Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dakgoot Vastmaken

Dakgoot vervangen

Dakgoot vervangen

Heeft je dakgoot zijn beste tijd gehad en is het toe aan vervanging? Hieronder lees je meer over de mogelijkheden en de gemiddelde kosten.

De dakgoot lekt, wat nu? Het is dringend aan te raden om je dakgoot te laten vervangen. Het lekkende water kan namelijk schade veroorzaken aan de houten ombouw. 

De dakgootspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je graag bij het vervangen van je dakgoot, maar ook van de boeiboorden of de regenpijp wanneer dat nodig is. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de dakgootspecialisten zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de dakgoot wil vervangen? Wil je graag dat een dakgootspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Dakgoot vervangen kosten

De prijs voor het vervangen van de dakgoot berekent de vakman vaak per meter. Ook speelt het materiaalsoort mee in de uiteindelijke prijs. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de dakgootspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

De werkzaamheden De prijs van de werkzaamheden, incl. materiaal, arbeidsloon en btw
Een kunststof dakgoot zelf verwijderen en een nieuwe laten plaatsen €600 - €900
Een oude zinken dakgoot laten verwijderen en een nieuwe laten plaatsen €800 - €1.300

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Dakgoot Zink

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wanneer dakgoot vervangen?

Als de dakgoot niet meer kan worden gerepareerd, moet die worden vervangen. Als deze verouderd is, raden we je sowieso aan om de afvoer te vervangen. Verouderd betekent minstens 40 jaar. Een dakgoot van zink of kunststof gaan bieden vrij lang mee, maar op den duur gaan ze slijten en moeten ze worden vervangen.
Ook als er grote scheuren in de dakgoot zitten, of de goot lekt veel water, raden wij je aan deze te vervangen.

Naast het vervangen van de dakgoten zal het waarschijnlijk ook nodig zijn om de boeidelen te vervangen, de betimmering van de dakgoten. Deze gaan namelijk minder lang mee dan de dakgoot. Bovendien is het voordeliger om het samen te laten uitvoeren: het vervangen van de dakgoten en van de boeiboorden.
Dit is een proces dat alleen door experts kan worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld door erkende dakgootspecialisten bij jou in de buurt.

Wanneer moeten de dakgoten vervangen worden? 

Hoe weet je nou wanneer de dakgoten toe zijn aan vervanging? Daarvoor kan je op de volgende gebreken letten: 

 • Zie je scheurtjes of barsten? 
 • Zijn er opengescheurde naden? 
 • Is het materiaal van de dakgoten uitgedroogd? 
 • Zijn je dakgoten vervuild?

Prijsopbouw van een dakgoot plaatsen

De uiteindelijke prijs van nieuwe dakgoten hangt af van een aantal keuzes: 

 • Extra opties of niet?  Wanneer je de dakgoot laat vervangen kan je de nieuwe goot zonder tussenstuk laten afwateren in je regenpijp. Het nadeel is dan dat wanneer er bladeren in je dakgoot belanden, dit in de regenpijp zakt en deze verstopt raakt. Een bladkorf bovenaan de regenpijp kan dit voorkomen. Belangrijk is dan wel dat je af en toe de bladeren weghaalt. Kies je voor een bladkorf? Dan komen er extra kosten bij.
 • Luxe of normaal?  Wil je kunststof, zink of koper voor je dakgoot? Koper geeft een luxe uitstraling, maar de prijs is ook een stuk hoger. Ook de prijs voor luxe bevestigingsmateriaal zal de prijs doen stijgen. Dit is dus afhankelijk van je eigen wensen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Besparingstips

 • Verwijder en voer de oude dakgoot zelf af. De vakman hoeft dit dan niet te doen en dat scheelt in de kosten;
 • Het kan zo zijn dat je buren ook een dakgoot hebben die toe is aan vervanging. Door de klus samen met de buren te doen, brengt de vakman lagere voorrij- en apparatuurskosten in rekening.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een dakgoot vervangen

woensdag 20 oktober 2021

Dakgoten vervangen

Dakgoot voorzijde eengezinswoning lekt, en het houtwerk is verrot. Geen idee wat er precies aan moet gebeuren om het te herstellen. Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakgoot en regenpijp Heemskerk
dinsdag 19 oktober 2021

