Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Vlizotrap

Zoldertrap

Wil je gemakkelijk je zolder kunnen bereiken? Laat een vaste zoldertrap plaatsen! Hier vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Ben je opzoek naar een alternatief voor je vlizotrap? Een vaste trap naar zolder kan een alternatief. Zo kan je gemakkelijk je spullen op zolder opbergen, maar het is ook handig als je van de zolder een woonruimte wil maken. 

De trapspecialisten via Casius helpen je graag bij een zoldertrap plaatsen. Heb je al een (open) trap, maar is deze toe aan een renovatie? Geen probleem, daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een trap naar zolder wilt plaatsen? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Vaste trap naar zolder kosten

Een zoldertrap kopen is niet gratis. De kosten voor een vaste trap naar de zolder, worden bepaald door een aantal zaken. Zo spelen je eigen wensen omtrent materiaal en dergelijke mee, het arbeidsloon van de vakman, of het een rechte trap wordt of een of meerdere draaien krijgt. Gemiddeld kost een nieuwe vaste trap naar de zolder rond de €1.750, inclusief montage. Hieronder zie je in de tabel de mogelijkheden en de gemiddelde prijzen.

Let op: de trappenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort trap Gemiddelde prijs inclusief plaatsing
Rechte trap Minimaal €1.500
Onder- of bovenkwart trap Minimaal €2.000
Dubbelkwart trap (onder en boven) Minimaal €2.500

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Zolder Vlizo Trap

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden zoldertrap

Hieronder zie je drie prijsvoorbeelden van een vaste trap naar de zolder laten maken.

Voordelig

Wil je een zo goedkoop mogelijke optie? Neem dan een open, rechte en vuren vaste trap van laminaat of hout. De trap kan in een gewenste kleur geschilderd worden. Of laat de trap (voor een deel) bekleden met vloerbedekking of anti-slipstrips. Voor de laatste optie betaal je gemiddeld rond de €1.450.

Gemiddeld

Wil je een iets luxere trap, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Dan kun je voor een gesloten trap kiezen, eventueel met een onder- of bovenkwart. Je kunt kiezen uit een houten of vinyl trap met vloerbedekking. De trap wordt geleverd met bijpassende trapleuningen en stootborden. Een gemiddelde trap kost gemiddeld rond de €1.950.

Luxe

Wil je een veilige én een luxueuze trap? Dan kun je voor een gesloten trap kiezen met twee kwart draaien, inclusief trapleuning en verlichting. De trap wordt gemaakt van eikenhout en eventueel bekleed met een bijpassende vloerbedekking. Deze trap kost gemiddeld €2.450.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente zoldertrap aanvragen

maandag 23 januari 2023

Trap naar zolder incl. gat maken + afwerking trap + zoldervloer

Er is een vlizotrap, deze moet verwijderd worden en het gat op zolder gedicht. Op een andere plaats moet de vaste trap komen (ivm de ruimte). Er is nog geen gat in het plafond. Daarnaast willen wij ook graag de vloer van de zolder verstevigen, zodat wij dit als een kamer kunnen gaan gebruiken.


Trappenbouw en traprenovatie Nijmegen
maandag 23 januari 2023

Vaste trap naar zolder plaatsen

Ik wil een vaste trap naar zolder hebben nu een vliso trap maar krijg ne spullen er niet meer van af het gat is te klein en de trap te slap


Trappenbouw en traprenovatie Den Haag
donderdag 19 januari 2023

Zoldertrap bekleden inclusief monteren trapleuning

Beste, Ik zou graag offertes ontvangen voor het bekleden van mijn zoldertrap. Het betreft hier 12 treden die ik wil bekleden met tapijt. Ook dient er een nieuwe trapleuning te worden gemonteerd. De trap loopt in een rechte lijn naar boven. Ook dient de oude bekleding te worden verwijderd. dit graag meenemen in de offerte. Indien dit niet door jullie wordt gedaan. Zal ik het oude tapijt zelf verwijderen.


Trappenbouw en traprenovatie Baarn
dinsdag 17 januari 2023

Vlizotrap vervangen door vaste trap

Vaste trap naar de zolder plaatsen. Momenteel heb ik een vlizotrap.


Trappenbouw en traprenovatie Vlissingen
zaterdag 14 januari 2023

Vloerbedekking leggen op trap leggen

Dichte zoldertrap 12 treden met midden/hoog polig tapijt bekleden. Enkel de tredes en schopborden. De zijkant hoeft niet. Wat is de te bekleden oppervlakte?: minder dan 10 m² Wat wil je bekleden?: trappen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Spijkenisse
donderdag 12 januari 2023

Vaste houten trap naar zolder plaatsen inclusief trapgat en trapleuningen.

Wij willen een vaste trap naar zolder plaatsen inclusief trapgat en trapleuningen. Tevens een zoldervloer leggen en een dakraam plaatsen


Trappenbouw en traprenovatie Muiden
vrijdag 06 januari 2023

Open trap dichtmaken. Trap begane grond dichtmaken

Trap van eerste verdieping naar zolder is een open trap welke we dicht willen hebben en bekleed willen hebben met pvc. 15 treden. Trap begane grond (dichte trap) met pvc bekleden en met een deur dichtmaken zodat de warmte niet naar boven gaat


Trappenbouw en traprenovatie Breezand
woensdag 04 januari 2023

Wentel trap naar de zolder realiseren

Ik wil graag een wenteltrap laten plaatsen naar zolder. Ik heb een powerpoint bijgevoegd die laat zien wat de situatie is.


Trappenbouw en traprenovatie Almelo
donderdag 29 december 2022

Vlizotrap verwijderen + gat verplaatsen + houten trap plaatsen

Ik zoek een trappenspecialist die een vaste trap naar de zolder kan maken. Deze mag van hout. Dit inclusief gat dichten/verplaatsen in betonnen vloer/plafond. Ook zal de vlizotrap verwijderd moeten worden. Daarna mag de trap ook voorzien worden van schilderwerk. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Trappenbouw en traprenovatie Hoorn
woensdag 28 december 2022

Trap voorzien van tapijt

De gesloten trap naar de zolder wil ik graag laten stofferen. Alleen de treden dus niet de stootborden of wanden. De trap heeft 12 treden en draait 180 graden rechtsom. De stof graag in de kleur antraciet. Graag zie ik een offerte tegemoet. Uitvoeren vanaf halverwege januari.


Trappenbouw en traprenovatie Heemskerk
woensdag 28 december 2022

2 trappen bekleden me tapijt

Mijn aanvraag betreft de trap van de begane grond naar de 1ste verdieping. Dit is een dichte trap en heeft 15 tredes. Daarnaast gaat het om een open trap van de 1ste verdieping naar de zolder (vaste open trap) ook met 15 tredes. De trappen dienen volledig bekleed te worden met tapijt. Ik weet helaas niet de exacte m2 maar om een indicatie te geven het is een normale rijtjeshuiswoning met bovenstaande details.


Trappenbouw en traprenovatie Ede
dinsdag 13 december 2022

Vaste houten trap naar zolder plaatsen + vlizotrap verwijderen

Wij willen een dichte vaste trap inclusief trapgat voor de zolder laten maken. Ik weet niet zeker of de tussenvloer van hout of beton is, hier zal even naar gekeken moeten worden. Ik denk zelf hout. Momenteel is het een vlizotrap die verwijderd zal moeten worden.


Trappenbouw en traprenovatie Muiden
zaterdag 10 december 2022

Vaste trap naar zolder

Vaste trap naar zolder maken. Er moet een boiler worden verplaatst. Als de vakman dit zou kunnen doen zou dat fijn zijn. Materiaal trap in onderling overleg.


Trappenbouw en traprenovatie Herten
maandag 05 december 2022

Vlizotrap vervangen door vaste zoldertrap

Ik wil mijn vlizotrap vervangen door een vaste zoldertrap, van hout. De uitsparing/trapgat wordt waarschijnlijk al uitgevoerd. Het gaat om een kwartslagtrap. Hiervoor zoek ik een vakman die mij een offerte kan bieden.


Trappenbouw en traprenovatie Ede
zondag 04 december 2022

Plaatsen vaste trap naar zolder

Momenteel heb ik een vlizotrap naar de zolder deze wil ik laten vervangen voor een vaste trap met dubbel kwart. Hiervoor moet het bestaande gat gedicht worden en een nieuw trapgat gemaakt worden. Bekijk wel graag met de vakman nog naar de mogelijkheden hierbij.


Trappenbouw en traprenovatie Waddinxveen
zaterdag 03 december 2022

Wenteltrap vervangen door gesloten trap

Op dit moment hebben wij een wenteltrap tussen de eerste verdieping en de zolder. Deze is niet veilig en willen we graag vervangen voor een gesloten houten trap. Het betreft een trap die 2x een kwart moet draaien (rechtsom).


Trappenbouw en traprenovatie Zetten
zaterdag 26 november 2022

Vervangen vlizotrap

Wil graag een vaste trap naar zolder. De trap gaat linksom en heeft twee kwarten . Ik heb nu een vlizotrap.


