Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Camera beveiliging installatie monteur

Camera installatie monteur

Als je een camera installatie monteur zoek zit je hier goed. Hier alle informatie over de kosten en het ontvangen van offertes. Wij helpen je om een installateur te vinden in je regio en geven je een overzicht van alle kosten die hierbij komen kijken.

Camera installatie monteur in jouw buurt

Camera beveiliging inclusief installatie: kosten

Camera beveiliging installatie monteur

Uiteraard kunnen de prijzen van camera beveiliging variëren. De prijs is namelijk afhankelijk van welke soort camerabeveiliging je graag wilt laten installeren. Zo kost camerabeveiliging in huis tussen de €50 en €300, terwijl camerabeveiliging voor buiten tot €500 kan oplopen. 

Daarnaast kost een analoge camerabeveiliging set ook minder dan een set met HD-kwaliteit. De prijs van een set met HD-kwaliteit kan oplopen tot €2.250.

Wat kost camerabeveiliging?

Type camerabewaking Gemiddelde prijs
Dummy camera €10 - €40
Draadloze camera €150 - €400
Dome camera €150 - €400
Ànaloge camera €200 - €450
IP camera €250 - €550

De prijzen in de bovenstaande tabel zijn inclusief BTW.

Dankzij het installeren van camerabeveiliging, kun je zowel overdag als ‘s nachts zien wat er zich afspeelt rond en in je huis. Of je nu kiest voor camerabeveiliging buiten of camera beveiliging in huis, denk eerst even na over welke soort camera het beste bij jouw wensen past. Elke camera is namelijk anders. Zo bestaat er draadloze camera beveiliging, maar ook bedraad. Hieronder een kort overzicht van de verschillende soorten:

Dummy camera

Dit is geen echte camera maar het lijkt er wel erg op. Ze werken preventief door de inbrekers af te schrikken.

Draadloze camera

Je kunt er ook voor kiezen om je camera beveiliging draadloos te installeren. Hiervoor moeten dus geen draden getrokken worden, waardoor je het aantal beveiligingscamera’s eenvoudig kunt uitbreiden. Het voordeel aan deze camera’s is dat ze niet uitvallen bij een stroomstoring, aangezien ze op batterijen werken. Uiteraard moeten die batterijen regelmatig vervangen worden.

Dome camera

De dome camera is een camera die in een bol zit. Hierdoor kan je niet zien welke kant de camera aan het filmen. Deze camera is compacter en valt het minst op.

Analoge camera

Het beeld van deze camera is minder scherp dan het beeld van een IP camera. Deze camera moet op een recorder aangesloten worden, zodat je de informatie later kan bekijken. 

IP camera

De IP camera is een netwerkcamera die beelden kan filmen in HD. De beelden worden opgeslagen op het internet. De camera beveiliging set is draadloos en bedraad verkrijgbaar.

Infraroodcamera

Infraroodcamera’s is een heel goede keuze als camerabeveiliging buiten. Ze zorgen er namelijk voor dat je zelfs een goed beeld hebt wanneer het buiten donker is.

Camera beveiliging installatie monteur in jouw regio

Prijsopbouw camerabewaking

Prijsopbouw camerabeveiliging

Je kan ervoor kiezen om je bewakingscamera’s zelf te plaatsen, maar je werkt best samen met een erkende vakman om je camerabeveiliging te laten installeren. Zo ben je er zeker van dat het allemaal goed aangesloten is. Het laten plaatsen van deze camerabewaking ligt tussen de €150 en €200.

Camerabeveiliging extra opties

Extra optie Meerprijs Voordelen
Nachtzichtcamera €50 - €200 Ook 's nachts goed beeld
Bestuurbare camera €100 - €300 Op afstand te besturen.
Video beveiligingsdienst €4 per maand Stuurt beelden direct naar telefoon, neemt direct op bij alarm en slaat beelden veilig op.
Onderhoudscontract €10 per maand Stuurt beelden direct naar telefoon, neemt direct op bij alarm en slaat beelden veilig op.
Sticker inbraakbeveiliging €4 - €6,50 Heeft een afschrikkend effect.

Naast het laten beveiligen van je woning middels camera’s zijn er ook nog andere opties. Denk daarbij aan het laten installeren van een alarmsysteem of een brandalarm. Daarbij kan verlichting van je woning ook een afschrikkende werking hebben.

Camera beveiliging buiten

Camera’s die je buiten laat installeren zijn niet beter of slechter dan de camera’s die je binnen laat installeren. Uiteraard moeten ze wel bestand zijn tegen water en stof. Een binnencamera kan sowieso goed tegen vochtige lucht en kou, maar is niet geschikt om gedurende hier voor langere tijd aan blootgesteld te worden. Daarom is het niet aangeraden om een binnencamera buiten te hangen. Vocht kan namelijk in de camera terechtkomen, waardoor je defecten en storingen zou kunnen ervaren. 

IP66 code

Een buitencamera kan dus binnen geïnstalleerd worden, maar niet andersom. Kijk zeker even naar de IP66 code wanneer je een bewakingscamera aanschaft. Deze code duidt namelijk aan hoe goed de camera tegen vocht en stof kan. Onthoud ook dat waterbestendig niet betekent dat de camera per definitie waterdicht is. Zo is een camera met een IP66 code bijvoorbeeld niet geschikt om onder water geplaatst of gebruikt te worden.

Kwaliteit camerabewaking buiten

Camera’s die je buiten installeert zijn niet beter of slechter dan de camera’s die je binnen installeert. Zo kan een beveiligingscamera bijvoorbeeld scherpen filmen dan een camera in een intercom of overige domotica systemen. Uiteraard moeten ze wel bestendig zijn tegen water en stof. 

Waterdichtheid buitencamera

Een binnencamera kan sowieso goed tegen vochtige lucht en kou, maar is niet geschikt om gedurende hier voor langere tijd aan blootgesteld te worden. Daarom is het niet aangeraden om een binnencamera buiten te hangen. Vocht kan namelijk in de camera terechtkomen, waardoor je defecten en storingen zou kunnen ervaren.

Een buitencamera kan je dus binnen installeren, maar niet andersom. Let zeker op de IP66 code wanneer je een bewakingscamera aanschaft, deze code duidt aan hoe goed de camera tegen vocht en stof kan. Onthoud ook dat waterbestendig niet betekent dat de camera per definitie waterdicht is. Zo is een camera met een IP66 code niet geschikt om onder water geplaatst of gebruikt te worden.

Camera beveiliging installatie monteur in jouw regio

Recente aanvragen voor het installeren van camerabeveiliging

vrijdag 15 september 2023

Plaatsen van camera beveiliging

Ik zou graag camera beveiliging willen hebben rond mijn huis.


Elektra en groepenkast Emmen
maandag 04 september 2023

Offerte voor camera-inspectie riool en herstelopties gresbuis

Nadat er eerder dit jaar een verstopping is geweest, heeft er een camera-inspectie plaats gevonden. Daaruit is geconstateerd dat de gresbuis op bepaalde delen is gescheurd en ook verzakt waardoor de gresbuis nu niet goed meer aansluit op de verticale PVC buis (de proppen hoopten zich op in die hoek van 90 graden). Echter, die camerabeelden zijn nooit gedeeld, dus we tasten eigenlijk in het duister... Graag ontvang ik een offerte voor een camera-inspectie waarbij de beelden gedeeld worden, zodat we zelf ook kunnen zien wat er aan de hand is. We willen ook graag van tevoren (voordat de camera-inspectie wordt uitgevoerd) een goed begrip krijgen van de herstelmogelijkheden (deelreparatie, kousrenovatie/ relining, inlaatrenovatie of gedeeltelijke vervanging) en de daaraan verwante kosten.


Installatie- en leidingwerk Utrecht
dinsdag 08 augustus 2023

Ring camera deurbel installeren

Ik heb een Ring Floodlight camera en nog twee simpele op batterij, wie kan helpel installeren in Ilpendam?


Klussen Ilpendam
zaterdag 01 juli 2023

camera's installeren met nas

Installeren van mijn camera's in mijn netwerk met mijn nas alle bekabeling en aansluitingen zijn klaar.


Elektra en groepenkast Maassluis
vrijdag 30 juni 2023

Intercom/camera met deuropener vervangen/verplaatsen

Ik zoek elektriciën voor vervanging (bedraad) intercom met deuropener, waarbij monitor moet worden verplaatst van huiskamer naar gang naast meterkast. De huidige deuropener werkt niet en poort sluit niet heel goed.


Elektra en groepenkast Almere
dinsdag 27 juni 2023

Camerabewaking

Ip camera plaatsen en aansluiten. Als het mogelijk is 2,4ghz & 5ghz. Minimaal 1980 x 1080. Opslag op sd kaart .


Elektra en groepenkast Venray

Offertes aanvragen installatie monteur

Offertes aanvragen