Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Betonvloer leggen binnen of buiten

Betonvloer

Op zoek naar een stevige ondervloer? Een betonvloer biedt een goede uitkomst! Informatie, prijzen en de beste vakmannen uit de buurt vind je op deze pagina.

Heb je een nieuwe ondervloer nodig? Of moet je een ondervloer laten maken in je nieuwbouw woning? Een betonvloer is de oplossing. De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. 
Zo leggen zij niet alleen de nieuwe betonvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je nieuwe laminaat in wil laten leggen? Of wil je de badkamer betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat is een betonvloer?

Een betonnen vloer wordt gemaakt van, de naam zegt het al, beton. Het is een sterk en hard materiaal dat niet flexibel is. Beton is daarom niet geschikt als afgewerkte vloer in je woning. Waar het wel zeer geschikt voor is, is als een ondervloer. Een beton terras komt ook steeds vaker voor.

Er zijn verschillende soorten betonvloeren, maar welke heb je precies nodig?

Betonvloer kosten

De kosten van een betonvloer hangen af van de oppervlakte, de bereikbaarheid van de vloer en het soort beton dat er gebruikt wordt. Hieronder in de tabel zie je de richtprijzen per vierkante meter voor ieder soort beton. Hieronder geven wij een overzicht van de kosten van de verschillende soorten betonvloeren.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort betonvloer Prijs per m² Dikte Vloerverwarming mogelijk
Gevlinderde betonvloer €50 - €130 Minimaal 7 cm Ja
Printbeton €70 - €100 Minimaal 7 cm Ja
Cementgebonden gietvloer €75- €150 3 tot 8 mm Afhankelijk van de samenstelling

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

225 Beton Vloer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Overzicht van soorten betonnen vloeren

Een betonnen vloer kan op meerdere manieren opgebouwd worden. Er zijn dus verschillende typen betonvloeren. Welk type betonvloer het meest geschikt is voor jouw situatie, hangt onder andere af van de opbouwhoogte, het doel van de vloer en de gewenste afwerking. Hieronder een overzicht van een paar soorten betonvloeren.

Gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer, ook wel gepolierde betonvloer genoemd, is een klassieke versie van een betonvloer. Het is een egale vloer, die je woning een moderne uitstraling geeft.

Een gevlinderde betonvloer bestaat uit een massief gegoten betonplaat met een minimale dikte van 7 centimeter. Als het beton gestort is, wordt er een toplaag aangebracht die geëgaliseerd en glad gemaakt wordt met een vlindermachine. 

Vloeren van gevlinderd beton worden veel gebruikt bij nieuwbouw, bij grondige renovaties, bij opritten en terrassen. Wil je een tegeleffect op je terras? Dat kan, de vakman slijpt dan sleuven in de vloer. 

Gevlinderd beton is heel interessant als je een groot oppervlak hebt met voldoende opbouwhoogte. 
Bij massieve vloeren, zoals bij gepolierd beton, hoeft er geen cementdekvloer (hierover later meer) gelegd te worden, wat je flink wat kosten bespaart.

Vloero Gepolierde Beton 2

Printbeton

De opbouw van printbeton is hetzelfde als die van gevlinderde betonvloeren. Toch is een ding anders: bij printbeton wordt de toplaag afgewerkt met een andere techniek. Hierdoor kan je de massieve betonvloer een uitstraling geven van natuursteen, hout, kasseien, of keien. Met dit type betonvloer combineer je dus de uitstraling van bijvoorbeeld een houten vloer met de stevigheid van beton. 

Daarnaast is printbeton ook heel onderhoudsvriendelijk, omdat er geen voegen zijn. Printbeton wordt veelal buiten gebruikt en gebruikt voor grotere oppervlakken, zoals terrassen en opritten, maar het kan ook binnenshuis geplaatst worden. Een nadeel van printbeton is dat het definitief is. Als het opengebroken moet worden is dit bij printbeton niet mogelijk zonder het te beschadigen.

Printbeton

Cementgebonden betonvloer

Een cementgebonden betonvloer is in tegenstelling tot gepolierd beton en printbeton, een niet-massieve betonvloer en slechts enkele millimeters dik. Heb je dus weinig opbouwhoogte, maar ben je wel op zoek naar een vloer met de uitstraling en de voordelen van beton? Dan is een cementgebonden betonvloer een goede oplossing.

Cementgebonden beton vloeren zijn waterdicht en kunnen net als bij massieve beton vloeren in verschillende kleuren geplaatst worden. Daarbij kan een cementgebonden betonvloer ook rechtstreeks op de cementdekvloer of over de bestaande tegels heen geplaatst worden. Het is ook een prima keuze wanneer er veel hoeken en/ of smalle ruimtes zijn.

Door de ruime keuze aan mogelijkheden en hun sterke karakter, worden cementgebonden betonvloeren steeds vaker toegepast bij nieuwbouw en renovatie.

Cementgebonden Beton

Verschillen tussen betonvloeren en gietvloeren

Een betonvloer en een gietvloer worden vaak door elkaar gehaald. Vreemd is het niet, beide vloeren lijken namelijk qua uiterlijk op elkaar. Toch zijn er verschillen tussen de twee soorten vloeren.

Betonvloer

Een betonvloer wordt in je woning gestort en gevlinderd, en niet gegoten zoals bij een gietvloer wel het geval is. Daarna krijgt de betonvloer een toplaag. Je kan zelf kiezen welke kleur of structuur je wil dat de vloer krijgt. 

Een betonvloer wordt gemaakt van een hard en sterk materiaal. Daarom moet er voorzichtig mee om worden gegaan. Daarnaast kan een betonvloer niet goed tegen temperatuurwisselingen, een betonvloer kan zelfs gaan scheuren. Het is dus niet aan te raden om een betonvloer te combineren met een vloerverwarming.
Een kleine troost: mocht de betonvloer scheuren gaan vertonen, kan dit makkelijk verholpen worden met een reparatiebeurt.

Gietvloer

Een gietvloer is dunner dan een betonnen vloer en bestaat uit meerdere lagen. In tegenstelling tot betonvloeren zijn gietvloeren flexibel, waardoor de vloer comfortabeler aanvoelt. Daarnaast zijn gietvloeren vochtwerend en kunnen daarom in iedere ruimte van het huis geplaatst worden. Nog een verschil is dat een gietvloer goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming, doordat deze vloer zo dun is. Meer over gietvloeren vind je op de pagina gietvloer en in deze blog: Polyurethaan of epoxy gietvloeren?

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente betonvloer aanvragen

zaterdag 27 mei 2023

Vloer egaliseren

Goedendag, Het betreft een betonvloer die over een oppervlakte van ca 95 m2 glad gemaakt dient te worden zodat er tegels op kunnen. Welke dikte moet geëgaliseerd worden?: tussen 1 en 5 cm Wat is de totale oppervlakte?: 95 Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Alblasserdam
donderdag 25 mei 2023

Betonvloer in schuur storten 40m2

Ik wil een betonvloer laten storten voor een schuur 8x5 m, gewapend


Vloer leggen en vloeronderhoud Sneek
donderdag 25 mei 2023

Gepolierde betonvloer

50m2 betonnen oprit met tegelprint en coating Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² De vrije opbouwhoogte voor de betonvloer is:: Meer dan 10 cm Om welke toepassing gaat het?: oprit / parking Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Zwaag
dinsdag 23 mei 2023

terrazzo vloer hal

8m2 vloer in de hal. Nieuwe betonvloer met 6cm cementdekvloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Soest
maandag 22 mei 2023

Gepolierde betonvloer

Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² De vrije opbouwhoogte voor de betonvloer is:: Meer dan 10 cm Om welke toepassing gaat het?: terras Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Middelburg
donderdag 18 mei 2023

Gepolierde betonvloer

Oprit nieuwbouw woning van tien meter lang en vier meter breed. Dit zal waarschijnlijk oktober/ november worden. De vrije opbouwhoogte voor de betonvloer is:: Meer dan 10 cm Om welke toepassing gaat het?: oprit / parking Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Bant
vrijdag 12 mei 2023

Betonvloer of zandcementvloer ivm vloerverwarming.

