Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Pelletkachel

Pelletkachel

Wist je dat pellets de meest zuiverste en stabiele biobrandstof op dit moment is? Wil je een pelletkachel aanschaffen? Casius brengt je in contact met Erkende verwarming specialisten in jouw regio.

Wil je de gezelligheid hebben van een openhaard of een houtkachel en tegelijkertijd je water verwarmen? Misschien is een pelletkachel dan iets voor je. 

Bij het installeren van een pelletkachel komt een hoop kijken. De verwarmingsspecialisten via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Wil je ook iets doen aan je koude voeten tijdens de winter? Dan is vloerverwarming misschien een optie of je vloer laten isoleren

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een pelletkachel wil laten plaatsen? Wil je graag dat een verwarmingsspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een houtkachel die brand op pellets. De pellets, ook wel houtpellets genoemd, worden gemaakt van houtzaagsel, dat machinaal in kleine staafjes geperst wordt. Pellets is de zuiverste en meest stabiele biobrandstof op dit moment. Uiteraard moeten ze wel aan de kwaliteitsnorm voldoen, waarmee het warmtevermogen gegarandeerd is.

Een pelletkachel kopen?

Pelletkachels zijn een milieuvriendelijk en gebruiksvriendelijk alternatief voor gewone houtkachels of een openhaard. Heb je een openhaard of een houtkachel voor het gezellige haardvuur? Met pelletkachels kun je hier nog steeds van genieten en je kunt tegelijkertijd ook je water voor de centrale verwarming ermee opwarmen, als je dit zou willen.
Er zijn verschillende soorten pelletkachels op de markt, met verschillende prijzen. 

Pelletkachel plaatsen

Bij het plaatsen van een pelletkachel komt er het een en ander bij kijken. Over de aansluiting van een pelletkachel is er wel eens wat onduidelijkheid, hierdoor kan het voorkomen dat de pelletkachel op een verkeerd rookkanaal aangesloten wordt. Een pelletkachel mag namelijk niet aangesloten worden op een geveldoorvoer, maar moet aangesloten worden op een rookkanaal dat tenminste boven de dakrand uitsteekt.

Erkende installateurs zijn op de hoogte van de juiste manier van aansluiten en kunnen je hier dan ook advies over geven. Bij Casius zijn alleen maar erkende installateurs aangesloten, zij helpen je hier dan ook graag mee verder.

Wat kost een pelletkachel?

Er zijn twee gangbare soorten pelletkachel, namelijk ingebouwde- en vrijstaande pellethachels. Vrijstaande pelletkachels worden door een pijp verbonden met je rookafvoerkanaal. Ingebouwde pelletkachels worden rechtstreeks in het al bestaande rookkanaal gezet. Deze tweede optie is goedkoper om te installeren, omdat er dan niet extra voor de afvoer van de rook hoeft worden gezorgd. De volgende tabel geeft je een idee van de gemiddelde prijzen voor de installatie en de kachel zelf, inclusief btw.

Let wel: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Kostenpost Gemiddelde prijs
Pelletkachel zelf €1.500 - €6.000
Installatie ingebouwde pelletkachel €150 - €475
Installatie vrijstaande pelletkachel €550 - €950
Pellets €0,25 per kilo

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Pelletkachel (1)

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden pelletkachel

Een gietijzeren ingebouwde pelletkachel

Pelletkachels van gietijzer in combinatie met plaatstaal zijn het goedkoopste. Heb je een bestaand rookkanaal, dan kost de installatie ook erg weinig. Voor een minimaal gemiddeld bedrag van €1650 ben je dan al klaar en kun je beginnen met het genieten van de warmte.

Een pelletkachel van vuurvaste klei

Kies je voor een pelletkachel die gemaakt is van vuurvaste klei, dan zal je hier meer voor moeten betalen. Deze klei houdt de warmte echter erg lang vast en geeft het langzaam af. Daarom kun je hiermee lager stoken en langer voordeel ondervinden van de warmte, ook als de kachel al uit is. Je kunt rekenen op kosten van gemiddeld €3500 inclusief installatie.

Een pelletkachel van klei en vermiculiet

Vermiculiet is een warmte reflecterend materiaal, wat in combinatie met klei dus de meeste warmte afgeeft en weerkaatst. Voor deze kachels betaal je aanzienlijk meer, maar kun je dus ook minder pellet gebruiken om dezelfde temperatuur te bereiken. Kies je voor een vrijstaande pelletkachel van dit materiaal, dan ben je inclusief installatie gemiddeld €5000 kwijt.

Wat bepaalt de prijs van de pelletkachel?

Is er een rookkanaal aanwezig?

Als je een rookkanaal hebt, kun je kiezen voor een ingebouwde pelletkachel. Deze zijn goedkoper te installeren dan vrijstaande pelletkachels. Heb je nog geen rookkanaal, dan zal deze moeten worden aangelegd. Hiervoor ben je makkelijk €1750 kwijt bovenop de al bestaande kosten.

Het materiaal van de kachel

De goedkoopste pelletkachels beginnen al bij een kostprijs van €1500, maar deze bestaan uit gietijzer met plaatstaal waardoor ze snel weer afkoelen. Kies je voor een pelletkachel die is gemaakt van vuurvaste klei, dan zal de warmte veel langer bewaard blijven. Deze kachels zijn echter wel duurder in de aanschaf.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een pelletkachel

maandag 13 juni 2022

Lucht-lucht warmtepomp installeren

Ik zoek een vakman voor het vervangen van mijn CV ketel voor een warmtepomp (lucht-lucht). De warmtepomp is alleen voor 2 ruimtes; de beneden verdieping (dit is woonkamer incl. keuken met een totaal van +- 40m2, dit moet verwarmd kunnen worden tot ~19 graden, hier wordt bijverwarmd d.m.v. pelletkachel. Daarnaast nog 1 slaapkamer à 12-15 m2. Daarnaast zullen de oude radiatoren in deze ruimtes vernieuwd moeten worden om geschikt te zijn voor lage temperatuur verwarming.


CV en verwarming Assen
maandag 30 mei 2022

Warmtepompboiler installeren

Ik wil graag een warmtepompboiler op de zolder, uitlaat naar buiten inlaat lucht even bekijken. We zijn nu met 2 personen Graag advies wat mogelijk en rendabel is. We hebben zonnepanelen (18) en een pellet kachel. Ook de cv bekijken qua mogelijkheden. Deze ook misschien elektrisch. Deze gebruiken we eigenlijk niet maar gaat dienen als backup mocht de Pelletkachel uitvallen.


CV en verwarming Dongen
maandag 16 mei 2022

Pelletkachel plaatsen

Hallo, wij hebben een benedenwoning uit 1930 (64 m2). In de winter is het bij ons erg koud. Wij hebben altijd een houtkachel gehad maar deze hebben we verkocht en zijn nu op zoek naar iets nieuws, het rookkanaal is er nog. De palletkachel zou in woonkamer komen te staan (10m2). De eetkamer daarna is 15 m2. Zou u ons meer informatie kunnen geven over hoe wij deze ruimte het beste kunnen verwarmen.


CV en verwarming Utrecht
donderdag 17 maart 2022

Aanleg 2 extra groepen incl stopcontacten

Wij willen graag een uitbreiding van de groepenkast voor de aanschaf van een pelletkachel en een inductie oven/fornuis. Hiervoor zouden ook direct twee stopcontacten op twee verschillende plekken aangelegd dienen te worden. Dit zou kunnen via de Kruipruimte van het huis ( hoogte kruipruimte 100 cm)


Elektra en groepenkast Wormerveer
donderdag 03 maart 2022

Pelletkachel, aansluiting naar buiten maken

Aansluiting naar buiten,zijmuur


Klussen Hoogezand
zaterdag 26 februari 2022

Gat door buitenmuur maken en pelletkachel plaatsen

Gat door buitenmuur


Klussen Hoogezand
dinsdag 22 februari 2022

Installatie pelletkachel in overkapping

Installatie van vrijstaande pelletkachel onder overkapping met rookkanaal door plat dak (polycarbonaat).


Klussen Biest Houtakker
zaterdag 01 januari 2022

flexibel rookkanaal aanleggen en pelletkachel (artel julia next) aansluiten

Ik heb een Artel julia next aangeschaft en heb een bestaande schouw welke moet worden voorzien van een nieuwe flexibele rookgasafvoer. De lengte van de slang zal ongeveer 8 meter zijn. Het gat in de schouw heb ik zelf al gemaakt.


Installatie- en leidingwerk Papendrecht
maandag 08 november 2021

Info over pelletkachels + installeren

Ik zoek informatie over welke pelletkachel het best is en iemand die deze kan installeren.


