De prijs van het laten aanbrengen van het zout en het vochtwerende membraan ligt ongeveer rond de €20 per m². Wil je de muren daarna direct laten afwerken? Kijk dan op de pagina’s schilderen, behangen of stucen voor meer informatie over het afwerken van je muren.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor vochtbehandeling

maandag 25 september 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Zwarte plekken op behang in haast alle kamers Naar welke dienst ben je op zoek?: Vochtprobleem oplossen (+ schimmel verwijderen) Wat zijn de mogelijke oorzaken van het schimmelprobleem?: Doorslaand vocht via de gevel Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Poeldijk
maandag 25 september 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Graag ontvang ik vrijblijvend een offerte voor het impregneren van een (steens-) buitenmuur van ca 8x6m (lxh). Deze muur slaat door bij regen. Daarbij ook graag een indicatie wanneer de werkzaamheden kunnen aanvangen. Dank alvast, Jeroen van Herwaarden Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel impregneren tegen doorslaand vocht Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Haarlem
maandag 25 september 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Welke oplossing(en) overweeg je om de gevel vochtwerend te maken?: Gevel impregneren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Vochtproblemen Huizen
maandag 25 september 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Huis. Voor en zijkant Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel impregneren tegen doorslaand vocht Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Den Oever
zondag 24 september 2023

Schimmel verhelpen

Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken) Heb je toestemming van de verhuurder om de werkzaamheden te laten uitvoeren?: Ja Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik huur


Vochtproblemen Amsterdam Zuidoost
zaterdag 23 september 2023

Schimmel verhelpen

Twee problemen: 1 terugkerende schimmel badkamer 2 vocht trekt door buitenmuur laag bij grond in bijkeuken Hoe wil je het probleem oplossen?: Eenvoudige afzuiging / ventilator voor vochtige ruimte (keuken, badkamer,..) Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken), Vochtprobleem oplossen (+ schimmel verwijderen) Wat zijn de mogelijke oorzaken van het schimmelprobleem?: Doorslaand vocht via de gevel , Ventilatieprobleem Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Tilburg
vrijdag 22 september 2023

Schimmel verhelpen

Keldermuren met zwarte schimmel Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Maastricht
vrijdag 22 september 2023

Schimmel verhelpen

het betreft een nieuwbouwwoning van 7 maanden oud. waterlekkage door niet goed aansluiten van zonnepanelen op het dak, probleem inmiddels hersteld. schimmelvorming op wand van 1e verd.vloer boven in de hoek, plekje van 50 bij 80 cm. graag vrijblijvend een offerte naar de kosten. Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Etten-Leur
woensdag 20 september 2023

Schimmel verhelpen

Na lekkage in de douche moet binnen muur behandeld worden tegen mogelijke schimmels en of schimmelvorming daarnaast muur bestellen/drogen. Vocht issue is opgelost (nieuwe voegen en kit randen in douche). Graag reactie via e-mail vanwege verblijf in buitenland. Mvg Joost Heijmenberg Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Amsterdam
maandag 18 september 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Welke oplossing(en) overweeg je om de gevel vochtwerend te maken?: Gevel impregneren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Vochtproblemen Eindhoven
maandag 18 september 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Brouwershaven
maandag 18 september 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Vorig jaar zijgevel opgevoegd maar niet geïmpregneerd binnenzijde woonkamer vochtvlekken Welke oplossing(en) overweeg je om de gevel vochtwerend te maken?: Gevel impregneren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Vochtproblemen Berkel-Enschot
maandag 18 september 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik huur


Vochtproblemen Eindhoven
maandag 18 september 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Spaubeek
donderdag 14 september 2023

Schimmel verhelpen

Schimmel in badkamer (randjes en hoekjes) en op de stenen muur daarnaast. Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Bergen op Zoom
donderdag 14 september 2023

Schimmel verhelpen

Ik heb in de kelder zwarte schimmel. Die wil ik verwijderd hebben. De 2 kamers zijn samen ongeveer 37 m2 in oppervlakte en de hoogte van de kelder is 2.39 cm Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Maarn
donderdag 14 september 2023

Opstijgend vocht bestrijden

Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Opstijgend vocht Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Heerlen
woensdag 13 september 2023

Schimmel verhelpen

Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Amsterdam
woensdag 13 september 2023

Schimmel verhelpen

Oorzaak is behandeld. Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Hoek van Holland
maandag 11 september 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Voorburg
maandag 11 september 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Den Haag
maandag 11 september 2023

Schimmel verhelpen

Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Hoorn
maandag 11 september 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel impregneren tegen doorslaand vocht Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Middelharnis
maandag 11 september 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Rotterdam
maandag 11 september 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 50 en 100 m² Welke renovatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel impregneren tegen vocht Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Schagen
zaterdag 09 september 2023

Verhelpen van een mogelijk lekkage

Ik heb mogelijk lekkage uit de badkamer, dat door trekt naar de slaapkamer muur. Ik weet niet precies om hoeveel vierkante meters het zou gaan.


Vochtproblemen Zeist
vrijdag 08 september 2023

Schimmel verhelpen

Bij een bouwkundige keuring is huiszwam geconstateerd op de vliering, ik wil graag weten of het werkelijk huiszwam is en wat er aan moet gebeuren. Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Eindhoven
maandag 04 september 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Doorslaan vocht in de muren van mijn schuur in de linkerachterhoek aangrenzend aan een afdak van mijn buurman. Ook scheurvorming aan die kant in mijn muur Wat is de oppervlakte van te de behandelen muren?: Minder dan 10 m² Hoe is het doorslaande vocht op je gevel zichtbaar?: Vochtige plekken op de muur, Scheuren in de muur Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Poortugaal
maandag 04 september 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik huur


Vochtproblemen Kwintsheul
maandag 04 september 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Berkenwoude
Offertes aanvragen