Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Rookmelder

Brandalarm installeren

Brandalarm installeren

Wil je je woning beveiligen met een brandalarm? Hieronder vind je meer informatie en kun je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ondanks dat we hopen dat er nooit brand in huis zal ontstaan, zijn er toch talloze manieren waarop brand kan ontstaan. Een brandalarm kan helpen om dodelijke rampen en grote schade te voorkomen. Voor relatief weinig geld heb je een brandalarm in huis en weet je zeker dat je bent voorbereid in geval van nood. 

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen met de installatie en eventueel de aanschaf van het brandalarm. Zo word je niet alleen geholpen bij het installeren van een brandalarm, maar ook bij het aanleggen van elektra in je woning en het aansluiten van zonnepanelen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een brandalarm wilt laten installeren? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost een brandalarm?

De kosten voor het installeren van een brandalarm varieert, maar over het algemeen zijn de prijzen niet hoog. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen voor verschillende soorten brandalarm.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort brandalarm Gemiddelde prijs
Rookmelder €20
Warmtemelder €25
Koolmonoxidemelder €25

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Brandalarm

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke soorten brandalarmen zijn er?

Een brandalarm heb je in verschillende varianten, die we hieronder behandelen.

Rookmelder

De rookmelder is het meest gebruikte alarm. In een vroeg stadium kan een rookmelder rook ontdekken en je waarschuwen met een luid alarmsignaal. De rookmelder zorgt er niet voor dat een brand wordt voorkomen of vertraagt (geen extra brandveiligheid), maar je weet wel meteen dat er een brand aan het ontstaan is.
Je hebt rookmelders die op batterijen werken en je hebt een bedradingssysteem. Bij een gemiddelde woning heb je minimaal 3 rookmelders nodig om de gehele woning te beveiligen, als je ze op de juiste plekken plaatst. Je hebt een losse rookmelder al voor €20.

Warmtemelder

Heb je last van de rookmelder, omdat het bij het minste en geringste kringeltje rook afgaat (voor rokers en koks heel onhandig)? Een warmtemelder is dan een mogelijkheid. De warmtemelder reageert niet op damp of rookvorming, maar detecteert de sterke temperatuurstijging van een branduitbraak. Een warmtemelder is een goede oplossing voor bijvoorbeeld in de keuken waar veel rook- of dampvorming is. Warmtemelders zijn al te koop voor een prijs vanaf €25.

Koolmonoxidemelder

Eigenlijk zegt de naam al wat het is: een koolmonoxidemelder detecteert een te hoge gehalte koolmonoxide. Een te hoog gehalte koolmonoxide kan bijvoorbeeld ontstaan door een gaslek. In een korte tijd kan dit al dodelijk zijn voor mensen. De koolmonoxidemelder waarschuwt je bij gevaar met lichtsignalen en een geluidsignaal. Juist voor oudere huizen is het aan te raden om in elke ruimte zo’n melder te plaatsen.
Koolmonoxidemelders zijn al verkrijgbaar vanaf €25 per stuk. Bij het plaatsen van de melder is het belangrijk dat het op de juiste plaats wordt gemonteerd. De beste plekken om een koolmonoxidemelder te plaatsen zijn:

  • Iedere ruimte met een verbrandingsapparaat en in de buurt liggende ruimtes waar mens en/of dier veel tijd doorbrengt;
  • Alle slaapverblijven, in de omgeving van het hoofdeinde van het bed;
  • Ruimtes met een open verbrandingshaard
  • Ruimtes waar mensen voor een langere periode aanwezig zijn, bijvoorbeeld een werk- of woonkamer

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente brandalarm installatie aanvragen

dinsdag 09 juni 2020

Afzuigkap vervangen

In de keuken hangt boven de inductieplaat een soort schouw met daarin een afzuigkap. Deze werkt niet/onvoldoende waardoor regelmatig de rookmelder/brandalarm afgaat. Ik wil daarom een nieuwe afzuigkap geleverd en aangesloten krijgen op het luchtafvoerkanaal in deze schouw. De huidige afzuigkap demonteren en afvoeren.


Keukenmontage en - renovatie Den Bosch
maandag 30 juli 2018

Vliering met vlizotrap maken

Wij zouden graag een prijsopgave willen ontvangen voor het maken van een Vliering op onze zolder. Wij hebben een hoog dat. In de toekomst zouden wij nog een dakkapel willen maar in verband met te kort aan opberg ruimte voor de vaste spullen willen wij eerst een extra Vliering. De maten zijn ongeveer 2,70 x 4,80 meter en de hoogte wordt dan 1 meter vanuit de nok. Ook zouden wij er een vlizotrap in willen hebben en moet het brandalarm worden verplaats. Misschien zou er vanuit het brandalarm punt een verlichtingspunt gemaakt kunnen worden.


Timmerwerk Assendelft
maandag 16 juli 2018

Vliering op zolder laten maken

Wij hebben een nieuwbouwwoning, met een hoge 3e etage. Op deze etage willen wij graag een loopbare vliering hebben, zodat we hier spullen kunnen opbergen die we bijna niet gebruiken. We verwachten de volgende punten: - De vliering heeft een afmeting van circa 5.40 x 4 meter (B x L). - De vliering word geplaatst inclusief de aftimmering en isolatie. - Het brandalarm wordt verlegt naar het trapgat toe en wordt aan het plafon van de vliering gehangen. - Er wordt verlichting aangebracht op de vliering zodat deze verlicht is. - De vliering is loopbaar. - Er wordt een vlieringstrap geplaatst. Later moeten er 2 kamers gemaakt kunnen worden onder de vliering. Graag ontvang ik een vrijblijvende offerte van u,


Zolderverbouwing Waddinxveen
donderdag 22 maart 2018

Casco woning afbouwen

Wij willen een casco woning afbouwen. Het gaat om 106 m2 woonoppervlak in een oud schoolgebouw. - de woning dient helemaal afgebouwd te worden inclusief stuken, isolatie, gevel, vloer, WTW, brandalarm. - we maken gebruik van een elektrische warmtepomp, al gekocht, dus geen gas/ CV nodig. - verlaagd plafond Cosmetische toevoegingen: - keuken en vloer zorgen we zelf voor inclusief plaatsen. - badkamermaterialen zoals meubel, douche, bad, wc en tegels kunnen we eventueel zelf kopen, maar dienen wel geplaatst te worden. - deuren, lichtspotjes en dergelijke kunnen we eventueel zelf regelen maar dienen wel geplaatst te worden.


Verbouwing Rotterdam
maandag 18 juli 2016

Afzuigunit installeren in de badkamer

Ik zou graag een goede afzuiging in mijn badkamer willen omdat nu elke keer tijdens het douchen het brandalarm af gaat. Ik woon in een appartementencomplex. De combiketel zit in een afgesloten kast naast de badkamer. Alleen tijdens lang douchen gaat het brandalarm op de gang af. Misschien moet de afvoer van de cv-ketel ook worden nagekeken.


Badkamer en toilet Alkmaar
woensdag 01 juni 2011

Afzuigkap-probleem

Wij hebben sinds kort een hele nieuwe keuken, de afzuigkap is goed bevonden, hij zuigt goed, alleen komt er van buiten te veel " wind " naar binnen dat de dampen, luchten weer het huis worden in " geblazen ", dit heeft al een paar keer geleid, dat het brandalarm binnen afging. Wie kan mij advies geven over wat ik moet ( laten ) doen om dit probleem te verhelpen. Moet er een langere buis op, moet er een andere kap op? Ik zou graag wat advies in winnen bij uw expert.


Installatie- en leidingwerk Voorschoten
vrijdag 05 november 2010

Inpandig opslaghok plaatsen

In een bestaande gymzaal wil ik een opberghok plaatsen van ongeveer 2 x 2 x 2,30 meter (bxlxh). Het opberghok moet toeganklijk zijn via een stevige deur. Het opberghok moet robuust/stootvast en het liefst gemesteld zijn. Daarbij moet de melder van het brandalarm verplaatst worden. Hij kan tot het plafond worden gemaakt. 2 wanden van het opberghok staan er al.


Verbouwing Hoogvliet Rotterdam
donderdag 05 augustus 2010

Storing Electrische installatie in huis

Tijdens stofzuigen krijg ik een brandalarm in de meterkast en het ruikt electrisch. De zekering van die groep valt er niet uit. Sinds zaterdag jl ook het volgende probleem: Na stofzuigen valt de groep eruit zonder dat de zekering eruit gaat.Enkel via reaset van de aardlekschakelaar krijg ik weer stroom op de groep.


Elektra en groepenkast Leusden
vrijdag 02 juli 2004

Aannemer

Het betreft een portiekwoning gelegen op de eerste etage met 3 kamers / keuken / badkamer / toilet en twee balkons. Samengevat met een inspectie rapport, wat eigen wensen en afhankelijk van het beschikbaar budget moeten de volgende zaken gebeuren: - Ondervloer opnieuw leggen - Wanden strippen en stucen - Plafonds inspecteren en zonodig brandwerend maken - Tegels in de keuken / wc / badkamer vernieuwen (wand en vloer) - Nieuwe WC en douchecabine plaatsen - Keukenblok en kastjes plaatsen - Wastafel verzetten - Electra vernieuwen (meer groepen) en brandalarm installeren - Kozijnen "voor" servicen en "achter" (deels) vernieuwen - Leidingen controleren en eventueel vervangen - Ventilatie controleren en eventueel een ventilatie systeem aanleggen


Verbouwing Den Haag
Offertes aanvragen