Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Betonvloer leggen binnen of buiten

Betonvloer

Op zoek naar een stevige ondervloer? Een betonvloer biedt een goede uitkomst! Informatie, prijzen en de beste vakmannen uit de buurt vind je op deze pagina.

Heb je een nieuwe ondervloer nodig? Of moet je een ondervloer laten maken in je nieuwbouw woning? Een betonvloer is de oplossing. De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. 
Zo leggen zij niet alleen de nieuwe betonvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je nieuwe laminaat in wil laten leggen? Of wil je de badkamer betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat is een betonvloer?

Een betonnen vloer wordt gemaakt van, de naam zegt het al, beton. Het is een sterk en hard materiaal dat niet flexibel is. Beton is daarom niet geschikt als afgewerkte vloer in je woning. Waar het wel zeer geschikt voor is, is als een ondervloer. Een beton terras komt ook steeds vaker voor.

Er zijn verschillende soorten betonvloeren, maar welke heb je precies nodig?

Betonvloer kosten

De kosten van een betonvloer hangen af van de oppervlakte, de bereikbaarheid van de vloer en het soort beton dat er gebruikt wordt. Hieronder in de tabel zie je de richtprijzen per vierkante meter voor ieder soort beton. Hieronder geven wij een overzicht van de kosten van de verschillende soorten betonvloeren.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort betonvloer Prijs per m² Dikte Vloerverwarming mogelijk
Gevlinderde betonvloer €50 - €130 Minimaal 7 cm Ja
Printbeton €70 - €100 Minimaal 7 cm Ja
Cementgebonden gietvloer €75- €150 3 tot 8 mm Afhankelijk van de samenstelling

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

225 Beton Vloer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Overzicht van soorten betonnen vloeren

Een betonnen vloer kan op meerdere manieren opgebouwd worden. Er zijn dus verschillende typen betonvloeren. Welk type betonvloer het meest geschikt is voor jouw situatie, hangt onder andere af van de opbouwhoogte, het doel van de vloer en de gewenste afwerking. Hieronder een overzicht van een paar soorten betonvloeren.

Gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer, ook wel gepolierde betonvloer genoemd, is een klassieke versie van een betonvloer. Het is een egale vloer, die je woning een moderne uitstraling geeft.

Een gevlinderde betonvloer bestaat uit een massief gegoten betonplaat met een minimale dikte van 7 centimeter. Als het beton gestort is, wordt er een toplaag aangebracht die geëgaliseerd en glad gemaakt wordt met een vlindermachine. 

Vloeren van gevlinderd beton worden veel gebruikt bij nieuwbouw, bij grondige renovaties, bij opritten en terrassen. Wil je een tegeleffect op je terras? Dat kan, de vakman slijpt dan sleuven in de vloer. 

Gevlinderd beton is heel interessant als je een groot oppervlak hebt met voldoende opbouwhoogte. 
Bij massieve vloeren, zoals bij gepolierd beton, hoeft er geen cementdekvloer (hierover later meer) gelegd te worden, wat je flink wat kosten bespaart.

Vloero Gepolierde Beton 2

Printbeton

De opbouw van printbeton is hetzelfde als die van gevlinderde betonvloeren. Toch is een ding anders: bij printbeton wordt de toplaag afgewerkt met een andere techniek. Hierdoor kan je de massieve betonvloer een uitstraling geven van natuursteen, hout, kasseien, of keien. Met dit type betonvloer combineer je dus de uitstraling van bijvoorbeeld een houten vloer met de stevigheid van beton. 

Daarnaast is printbeton ook heel onderhoudsvriendelijk, omdat er geen voegen zijn. Printbeton wordt veelal buiten gebruikt en gebruikt voor grotere oppervlakken, zoals terrassen en opritten, maar het kan ook binnenshuis geplaatst worden. Een nadeel van printbeton is dat het definitief is. Als het opengebroken moet worden is dit bij printbeton niet mogelijk zonder het te beschadigen.

