Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Spackspuitwerk

Spackspuitwerk kosten per m2

Van plan je spackspuitwerk te laten doen? Vind hier alle spackspuitwerk kosten per m2 en ontvang tot wel drie gratis offertes van erkende vakmannen voor jouw spackspuiten klus.

Kosten spackspuitwerk per m2

De kosten per m2 voor spackspuitwerk liggen tussen de 7,- en 12,- per m2. De prijs is afhankelijk van het gebruikte materiaal en de dikte van het stucwerk. Kies je voor spackspuiten in kleur? Dan ligt de gemiddelde prijs per m2 een aantal euro’s hoger dan wanneer je voor een witte afwerking kiest.

Offerte spackspuiten aanvragen?

Prijsvoorbeelden spackspuitwerk

Hieronder zijn drie prijsvoorbeelden van de kosten voor spackspuitwerk. 

Bij de alinea: Prijs spackspuiten volledige woning, vind je een overzichtelijk prijzentabel van de gemiddelde kosten voor spackspuitwerk per m2.  

Voordelige optie

De prijs voor de voordeligste optie liggen rond de €7,- per m2. De meest voordelige optie om spackspuitwerk te laten aanbrengen in een ruimte van 30m2 kost gemiddeld €210,-. Dit houdt in dat de muren in een basiskleur wit worden gespoten en dat je zelf voorbereidende taken doet, zoals het afplakken van de vloer. 

Gemiddelde optie

De prijs voor een gemiddelde optie (met kleur) ligt rond de €11,- per m2. Voor deze optie liggen de totale kosten voor een ruimte van 50m2 rond de €550,-. Dit is de prijs voor het spackspuitwerk in een andere kleur. Daarvoor hanteren de meeste stukadoors namelijk een toeslag van €2 per m2. Wil je de muren wit laten spackspuiten? Dan liggen de kosten voor de gemiddelde optie rond de €450. De prijs per m2 voor een wit gestucte muur is gemiddeld €9. Voor kleur geldt een gemiddelde prijs per m2 van €11.

Meest luxe optie

De prijs voor de meest luxe optie is gemiddeld €12,- per m2. De meest luxe optie kost voor een ruimte van 50m2 rond de €600,-. Het spackspuitwerk wordt dan in een kleur gespoten en laat je het maskeren en demaskeren aan een stukadoor over.

Klus Gemiddelde prijs per m² (inclusief arbeid, materiaal en btw)
Spackspuitwerk wit €5 - €9
Spackspuitwerk kleur €7 - €11

Prijs spackspuiten volledige woning

De onderstaande prijzen zijn gebaseerd op een gemiddelde vierkante meter prijs van €9,-.

Oppervlakte Gemiddelde prijs per m2
50 m² €450
70 m² €630
90 m² €810
110 m² €990
130 m² €1.170
150 m² €1.350
210 m² €1.890
210+ m² Op aanvraag

Vind spackspuiter bij jou in de buurt

Prijsopbouw spackspuitwerk

De prijs voor het stucen van muren en plafonds met spackspuitwerk is als volgt opgebouwd:

Prijsopbouw spackspuiten

Wat is spackspuitwerk?

Wat is spackspuitwerk? Spackspuitwerk is het aanbrengen van een (kleur)laag, waarin een duidelijk zichtbare en voelbare korrel zit. 

Wat is het verschil tussen spackspuitwerk en spachtelputz? 

Bij spackspuitwerk wordt het met een machine aangebracht. Bij spachtelputz gaat het met de hand. 

Spackspuiten wordt vaak aangebracht op plafonds, spachtelputz niet. Dit is vanwege dat spack een verspuitbare korrelpleister is en spachtelputz een sierpleister. 

Wat is het verschil tussen spackspuitwerk en pleisterwerk?

Spackspuitwerk geeft een korrelstructuur aan de wand, maar pleisterwerk werkt de muur of plafond, egaal af, waardoor de afwerking dus glad is. 

