Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Badkamer Douche Waterpas

Badkamer plaatsen

Badkamer plaatsen

Is je badkamer verouderd en wil je deze laten renoveren? Op deze pagina lees je meer over de opties en kan je gratis en vrijblijvende offertes aanvragen bij vakmannen bij jou in de buurt.

Heb je een nieuwe woning gekocht, maar is de badkamer totaal anders dan je wenst? Of is je huidige badkamer verouderd en wil je deze veranderen? Dan kun je een nieuwe badkamer (laten) plaatsen. Dit is een grote klus waar je goed voorbereid aan moet beginnen. Een vakman kan hulp bieden met het ontwerpen van de nieuwe badkamer, maar ook met het plaatsen van de badkamer.

Maar wat zijn precies de kosten hiervan en wat bepaald precies de prijs? Hieronder lees je er meer over.

Wat kost het plaatsen van een badkamer?

De kosten voor het plaatsen van een nieuwe badkamer zijn afhankelijk van de wensen die je hebt. Wil je bijvoorbeeld een bad, of juist een douche? Of beide? Als je voor een douche kiest, wil je dan een luxe inloopdouche of volstaat een douchecabine? En wil je de vloeren opnieuw betegelen, of juist de wanden? Al deze zaken bepalen de uiteindelijke prijs.

Hieronder in de tabel zie je een prijsindicatie van de kosten van een nieuwe badkamer.

Klus Gemiddelde kosten
Complete badkamer €7.000 - €17.000
Ligbad €850 - €2.800
Whirlpool of spabad €2.700 - €6.700
Douche €600 - €1.900
Stoom- of spadouchecabine €1.600 - €4.300
Toilet €450 - €900
Wastafel €400 - €800
Kraan €150 - €450
Wandtegels €40 - €90 per m²
Vloertegels €45 - €90 per m²
Vloerverwarming €750 - €1150

Ben je benieuwd naar de precieze kosten van het laten realiseren van een nieuwe badkamer? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis een opmaat gemaakte offerte aan.

Prijsbepalende factoren

Bij het (om)bouwen van een (nieuwe) badkamer, komt veel kijken en heb je veel keuzen te maken. Iedere keuze heeft invloed op de uiteindelijke prijs van de nieuwe badkamer.

Voordat je begint met de realisatie van jouw nieuwe badkamer in ieder geval na over de volgende zaken:

  • Het badkamerontwerp;
  • Het verplaatsen van de nieuwe badkamer;
  • Het verplaatsen van het sanitair;
  • De keuze voor tegels, sanitair en accessoires.

 

Badkamer ontwerpen

Het is handig om een ontwerp van je nieuwe badkamer te laten maken. Dit kun je laten doen door een badkamerspecialist of een architect. Zij kunnen je op nieuwe ideeën brengen waar je zelf nog niet aan hebt gedacht.

Verplaatsen nieuwe badkamer

Soms ben je niet tevreden bent met het formaat of de huidige locatie van de badkamer. In dat geval is het mogelijk om de badkamer te laten verplaatsen. Daarbij kun je ook de badkamer groter of juist kleiner laten maken.

Misschien heb je momenteel geen raam in de badkamer, maar zou je er wel graag een willen hebben. En op de plaats waar de badkamer nu is, is het ook niet mogelijk om een raam te laten maken. In dat geval kun je kijken of de badkamer verplaatst kan worden naar een andere ruimte in je woning, waar wel een raam zit, of waar het wel mogelijk is om een raam te maken. Het kan zijn dat dan ook de leidingen verlegd moeten worden. De kosten van een loodgieter liggen tussen de €45 en €80 per uur.

Verplaatsen sanitair

Ben je niet tevreden met de huidige badkamerindeling en wil je deze aanpassen? Dan is het mogelijk dat de vakman hiervoor de leidingen moet verleggen. Dit kan ook als er geen toilet is, maar je die in de nieuwe badkamer wel graag zou willen hebben. Tegenwoordig is er ook een mogelijkheid om een toilet zonder afvoer te laten plaatsen. Een vakman kan je adviseren over de mogelijkheden en de beste optie voor jouw nieuwe badkamer.

Keuzes tegels, sanitair en accessoires

De uitvoering van de inrichting is ook bepalend voor de prijs. Wil je bijvoorbeeld een luxe inloopdouche, dan is dit duurder dan wanneer je voor een douchebak met douchegordijn kiest. Maar wanneer je voor luxe sanitair gaat, is het ook mogelijk om geld te besparen. Schaf bijvoorbeeld sanitair aan bij een outlet-winkel. Meestal staat het assortiment niet vast en kun je vaak niet bestellen, maar misschien zit daar wel de perfecte douchecabine tussen. Als een outlet-winkel geen optie is, kun je ook online zoeken naar een goede deal. Wie weet krijg je die mooie, dure tegels wel voor een spotprijs.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen