Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Betonvloer leggen binnen of buiten

Betonvloer

Betonvloer

Op zoek naar een onderhoudsvrije vloer met karakter? Een betonvloer kan dan een goede uitkomst bieden! Informatie, prijzen en de beste vakmannen uit de buurt vind je hier.

Een betonvloer is een veelzijdige vloer, die geschikt is voor bijna elk interieur. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een betonvloer. Dit komt omdat de betonvloer veel voordelen biedt: het is relatief snel te plaatsen en relatief goedkoop. Bovendien is het naadloos te leggen en is het in diverse kleuren verkrijgbaar. Er zijn meerdere soorten betonvloeren die voor privé gebruikt kunnen worden (in huis of voor terras), maar ook industrieel en voor bedrijven. Een betonvloer in combinatie met vloerverwarming is mogelijk. Hieronder meer over de verschillende soorten betonvloeren en de kosten ervan.

Wat kost een betonvloer?

De kosten van een betonvloer hangen af van de oppervlakte, de bereikbaarheid van de vloer en het soort beton dat er gebruikt wordt. Hieronder in de tabel zie je de richtprijzen per vierkante meter voor ieder soort beton.

Soort betonvloer Prijs per m² Dikte Vloerverwarming mogelijk
Gepolierd beton €50 - €130 Minimaal 7 cm Ja
Printbeton €70 - €100 Minimaal 7 cm Ja
Cementgebonden gietvloer €75- €150 3 tot 8 mm Afhankelijk van de samenstelling

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Overzicht van soorten

Een betonvloer kan op meerdere manieren opgebouwd worden. Er zijn dus verschillende typen betonvloeren. Welk type betonvloer het meest geschikt is voor jouw vloer, hangt af van onder andere de opbouwhoogte, het doel van de vloer en de gewenste afwerking. Hieronder een overzicht van een paar soorten betonvloeren.

Gepolierde betonvloer

Een gepolierde betonvloer is een klassieke versie van een betonvloer. Het is een egale vloer, die je woning een moderne uitstraling geeft en bestaat uit een massief gegoten betonplaat met een minimale dikte van 7 centimeter. Als het beton gestort is, wordt er een toplaag aangebracht die geëgaliseerd en glad gemaakt wordt met een vlindermachine. 

Vloeren van gepolierd beton worden veelal bij nieuwbouw gebruikt, bij grondige renovaties, opritten en terrassen. Bij het aanleggen van een terras van gepolierd beton kunnen er sleuven in de vloer geslepen worden, dat voor een tegeleffect zorgt.
Gepolierd beton is zeer interessant bij grote oppervlaktes met voldoende opbouwhoogte. 
Bij massieve vloeren, zoals bij gepolierd beton, hoeft er geen cementdekvloer (hierover later meer) gelegd te worden, wat een flinke kostenbesparing oplevert.

Printbeton

De opbouw van printbeton is hetzelfde als die van gepolierde betonvloeren, maar de toplaag van printbeton wordt afgewerkt met een andere techniek. Hierdoor kan deze massieve betonvloer een uitstraling van natuursteen, hout, kasseien of klinkers krijgen. Met dit type betonvloer combineer je dus de uitstraling van bijvoorbeeld een houten vloer met de stevigheid van beton. 

Daarnaast is printbeton ook heel onderhoudsvriendelijk, omdat er geen voegen zijn.

Printbeton wordt veelal buiten gebruikt en toegepast bij grotere oppervlakken, zoals terrassen en opritten, maar het kan ook binnen geplaatst worden.
Een nadeel van printbeton is dat het definitief is. Als het opengebroken moet worden is dit bij printbeton niet mogelijk zonder het te beschadigen.

Cementgebonden gietvloer: vloer met betonlook

Een cementgebonden gietvloer is in tegenstelling tot gepolierd beton en printbeton, een niet-massieve betonvloer en zijn slechts enkele millimeters dik. Heb je dus weinig opbouwhoogte, maar ben je wel op zoek naar een vloer met de uitstraling en de voordelen van beton? Dan is een cementgebonden gietvloer wellicht voor jou een goede oplossing. Cementgebonden gietvloeren zijn waterdicht en kunnen net als bij massieve betonvloeren in verschillende kleuren geplaatst worden. Daarbij kan een cementgebonden gietvloer ook rechtstreeks op de cementdekvloer of over de bestaande tegels heen geplaatst worden. Het is ook een prima keuze wanneer er veel hoeken en/ of smalle ruimtes zijn.
Door de ruime keuze aan mogelijkheden en hun sterke karakter worden cementgebonden gietvloeren steeds vaker toegepast bij nieuwbouw en renovatie.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen