Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Vlizotrap

Zoldertrap

Wil je gemakkelijk je zolder kunnen bereiken? Laat een vaste zoldertrap plaatsen! Hier vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Ben je opzoek naar een alternatief voor je vlizotrap? Een vaste trap naar zolder kan een alternatief. Zo kan je gemakkelijk je spullen op zolder opbergen, maar het is ook handig als je van de zolder een woonruimte wil maken. 

De trapspecialisten via Casius helpen je graag bij een zoldertrap plaatsen. Heb je al een (open) trap, maar is deze toe aan een renovatie? Geen probleem, daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een trap naar zolder wilt plaatsen? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Vaste trap naar zolder kosten

Een zoldertrap kopen is niet gratis. De kosten voor een vaste trap naar de zolder, worden bepaald door een aantal zaken. Zo spelen je eigen wensen omtrent materiaal en dergelijke mee, het arbeidsloon van de vakman, of het een rechte trap wordt of een of meerdere draaien krijgt. Gemiddeld kost een nieuwe vaste trap naar de zolder rond de €1.750, inclusief montage. Hieronder zie je in de tabel de mogelijkheden en de gemiddelde prijzen.

Let op: de trappenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort trap Gemiddelde prijs inclusief plaatsing
Rechte trap Minimaal €1.500
Onder- of bovenkwart trap Minimaal €2.000
Dubbelkwart trap (onder en boven) Minimaal €2.500

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Zolder Vlizo Trap

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden zoldertrap

Hieronder zie je drie prijsvoorbeelden van een vaste trap naar de zolder laten maken.

Voordelig

Wil je een zo goedkoop mogelijke optie? Neem dan een open, rechte en vuren vaste trap van laminaat of hout. De trap kan in een gewenste kleur geschilderd worden. Of laat de trap (voor een deel) bekleden met vloerbedekking of anti-slipstrips. Voor de laatste optie betaal je gemiddeld rond de €1.450.

Gemiddeld

Wil je een iets luxere trap, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Dan kun je voor een gesloten trap kiezen, eventueel met een onder- of bovenkwart. Je kunt kiezen uit een houten of vinyl trap met vloerbedekking. De trap wordt geleverd met bijpassende trapleuningen en stootborden. Een gemiddelde trap kost gemiddeld rond de €1.950.

Luxe

Wil je een veilige én een luxueuze trap? Dan kun je voor een gesloten trap kiezen met twee kwart draaien, inclusief trapleuning en verlichting. De trap wordt gemaakt van eikenhout en eventueel bekleed met een bijpassende vloerbedekking. Deze trap kost gemiddeld €2.450.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente zoldertrap aanvragen

vrijdag 07 oktober 2022

Vlizotrap verwijderen, trapgat maken + hardhouten trap realiseren

Er moet een nieuwe trap naar zolder komen, nu is er een vlizotrap. Het trapgat van de vlizotrap moet dichtgemaakt worden en er moet nieuw gat gemaakt worden voor de nieuwe trap (in een houten vloer). We willen een open trap van hardhout met een kwartslag erin.


Trappenbouw en traprenovatie Eindhoven
dinsdag 04 oktober 2022

Vaste trap naar zolder

Vaste trap naar zolder. Wellicht in combinatie met een dakkapel aan de voorzijde van het huis. Tenzij trap dusdanig plaatsbaar is dat de kapel aan de achterkant kan, dan heeft dat de voorkeur. In dit geval vervalt mijn aanvraag voor het vervangen van het dakraam.


Trappenbouw en traprenovatie Urmond
dinsdag 04 oktober 2022

Houten zoldertrap plaatsen + trapgat maken + trapgat dichten

Er moet een trapgat gemaakt worden in een betonnen vloer en de houten trap moet ook geplaatst worden daar. Ook het oude trapgat, vlizotrap, moet gedicht worden.


Trappenbouw en traprenovatie Hoogeveen
zondag 02 oktober 2022

Steile zoldertrap vervangen door een onderkwart trap

Ik zoek een trapspecialist die bij ons een nieuwe vaste trap naar de zolder kan plaatsen. Hiervoor moet ook het trapgat langer gemaakt worden (dit zou ik mijn broer kunnen laten doen, of je kunt dit meenemen in de offerte.) Nu staat er een behoorlijk steile trap, maar we willen er een trap die een standaard helling heeft. Wij dachten hierom aan een onderkwart trap.


Trappenbouw en traprenovatie Nispen
vrijdag 23 september 2022

Houten open trap naar zolder maken

Ik wil graag een trap naar zolder laten maken. Het gaat om een open trap, dubbel kwart en open trap. Van vurenhout. Het trappengat maken wij zelf.


