Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Shutters

Shutters

Shutters

Wil je graag shutters laten plaatsen door een specialist en wil je graag weten wat het kost? Lees dan verder voor meer informatie en vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Ben je opzoek naar stijlvolle binnenluiken die een luxueuze en mediterrane sfeer geven? Misschien zijn shutters dan iets voor je.

Shutters kan je plaatsen als binnenzonwering, maar heb je liever buitenzonwering? Geen probleem, shutters buiten plaatsen is ook een mogelijkheid.
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de zonweringspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je shutters wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een zonweringspecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Shutters kosten

Gemiddeld per meter kosten shutters €200 tot €500. Dit is afhankelijk van het soort materiaal wat je wil hebben. De kosten voor het laten plaatsen van shutters is gemiddeld €65. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.
Shutters op maat is ook mogelijk, maar de kosten kunnen dan afwijken van de kosten hieronder in het schema. 

Let op: de zonweringspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Breedte shutters Gemiddelde prijs
1 meter €300 - €500
2 meter €500 - €950
3 meter €950 - €1.150
Montagekosten €50 - €100

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Wat zijn shutters?

Shutters lijken op jaloezieën, maar het verschil is dat shutters stevige panelen hebben die aan het raam bevestigd worden. Deze panelen worden horizontaal geplaatst in een frame. Het frame kan je dan naar de zijkant openen. Shutters houden de warmte buiten in de zomer en in de winter de kou. 

Voordelen shutters

  • Perfecte binnenzonwering
  • Licht is makkelijk te reguleren
  • Het geeft veel privacy
  • Het is duurzaam
  • Het heeft een isolerende functie

Nadelen shutters

  • Het is niet goedkoop
  • Het wordt snel stoffig

Welke soorten shutters zijn er?

Je hebt verschillende soorten shutters. Welke je neemt hangt af van: 

  • Het soort ruimte waar je de ruimte waar je de shutters wilt plaatsen
  • Het soort functie dat de shutters vervullen

In het onderstaande schema staan de meest gebruikte shutters, waarvoor ze geschikt zijn en voor welke kamer. Zo heb je bijvoorbeeld houten shutters, polywood shutters en meer.

Soort shutters Geschikt voor welke doeleinden Geschikt voor welke kamers
Houten shutters Het meest gekozen materiaal is hout. Houten shutters geven een mooie sfeer en zijn een toevoeging aan je interieur. Shutters worden vaak in de woonkamer of keuken gebruikt door de natuurlijke en sfeervolle uitstraling.
Polywood shutters Wil je graag de uitstraling van houten shutters, maar wil je geen hout? Dan kan je kiezen voor polywood. Dat is een soort kunststof, maar het ziet eruit als hout. Het materiaal is isoleren en vochtbestendig. Doordat polywood shutters vochtbestendig zijn, kiezen veel ervoor om dit materiaal te gebruiken in ruimtes zoals de badkamer.
Aluminium shutters Wil je graag een moderne en strakke uitstraling? Dan kan je kiezen voor aluminium. Aluminium is sterk en licht materiaal. Deze soort shutters zijn verkrijgbaar in zowel een matte variant als een glanzende. Aluminium is materiaal dat je heel goed buiten kan gebruiken. Dit kan je zowel voor de ramen gebruiken, maar ook voor een terrasoverkapping of een voor de serre. Maar binnenshuis is aluminium ook geschikt.
Vleugelshutters Bij vleugelshutters lijken de lamellen op een soort vliegtuigvleugels. Door de unieke vorm sluiten de lamellen beter op elkaar aan, waardoor er meer licht wordt geweerd. Doordat vleugelshutters veel zon tegenhouden is deze ook zeer geschikt voor in een slaapkamer bijvoorbeeld.
Security shutters Veiligheid shutters kan je afsluiten met een slot. Je ramen kan je dan openen terwijl de shutters gesloten zijn. Deze shutters zou je bijvoorbeeld in je slaapkamer kunnen plaatsen. In de zomer kan je dan met je raam open slapen en je toch veilig voelen.

Wil je graag weten wat er mogelijk is binnen jouw situatie? Vraag dan tot 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen