Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Casius Gevelspecialist

Gevelspecialist gezocht? Prijzen en beste vakmannen

Zoek je een gevelspecialist? Hierbij een overzicht van alle prijzen en kom in contact met Casius brengt je in contact met Erkende Gevelspecialisten in jouw regio.

Offerte gevelspecialist in jouw buurt aanvragen

Kosten gevelspecialist

In het onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten voor verschillende gevelwerkzaamheden.  

Houd er wel rekening mee dat dit een gemiddelde indicatie is en dat dit per situatie kan verschillen. De gevelspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. De prijzen in de tabel kunnen dus afwijken van de uiteindelijk prijs

Type gevelwerkzaamheden Gemiddelde prijs per 10m2
Voegen en impregneren € 250
Voegen en renovatie schoorsteen € 300
Reinigen, renoveren en impregneren € 350
Herstellen oorspronkelijke voegen en reinigen € 450

Wanneer een gevelspecialist inschakelen?

De gevelspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo helpen ze je graag bij een gehele gevelrenovatie, gevel reiniging, gevelisolatie, maar ook bij je gevel injecteren tegen vochtproblemen. Heb je last van doorslaand vocht? Dan kunnen onze vakmannen de gevel impregneren. Indien je jouw huidige gevel een mooiere uitstraling wilt geven door middel van nieuwe gevelbekleding zoals hout of steenstrips, dan ben je bij Casius ook op het juiste adres.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Pexels Pixabay 258184

Taken gevelspecialist

Wil jij je gevel aanpakken? Er zijn verschillende mogelijkheden:

Gevelrenovatie
Gevels gaan gebreken vertonen door weersomstandigheden en ouderdom. Scheuren in de voegen of gevelstenen kunnen ontstaan en stenen kunnen los gaan zitten. Om vochtoverlast en andere problemen te voorkomen is het belangrijk om een gevelrenovatie uit te voeren.

Sommige mensen denken dat scheuren en barsten in het voegwerk niet zo erg zijn, maar dat is niet waar. Het voegwerk zit er met een reden: het beschermt het metselwerk en de gevel tegen vocht en andere weersinvloeden. En je vindt het misschien ook belangrijk dat je gevel er mooi uitziet.  

Gevel bekleden
Je gevel bekleden kan nodig zijn als je gevelbekleding toe is aan vernieuwing. Ook kan dit na het isoleren van je gevel. Materialen waarmee je je gevel kunt bekleden zijn bijvoorbeeld hout, sierpleisterwerk, steengips of bakstenen. 

Gevelreiniging
Misschien is bekleden niet nodig, maar je gevel reinigen wel. Reinigen kan onnodig lijken, maar al het vuil en mos dat aan de gevel vast gaat zitten over de jaren heen, tast de gevel aan. Afhankelijk van het soort aanslag en je gevelbekleding, kan het allerlei schade aanrichten. Een vuile gevel kan bijvoorbeeld vocht vasthouden, waarin organismen groeien en zuur afgeven dat op hun beurt het steen aantast.

Gevel injecteren of gevel impregneren?
Heb je last van optrekkend vocht in je gevels? Dan kan je gevel injecteren een mogelijkheid zijn. Dit kan zowel voor je binnen muur, als voor je buitenmuur.

Heb je last van doorslaand vocht? Dan kan je de gevel impregneren. Impregneren kun je gelijk combineren met gevelreiniging. Impregneren werkt namelijk het best als de gevel schoon is.

Gevel isoleren
Een andere mogelijkheid is om je gevel te isoleren. Wist je dat je door je gevel te isoleren je veel kan besparen op je energierekening? Afhankelijk van welk soort isolatie je kiest, bespaar je meer of minder. Voor de isolatie kan je denken aan: spouwmuurisolatie, je gevel van buiten isoleren, of je gevel van binnenuit isoleren.

Recente opdrachten voor gevelspecialisten

maandag 25 september 2023

Hellend dak isoleren of renoveren (buitenzijde)

Verkeerd aangelegde loodslab herstellen in spouwmuur (3-5 meter) Om wat voor reparatie- of onderhoudswerkzaamheden aan het dak gaat het?: Hellend dak herstellen Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Ouddorp
maandag 25 september 2023

Gevels renoveren

Woning nabij water. Gevels zijn vervuild, voegwerk moet deels vernieuwd worden (plat voeg) en de gevels moeten gehydrofobeerd worden. Wil je de gevel na het reinigen beschermen tegen doorslaand vocht? (gevel impregneren): Ja Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel reinigen en/of beschermen, Voegwerk herstellen (uitslijpen en hervoegen) Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 50 en 100 m² Is de gevel geschilderd?: Nee / weet ik niet Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Almere
maandag 25 september 2023

Metselwerk

Ik wil mijn gevel panelen laten vervangen door keralit kunstof panelen, graag wil ik ook betere isolatie achter de panelen laten plaatsen. Totale oppervlakte bedraagt ongeveer 45 meter op te splitsen in voor en achterkant. Kleur wit


Gevel- en metselwerk Ede
maandag 25 september 2023

Metselwerk

220cm hoog, 15 meter lang gemetselde schutting


Gevel- en metselwerk Zeist
maandag 25 september 2023

Kunststof gevelbekleding plaatsen of vervangen

Houten gevel bekleding vervangen voor kunststof gevelbekleding Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Kunststof gevelbekleding Wil je ook direct je gevel isoleren?: Nee Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel bepleisteren / bekleden Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Zaandam
maandag 25 september 2023

Kunststof gevelbekleding plaatsen of vervangen

Betreft 2 onder 1 kap woning, waarbij beide woningen een nieuwe gevel nodig hebben. 12-13m bij 5.5m met een dakrand van 5 planken en een kunstof dakrand. Wij willen graaf offertes voor een kunstof gevel met montage. Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Kunststof gevelbekleding Wil je ook direct je gevel isoleren?: Nee Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel bepleisteren / bekleden Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Utrecht

Gevelspecialist offerte

Offertes aanvragen