Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
afstandsbediening airco

Airco

Airco

Zoek je naar een oplossing voor verkoeling in de zomer en verwarming in de winter? Een airco kan dan een uitkomst bieden. Op deze pagina lees je meer over de opties.

Heb je veel last van de hitte tijdens de zomer? Kun je daardoor lastig slapen of functioneren overdag? Misschien is het dan waard om een airco installatie te overwegen.

De installateurs via Casius staan voor je klaar om een airco installatie te plaatsen. Wil je daarnaast ook een boiler? Of wil je de woning moderniseren met domotica? Ook daar helpen ze je graag bij.
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een airco wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een erkende installateur bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost een airco?

De kosten zijn afhankelijk van het soort airco. Een mobiele airco is een stuk goedkoper dan een vaste. Het aantal units speelt mee, net als wel of geen buitenunit. Verder speelt het vermogen van de airco mee en de installatiekosten verschillen ook per vakman. 

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.
Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Inhoud kamer Benodigd vermogen Gemiddelde prijs inclusief installatie
Minder dan 70 m³ 2,5 kW €1.200 - €1.350
70 - 120 m³ 3,5 kW €1.600 - €1.750
120 - 170 m³ 5,0 kW €1.700 - €1.850
170 - 240 m³ 7,5 kW €2.350 - €2.550

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Soorten: de voordelen en nadelen

Een airco heeft velen voordelen. Zo zorgt een airco in je slaapkamer er bijvoorbeeld voor dat jij je nachtrust weer terugkrijgt tijdens de hete zomernachten. Nog een pluspunt is dat een airco voor schonere lucht zorgt. 

Hieronder staat een overzicht van de soorten airco's met een beschrijving van de voor-en nadelen van elk type.

Soort Omschrijving Voordeel Nadeel
Split airco Binnenunit (airco) en buitenunit (motor) Weinig last van lawaai en is compact Brengt installatiekosten met zich mee
Multi split airco Meerdere binnenunits (airco) en buitenunit (motor) Meerdere binnenunits aansluiten op 1 buitenunit Brengt installatiekosten met zich mee
Airco zonder buitenunit 1 binnenunit, niet te verplaatsen Heeft geen buitenunit Brengt installatiekosten met zich mee
Mobiele airco Mobiel, is dus te verplaatsen Lekker goedkoop en verplaatsbaar Slang die naar buiten moet en weinig vermogen
VRF-systeem Compleet klimaatsysteem: verkoelen en verwarmen Geschikt voor grote ruimtes en geschikt voor meerdere ruimtes Brengt hoge installatiekosten met zich mee

Wist je dat?

Een airco-installatie kan meer doen dan alleen lucht koelen. Het kan ook gebruikt worden voor: 

  • Het verwarmen van één of meerdere ruimtes
  • Het filteren van de binnenlucht
  • Het ontvochtigen van de binnenlucht

Je hebt verschillende varianten. Zo kan je een mobiele airco hebben of een vaste unit. Een vaste airco kan je bevestigen aan je plafond of muur, maar je hebt ook soorten die ingebouwd worden, waardoor het mooi afgewerkt is.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen