Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Pelletkachel

Pelletkachel

Wist je dat pellets de meest zuiverste en stabiele biobrandstof op dit moment is? Wil je een pelletkachel aanschaffen? Casius brengt je in contact met Erkende verwarming specialisten in jouw regio.

Wil je de gezelligheid hebben van een openhaard of een houtkachel en tegelijkertijd je water verwarmen? Misschien is een pelletkachel dan iets voor je. 

Bij het installeren van een pelletkachel komt een hoop kijken. De verwarmingsspecialisten via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Wil je ook iets doen aan je koude voeten tijdens de winter? Dan is vloerverwarming misschien een optie of je vloer laten isoleren

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een pelletkachel wil laten plaatsen? Wil je graag dat een verwarmingsspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een houtkachel die brand op pellets. De pellets, ook wel houtpellets genoemd, worden gemaakt van houtzaagsel, dat machinaal in kleine staafjes geperst wordt. Pellets is de zuiverste en meest stabiele biobrandstof op dit moment. Uiteraard moeten ze wel aan de kwaliteitsnorm voldoen, waarmee het warmtevermogen gegarandeerd is.

Een pelletkachel kopen?

Pelletkachels zijn een milieuvriendelijk en gebruiksvriendelijk alternatief voor gewone houtkachels of een openhaard. Heb je een openhaard of een houtkachel voor het gezellige haardvuur? Met pelletkachels kun je hier nog steeds van genieten en je kunt tegelijkertijd ook je water voor de centrale verwarming ermee opwarmen, als je dit zou willen.
Er zijn verschillende soorten pelletkachels op de markt, met verschillende prijzen. 

Pelletkachel plaatsen

Bij het plaatsen van een pelletkachel komt er het een en ander bij kijken. Over de aansluiting van een pelletkachel is er wel eens wat onduidelijkheid, hierdoor kan het voorkomen dat de pelletkachel op een verkeerd rookkanaal aangesloten wordt. Een pelletkachel mag namelijk niet aangesloten worden op een geveldoorvoer, maar moet aangesloten worden op een rookkanaal dat tenminste boven de dakrand uitsteekt.

Erkende installateurs zijn op de hoogte van de juiste manier van aansluiten en kunnen je hier dan ook advies over geven. Bij Casius zijn alleen maar erkende installateurs aangesloten, zij helpen je hier dan ook graag mee verder.

Wat kost een pelletkachel?

Er zijn twee gangbare soorten pelletkachel, namelijk ingebouwde- en vrijstaande pellethachels. Vrijstaande pelletkachels worden door een pijp verbonden met je rookafvoerkanaal. Ingebouwde pelletkachels worden rechtstreeks in het al bestaande rookkanaal gezet. Deze tweede optie is goedkoper om te installeren, omdat er dan niet extra voor de afvoer van de rook hoeft worden gezorgd. De volgende tabel geeft je een idee van de gemiddelde prijzen voor de installatie en de kachel zelf, inclusief btw.

Let wel: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Kostenpost Gemiddelde prijs
Pelletkachel zelf €1.500 - €6.000
Installatie ingebouwde pelletkachel €150 - €475
Installatie vrijstaande pelletkachel €550 - €950
Pellets €0,25 per kilo

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Pelletkachel (1)

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden pelletkachel

Een gietijzeren ingebouwde pelletkachel

Pelletkachels van gietijzer in combinatie met plaatstaal zijn het goedkoopste. Heb je een bestaand rookkanaal, dan kost de installatie ook erg weinig. Voor een minimaal gemiddeld bedrag van €1650 ben je dan al klaar en kun je beginnen met het genieten van de warmte.

Een pelletkachel van vuurvaste klei

Kies je voor een pelletkachel die gemaakt is van vuurvaste klei, dan zal je hier meer voor moeten betalen. Deze klei houdt de warmte echter erg lang vast en geeft het langzaam af. Daarom kun je hiermee lager stoken en langer voordeel ondervinden van de warmte, ook als de kachel al uit is. Je kunt rekenen op kosten van gemiddeld €3500 inclusief installatie.

Een pelletkachel van klei en vermiculiet

Vermiculiet is een warmte reflecterend materiaal, wat in combinatie met klei dus de meeste warmte afgeeft en weerkaatst. Voor deze kachels betaal je aanzienlijk meer, maar kun je dus ook minder pellet gebruiken om dezelfde temperatuur te bereiken. Kies je voor een vrijstaande pelletkachel van dit materiaal, dan ben je inclusief installatie gemiddeld €5000 kwijt.

Wat bepaalt de prijs van de pelletkachel?

Is er een rookkanaal aanwezig?

Als je een rookkanaal hebt, kun je kiezen voor een ingebouwde pelletkachel. Deze zijn goedkoper te installeren dan vrijstaande pelletkachels. Heb je nog geen rookkanaal, dan zal deze moeten worden aangelegd. Hiervoor ben je makkelijk €1750 kwijt bovenop de al bestaande kosten.

Het materiaal van de kachel

De goedkoopste pelletkachels beginnen al bij een kostprijs van €1500, maar deze bestaan uit gietijzer met plaatstaal waardoor ze snel weer afkoelen. Kies je voor een pelletkachel die is gemaakt van vuurvaste klei, dan zal de warmte veel langer bewaard blijven. Deze kachels zijn echter wel duurder in de aanschaf.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een pelletkachel

zaterdag 01 juli 2023

Rookkanaal aanleggen Tectro palletkachel

Vanuit de woonkamer moet een rookkanaal worden aangelegd naar buiten voor de afstook van het rook vanuit de tectro pelletkachel tbh 570 (aangeachaft bij de praxis). Er loopt al een kanaal vanuit een oudere houtkachel die voorheen op deze plek stond en wordt nu dus vervangen door een palletkachel.


Isolatie Hengelo
vrijdag 17 maart 2023

Schoorsteen renoveren

Flexibele buis tbv pelletkachel door gemetseld schoorsteenkanaal trekken incl afvullen korrels en aanbrengen topplaat, trekkap en onderplaat. (Max 8m) Hoe moeten de rookkanalen geplaatst worden?: rookkanaal in bestaande schouw plaatsen (tuberen) Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakreparaties Wolfheze
donderdag 02 februari 2023

Pelletkachel installeren

Ik wil graag een pelletkachel installeren


CV en verwarming Dordrecht
donderdag 19 januari 2023

Jaarlijkse onderhoudsbeurt pelletkachel

Jaarlijks of na 1200 branduren is het verstandig om onze pelletkachel te laten reinigen. Graag ontvang ik een offerte hiervoor.


CV en verwarming Maastricht
maandag 19 december 2022

Aanpassen schoorsteen voor pelletkachel

Er is een aanpassing nodig voor onze pelletkachel. De lengte van de schoorsteen is 8 meter 50. Dit loopt recht. Graag hoor ik meer informatie en advies van een vakman, inclusief een offerte. Misschien handig als de vakman even langs komt om te kijken?


Klussen Keijenborg
zondag 18 december 2022

Pelletkachel installeren

Ik wil een pelletkachel kopen en laten installeren. Ik heb geen rookkanaal. De oppervlakte van de woonkamer is ca 55m2. Het betreft een hoekwoning aan de wegkant dus de afvoer moet binnen gemonteerd worden door 2 betonnen vloeren van ca 7 meter tot de nok.


CV en verwarming Dordrecht
maandag 05 december 2022

Jaarlijkse onderhoudsbeurt pelletkachel

Jaarlijks of na 1200 branduren is het verstandig om onze pelletkachel te laten reinigen. Graag ontvang ik een offerte hiervoor.


CV en verwarming Maastricht
dinsdag 22 november 2022

Reparatie schoorsteen

Onze schouw is vochtig, en slaat groen uit. Volgens schoorsteenveger is het heel vochtig en gevaarlijk daardoor. Graag een inspectie wat er mis is met de schoorsteen en offerte van herstelwerkzaamheden. De schoorsteen is 20 jaar geleden vernieuwd. Ook hebben wij een pelletkachel voor de schouw staan. We gebruiken de schouw niet meer voor de gaskachel.


Renovatie Leeuwarden
maandag 07 november 2022

Pelletkachel aansluiten op schoorsteen

Ik wil graag een pelletkachel laten plaatsen op de bestaande schoorsteen. Zoals je ziet op de foto is deze al aanwezig, het moet alleen aangesloten worden. Graag ontvang ik een offerte hiervoor.


CV en verwarming Lathum
donderdag 13 oktober 2022

Pelletkachel plaatsen/aansluiten

Een pelletkachel op een bestaande schouw aansluiten met rvs flexibel rookkanaal, lengte ongeveer 8 meter. De kachel en rookkanaal zijn aanwezig. De uitmonding van de schouw zit aan de straatzijde.


CV en verwarming Zuiddorpe
vrijdag 07 oktober 2022

Rookkanaal en pelletkachel aanleggen

Wil een rookkanaal en pelletkachel binnenshuis laten aanleggen. Bouwtekening van het huis zijn aanwezig, heb een schuin dak.


Installatie- en leidingwerk Assen
woensdag 05 oktober 2022

Plaatsen pelletkachel + rookkanaal aanleggen

Ik ben op zoek naar een kachelspecialist die bij mij een pelletkachel kan installeren. Er moet een rookkanaal worden aangelegd.


CV en verwarming Heerlen
zondag 02 oktober 2022

Radiatorkranen vervangen en pelletkachel aansluiten

Graag een vakman voor 1. vervangen van 6 radiatorkranen door radiatorthermostaatkranen 2. vervangen conventionele cv-thermostaat door draadloze cv-thermostaat 3. plaatsen en aansluiten pelletkachel


CV en verwarming Pieterzijl
dinsdag 27 september 2022

Installeren pelletkachel

Ik heb een bestaande buis naar het dak, niet bedoeld als schoorsteen, maar met voldoende ruimte om de pijpen voor de pelletkachel door te laten. Ik heb de kachel nog niet gekocht, want zonder installateur heb ik er niks aan.


Installatie- en leidingwerk Nijmegen
dinsdag 27 september 2022

Houtkachel en rookkanaal installeren.

Ik wil graag een haard, houtkachel of pelletkachel, inclusief het aan te brengen rookkanaal. Buitenlangs op het platte dak of via de woning. moet allemaal onderzocht worden en advies op worden gegegeven. Hoe moeten de rookkanalen geplaatst worden?: opbouw rookkanaal op buitenmuur


Dakdekken en dakreparaties Arnhem
dinsdag 27 september 2022

Installeren pelletkachel

Ik zoek een installeur die een pelletkachel kan installeren via een rookkanaal van een open haard.


Klussen Rotterdam
zondag 25 september 2022

Pelletkachel installeren

De pelletkachel kan geïnstalleerd worden op een reeds bestaande gemetselde schoorsteen waar voorheen een gaskachel was aangesloten.


Klussen Megen
zaterdag 17 september 2022

Plaatsen en aansluiten van een pelletkachel

Ik zou graag een offerte willen voor het plaatsen van een Pellet kachel. Er is geen bestaande afvoer, dus er moet een gat in de muur komen. De aanschaf van de pelletkachel wil ik laten doen door de vakman.


Klussen Heerlen
dinsdag 13 september 2022

Installatie warmtepompboiler en airco

Ik heb zelf een plan bedacht om van het gas af te gaan. Beneden heb ik een losse pelletkachel staan. Op de eerste verdieping wilde ik graag een airco laten plaatsen die kan koelen en verwarmen. En voor warm water (douche kranen vaatwasser enz) wilde ik een warmtepompboiler laten plaatsen. De pelletkachel staat er al. Het gaat dus om de warmtepompboiler en een airco. Kunt u deze leveren en installeren? En wat zijn de eventuele kosten hiervan?


CV en verwarming Sint Annaland
maandag 12 september 2022

Warmtepomp en eventueel airco's plaatsen

Wij hebben 38 zonnepanelen op ons dak en we leveren per saldo ruim terug aan het net. We hebben twee pelletkachels en en cv installatie . Deze cv installatie is al oud. We overwegen een alternatief voor de warmtevoorziening en denken daarbij aan een warmtepomp in combinatie met een airco naast de al aanwezige pelletkachels. We willen graag weten welke mogelijkheden wij hebben en wat dit zal kosten.


CV en verwarming Fluitenberg
maandag 12 september 2022

Pelletkachel afstellen/inregelen

Ik heb bij praxis een pelletkachel gekocht en recentelijk zelf geplaatst conform wetgeving. De kachel moet gecontroleerd afgeregeld en ingesteld worden op gebruik van premium pellets. Het gaat een Tectro TBH 570. Een andere optie is mij te voorzien van alle (juiste) parameters en dan stel ik hem zelf in.


Klussen Barger Compascuum
zondag 11 september 2022

Plaatsen pelletkachel

Ik zoek een vakman voor het plaatsen van een pelletkachel. Pelletkachel is wel aanwezig, maar afvoermateriaal niet. Gaat om een doorvoer door gevel aan bovenkant van plafond en aan de buitenzijde nog een klein stukje dubbelwandige pijp die boven dakrand uitsteekt. Gaat om begane grond, 1 hoog met plat dak


CV en verwarming Apeldoorn
zondag 11 september 2022

Pelletkachel installeren

Ik zoek iemand die een gratis offerte kan maken voor een ingebouwde pelletkachel. Er is een rookkanelen echter weet ik niet of deze in goede staat is. Ik woon ongeveer 5 jaar in het huis en heb het nooit eerder gebruikt.


Installatie- en leidingwerk Maastricht
woensdag 31 augustus 2022

Plaatsen van twee pelletkachels

Ik zoek een vakman voor het plaatsen van twee pelletkachels Qlima. Deze moeten aangesloten worden op het bestaande afvoerkanaal.


CV en verwarming Rijswijk
maandag 29 augustus 2022

Installatie pelletkachel

Na aanschaf van een pelletkachel bij de Praxis wil ik graag dat deze wordt geinstalleerd.


Klussen Schoonebeek
maandag 29 augustus 2022

Qlima pelletkachel Isotta 94S-Line 9,84kW

Qlima pelletkachel Isotta 94S-Line 9,84kW Deze zou ik graag geplaatst hebben in de woning wij zijn aan het verbouwen er zit een oude schoorsteen


Klussen Den Helder
maandag 29 augustus 2022

cv ketel vervangen voor elektrische boiler

We gebruiken de cv-ketel eigenlijk alleen nog maar voor warm water. Verwarmen doen we met een pelletkachel. We willen graag over naar een elektrische boiler. Deze willen we aanschaffen in overleg met de vakman. CV ketel laten we zitten. Eventueel kijken naar een optie voor een elektrische cv ketel.


CV en verwarming Houten
zondag 28 augustus 2022

15 meter behangen met renovlies

Wand is geplamuurd en glad geschuurd. Pelletkachel geplaatst. Stucwerk kan niet. Wel renovlies


Behang- en schilderwerk Hengelo
maandag 22 augustus 2022

Warmtepompboiler plaatsen

Op de plek van onze huidige cv ketel willen we een warmtepompboiler laten plaatsen. Cv verwarming is niet nodig gezien pelletkachel en IR panelen.


CV en verwarming Alphen aan den Rijn
maandag 15 augustus 2022

CV vervangen door elektrische combi CV

We willen graag zo veel mogelijk van het gas af. Ons huis is gebouwd in 2016 een dus zeer goed geïsoleerd. We hebben een pelletkachel in de huiskamer. Een Inverter airco op de zolder. En 10 zonnepanelen.( 3150 pwh) We hebben zitten denken aan een elektrische combi CV, ipv onze huidige gas CV.


CV en verwarming Dongen
Offertes aanvragen