Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Betonvloer leggen binnen of buiten

Betonvloer

Op zoek naar een stevige ondervloer? Een betonvloer biedt een goede uitkomst! Informatie, prijzen en de beste vakmannen uit de buurt vind je op deze pagina.

Heb je een nieuwe ondervloer nodig? Of moet je een ondervloer laten maken in je nieuwbouw woning? Een betonvloer is de oplossing. De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. 
Zo leggen zij niet alleen de nieuwe betonvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je nieuwe laminaat in wil laten leggen? Of wil je de badkamer betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat is een betonvloer?

Een betonnen vloer wordt gemaakt van, de naam zegt het al, beton. Het is een sterk en hard materiaal dat niet flexibel is. Beton is daarom niet geschikt als afgewerkte vloer in je woning. Waar het wel zeer geschikt voor is, is als een ondervloer. Een beton terras komt ook steeds vaker voor.

Er zijn verschillende soorten betonvloeren, maar welke heb je precies nodig?

Betonvloer kosten

De kosten van een betonvloer hangen af van de oppervlakte, de bereikbaarheid van de vloer en het soort beton dat er gebruikt wordt. Hieronder in de tabel zie je de richtprijzen per vierkante meter voor ieder soort beton. Hieronder geven wij een overzicht van de kosten van de verschillende soorten betonvloeren.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort betonvloer Prijs per m² Dikte Vloerverwarming mogelijk
Gevlinderde betonvloer €50 - €130 Minimaal 7 cm Ja
Printbeton €70 - €100 Minimaal 7 cm Ja
Cementgebonden gietvloer €75- €150 3 tot 8 mm Afhankelijk van de samenstelling

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

225 Beton Vloer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Overzicht van soorten betonnen vloeren

Een betonnen vloer kan op meerdere manieren opgebouwd worden. Er zijn dus verschillende typen betonvloeren. Welk type betonvloer het meest geschikt is voor jouw situatie, hangt onder andere af van de opbouwhoogte, het doel van de vloer en de gewenste afwerking. Hieronder een overzicht van een paar soorten betonvloeren.

Gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer, ook wel gepolierde betonvloer genoemd, is een klassieke versie van een betonvloer. Het is een egale vloer, die je woning een moderne uitstraling geeft.

Een gevlinderde betonvloer bestaat uit een massief gegoten betonplaat met een minimale dikte van 7 centimeter. Als het beton gestort is, wordt er een toplaag aangebracht die geëgaliseerd en glad gemaakt wordt met een vlindermachine. 

Vloeren van gevlinderd beton worden veel gebruikt bij nieuwbouw, bij grondige renovaties, bij opritten en terrassen. Wil je een tegeleffect op je terras? Dat kan, de vakman slijpt dan sleuven in de vloer. 

Gevlinderd beton is heel interessant als je een groot oppervlak hebt met voldoende opbouwhoogte. 
Bij massieve vloeren, zoals bij gepolierd beton, hoeft er geen cementdekvloer (hierover later meer) gelegd te worden, wat je flink wat kosten bespaart.

Vloero Gepolierde Beton 2

Printbeton

De opbouw van printbeton is hetzelfde als die van gevlinderde betonvloeren. Toch is een ding anders: bij printbeton wordt de toplaag afgewerkt met een andere techniek. Hierdoor kan je de massieve betonvloer een uitstraling geven van natuursteen, hout, kasseien, of keien. Met dit type betonvloer combineer je dus de uitstraling van bijvoorbeeld een houten vloer met de stevigheid van beton. 

Daarnaast is printbeton ook heel onderhoudsvriendelijk, omdat er geen voegen zijn. Printbeton wordt veelal buiten gebruikt en gebruikt voor grotere oppervlakken, zoals terrassen en opritten, maar het kan ook binnenshuis geplaatst worden. Een nadeel van printbeton is dat het definitief is. Als het opengebroken moet worden is dit bij printbeton niet mogelijk zonder het te beschadigen.

Printbeton

Cementgebonden betonvloer

Een cementgebonden betonvloer is in tegenstelling tot gepolierd beton en printbeton, een niet-massieve betonvloer en slechts enkele millimeters dik. Heb je dus weinig opbouwhoogte, maar ben je wel op zoek naar een vloer met de uitstraling en de voordelen van beton? Dan is een cementgebonden betonvloer een goede oplossing.

Cementgebonden beton vloeren zijn waterdicht en kunnen net als bij massieve beton vloeren in verschillende kleuren geplaatst worden. Daarbij kan een cementgebonden betonvloer ook rechtstreeks op de cementdekvloer of over de bestaande tegels heen geplaatst worden. Het is ook een prima keuze wanneer er veel hoeken en/ of smalle ruimtes zijn.

Door de ruime keuze aan mogelijkheden en hun sterke karakter, worden cementgebonden betonvloeren steeds vaker toegepast bij nieuwbouw en renovatie.

Cementgebonden Beton

Verschillen tussen betonvloeren en gietvloeren

Een betonvloer en een gietvloer worden vaak door elkaar gehaald. Vreemd is het niet, beide vloeren lijken namelijk qua uiterlijk op elkaar. Toch zijn er verschillen tussen de twee soorten vloeren.

Betonvloer

Een betonvloer wordt in je woning gestort en gevlinderd, en niet gegoten zoals bij een gietvloer wel het geval is. Daarna krijgt de betonvloer een toplaag. Je kan zelf kiezen welke kleur of structuur je wil dat de vloer krijgt. 

Een betonvloer wordt gemaakt van een hard en sterk materiaal. Daarom moet er voorzichtig mee om worden gegaan. Daarnaast kan een betonvloer niet goed tegen temperatuurwisselingen, een betonvloer kan zelfs gaan scheuren. Het is dus niet aan te raden om een betonvloer te combineren met een vloerverwarming.
Een kleine troost: mocht de betonvloer scheuren gaan vertonen, kan dit makkelijk verholpen worden met een reparatiebeurt.

Gietvloer

Een gietvloer is dunner dan een betonnen vloer en bestaat uit meerdere lagen. In tegenstelling tot betonvloeren zijn gietvloeren flexibel, waardoor de vloer comfortabeler aanvoelt. Daarnaast zijn gietvloeren vochtwerend en kunnen daarom in iedere ruimte van het huis geplaatst worden. Nog een verschil is dat een gietvloer goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming, doordat deze vloer zo dun is. Meer over gietvloeren vind je op de pagina gietvloer en in deze blog: Polyurethaan of epoxy gietvloeren?

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente betonvloer aanvragen

donderdag 26 januari 2023

Betonvloer egaliseren (60m2)

Ik wil de betonvloer in ons magazijn egaliseren. Op dit moment ligt een deel van de vloer een stukje hogen dan de rest, ongeveer 15 mm. We willen dat alles op dezelfde hoogte komt te liggen. Het gaat om 60 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nieuwkuijk
maandag 23 januari 2023

24 m2 betonvloer storten en daarop vervolgens een zandcementvloer storten

In een betaande garage bij de woning gaan de betontegels eruit en daarop met een betonvloer komen en en vervolgens een afgewerkte zandcementvloer. Grondwerk is al klaar.


Vloer leggen en vloeronderhoud Velp
maandag 23 januari 2023

Betonvloer ophogen voor plaatsing tuinhuis 30m2

Wie kan een bestaande betonvloer ophogen voor het plaatsen van een nieuw tuinhuis? Het gaat om een vloer van 6x5m dien voor ongeveer 4x5m2 opgehoogd moet worden. De vloer ligt op een parkje waar geen betonwagen kan komen storten.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
zaterdag 21 januari 2023

Vloer vervangen naar betonvloer

houten balk vloer vervangen door beton met isolatie en vloerverwarming, zelf houtenbalk vloer verwijderen


Vloer leggen en vloeronderhoud Eindhoven
zaterdag 21 januari 2023

Houtenbalk vloer vervangen door betonvloer incl. vloeverwarming

Houten balk vloer vervangen door beton met isolatie en vloerverwarming, zelf houtenbalk vloer verwijderen


Vloer leggen en vloeronderhoud Eindhoven
maandag 16 januari 2023

175m2 vloerverwarming

Ik wil graag vloerverwarming laten leggen. Ondervloer betreft een betonvloer. Het betreft 6 vloeren, 2 per verdieping van ieder 6.5 m bij 4.5 meter, op 3 verdiepingen met in totaal 175m2 (= 3 x 2 x 29.5m2). Het is nieuwbouw. In mei hiermee van start gaan


Vloer leggen en vloeronderhoud Heeze
maandag 16 januari 2023

Gietvloer aanbrengen (40m2)

Ik wil graag een gietvloer laten leggen in de keuken en de bijkeuken. Het gaat om een vloer van ongeveer 40 m2. Ik wil graag dat het een beetje een industiële look heeft, dus daar wil ik graag opties voor weten. Op dit moment ligt er een betonvloer met egaline.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
zaterdag 14 januari 2023

Betonvloer leggen (13m2)

We willen graag een betonvloer laten leggen in onze schuur. Het gaat om 13 m2. Er liggen op dit moment stoeptegels, die halen we zelf eruit. We willen graag dat het ergens in de zomer gerealiseerd wordt.


Vloer leggen en vloeronderhoud Roden
donderdag 12 januari 2023

Egaliseren met egaline van een ruwe betonvloer van 51 m2 in Maastricht.

Ik zoek iemand met een egalinepomp die die de egaline kan aanbrengen. Ik probeer tevoren de grootste oneffenheden we te bikken of slijpen en denk dat er ca 5 mm egaline nodig is, maar kan wat meer of minder zijn. Hier boven komt 2cm isolatie en droogbouw vloerverwarming of Warp’-vloerverwarming. Het beste zou zijn als de vakman even ter plekke komt kijken. Klus hoeft niet direct te worden gedaan, (moet eerst convectorputten nog vullen) , maar liefst na ca 4 weken.


Vloer leggen en vloeronderhoud Maastricht
dinsdag 10 januari 2023

Betonvloer in garage 27m2

In de garage liggen nu tegels, en die worden nat door optrekkend vocht. Dit hopen we op te lossen met een betonvloer. De maat is 3 bij 9.


Vloer leggen en vloeronderhoud Drachten
zondag 08 januari 2023

Betonvloer in keuken gieten

Beste, In ons nieuwe huis willen we in de keuken een gegoten betonvloer. Oppervlakte is 6 m².


Vloer leggen en vloeronderhoud Maastricht
zondag 08 januari 2023

46m² betonvloer aanleggen en vlinderen

Ik zoek een bedrijf die, bovenop een geïsoleerde zandcementvloer een betonvloer wil aanbrengen en deze wil afwerken (vlinderen). Het zandcement wordt aangebracht tijdens een verbouwing (aannemer begint in februari). In de vloer komt vloerverwarming. We moeten nog bepalen of dat het beste kan in het zandcement of in de betonnen toplaag. Ik wil van u daarover graag advies.


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
woensdag 04 januari 2023

Vloer egaliseren

Wij willen onze zoldervloer gaan egaliseren en afwerken. Onze zoldervloer is een kale en niet-egale vloer gemaakt van holle bakstenen. Op de zoldervloer liggen gele mantelbuizen waardoor elektriciteitsleidingen lopen. We willen de vloer graag egaliseren, maar de producten mogen niet te zwaar zijn (gezien de draagkracht van de zoldervloer) en ook niet te hoog worden (gezien de hoogte van het dak). We hebben iemand laten komen om een anhydriet vloer te laten plaatsen, maar deze persoon gaf aan dat dit voor bij ons te nat zou zijn (en dat dan vocht zou doorlekken naar de kamers er onder en dat onze stucplaten aan het plafond krom zouden trekken). Op uw site las ik over de vloerisolatie uitvallaag. Ik ben benieuwd of het gebruik van isolerende chape of isolatiebeton voor ons een optie zou kunnen zijn en wat dit dan ongeveer gaat kosten. Het totale oppervlak van de zolder is ongeveer 55 m2. Kunt u mij hier over informeren? Alvast bedankt. Wat voor soort vloer wil je laten egaliseren?: Een betonvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Sittard
woensdag 04 januari 2023