Wat is het verschil tussen spackspuitwerk en latex spuiten?

Bij spackspuiten wordt een zichtbare en voelbare, en gekleurde, korrellaag aangebracht. Bij latex spuiten wordt op een gladde muur - en eventueel ook plafond - een laag latex muurverf gespoten. Dit heeft geen korrel, maar is glad.

Spackspuitwerk voor en nadelen

De spackspuitwerk voor en nadelen zijn:

Voordelen van spackspuiten

 • Spackspuitwerk is voordelig;
 • Het aanbrengen is tijd efficiënt;
 • Spackspuitwerk is van goede kwaliteit;
 • Kan op veel soorten ondergronden worden aangebracht, zoals gipsplaten of gipsblokken;
 • De korrelgrootte is vooraf te bepalen;
 • Het is aan te brengen in verschillende kleuren, waardoor overschilderen niet meer nodig is.

Nadelen

 • Voor het mooiste resultaat moet spackspuitwerk aangebracht worden op een gladde ondergrond. Zitten er putjes en gaatjes op de muur? Dan moeten deze eerst worden geëgaliseerd;
 • Spackspuitwerk is zacht, daardoor kan sneller schade ontstaan;
 • Herstellen na schade is lastig;
 • Bij grove korrels blijft er sneller stof aan hangen;
 • Zelf aanbrengen van spackspuitwerk is lastig, omdat je over de juiste machine moet beschikken;
 • Er is veel verf nodig om spackspuitwerk over te schilderen.

Spackspuiten prijzen opvragen?

Spackspuitwerk aanbrengen

Als je spackspuitwerk wil laten aanbrengen, dan zijn er een paar stappen: 

1. Maak de ondergrond gereed

Voordat spackspuitwerk wordt aangebracht, controleert de stukadoor eerst jouw muur of plafond. Dit om te checken of deze egaal is. Mocht dit niet het geval zijn, wordt eerst de muur of het plafond geëgaliseerd. Op deze manier valt het eindresultaat van het spackspuitwerk het strakste en mooiste uit.

2. Ruimte afdekken

De ruimte wordt afgeplakt om te voorkomen dat de nevel van het spackspuitwerk op de vloeren, muren en/of meubels terechtkomt. Dit afplakken kun je zelf doen, of laten doen door de vakman.

3. Spack samenstellen

Als jouw muur of plafond strak en geëgaliseerd is, start de stukadoor met het samenstellen van de spack. Daarbij wordt rekening gehouden met jouw wensen. Je kiest bijvoorbeeld zelf de korrelgrootte en of je een kleur erin wil hebben. 

4. Spackspuitwerk aanbrengen

Als het samenstellen van de spack klaar is, brengt de stukadoor het aan op jouw plafond of muur. Hiervoor wordt een speciale spackspuitmachine gebruikt. Niet alleen kan de korrelgrootte aangepast worden, maar ook de diameter van de spuitmond. Daardoor kan worden aangepast of de spack op een fijne of grove manier op de muur of plafond wordt aangebracht.  Als er een kleur doorheen gemengd is, is verven naderhand niet meer nodig.

Spackspuitwerk glad spuiten?

Spackspuiten glad spuiten is niet mogelijk. Het is weliswaar een gladde pasta, maar het 

glad aanbrengen is niet mogelijk. Spackspuiten is namelijk een afwerking soort voor muren en plafonds, die een korrelstructuur bevat. Een fijne korrel aanbrengen is wel mogelijk, dat is het beste alternatief voor het verkrijgen van een gladde muur. 

Spackspuiten glad maken is dus niet mogelijk, maar wil je je spack muur toch glad hebben? Dan kan er stucwerk overheen worden aangebracht. Vaak volstaat een dikte van ca. 3 mm om een spack muur of plafond glad te maken. Spackspuitwerk verwijderen is dan niet nodig.

