Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Camera beveiliging installatie monteur

Camera beveiliging installatie monteur

Om een installateur te vinden en meer informatie te verkrijgen over de kosten, zit je hier goed. Wij helpen je om een installateur te vinden in je regio en geven je een overzicht van alle kosten die hierbij komen kijken.

Camera installatie monteur in jouw buurt

Camera beveiliging inclusief installatie: kosten

Camera beveiliging installatie monteur

Uiteraard kunnen de prijzen van camera beveiliging variëren. De prijs is namelijk afhankelijk van welke soort camerabeveiliging je graag wilt laten installeren. Zo kost camerabeveiliging in huis tussen de €50 en €300, terwijl camerabeveiliging voor buiten tot €500 kan oplopen. 

Daarnaast kost een analoge camerabeveiliging set ook minder dan een set met HD-kwaliteit. De prijs van een set met HD-kwaliteit kan oplopen tot €2.250.

Wat kost camerabeveiliging?

Type camerabewaking Gemiddelde prijs
Dummy camera €10 - €40
Draadloze camera €150 - €400
Dome camera €150 - €400
Ànaloge camera €200 - €450
IP camera €250 - €550

De prijzen in de bovenstaande tabel zijn inclusief BTW.

Dankzij het installeren van camerabeveiliging, kun je zowel overdag als ‘s nachts zien wat er zich afspeelt rond en in je huis. Of je nu kiest voor camerabeveiliging buiten of camera beveiliging in huis, denk eerst even na over welke soort camera het beste bij jouw wensen past. Elke camera is namelijk anders. Zo bestaat er draadloze camera beveiliging, maar ook bedraad. Hieronder een kort overzicht van de verschillende soorten:

Dummy camera

Dit is geen echte camera maar het lijkt er wel erg op. Ze werken preventief door de inbrekers af te schrikken.

Draadloze camera

Je kunt er ook voor kiezen om je camera beveiliging draadloos te installeren. Hiervoor moeten dus geen draden getrokken worden, waardoor je het aantal beveiligingscamera’s eenvoudig kunt uitbreiden. Het voordeel aan deze camera’s is dat ze niet uitvallen bij een stroomstoring, aangezien ze op batterijen werken. Uiteraard moeten die batterijen regelmatig vervangen worden.

Dome camera

De dome camera is een camera die in een bol zit. Hierdoor kan je niet zien welke kant de camera aan het filmen. Deze camera is compacter en valt het minst op.

Analoge camera

Het beeld van deze camera is minder scherp dan het beeld van een IP camera. Deze camera moet op een recorder aangesloten worden, zodat je de informatie later kan bekijken. 

IP camera

De IP camera is een netwerkcamera die beelden kan filmen in HD. De beelden worden opgeslagen op het internet. De camera beveiliging set is draadloos en bedraad verkrijgbaar.

Infraroodcamera

Infraroodcamera’s is een heel goede keuze als camerabeveiliging buiten. Ze zorgen er namelijk voor dat je zelfs een goed beeld hebt wanneer het buiten donker is.

Camera beveiliging installatie monteur in jouw regio

Prijsopbouw camerabewaking

Prijsopbouw camerabeveiliging

Je kan ervoor kiezen om je bewakingscamera’s zelf te plaatsen, maar je werkt best samen met een erkende vakman om je camerabeveiliging te laten installeren. Zo ben je er zeker van dat het allemaal goed aangesloten is. Het laten plaatsen van deze camerabewaking ligt tussen de €150 en €200.

Camerabeveiliging extra opties

Extra optie Meerprijs Voordelen
Nachtzichtcamera €50 - €200 Ook 's nachts goed beeld
Bestuurbare camera €100 - €300 Op afstand te besturen.
Video beveiligingsdienst €4 per maand Stuurt beelden direct naar telefoon, neemt direct op bij alarm en slaat beelden veilig op.
Onderhoudscontract €10 per maand Stuurt beelden direct naar telefoon, neemt direct op bij alarm en slaat beelden veilig op.
Sticker inbraakbeveiliging €4 - €6,50 Heeft een afschrikkend effect.

Naast het laten beveiligen van je woning middels camera’s zijn er ook nog andere opties. Denk daarbij aan het laten installeren van een alarmsysteem of een brandalarm. Daarbij kan verlichting van je woning ook een afschrikkende werking hebben.

Camera beveiliging buiten

Camera’s die je buiten laat installeren zijn niet beter of slechter dan de camera’s die je binnen laat installeren. Uiteraard moeten ze wel bestand zijn tegen water en stof. Een binnencamera kan sowieso goed tegen vochtige lucht en kou, maar is niet geschikt om gedurende hier voor langere tijd aan blootgesteld te worden. Daarom is het niet aangeraden om een binnencamera buiten te hangen. Vocht kan namelijk in de camera terechtkomen, waardoor je defecten en storingen zou kunnen ervaren. 

IP66 code

Een buitencamera kan dus binnen geïnstalleerd worden, maar niet andersom. Kijk zeker even naar de IP66 code wanneer je een bewakingscamera aanschaft. Deze code duidt namelijk aan hoe goed de camera tegen vocht en stof kan. Onthoud ook dat waterbestendig niet betekent dat de camera per definitie waterdicht is. Zo is een camera met een IP66 code bijvoorbeeld niet geschikt om onder water geplaatst of gebruikt te worden.

Kwaliteit camerabewaking buiten

Camera’s die je buiten installeert zijn niet beter of slechter dan de camera’s die je binnen installeert. Zo kan een beveiligingscamera bijvoorbeeld scherpen filmen dan een camera in een intercom of overige domotica systemen. Uiteraard moeten ze wel bestendig zijn tegen water en stof. 

Waterdichtheid buitencamera

Een binnencamera kan sowieso goed tegen vochtige lucht en kou, maar is niet geschikt om gedurende hier voor langere tijd aan blootgesteld te worden. Daarom is het niet aangeraden om een binnencamera buiten te hangen. Vocht kan namelijk in de camera terechtkomen, waardoor je defecten en storingen zou kunnen ervaren.

Een buitencamera kan je dus binnen installeren, maar niet andersom. Let zeker op de IP66 code wanneer je een bewakingscamera aanschaft, deze code duidt aan hoe goed de camera tegen vocht en stof kan. Onthoud ook dat waterbestendig niet betekent dat de camera per definitie waterdicht is. Zo is een camera met een IP66 code niet geschikt om onder water geplaatst of gebruikt te worden.

Camera beveiliging installatie monteur in jouw regio

Recente aanvragen voor het installeren van camerabeveiliging

vrijdag 17 juni 2022

2 camera's voor buitenhuis incl. installatie

inclusief installeren


Elektra en groepenkast Heerhugowaard
woensdag 08 juni 2022

Doucheafvoer met camera inspecteren

Als er drie douchen na elkaar krijgt de beneden buurvrouw helaas lekkage. Wij zijn op zoek naar een loodgieter met een camera om de afvoer van de douche te inspecteren zodat we weten of het probleem van ons komt?


Vochtproblemen Amsterdam
dinsdag 26 april 2022

Video intercom met camera installeren

Intercomsysteem installeren. Ik wil graag dat een professional een standaard intercom met camera voor mijn studio installeert. De studio bevindt zich in een complex kantoorgebouw.


Elektra en groepenkast Amsterdam
donderdag 07 april 2022

Beveiligings camera’s installeren

Wij zoeken een vakman die in en om onze flat 21 camera's kan installeren.


Elektra en groepenkast Schiedam
dinsdag 29 maart 2022

Ring deurbelcamera installeren

Ik zoek een elektricien die een ringcameradeurbel kan installeren.


Elektra en groepenkast Bergen op Zoom
vrijdag 17 december 2021

Deurbel met camera en deuropener monteren

Zoek een vakman om een deurbel met camera en elektrisch deuropener te monteren. Zie foto van product


Elektra en groepenkast Amstelveen

Offertes aanvragen installatie monteur

Offertes aanvragen