Betonvloer leggen + vloerverwarming (375m2)

Ik wil graag een isolerende betonvloer laten leggen in een bedrijfsgebouw. Het gaat om 375 m2. Ik wil graag ook nog een elektrische vloerverwarming eronder als het kan.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zeewolde
woensdag 04 januari 2023

Leggen laminaat in gehele woning.

Ik ga een appartement betrekken en wil laminaat in de woonkamer, slaapkamer, keuken en hal. Woonkamer: 5,60 x 3,30 m, slaapkamer: 2,96 x 3,50 m keuken: 1,96 x 3,63 min keuken blok van 3 kastjes, Hal: 1,68 x 0,84 + 2,09 x 0,96 (totale lengte hal 3,77 meter, 2 verschillende breedtes van 0,84 en 0,96 m). Er zal wel een ondervloer onder komen, het is nu een vlakke betonvloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Etten-Leur
maandag 02 januari 2023

Gietbetonvloer behandelen

Het gaat om de vloer van de foyer van een theaterzaal. Het is een bestaand gietbetonvloer met kleur, ademend met vloerverwarming. De vloer is schoongemaakt maar kan niet in was gezet worden. We willen de vloer herstellen en weer beschermen. We willen graag z.s.m de vloer laten behandele. Betreft ongeveer 100 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
maandag 02 januari 2023

Betonvloertje voor onder wasmachine 1m2

Hoi om de geluidsoverlast van onze wasmachine te beperken willen we graag een betonnen ondervloer onder onze wasmachine. De ruimte is nog geen 1m2. De ondergrond is hout en meedenken over de best mogelijke geluidsdemping is welkom.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
zaterdag 31 december 2022

Garagevloer egaliseren en afwerken met epoxy (25m2)

Ik wil graag een vlakke werkvloer in mijn garage met een epoxy afwerking. Er ligt nu een niet afgewerkte betonvloer zodat er eerst geëgaliseerd moet worden. Het gaat hier om 25m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Lobith
vrijdag 30 december 2022

Gietvloer aanbrengen (50m2)

Ik zou graag met jullie in contact komen voor een offerte voor een nieuwe vloer. Het gaat om ±35m2 betonvloer als afwerkvloer en ±15m2 dekvloer, daar moet pvc over gelegd worden. De 35m2 dient voorzien te worden van vorstrand voor de nieuwe aanbouw van de woning, welke ongeveer 7m breed is. Daarnaast willen we onder de gehele vloer vloerverwarming.


Vloer leggen en vloeronderhoud Tilburg
woensdag 28 december 2022

Vloer in garage en kelder repareren (24m2 + 8m2)

Ik zoek de juiste oplossing voor het repareren en netjes maken van mijn garage vloer. Dit is een betonvloer die wat scheuren vertoond. De oppervlakte is ongeveer 24m2. Ook de keldervloer heeft hulp nodig. Dit is een zandcement dekvloer, van ongeveer 8m2. Ik ben eigenlijk vooral opzoek naar advies en aansluitend specialisten die het komen uitvoeren.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oegstgeest
vrijdag 23 december 2022

Betonvloer repareren 15m2

Ik wil graag de betonvloer laten renoveren. Er moeten wat barsten, scheuren en gaten hersteld worden. Een deel zal ook gelijk gemaakt moeten worden, om een hoogteverschil te verhelpen. Het gaat om ongeveer 15m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Bodegraven
woensdag 21 december 2022

Isolerende betonvloer aanleggen (~18m2)

Ik zou graag mijn garagevloer (stoeptegels) willen laten vervangen door een betonvloer inclusief isolatie. De betreffende ruimte is 6m x 3m. Kunnen jullie het volledige pakket verzorgen? Locatie Maarssen, garage is bereikbaar met busjes en aanhangers (binnenplein) niet bereikbaar met vrachtwagens.


Vloer leggen en vloeronderhoud Maarssen
dinsdag 20 december 2022

Laminaat op de bovenverdieping leggen (~45m2)

Graag wil ik op de 1e verdieping visgraat laminaat laten leggen + ondervloer + plinten. Het betreft een oppervlakte ongeveer 45m2. De laminaat schaf ik zelf via Praxis aan: https://www.praxis.nl/verf-laminaat-decoratie/vloeren/laminaat/cando-visgraatlaminaat-licht-eik-8mm-1-238m2/10087455 Graag ontvang ik een kostenopgave voor het leggen van het laminaat + ondervloer? Daarnaast hoor ik ook graag hoelang dit precies in beslag neemt? Ik ga in deze situatie ervan uit dat het laminaat + ondervloer voor jullie klaar ligt en de betonvloer volledig vrij en schoon is om mee te werken.


Vloer leggen en vloeronderhoud Sittard
maandag 19 december 2022

Ophogen betonen carport vloer

Graag wil ik de betonnen vloer in de carport ophogen, ca 10cm. Het gaat om zo'n 12m2 aan betonvloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Middenmeer
maandag 19 december 2022

Gietvloer aanbrengen (~35m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een gietvloer kan aanbrengen. Er is maar 2 cm ruimte tussen de betonvloer en de dorpel dus ons idee is een gietvloer, maar ik weet niet zeker of dit wel de juiste keuze is. Graag hoor ik meer informatie en advies van de vakman. Het gaat overigens om een oppervlakte van ongeveer 35m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoornaar
woensdag 14 december 2022

Troffelvloer aanleggen (~125m2) + garagevloer aanleggen (~41m2)

De beneden verdieping willen we voorzien van een troffelvloer (crystalstone mortelvloer). Het betreft de woonkamer, keuken, hal en toilet. De woonkamer en keuken is één ruimte. De totale oppervlakte van de beneden verdieping is 125 m2. De huidige vloer hoeft niet verwijderd te worden, er ligt nu beton. Ook hebben we een garage van 41m2 die we willen voorzien van een oplossing om de betonvloer water- en oliedicht te maken. Graag zien we een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Eys
maandag 12 december 2022

Beschadigde betonvloer herstellen (max. 80m2)

Het bestaande vloeroppervlak wordt vergroot door het verwijderen van wanden. Onder deze wanden loopt de bestaande betonvloer wel door, maar is deze op deze plekken niet behandeld met een coating. Ook zitten er gaatjes van schroeven/pluggen in en zal de doorvoer van elektra weggewerkt moeten worden. Op de plek waar voorheen de keuken zat is de coating losgelaten doordat deze is losgetrokken met de kit-rand. Elders zitten ook verkleuringen/beschadigingen. Ook zal aansluitend op de bestaande vloer een extra deel betonvloer gestort moeten worden. Wij vragen de aannemer om te zorgen voor minimaal 7cm gewapend beton. Wat zijn de opties m.b.t. het herstellen van de vloer zodat deze er weer als één geheel uit ziet? Dus bestaande vloer met delen waar muurtjes op stonden en het nieuw te storten deel. De oppervlakte is maximaal 80m2. Foto's op aanvraag.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
maandag 05 december 2022

Vloerisolatie

Is wil mijn vloer thermisch laten isoleren. Betreft een betonvloer van ongeveer 60 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Volendam
zondag 04 december 2022

Betonvloer egaliseren ~34m2

Ik zoek iemand die op 9 of 10 december de betonvloer in 3 slaapkamers kan egaliseren. Totaal ca 34 m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
zondag 04 december 2022

Vloer egaliseren ~90m2

Zoek een vakman die onze betonvloer kan egaliseren, het gaat om ~90m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Diepenheim
Offertes aanvragen