Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Tegelzetter badkamer

Badkamer laten plaatsen

Badkamer laten plaatsen

Ben je net verhuisd en wil je een nieuwe badkamer laten plaatsen? Of is je huidige badkamer aan vernieuwing toe? Hier lees je over de opties en vraag je gratis en vrijblijvende offertes aan bij vakmannen uit jouw regio.

Heb je een nieuwe woning gekocht, maar is de badkamer totaal anders dan je wenst? Of is je huidige badkamer verouderd en wil je deze veranderen? Dan kan je een nieuwe badkamer (laten) plaatsen. Dit is een grote klus waar je goed voorbereid aan moet beginnen.

De badkamerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo word je niet alleen geholpen door de badkamerspecialist bij het plaatsen van een hele nieuwe badkamer in je nieuwbouwwoning, maar ook bij het zetten van tegels in je huidige badkamer. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de badkamerspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een nieuwe badkamer wil laten plaatsen? Wil je graag dat een badkamerspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen van het plaatsen van een nieuwe badkamer te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten badkamer plaatsen

Wat kost een nieuwe badkamer? Dit is afhankelijk van de wensen die je hebt. Wil je bijvoorbeeld een bad, of juist een douche? Als je voor een douche kiest, wil je dan een luxe inloopdouche of volstaat een douchecabine? Wil je de vloeren opnieuw betegelen (inclusief vloerverwarming?), of juist de wanden? Al deze zaken bepalen de uiteindelijke prijs. Gemiddeld liggen de kosten voor het laten plaatsen van een nieuwe badkamer inclusief montage en btw tussen de €7.000 en €17.000. 

Hieronder in de tabel zie je een prijsindicatie van de kosten van een nieuwe badkamer per onderdeel inclusief btw.

Let op: de badkamerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Onderdeel Gemiddelde kosten (inclusief materiaal, btw en plaatsen)
Complete badkamer €7.000 - €17.000
Ligbad €850 - €2.800
Whirlpool of spabad €2.700 - €6.700
Douche €600 - €1.900
Stoom- of spadouchecabine €1.600 - €4.300
Toilet €450 - €900
Wastafel €400 - €800
Kraan €150 - €450
Wandtegels €40 - €90 per m²
Vloertegels €45 - €90 per m²
Vloerverwarming €750 - €1150

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Casius Badkamerspecialist

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsbepalende factoren badkamer laten plaatsen

Bij het (om)bouwen van een (nieuwe)badkamer, komt veel kijken en heb je veel keuzes te maken. Iedere keuze heeft invloed op de uiteindelijke prijs van de nieuwe badkamer.

Denk, voordat je begint met het laten plaatsen van je badkamer, in ieder geval na over de volgende zaken:

  • Het badkamerontwerp;
  • Het verplaatsen van de nieuwe badkamer;
  • Het verplaatsen van het sanitair;
  • De keuze voor tegels, sanitair en accessoires.

Badkamer ontwerpen

Het is aan te raden om een ontwerp van je nieuwe badkamer te laten maken. Dit kan je laten doen door een badkamerspecialist of een architect. Zij kunnen je op nieuwe ideeën brengen waar je zelf nog niet aan hebt gedacht en zo weet je zeker dat je idee uitgewerkt kan worden in je huidige badkamer. 

Verplaatsen nieuwe badkamer

Soms ben je niet tevreden met het formaat of de huidige locatie van de badkamer. In dat geval kan je de badkamer laten verplaatsen. Daarbij kun je ook de badkamer groter of juist kleiner laten maken. 

Misschien heb je momenteel geen raam in de badkamer, maar wil je er wel graag één hebben. Alleen op de plaats waar de badkamer nu is, is het niet mogelijk om een raam te laten maken. In dat geval kan je kijken of de badkamer verplaatst kan worden naar een andere ruimte in je woning waar wel een raam zit, of waar het wel mogelijk is om een raam te maken. Het kan zijn dat dan ook de leidingen verlegd moeten worden.
Denk bij het verplaatsten van je badkamer wel goed na over de plaats van de nieuwe badkamer: je wil wel dat je badkamer zo dichtmogelijk bij je slaapkamer zit. Zowel 's avonds als 's nachts wil je zo snel mogelijk van je slaapkamer naar de badkamer kunnen lopen.  De kosten van een loodgieter liggen tussen de €45 en €80 per uur.

Tegelzetter badkamer

Verplaatsen sanitair

Ben je niet tevreden met de huidige badkamerindeling en wil je deze aanpassen? Dan is het mogelijk dat de vakman hiervoor de leidingen moet verleggen. Dit kan ook als er geen toilet is, maar je die in de nieuwe badkamer wel graag wil hebben. Tegenwoordig is er ook een mogelijkheid om een toilet zonder afvoer te laten plaatsen. Laat je door de badkamerspecialist adviseren over de mogelijkheden en de beste optie(s) voor je nieuwe badkamer.

