Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Wandtegels tegelzetter

Tegelwerk

Zoek je een tegelzetter voor het betegelen van je badkamer? Hier vind je informatie, prijzen en opmaat gemaakte offertes.

Wil je jouw badkamer laten betegelen? Dit is een klus die vaak bij verbouwingen of opknapbeurten van het huis worden gedaan. Elke handige doe-het-zelver kan dit in principe zelf, maar voor het beste resultaat besteed je dit uit aan een erkende tegelzetter.

De erkende tegelzetters via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Maar natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de tegelzetter zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je het tegelwerk in je badkamer wil laten uitvoeren? Wil je graag dat een tegelzetter bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken over het tegelwerk in je badkamer? Vul dan het offerte formulier in!

Vind een tegelzetter in jouw buurt

Prijs badkamer betegelen

De kosten van tegels laten zetten in je badkamer hangen van meerdere zaken af. Zo zijn deze voornamelijk afhankelijk van de soort tegels, materialen, de hoeveelheid cement en de duur van de hele klus. Het loon van de tegelzetter speelt ook een rol in de uiteindelijke prijs. Het gemiddelde uurloon van een tegelzetter ligt rond de €25 - €40 per uur.

Hieronder zie je in de tabel de gemiddelde kosten van verschillende soort tegels en het overige materiaal per vierkante meter.

Let op: de tegelzetters via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je tegelwerk afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Gemiddelde kosten per m²
Tegels € 9 - € 160
Wandtegels €9 - €70
Vloertegels €15 - €160
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.) €8 - €20
Totaal €41 - € 410

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Tegelzetter badkamer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke tegelsoorten zijn er?

Mozaïektegels

Mozaïektegels hebben een luxueuze uitstraling. Denk maar aan de mausoleums van Timur of het Alhambra in Spanje. Mozaïek is een veelzijdige tegel die je zowel voor je vloer als je muur kan gebruiken. Met mozaïek kan je je inspiratie de vrije loop laten. Wil je een gekleurde streep als accent of een mooie mix van kleuren? Daarnaast zijn mozaïektegels handig voor inloopdouches. Dit vanwege hun hoge antislipwaarde.

Mozaïektegels

Faiencentegels

Faiencetegels kent iedereen. Altijd hip, overal aanwezig en - laten we eerijk zijn - tijdloos. Officieel zijn ze wit, maar de emaillelaag kan je tegenwoordig eigenlijk in alle kleuren en motieven verkrijgen. De tegels zijn niet geschikt voor vloeren, dus als je ze als wandtegels wil gebruiken, moet je een andere tegel voor je vloer zoeken. Faiencetegels kan je vlak, mat of in reliëf kopen en zijn zeer gebruiksvriendelijk.

Tegelzetter faiencetegels

Natuursteen

De tweede tijdloze klassieker in het lijstje is de natuurstenen tegel. Natuurstenen tegels geven een rustieke uitstraling en warmte aan jouw badkamer. Maar let op: de meeste natuurstenen tegels zijn kalkhoudend, dus zijn anti-kalkmiddelen uit den boze. Daarom zijn impregneren en te natte oppervlakten afdrogen betere methodes om natuursteen te onderhouden. Dit komt doordat natuursteen een zekere poreusheid heeft en dus een specifiek onderhoud vereist. Kijk ook even of een antislipafwerking mogelijk is.

Natuursteen tegels badkamer

Keramische tegels

Keramische tegels bootst feilloos andere materialen na, zoals natuursteen, metaal, hout, et cetera. Bij aankoop van een keramische tegel kan je informeren naar de poreusheid, de kras-, slijt- of vlekbestendigheid en de temperatuurgevoeligheid.

Bij keramische tegels heb je, net zoals bij fruit, eerste en tweede keus. Kleine foutjes in het productieproces kunnen afwijkingen in de tegels veroorzaken en dan worden ze verkocht als tweede keus. Vaak zijn deze tegels dus een stuk goedkoper.

Keramische tegels in de badkamer

Ergens anders in huis tegels plaatsen?

Wil je elders in huis ook tegels hebben? Geen probleem, geef gratis je aanvraag door en wij bezorgen die aan de juiste vakman. Of kijk eens bij onze vloertegels.

Prijsbepalende factoren

Wat bepaalt de prijs van het tegelwerk van je badkamer? Deze wordt door een aantal zaken bepaald, namelijk: 

Soort tegels

Het soort tegels dat je gebruikt bepaalt of de kosten hoger of lager uitvallen. Maar waar moet je op letten tijdens het kiezen van de nieuwe tegels voor in de badkamer? 
Bij het kiezen van de tegels is het handig om niet alleen op de prijs te letten, want soms is een goedkope tegel niet direct een goede koop. Het is namelijk van belang dat de tegel van degelijke kwaliteit is, zodat je er nog jaren van kan genieten. Naast de prijs kun je letten op:

  • Let op de PEI-waarde. Deze is aangegeven op de verpakking van de tegels en geeft aan hoe snel een tegel slijt. Hoe sneller de tegels slijten, hoe eerder je de vloertegels van de badkamer moet laten zetten;
  • Let goed op of je wand- of vloertegels hebt. Wandtegels zijn goedkoper, maar niet geschikt om op te lopen;
  • Je kunt kiezen uit 1e, 2e en 3e keus tegels. 1e keus tegels hebben geen afwijkingen qua afmeting, vlakheid of kleur. 2e en 3e keus tegels hebben dat wel en zijn daardoor een stuk goedkoper. Op dit soort tegels wordt meestal een korting gegeven van 20 á 25 procent, wat behoorlijk qua prijs scheelt. Je kan je afvragen of een 2e of 3e keus tegel iets voor de tegelzetter uitmaakt. Dit is meestal niet het geval. Voor een tegelzetter maakt het niet uit welke kwaliteit tegel je hebt, het werk en de prijs blijft waarschijnlijk hetzelfde.

Kosten tegels badkamer

De kosten van badkamertegels lopen sterk uiteen: van €9 tot €160 per m². Dit verschilt per soort tegel. Zo heb je bijvoorbeeld keramische tegels, of natuursteen tegels. Veel mensen kiezen voor keramische tegels in de badkamer. Dat komt onder andere doordat deze tegels vochtbestendig zijn en in allerlei soorten, maten en kleuren verkrijgbaar zijn. Ook zijn deze tegels minder prijzig, maar zien er toch mooi uit. 

WC betegelen

Je kunt er voor kiezen om de wc tegelijkertijd met de badkamer onder handen te laten nemen en bijvoorbeeld beide in dezelfde stijl te laten betegelen. Maar wat kost dit? Hieronder twee prijsvoorbeelden van het laten betegelen van je wc:

  • Goedkoop: Als je jouw wc van rond de 5 m² door een tegelzetter laat betegelen met goedkope keramische tegels, kost dit rond de €300.
  • Luxe: Als je jouw wc van rond de 10 m² door de tegelzetter met luxe tegels van natuursteen wil laten betegelen, kost dit rond €1.050.

Arbeidsloon van de tegelzetter

De prijs van de tegelzetter ligt gemiddeld tussen de €25 en €40 per m² of uur. Het kan ook zo zijn dat de tegelzetter vooraf een prijs voor het hele project bepaalt. Het is aan te raden om vooraf met de tegelzetter te bespreken wat wel en niet in de prijs is inbegrepen, zodat je zeker weet dat je achteraf niet te veel betaalt.

Vloerverwarming

Je kan in je badkamer vloerverwarming laten leggen. Eindelijk heb je geen koude voeten meer als je uit de douche stapt.
Vloerverwarming kan zowel als hoofd- of bijverwarming geïnstalleerd worden. Als hoofdverwarming heeft vloerverwarming het grote voordeel dat je geen radiator meer nodig hebt en daardoor meer ruimte hebt in je badkamer.
Er zijn twee soorten vloerverwarming:

  • Infrezen: dit houdt in dat de buizen van de vloerverwarming in de dekvloer, de cementlaag over de draagvloer, worden verwerkt.
  • Krimpnetten: deze worden geplaatst als de dekvloer ontbreekt. De verwarmingsbuizen worden vastgebonden aan staalnetten of noppenplaten, waarover een afwerkvloer wordt gemaakt.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Wandtegels tegelzetter

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een tegelzetter in jouw buurt

Recente tegelwerk aanvragen

woensdag 31 augustus 2022

SPOED: Tegels zetten in badkamer (8m2)

Ik zoek een tegelzetter die voor mij ongeveer 8m2 aan tegels kan zetten. Het gaat om tegels van 60x60, voor in de badkamer (wand en vloer). Deze tegels heb ik al in huis. De huidige tegels zijn al verwijderd.


Tegelwerk en betegelen Voorschoten
woensdag 24 augustus 2022

Wandtegels in badkamer aanbrengen

Wij willen bij de doucheruimte de bestaande tegels laten verwijderen en nieuwe tegels plaatsen. De hoogte is 2.77 de breedte 2.10 plus 1.73 voor achter en zijwand douche. De nieuwe tegels zijn 30 x 60.3. Er moet rekening worden gehouden met een radiator en een douchekraan


Tegelwerk en betegelen Maarssen
woensdag 17 augustus 2022

Badkamervloer betegelen (9 m2)

Zoek een vakman voor het betegelen van mijn badkamervloer. Oude vloer tegels zijn verwijderd, daaronder nog een laag tegels die blijven liggen. Inloopdouche vloer moet worden glad gesmeerd. Keramische tegels 60x 60, weinig snijwerk, tegels al aanwezig .


Tegelwerk en betegelen Tilburg
dinsdag 16 augustus 2022

Badkamer betegelen 39,15m2

Badkamer vloer en wanden moeten worden betegeld. Toiletvloer en wanden betegelen Oppervlakte Vloer badkamer ca 5m2. Wanden 26 M2 Vloer wc 1.15m2 wanden 7m2


Tegelwerk en betegelen Delft
vrijdag 05 augustus 2022

Wand en vloertegels in badkamer aanbrengen

In de badkamer moeten wand en vloertegels aangebracht worden. De wand is in totaal 4.5m2 en de vloer is 2m2. De tegels op de wand kunnen meteen aangebracht worden. De tegels voor de vloer twijfel ik over of er niet eerst geegaliseerd moet worden. Tegels, tegellijm en egalisatie voor de vloer is aanwezig. We zijn al begonnen aan de muur. Door omstandigheden is er iemand uitgevallen. Graag zsm komen tegelen.


Tegelwerk en betegelen Breda
zondag 24 juli 2022

Plintboiler plaatsen

Plintboiler plaatsen in de keuken en in de badkamer. In de badkamer is een stroomkabel die niet is afgemonteerd. In de keuken moet je de plint boiler plaatsen tussen de vloer en de onderkant van het keukenblok. In de keuken is er wel een stopcontact. Ik woon


Tegelwerk en betegelen Arnhem
Offertes aanvragen