Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Wandtegels tegelzetter

Tegelwerk

Zoek je een tegelzetter voor het betegelen van je badkamer? Hier vind je informatie, prijzen en opmaat gemaakte offertes.

Wil je jouw badkamer laten betegelen? Dit is een klus die vaak bij verbouwingen of opknapbeurten van het huis worden gedaan. Elke handige doe-het-zelver kan dit in principe zelf, maar voor het beste resultaat besteed je dit uit aan een erkende tegelzetter.

De erkende tegelzetters via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Maar natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de tegelzetter zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je het tegelwerk in je badkamer wil laten uitvoeren? Wil je graag dat een tegelzetter bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken over het tegelwerk in je badkamer? Vul dan het offerte formulier in!

Vind een tegelzetter in jouw buurt

Prijs badkamer betegelen

De kosten van tegels laten zetten in je badkamer hangen van meerdere zaken af. Zo zijn deze voornamelijk afhankelijk van de soort tegels, materialen, de hoeveelheid cement en de duur van de hele klus. Het loon van de tegelzetter speelt ook een rol in de uiteindelijke prijs. Het gemiddelde uurloon van een tegelzetter ligt rond de €25 - €40 per uur.

Hieronder zie je in de tabel de gemiddelde kosten van verschillende soort tegels en het overige materiaal per vierkante meter.

Let op: de tegelzetters via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je tegelwerk afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Gemiddelde kosten per m²
Tegels € 9 - € 160
Wandtegels €9 - €70
Vloertegels €15 - €160
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.) €8 - €20
Totaal €41 - € 410

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Tegelzetter badkamer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke tegelsoorten zijn er?

Mozaïektegels

Mozaïektegels hebben een luxueuze uitstraling. Denk maar aan de mausoleums van Timur of het Alhambra in Spanje. Mozaïek is een veelzijdige tegel die je zowel voor je vloer als je muur kan gebruiken. Met mozaïek kan je je inspiratie de vrije loop laten. Wil je een gekleurde streep als accent of een mooie mix van kleuren? Daarnaast zijn mozaïektegels handig voor inloopdouches. Dit vanwege hun hoge antislipwaarde.

Mozaïektegels

Faiencentegels

Faiencetegels kent iedereen. Altijd hip, overal aanwezig en - laten we eerijk zijn - tijdloos. Officieel zijn ze wit, maar de emaillelaag kan je tegenwoordig eigenlijk in alle kleuren en motieven verkrijgen. De tegels zijn niet geschikt voor vloeren, dus als je ze als wandtegels wil gebruiken, moet je een andere tegel voor je vloer zoeken. Faiencetegels kan je vlak, mat of in reliëf kopen en zijn zeer gebruiksvriendelijk.

Tegelzetter faiencetegels

Natuursteen

De tweede tijdloze klassieker in het lijstje is de natuurstenen tegel. Natuurstenen tegels geven een rustieke uitstraling en warmte aan jouw badkamer. Maar let op: de meeste natuurstenen tegels zijn kalkhoudend, dus zijn anti-kalkmiddelen uit den boze. Daarom zijn impregneren en te natte oppervlakten afdrogen betere methodes om natuursteen te onderhouden. Dit komt doordat natuursteen een zekere poreusheid heeft en dus een specifiek onderhoud vereist. Kijk ook even of een antislipafwerking mogelijk is.

Natuursteen tegels badkamer

Keramische tegels

Keramische tegels bootst feilloos andere materialen na, zoals natuursteen, metaal, hout, et cetera. Bij aankoop van een keramische tegel kan je informeren naar de poreusheid, de kras-, slijt- of vlekbestendigheid en de temperatuurgevoeligheid.

Bij keramische tegels heb je, net zoals bij fruit, eerste en tweede keus. Kleine foutjes in het productieproces kunnen afwijkingen in de tegels veroorzaken en dan worden ze verkocht als tweede keus. Vaak zijn deze tegels dus een stuk goedkoper.

Keramische tegels in de badkamer

Ergens anders in huis tegels plaatsen?

Wil je elders in huis ook tegels hebben? Geen probleem, geef gratis je aanvraag door en wij bezorgen die aan de juiste vakman. Of kijk eens bij onze vloertegels.

Prijsbepalende factoren

Wat bepaalt de prijs van het tegelwerk van je badkamer? Deze wordt door een aantal zaken bepaald, namelijk: 

Soort tegels

Het soort tegels dat je gebruikt bepaalt of de kosten hoger of lager uitvallen. Maar waar moet je op letten tijdens het kiezen van de nieuwe tegels voor in de badkamer? 
Bij het kiezen van de tegels is het handig om niet alleen op de prijs te letten, want soms is een goedkope tegel niet direct een goede koop. Het is namelijk van belang dat de tegel van degelijke kwaliteit is, zodat je er nog jaren van kan genieten. Naast de prijs kun je letten op:

  • Let op de PEI-waarde. Deze is aangegeven op de verpakking van de tegels en geeft aan hoe snel een tegel slijt. Hoe sneller de tegels slijten, hoe eerder je de vloertegels van de badkamer moet laten zetten;
  • Let goed op of je wand- of vloertegels hebt. Wandtegels zijn goedkoper, maar niet geschikt om op te lopen;
  • Je kunt kiezen uit 1e, 2e en 3e keus tegels. 1e keus tegels hebben geen afwijkingen qua afmeting, vlakheid of kleur. 2e en 3e keus tegels hebben dat wel en zijn daardoor een stuk goedkoper. Op dit soort tegels wordt meestal een korting gegeven van 20 á 25 procent, wat behoorlijk qua prijs scheelt. Je kan je afvragen of een 2e of 3e keus tegel iets voor de tegelzetter uitmaakt. Dit is meestal niet het geval. Voor een tegelzetter maakt het niet uit welke kwaliteit tegel je hebt, het werk en de prijs blijft waarschijnlijk hetzelfde.