Printbeton

Cementgebonden betonvloer

Een cementgebonden betonvloer is in tegenstelling tot gepolierd beton en printbeton, een niet-massieve betonvloer en slechts enkele millimeters dik. Heb je dus weinig opbouwhoogte, maar ben je wel op zoek naar een vloer met de uitstraling en de voordelen van beton? Dan is een cementgebonden betonvloer een goede oplossing.

Cementgebonden beton vloeren zijn waterdicht en kunnen net als bij massieve beton vloeren in verschillende kleuren geplaatst worden. Daarbij kan een cementgebonden betonvloer ook rechtstreeks op de cementdekvloer of over de bestaande tegels heen geplaatst worden. Het is ook een prima keuze wanneer er veel hoeken en/ of smalle ruimtes zijn.

Door de ruime keuze aan mogelijkheden en hun sterke karakter, worden cementgebonden betonvloeren steeds vaker toegepast bij nieuwbouw en renovatie.

Cementgebonden Beton

Verschillen tussen betonvloeren en gietvloeren

Een betonvloer en een gietvloer worden vaak door elkaar gehaald. Vreemd is het niet, beide vloeren lijken namelijk qua uiterlijk op elkaar. Toch zijn er verschillen tussen de twee soorten vloeren.

Betonvloer

Een betonvloer wordt in je woning gestort en gevlinderd, en niet gegoten zoals bij een gietvloer wel het geval is. Daarna krijgt de betonvloer een toplaag. Je kan zelf kiezen welke kleur of structuur je wil dat de vloer krijgt. 

Een betonvloer wordt gemaakt van een hard en sterk materiaal. Daarom moet er voorzichtig mee om worden gegaan. Daarnaast kan een betonvloer niet goed tegen temperatuurwisselingen, een betonvloer kan zelfs gaan scheuren. Het is dus niet aan te raden om een betonvloer te combineren met een vloerverwarming.
Een kleine troost: mocht de betonvloer scheuren gaan vertonen, kan dit makkelijk verholpen worden met een reparatiebeurt.

Gietvloer

Een gietvloer is dunner dan een betonnen vloer en bestaat uit meerdere lagen. In tegenstelling tot betonvloeren zijn gietvloeren flexibel, waardoor de vloer comfortabeler aanvoelt. Daarnaast zijn gietvloeren vochtwerend en kunnen daarom in iedere ruimte van het huis geplaatst worden. Nog een verschil is dat een gietvloer goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming, doordat deze vloer zo dun is. Meer over gietvloeren vind je op de pagina gietvloer en in deze blog: Polyurethaan of epoxy gietvloeren?

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente betonvloer aanvragen

vrijdag 07 oktober 2022

Gietvloer aanbrengen

We willen graag een gietvloer op de beneden verdieping, er ligt nu een tegelvloer met vloerverwarming eronder. Dit moet de uitstraling van een betonvloer hebben. Over één of 2 jaar willen we een stukje uitbouwen en het zou fijn zijn als dan dezelfde vloer nog verkrijgbaar is Oppervlakte niet bekend.


Vloer leggen en vloeronderhoud Joure
zaterdag 01 oktober 2022

60m2 betonvloer egaliseren + coaten

Ik zoek iemand die een oude betonnen ongelijke vloer wil schuren en daarmee egaliseren, waarna een laag coating kan worden aangebracht (en wellicht nog een tussenlaag).


Vloer leggen en vloeronderhoud Beesd
donderdag 29 september 2022

Gepolierde betonvloer aanleggen (48 m2)

Zoek een vakman voor het aanleggen van een gepolierde betonvloer. Ca 48 m2 oprit. Nu betonklinker 8cm gaat er uit. Vloer mag voor een deel hoger uitkomen maar moet wel wat afschot krijgen. Bereikbaarheid is goed. Garantie. Afm is ca 6,7 x 7 mtr


Vloer leggen en vloeronderhoud Almelo
donderdag 29 september 2022

vloer gelijk maken (26m2)

in de grage ligt een betonvloer die gigantisch afloopt, deze dient vlak gemaakt te worden. 26m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Wijnaldum
donderdag 29 september 2022