Trappenbouw en traprenovatie Bavel
dinsdag 22 november 2022

Open trap dicht maken + vaste trap naar zolder maken

De trap naar de 1ste verdieping is nu een open trap en die willen we graag veranderen naar een dichte trap. We willen ook een vaste trap naar zolder laten maken, ter vervanging van de vlizotrap. Alles van hout. Graag zien we een offerte tegemoet.


Trappenbouw en traprenovatie Apeldoorn
dinsdag 15 november 2022

2 trappen stofferen met tapijt

Dichte trap beneden 13 treden stofferen met tapijt. Open trap naar de zolder 13 treden stofferen met tapijt. 1 algehele offerte met duidelijke prijs.


Trappenbouw en traprenovatie Zwaag
donderdag 10 november 2022

Maken trapgat in beton en vaste houten trap

Graag zouden wij een trapgat willen laten maken in beton, met daarbij het dichten van het gat van de vlizotrap en het maken van een vaste trap naar zolder (hout). Met daarbij eventueel het plaatsen van een wand, afwerking van dakkapel en aansluiting voor wasmachine en droger naast de cv-ketel.


Trappenbouw en traprenovatie Nieuw Vennep
woensdag 09 november 2022

Vlizotrap vervangen voor een vaste trap

Ik zou graag een vaste trap willen naar zolder willen. We hebben een vlizotrap. Deze trap heeft daarvoor 2 kwarten nodig. Houtsoort maakt mij in zekere zin niet uit. 1 december krijg ik de sleutel maar eventueel is het in overleg met de makelaar mogelijk ervoor langs te komen.


Trappenbouw en traprenovatie Spijkenisse
zondag 06 november 2022

Houten vaste trap plaatsen en het trapgat maken in beton

Graag zouden wij een houten vaste trap naar zolder willen laten inbouwen. Er zal wel door de betonnen vloer een trapgat moeten worden gezaagd. Ik zoek een specialist die dit kan realiseren. Er zit momenteel een houten vlizotrap. Het trapgat hiervan moet verplaatst worden.


Trappenbouw en traprenovatie Hoorn
donderdag 27 oktober 2022

Vlizotrap vervangen door dichte trap

Ik zoek een trapspecialist die mijn vlizotrap kan vervangen voor een houten vaste trap naar zolder.


Trappenbouw en traprenovatie Enschede
dinsdag 25 oktober 2022

Open trap dichtmaken + trap herbekleden

Ik heb een open trap naar de zolder (kaal hout nu), deze wil ik graag dicht laten maken. Ook wil ik graag samen met de beneden trap (bekleed) opnieuw bekleden. Dit gaat om tapijt.


Trappenbouw en traprenovatie Kapelle
zaterdag 22 oktober 2022

Vlizotrap verwijderen + gat dichten + houten trap plaatsen

Er moet een vaste trap naar de zolder komen, hierbij moet ook nog een gat in het beton gemaakt worden voor de plaatsing. De nieuwe trap mag van hout. Het oude gat van de vlizo trap, moet ook gedicht/afgewerkt worden.


Trappenbouw en traprenovatie Hoorn
zondag 16 oktober 2022

Trap naar de zolder

Graag zou ik advies en daarna prijs offerte willen over plaatsen van trap naar zolder


Trappenbouw en traprenovatie Oostburg
dinsdag 11 oktober 2022

Trap renoveren (tapijt)

De trap naar zolder is momenteel een open trap. Met 3 jonge kinderen vinden wij het veiliger om een dichte trap te hebben. Daarnaast ook graag bekleden met tapijt.


Trappenbouw en traprenovatie Zetten
maandag 10 oktober 2022

Trap naar zolder maken

We willen graag een trap laten maken naar de zolder. Het materiaal is aanwezig.


Trappenbouw en traprenovatie Oost-Souburg
zondag 09 oktober 2022

Vaste trap realiseren

Ik zoek een bedrijf die voor mij een vaste trap naar de zolder kan plaatsen. Momenteel hebben we een vlizotrap die niet meer functioneert. We willen graag van A tot Z begeleid worden: van inmeten tot aan plaatsen.


Trappenbouw en traprenovatie Eindhoven
vrijdag 07 oktober 2022

Vlizotrap verwijderen, trapgat maken + hardhouten trap realiseren

Er moet een nieuwe trap naar zolder komen, nu is er een vlizotrap. Het trapgat van de vlizotrap moet dichtgemaakt worden en er moet nieuw gat gemaakt worden voor de nieuwe trap (in een houten vloer). We willen een open trap van hardhout met een kwartslag erin.


Trappenbouw en traprenovatie Eindhoven
Offertes aanvragen