Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Casius Gevelspecialist

Gevelspecialist gezocht? Prijzen en beste vakmannen

Zoek je een gevelspecialist? Hierbij een overzicht van alle prijzen en kom in contact met Casius brengt je in contact met Erkende Gevelspecialisten in jouw regio.

Offerte gevelspecialist in jouw buurt aanvragen

Kosten gevelspecialist

In het onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten voor verschillende gevelwerkzaamheden.  

Houd er wel rekening mee dat dit een gemiddelde indicatie is en dat dit per situatie kan verschillen. De gevelspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. De prijzen in de tabel kunnen dus afwijken van de uiteindelijk prijs

Type gevelwerkzaamheden Gemiddelde prijs per 10m2
Voegen en impregneren € 250
Voegen en renovatie schoorsteen € 300
Reinigen, renoveren en impregneren € 350
Herstellen oorspronkelijke voegen en reinigen € 450

Wanneer een gevelspecialist inschakelen?

De gevelspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo helpen ze je graag bij een gehele gevelrenovatie, gevel reiniging, gevelisolatie, maar ook bij je gevel injecteren tegen vochtproblemen. Heb je last van doorslaand vocht? Dan kunnen onze vakmannen de gevel impregneren. Indien je jouw huidige gevel een mooiere uitstraling wilt geven door middel van nieuwe gevelbekleding zoals hout of steenstrips, dan ben je bij Casius ook op het juiste adres.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Pexels Pixabay 258184

Taken gevelspecialist

Wil jij je gevel aanpakken? Er zijn verschillende mogelijkheden:

Gevelrenovatie
Gevels gaan gebreken vertonen door weersomstandigheden en ouderdom. Scheuren in de voegen of gevelstenen kunnen ontstaan en stenen kunnen los gaan zitten. Om vochtoverlast en andere problemen te voorkomen is het belangrijk om een gevelrenovatie uit te voeren.

Sommige mensen denken dat scheuren en barsten in het voegwerk niet zo erg zijn, maar dat is niet waar. Het voegwerk zit er met een reden: het beschermt het metselwerk en de gevel tegen vocht en andere weersinvloeden. En je vindt het misschien ook belangrijk dat je gevel er mooi uitziet.  

Gevel bekleden
Je gevel bekleden kan nodig zijn als je gevelbekleding toe is aan vernieuwing. Ook kan dit na het isoleren van je gevel. Materialen waarmee je je gevel kunt bekleden zijn bijvoorbeeld hout, sierpleisterwerk, steengips of bakstenen. 

Gevelreiniging
Misschien is bekleden niet nodig, maar je gevel reinigen wel. Reinigen kan onnodig lijken, maar al het vuil en mos dat aan de gevel vast gaat zitten over de jaren heen, tast de gevel aan. Afhankelijk van het soort aanslag en je gevelbekleding, kan het allerlei schade aanrichten. Een vuile gevel kan bijvoorbeeld vocht vasthouden, waarin organismen groeien en zuur afgeven dat op hun beurt het steen aantast.

Gevel injecteren of gevel impregneren?
Heb je last van optrekkend vocht in je gevels? Dan kan je gevel injecteren een mogelijkheid zijn. Dit kan zowel voor je binnen muur, als voor je buitenmuur.

Heb je last van doorslaand vocht? Dan kan je de gevel impregneren. Impregneren kun je gelijk combineren met gevelreiniging. Impregneren werkt namelijk het best als de gevel schoon is.

Gevel isoleren
Een andere mogelijkheid is om je gevel te isoleren. Wist je dat je door je gevel te isoleren je veel kan besparen op je energierekening? Afhankelijk van welk soort isolatie je kiest, bespaar je meer of minder. Voor de isolatie kan je denken aan: spouwmuurisolatie, je gevel van buiten isoleren, of je gevel van binnenuit isoleren.

Recente opdrachten voor gevelspecialisten

donderdag 30 juni 2022

Gevelpunt renoveren (7,5m2)

De gevelpunt moet eigenlijk afgeklopt worden op losse delen bij de scheuren, aangesmeerd en vervolgens ook worden geïmpregneerd. De oppervlakte bedraagt ongeveer 7,5m2. Het bevind zich op 3 hoog en is nogal lastig om te bereiken.


Gevel- en metselwerk Amsterdam
donderdag 30 juni 2022

Buitengevels isoleren + afwerken(steenstrips) ~125m2

Zoek een vakman die alle buitengevels kan isoleren. Het gaat om ~125m2. Afwerking met steentrips.


Gevel- en metselwerk Heiloo
woensdag 29 juni 2022

Vochtprobleem oplossen + schimmel verwijderen

Ik zoek een expert voor het oplossen van een vochtprobleem + het verwijderen van schimmel. Graag hoor ik de kosten hiervoor.


Gevel- en metselwerk Capelle aan den IJssel
woensdag 29 juni 2022

Gevels renoveren

30 m2 Voorgevel en hoek zijgevel voegen uitslijpen en opnieuw voegen met platvolle voeg. Wat is de oppervlakte van het uit te voeren voegwerk?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Boskoop
woensdag 29 juni 2022

Gevels bijbouw vanaf de buitenkant isoleren

Wij hebben een bijbouw zonder spouw. Deze willen we vanaf de buitenkant geïsoleerd hebben. Afwerking met stuc.


Gevel- en metselwerk Wageningen
woensdag 29 juni 2022

Gevels renoveren (~20m, grondopp.)

Mijn stenen schuur moet opgeknapt worden omdat er vele openingen zijn waardoor de regen inslaat. Daarnaast komt er vocht uit de grond omhoog in de muren wat ook verholpen moet worden. Doen jullie dat ook? Na de reparatie van de kieren wil ik graag de muren impregneren of injecteren wat er dan ook nodig is. De schuur heeft een grondoppervlak van ongeveer 20m2.


Gevel- en metselwerk Hilversum

Gevelspecialist offerte

Offertes aanvragen