Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
airconditioning plaatsen

Airco

Airco

Zoek je naar een oplossing voor verkoeling in de zomer en verwarming in de winter? Een airco kan dan een uitkomst bieden. Op deze pagina lees je meer over de opties.

Heb je veel last van de hitte tijdens de zomer? Kun je daardoor lastig slapen of functioneren overdag? Misschien is het dan waard om een airco installatie te overwegen.

De installateurs via Casius staan voor je klaar om een airco installatie te plaatsen. Wil je daarnaast ook een boiler? Of wil je de woning moderniseren met domotica? Ook daar helpen ze je graag bij.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een airco wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een erkende installateur bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost een airco?

De kosten zijn afhankelijk van het soort airco. Een mobiele airco is een stuk goedkoper dan een vaste. Het aantal units speelt mee, net als wel of geen buitenunit. Verder speelt het vermogen van de airco mee en de installatiekosten verschillen ook per vakman. 
Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Inhoud kamer Benodigd vermogen Gemiddelde prijs inclusief installatie
Minder dan 70 m³ 2,5 kW €1.200 - €1.350
70 - 120 m³ 3,5 kW €1.600 - €1.750
120 - 170 m³ 5,0 kW €1.700 - €1.850
170 - 240 m³ 7,5 kW €2.350 - €2.550

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

85 Airco

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Soorten: de voordelen en nadelen

Een airco heeft vele voordelen. Zo zorgt een airco in je slaapkamer er bijvoorbeeld voor dat jij je nachtrust weer terugkrijgt tijdens de hete zomernachten. Nog een pluspunt is dat een airco voor schonere lucht zorgt. 

Hieronder staat een overzicht van de soorten airco's met een beschrijving van de voor-en nadelen van elk type.

Soort Omschrijving Voordeel Nadeel
Split airco Binnenunit (airco) en buitenunit (motor) Weinig last van lawaai en is compact Brengt installatiekosten met zich mee
Multi split airco Meerdere binnenunits (airco) en buitenunit (motor) Meerdere binnenunits aansluiten op 1 buitenunit Brengt installatiekosten met zich mee
Airco zonder buitenunit 1 binnenunit, niet te verplaatsen Heeft geen buitenunit Brengt installatiekosten met zich mee
Mobiele airco Mobiel, is dus te verplaatsen Lekker goedkoop en verplaatsbaar Slang die naar buiten moet en weinig vermogen
VRF-systeem Compleet klimaatsysteem: verkoelen en verwarmen Geschikt voor grote ruimtes en geschikt voor meerdere ruimtes Brengt hoge installatiekosten met zich mee

Wist je dat?

Een airco-installatie kan meer doen dan alleen lucht koelen. Het kan ook gebruikt worden voor: 

  • Het verwarmen van één of meerdere ruimtes
  • Het filteren van de binnenlucht
  • Het ontvochtigen van de binnenlucht

Je hebt verschillende varianten. Zo kan je een mobiele airco hebben of een vaste unit. Een vaste airco kan je bevestigen aan je plafond of muur, maar je hebt ook soorten die ingebouwd worden, waardoor het mooi afgewerkt is.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Installateurs in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente airco aanvragen

vrijdag 21 januari 2022

2x dakopbouw 1,5m x 7,75m woonklaar

Wij en onze buren willen een dakopbouw laten realiseren van ieder circa 1,5m x 7,75. De dakopbouw komt op de uitbouw van de begane grond aan de achtergevel. Omschrijving per dakopbouw: - 2 draaikiepramen circa 144 cm per stuk met hardhouten kozijnen en ventilatieroosters (niet zichtbaar van buitenzijde). - Soort gevelafwerking nog in overleg (ook afhankelijk wat constructief gezien het meest geschikt is). - Bestaande radiatoren moeten verplaatst worden (en wellicht grotere capaciteit). - Rekeninghoudend met 2 airconditioning apparaten (nog niet aangeschaft en in overleg met de aannemer). - Indien rendabel zonnepanelen bovenop het dak van de dakopbouw (dakopbouw staat op het zuiden). - Afbouw: Volledige nette aansluiting van alle naden en kieren. Afwerking muren -> gestuukt, dan renovatiebehang, dan geverfd. Afwerking plafond glad gestuukt en dan geverfd. Ramen en raamkozijnen in goede kwaliteit Sigma verf afgeschilderd. Oplevering van de binnenzijde mag dus eigenlijk gewoon woonklaar, we willen hier wel een aparte offerte voor zodat ik hem kan vergelijken met de buren.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Ouderkerk aan de Amstel
dinsdag 18 januari 2022

Airconditioning onderhouden

Ik ben op zoek naar een vakman de mijn binnen unit kan schoonmaken en de vloeistof kan vervangen - laatste onderhoudswerkzaamhedenwaren 12 jaar geleden door Firma DAIKIN in Hilversum (bestaan niet meer)


Installatie- en leidingwerk Hilversum
zondag 16 januari 2022

Opbouw 35m2 woonklaar

Wij willen een extra verdieping op ons huis laten zetten, we hebben een vrij nieuwhuis waarbij het mogelijk is om een extra verdieping op te zetten. Er is redelijk makkelijktoegangbare uitsparring in het huis waar alle kabels en toe/afvoeren langslopen dus hier kan gebruik van gemaakt worden. Afmetingen 5,5m breed bij ong. 6 lang. waarbij nog 4m. overblijft voor dakterrar met een hek eromheen. Zonnepanelen dienen verplaats te worden naar de nieuwe verdieping. De ruimte willen we graag in 3 delen. 1 trap overloop. 2 badkamer, 3 slaapkamer met airco. Woonklare oplevering.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Groningen
zaterdag 15 januari 2022

Airconditioning onderhouden

Het onderhouden van de airconditioning. Het gaat om een plafond, wand en buiten unit. Type airconditioning:: Wandmodel, Plafondmodel


Installatie- en leidingwerk Bergen op Zoom
zaterdag 15 januari 2022

Airconditioning onderhouden

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn airco kan onderhouden, het systeem heeft 4 wandeenheden.


Installatie- en leidingwerk Amstelveen
woensdag 12 januari 2022

Airconditioning r32 gas bijvullen

Hallo ik ben opzoek die r32 gas kan bijvullen in mijn airco wegens verhuizing. Hij is losgekoppeld geweest, afgeperst worden en bijgevuld. Het gas moet onder druk en er moet gekeken worden of de leidingen niet lekken. Type airconditioning:: Adviseer mij


Installatie- en leidingwerk Eindhoven
dinsdag 11 januari 2022

Uitbouw 7,5m2 tbv. badkamer (woonklaar)

Wij willen een aanbouw van 5 meter lang en 160 breed, aan bestaande woning en dus vanuit binnen toegankelijk. In de aanbouw een kunststof hout look draai kiep raam van 100x50cm. Verder een toilet, douche en wastafel. En airco die kan verwarmen (dus geen cv daar nodig). Alles in Hout skelet bouw en net als bestaande chalet met Rabat delen afgetimmerd. De oplevering van de binnenzijde wil ik graag woonklaar. Ik koop zelf de meubels, maar die moeten wel geïnstalleerd worden.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Hulshorst
dinsdag 04 januari 2022

Uitbouw op platdak achter (12m2)

Wij willen een kamer realiseren op ons plat dak van 3x4 meter en binnen 2,5 meter hoog. De buitenzijde willen afgewerkt hebben in metselwerk, maar de kozijnen van hout. De binnenzijde mag dan sausklaar opgeleverd. De verwarming kan aan de hand van de airco. Ook zal er een doorgang gerealiseerd moeten worden.


Verbouwing Venlo
maandag 03 januari 2022

Opbouw plat dak (40m2)

Ik ben op zoek naar een prefab dakopbouw 40m2. Willen een complete oplevering met een trap naar boven, airco, zonnepanelen, cv ketel verplaatsen en kunststof of aluminium kozijnen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Nijmegen
maandag 03 januari 2022

Warmtepomp(lucht-water) en airco's installeren

Ik zoek een vakman voor het installeren van een warmtepomp(lucht-water) en evt. ook airco's(lucht-lucht). Welke werken moeten gebeuren?: aansluiten op bestaande radiatoren Waarvoor wil je de warmtepomp gebruiken?: verwarmen van een ruimte of gebouw Om welk type gebouw gaat het?: vrijstaand gebouw Waar moet de warmtepomp geïnstalleerd worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte kamers Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Zevenaar
donderdag 30 december 2021

Airconditioning installeren of vervangen (particulier)

We willen graag een offerte voor bovenstaande. Reinigen van de lucht en controleren van luchtvochtigheid mogen optioneel. hoeft niet per se. We hebben een benedenruimte van 50 m2 ie gekoeld moet worden en de 1e verdieping (10,13 en 14 m2) In welk type airco heb je interesse?: split airco Waar moet de airco geplaatst worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte ruimtes Voor welke doeleinden wil je de airco gebruiken?: verwarmen Ben je eigenaar?: Nee, ik word over meer dan 3 maanden eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Zoetermeer
maandag 27 december 2021

Airconditioning onderhouden of repareren

Airco gas bijvullen en onderhoud Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Installatie- en leidingwerk Huizen
woensdag 22 december 2021

Plaatsen van 1 buiten airco en 4 binnen airco's

Ik zou graag een Multi unit airco willen laten plaatsen met 4 binnen units. De buitenunit kan op de aanbouw geplaatst worden. Ik wil graag in de woonkamer en 3 slaapkamers de airco's geplaatst hebben. Hierbij zal ik graag de binnen units laten aansluiten op de buiten unit. De afmetingen van de kamers zijn Huiskamer 8,06m x 3,44m Aanbouw 5,85m x 2,25m Slaapkamer 1 4,22m x 3,15m Slaapmaker 2 3,77m x 2,52m Slaapkamer 3 2,73m x 2,68m


Installatie- en leidingwerk Zaandam
vrijdag 17 december 2021

Gaten boren en ophangen monoblock airco (buiten)

In de stenen buitenmuur 1e etage 2 gaten 16cm boren en ophanghaken in muur monteren om losse monoblock airco op te hangen. Template papier voor juiste posities gaten is aanwezig. Airco unit is 84x42x31cm, muurruimte is 90x61cm. Wil zelf met alle plezier assisteren, heb alleen niet de juiste apparatuur.


Installatie- en leidingwerk Zeist
woensdag 15 december 2021

Timmerwerken: plafond verlagen, kast maken en bergruimte realiseren

Mijn een betreft het volgende: Verlagen plafond van BG en 1e verdieping a 120 m² incl. spotjes. Moet tevens geschikt zijn voor hanglampen en airco wegwerken. Verder ook benieuwd naar het maken van een kast op maat. Wij hebben een vrije hoge nok en hier willen we misschien een bergruimte laten plaatsen, dit wordt dan ongeveer 40m2.


Timmerwerk Berkel en Rodenrijs
dinsdag 14 december 2021

Extra groep plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een extra groep tbv een airco.


Elektra en groepenkast Ede
dinsdag 14 december 2021

Airco die geen warme lucht geeft oplossen

Airco is ongeveer een half jaar geleden geplaatst en toen even gebruikt. Nu na lange tijd willen we hem gebruiken om te verwarmen maar binnen komt geen warme lucht. Bij de buitenunit wordt het bij het begin van de leiding wel warm.


Installatie- en leidingwerk Beesel
donderdag 02 december 2021

Aardpen slaan

Aanleggen van een geaard punt met 16 ampere, of extra groep. Het betreft hier het installeren van een airconditioning op zolder voor het werk van mijn vrouw. Bovenstaande adviseert de monteur van de airco.


Elektra en groepenkast Ouderkerk aan de Amstel
woensdag 01 december 2021

Vervangen van groepenkast

Er is nieuwe elektra gelegd en dat moet op een nieuwe meterkast aangesloten worden. Grote woning van 150m2 met keuken met quooker vaatwasser en drie kookplaten, wasmachine droger airco etc. Liever teveel dan te weinig groepen. Aansluiting os op bg en meterkast op 2de verdieping. Kabels liggen er al.


Elektra en groepenkast Den Haag
donderdag 25 november 2021

Het installeren van airco's, ijsvitrines en koelvitrines

Wij zijn op zoek naar een vakman die verstand heeft van het plaatsen en installeren van ijsvitrines, koelvitrines en airco's. Het gaat om het plaatsen van: 1 airco, 2 ijsvitrines en 2 koelvitrines


CV en verwarming Amsterdam
woensdag 24 november 2021

Airconditioning installeren

Wij zijn voornemens om te gaan verbouwen. De zolder te voorzien van dakkapellen en hier zullen 2 kamers komen. Op de 1e verdieping zijn 2 gemiddelde slaapkamers (LxBxH, 3x3x2,75) en 1 kleine slaapkamer (LxBxH, 2x2x 2,75, wel voorzien van schuine wand) aanwezig. De slaapkamers op zolder zullen ongeveer 3x3 & 3x4 (L-vormig). In ieder kamer dient een station te komen. Mocht u er anders over denken dan hoor ik het graag. Graag ook advies of er eventueel een station in de woonkamer moet komen. Het betreft een jaren 30 hoekwoning dus de buitenunit van het airco systeem kan naast het huis komen op iedere gewenste hoogte. Ik heb gekozen om ook te verwarmen. Graag advies over hoeveel stroom er benodigd is (dit in verband met de hoeveelheid aan te leggen zonnepanelen. In welk type airco heb je interesse?: split airco Waar moet de airco geplaatst worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte ruimtes Voor welke doeleinden wil je de airco gebruiken?: verwarmen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Leeuwarden
donderdag 18 november 2021

Extra groep WCD tbv Airco

Graag wil een extra groep aan laten leggen tbv een aan te leggen Airco. Ik heb een buis met utp en coax erin die mag eruit tbv stopcontact Airco


Elektra en groepenkast Tilburg
woensdag 17 november 2021

Airconditioning installeren

Ik ben op zoek naar een vakman die voor mij een airconditioning kan aanschaffen en volledig installeren. Ik heb zelf wel al wat op het oog, dus in overleg mag de vakman het voor mij aanschaffen. Graag zie ik eerst een vrijblijvende offerte.


CV en verwarming Wildervank
dinsdag 16 november 2021

Groepenkast vervangen

Graag een nieuwe groepenkast met 10 groepen (8 + 2 rreserve), fase 1. Op huidige groepen zit witgoed, 2x airco, huishoudelijke apparatuur. Zit in de hal, in meterkast.


Elektra en groepenkast Almere
dinsdag 02 november 2021

Grote renovatie

Vervangen kunststof kozijnen 9 ramen, schuifpui en voordeur met zijraam en keuken raam voorgevel 1 badkamer renoveren en 1 badkamer realiseren in slaapkamer 1 toilet renoveren Hele woning schilderen 2 trappen renoveren PVC met verlichting Alle kamers voorzien van utp internet aansluiting en tv kabel Cinewall Koof woonkamer met verlichting Airconditioning in alle kamers 5 in totaal Nieuwe vloeren begane grond en 2 verdiepingen pvc klik. Per verdieping 38 m2 en begane grond 48 M2


Stucwerk en spackspuiten Alphen aan den Rijn
zaterdag 30 oktober 2021

Opbouw met terras realiseren (27m2 + 24m2)

Wij willen graag een opbouw met dakterras op ons huis. Opbouw : 6 x 4,5 Terras : 6 x 4 Over de afwerking van de buitenzijde zijn we nog niet helemaal over uit, dit graag in overleg. De kozijnen mogen wel van kunststof. De binnenzijde mag dan casco opgeleverd worden. De verwarming mag aan de hand van vloerverwarming als dat mogelijk, maar ik overweeg ook een airco. Er zal ook een trapgat gemaakt moeten worden, inclusief de trap zelf. Dit voor de doorgang. Ik neem aan dat de vergunning ook geregeld kan worden mbv de vakman?


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Spijkenisse
vrijdag 29 oktober 2021

2 Airconditionings installeren

airco voor in de kamer en 1 voor boven Type airconditioning:: Wandmodel Wij zijn er alleen nog niet helemaal over uit of we een airco willen of iets anders. Graag ontvangen we advies over de verschillende mogelijkheden die er zijn.


CV en verwarming Winsum
donderdag 28 oktober 2021

Verbouwing van mijn bungalow

Sloopwerkzaamheden: • Slopen keuken • Verwijderen oude tegelvloer • Slopen toilet Opbouw werkzaamheden: • Nieuw toilet • Nieuwe tegelvloer • Nieuw voordeur • Vloerverwarming badkamer en nieuwe vloer • Nieuwe wasbak plaatsen badkamerOverige werkzaamheden: • Verplaatsen verwarmingsketel • Muurtje verlengen in de keuken • 2 lichtpunten woonkamer repareren • Plafond keuken opknappen en nieuwe lichtpunten • Elektra en waterleiding nieuwe keuken • Houtwerk buiten vervangen Optioneel (kosten) • Vloerverwarming • Airco


Verbouwing Purmerend
woensdag 27 oktober 2021

Airconditioning installeren (2 stuks)

In de woonkamer wand airco +- 200m³. En boven verdieping 100m³ de split unit plaatsen. Wellicht komt er nog een 3e voor de slaapkamer.


CV en verwarming Oostwold Scheemda
donderdag 21 oktober 2021

Vervangen meterkast

In onze woning zit een verouderde meterkast welke wij willen laten vervangen. Wellicht moet er ook een groep worden bijgemaakt, ivm installatie airco en in de toekomst een nieuwe keuken.


Elektra en groepenkast Gendt
Offertes aanvragen