Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Vochtbestrijding 3

Vochtbehandeling

Last van vochtige muren? Handel dan snel! Casius geeft je de benodigde informatie, van handige tips & tricks tot opmaat gemaakte offertes.

Heb je last van vocht in huis? De vochtbestrijders via Casius staan voor je klaar. Het komt veel voor dat vocht in de muren zit. Vaak is slecht voegwerk of een poreuze steen de oorzaak. Het is belangrijk om vochtproblemen in huis zo snel mogelijk te laten verhelpen, zeker als je last hebt van vochtplekken of schimmel op de binnenmuren. Het is niet alleen gevaarlijk voor je gezondheid, maar kan ook zorgen voor structurele schade en een hoger energieverbruik. Schakel daarom direct een specialist in die het vakkundig bestrijdt. 

Heb je graag een vochtbestrijder die ter plaatse de situatie bekijkt en advies geeft over het vocht in huis bestrijden, gevolgd door een offerte op maat? Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij brengen je in contact met de beste vakmannen uit de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Kosten vochtbehandeling

De kosten van vochtbestrijding hangen af van het soort vocht dat uit de muur moet worden gehaald. De twee meest voorkomende soorten vocht zijn: optrekkend vocht en doorslaand vocht.

Doorslaand vocht ontstaat door natte buitenmuren. Optrekkend vocht kruipt vanuit de grond omhoog de muur in. Gelukkig bestaat voor beide gevallen een goede behandeling met verschillende technieken.

Om je alvast een beeld te geven van de prijzen van de soorten behandelingen van vocht, hebben wij een prijzenoverzicht gemaakt. 

Let op: de vochtbestrijders via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort vochtbestrijding Klus Gemiddelde prijs
Optrekkend (techniek: injecteren) Buitenmuur injecteren (8 strekkende meters) €800
Binnen- en buitenspouwmuur injecteren (8 strekkende meters) €1.500
Repareren en injecteren van een muur (8 strekkende meters) €2.200
Doorslaand (techniek: impregneren) Buitenmuur impregneren (100 m²) €900
Reinigen en impregneren van een gevel (100 m²) €1.700
Voegen, reinigen en impregneren van een gevel (100 m²) €3.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Casius Vochtspecialist

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsbepalende factoren behandelen van vocht

Wat bepaalt de prijs van vochtbestrijding? Deze is afhankelijk van een aantal zaken, namelijk:

  • Of er geïmpregneerd of geïnjecteerd moet worden;
  • Of er ook schimmelvorming is;
  • Of het voegwerk vervangen moet worden;
  • Of de muur afgewerkt moet worden.

Impregneren of injecteren

Er zijn verschillende soorten vochtbehandelingen: impregneren en injecteren. Of je de muur impregneert of injecteert ligt aan het soort vochtprobleem waarmee je te maken hebt. Als je last hebt van doorslaand vocht, is impregneren de oplossing. Bij optrekkend vocht is injecteren de oplossing. 

Het verschil tussen je muur impregneren en je muur injecteren is dat bij impregneren op de buitenkant van de muur een vochtwerende laag wordt aangebracht. Bij injecteren wordt er juist een vochtwerende substantie in de muur gespoten. 

Impregneren

Bij een impregnatie wordt er op de buitenmuur een beschermende laag aangebracht, dat binnenin de stenen richels opvult. De beschermende laag zorgt ervoor dat de muur waterafstotend wordt. Voor je gevel impregneren vraagt een specialist gemiddeld €10 per m².

Injecteren

Er wordt door middel van boorgaten een vochtbestrijdingsmiddel in de muur geïnjecteerd, dat de wand beschermt voor het optrekkende vocht. Gemiddeld vraagt een specialist voor het injecteren van je muur €100 per meter.

Schimmel

Is je muur zodanig aangetast door het vocht dat er schimmelvorming is ontstaan? Dan raden we aan om door de specialist eerst de schimmel te laten verwijderen. Schimmel in je woning is niet alleen schadelijk voor je muren, maar ook voor je gezondheid.
De kosten voor het verwijderen van schimmel is afhankelijk van de situatie en het soort schimmel, maar gemiddeld liggen de kosten rond de €50 per m².

Voegwerk vervangen

Als je voegwerk niet in orde is, is het belangrijk dat dit vakkundig hersteld wordt. Het voegwerk beschermt de gevel tegen weersinvloeden en als er barsten of scheuren in het voegwerk zijn ontstaan heb je grote kans op vocht in je muren. Daarnaast ziet je huis er weer netjes uit na het vervangen van je voegen. Het laten voegen van je muren kost gemiddeld €18 tot €23 per m².

Afwerking

Na het injecteren van je binnenmuur kan pas na het drogen begonnen worden met de afwerking. De droogtijd is afhankelijk van de hoeveelheid vocht, de steensoort, de porositeit en de dikte van de muur. Gemiddeld is de droogtijd tussen de 6 tot 12 maanden. Wil je dat deze droogtijd versnelt? Zorg dan voor genoeg verluchting. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om zout en een vochtwerend membraan te laten aanbrengen op de behandelde muur. Daar overheen kan de afwerking aangebracht worden.

De prijs van het laten aanbrengen van het zout en het vochtwerende membraan ligt ongeveer rond de €20 per m². Wil je de muren daarna direct laten afwerken? Kijk dan op de pagina’s schilderen, behangen of stucen voor meer informatie over het afwerken van je muren.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor vochtbehandeling

zaterdag 25 maart 2023

Opstijgend vocht bestrijden

Rond om het kamer raam vocht ophoping. Laag slaat et ook naar binnen in het pleisterwerk. Buiten boven het raam drupt het uit de spouw. Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Opstijgend vocht


Vochtproblemen Giethmen
vrijdag 24 maart 2023

Opstijgend vocht bestrijden

Optrekkend vocht in de wanden. huis is gebouwd omstreeks 1903 en gebouwd op staal. Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Opstijgend vocht


Vochtproblemen Wouterswoude
vrijdag 24 maart 2023

Opstijgend vocht bestrijden

In mijn woning heb ik op meerdere plekken dat er zwarte plekken op het stukwerk komen. Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Opstijgend vocht


Vochtproblemen Vriezenveen
vrijdag 24 maart 2023

Schimmel verhelpen

Er is schimmel in huis door vochtproblemen. Ondertussen zijn de vochtproblemen weg, maar het schimmel moet nog verwijderd worden. De verzekering van de verhuurder wilt een offerte om te bekijken hoeveel het gaat ongeveer gaat kosten. Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken) Heb je toestemming van de verhuurder om de werkzaamheden te laten uitvoeren?: Ja Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik huur


Vochtproblemen Zevenaar
vrijdag 24 maart 2023

Opstijgend vocht bestrijden

Ik heb een muur van ca. 4 meter lengte die aan de buitenzijde vochtig is. Het lijkt erop dat dit vanuit de onderkant opstijgt. Het vochtpercentage is > 20. %. Ik heb dit ca. 70 cm diep uitgegraven en er kiezelstenen in gegooid, maar dit lijkt niet de oplossing te zijn. De binnenmuur is ook vochtig helemaal beneden bij de plint. In deze kamer schommelt de luchtvochtigheid tussen 40 en 60%. Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Opstijgend vocht


Vochtproblemen Maastricht
donderdag 23 maart 2023

Opstijgend vocht bestrijden

We would like to know the cost of injection treatment for the rising damp. Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Opstijgend vocht


Vochtproblemen Schiedam
woensdag 22 maart 2023

Opstijgend vocht bestrijden

Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vochtproblemen Hengelo
dinsdag 21 maart 2023

Opstijgend vocht bestrijden

Wij hebben last van vochtproblemen in de vloer/wanden. Dit wordt veroorzaakt door water van onderaf. Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Opstijgend vocht


Vochtproblemen Oudega gem. Wymbritserad
dinsdag 21 maart 2023

Opstijgend vocht bestrijden

Ik wil de oorzaak van de vocht laten opsporen, stoppen de vocht plekken aan de muren behandelen Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Opstijgend vocht


Vochtproblemen Almere
maandag 20 maart 2023

Schimmel verhelpen

Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Leeuwarden
maandag 20 maart 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Wil graag inspectie of de gestucte buitenmuur vocht doorlaat Welke oplossing(en) overweeg je om de gevel vochtwerend te maken?: Gevel impregneren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Vochtproblemen Zaandam
maandag 20 maart 2023

Kelder water dichtmaken 10m2

Kelder waterdicht maken tegen optrekkend vocht en grondwater dat via de muren binnenkomt. Ruimte is leeg en slecht geventileerd. Het is een kelder van ongeveer 10m2.


Vochtproblemen Wamel
maandag 20 maart 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Welke oplossing(en) overweeg je om de gevel vochtwerend te maken?: Gevel impregneren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Vochtproblemen Almere
maandag 20 maart 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Ik wil graag een decentraal ventilatiesysteem laten plaatsen in mijn raam. Zo hoop ik het vochtprobleem op te lossen. Hoe wil je het probleem oplossen?: Decentraal ventilatiesysteem plaatsen Naar welke dienst ben je op zoek?: Vochtprobleem oplossen (+ schimmel verwijderen) Wat zijn de mogelijke oorzaken van het schimmelprobleem?: Doorslaand vocht via de gevel , Ventilatieprobleem Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Den Haag
zondag 19 maart 2023

