Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Camera

Camerabewaking

Camerabewaking

Denk je erover na om je woning te beveiligen met camera’s? Hieronder vind je verschillende camera’s met de voor- en nadelen beschreven.

Camerabeveiliging maakt de kans groter dat een inbreker wordt gepakt. Camerabeveiliging kun je overal plaatsen, houd altijd een oogje in het zeil, ook als jij er niet bent en het werkt preventief. Volgens de wet mag je om je eigen woonhuis camera's plaatsen voor de beveiliging. Je bent wel verplicht het duidelijk aan te geven, met bijvoorbeeld een bordje. Als je later de beelden wilt gebruiken als bewijs in een rechtszaak dan is dat ook nodig.

Camera's zijn vaak een onderdeel van een compleet beveiligingssysteem, maar als je alleen je huis wil beveiligen met camera’s is dat ook mogelijk.

Hieronder staat meer over de kosten en de soorten camera's.

Kosten camerabewaking

Er zijn verschillende soorten camera’s op de markt. De gemiddelde kosten per camera vind je hieronder in het tabel.

Soort camera Prijs
Dummy €25
Draadloos €150
Dome €150
Analoog €150
Infrarood €230
HD IP €250

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Welke type camera's zijn er?

  • Dummy camera: Een dummy camera is geen echte camera, maar hij is nauwelijks van echt te onderscheiden. Je plaatst ze niet om te recorden, maar om inbrekers af te schrikken. Dit is een goedkope en effectieve manier om je huis te beveiligen, totdat de inbreker echt inbreekt. Een dummy camera kan niets opnemen, waardoor je ook geen bewijs hebt.
  • Draadloze camera: Zoals de naam het zegt: een draadloze camera heeft geen bedarding nodig om te werken. Een voordeel als het om het installeren gaat, je van plan bent in de toekomst te verhuizen en er een keer stroom uitvalt, maar een nadeel als je vergeet de batterijen te vervangen. Met een paar camera’s heb je een mooi camerabeveiligingssysteem wanneer je de camera’s op je laptop of pc aansluit.
  • Dome camera: Bij dome camera’s zit de camera in een bol. Hierdoor zie je niet welke kant de camera filmt. Veel dome camera’s kunnen niet draaien tijdens het filmen. De stand van de camera kan tijdens de montage bepaald worden, zodat je de kant op filmt die je wil filmen. Ditzelfde geldt voor het inzoomen. Als je wilt dat de camera kan draaien en inzoomen zijn er wel camera’s op de markt die dit kunnen. De kosten liggen alleen wel hoger. Een dome camera is ook een goede optie als je camerabeveiliging wilt hebben, maar het niet mooi vind. Deze camera’s zijn kleiner en hebben een modern tintje.
  • Analoge camera: Een analoge camera neemt op via een tape en is dus niet verbonden met het internet. Achteraf kun je de beelden bekijken van de recorder. De beelden zijn wel minder van kwaliteit dan bij andere camera’s. Daar staat tegenover dat deze camera’s wel betrouwbaar zijn en relatief goedkoop. Deze camera wordt steeds minder gebruikt.
  • HD IP camera: Met een IP camera ben je verzekerd van zeer scherpe beelden. De netwerkcamera filmt full HD en de beelden kunnen worden opgeslagen op het internet in de cloud, in plaats van op een recorder. Op elk apparaat waar je internet op hebt, kun je de beelden bekijken. IP camera’s heb je draadloos en met bedrading.
  • Infrarood camera: Infrarood camera’s zijn vooral ontworpen om in het donker met weinig licht goed te kunnen filmen. De camera’s gaan op warmte af en worden dan ook wel warmtebeeldcamera’s genoemd. Tegenwoordig hebben veel camera’s in infrarood functie, bekijk dat dus eerst goed voordat je deze camera aanschaft.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen