Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Camera

Camerabewaking

Camerabewaking

Denk je erover na om je woning te beveiligen met camera’s? Hieronder vind je verschillende camera’s met de voor- en nadelen beschreven.

Wil je camerabewaking in huis halen? Camerabewaking maakt de kans groter dat een inbreker wordt gepakt. 

De elektriciens via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo word je niet alleen geholpen bij het installeren van camera's, maar ook bij het aanleggen van elektra in je woning en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een camerabewaking wilt laten installeren? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten camerabewaking

Er zijn verschillende soorten camera’s op de markt. De gemiddelde kosten, per camera vind je hieronder in het tabel.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort camera Prijs
Dummy €25
Draadloos €150
Dome €150
Analoog €150
Infrarood €230
HD IP €250

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Camerabewaking

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Waarom kiezen voor camerabewaking?

Camera beveiliging voor in huis kun je overal plaatsen. De camera’s houden dan altijd een oogje in het zeil, ook als jij er niet bent en dat geeft een veilig gevoel. Bovendien werken de camera's preventief, want inbrekers worden niet graag gefilmd.
Volgens de wet mag je om je eigen huis camerabewaking buiten plaatsen voor de beveiliging. Je bent wel verplicht het duidelijk aan te geven, met bijvoorbeeld een bordje. Als je later de beelden wilt gebruiken als bewijs in een rechtszaak, dan is het bewijs alleen geldig als je duidelijk hebt aangegeven dat er beveiligingscamera’s staan.

Camera’s zijn vaak een onderdeel van een compleet beveiligingssysteem, maar als je alleen je huis wil beveiligen met camera’s is dat ook mogelijk.

Hieronder staat meer over de soorten camera’s.

Welke soorten camerabewaking zijn er?

 • Dummy camera: Een dummy camera is geen echte camera, maar hij is nauwelijks van echt te onderscheiden. Je plaatst ze niet om beelden vast te leggen, maar om inbrekers af te schrikken. Dit is een voordelige en effectieve manier om je huis te beveiligen, totdat de inbreker echt inbreekt. Een dummy camera kan namelijk niets opnemen, waardoor je ook geen bewijs hebt.
 • Draadloze camera: Zoals de naam al zegt: een draadloze camera heeft geen bedrading nodig om te werken. Dat is een voordeel als het om het installeren gaat, of als je in de toekomst gaat verhuizen. Maar ook als de stroom een keer uitvalt. 
  Het grote nadeel is dat je de batterijen regelmatig moet vervangen, want dat is iets dat je snel vergeet.
 • Dome camera: Bij dome camera’s zit de camera in een bol. Hierdoor zie je niet welke kant de camera filmt. Veel dome camera’s kunnen niet draaien tijdens het filmen. De stand van de camera bepaal je bij de montage, zodat je de kant op filmt die je wil filmen. Ditzelfde geldt voor het inzoomen. 
  Als je wilt dat de camera kan draaien en inzoomen zijn er wel camera’s op de markt die dit kunnen. De kosten liggen uiteraard wel hoger. 
  Een dome camera is ook een goede optie als je camerabeveiliging wilt hebben, maar de camera’s niet mooi vindt. Dome camera’s zijn namelijk kleiner en hebben een modern uiterlijk.
 • Analoge camera: Een analoge camera neemt op met een videotape en is dus niet verbonden met het internet. Achteraf kun je de beelden bekijken van de recorder. De beelden zijn minder van kwaliteit dan bij digitale camera’s. Daar staat tegenover dat deze camera’s wel betrouwbaar zijn en relatief goedkoop. Door de vele voordelen van de digitale camera’s worden analoge camera’s steeds minder gebruikt.
 • HD IP camera: Een IP-camera is een netwerkcamera, die aangesloten is op het internet. De netwerkcamera filmt full HD en de beelden kunnen worden opgeslagen op het internet in de cloud, in plaats van op een recorder. Op elk apparaat waar je internet op hebt, kun je de beelden bekijken. Met een IP-camera ben je verzekerd van zeer scherpe beelden. IP-camera’s heb je draadloos en met bedrading.
 • Infrarood camera: Infraroodcamera’s zijn vooral ontworpen om in het donker met weinig licht goed te kunnen filmen. De camera’s gaan op warmte af en worden dan ook wel warmtebeeldcamera’s genoemd. Tegenwoordig hebben veel camera’s een infraroodfunctie, bekijk dat dus eerst goed voordat je een speciale infraroodcamera aanschaft.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente camerabewaking aanvragen

zaterdag 18 december 2021

Camera installeren

Op de hoek van de garage en de tuin wil ik graag een camera geïnstalleerd hebben. in die hoek, waar vuurdoorns en berberis groeien om te voorkomen dat de jeugd op het platte dak van de garage klimt, wordt met enige regelmaat rotzooi gedumpt: oude kranten/reclames/plat gevouwen dozen, en zelfs tegels van 60x60cm samen met palissade tegels. zie bijgevoegde foto. de openbare ruimte bestaat uit drie parkeerplaatsen. Graag gespecificeerde offerte en tijdsbestek waarbinnen u de klus eventueel zou kunnen uitvoeren. Verder graag informatie welke camera's u heeft, de kleur ervan en de prijs. Op dit moment weet ik niet of u gehinderd gaat worden door de nieuwe coronamaatregelen.


Elektra en groepenkast Zwolle
vrijdag 17 december 2021

Deurbel met camera en deuropener monteren

Zoek een vakman om een deurbel met camera en elektrisch deuropener te monteren. Zie foto van product


Elektra en groepenkast Amstelveen
zaterdag 04 december 2021

Beveiligingcamera plaatsen/ installeren

2 buiten camera's van Google Nekst, plaatsen en eventueel installeren


Elektra en groepenkast Emmen
woensdag 10 november 2021

Beveiliging huis en rondom huis

1. Camera en verlichting achter (motion detector). 2. Camera en verlichting voor (motion detector) 3. Camera’s smart maken wat zijn de mogelijkheden 4. Plaatsen van rolluiken ramen op de achtergevel/voorgevel. Liefst ook bij dakkapel als dat mogelijk is. 5. Algemeen Controle en upgrade hang en sluit werk. 6. Controle ramen voorkant huis op kwaliteit beveiliging. 7 alarminstallatie met afschrikmiddel maken voorkant. Bijv. sirene. 8. Camera is misschien overdreven aan de gevel. Graag advies. 9 Afschrikmiddel voor kat die vaak langskomt om leefgebied af te bakenen. 10. Goede verlichting algemeen. 11. algemene vraag rondom beveiliging brandgangen met branddeur inbraak preventie. Waar moet ik zijn?


Elektra en groepenkast Almere
woensdag 10 november 2021

Klussen achtertuin en voortuin

1. Tuin deur vervangen met een nieuwe onderhoudsvrije WPC tuindeur (voorkeur deur in stijl van de binnen muur geel en buiten muur beton (zie plaatjes). 2. Beveiliging op orde inclusief verlichting en camera naar de achtertuin. 3. Bestaande tuinhuis vervangen met nieuwe waarin plaats is voor fietsen, tuinmeubels en tuingereedschap veilig in een kast op slot. 4. Achtertuin opnieuw aanleggen (onderhoudsvrij en inkijk beperken met planten). Bijv. Coniferen, leibomen en of klimplanten met gaas/klimrek (jasmijn klimplant, hydera en/of klimhortensia bij tuin muren). Ontwerp nog maken maar combinatie van kasseien (gladde bovenkant goed om te lopen) en cortensstaal gebogen voor planten bakken. Tuin met veel bloemen, vruchten, misschien/optioneel een permanente middel grote kerstboom/spar met verlichting voor met feestdagen, veel privacy en onderhoudsvrij. 5. Aanleg mooie tuinverlichting vloer en muur. 6. Verbeteren plek voor tuinslang en algemene electra in de tuin. Eventueel met Green Egg plek. Voorbeeld voor tuin ABN AMRO/Circl tuin zuidas. 7. Voortuin in dezelfde stijl als achtertuin. Verlichting op orde. 8. Beveiliging op orde. 9. Laadpaal voor electrische auto aanbrengen. 10. Corentensstaal bakken en casseien met gladde bovenkant en italiaanse cypres en witte enorm grote hortensias. Zie ABN AMRO tuin.


Klussen Almere
donderdag 04 november 2021

Camera's ophangen en installeren

Ik zoek iemand die 2 camera's avidsen comfort ophangen en installeren op de WIFI.


Klussen Rijen
maandag 01 november 2021

Ring Floodlight camera ophangen (geen bestaande bedrading of camera aanwezig)

Ik heb een Ring Floodlight Camera aangeschaft maar kom er achter dat deze met losse draden en kroonsteentjes wordt geleverd. Ik heb geen idee hoe je dat moet aansluiten. Tevens hebben we niet eerder een camera gehad en hebben we geen bestaande bedrading ergens hangen om de camera mee te verbinden. Ik ben benieuwd wat het zou kosten en of het mogelijk is om een nieuwe draad te trekken naar een locatie in de buurt van de oprit plus de montage van de camera. Het instellen doen we zelf, het gaat echt om het ophangen en de stroomvoorziening.