Betonvloer storten (360m2)

Er moet 60 m3 beton gestort worden klasse C20/25 360m3


Vloer leggen en vloeronderhoud Rijnsburg
woensdag 28 september 2022

Cementdekvloer storten (50m2)

Een cementdekvloer te storten op een reeds gestorte schuimbetonvloer waarop vloerverwarming is aangebracht. Vereiste dikte 6cm. Oppervlakte ca. 50m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
maandag 26 september 2022

uitbreiden van betonvloertje badkamer ± 1,5 m²

ik zoek iemand de me weg wijs maakt in het storten van een beton vloertje (uitbreiding badkamer) ligt nu een beton vloer met cementdeklaag van in totaal 9 cm, deze moet uitgebreid worden. Het is beton op een houten vloer, ik heb betonijzer en betonplex. 1,5 m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Dieren
zondag 25 september 2022

38 m2 betonvloer gereed maken voor pvc vloer

Ik wil graag van mijn betonnen vloer een gladen vloer maken omdat ik zelf click pvc wil leggen op mijn vloer. Het gaat om een 38 m2 betonnen vloer die dus geschikt moet worden voor een pvc vloer. Graag advies van vakman.


Vloer leggen en vloeronderhoud Montfoort
vrijdag 23 september 2022

Betonvloer storten in woning

Ik wil mijn houten balkenvloer vervangen door een betonvloer. Het betreft een jaren dertig woning en het gaat om tussen de 30 en 40 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Leeuwarden
dinsdag 20 september 2022

110 m2 betonvloer laten overschilderen

Ik wil graag mijn beton vloer laten overschilderen/nieuwe laag er overheen. Het gaat om 75 m2 vloer en 38 m2 kelder vloer. Ook zou ik graag eventueel op een andere linoleum vloer een nieuwe koting willen indien mogelijk.


Vloer leggen en vloeronderhoud Leusden
dinsdag 20 september 2022

Vloer egaliseren

Nieuwe betonvloer in tuinhuis met enige oneffenheden en een 2 m2 groot "dalletje" van ongeveer 2 cm. Welke dikte moet geëgaliseerd worden?: tussen 1 en 5 cm Gaat ongeveer om 35 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Roosendaal
maandag 19 september 2022

Vloer storten in schuur (~12m2)

Ik heb een schuur waarin ik een cementvloer of betonvloer wil laten storten. Dit met een dikte 3 a 4cm. De oppervlakte is ongeveer 12m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Pijnacker
zondag 18 september 2022

Vloer egaliseren (40 m2)

Ik zoek een offerte voor het egaliseren van een vloer op de 2e etage van een tussenwoning . Na een nokverhoging is geplaatst, is een deel van de vloer op de 2e etage van hout, deze ligt ca 2cm hoger dan de rest van de etage (betonvloer). Middels egaline zou ik dit verschil graag opgelost zien, zodat ik daarna een laminaatvloer kan leggen. Het totaaloppervlak van de 2e etage is 40m2. Daar gaat nog een deel vanaf (badkamer), waar de vloer niet geegaliseerd hoeft te worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Heemstede
zaterdag 17 september 2022

Vloerleggen in de woonkamer/keuken voor een industriële look

Willen graag de uitstraling van een gevlinderde betonvloer, maar kunnen dat in onze situatie niet realiseren. Daarom zoeken we een alternatief met een industriële uitstraling voor in onze woonkamer en open keuken. Het gaat om ~70m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zeist
vrijdag 16 september 2022

Betonvloer schuren en vinyl vloer leggen (80 m2)

Gestorte betonvloer in kelder moet geschuurd worden waarnaar er een simpele vinyl /linoleum vloer op komt. Gaat om circa 80m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Uden
woensdag 14 september 2022

Betonvloer storten (15m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een betonvloer kan storten. Hierop komt een stalen serre te staan. De afmetingen worden 3 x 5 meter.


Vloer leggen en vloeronderhoud Akersloot
dinsdag 13 september 2022

Vloer egaliseren

Zoldervloer bestaat uit een ruwe betonvloer met hoogteverschillen tussen de 0 en 20 mm. Gemiddelde vloerdikte zal 10mm bedragen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Alblasserdam
dinsdag 13 september 2022

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming voor de gehele beneden verdieping (woonkamer, hal, toilet, trapkast & keuken). Betreft 40 m2. Ondervloer is een betonvloer en er komt een pvc vloer over heen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoofddorp
maandag 12 september 2022

35 m2 Gevlinderde betonvloer leggen

Ik zou graag gevlinderde betonvloer willen leggen op een deel van mijn tuin. Het gaat om ongeveer 35 m2 Ik hoor graag van u wat de mogelijkheden zijn.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoogvliet Rotterdam
maandag 12 september 2022

Gietvloer plaatsen in de garage (49 m2)

Wij willen graag een gietvloer leggen in onze garage. Op dit moment ligt hier een (oude) betonvloer, de woning is van 1910. Het gaat om een ruimte van 49m2. De woning is gelegen in Dordrecht. Onze voorkeur gaat uit naar een PU gietvloer, daarnaast willen we het leggen graag uitbesteden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Dordrecht
maandag 12 september 2022

Betonvloer storten (40 m2)

Graag een prijsindicatie voor het aanleggen van ( geïsoleerd ) beton vloer 40m2 voor een buiten kamer


Vloer leggen en vloeronderhoud Apeldoorn
maandag 12 september 2022

65 m2 vloerverwarming infrezen

Ik wil graag vloerverwarming laten infrezen. Betreft onmgeveer 65 m². De ondervloer bestaat uit een betonvloer. Hierboven komt een houten vloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nieuwolda
zondag 11 september 2022

Betonvloer keuken (10 m2)

Er liggen nu tegels in de keuken maar we willen graag een betonvloer omdat we een nieuwe keuken krijgen. Het gaat om ongeveer 10 m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Venlo
zaterdag 10 september 2022

Garagevloer storten (~22,5m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een vloer in de garage kan storten over de oude betonvloer heen. De afmetingen van de garage: 3x7,5 mtr.


Vloer leggen en vloeronderhoud Kortenhoef
dinsdag 06 september 2022

Cementdekvloer aanbrengen garagebox (~18m2)

Ik wil graag een prijsopgaaf voor het aanbrengen van een cement dekvloer 6-7 cm dik, 18m2 over de bestaande betonvloer. Eventueel een betonvloer over de bestaande betonvloer is ook een optie.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amstelveen
zondag 04 september 2022

Betonvloer in serre storten (~15m2)

Wij hebben een aannemer die voor ons een serre gaat realiseren. Nu zoeken we nog een partij die voor ons een betonvloer kan storten, zodat wij later nog een huiselijk gevoel kunnen realiseren. De oppervlakte wordt ongeveer 15m2. De dikte zal nog even bepaald moeten worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Westwoud
zaterdag 03 september 2022

Oprit voorzien beton (18m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een betonvloer kan storten, dit voor de oprit van 3x6m. Het is vrij toegankelijk en wel sterk aflopend. Van de huidige oprit hoeft er niks verwijderd te worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Westervoort
vrijdag 02 september 2022

Betonvloer met vloerverwarming realiseren 18m2

Vloer moet zo dun mogelijk blijven zodat er een plavuizen vloer kan worden gelegd. Het gaat om 18m2. Er hoeven geen radiatoren worden verwijdert.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oosterhout
dinsdag 30 augustus 2022

Betonlookvloer over bestaande tegels

Betonvloer look over bestaande tegels in de keuken, gang en wc. Het gaat in totaal om ~20m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Heerenveen
woensdag 24 augustus 2022

Hele tuin voorzien van betonvloer

De hele tuin wil ik van betonvloer voorzien. Ik zoek naar een bedrijf die mij van A tot Z kan helpen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
Offertes aanvragen