Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Badkamer Tegelwerken 2

Tegelwerk

Tegelwerk

Zoek je een tegelzetter voor het betegelen van je badkamer? Hier vind je informatie, prijzen en opmaat gemaakte offertes.

Wil je jouw badkamer laten betegelen? Dit is een klus die vaak bij verbouwingen of opknapbeurten van het huis worden gedaan. Elke handige doe-het-zelver kan dit in principe zelf, maar voor het beste resultaat besteed je dit uit aan een erkende tegelzetter. Maar wat kost een tegelzetter nou? Hieronder vind je er meer informatie over.

Wat kost het betegelen van een badkamer?

De kosten van het laten betegelen van je badkamer hangen van meerdere zaken af. Zo zijn deze voornamelijk afhankelijk van de soort tegels, materialen, de hoeveelheid cement en de duur van de hele klus. Hieronder zie je in de tabel de gemiddelde kosten per vierkante meter van de bepaalde zaken van het betegelen van je badkamer.

Product Gemiddelde kosten per m²
Wandtegels €9 - €70
Vloertegels €15 - €160
Loon tegelzetter €25 - €40
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.) €8 - €20

Ben je opzoek naar een tegelzetter en wil je de exacte kosten van de klus weten? Vraag dan bij ons geheel vrijblijvend en gratis een opmaat gemaakte offerte aan.

Prijsbepalende factoren

Wat bepaalt de prijs van de tegelklus van je badkamer? Deze wordt door een aantal zaken bepaald, die zie je hieronder beschreven.

Soort tegels

Het soort tegels dat je gebruikt bepaald of de kosten hoger of lager uitvallen. Veel mensen kiezen voor keramische tegels in de badkamer. Dat komt onder andere doordat deze tegels vochtbestendig zijn en in allerlei soorten, maten en kleuren verkrijgbaar zijn. Maar bij het kiezen van de tegels is het handig om niet alleen op de prijs te letten, want soms is een goedkope tegel niet direct een goede koop. Het is namelijk van belang dat de tegel van degelijke kwaliteit is, zodat je er nog jaren van kan genieten. Waar je op kunt letten naast de prijs is:

  • Let op de PEI-waarde. Deze is aangegeven op de verpakking van de tegels en geeft aan hoe snel een tegel slijt. Hoe sneller de tegels slijten, hoe eerder je de vloer opnieuw moet laten betegelen;
  • Let goed op of je wand- of vloertegels hebt. Wandtegels zijn goedkoper, maar niet geschikt om op te lopen.
  • Je kunt kiezen uit 1e, 2e en 3e keus tegels. 1e keus tegels hebben geen afwijkingen qua afmeting, vlakheid of kleur. 2e en 3e keus tegels hebben dat wel en zijn daardoor een stuk goedkoper. Op dit soort tegels wordt meestal een korting gegeven van 20 á 25 procent, wat behoorlijk op de prijs scheelt.Je kan je afvragen of een 2e of 3e keus tegel iets uit voor de tegelzetter uitmaakt. Dit is niet het geval. Voor een tegelzetter maakt het niet uit welke kwaliteit tegel je hebt, het werk en de prijs blijft waarschijnlijk hetzelfde.

De prijzen van badkamertegels lopen sterk uiteen: van €9 tot €160 per m².

WC betegelen

Je kunt er voor kiezen om de wc tegelijkertijd met de badkamer onder handen te laten nemen en bijvoorbeeld beide in dezelfde stijl laten betegelen. Maar wat kost dit? Hieronder twee prijsvoorbeelden van het laten betegelen van je wc:

  • Goedkoop: Als je jouw wc van rond de 5 m² door een tegelzetter laat betegelen met goedkope keramische tegels, kost dit rond de €300.
  • Luxe: Als je jouw wc van rond de 10 m² door de tegelzetter met luxe tegels van natuursteen wil laten betegelen, kost dit rond €1.050.

Arbeidsloon van de tegelzetter

De prijs van de tegelzetter ligt gemiddeld tussen de €25 en €40 per m² of uur. Het kan ook zo zijn dat de tegelzetter vooraf het een prijs voor het hele project bepaalt. Het is aan te raden om vooraf met de tegelzetter te bespreken wat wel en niet in de prijs is inbegrepen, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaald.

Vloerverwarming

Er is de mogelijkheid om vloerverwarming in de badkamer te laten leggen. Dit verhoogt het comfort: eindelijk geen koude voeten meer als je uit de douche stapt. Vloerverwarming kan zowel als hoofd- of bijverwarming geïnstalleerd worden. Als hoofdverwarming heeft vloerverwarming het grote voordeel dat je geen radiator meer nodig hebt en daardoor meer ruimte hebt in je badkamer. Er zijn twee soorten vloerverwarming:

  • Infrezen: dit houdt in dat de buizen van de vloerverwarming in de dekvloer, de cementlaag over de draagvloer, worden verwerkt.
  • Krimpnetten: deze worden geplaatst als de dekvloer ontbreekt. De verwarmingsbuizen worden vastgebonden aan staalnetten of noppenplaten, waarover een afwerkvloer wordt aangebracht.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen