Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Shutters

Shutters

Wil je graag shutters laten plaatsen door een specialist en wil je graag weten wat het kost? Lees dan verder voor meer informatie en vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Ben je opzoek naar stijlvolle binnenluiken die een luxueuze en mediterrane sfeer geven? Misschien zijn shutters dan iets voor je.

Shutters kan je plaatsen als binnenzonwering, maar heb je liever buitenzonwering? Geen probleem, shutters buiten plaatsen is ook een mogelijkheid.
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de zonweringspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je shutters wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een zonweringspecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Shutters kosten

Gemiddeld per meter kosten shutters €200 tot €500. Dit is afhankelijk van het soort materiaal wat je wil hebben. De kosten voor het laten plaatsen van shutters is gemiddeld €65. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.
Shutters op maat is ook mogelijk, maar de kosten kunnen dan afwijken van de kosten hieronder in het schema. 

Let op: de zonweringspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Breedte shutters Gemiddelde prijs
1 meter €300 - €500
2 meter €500 - €950
3 meter €950 - €1.150
Montagekosten €50 - €100

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Wat zijn shutters?

Shutters lijken op jaloezieën, maar het verschil is dat shutters stevige panelen hebben die aan het raam bevestigd worden. Deze panelen worden horizontaal geplaatst in een frame. Het frame kan je dan naar de zijkant openen. Shutters houden de warmte buiten in de zomer en in de winter de kou. 

Voordelen

 • Perfecte binnenzonwering;
 • Licht is makkelijk te reguleren;
 • Het geeft veel privacy;
 • Het is duurzaam;
 • Het heeft een isolerende functie.

Nadelen

 • Het is niet goedkoop;
 • Het wordt snel stoffig.

Welke soorten shutters zijn er?

Je hebt verschillende soorten shutters. Welke je neemt hangt af van: 

 • Het soort ruimte waar je de shutters wilt plaatsen
 • Het soort functie dat de shutters vervullen

In het onderstaande schema staan de meest gebruikte shutters, waarvoor ze geschikt zijn en voor welke kamer. Zo heb je bijvoorbeeld houten shutters, polywood shutters en meer.

Soort shutters Geschikt voor welke doeleinden Geschikt voor welke kamers
Houten shutters Het meest gekozen materiaal is hout. Houten shutters geven een mooie sfeer en zijn een toevoeging aan je interieur. Houten shutters worden vaak in de woonkamer of keuken gebruikt door de natuurlijke en sfeervolle uitstraling.
Polywood shutters Wil je graag de uitstraling van houten shutters, maar wil je geen hout? Dan kan je kiezen voor polywood. Dat is een soort kunststof, maar het ziet eruit als hout. Het materiaal is isolerend en vochtbestendig. Doordat polywood shutters vochtbestendig zijn, kiezen veel mensen ervoor om dit materiaal te gebruiken in ruimtes zoals de badkamer.
Aluminium shutters Wil je graag een moderne en strakke uitstraling? Dan kan je kiezen voor aluminium. Aluminium is een sterk en licht materiaal. Deze soort shutters zijn verkrijgbaar in zowel een matte variant als een glanzende. Aluminium is een materiaal dat je heel goed buiten kan gebruiken. Dit kan je zowel voor de ramen gebruiken, maar ook voor een terrasoverkapping of voor de serre. Maar binnenshuis is aluminium ook geschikt.
Vleugelshutters Bij vleugelshutters lijken de lamellen op een soort vliegtuigvleugels. Door de unieke vorm sluiten de lamellen beter op elkaar aan, waardoor er meer licht wordt geweerd. Doordat vleugelshutters veel zon tegenhouden is deze ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld een slaapkamer.
Security shutters Veiligheid shutters kan je afsluiten met een slot. Je ramen kan je dan openen terwijl de shutters gesloten zijn. Deze shutters zou je bijvoorbeeld in je slaapkamer kunnen plaatsen. In de zomer kan je dan met je raam open slapen en je toch veilig voelen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor shutters

woensdag 02 november 2022

Aluminium buiten shutters plaatsen

Wij willen aluminium buiten shutters laten plaatsen. Volgende week wordt er een overkapping geplaatst (18 nov klaar) en het liefst zo snel mogelijk de shutters plaatsen. Aanschaf en plaatsen door de vakman. De breedte is ongeveer 1.80 meter.


Kozijnen, deuren en dakramen Landgraaf
donderdag 27 oktober 2022

Aluminium buitenshutter plaatsen (2 stuks)

Kunt u een offerte sturen voor aluminium buitenshutters? Verticaal voor bij een overkapping. B 177 H 226 En B 91 H 152 Dit in houtkleur.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Landgraaf
vrijdag 21 oktober 2022

Shutters terug plaatsen in kozijnen

Ik zoek een goeie klusjesman die betreft Shutters terug plaatsen in kozijnen. Het gaat om 6 kozijnen.


Klussen Amsterdam
vrijdag 12 augustus 2022

Buitenshutters van aluminium met horizontale lamellen leveren en monteren

ik zou graag een offerte ontvangen van buitenshutters HORIZONTALE LAMELLEN matriaal aluminium ,vaste opstelling, breedte lammellen +/_ 150 mm kleur ral 7016 {antharachiet] Type opdracht:: Zonnescherm plaatsen Afmetingen zonwering:: '2,25cm hoog x 293cm br Aantal zonneschermen:: 1 Bediening: Adviseer mij Type zonnescherm:: Adviseer mij Verdieping:: Begane grond


Klussen Heeze
vrijdag 29 juli 2022

Verstelbare buitenshutters laten plaatsen

We zijn op zoek naar verstelbare buitenschutters. Geplaatst in een nis in een overkapping. Type opdracht:: Zonnescherm plaatsen Afmetingen zonwering:: 300cm breed 270cm hoog Aantal zonneschermen:: 2 Bediening: Handmatig Type zonnescherm:: Adviseer mij Verdieping:: Begane grond


Klussen Kerkrade
zaterdag 04 juni 2022

4 Shutters buiten plaatsen

Ik zoek een vakman die voor mij 4 shutters buiten kan plaatsen. Afmetingen: 4x shutters: ongeveer 300x100, 280x100, 260x100, 240x100.


Klussen Eindhoven
dinsdag 31 mei 2022

Zonnescherm plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een zonnescherm. shutters Afmeting 2,85 bij 2 breed. Voorkeur voor een elektrische met een schakelaar.


Klussen Roermond
vrijdag 04 maart 2022

Shutters Douglas draaibare lamellen voor buiten

Wij hebben ongeveer 16 strekkende meter nodig van twee meter hoog en waarvan ongeveer 11 strekkende meter lamellen schermen waarvan het bovenste gedeelte onafhankelijk van het onderste gedeelte draaibaar is en andersom. Misschien kan er iemand van u lang komen om een prijs te bepalen en te kijken wanneer dit uitgevoerd kan worden. Met vriendelijke groet,


Klussen Hoofddorp
woensdag 10 november 2021

Vervangen van gordijnen/vitrages/lamellen met shutters en nieuwe vitrages

1. shutters laten plaatsen beneden (voor). 2. achterkant shutters en of gordijnen. 3. shutters/vitrage bovenverdiepingen. 4. hordeur schuifpui. Kleur en afmetingen in nader overleg.


Klussen Almere
Offertes aanvragen