Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Betonvloer leggen binnen of buiten

Betonvloer

Op zoek naar een stevige ondervloer? Een betonvloer biedt een goede uitkomst! Informatie, prijzen en de beste vakmannen uit de buurt vind je op deze pagina.

Heb je een nieuwe ondervloer nodig? Of moet je een ondervloer laten maken in je nieuwbouw woning? Een betonvloer is de oplossing. De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. 
Zo leggen zij niet alleen de nieuwe betonvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je nieuwe laminaat in wil laten leggen? Of wil je de badkamer betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat is een betonvloer?

Een betonnen vloer wordt gemaakt van, de naam zegt het al, beton. Het is een sterk en hard materiaal dat niet flexibel is. Beton is daarom niet geschikt als afgewerkte vloer in je woning. Waar het wel zeer geschikt voor is, is als een ondervloer. Een beton terras komt ook steeds vaker voor.

Er zijn verschillende soorten betonvloeren, maar welke heb je precies nodig?

Betonvloer kosten

De kosten van een betonvloer hangen af van de oppervlakte, de bereikbaarheid van de vloer en het soort beton dat er gebruikt wordt. Hieronder in de tabel zie je de richtprijzen per vierkante meter voor ieder soort beton. Hieronder geven wij een overzicht van de kosten van de verschillende soorten betonvloeren.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort betonvloer Prijs per m² Dikte Vloerverwarming mogelijk
Gevlinderde betonvloer €50 - €130 Minimaal 7 cm Ja
Printbeton €70 - €100 Minimaal 7 cm Ja
Cementgebonden gietvloer €75- €150 3 tot 8 mm Afhankelijk van de samenstelling

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

225 Beton Vloer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Overzicht van soorten betonnen vloeren

Een betonnen vloer kan op meerdere manieren opgebouwd worden. Er zijn dus verschillende typen betonvloeren. Welk type betonvloer het meest geschikt is voor jouw situatie, hangt onder andere af van de opbouwhoogte, het doel van de vloer en de gewenste afwerking. Hieronder een overzicht van een paar soorten betonvloeren.

Gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer, ook wel gepolierde betonvloer genoemd, is een klassieke versie van een betonvloer. Het is een egale vloer, die je woning een moderne uitstraling geeft.

Een gevlinderde betonvloer bestaat uit een massief gegoten betonplaat met een minimale dikte van 7 centimeter. Als het beton gestort is, wordt er een toplaag aangebracht die geëgaliseerd en glad gemaakt wordt met een vlindermachine. 

Vloeren van gevlinderd beton worden veel gebruikt bij nieuwbouw, bij grondige renovaties, bij opritten en terrassen. Wil je een tegeleffect op je terras? Dat kan, de vakman slijpt dan sleuven in de vloer. 

Gevlinderd beton is heel interessant als je een groot oppervlak hebt met voldoende opbouwhoogte. 
Bij massieve vloeren, zoals bij gepolierd beton, hoeft er geen cementdekvloer (hierover later meer) gelegd te worden, wat je flink wat kosten bespaart.

Vloero Gepolierde Beton 2

Printbeton

De opbouw van printbeton is hetzelfde als die van gevlinderde betonvloeren. Toch is een ding anders: bij printbeton wordt de toplaag afgewerkt met een andere techniek. Hierdoor kan je de massieve betonvloer een uitstraling geven van natuursteen, hout, kasseien, of keien. Met dit type betonvloer combineer je dus de uitstraling van bijvoorbeeld een houten vloer met de stevigheid van beton. 

Daarnaast is printbeton ook heel onderhoudsvriendelijk, omdat er geen voegen zijn. Printbeton wordt veelal buiten gebruikt en gebruikt voor grotere oppervlakken, zoals terrassen en opritten, maar het kan ook binnenshuis geplaatst worden. Een nadeel van printbeton is dat het definitief is. Als het opengebroken moet worden is dit bij printbeton niet mogelijk zonder het te beschadigen.

Printbeton

Cementgebonden betonvloer

Een cementgebonden betonvloer is in tegenstelling tot gepolierd beton en printbeton, een niet-massieve betonvloer en slechts enkele millimeters dik. Heb je dus weinig opbouwhoogte, maar ben je wel op zoek naar een vloer met de uitstraling en de voordelen van beton? Dan is een cementgebonden betonvloer een goede oplossing.

Cementgebonden beton vloeren zijn waterdicht en kunnen net als bij massieve beton vloeren in verschillende kleuren geplaatst worden. Daarbij kan een cementgebonden betonvloer ook rechtstreeks op de cementdekvloer of over de bestaande tegels heen geplaatst worden. Het is ook een prima keuze wanneer er veel hoeken en/ of smalle ruimtes zijn.

Door de ruime keuze aan mogelijkheden en hun sterke karakter, worden cementgebonden betonvloeren steeds vaker toegepast bij nieuwbouw en renovatie.

Cementgebonden Beton

Verschillen tussen betonvloeren en gietvloeren

Een betonvloer en een gietvloer worden vaak door elkaar gehaald. Vreemd is het niet, beide vloeren lijken namelijk qua uiterlijk op elkaar. Toch zijn er verschillen tussen de twee soorten vloeren.

Betonvloer

Een betonvloer wordt in je woning gestort en gevlinderd, en niet gegoten zoals bij een gietvloer wel het geval is. Daarna krijgt de betonvloer een toplaag. Je kan zelf kiezen welke kleur of structuur je wil dat de vloer krijgt. 

Een betonvloer wordt gemaakt van een hard en sterk materiaal. Daarom moet er voorzichtig mee om worden gegaan. Daarnaast kan een betonvloer niet goed tegen temperatuurwisselingen, een betonvloer kan zelfs gaan scheuren. Het is dus niet aan te raden om een betonvloer te combineren met een vloerverwarming.
Een kleine troost: mocht de betonvloer scheuren gaan vertonen, kan dit makkelijk verholpen worden met een reparatiebeurt.

Gietvloer

Een gietvloer is dunner dan een betonnen vloer en bestaat uit meerdere lagen. In tegenstelling tot betonvloeren zijn gietvloeren flexibel, waardoor de vloer comfortabeler aanvoelt. Daarnaast zijn gietvloeren vochtwerend en kunnen daarom in iedere ruimte van het huis geplaatst worden. Nog een verschil is dat een gietvloer goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming, doordat deze vloer zo dun is. Meer over gietvloeren vind je op de pagina gietvloer en in deze blog: Polyurethaan of epoxy gietvloeren?

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente betonvloer aanvragen

donderdag 12 mei 2022

Verlijmd tapijt verwijderen (55m2)

Ik zoek een vakman die het verlijmde tapijt kan verwijderen, inclusief de lijmresten. Dit is op een betonvloer en de oppervlakte bedraagt ongeveer 55m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Helder
woensdag 11 mei 2022

Betonvloer schilderen (70m2)

Betonvloer schilderen die qua ruimte rechtaan is enkel een trap waarvan de poten in de ruimte mee rekening gehouden moeten worden. De oppervlakte is ongeveer 70m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Heeze
woensdag 11 mei 2022

Egaline smeren over beton (~70m2)

Ik wil graag weten wat de kosten zijn van een egaline laag over de bestaande betonvloer te laten gieten. Dit zodat de onderlaag egaler wordt en er geen vlekken meer zijn. De egaline laag zal dan de nieuwe vloer zijn. Ik wil dan graag weten in welke kleuren dit mogelijk is, hoe lang het duurt en na hoeveel dagen we er weer op kunnen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zuidland
woensdag 11 mei 2022

Betonvloer herstellen (~70m2)

Ik zoek een betonvloerspecialist of epoxyharsspecialist die mijn woonvloer kan herstellen. Wij willen de huidige beton vloer weer mooier maken. Ik schat de oppervlakte op een 70m2. Daarbij willen we de ontstane scheuren iets uitfrezen om op te vullen met epoxy glitterhars of goldflake hars. Daarnaast willen we de vloer wellicht een donkerdere kleur grijs laten maken om het effect te vergroten.


Vloer leggen en vloeronderhoud Voorburg
woensdag 11 mei 2022

Betonvloer egaliseren (~55m2)

Ik zoek een vakman voor het egaliseren van een oude betonvloer. Dit is een vloer van ongeveer 55m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
woensdag 11 mei 2022

Betonvloer laten storten

Ik zoek voor het laten storten van een betonvloer, er komt een tuinoverkapping. Het gaat om ~20m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoofddorp
dinsdag 10 mei 2022

Vloer storten, plaatsen, isoleren en opbouwen + keramische tegels plaatsen

Renovatie woonhuis. In de volgende ruimte willen we graag vloerverwarming. ( alles begane grond ) 1: badkamer 8m2 ( opbouwhoogte incl. isolatie en keramische tegel 8cm 2: woonkeuken 24m2 ( opbouwhoogte incl. isolatie en keramische tegel 8cm. 3: keuken 20m2 ( vloer opbouwen vanaf bestaande betonvloer ). Totaal beschikbare hoogte 22cm a: Plastic b: Vloerisolatie ca. 12cm dikte ( hoge draagkracht ) c: Afstandhouders d: draadmatten e: slangen f: draadmatten h: vloer storten ( vlak) e: Keramische tegels 60*60cm lijmen Vloerverwarming gebruiken als hoofdverwarming. Afstand max. 10cm. ( langs ramen 7 cm) of ander voorstel qua opbouw vloer. Graag advies en offerte.


Vloer leggen en vloeronderhoud Herten
vrijdag 06 mei 2022

Betonvloer egaliseren

Goedendag, Ik zou graag een prijsopgave willen van een betonnen werkplaatsvloer laten egaliseren. Dit gaat over een vloer van 6mx8,30m (50m2) die gelijkmatig afloopt naar het midden (waterafvoer). De vloer heeft een afloop van 5cm tot aan het midden. Ik hoor graag van u. Ook heb ik graag een prijsopgave voor 100m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud 's-Gravenzande
donderdag 05 mei 2022

Curing laag verwijderen + impregneren betonvloer ~45m2

Curing laag verwijderen en impregneren gevlinderde betonvloer in de tuin. Het gaat om +- 45 m2. Welke herstellingswerken moeten uitgevoerd worden?: impregneren en/of sealen Om hoeveel vierkante meter gaat het?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer
dinsdag 03 mei 2022

Betonvloer storten en afvlinderen (270 m2)

Zoek een nieuwe vakman voor een nieuwe loods vloer van circa 270m2. Graag storten en afwerken


Vloer leggen en vloeronderhoud Someren
maandag 02 mei 2022

25m2 betonvloer voor een terras aan huis

Ik zoek iemand die mij van dienst kan zijn bij het aanleggen van een terras van beton.


Vloer leggen en vloeronderhoud Assen
maandag 02 mei 2022

100 m² vloerverwarming leggen

Beneden verdieping moet vloerverwarming worden geïnstalleerd. Oppervlakte 100 m2. Hiervan is 25 m2 een standbetonvloer, en zal dus van bovenaf geïsoleerd moeten worden. De ondervloer van de overige 75 m² is een betonvloer. We willen een pvc afwerking. Type vloerverwarming nog in overkeg.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nieuw Schoonebeek
zondag 01 mei 2022

Vloer egaliseren egaline

Wij willen de bouwvloer op de 1e verdieping van onze nieuwe woning laten egaliseren. Het betreft +/- 45 m2. Het gaat om een betonvloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Abcoude
vrijdag 29 april 2022

Egaliseren betonvloer buiten

We willen onze veranda dichtmaken dmv n glazenschuifwandsysteem. Nu blijkt dat de vloer 1,4 cm verschil heeft tussen het begin en het eind en zouden n aantal glazenpanelen dus scheef komen te staan. Oplossing lijkt mij om de gehele buitenvloer te egaliseren. We willen de vloer later schilderen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Vlijmen
donderdag 28 april 2022

Pvc vloer leggen op de begane grond

Cando pvc vloer click de luxe leggen in de woonkamer, keuken en hal. Oppervlakte is ca 30 m2. Ondergrond is pvc stroken gelijmd op de betonvloer. Niet alle meubels kunnen de kamer uit. Foto’s van kamer, hal, keuken en een getekende plattegrond.


Vloer leggen en vloeronderhoud Doetinchem
donderdag 28 april 2022

Betonvloer egaliseren ~50m2

Ik zoek een vakman die de betonvloer kan egaliseren. Het betreft de benedenverdieping van ongeveer 50m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
maandag 25 april 2022

Laminaat door het hele huis leggen ~100m2

Wij willen graag onze hele woning laten leggen met laminaat (100m2). Er ligt nu een egale betonvloer. Het gaat om woonkamer, hal, keuken, 4 slaapkamers en overloop (eventueel nog bijkeuken). Wij zouden dit graag 13 mei klaar hebben.