Klussen Barendrecht
dinsdag 05 oktober 2021

Rookkanaal maken en pelletkachel installeren

Rookkanaal aanleggen in tuinhuis, met plat dak van hout


Klussen Hoogmade
maandag 20 september 2021

Garage brandwerend maken

Plafond in garage brandwerend maken met materiaal dat zorgt voor 60 min brandwerendheid ivm aanwezigheid pelletkachel. Ook de rookafvoer moet onmanteld worden met 20cm onbrandbare isolatie Gaat ongeveer 20 m2.


Klussen Langeweg
maandag 06 september 2021

Aardlekschakelaar en groep bijplaatsen

Aardlekschakelaar plaatsen, Plus een nieuwe groep voor de pelletkachel


Elektra en groepenkast Eerste Exloermond
vrijdag 25 juni 2021

Warmtepomp plaatsen (grond-grond)

Renovatie van het verwarmingssysteem incl zwembadverwarming. Woning 1310 m3, vloeroppervlak 343m2, zwembad in de kelder 78m3. Begane grond en kelder vloerverwarming en radiatoren, bovenverdieping radiatoren. CV ketel moet vervangen worden. Bestaande zonnecollectoren (10m2) met buffervat kunnen behouden blijven. Wat er met de Pelletkachel (uit 2016) moet gebeuren staat te bezien. Heb de voorkeur voor een grondwaterpomp.


CV en verwarming Arcen
zaterdag 13 maart 2021

Stenen schuur bouwen

Om extra leefruimte te creëren willen wij in onze tuin een comfortabele stenen schuur / bijgebouw laten maken. Een deel wordt opbergruimte, het andere deel wordt sport- & ontspanningsruimte. We willen graag een puntdak met dakpannen. Ook in de winter willen we er comfortabele kunnen zitten, dus isolatie en verwarming bv dmv pelletkachel. Op de foto in de bijlage is rood omcirkeld waar de schuur moeten komen. Wij zijn benieuwd naar de prijs indicatie.


Bouw en nieuwbouw Zeist
zaterdag 06 februari 2021

Pelletkachel installeren

Advies keuze pelletkachel. Installeren pelletkachel. Hiervoor een afvoer leggen naar buiten vanuit woonkamer door buitenmuur.


Klussen Wormerveer
zondag 17 januari 2021

Rookafvoer plaatsen

Wij willen een rookgasafvoer van onze pelletkachel via het platte dak naar boven, en willen weten wat dat kost. ( inclusief materiaal )


CV en verwarming Hardenberg
donderdag 24 december 2020

Doorstroomboiler plaatsen

Ik zou graag warm water voor mijn douche/bad via een gasloze oplossing willen realiseren (doorstromer?). Ik gebruik mijn cv nu alleen voor douchen/bad en wastafel. Ik verwarm mijn huis met een pelletkachel en ik heb zonnepanelen. In de keuken heb ik een kleine boiler. Ik zou graag advies willen wat de beste keuze is.


CV en verwarming Huizen
zaterdag 28 november 2020

Pellet kachel installeren

Wij willen een pelletkachel kopen en die laten installeren in de veranda met pijp, etc. Rekening te houden met dakkapel van de buren ivm de buis.


CV en verwarming Apeldoorn
maandag 23 november 2020

Pelletkachel met muurdoorvoering in bijgebouw plaatsen/aansluiten

In mijn nieuwe bijgebouw wil ik een pelletkachel voor de verwarming. Ik zou deze graag geplaatst willen hebben. Het betreft plaatsen van de kachel en dan de rookafvoer door de muur heen plaatsen naar buiten. Muur is beton dus zal gat gemaakt moeten worden. Graag de prijs voor het aansluiten van de rookgasafvoer door de muur. Evt met de afvoerkanalen maar dan wel specifiek in offerte vermelden. Alternatief is dakdoorvoer maar dat zal dan door de 1e verdieping moeten en dan door dak op ik denk zo'4,5 meter hoogte.


CV en verwarming Heukelum
zaterdag 07 november 2020

Plaatsen pelletkachel inclusief rookkanaal

Plaatsen pelletkachel incl. Flexibel rookkanaal door bestaande schoorsteenkanaal en eventuele brandomtimmeringen. Bestaande schoorsteen begint op de 1e verdieping. Nokhoogte ongeveer 10 m hoog. Houten verdiepingsvloeren.


