Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Trap

Zoldertrap

Zoldertrap

Wil je gemakkelijk je zolder kunnen bereiken? Laat een vaste zoldertrap plaatsen! Hier vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Een vaste trap naar zolder is een investering, maar je hebt er veel plezier van. Zo kan je gemakkelijk je spullen op zolder opbergen, maar het is ook handig als je van de zolder een woonruimte wil maken. Lees gauw verder wat de mogelijkheden zijn voor het plaatsen een vaste zoldertrap en vraag tot wel 3 opmaat gemaakte offertes aan bij vakmannen uit jouw regio.

Kosten zoldertrap

De kosten voor een vaste trap naar de zolder, worden bepaald door een aantal zaken. Zo spelen je eigen wensen omtrent materiaal en dergelijke mee, het arbeidsloon van de vakman, of het een rechte trap wordt of een of meerdere draaien krijgt. Gemiddeld kost een nieuwe vaste trap naar de zolder rond de €1.750, inclusief montage. Hieronder zie je in de tabel de mogelijkheden en de gemiddelde prijzen.

Soort trap Gemiddelde prijs inclusief plaatsing
Rechte trap Minimaal €1.500
Onder- of bovenkwart trap Minimaal €2.000
Dubbelkwart trap (onder en boven) Minimaal €2.500

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Prijsvoorbeelden

Hieronder zie je drie prijsvoorbeelden voor een vaste trap naar de zolder te laten maken.

 

Voordelig

Wil je een zo goedkoop mogelijke optie? Neem dan een open, rechte en vuren vaste trap van laminaat of hout. De trap kan in een gewenste kleur geschilderd worden. Of laat de trap (voor een deel) bekleden met vloerbedekking of anti-slipstrips. Voor de laatste optie betaal je gemiddeld rond de €1.450.

 

Gemiddeld

Wil je een iets luxere trap, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Dan kun je voor een gesloten trap kiezen, eventueel met een onder- of bovenkwart. Je kunt kiezen uit een houten of vinyl trap met vloerbedekking. De trap wordt geleverd met bijpassende trapleuningen en stootborden. Een gemiddelde trap kost gemiddeld rond de €1.950.

 

Luxe

Wil je een veilige én een luxueuze trap? Dan kun je voor een gesloten trap kiezen met twee kwart draaien, inclusief trapleuning en verlichting. De trap wordt gemaakt van eikenhout en eventueel bekleed met een bijpassende vloerbedekking. Deze trap kost gemiddeld €2.450.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen