Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Casius Gevelspecialist

Gevelspecialist

Gevelspecialist

Heb je last van vochtproblemen en is je gevel aan een renovatie toe? Of wil je je gevel bekleden met crepi of hout? Casius brengt je in contact met Erkende Gevelspecialisten in jouw regio.

De gevelspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo helpen ze je graag bij een gehele gevelrenovatie, gevel reiniging, gevelisolatie, maar ook bij je gevel injecteren tegen vochtproblemen. Heb je last van doorslaand vocht? Dan kunnen onze vakmannen de gevel impregneren. Indien je jouw huidige gevel een mooiere uitstraling wilt geven door middel van nieuwe gevelbekleding zoals hout of steenstrips, dan ben je bij Casius ook op het juiste adres.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten gevelwerkzaamheden

In het onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten voor verschillende gevelwerkzaamheden.  

Type gevelwerkzaamheden Gemiddelde prijs per 10m2
Voegen en impregneren € 250
Voegen en renovatie schoorsteen € 300
Reinigen, renoveren en impregneren € 350
Herstellen oorspronkelijke voegen en reinigen € 450

Houd er wel rekening mee dat dit een gemiddelde indicatie is en dat dit per situatie kan verschillen.
Wil je zeker weten wat het zal kosten voor jouw situatie? Vraag dan tot 3 gratis en vrijblijvende offertes aan bij erkende vakmannen bij jouw in de buurt. 

Soorten gevelwerkzaamheden

Wil jij je gevel aanpakken? Er zijn verschillende mogelijkheden:

Gevelrenovatie

Gevels gaan gebreken vertonen door weersomstandigheden en ouderdom. Scheuren in de voegen of gevelstenen kunnen ontstaan en stenen kunnen los gaan zitten. Om vochtoverlast en andere problemen te voorkomen is het belangrijk om een gevelrenovatie uit te voeren.

Sommige mensen denken dat scheuren en barsten in het voegwerk niet zo erg is, maar dat is niet waar. Het voegwerk zit er met een reden: het beschermt het metselwerk en de gevel tegen vocht en andere weersinvloeden.
En je vindt het misschien ook belangrijk dat je gevel er mooi uitziet.  

Gevel bekleden

Je gevelbekleden kan nodig zijn als je gevelbekleding toe is aan vernieuwing. Ook kan dit na het isoleren van je gevel. Materialen waarmee je je gevel kunt bekleden zijn bijvoorbeeld: hout, sierpleisterwerk, steenstrips of bakstenen.

Gevel reiniging

Misschien is bekleden niet nodig, maar reinigen wel. Reinigen kan onnodig lijken, maar al het vuil en mos dat aan de gevel vast gaat zitten over de jaren heen, tast de gevel aan. Afhankelijk van het soort aanslag en je gevelbekleding, kan het allerlei schade aanrichten.
Een vuile gevel kan bijvoorbeeld vocht vasthouden, waarin organismen groeien en zuur afgeven dat op hun beurt het steen aantast.

Gevel injecteren of gevel impregneren?

Heb je last van optrekkend vocht in je gevels? Dan kan je gevel injecteren een mogelijkheid zijn. Dit kan zowel voor je binnen muur, als voor je buitenmuur.
Heb je last van doorslaand vocht? Dan kan je de muur impregneren. Impregneren kun je gelijk combineren met gevelreiniging. Impregneren werkt namelijk het best als de gevel schoon is.

Gevel isoleren

Een andere mogelijkheid is om je gevel te isoleren. Wist je dat je door je gevel te isoleren je veel kan besparen op je energierekening? Afhankelijk van welk soort isolatie je kiest, bespaar je meer of minder. Voor de isolatie kan je denken aan:
spouwmuurisolatie, je gevel van buiten isoleren, of je gevel van binnenuit isoleren.

Wil je meer weten over een van deze onderwerpen? Kijk dan vooral in het menu naar het onderwerp waar jij meer over wilt weten. 

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Gevelspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Meer weten? Klik hier.

Recente opdrachten

donderdag 10 juni 2021

50m2 voegen van een uitbouw buiten gevel

Ik wil graag gevel van onze uitbouw laten voegen . 3500 stenen zijn gemetseld!


Gevel- en metselwerk Diemen
maandag 07 juni 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen op tuinhuisje

We willen graag een tuinhuis nieuwbouw mee bekleden composiet of pvc daar zijn we nog niet uit, misschien kunt u advies daar in geven.


Gevel- en metselwerk Kruiningen
maandag 07 juni 2021

Balkon dichtmaken

We willen het balkon laten verwijderen. Daarna willen we een buitenmuur bouwen die het balkon afsluit. De muur moet identiek zijn aan de buitenkant van het huis (standaard bakstenen muur). In de nieuwe muur willen we graag een raam voorzien van dubbel glas. De wandmaat moet 280 cm x 187 cm zijn.


Gevel- en metselwerk Elp
Offertes aanvragen