Kosten tegels badkamer

De kosten van badkamertegels lopen sterk uiteen: van €9 tot €160 per m². Dit verschilt per soort tegel. Zo heb je bijvoorbeeld keramische tegels, of natuursteen tegels. Veel mensen kiezen voor keramische tegels in de badkamer. Dat komt onder andere doordat deze tegels vochtbestendig zijn en in allerlei soorten, maten en kleuren verkrijgbaar zijn. Ook zijn deze tegels minder prijzig, maar zien er toch mooi uit. 

WC betegelen

Je kunt er voor kiezen om de wc tegelijkertijd met de badkamer onder handen te laten nemen en bijvoorbeeld beide in dezelfde stijl te laten betegelen. Maar wat kost dit? Hieronder twee prijsvoorbeelden van het laten betegelen van je wc:

  • Goedkoop: Als je jouw wc van rond de 5 m² door een tegelzetter laat betegelen met goedkope keramische tegels, kost dit rond de €300.
  • Luxe: Als je jouw wc van rond de 10 m² door de tegelzetter met luxe tegels van natuursteen wil laten betegelen, kost dit rond €1.050.

Arbeidsloon van de tegelzetter

De prijs van de tegelzetter ligt gemiddeld tussen de €25 en €40 per m² of uur. Het kan ook zo zijn dat de tegelzetter vooraf een prijs voor het hele project bepaalt. Het is aan te raden om vooraf met de tegelzetter te bespreken wat wel en niet in de prijs is inbegrepen, zodat je zeker weet dat je achteraf niet te veel betaalt.

Vloerverwarming

Je kan in je badkamer vloerverwarming laten leggen. Eindelijk heb je geen koude voeten meer als je uit de douche stapt.
Vloerverwarming kan zowel als hoofd- of bijverwarming geïnstalleerd worden. Als hoofdverwarming heeft vloerverwarming het grote voordeel dat je geen radiator meer nodig hebt en daardoor meer ruimte hebt in je badkamer.
Er zijn twee soorten vloerverwarming:

  • Infrezen: dit houdt in dat de buizen van de vloerverwarming in de dekvloer, de cementlaag over de draagvloer, worden verwerkt.
  • Krimpnetten: deze worden geplaatst als de dekvloer ontbreekt. De verwarmingsbuizen worden vastgebonden aan staalnetten of noppenplaten, waarover een afwerkvloer wordt gemaakt.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Wandtegels tegelzetter

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een tegelzetter in jouw buurt

Recente tegelwerk aanvragen

maandag 08 mei 2023

badkamer betegelen 22m2 muur 4,5 m2 vloer

Het gaat om 22 m2 muuroppervlakte, daar komen wandtegels van 30x60. De vloeroppervlakte is 4,5 m2 waarvan ongeveer de helft de douche ruimte is. In de doucheruimte ligt een langwerpige drain in een aflopende zand cement vloer. De rest van het vloeroppervlakte is recentelijk gestort zand cement over de nieuwe vloerverwarming. De muren zijn nieuw en recht, behalve 1 muur. De muur welke niet nieuw is, is de draagmuur naar de buren welke gespakt is. Bij vragen kun je me bellen.


Tegelwerk en betegelen Hoorn
vrijdag 28 april 2023

Tegels vervangen vloer en wand badkamer

We would like to take down existing tiles on 2 walls of the bathrooms and install new tiles. In the toilet downstairs, old tiles should be taken out and new tiles should be installed on complete walls. The new tiles measure 21.5cm x 61cm. Dimension of bathroom walls: Wall 1: 1.93m x 2.63m Wall 2: 1.43m x 2.63m area of toilet walls: 3m x 2.65m


Tegelwerk en betegelen Nuenen
zondag 23 april 2023

Badkamer betegelen, voegen en kitten 50m²

Nieuwe badkamer betelgen. voegen en kitten. Betreft ongeveer 10 M2 vloer, en 40 M2 wandtegels


Tegelwerk en betegelen Hattem
vrijdag 21 april 2023

Badkamer betegelen

Ik wil graag mijn badkamer betegelen. Graag per M2.


Tegelwerk en betegelen Vianen
zaterdag 04 maart 2023

Tegelvloer zetten of vervangen

Badkamer muur en vloer betegelen.


Tegelwerk en betegelen Hengelo
dinsdag 21 februari 2023

Tegels vervangen

Ik wil een aantal tegels laten vervangen in mijn badkamer. Ik heb zelf de tegels al. Ik wil dat het zo snel mogelijk uitgevoerd wordt.


Tegelwerk en betegelen Uithoorn
Offertes aanvragen