Voor onze woning willen we de vloer vervangen en vloerverwarming toepassen, we twijfelen over beton of zandcement. Oppervlakte is ca. 140m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Denekamp
dinsdag 09 mei 2023

Betonvloer egaliseren

Betonvloer maximaal 5 mm egaliseren


Vloer leggen en vloeronderhoud Eijsden
dinsdag 09 mei 2023

Betonvloer (gevlinderd) aanleggen 60m2

Wat is de prijs voor het aanleggen van een betonvloer van 5 cm dik en totaal 60m2, gevlinderd.


Vloer leggen en vloeronderhoud Roosendaal
maandag 08 mei 2023

Betonvloer egaliseren 50m2

Graag zou ik een prijs willen ontvangen voor het egaliseren van ongeveer 50m2 betonvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Molenschot
maandag 08 mei 2023

Storten van betonvloer

Betonvloer storten op renovatie vloer. Duofor vloer dikte beton circa 30 mm Oppervlakte 111 mtr2


Vloer leggen en vloeronderhoud Nieuw Vennep
dinsdag 02 mei 2023

34 m2 betonvloer storten en glad gemaakt worden.

Betonnen vloer storten en glad maken. Voor een woonkamer. Komt een siergrindvloer op. Het folie, isolatie platen en staalmatten liggen eral.


Vloer leggen en vloeronderhoud Klarenbeek
zondag 30 april 2023

Gepolierde betonvloer

Huidige grindtegel en klinker oprit vervangen voor een volledig betonnen oprit met bekisting en border voor plantjes+afwatering. Evt voor en achter deelvoor zien van verschillende finish (vooraan ruwer voor auto grip, achteraan kan tegen garage aan wat gladder). Vanaf openbare weg goed bereikbaar voor storten. Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² De vrije opbouwhoogte voor de betonvloer is:: Meer dan 10 cm Om welke toepassing gaat het?: oprit / parking Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Assendelft
zaterdag 29 april 2023

Betonvloer aanleggen van 70m2

Betonvloer 70m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Waalwijk
dinsdag 25 april 2023

Gepolierde betonvloer

Goedemiddag, graag had ik een offerte van een betonvloer voor in een foodhal. De nieuwbouw is momenteel bezig en zal pas eind sept klaar zijn. Het gaat om totaal 950m2 waarvan zit en loop vlak 545m2/ 14 standhouder van 190m2 en 28m2 spoelkeuken welke ook gecoat moeten worden. Ik hoor graag van u. Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² De vrije opbouwhoogte voor de betonvloer is:: Minder dan 10 cm Om welke toepassing gaat het?: winkel / horeca / kantoor Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Heerlen
dinsdag 25 april 2023

Vloer egaliseren

Buiten, oude betonvloer met scheur dichtmaken en egaliseren, zodat tuinhuis waterpas kan worden geplaatst Welke dikte moet geëgaliseerd worden?: tussen 1 en 5 cm Wat is de totale oppervlakte?: 6 m2 Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
maandag 24 april 2023

Gepolierde betonvloer

Graag een prijsopgave incl eventuele voorbeelden van eerdere projecten. we hebben in onze huidige oprit/voortuin klinkers liggen die willen we graag vervangen door beton. met een moderne uitstraling. Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² De vrije opbouwhoogte voor de betonvloer is:: Meer dan 10 cm Om welke toepassing gaat het?: oprit / parking Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
maandag 24 april 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Graag zou ik van u een prijs opgave ontvangen voor een nieuwe Granito vloer. Bouwjaar is voor 1930 . Zwarte band t.p.v. de randen en in het midden witte granito. Totaal 16.1m2 Wij gaan het riool vervangen in de woning en brengen een betonvloer aan . Hierop moet de granito vloer komen. Afmetingen van de ruimtes * keuken 2,2x3.0 m1 * toilet 1x1 m1 * gang 4,3x1,2 m1 * entree 2,2x1,53 m1 Alvast bedankt Met vriendelijke groet, Marcel Vogels 070-5118200 Wassenaarse Bouwmaatschappij BV Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Wassenaar
maandag 24 april 2023

Vloer egaliseren (100m2)

Ik heb een betonvloer die ik wil laten egaliseren. Het gaat om een vloer van ongeveer 100 m2. Op dit moment is de vloer mat en dof, ik wil graag dat de vloer glad is.


Vloer leggen en vloeronderhoud Schettens
zondag 23 april 2023

Egaliseren betonvloer buiten

9m2 egaliseren (laagdikte 2 a 3 cm).


Vloer leggen en vloeronderhoud Hendrik Ido Ambacht
vrijdag 21 april 2023

Vloer egaliseren

ons fundering wordt herstelt. We krijgen een 30cm dik constructievloer als onderlaag. Daarop willen wij isolatie plaatsen. Daarop moet dan later vloerisolatie en de afwerkvloer koemen. Wat voor soort vloer wil je laten egaliseren?: Een betonvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Bergschenhoek
woensdag 19 april 2023

Nieuwe granito vloer

Graag prijs opgave voor een nieuwe granito vloer in keuken ,toilet, gang en hal totaal 16.1m2 op een nieuwe betonvloer Het is een jaren 30 woning met zwarte buiten rand en binnen licht kleur granito Zie tekening. Alvast bedankt.


Vloer leggen en vloeronderhoud Wassenaar
woensdag 19 april 2023

Leggen van een betonvloer

Ik ben een hok aan het bouwen van 30m2 en in dat hok wil ik graag een betonnen vloer laten plaatsen van 8 cm hoog.


Vloer leggen en vloeronderhoud Leeuwarden
woensdag 19 april 2023

Betonvloer garage plaatsen

Fundering, betonvloer tbv garage. Ik ben op zoek naar een fundering/betonvloer. De plaat dient 15 cm dik te worden en een lengte van 12 meter bij 8 meter. Incl bewapening. Op een funderingsrand van bv 35x50. Kunt u hier een offerte voor uit brengen?


Vloer leggen en vloeronderhoud Heinenoord
maandag 17 april 2023

Betonvloer egaliseren 70m2 + laminaat leggen 35m2

Ik wil graag onze betonvloer laten egaliseren. Dit gaat om ongeveer 70m2. Ik wil uiteindelijk de vloer gaan schilderen met een betonlook. Ik wil ook een deel laminaat laten leggen, eventueel ook door de vakman. Dit zou gaan om ongeveer 35m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Berkel-Enschot
maandag 17 april 2023

Betonvloer buiten storten 10 cm , 21 vierkante meter

Vloer in serre storten 21 vierkante meter. 10cm dik


Vloer leggen en vloeronderhoud Nijmegen
woensdag 12 april 2023

Betonvloer storten of gieten

Ik zou graag een vloer laten storten / gieten van 4 bij 4 meter. Dit wil ik graag doen in een tuinkamer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Pernis Rotterdam
woensdag 12 april 2023

Vloer storten (15m2)

Ik wil een betonvloer of een zandcement vloer laten leggen. Mijn vloer loopt op dit moment af en ik wil dat het weer waterpas loopt. Het gaat om een vloer van ongeveer 15 m2. Ik wil een optie in de offerte voor het verwijderen van een vloer en zonder het verwijderen van de vloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hilversum
maandag 10 april 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Goedendag, wij laten een nieuwe garage bouwen, daarin komt een betonvloer met vloerverwarming. Aan de voor en achterkant van de woning komen openslaande deuren zodat we eventueel met rollend materiaal (beladen aanhanger of minikraan oid) door de schuur kunnen van voor naar achter. Hierdoor hebben we een sterke vloer nodig, liefst in betonlook die hieraan kan voldoen. Kunnen jullie ons adviseren over de prijs en mogelijkheden? Het betreft ongeveer 40m2. We horen het graag. M.v.g. Fam Bos Loppersum. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: garage / kelder Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Loppersum
maandag 10 april 2023

Gepolierde betonvloer

wij willen onze oprit gaan vernieuwen en zijn heel erg geneigd naar beton. Dit omdat het toch erg onderhoudsvriendelijk is. Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 50 en 100 m² De vrije opbouwhoogte voor de betonvloer is:: Meer dan 10 cm Om welke toepassing gaat het?: terras Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Obbicht
Offertes aanvragen