CV en verwarming Waddinxveen
maandag 05 oktober 2020

Pelletkachel aansluiten

Ik wil een pelletkachel laten installeren. Ik heb de kachel al in huis.


Installatie- en leidingwerk Beekbergen
zondag 04 oktober 2020

Pelletkachel afstellen

Ik heb een pelletkachel geplaatst en nu moet hij afgesteld worden. Het is een tectrotbh570 wie heeft daar verstand van bv dank


Installatie- en leidingwerk Made
zondag 27 september 2020

Schoorsteen (dubbelwandig deel) pelletkachel naar buiten monteren

Een oude stal zijn we aan het renoveren. We willen een pelletkachel plaatsen als verwarming. Plaatsing van de kachel en eerste deel schoorsteen doen we zelf. Zodra deze door vloer en dak naar buiten moet (dubbelwandige pijp, 80 mm) is er hulp nodig. Gaarne een offerte voor dit deel van installatie.


CV en verwarming Nuth
vrijdag 25 september 2020

Pelletkachel aansluiten op bestaand kanaal

Een kachel aan sluiten op bestaand kanaal dus compleet


Klussen Made
zaterdag 19 september 2020

Pelletkachel monteren en rookkanaal aanleggen

Het monteren en leveren van een pellet rookkanaal enkelwandig tot aan plafond , gat boren door kanaalplaten betonvloer naar de slaapkamer erboven van uit hier +/- 1,5 mtr hoogte naar buiten en dan langs de gevel ongeveer 3 mtr tot net boven het dak. kan niet rechtstreeks naar boven door dak ivm zonnepanelen. pijp rvs 80/130 mm.


CV en verwarming Losser
maandag 07 september 2020

Pelletkachel aansluiten in een chalet

Ik wil graag een pelletkachel laten aansluiten op een rookgaskanaal of gevel doorvoer of dakdoorvoer .


Installatie- en leidingwerk Loosdrecht
zondag 06 september 2020

Warmtepompboiler plaatsen

Graag wil ik onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om volledig zonder gas te wonen. Huidige situatie: Ik verwarm mijn huis nu met een pelletkachel en een beetje bijverwarming in koude dagen met een HR-combiketel. De HR-ketel wordt ook gebruikt voor warm water en koken. De HR-ketel is meer dan 10 jaar oud, maar functioneert nog prima. De CV-installatie telt in de woonkamer te weinig radiatoren, daarvan ook nog eens 2 in een convectorput en kan daarom niet voldoende de woonkamer verwarmen. De andere ruimtes zijn meestal onverwarmd, maar kunnen met het huidige systeem prima verwarmd worden. Geen vloerverwarming aanwezig. Isolatie aanwezig van dak, gevel, vloer en glas. Totale kwaliteit isolatie: redelijk, schat ik. Huidig verbruik: 400 m3 gas/jaar voor warm water, koken en een beetje bijverwarming in koude dagen.


CV en verwarming Den Bosch
zaterdag 04 juli 2020

Rookafvoer kanaal naar het dak maken

Ik heb een pelletkachel met de afvoer door de muur naar buiten en die wil ik naar boven brengen door twee plafonds en dakpan. Doorsnee 20 dubbelwandig.


Dakdekken en dakreparaties Helmond
dinsdag 02 juni 2020

Warmtepomp-boiler voor de warmwater-voorziening

Interesse in een warmtepomp-boiler voor een huishouden van 5 personen waarvan 4 dames. Is uitsluitend voor de warmwater-voorziening van een rijtjeshuis want de woning wordt verwarmd d.m.v. een pelletkachel. Graag een installateur die mij ook advies kan geven over verbruik en dergelijke.


CV en verwarming Den Bosch
woensdag 22 april 2020

Hete luchtverwarming installeren

In onze woning zat al een hete luchtverwarming maar toen deze niet meer goed functioneerde en vervangen diende te worden hebben we voor tijdelijk een pelletkachel aangeschaft. De pelletkachel zit op een andere plek dan waar de hete luchtverwarming komt. Deze komt namelijk op zolder. De installatie zelf is al weg maar kan weer worden geplaatst, de roosters en aansluitingen zitten er nog. Welke installatie we nodig hebben durf ik niet te zeggen.


CV en verwarming Zutphen
Offertes aanvragen