Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Tegelzetter badkamer

Badkamer laten plaatsen

Ben je net verhuisd en wil je een nieuwe badkamer laten plaatsen? Of is je huidige badkamer aan vernieuwing toe? Hier lees je over de opties en vraag je gratis en vrijblijvende offertes aan bij vakmannen uit jouw regio.

Heb je een nieuwe woning gekocht, maar is de badkamer totaal anders dan je wenst? Of is je huidige badkamer verouderd en wil je deze veranderen? Dan kan je een nieuwe badkamer (laten) plaatsen. Dit is een grote klus waar je goed voorbereid aan moet beginnen.

De badkamerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo word je niet alleen geholpen door de badkamerspecialist bij het plaatsen van een hele nieuwe badkamer in je nieuwbouwwoning, maar ook bij het zetten van tegels in je huidige badkamer.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de badkamerspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een nieuwe badkamer wil laten plaatsen? Wil je graag dat een badkamerspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen van het plaatsen van een nieuwe badkamer te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Vind een badkamerspecialist in jouw buurt

Kosten badkamer plaatsen

Wat kost een nieuwe badkamer? Dit is afhankelijk van de wensen die je hebt. Wil je bijvoorbeeld een bad, of juist een douche? Als je voor een douche kiest, wil je dan een luxe inloopdouche of volstaat een douchecabine? Wil je de vloeren opnieuw betegelen (inclusief vloerverwarming?), of juist de wanden? Al deze zaken bepalen de uiteindelijke prijs. Gemiddeld liggen de kosten voor het laten plaatsen van een nieuwe badkamer inclusief montage en btw tussen de €7.000 en €17.000. 

Hieronder in de tabel zie je een prijsindicatie van de kosten van een nieuwe badkamer per onderdeel inclusief btw.

Let op: de badkamerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Onderdeel Gemiddelde kosten (inclusief materiaal, btw en plaatsen)
Complete badkamer €7.000 - €17.000
Ligbad €850 - €2.800
Whirlpool of spabad €2.700 - €6.700
Douche €600 - €1.900
Stoom- of spadouchecabine €1.600 - €4.300
Toilet €450 - €900
Wastafel €400 - €800
Kraan €150 - €450
Wandtegels €40 - €90 per m²
Vloertegels €45 - €90 per m²
Vloerverwarming €750 - €1150

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Moderne badkamer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsbepalende factoren badkamer laten plaatsen

Bij het (om)bouwen van een (nieuwe)badkamer, komt veel kijken en heb je veel keuzes te maken. Iedere keuze heeft invloed op de uiteindelijke prijs van de nieuwe badkamer.

Denk, voordat je begint met het laten plaatsen van je badkamer, in ieder geval na over de volgende zaken:

  • Het badkamerontwerp;
  • Het verplaatsen van de nieuwe badkamer;
  • Het verplaatsen van het sanitair;
  • De keuze voor tegels, sanitair en accessoires.

Badkamer ontwerpen

Het is aan te raden om een ontwerp van je nieuwe badkamer te laten maken. Dit kan je laten doen door een badkamerspecialist of een architect. Zij kunnen je op nieuwe ideeën brengen waar je zelf nog niet aan hebt gedacht en zo weet je zeker dat je idee uitgewerkt kan worden in je huidige badkamer. 

Verplaatsen nieuwe badkamer

Soms ben je niet tevreden met het formaat of de huidige locatie van de badkamer. In dat geval kan je de badkamer laten verplaatsen. Daarbij kun je ook de badkamer groter of juist kleiner laten maken. 

Misschien heb je momenteel geen raam in de badkamer, maar wil je er wel graag één hebben. Alleen op de plaats waar de badkamer nu is, is het niet mogelijk om een raam te laten maken. In dat geval kan je kijken of de badkamer verplaatst kan worden naar een andere ruimte in je woning waar wel een raam zit, of waar het wel mogelijk is om een raam te maken. Het kan zijn dat dan ook de leidingen verlegd moeten worden.
Denk bij het verplaatsten van je badkamer wel goed na over de plaats van de nieuwe badkamer: je wil wel dat je badkamer zo dichtmogelijk bij je slaapkamer zit. Zowel 's avonds als 's nachts wil je zo snel mogelijk van je slaapkamer naar de badkamer kunnen lopen. De kosten van een loodgieter liggen tussen de €45 en €80 per uur.

Tegelzetter badkamer

Verplaatsen sanitair

Ben je niet tevreden met de huidige badkamerindeling en wil je deze aanpassen? Dan is het mogelijk dat de vakman hiervoor de leidingen moet verleggen. Dit kan ook als er geen toilet is, maar je die in de nieuwe badkamer wel graag wil hebben. Tegenwoordig is er ook een mogelijkheid om een toilet zonder afvoer te laten plaatsen. Laat je door de badkamerspecialist adviseren over de mogelijkheden en de beste optie(s) voor je nieuwe badkamer.

Keuze tegels, sanitair en accessoires

De uitvoering van de inrichting van je badkamer is ook bepalend voor de prijs. Wil je bijvoorbeeld een luxe inloopdouche? Dan is de uiteindelijke prijs hoger dan wanneer je voor een douchebak met douchegordijn kiest. Maar ook wanneer je voor luxe sanitair gaat, is het mogelijk om geld te besparen. Schaf bijvoorbeeld sanitair aan bij een outlet-winkel. Meestal staat het assortiment niet vast en bestellen kan vaak niet, maar misschien zit daar wel de perfecte douchecabine tussen. Als een outlet-winkel geen optie is, kan je ook online zoeken naar een goede deal. Wie weet krijg je die mooie, dure tegels wel voor een spotprijs.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Lavabo badmeubel

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een badkamerspecialist in jouw buurt

Recente aanvragen voor een badkamer plaatsen

maandag 25 september 2023

Kleine (2,16 X 1,80 cm) badkamer renoveren

We willen de wand- en vloertegels, wastafel en het bad eruit. Oude radiator afkoppelen. Nieuwe vloer- en wandtegels. Bad/douche vervangen door een inloopdouche (douchewand en -eventueel- smal (20 X 200 cm) muurtje. Betegeld douchezitje bij ingang inloopdouche. Douchekraan en drain plaatsen in de inloopdouche. Nieuw te kopen wastafel + onderkast + kraan + spiegel op andere plek in de badkamer. Aanwezig ladenkastje verplaatsen naar de overkant. Een al gekocht infrarood paneel plaatsen. Plafond: nieuwe spots en eventueel nieuwe ventilator plaatsen. De (naar binnen openende) deur willen we laten vervangen door een schuifdeur. In de bijlage foto's van de huidige situatie en als laatste een afbeelding van de gewenste situatie. Alvast dank voor uw offerte.


Badkamer en toilet Den Haag
maandag 25 september 2023

Badkamer plaatsen of vervangen

Hallo wij hebben een badkamer van 2,5 bij 1,5 in een mooi Amsterdamse 3e etage woning in de Rivierenbuurt. Er ligt nog originele vloer in. Wij willen graag nieuwe tegels aan de wanden, nieuw plafond, nieuwe wc (niet hangend gewoon met spoelbak) een wasbak van 50 cm en een spiegel met licht en een mini verwarming.


Badkamer en toilet Amsterdam
zaterdag 23 september 2023

Offerte van een Hang toilet plaatsen of mijn toilet verhogen

Hang toilet en tegel van de muur afhalen, nieuwe hangtoilet plaatsen


Badkamer en toilet Amsterdam
vrijdag 22 september 2023

Badkamer plaatsen of vervangen

Complete badkamer renovatie met deur en kozijn Ben je eigenaar van het pand?: Ja, ik ben eigenaar Wat is ongeveer de oppervlakte (m²) van je badkamer? (optioneel): 4 Welk type sanitair moet geplaatst worden?: Kranen, Toilet, Wastafel, Douche Welke werkzaamheden wil je laten uitvoeren? (meerdere opties mogelijk): Complete badkamerrenovatie / nieuwe badkamer plaatsen, Sanitair plaatsen (toilet, kranen, ...), Vloer / wanden / plafond plaatsen, Leidingen aanpassen / verleggen, Tegelwerken, Badkamermeubel plaatsen


Badkamer en toilet Brunssum
vrijdag 22 september 2023

Verbouwen en verplaatsen 2 badkamers en losse toilet

In onze jaren 40 woning willen wij de losse toilet op de begane grond verbouwen, de badkamer op de eerste etage verplaatsen en de badkamer op de tweede etage verbouwen. Bij het toilet en de badkamer op de tweede etage zal al het leidingwerk etc op dezelfde plek blijven. Bij het verplaatsen van de badkamer op de eerste etage zal ook het leiding/afvoerwerk verplaatst moeten worden. Omdat ook een nieuwe vloer door de gehele woning geplaatst word en de keuken begin december geplaatst wordt, willen we zo snel mogelijk starten waar mogelijk. Ik heb foto's bijgevoegd van de huidige situatie.


Badkamer en toilet Den Haag
donderdag 21 september 2023

Renoveren van de badkamer

Wij willen het plafond in onze badkamer vernieuwen. En een nieuwe douchecabine of inloopdouche plaatsen. Aan de andere kant van de badkamer een nieuw bad meubel en wandtegels. De badkamer is 4 bij 2 meter.


Badkamer en toilet Arnhem
Offertes aanvragen