Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
vaste airco installeren

Airco

Zoek je naar een oplossing voor verkoeling in de zomer en verwarming in de winter? Een airco kan dan een uitkomst bieden. Op deze pagina lees je meer over de opties.

Heb je veel last van de hitte tijdens de zomer? Kun je daardoor lastig slapen of functioneren overdag? Misschien is het dan waard om een airco installatie te overwegen.

De installateurs via Casius staan voor je klaar om een airco installatie te plaatsen. Wil je daarnaast ook een boiler? Of wil je de woning moderniseren met domotica? Ook daar helpen ze je graag bij.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een airco wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een erkende installateur bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost een airco?

De kosten zijn afhankelijk van het soort airco. Een mobiele airco is een stuk goedkoper dan een vaste. Het aantal units speelt mee, net als wel of geen buitenunit. Verder speelt het vermogen van de airco mee en de installatiekosten verschillen ook per vakman. 
Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Inhoud kamer Benodigd vermogen Gemiddelde prijs inclusief installatie
Minder dan 70 m³ 2,5 kW €1.200 - €1.350
70 - 120 m³ 3,5 kW €1.600 - €1.750
120 - 170 m³ 5,0 kW €1.700 - €1.850
170 - 240 m³ 7,5 kW €2.350 - €2.550

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

85 Airco

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Soorten: de voordelen en nadelen

Een airco heeft vele voordelen. Zo zorgt een airco in je slaapkamer er bijvoorbeeld voor dat jij je nachtrust weer terugkrijgt tijdens de hete zomernachten. Nog een pluspunt is dat een airco voor schonere lucht zorgt. 

Hieronder staat een overzicht van de soorten airco's met een beschrijving van de voor-en nadelen van elk type.

Soort Omschrijving Voordeel Nadeel
Split airco Binnenunit (airco) en buitenunit (motor) Weinig last van lawaai en is compact Brengt installatiekosten met zich mee
Multi split airco Meerdere binnenunits (airco) en buitenunit (motor) Meerdere binnenunits aansluiten op 1 buitenunit Brengt installatiekosten met zich mee
Airco zonder buitenunit 1 binnenunit, niet te verplaatsen Heeft geen buitenunit Brengt installatiekosten met zich mee
Mobiele airco Mobiel, is dus te verplaatsen Lekker goedkoop en verplaatsbaar Slang die naar buiten moet en weinig vermogen
VRF-systeem Compleet klimaatsysteem: verkoelen en verwarmen Geschikt voor grote ruimtes en geschikt voor meerdere ruimtes Brengt hoge installatiekosten met zich mee

Wist je dat?

Een airco-installatie kan meer doen dan alleen lucht koelen. Het kan ook gebruikt worden voor: 

  • Het verwarmen van één of meerdere ruimtes
  • Het filteren van de binnenlucht
  • Het ontvochtigen van de binnenlucht

Je hebt verschillende varianten. Zo kan je een mobiele airco hebben of een vaste unit. Een vaste airco kan je bevestigen aan je plafond of muur, maar je hebt ook soorten die ingebouwd worden, waardoor het mooi afgewerkt is.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente airco aanvragen

donderdag 30 juni 2022

2 airco's bijvullen

Ik heb 2 Chigo split airco's van 2500 watt staan op mijn platte dak. 1 is voor kantoor en deze is nog redelijk koel, de andere is voor de slaapkamer en geeft niet veel verkoeling meer. Ik denk dat ze beide opnieuw gevuld moeten worden. Graag ontvang ik een prijsopgaaf vooraf.


Installatie- en leidingwerk Oudenbosch
donderdag 30 juni 2022

Airco bijvullen

Ik zoek een installateur die mijn airco kan bijvullen. Deze bevindt zich op het dak van mijn camper.


Installatie- en leidingwerk IJmuiden
donderdag 30 juni 2022

Airconditioning installeren in slaapkamer

Wij willen een airco plaatsen met buitenunit (begreep dat deze stiller zijn) in onze slaapkamer. Deze kamer is ongeveer 5 x 5m. Wat zou ons dat kosten?


CV en verwarming Leermens
woensdag 29 juni 2022

Airconditioning installeren voor 2 slaapkamers

Op de 1ste verdieping in de slaapkamer willen wij een airco laten plaatsen. Ook op de zolderverdieping in de slaapkamer willen we een airco hebben.


CV en verwarming Rhoon
woensdag 29 juni 2022

Extra 20a groep aanleggen tbv airco

Ik zoek een elektricien die voor mij een extra groep kan aanleggen, van 20A. Dit is tbv een airco. Optioneel: aanleg grondkabel naar de achtertuin via de kruipruimte .


Elektra en groepenkast Zaandam
woensdag 29 juni 2022

Extra groep aanleggen

Ik wil graag een extra groep aanleggen voor de airco's die ik ga aanschaffen en installeren.


Elektra en groepenkast Maastricht
Offertes aanvragen