Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Vlizotrap

Zoldertrap

Wil je gemakkelijk je zolder kunnen bereiken? Laat een vaste zoldertrap plaatsen! Hier vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Ben je opzoek naar een alternatief voor je vlizotrap? Een vaste trap naar zolder kan een alternatief. Zo kan je gemakkelijk je spullen op zolder opbergen, maar het is ook handig als je van de zolder een woonruimte wil maken. 

De trapspecialisten via Casius helpen je graag bij een zoldertrap plaatsen. Heb je al een (open) trap, maar is deze toe aan een renovatie? Geen probleem, daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een trap naar zolder wilt plaatsen? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Vaste trap naar zolder kosten

Een zoldertrap kopen is niet gratis. De kosten voor een vaste trap naar de zolder, worden bepaald door een aantal zaken. Zo spelen je eigen wensen omtrent materiaal en dergelijke mee, het arbeidsloon van de vakman, of het een rechte trap wordt of een of meerdere draaien krijgt. Gemiddeld kost een nieuwe vaste trap naar de zolder rond de €1.750, inclusief montage. Hieronder zie je in de tabel de mogelijkheden en de gemiddelde prijzen.

Let op: de trappenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort trap Gemiddelde prijs inclusief plaatsing
Rechte trap Minimaal €1.500
Onder- of bovenkwart trap Minimaal €2.000
Dubbelkwart trap (onder en boven) Minimaal €2.500

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Zolder Vlizo Trap

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden zoldertrap

Hieronder zie je drie prijsvoorbeelden van een vaste trap naar de zolder laten maken.

Voordelig

Wil je een zo goedkoop mogelijke optie? Neem dan een open, rechte en vuren vaste trap van laminaat of hout. De trap kan in een gewenste kleur geschilderd worden. Of laat de trap (voor een deel) bekleden met vloerbedekking of anti-slipstrips. Voor de laatste optie betaal je gemiddeld rond de €1.450.

Gemiddeld

Wil je een iets luxere trap, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Dan kun je voor een gesloten trap kiezen, eventueel met een onder- of bovenkwart. Je kunt kiezen uit een houten of vinyl trap met vloerbedekking. De trap wordt geleverd met bijpassende trapleuningen en stootborden. Een gemiddelde trap kost gemiddeld rond de €1.950.

Luxe

Wil je een veilige én een luxueuze trap? Dan kun je voor een gesloten trap kiezen met twee kwart draaien, inclusief trapleuning en verlichting. De trap wordt gemaakt van eikenhout en eventueel bekleed met een bijpassende vloerbedekking. Deze trap kost gemiddeld €2.450.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente zoldertrap aanvragen

zondag 26 juni 2022

Trap plaatsen + trapgat vergroten

Ik wil graag een trap laten plaatsen naar zolder om toegang te verkrijgen tot onze nieuw geplaatste dakopbouw. Er is nu een dakluik met een ladder (1950) dit gat moet verruimd worden (houten vloer) en vervolgens mag er een nieuwe trap geplaatst worden. Met schopplaten /gesloten trap. De nieuwe trap mag van hout worden.


Trappenbouw en traprenovatie Apeldoorn
donderdag 23 juni 2022

Vlizotrap naar zolder vervangen voor houten vaste trap

wij hebben vlizotrap naar zolder en willen graag een vaste houten trap. Er moet trap gat uitgezaagd worden en de oude trap gat moet dicht. De trap heeft een knik aan het begin en gaat dan recht naar boven.


Trappenbouw en traprenovatie Hoogeveen
woensdag 22 juni 2022

Nieuwe houten trap plaatsen

Wij overwegen om onze trappen te vernieuwen. Momenteel heeft ons huis twee trappen. De eerste trap heeft twee draaien en 14 treden met stootborden. Onder de trap is een trapkast gerealiseerd. De tweede trap is de trap naar zolder. Dit is een open trap met wederom twee draaien en 13 treden. Beide trappen zijn nu van vurenhout gemaakt. Echter ivm aanleg vloerverwarming op de bovenste etages sluit de trap ook niet goed meer aan. Wat wij zoeken is het liefst een donker eikentrap voor beide etages. Mogelijk dat er vooraf een (grove) prijsindicatie gegeven kan worden waar we waarschijnlijk rekening mee moeten houden om dit te realiseren. Bijv. 7500 tot 10.000 of 15.000 tot 20.000 euro, opdat we daar niet ter plaatse verrast door worden. Waar moet de trap geplaatst worden?: binnen Naar welk type trap ben je op zoek?: klassieke / landelijke maatwerk trap Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Wijchen
dinsdag 21 juni 2022

Vlizotrap vervangen door een vaste trap

We willen graag een vaste trap naar onze zolder hebben. Dit in de plaats van de huidige vlizotrap, die zal verwijderd moeten worden. In de nieuwe trap moeten 2 kwart draaien komen. De trap mag van hout zijn, in ieder gevel een beetje goedkoop. Ook zal het trapgat vergroot moeten worden.


Trappenbouw en traprenovatie Stadskanaal
maandag 20 juni 2022

Trap ombouwen + muur slopen en plaatsen

Bij de verhuizing willen we een nieuwe trap naar de zolder laten plaatsen. Momenteel een bovenkwart trap en we willen een dubbelkwart trap. Er zal dus ook een muur verwijderd moeten worden waar het trapgat moet komen en een muur geplaatst op de plek waar nu het trapgat zit.


Trappenbouw en traprenovatie Utrecht
vrijdag 17 juni 2022

Gat maken + realiseren vaste trap naar zolder

Zoek een vakman die een gat kan maken en dan een vaste trap naar zolder kan realiseren, dit betreft een houten trap met een kwart draai. Ik zou graag nog met de vakman willen bekijken naar alle mogelijkheden die er zijn.


Trappenbouw en traprenovatie Gorinchem
donderdag 16 juni 2022

Vuren hout trap naar zolder plaatsen 1 kwart draai onder

Nu zit er een vlizotrap naar zolder deze gaat weg en daarvoor in de plaat moet op een andere plek een vast trap naar zolder gemaakt worden (houten vloer)


Trappenbouw en traprenovatie Bathmen
woensdag 08 juni 2022

1 Trap bekleden en 1 trap verven

Trap naar eerste verdieping voorzien van overzet laminaat, van Cando. * dichte trap heeft 12 treden * kwartslag naar links - Oud tapijt eraf halen - Nieuwe treden, stootborden en wagen plaatsen. - Indien mogelijk met licht strips. Trap naar zolder: * open trap * 12 treden - Schuren en verven van de treden en de wangen.


Trappenbouw en traprenovatie Breda
dinsdag 07 juni 2022

Nieuwe klep laten maken voor uitschuifbare zoldertrap slaapkamer

Ik zoek iemand die een klep van hout op maat kan maken voor de uitschuifbare zoldertrap in mijn slaapkamer. De trap hebben wij nog, alleen de klep waar de trap op komt te liggen missen wij. Deze graag op maat laten maken zodat de trap er netjes op kan en gat in mijn slaapkamer plafond weer netjes afgesloten wordt. Er zal gemeten moeten worden om te komen weten wat de afmetingen moeten worden van de klep.


Trappenbouw en traprenovatie Vlissingen
maandag 06 juni 2022

Nieuwe houten trap plaatsen

Op dit moment beschikken we over een tijdelijke trap naar de zolderverdieping. Deze trap willen we vervangen door een vaste trap. De trap dient ruimte besparend te zijn. Voorkeur gaat uit naar trap met onder kwartslag. Naar welk materiaal gaat je voorkeur uit?: Hout


Trappenbouw en traprenovatie Nieuweschans
zondag 05 juni 2022

Vaste trap naar zolder maken om vlizotrap te vervangen

Vervangen vlizotrap voor vaste trap


Trappenbouw en traprenovatie Purmerend
dinsdag 31 mei 2022

Houten trap maken, incl. trapgat.

Ik zoek een vakman die voor mij een trap kan plaatsen naar de zolder toe. Er zal hiervoor nog wel een trapgat gemaakt moeten worden.


Trappenbouw en traprenovatie Dordrecht
zaterdag 28 mei 2022

Vlizotrap vervangen door een vaste trap

Wij willen een vaste (houten) trap naar de zolder laten plaatsen. Momenteel zit er een vlizotrap, deze zal weggehaald moeten worden en ik denk dat het trapgat ook vergroot moet worden.


Trappenbouw en traprenovatie Eijsden
vrijdag 27 mei 2022

Vaste trap naar zolder

Ik heb in mijn woning een vlizotrap naar de zolder en zou graag een vaste trap laten maken.  Deze willen we dan graag met een draai naar links naar zolder laten lopen. Ook zou er dan een nieuwe opening in zolder gemaakt moeten worden, gezien de vlizotrap nu midden op de overloop uit komt.


Trappenbouw en traprenovatie Assen
donderdag 19 mei 2022

Nieuw trap plaatsen

Ik wil graag een trap laten maken vanuit de 2e verdieping naar de zolderverdieping. Dit mag een houten trap worden. Doen jullie ook de bekleding?


Trappenbouw en traprenovatie Rotterdam
maandag 16 mei 2022

Vaste trap naar zolder incl. gat maken

Wij willen graag een vaste trap naar zolder, hier moet een gat voor worden gemaakt in de betonnen zoldervloer.


Trappenbouw en traprenovatie Almelo
zondag 15 mei 2022

Vaste zoldertrap plaatsen

Tussen 18 juni 2022 en 24 juli 2022 willen wij een vaste zoldertrap laten plaatsen. Er zit nu nog een vlizotrap in het midden, die zal eerst verwijderd moeten worden. De trap moet verplaatst worden naar de plek boven de trap naar de eerste verdieping. Het is hiervoor nodig dat er een nieuw trapgat wordt gemaakt in beton en het oude trapgat wordt vol gestort. Trappenmakers/plaatsers met een eigen mogelijkheid tot constructieberekening en vaste aannemershulp om een trapgat te zagen in beton en mogelijk een muurtje te verplaatsen is een pré.


Trappenbouw en traprenovatie Hilversum
zondag 15 mei 2022

Dichte houten trap plaatsen

Ik zoek een timmerman die een dichte houten trap naar de zolder kan plaatsen. Dit gaat om een trap die op de helft meedraait.


Trappenbouw en traprenovatie Eindhoven
donderdag 12 mei 2022

Houten vaste trap plaatsen + trapgat maken

Zoeken een vakman voor het plaatsen van een trap, dit gaat om een vaste trap naar zolder, waarschijnlijk een onderkwart. Het is een houten open trap. Er moet nog een trap gat gemaakt worden Waar moet de trap geplaatst worden?: binnen Naar welk type trap ben je op zoek?: budgetvriendelijke basistrap Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Velp
donderdag 12 mei 2022

Trap bekleden

We hebben een trap met 14 dichte treden, wit gelakt zonder lijmresten. Deze willen we graag laten bekleden met donkergrijze stevige vloerbedekking. Afhankelijk van de kosten. Evt ook de tweede trap naar zolder.


Trappenbouw en traprenovatie Haarlem
woensdag 11 mei 2022

Vlizotrap plaatsen

Wij willen een vlizotrap vanaf zolder naar de vliering. Nu is er alleen een klein gat, waar een ladder tegenaan moet.


Trappenbouw en traprenovatie Nootdorp
woensdag 11 mei 2022

Plaatsen van een nieuwe trap

We hebben een klushuis gekocht. De trap van de begane grond naar de 1e verdieping staat in de weg, wij kunnen er niet onderdoor lopen. De muur aan de linkerzijde van de keuken wordt open gebroken. Veel is opnieuw of vrij indeelbaar, zoals toilet begane grond en de trap van de 1e verdieping naar de zolder. Graag ontvangen we mogelijkheden om een beter passende trap te plaatsen zonder vierkante meters in te leveren. Of meerdere trappen. Graag hoor ik ook het prijsverschil tussen een houten trap en een metalen trap.


Trappenbouw en traprenovatie Castricum
donderdag 05 mei 2022

Trapgat maken naar zolder en vaste trap maken.

Ik ben op zoek naar een aannemer die een trapgat kan uitzagen uit een betonnen plafond en ook een vaste trap kunnen maken.


Trappenbouw en traprenovatie Eindhoven
donderdag 28 april 2022

Vaste Trap voor een Vlizo Trap

Ik wil graag mijn vlizotrap naar zolder vervangen voor een vaste. Heb nog geen voorkeuren, alles is prijsafhankelijk.


Trappenbouw en traprenovatie Den Hoorn
dinsdag 26 april 2022

Vlizo trap door vaste zoldertrap vervangen

Vervangen van vlizo trap naar vaste zoldertrap en trappen gat vergroten


Trappenbouw en traprenovatie Weert
zaterdag 23 april 2022

Nieuwe houten trap plaatsen

Trap van overloop naar de zolder. Ik wil graag dat iemand dit allemaal voor mij komt realiseren wat de beste mogelijkheid hierover is.


Trappenbouw en traprenovatie Lemmer
dinsdag 12 april 2022

Nieuwe houten trap plaatsen

wij willen de zoldertrap op een andere plek. Boven onze andere trap. Het moet een trap zijn waarvan de eerste trede op de overloop begint en met hogere treden en ik gok een korte draai, vanwege de ruimte.


Trappenbouw en traprenovatie Ulft
dinsdag 12 april 2022

Vlizotrap door vaste zoldertrap vervangen

Ik zoek een trapspecialist die mijn vlizotrap kan vervangen door een vaste houten zoldertrap. Inclusief verwijderen vlizotrap en eventueel vergroten van het trapgat.


Trappenbouw en traprenovatie Veldhoven
vrijdag 08 april 2022

Vlizotrap vervangen voor een vaste trap

Ik wil graag mijn vlizotrap naar zolder vervangen voor een vaste. Heb nog geen voorkeuren, alles is prijsafhankelijk.


Trappenbouw en traprenovatie Groningen
vrijdag 08 april 2022

Vaste houten trap naar zolder maken

Over een paar weken krijgen we de sleutel van ons nieuwbouwhuis. Naar de zolder hebben we een trapgat (voor een vlizotrap), maar de vlizotrap kunnen we eventueel nog laten vervallen. Het trapgat is 120 x 60 cm. Is het mogelijk om hier een vaste houten trap te plaatsen? Of moet het gat dan verbreed worden? De zoldervloer is van beton. We zijn op zoek naar een redelijk goedkope optie en zouden graag een prijsindicatie willen via de mail.


Trappenbouw en traprenovatie Sambeek
Offertes aanvragen