Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Betonvloer leggen binnen of buiten

Betonvloer

Op zoek naar een stevige ondervloer? Een betonvloer biedt een goede uitkomst! Informatie, prijzen en de beste vakmannen uit de buurt vind je op deze pagina.

Heb je een nieuwe ondervloer nodig? Of moet je een ondervloer laten maken in je nieuwbouw woning? Een betonvloer is de oplossing. De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. 
Zo leggen zij niet alleen de nieuwe betonvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je nieuwe laminaat in wil laten leggen? Of wil je de badkamer betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat is een betonvloer?

Een betonnen vloer wordt gemaakt van, de naam zegt het al, beton. Het is een sterk en hard materiaal dat niet flexibel is. Beton is daarom niet geschikt als afgewerkte vloer in je woning. Waar het wel zeer geschikt voor is, is als een ondervloer. Een beton terras komt ook steeds vaker voor.

Er zijn verschillende soorten betonvloeren, maar welke heb je precies nodig?

Betonvloer kosten

De kosten van een betonvloer hangen af van de oppervlakte, de bereikbaarheid van de vloer en het soort beton dat er gebruikt wordt. Hieronder in de tabel zie je de richtprijzen per vierkante meter voor ieder soort beton. Hieronder geven wij een overzicht van de kosten van de verschillende soorten betonvloeren.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort betonvloer Prijs per m² Dikte Vloerverwarming mogelijk
Gevlinderde betonvloer €50 - €130 Minimaal 7 cm Ja
Printbeton €70 - €100 Minimaal 7 cm Ja
Cementgebonden gietvloer €75- €150 3 tot 8 mm Afhankelijk van de samenstelling

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

225 Beton Vloer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Overzicht van soorten betonnen vloeren

Een betonnen vloer kan op meerdere manieren opgebouwd worden. Er zijn dus verschillende typen betonvloeren. Welk type betonvloer het meest geschikt is voor jouw situatie, hangt onder andere af van de opbouwhoogte, het doel van de vloer en de gewenste afwerking. Hieronder een overzicht van een paar soorten betonvloeren.

Gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer, ook wel gepolierde betonvloer genoemd, is een klassieke versie van een betonvloer. Het is een egale vloer, die je woning een moderne uitstraling geeft.

Een gevlinderde betonvloer bestaat uit een massief gegoten betonplaat met een minimale dikte van 7 centimeter. Als het beton gestort is, wordt er een toplaag aangebracht die geëgaliseerd en glad gemaakt wordt met een vlindermachine. 

Vloeren van gevlinderd beton worden veel gebruikt bij nieuwbouw, bij grondige renovaties, bij opritten en terrassen. Wil je een tegeleffect op je terras? Dat kan, de vakman slijpt dan sleuven in de vloer. 

Gevlinderd beton is heel interessant als je een groot oppervlak hebt met voldoende opbouwhoogte. 
Bij massieve vloeren, zoals bij gepolierd beton, hoeft er geen cementdekvloer (hierover later meer) gelegd te worden, wat je flink wat kosten bespaart.

Vloero Gepolierde Beton 2

Printbeton

De opbouw van printbeton is hetzelfde als die van gevlinderde betonvloeren. Toch is een ding anders: bij printbeton wordt de toplaag afgewerkt met een andere techniek. Hierdoor kan je de massieve betonvloer een uitstraling geven van natuursteen, hout, kasseien, of keien. Met dit type betonvloer combineer je dus de uitstraling van bijvoorbeeld een houten vloer met de stevigheid van beton. 

Daarnaast is printbeton ook heel onderhoudsvriendelijk, omdat er geen voegen zijn. Printbeton wordt veelal buiten gebruikt en gebruikt voor grotere oppervlakken, zoals terrassen en opritten, maar het kan ook binnenshuis geplaatst worden. Een nadeel van printbeton is dat het definitief is. Als het opengebroken moet worden is dit bij printbeton niet mogelijk zonder het te beschadigen.

Printbeton

Cementgebonden betonvloer

Een cementgebonden betonvloer is in tegenstelling tot gepolierd beton en printbeton, een niet-massieve betonvloer en slechts enkele millimeters dik. Heb je dus weinig opbouwhoogte, maar ben je wel op zoek naar een vloer met de uitstraling en de voordelen van beton? Dan is een cementgebonden betonvloer een goede oplossing.

Cementgebonden beton vloeren zijn waterdicht en kunnen net als bij massieve beton vloeren in verschillende kleuren geplaatst worden. Daarbij kan een cementgebonden betonvloer ook rechtstreeks op de cementdekvloer of over de bestaande tegels heen geplaatst worden. Het is ook een prima keuze wanneer er veel hoeken en/ of smalle ruimtes zijn.

Door de ruime keuze aan mogelijkheden en hun sterke karakter, worden cementgebonden betonvloeren steeds vaker toegepast bij nieuwbouw en renovatie.

Cementgebonden Beton

Verschillen tussen betonvloeren en gietvloeren

Een betonvloer en een gietvloer worden vaak door elkaar gehaald. Vreemd is het niet, beide vloeren lijken namelijk qua uiterlijk op elkaar. Toch zijn er verschillen tussen de twee soorten vloeren.

Betonvloer

Een betonvloer wordt in je woning gestort en gevlinderd, en niet gegoten zoals bij een gietvloer wel het geval is. Daarna krijgt de betonvloer een toplaag. Je kan zelf kiezen welke kleur of structuur je wil dat de vloer krijgt. 

Een betonvloer wordt gemaakt van een hard en sterk materiaal. Daarom moet er voorzichtig mee om worden gegaan. Daarnaast kan een betonvloer niet goed tegen temperatuurwisselingen, een betonvloer kan zelfs gaan scheuren. Het is dus niet aan te raden om een betonvloer te combineren met een vloerverwarming.
Een kleine troost: mocht de betonvloer scheuren gaan vertonen, kan dit makkelijk verholpen worden met een reparatiebeurt.

Gietvloer

Een gietvloer is dunner dan een betonnen vloer en bestaat uit meerdere lagen. In tegenstelling tot betonvloeren zijn gietvloeren flexibel, waardoor de vloer comfortabeler aanvoelt. Daarnaast zijn gietvloeren vochtwerend en kunnen daarom in iedere ruimte van het huis geplaatst worden. Nog een verschil is dat een gietvloer goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming, doordat deze vloer zo dun is. Meer over gietvloeren vind je op de pagina gietvloer en in deze blog: Polyurethaan of epoxy gietvloeren?

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente betonvloer aanvragen

woensdag 20 september 2023

Laminaat in entree-hal leggen

Graag willen we ondervloer, laminaat en plinten laten leggen in de entreehal van ons nieuwe huis. Deze is nu nog helemaal kaal, alleen betonvloer. Laminaat moet aansluiten op de woonkamer met een soort drempel, advies hierover is welkom. De aansluiting op de woonkamer is een schuine muur met een deur. Verder heeft de hal ook een waterput welke eenmaal per jaar bereikbaar moet zijn voor de watermeter. De hal is 3,40m lang en grotendeels 1,30m breed (bij de meterkast wat breder en dichterbij de deur naar de woonkamer iets minder breed). We willen een 7mm dikke ondervloer leggen met daaronder nog isolatie tegen vocht en kou. Hoge plinten moeten gelijmd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Leek
dinsdag 12 september 2023

Gepolierde betonvloer

Oprit van beton met tegellook (geen gladde afwerking) In de achtertuin twee terrassen van beton met tegellook (geen gladde afwerking) Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² De vrije opbouwhoogte voor de betonvloer is:: Meer dan 10 cm Om welke toepassing gaat het?: terras Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoensbroek
maandag 11 september 2023

Vloer verlagen en egaliseren

Bestaande vloer plusminus 5 mm verlagen en eventueel met egaline strak maken. Huidige vloer is een leisteen vloer, géén keramische tegel. Plusminus 50m2 Welke herstellingswerken moeten uitgevoerd worden?: gladde betonvloer opruwen (minder glad maken) Om hoeveel vierkante meter gaat het?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Lottum
donderdag 07 september 2023

PVC vloer leggen of vervangen

45m2 vloerverwarming als bijverwarming op een ruwe betonvloer laten aanleggen. cv ketel aanwezig betreft keuken en bijkeuken op begande grond


Vloer leggen en vloeronderhoud Oene
maandag 28 augustus 2023

Betonvloer gieten

Ik zoek een vloerspecialist die een betonvloer kan maken. Het gaat ongeveer om 6 kuub.


Vloer leggen en vloeronderhoud Leeuwarden
maandag 28 augustus 2023

Vloer egaliseren

Wij hebben op een solide houtenvloer het Warp-vloerverwarmingssysteem gelegd met 12 mm slangen. De matten zijn geschroefd. Graag een afwerking die zo dun mogelijk is. kan eventueel egaline? m2. Begane grond: 61m2. De badkamer 5m2 Warp vloerverwarmingssysteem is geschroefd aangebracht. Souterrain. 80m2 In het souterrain ligt een betonvloer. Daar komt isolatie op en dan vloerverwarming. Achterste kelder hoeft niet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nijmegen
maandag 28 augustus 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Goedenavond, Via Google ben ik op uw site terechtgekomen, omdat wij geïnteresseerd zijn in een terrazzo vloer. Wij gaan eind van het jaar beginnen aan de renovatie van onze woning. Er komt een nieuwe betonvloer in met vloerverwarming en wij zouden graag in de gang en het toilet een terrazzo vloer willen hebben. Wij willen graag een vloer met de oude en authentieke uitstraling. (zwart wit met een mozaïek rand). Het gaat om ongeveer 13-15m2 en ik vroeg me af of het mogelijk is om prijsindicatie te ontvangen? Alvast bedankt voor uw reactie! Groeten Robert Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Nee, ik word binnen de 3 maanden eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Baarn
maandag 21 augustus 2023

Vloer egaliseren

Er zit een betonvloer in en willen graag een egaline laag aanbrengen in een kleur Welke dikte moet geëgaliseerd worden?: tussen 1 en 5 cm Wat is de totale oppervlakte?: 16m2 Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Bussum
zondag 20 augustus 2023

Houten vloer leggen 8m2, plinten aanbrengen, raamkozijn herstellen/vervangen, enig muurherstel

Een aanbouw aan het hoofdgebouw ter grootte van 8m2 is van een nieuwe betonvloer voorzien omdat de oude verzakte. Daartoe is de oude houten vloer verwijderd incl. plinten en is geringe stootschade aan de muur ontstaan. Nu te verrichten werkzaamheden Begane grond: Leggen van een houten vloer van 8m2 (in overleg met eigenaar te kopen). Plinten kopen en plaatsen. Enkele oneffenheden in muur herstellen. Indien mogelijk de muren, deur en kozijn schilderen (kan eventueel ook in eigen beheer). Eerste verdieping: Herstel/vervangen van raamkozijn. (Het vullen van de scheuren wordt al geregeld)


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
maandag 14 augustus 2023

Vloer in appartement leggen

Ik wil graag een vloer in mijn appartement. Bouwjaar is 1969. Het appartement is gelegen op de 6e verdieping en een lift is aanwezig. Het gaat om klik laminaat of pvc (nog niet gekozen). Naar boven afgerond is alles bij elkaar 46m2. Dat is de entree (6m2) die doorloopt naar de woonkamer (30m2) met open keuken (10m2). Er ligt enkel een betonvloer dus een geluidsdempende ondervloer is nodig. Idealiter nog in de maand augustus en anders september. Indien mogelijk hoor ik graag wat het prijsverschil is tussen een recht patroon en een visgraat patroon/Hongaarse punt. LET OP: niet alles op de plattegrond klopt! 1) De keuken is open ipv gesloten. 2) De hal is 6m2 ipv 2,73m2 zoals op de tekening. Daar heeft vermoedelijk een inbouwkast gestaan die nu weg is. Vriendelijk bedankt voor uw tijd! Ik kijk uit naar de offertes. Groet, Yala Claessens


Vloer leggen en vloeronderhoud Maastricht
donderdag 10 augustus 2023

Zandcement dekvloer laten leggen

Wij willen een zandcement vloer van 2,5 cm laten leggen voor 47 vierkante meter op de begane grond, ten behoeve van vloerverwarming. Onze bestaande vloer betreft een betonvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Voorschoten
zaterdag 05 augustus 2023

PVC vloer leggen of vervangen

Woonkamer, keuken en hal: hier liggen nu plavuizen, in frezen voor vloerverwarming (ca. 55 m2) 2 slaapkamers met betonvloer. (ca. 24 m2) Ik verwacht, dat de vloerverwarming hierop mag komen liggen, om gelijke hoogte te krijgen en anders vloerverwarming ook in beton frezen. Badkamer en toilet hebben een tegelvloer, ook hier vloerverwarming in frezen en dan toplaag pvc als mogelijk en anders tegels. De vloerverwarming moet eerst nog met de huidige CV-ketel wordt verwarmd, maar de installatie moet zo worden aangelegd, dat in de toekomst de CV kan worden vervangen door een warmtepomp. Met de vloer moet in week 41 worden gestart, zodat in week 43 kan worden verhuisd. Wat wil je bekleden?: vloeren Wat is de te bekleden oppervlakte?: tussen 30 en 100 m² Ben je eigenaar?: Nee, ik word binnen de 3 maanden eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Amersfoort
woensdag 02 augustus 2023

Betonvloer met fundering 18 m2

Betonvloer met fundering


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoofddorp
dinsdag 01 augustus 2023

Egaliseren vloer

Bestaande betonvloer egaliseren - 37 meter.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
woensdag 26 juli 2023

Vloer egaliseren

Wat voor soort vloer wil je laten egaliseren?: Een betonvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Schiedam
dinsdag 25 juli 2023

beton vloer boven laag er af frezen +-100 m2

beton vloer boven laag er af frezen +-100 m2 Welke herstellingswerken moeten uitgevoerd worden?: gladde betonvloer opruwen (minder glad maken) Om hoeveel vierkante meter gaat het?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Veendam
dinsdag 25 juli 2023

Vloer egaliseren

Het betreft egaliseren van 50 m2 voor 1 a 2 mm Uitvoering in de week van 25 augustus 2023 Wat voor soort vloer wil je laten egaliseren?: Een betonvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
maandag 24 juli 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Prijsopgave, epoxy betonvloer voor in garage (particuliere woning). Afmeting 320 x 614 Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: garage / kelder Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Goirle
zaterdag 22 juli 2023

Vloer egaliseren

Goedendag, We zijn opzoek naar een manier om onze garage vloer waterafstotend te laten egaliseren. We wonen in Wijk bij duurstede waarveel klei grond is. We zijn nog steeds bezig om het omhoog komen van het water op te lossen. Maar zou fijn zijn als we de vloer al wel kunnen laten egaliseren. We willen ook isoleren. We weten niet wat er voor nodig. Waarschijnlijk daardoor niet de juiste hokjes aangevinkt Kunt u aangeven of dit meegenomen kan worden? Wat voor soort vloer wil je laten egaliseren?: Een betonvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Wijk bij Duurstede
woensdag 19 juli 2023

Betonvloer garage: ca 28 m2, ca 15 cm diep

We zoeken iemand die een betonvloer in onze garage kan storten


Vloer leggen en vloeronderhoud Assen
dinsdag 18 juli 2023

Gietvloer laten leggen 40m2

We willen een gietvloer laten leggen op de benedenverdieping. Dit betreft 40m2. Er is geen vloerverwarming aanwezig en wensen we ook niet. Ondergrond is betonvloer van nieuwbouw uit 2014.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
zondag 16 juli 2023

Gepolierde betonvloer

Wil de oprit en tuin laten leggen met beton Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² De vrije opbouwhoogte voor de betonvloer is:: Meer dan 10 cm Om welke toepassing gaat het?: terras Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoofddorp
zaterdag 15 juli 2023

8m2, 7mm egaliseren

Ik zou graag 2 delen van 3.20x1.20 willen egaliseren op de betonvloer zodat het gelijk is met de rest van de vloer. Het hoogteverschil lijkt circa 7mm op het punt met het grootste verschil.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zwolle
vrijdag 14 juli 2023

Beton en zandcementvloer 24m2 leggen

Betonvloer en zandcementvloer 24m2 leggen. Vloerverwerming regel ik zelf.


Vloer leggen en vloeronderhoud Terheijden
zaterdag 08 juli 2023

Gepolierde betonvloer

Stenen oprit vervangen door beton met tegelmotief Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² De vrije opbouwhoogte voor de betonvloer is:: Meer dan 10 cm Om welke toepassing gaat het?: oprit / parking Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Harlingen
dinsdag 04 juli 2023

Betonvloer aanbrengen

Een hoek in de vloer van de badkamer is volledig open gebroken ivm afvoer & spiro buizen. Deze moet weer dichtgestort worden + wapening aanbrengen. Het gaat om slechts 1m²! De badkamer ligt op verdieping met daaronder een toilet ruimte op begane grond.


Vloer leggen en vloeronderhoud Leeuwarden
maandag 03 juli 2023

Betonvloer

We hebben een kas gekocht. Daarin zou een betonnen vloer moeten worden gelegd. Er ligt nu alleen zand.Eventueel met tegels. De kas is 17m2. Zie foto.


Vloer leggen en vloeronderhoud Kessel
zondag 25 juni 2023

betonvloer egaliseren

56 m2, ruwe betonvloer waar de dekvloer verwijderd is en nu de restanten weg gehakt worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Eemnes
donderdag 22 juni 2023

epoxyvloer leggen

bovenverdieping betonvloer vlak maken voor epoxyvloer. Totale oppervlakte 70 meter


Vloer leggen en vloeronderhoud Menaldum
donderdag 22 juni 2023

Betonvloer uitvlakken en egaliseren

Betonvloer op 3de verdieping moet worden gegaliseerd. De vloer zelf kent een aantal kuilen/heuvels die we zoveel mogelijk uitgevlagkt willen hebben. Er is vloerverwarming aangelegd en afgesmeerd, maar dit afsmeren moet op een aantal plaatsen opnieuw gebeuren. Hoogte verschil in de vloer is her en der ruim 3 centimeter.


Vloer leggen en vloeronderhoud Huizen
Offertes aanvragen