Keuze tegels, sanitair en accessoires

De uitvoering van de inrichting van je badkamer is ook bepalend voor de prijs. Wil je bijvoorbeeld een luxe inloopdouche? Dan is de uiteindelijke prijs hoger dan wanneer je voor een douchebak met douchegordijn kiest. Maar ook wanneer je voor luxe sanitair gaat, is het mogelijk om geld te besparen. Schaf bijvoorbeeld sanitair aan bij een outlet-winkel. Meestal staat het assortiment niet vast en bestellen kan vaak niet, maar misschien zit daar wel de perfecte douchecabine tussen. Als een outlet-winkel geen optie is, kan je ook online zoeken naar een goede deal. Wie weet krijg je die mooie, dure tegels wel voor een spotprijs.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een badkamer plaatsen

vrijdag 22 oktober 2021

Badkamer en wc renoveren

Wij hebben lekkage na gebruik van de badkamer en willen deze daarom grondig laten renoveren, als het kan zo snel mogelijk. De spullen zijn besteld en worden over een week of 5 geleverd. Werkzaamheden zijn:  Slopen van de oude badkamer van ca. 9 m2 Betegelen nieuwe tegels wand en vloer met aanleg electrische vloerverwarming.  Schakelaar en stoptcontact Ophangen radiotor Ophangen meubels 1 kast met plaat 100 cm en een onderkast met wasbak van 100 cm met een kraan Ophangen hangtoilet en een muur om de waterreservoir Plaatsen douchcabine van 120 x 90 cm en dochekraan inbouw in een extra muurtje ( betonkant) Muurtje met nis en een bankje van 30 cm waar je in de dochecabine kan zitten.  Spiegel 100 cm met led ophangen Alle buizen invrezen Verlaagd plafond met spotlights Schuine muur stukken en verven Kleine dakraam verven Beneden wc ophangen met waterreservoir en nis boven de wc Wand en vloeren betegelen Vloerverwarming wc Fountein ophangen.  Alle buizen invrezen Verlaagd plafond met spotlights


Badkamer en toilet Spijkenisse
vrijdag 22 oktober 2021

Badkamer renoveren

We hebben een badkamer gestript en die moet weer helemaal opgebouwd worden. Verleggen van leidingen, muren egaliseren, vloer egaliseren, tegelen, douche, bad, wastafel plaatsen. Afmetingen 2m bij 3m.


Badkamer en toilet Soesterberg
donderdag 21 oktober 2021

Op maat gemaakt badkamer meubel plaatsen

Onder een houten wastafel met wasbak moet een badkamermeubel / kast komen met twee lades en een open gedeelte voor handdoeken en dergelijke; 35cm diep en 80cm breed, 80cm hoog tot het wastafelblad, met uitsparing voor een sifon en waterafvoerpijp. Liefst strak witte lades met zwarte handgrepen. Soft close lades. Er zullen waarschijnlijk geen leidingen verlegd worden.


Badkamer en toilet Amsterdam
donderdag 21 oktober 2021

Plafond van badkamer vervangen

Vernieuwen badkamer plafond met MDF. Regelwerk zit er in. Maten ±225 x 265. In welke stijl heb je interesse?: modern Welke werken moeten gebeuren?: plafond plaatsen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Badkamer en toilet Geleen
donderdag 21 oktober 2021

Uitbreiding van badkamer 3m2

Graag willen wij de badkamer uitbreiden en een tweede toilet plaatsen. De maat zal dan 3 m bij circa 1 m zijn. De buitenzijde willen wij afgewerkt hebben in bakstenen, maar de kozijnen van hout. De binnenzijde graag woonklaar opgeleverd. De huidige radiator zal hierbij verplaatst moeten worden en de huidige gevel zal doorbroken moeten worden.


Badkamer en toilet Amsterdam
woensdag 20 oktober 2021

Badkamer opknappen

Ik wil minimaal de volgende zaken laten plaatsen: een douchecabine, een radiator en een badkraan. Het plafond laten stuken en eventueel de vloer laten over tegelen. Ik heb nog geen materialen in mijn bezit. Bijgaand een plattegrond van de huidige situatie. Badkamer is 5,5 m2.


Badkamer en toilet Amersfoort
dinsdag 19 oktober 2021

Badkamer renoveren

Ik zoek iemand die een badkamer van zo'n 20 m2 wil tegelen (vloer+muren), douchekraan ophangen, wasmeubel en doucheraam plaatsen. Mogelijk moet de afvoerput worden veranderd en vloer uitgehouwen worden. Daarnaast moet een nieuwe wc worden geplaatst en de muur en vloer in de wc nieuw worden betegeld. Alle nieuwe materialen schaf ik zelf aan, het gaat enkel om het plaatsen ervan. Bij voorkeur uitvoeren medio januari 2022.


Badkamer en toilet Utrecht
dinsdag 19 oktober 2021

Plafond plaatsen, tegel- en schilderwerk

Een nieuw plafond plaatsen in beide ruimtes. Tegelwerk in de douche en toilet. 2,5m2 ongeveer. Schilderen van de douche, toilet en gang.


Badkamer en toilet Amsterdam
zondag 17 oktober 2021

Badkamer betegelen 6m2 en meubel plaatsen

Wij zouden graag nieuwe badkamer tegels willen laten leggen over onze oude. De vloer is ongeveer 6m2. Daarnaast een nieuw badkamermeubel plaatsen en wellicht eventueel 1 gehele wand. Alles komt wel op dezelfde plek, dus geen leidingen verplaatsen.


Badkamer en toilet Apeldoorn
Offertes aanvragen