Dakgoot plaatsen op tuinhuis (3m)

Heb een houten tuinhuisje van plm. 3 meter lang en 2,5 meter hoog met dak met schuin aflopende dakpannen. Als het regent loopt het water van de dakpannen bij de buren op hun tuinhek, dus wil daar heel eenvoudig dakgootje hebben die het regenwater opvangt. En eventueel het tuinhuisje zelf opnieuw beitsen of zo.


Klussen Uithoorn
maandag 18 oktober 2021

Grote schuur bouwen, twee verdiepingen (90m2)

Wij willen graag een schuur laten bouwen zoals op bijgevoegde foto. We twijfelen alleen nog of we volledig hout willen, of gemetseld tot de dakgoot en de punt van hout. Nu hebben we de kosten van helemaal hout al in kaart, maar nog niet van grotendeels steen. De binnenzijde mag dan casco opgeleverd, maar wel zoldervloer erin. Graag uw informatie hierover. De schuur moet 15 meter lang en 6 meter breed worden waarvan 1 meter oversteek is. De zolder gaat wel over de hele 6 meter. De steunen ook graag gemetseld.


Verbouwing Valthermond
zaterdag 16 oktober 2021

Verlengen koperdraad tbv bliksemafleider

Ik wil uw expertise vragen bij het volgende. Ik heb mijn huis geïsoleerd en er is een nieuwe dakgoot opgehangen. Hierdoor is de huidige koperdraad van de bliksemafleider te kort. Dit is het geval aan twee zijden van het huis en de afstand die te kort is zal ongeveer een meter bedragen, dat is ruim gemeten. Is het mogelijk dmv een koppeling deze koperdraad te verlengen? Graag zou ik van u een prijsopgave ontvangen en een datum waarop dit gemaakt kan worden. Indien u telefonisch met mij wilt overleggen kan dat via mijn telefoon nummer


Elektra en groepenkast Maren Kessel
vrijdag 15 oktober 2021

Kapotte naad van de dakgoot repareren.

Ik heb een zinken balkon, Op verschillende plekken in de naad van de dakgoot is ie een klein beetje stuk. De totale lengte is 6 meter. Wil graag dat het gerepareerd wordt. Het zijn 3 plekken van ongeveer 1cm. Er is ook nog een klein stukje kapot tegen de muur aan. Ik wil ook graag dat dit gerepareerd word.


Dakgoot en regenpijp Rotterdam
donderdag 14 oktober 2021

Buitenschilderwerk aan dakgoten 14m

Dakgoten voor - en achter. 6 a 7 meter dakgoot dus 14m max schilderen. Ben je eigenaar van de woning?: ja


Behang- en schilderwerk Amstelveen
woensdag 13 oktober 2021

Vervanging golfplaten dak

Op mijn houten schuur liggen asbest golfplaten die vervangen moeten worden. Het dak lekt ook bij zware regenval. Het dak is 2 bij 3 meter. Graag inspectie van de dakgoot van de schuur en zo nodig vervangen. Aan mijn woning lekt de dakgoot bij de lasnaad. Dus waar twee goten aan elkaar zitten. Het gaat om 2 plekken. Graag reparatie daarvan.


Dakdekken en dakreparaties Rotterdam
dinsdag 12 oktober 2021

Boeidelen en dakgoot vervangen

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn dakgoot en boeidelen kan vervangen. Het gaat om 36m voor de dakgoot (uitslag ca. 55cm) en 24m voor de boeidelen en (8m kilgoot uitslag 70cm 1mm dik)


Dakgoot en regenpijp Ede
dinsdag 12 oktober 2021

Schilderen dakgoot voor en achter

Ik zoek een schilder die onze dakgoten voor en achter wil schilderen.


Behang- en schilderwerk Egmond-Binnen
Offertes aanvragen