Spackspuitwerk glad maken

Spackspuitwerk glad maken kan alleen door het aanbrengen van stucwerk op de wanden en/of plafond. Doorgaans is een laag van ca. 3 mm voldoende om spackplafonds of muren glad te maken. 

Spackspuitwerk op de muur of plafond gladmaken gebeurd dus door het aanbrengen van stucwerk. Heb je een betonnen plafond? Dan is het dichtzetten van de V-naden onderdeel van het glad stucen van het spack plafond. 

Heb je schade aan het spackspuitwerk? Bij het laten aanbrengen van stucwerk is spackspuitwerk vooraf herstellen niet nodig. Het aanbrengen van stucwerk is voldoende en creëert het gewenste resultaat.

Spackspuitwerk

Spackspuiten in fijne korrel

Spackspuiten in een fijne korrel is mogelijk. In de fijnste korrel aanbrengen is mogelijk op bepaalde ondergronden en afhankelijk van de techniek van de spuiter. Wordt de spack over een bestaande structuur ondergrond heen gespoten? Dan zijn de mogelijkheden qua nieuwe korrel gelimiteerd. 

Heb je een nieuwbouwwoning, dan is over het algemeen het al aangebrachte spackspuitwerk grof. Heb je behangklare muren in je nieuwbouw woning, dan kan je voor een fijnere korrel kiezen. Wil je juist je wanden laten stucen voor het laten plaatsen van behang, bijvoorbeeld door een behanger? Dan is spackspuiten niet aan te raden, maar behangklaar stucwerk.

Spackspuitwerk

Erkende spackspuiter

Erkende spackspuiter nodig? Dan zit je bij ons goed! Onze spackspuiters voldoen aan het keurmerk Erkend Vakwerk.

Spackspuitwerk prijzen opvragen?

Recente aanvragen spackspuitwerk aanbrengen

zaterdag 19 augustus 2023

Nieuwbouw wanden spackspuiten

Nieuwbouw appartement, is behangklaar de wanden.


Stucwerk en spackspuiten Amersfoort
dinsdag 25 juli 2023

plafond spackspuiten en een gedeelte muur

Ik zoek een stuckadoor die plafond en een gedeelte muur kan spackspuiten in hengelo (OV)


Stucwerk en spackspuiten Hengelo
dinsdag 06 juni 2023

Spackspuiten van wanden (110 m²)

Ik heb een kantoorpand aangeschaft en daar zijn wat nieuwe wanden in gezet, deze wil ik laten Spackspuiten. Het gaat om in totaal 110 m².


Stucwerk en spackspuiten Lisse
dinsdag 06 juni 2023

41 m2 spackspuitwerk plafond & 8 m2 muur spackspuitwerk

Ik zoek een spackspuiter die ongeveer 41 m2 plafond kan spackspuiten en daarbij nog ongeveer 8 m2 muur kan spackspuiten. dit moet gewoon met standaard witte spack worden gedaan. voorbereidende werk zoals voorstrijk hoeft niet worden uitgevoerd


Stucwerk en spackspuiten Hengelo
vrijdag 26 mei 2023

Spackspuiten wit

Hoi, voor mijn dochter wil ik graag weten wat de kosten zijn per M2 om de wanden in haar huis 70m2 te spackspuiten in wit fijnste korrel. Graag op zeer korte termijn, alles is al voorbereid. Alvast hartelijk dank. Mirella wanden Vierkante meter: 70 Huidige ondergrond: Giboblokken Gewenste afwerking: Spachtelputz (korrel)


Stucwerk en spackspuiten Almere
maandag 22 mei 2023

Plafond spacken

plafond Vierkante meter: 50 Huidige ondergrond: Spackspuitwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk+Afspuiten latex Vloeren afplakken Vierkante meter: 55


Stucwerk en spackspuiten Doorwerth

Spackspuiter nodig?

Offertes aanvragen