Vloer leggen en vloeronderhoud Landgraaf
maandag 25 april 2022

Betonvloer totaal ~40m2 egaliseren

Graag een offerte voor het egaliseren van de betonvloer in de keuken en de bijkeuken. Totale oppervlakte keuken 30m2 en bijkeuken 10m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hendrik Ido Ambacht
vrijdag 22 april 2022

Ruwe betonvloer voorzien van een gladde toplaag op afschot 50m2

50 m2 ruwe betonvloer buiten voorzien van een gladde toplaag op afschot. 12,5 x 4 meter. Betonplaat met wapening, ligt nu niet op afschot. Dikte van de aan te brengen laag moet zo klein mogelijk zijn i.v.m. stahoogte ter plekke. Oude betonvloer mag afgeslepen worden.( tot op de wapening?). Welke herstellingswerken moeten uitgevoerd worden?: barsten, scheuren en gaten herstellen Om hoeveel vierkante meter gaat het?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Naarden
vrijdag 22 april 2022

Vloer impregneren

we hebben een gevlinderde betonvloer maar nooit de impregneer gekregen. Nu zitten er vlekken op. We willen de vloer herstellen en schoonmaken en nu wel impregneren evt met een kleur toevoeging. Ook moet er een klein deel bijgestort worden want de vloer sluit nu niet aan bij de houten vloer. Gaat om 28 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
donderdag 21 april 2022

Zolder beton vloer egaliseren 40m²

De betonvloer is naar schatting ongeveer 40m2. Nooit afgewerkt. Hij is oneffen en zeer ruw. Er zit geen deklaag of iets dergelijks op en het stuift verschrikkelijk. Ik zou dit graag willen laten egaliseren.


Vloer leggen en vloeronderhoud Wildervank
woensdag 20 april 2022

Oude betonvloer glad maken ~30m2

Er ligt in onze tuin een oud gewapend betonnen terras van ongeveer 30m2. De afwatering is heel slecht, het staal komt er op sommige plekken doorheen en het zou fijn zijn als het wat gladder was. Ik ben erg benieuwd naar de mogelijkheden. Welke herstellingswerken moeten uitgevoerd worden?: betonvloer opnieuw glad maken door te polijsten Om hoeveel vierkante meter gaat het?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Hilversum
woensdag 20 april 2022

Een betonvloer ophogen en egaliseren

Ik zoek een specialist voor troffelvloer voor in keuken 20m (ruimte is half oud en half nieuwbouw). Hoe veel het moet worden opgehoogd is nog niet duidelijk.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oss
woensdag 20 april 2022

Zandcement storten 80m²

Er ligt al de buizen van de vloerverwarming op betonvloer op netten. Nu moet een laag zandcement erop komen van 5cm en 80m². We zoeken iemand dat de zandcement legt. Daar op gaan we tegelen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Meerstad
woensdag 20 april 2022

Vloerisolatie en betonvloer realiseren in garage (13m2)

Onze voormalige 'standaard-grootte' garage is verdeeld in een kantoortje (1/3) en een schuur (2/3 deel, ongeveer 13 m2). In dat schuurdeel ligt nu een simpele 30/30-tegelvloer, maar die is verzakt en er is in de winter vocht/schimmelvorming vanuit de grond. Daarom willen we in dat deel vloerisolatie en een eenvoudige betonvloer. Dit schuurdeel is bereikbaar via een tuindeur (normale breedte) en de schuurdeur (normale breedte).


Vloer leggen en vloeronderhoud Dronten
dinsdag 19 april 2022

Betonvloer voor terras storten (30m2)

Ik wil graag op de betonplaten een betonvloer laten storten. Dit gaat om in totaal 30m2 met verschillende hoogtes.


Vloer leggen en vloeronderhoud Doetinchem
maandag 18 april 2022

Beton vloer storten (189m2 en 15cm dik)

Ik wil graag een betonvloer laten storten. Van 15cm dik en totaal oppervlakte van 189m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nieuwe Pekela
zaterdag 16 april 2022

Betonvloer storten ( 50 m2)

Ik wil een betonvloer laten leggen. Het gaat om ong. 50m2. Graag wat advies en info.


Vloer leggen en vloeronderhoud Arnhem
vrijdag 15 april 2022

Zand cementdekvloer aanbrengen (60m2)

Ik wil graag een zandcement dekvloer laten aanbrengen. Dit op een betonvloer met vloerverwarming op netten. Opp: 60m². gemiddelde dikte 7 cm


Vloer leggen en vloeronderhoud Zwijndrecht
maandag 11 april 2022

Betonvloer storten in de tuin ~20m2

Wij zouden graag een offerte willen ontvangen voor het storten van een betonvloer in de tuin. De afmetingen zijn 5,5x 3,5m. De voorbereiding doen wij zelf voor het leggen doen wij zelf. Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Purmerend
Offertes aanvragen