Trappenbouw en traprenovatie Ulft
woensdag 21 september 2022

Trapbekleding laten verwijderen

Het gaat om een trap van 12 open treden, rondom bekleed en beide wangen enkelzijdig bekleed, een 'overloopje' van 1x2m en twee gesloten treden. Daarnaast is er een wat smallere trap naar de zolder die dicht is van 13 treden waarvan de wangen ook enkelzijdig bekleed zijn. De trappen hebben verlijmd tapijt, dus lijmresten dienen verwijderd te worden.


Trappenbouw en traprenovatie Zeist
zaterdag 17 september 2022

2 nieuwe trappen plaatsen

De maten voor de trap van begane grond naar eerste verdieping: Dichte trap Vloer tot vloer maat: 2830mm Breedte trapgat: 1947mm Lengte trapgat: 1953mm Linksdraaiend De maten voor de trap van eerste verdieping naar tweede verdieping: Open trap Vloer tot vloer maat: 2938mm Breedte trapgat: 1947mm Lengte trapgat: 1934mm Links draaiend Balustrade zolder: 2 x 1934mm en 1 x 1000mm. Trap willen we van hardhout. Maakt niet uit welke hout. Bij voorkeur, rubberwood , eik of Essen. Leuning mag wat gangbaar is. Bv 38x66


Trappenbouw en traprenovatie Deventer
donderdag 15 september 2022

Zoldertrap plaatsen

Ik zoek een specialist die voor mij een zoldertrap kan plaatsen. Deze mag van hout worden en graag dicht.


Trappenbouw en traprenovatie Hoogvliet Rotterdam
woensdag 14 september 2022

Zoldertrap

Constructieberekening en trapgat maken. Mag los van elkaar. Eventueel ook zoldertrap aanleggen.


Trappenbouw en traprenovatie Breda
zondag 11 september 2022

Vlizotrap vervangen

Zoek een vakman om mijn vlizotrap te vervangen voor een vaste trap naar zolder. Sta open voor wat advies en info.


Trappenbouw en traprenovatie Hoogvliet Rotterdam
zondag 11 september 2022

Plaatsen zolder trap, incl. trapgat

Ik wil graag een zolder trap geplaatst hebben, dichte trap van vurenhout. Hierbij moet er een gat in de betonnen dek gezaagd worden.


Trappenbouw en traprenovatie Maasbracht
donderdag 08 september 2022

Vaste trap naar zolder plaatsen

Ik wil graag een vaste trap naar zolder hebben en zoek een vakman die dit voor mij kan doen. Het zal een trap worden met een halfslagtrap/dubbelkwart. Mag van hout.


Trappenbouw en traprenovatie Zwolle
donderdag 08 september 2022

Vaste open zoldertrap plaatsen

Graag willen wij een vaste zoldertrap laten plaatsen, vanaf de overloop naar de zolder. Het betreft een betonnen vloer waar uit gezaagd moet worden. Graag met afwerking (hekwerk) om de trap. Daarbij moet de bestaande vlizotrap verwijderd worden en gat dicht gemaakt.


Trappenbouw en traprenovatie Helmond
woensdag 07 september 2022

Vaste trap naar zolder realiseren

Wij willen graag een vaste trap naar de zolder laten realiseren. Van hout, zal ongeveer 13 treden zijn.


Trappenbouw en traprenovatie Venlo
zondag 04 september 2022

Open trap dichtmaken

Ik heb een open trap naar de zolder toe, die wil ik dicht laten maken met witte stootboorden. Hier zoek ik een specialist voor.


Trappenbouw en traprenovatie Rheden
vrijdag 02 september 2022

2 wenteltrappen vervangen door houten dichte trappen

Momenteel zit er vanaf de begane grond tot en met de zolder een stalen wentel trap in die open is. Graag zouden wij daar voor in de plaats een houten dichte trap willen hebben. De afwerking is niet nodig.


Trappenbouw en traprenovatie Oosterhout
dinsdag 30 augustus 2022

Vlizotrap vervangen door vaste trap

We zoeken iemand die onze vlizo trap kan vervangen voor een vaste trap naar zolder . De trap moet een draai hebben en is bij voorkeur dicht.


Trappenbouw en traprenovatie Almelo
maandag 29 augustus 2022

Vaste trap maken naar zolder

Wij willen graag een vaste trap. Er zit er al 1 maar die wil ik dicht hebben (deze komt uit in het midden van de zolder). Ik wil de trap verplaatsen (dus er moet ook en nieuw gat gemaakt worden). Op de foto’s laat ik zien waar de bestaande trap nu is en waar ik de nieuwe wil hebben.


Trappenbouw en traprenovatie Zaandam
donderdag 25 augustus 2022

Vaste houten trap naar zolder plaatsen

Ik zoek een specialist die een vaste trap naar de zolder kan plaatsen. Van hout. Inclusief het maken van een nieuw trapgat en het weghalen van de oude vlizotrap. Waarschijnlijk met 1 of 2 draaien. Tevens ook het plaatsen van de trapleuningen.


Trappenbouw en traprenovatie Muiden
donderdag 25 augustus 2022

Stootborden plaatsen

Mijn aanvraag betreft de open trap naar de zolder, daar moeten 12 stootborden geplaatst worden. Graag de aanschaf in overleg.


Trappenbouw en traprenovatie Zwolle
maandag 22 augustus 2022

Vaste trap realiseren + trapgat dichten

Ik zoek iemand die een vaste houten trap (halfslag/dubbel kwart) naar de zolder kan realiseren en het vlizogat kan dichten. Het gaat om een zolder met betonnen verdiepingsvloer.


Trappenbouw en traprenovatie Maastricht
maandag 22 augustus 2022

Nieuwe houten trap plaatsen

vaste trap plaatsen naar zolder in een houten vloer Naar welk materiaal gaat je voorkeur uit?: Hout


Trappenbouw en traprenovatie Zaandam
donderdag 18 augustus 2022

Vaste trap naar zolder plaatsen

Wij zouden graag onze Vlizotrap willen laten verwijderen en vervangen voor een vaste trap naar zolder. liefst een dichte trap maar wel in overleg met de vakman wat het meest voordelig is.


Trappenbouw en traprenovatie Geldrop
woensdag 17 augustus 2022

Trap bekleden met Essenhout

We willen graag traptreden van Essenhout (kleur), omdat de zoldertrap en armleuningen dit ook zijn. De stootborden willen we wit hebben. De trap bevat 2 kwartslagen. De aansluiting op de verdiepingsvloer zou de 14e traptrede zijn.


Trappenbouw en traprenovatie Steenbergen
maandag 15 augustus 2022

Lassen van ijzeren wenteltrap waarvan lasnaden van trede gedeeltelijk zijn gebroken en de overige lasnaden dienen te worden gecontroleerd

Goedendag, Wij hebben een stalen trap naar de zolder met 11 treden. Van een van deze treden is de lasnaad echter gedeeltelijk gebroken, wat zorgt voor een onveilige ongewenste situatie. Bovendien dient controle en eventueel reparatie plaats te vinden van de status van de lasnaden van de overige 10 treden. Doen jullie dergelijke zaken ook voor particulieren? Zo ja, dan zouden wij graag een offerte of prijsindicatie ontvangen. Als bijlage heb ik een aantal foto’s toegevoegd van de trap en ook een foto van de trede waarvan de lasnaad gedeeltelijk is gebroken. Wij hebben een stalen trap naar de zolder met 11 treden. Van een van deze treden is de lasnaad echter gedeeltelijk gebroken, wat zorgt voor een onveilige ongewenste situatie. Bovendien dient controle en eventueel reparatie plaats te vinden van de status van de lasnaden van de overige 10 treden. Doen jullie dergelijke zaken ook voor particulieren? Zo ja, dan zouden wij graag een offerte of prijsindicatie ontvangen. Als bijlage heb ik een aantal foto’s toegevoegd van de trap en ook een foto van de trede waarvan de lasnaad gedeeltelijk is gebroken. Gaarne reactie en alvast bedankt.


Trappenbouw en traprenovatie Bocholtz
donderdag 04 augustus 2022

Vaste trap naar zolder

ik wil graag een vaste dichte trap naar zolder met 1 bocht er in.


Trappenbouw en traprenovatie Dieren
woensdag 03 augustus 2022

Vaste houten trap naar zolder plaatsen

Ik zoek een specialist die een vaste trap naar de zolder kan plaatsen. Van hout. Inclusief het maken van een nieuw trapgat en het weghalen van de oude vlizotrap. Waarschijnlijk met 1 of 2 draaien.


Trappenbouw en traprenovatie Muiden
dinsdag 02 augustus 2022

Vlizotrap door vaste trap(hout) vervangen, bestaande gat dicht maken en nieuw gat maken

Ik zoek een nette specialist die de vlizotrap naar zolder kan vervangen door een vaste trap(hout). Daarnaast bestaande gat van vlizotrap dicht maken en nieuw gat maken. Graag ontvang ik iemand bij mij thuis om te laten zien en te bespreken. Het


Trappenbouw en traprenovatie Dorst
vrijdag 29 juli 2022

Houten open trap naar zolder plaatsen

Ik ben op zoek naar de kosten van het plaatsen van een houten trap van de verdiepingsvloer naar zolder in een woning. De vloer is van hout en momenteel zit er een vlizotrap, dit trapgat zit echter niet op de juiste plek.


Trappenbouw en traprenovatie Maastricht
donderdag 28 juli 2022

1 open trap en 1 dichte trap bekleden met tapijt

Wij zouden graag onze trap laten bekleden met tapijt. Het gaat om een 12 treden dichte trap (begane grond naar 1ste verdieping) en een 12 treden open trap (1ste verdieping naar zolder).


Trappenbouw en traprenovatie Nieuw Vennep
Offertes aanvragen