Klussen Gasselternijveen
vrijdag 29 oktober 2021

Alarm installatie instaleren

Ik wil mijn in mijn huis een alarm installatie laten aanbrengen. Heb het al in huis. Het is voor binnen en buiten camera's. In totaal 4 camera's.


Klussen Almere
woensdag 25 augustus 2021

Voordeur sloten en camera beveiliging

Per direct sloten bevestigen met camera beveiliging etc ook automatische hekken en sloten voordeur en achterdeur sloten!


Elektra en groepenkast Assendelft
donderdag 12 augustus 2021

Meterkast verplaatsen

Ik wil mijn meterkast naar de garage laten verplaatsen. Er is al door Stedin een schouw uitgevoerd en aangegeven dat er nieuwe mantelbuizen geplaatst moeten worden. Op de nieuwe locatie van de meterkast moeten dus in de vloer en in de fundering gaten geboord worden en ongeveer 3 meter nieuwe mantelbuizen aangelegd worden. Hiernaast moet de groepenkast ook vervangen worden. Indien mogelijk, ben ik ook geïnteresseerd in het plaatsen van een airco, warmtepomp, beveiligingscamera's, zonnepanelen en/of een laadpaal. Ik zie graag uw reactie tegemoet.


Elektra en groepenkast Delft
dinsdag 03 augustus 2021

beveiligingscamera buiten laten plaatsen

Ik heb een beveligingscamera voor buiten in mijn bezit. Deze moet geplaatst worden aan de voorkant van het huis. Het gaat om het vastzetten van de camera en de schroeven moeten in de buitenmuur worden geboord. Daarnaast moet er een kabel door de muur heen voor stroom. De camera is al geïnstalleerd en aangesloten op de bijbehorende app. De hoogte van de camera is op 1 hoog, wij hebben zelf geen ladder hiervoor. Er is genoeg ruimte (een voortuin) om de ladder te plaatsen.


Elektra en groepenkast Culemborg
maandag 29 maart 2021

Gemetselde kolommen met bedienbare poot en 100 meter hekwerk

Poort met doorrijbreedte van 400 cm met daarnaast looppoort. Liefst met kolommen en mogelijkheid tot plaatsen lantaarns. Huisnummer op kolom en brievenbus in andere kolom. Elektrisch bediend met radio bediening. Voordeur is ongeveer 25 meter van poort. Graag met intercom plus camera. Hoogte van poort ongeveer 2 meter. En indien mogelijk hek langs voorkant perceel vervangen in zelfde stijl als poort. Totale lengte van hek ongeveer 80 tot 100 meter. Graag overleggen waar in prijs geoptimaliseerd kan worden. Wij willen het liefst geen houten hekwek. Mijn ideaalbeeld is als volgt (afhankelijk van kostenplaatje) Graag gemetselde kolommen met een metaal bedienbaar hek. Het hek wat verder doorgetrokken moet worden qua materiaal graag in overleg. We zouden het fijn vinden als iemand langs komt en op basis hiervan advies uitbrengt.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Ooltgensplaat
maandag 01 februari 2021

Bewakingscamera's monteren

Ik zoek een elektricien of andere vakman/-vrouw voor bevestiging van 2 bewakingscamera's rond onze woning. Wij hebben het product al in bezit. Het gaat louter om montage. In principe een kleine klus van geschat 1-1,5 uur.


Elektra en groepenkast Heiloo
zaterdag 30 januari 2021

Camera plaatsen

Ik wil camera plaatsen in de voor en achtertuin.


Klussen Doetinchem
zondag 10 januari 2021

Inspectie vloerbalken zonder de vloer open te halen

Ik zoek een vakman die kan helpen bij de inspectie van de vloerbalken in de woonkamer. Dit is een uitdaging omdat deze niet via de kruipruimte kunnen worden bereikt. De kruipruimte is hier namelijk niet diep genoeg voor. Er zal dus met een camera of wagentje moeten worden gewerkt.


Renovatie Utrecht
dinsdag 29 december 2020

Buitencamera installeren en monteren via app mobiele telefoon

Ik wil de Tiger camera IP buiten ES-CAM5B door een installateur uit de buurt laten ophangen, zodat de camera mijn achtertuin en de schuttings-randen zowel links als rechts opneemt. De camara installeren binnen 7 meter van een stopcontact, gat in de muur boren, camera bevestigen en installeren op de mobiele telefoon en PC, PC staat vlakbij. Wifi booster is vlakbij bereikbaar (binnen).


Elektra en groepenkast Roermond
donderdag 17 december 2020

Luxe intercom met camera installeren

Ik zoek iemand die een intercom kan installeren incl. elektrisch slot op voordeur van appartement. De losse bedrading ligt er al.


Elektra en groepenkast Hardenberg
zaterdag 28 november 2020

Complete huis installatie

Begaande grond: * • 1 x Voorzien van nieuwe groepenkast 3-fase (klant moet fase aanpassen). * • 1 x Keuken installatie t.b.v. keuken tekening(aangeleverd door klanT).. * • 2 x utp aansluiting t.b.v. t.v. installatie. * • Stopcontacten met randaarde op plaatsen boven aanrechtblad (4x). * • 8 x stopcontact met randaarde achter tv meubel (2 x ). * • 1 x voordeur verlichting met schakelaar. * • 1 x lichtpunt t.b.v.keuken . * • 2 x lichtpunt t.b.v.woonkamer . * • 1 x lichtpunt t.b.v.toilet. * • 2 x lichtpunt t.b.v. gang. * • 2 x schakelaar aanbrengen t.b.v. gang/overloop verlichting. * • Diverse stopcontacten aanbrengen in gang (4x). * • Op diverse plaatsen stopcontacten met randaarde plaatsen in woonkamer (10X). * • Diverse schakelaars plaatsen t.b.v. verlichting. * • 1 x verlichting t.b.v. kelder. * • 1 x stopcontact met randaarde plaatsen t.b.v. vloerverwarming. * • 1 x camera systeem in orde brengen(bestaande camera). * • 25 mtr 5 x 2,5 mm2 buiten kabel aanbrengen t.b.v. krachtgroep. * • 4 x ledige leiding aanbrengen voor toekomst. Boven verdieping: * • 1 x overloop verlichting met hotel schakelaar. * • 1 x wasmachine aansluiting aanbrengen (aparte groep). * • 1 x droger aansluiting aanbrengen (aparte groep). * • 1 x vloerverwarming stopcontact aanbrengen. * • 1 x schakelaar met verlichting aanbrengen in washok. * • 1 x elektrische vloerverwarming aanbrengen in badkamer met display. * • Badkamer geheel aarden volgens de normen. * • 4 x led-spots aanbrengen in badkamer. * • 1 x afzuiging aanbrengen in badkamer. * • 1 x afzuiging schakelaar met moment impuls. * • 1 x verlichting boven spiegel. * • 1 x stopcontact t.b.v. phone/scheer apparaat. * • Slk 1.voorzien van 5 x stopcontact met randaarde op diverse punten. * • 1 x lichtpunt. * • 1 x schakelaar t.b.v. lichtpunt. * • 1 x utp aansluiting t.b.v. televisie. * • Slk 2.voorzien van 5 stopcontact met randaarde op diverse punten. * • 1 x lichtpunt. * • 1 x schakelaar t.b.v .li


Elektra en groepenkast Eindhoven
donderdag 05 november 2020

Renovatie portiek/entree appartementencomplex

Renovatie portiek/entree appartementencomplex : de gehele entree (liggen nu tegels) moet vernieuwd worden. Dit houdt in dat ook de toegangsdeur vervangen moet worden door een elektrische schuifdeur, intercominstallatie met camera en nieuwe postbussen.


Verbouwing Duivendrecht
zaterdag 24 oktober 2020

Bewakingscamera's plaatsen

We willen graag 2 buiten camera's laten monteren en instellen.


Elektra en groepenkast Etten-Leur
vrijdag 23 oktober 2020

Intercomsysteem van ons VVE pand is aan vervanging toe

Het intercomsysteem van ons pand (4 appartementen) aan de Bellamystraat in Amsterdam is aan vervanging toe. Graag willen wij vanuit de VVE dit systeem laten vervangen. Het liefst ook met een camerafunctie als dat kan.


Elektra en groepenkast Amsterdam
woensdag 07 oktober 2020

Balkenlaag in kruipruimte met camera inspecteren

Het gaat om de balkenlaag ,circa 50 m2 kelderoppervlak,


Vochtproblemen Amsterdam
dinsdag 28 juli 2020

Trappenhuis renoveren in vve complex

Ik ben een van de eigenaren van een pand in Rotterdam. Wij zijn opzoek naar een aannemer die het gehele trappenhuis kan renoveren. Dit zal gedaan moeten worden tegen een scherpe prijs maar wel met de juiste kwaliteit. Uit te voeren werkzaamheden zijn onder andere: - Adequate verlichting in het gehele trappenhuis; - gaten in plafonds repareren, rachelen, gipsplaat plaatsen, vervangen, stucen en/of verven; - bestaande deur renoveren (nieuwe plaat plaatsen aan de achterkant voor versteviging, nieuwe scharnieren plaatsen, softclose deurdemper); - 1 intercom met camera plaatsen (voor vier appartementen en indien een redelijke prijs met smartphone functie); - Lopers verwijderen van het trappenhuis en vervangen met pvc krasbestendig + trapneus antislip; - treden begane grond tot en met tweede verdieping verbreden en waar ingezakt opvullen; - hal tweede verdieping nieuwe plaat plaatsen; - Leidingen isoleren voor warmte en geur; - kruipruimte isoleren voor de geur; - infrezen kabels; - stuc werkzaamheden en schilder werkzaamheden in het gehele trappenhuis. Foto's van de huidige staat kunnen gedeeld worden en een bezichtiging kan ook op korte termijn worden ingepland. Wij horen graag of u hiervoor interesse heeft en op wat voor termijn u eventueel zou kunnen starten met de werkzaamheden.


Verbouwing Rotterdam
woensdag 15 juli 2020

Spouwmuurvervuiling verwijderen

Voordat ik een spouwmuur kan laten isoleren moet de vervuiling in de spouwmuur verwijderd worden. Dit gaat waarschijnlijk om 1 gevel, het betreft de zijgevel van een 2-onder-1 kap woning. Ik zoek een bedrijf wat dmv van een gat boren in de voeg met een cameraatje kan kijken waar er restpuin/afval ligt en dit verwijderen door op die plaatsen enkele stenen tijdelijk los te nemen.


Klussen Zelhem
maandag 13 juli 2020

Camera inspectie kruipruimte in verband met vochtproblemen

Ik zoek een vochtexpert die kan constateren waar de vochtproblemen onder mijn woning vandaan komt. Betreft een huis met bouwjaar +/- 1890. Ik vermoed een vochtprobleem onder de houten vloer op circa 2 meter van luik voor kruipruimte. De inspectie mag met een camera uitgevoerd worden.


Vochtproblemen Haarlem
dinsdag 07 juli 2020

video deurbel installeren

Wij kopen een Arlo deurbel met camera. Moet geinstalleerd. We zoeken iemand die daar ervaring mee heeft.


Elektra en groepenkast Amsterdam
zondag 05 juli 2020

Nieuwe groepenkast

We willen graag de groepenkast (4 groepen en een aardlekschakelaar) vervangen. Hierbij willen we ook graag dat de wifiversterker op de 2e etage op dezelfde groep zit als het stopcontact bij de modem in de woonkamer. Op de foto is onze meterkast te zien. De aparte groep bovenin is voor onze vaatwasser, kookplaat en ik dacht koelkast. De aparte stekker met snoer rechts is voor onze buitencamera. We horen graag welke totale kosten we hiervoor kunnen verwachten. Graag communiceren via email en niet telefonisch.


Elektra en groepenkast Zoetermeer
vrijdag 03 juli 2020

Camera inspectie kruipruimte

Ik vermoed vochtproblemen onder houten vloer van huis in Leidsebuurt (bouw circa 1890). Via kruipruimte is die plek niet te benaderen, camera-inspectie waarschijnlijk wel.


Vochtproblemen Haarlem
vrijdag 22 mei 2020

Alarm van Tiger aansluiten

Ik heb een alarm systeem van Tiger aangeschaft bij jullie met camera en alarm maar krijg het met geen mogelijkheid aan de praat. Heb anderen gevraagd dit te doen maar ook die komen ondanks het filmpje online er niet uit. Wil graag weten wat het kost om iemand te laten komen om dit voor mij te regelen.


Klussen Lelystad
zondag 10 mei 2020

Verbouwing tandartspraktijk

Ik ben in gesprek met een makelaar om een pand van 129 vierkante meter te huren. Op dit moment is het casco. Het gaat om de volgende werkzaamheden. -Afdekvloer: 10-11 cm beton -Plaatsen van metalstudwanden met deuren -Elektra, datanetwerk, telefoon etc, krachtstroomaansluiting, uitbreiden meterkast, noodverlichting. -Leggen van een pvcvloer -Monteren van een pantry en diverse 4 kastjes met wasbak -2toiletten met wasbak -Alarm, camerabeveiliging -Stuc en verven


Verbouwing Amsterdam
Offertes aanvragen