Opstijgend vocht bestrijden

We hebben last van doorslaand vocht in de zijgevel wat nu ook doortrekt in de vloer. Huis is van vóór 1920. We willen dit probleem graag oplossen. Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Opstijgend vocht


Vochtproblemen Urk
zondag 19 maart 2023

Opstijgend vocht bestrijden

Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Opstijgend vocht


Vochtproblemen Kampen
zaterdag 18 maart 2023

Schimmel verhelpen

Het betreft de begane grond, betonvloer op zand, geen kruipruimte. Hierdoor optrekkend vocht wat schimmel heeft veroorzaakt onder de huidige laminaatvloer. Ik ontvang graag 2 offertes voor alleen schimmel verwijderen én vochtprobleem oplossen. Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Vlaardingen
vrijdag 17 maart 2023

Opstijgend vocht bestrijden

last van opstijgend vocht. Grondwater staat hoog, deels verkeerde fundering. Huis uit 1909, geen spauwmuur. Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Opstijgend vocht


Vochtproblemen Voerendaal
woensdag 15 maart 2023

Opstijgend vocht bestrijden

Hi, wij hebben last van optrekkend vocht (verzakkende vloer, lichte schimmelvorming en vochtige buitenmuren). Dit zouden wij graag willen laten herstellen. Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Opstijgend vocht


Vochtproblemen Weert
woensdag 15 maart 2023

Schimmel verhelpen

schuur, zonder spouw of isolatie. ventileert onvoldoende zwarte aanslag op plafond en op spullen. Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Hagestein
woensdag 15 maart 2023

Opstijgend vocht bestrijden

Diagnose en plan van aanpak maken om vochtprobleem op te lossen Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Opstijgend vocht


Vochtproblemen Maastricht
woensdag 15 maart 2023

Schimmel verhelpen

Schimmel in washok, kijken waar het precies allemaal zit en dan vervolgens verwijderen Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Dronten
dinsdag 14 maart 2023

Dakkapel voor- en achtergevel reinigen en evt waxen indien nodig

Buitenkanten voor- en achterzijde dakkapellen reinigen incl ramen


Vochtproblemen Papendrecht
dinsdag 14 maart 2023

Schimmel verhelpen

Schimmel verwijder Naar welke dienst ben je op zoek?: Schimmel verwijderen (zonder oorzaak aan te pakken) Heb je toestemming van de verhuurder om de werkzaamheden te laten uitvoeren?: Ja Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik huur


Vochtproblemen Breda
maandag 13 maart 2023

Opstijgend vocht bestrijden

Naar welke dienst ben je op zoek?: Vochtprobleem oplossen (+ schimmel verwijderen) Wat zijn de mogelijke oorzaken van het schimmelprobleem?: Opstijgend vocht (= vocht ter hoogte van de plinten) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Groningen
zaterdag 11 maart 2023

Opstijgend vocht bestrijden

Wij hebben recentelijk een woning aangekocht op de Aetsveldselaan 72 in Weesp. 1 juni zal de overdracht plaatsvinden. Op twee plekken op de begane grond zitten vochtplekken door optrekkend vocht. Nabij de keuken en in de trapkast. De omvang kan ik moeilijk inschatten, maar grofweg 30 x 30 cm. Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik word binnen 3 maanden eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Opstijgend vocht


Vochtproblemen Weesp
zaterdag 11 maart 2023

Opstijgend vocht bestrijden

Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Opstijgend vocht


Vochtproblemen Oldenzaal
vrijdag 10 maart 2023

Opstijgend vocht bestrijden

Ik zou dit probleem willen oplossen voor mijn huurders. Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Opstijgend vocht


Vochtproblemen Leiden
dinsdag 07 maart 2023

Opstijgend vocht bestrijden

Optrekkend vocht aan de binnenmuren. Dit hebben we vorige maand geconstateerd. Er was toen sprake van veel neerslag. Sindsdien hebben we het niet meer gehad. Wel blijven de vochtplekken zichtbaar en zijn de plinten losgekomen. Context: Vorige eigenaren hebben een oud huis herbouwd en toen verkocht. Zij geven aan dat een oude betonplaat waarschijnlijk de boosdoener is. Ze hebben hier geen oplossing voor. Ik zoek onafhankelijk advies over hoe ik dit probleem kan oplossen. Daarnaast is er optrekkend vocht bij een aantal plekken aan de buitenmuren. Hiervoor gaat de vorige eigenaar stootvoegen laten plaatsen. Ik hoor ook graag advies of dit het probleem definitief gaat oplossen, Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Opstijgend vocht


Vochtproblemen Briltil
maandag 06 maart 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

ik weet dus niet wat er moet gebeuren. Maar heb last van vocht. Misschien kan er iemand komen kijken en advies geven Welke oplossing(en) overweeg je om de gevel vochtwerend te maken?: Gevel impregneren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Vochtproblemen Utrecht
Offertes aanvragen