Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Hovenier tuin

Hovenier gezocht? Kosten per uur

Een hovenier nodig voor het onderhoud van je tuin? Vind hier alle kosten per uur en kom in contact met de beste vakmannen uit jouw regio.

Hovenier inschakelen bij jou in de buurt

Is jouw tuin toe aan een nieuwe look?

Wil je je tuin aanleggen en heb je daarvoor een tuinontwerp nodig? Wil je een nieuw terras maar twijfel je nog tussen hout of composiet of tegels? Of heb je niet veel tijd om zelf je tuin te onderhouden en zoek je een goede hovenier die op regelmatige basis het nodige snoeiwerk kan komen uitvoeren? Casius geeft je alle informatie die je nodig hebt voor de tuin die jouw woning compleet maakt. Van nuttige tips tot offertes op maat van erkende hoveniers uit de regio.

Heb je liever een professionele hovenier die ter plaatse wat meer informatie komt geven gevolgd door een offerte op maat? Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij brengen je in contact met de beste vakmannen uit de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Kosten tuinaanleg

Om je tuin aan te leggen kunnen de kosten uiteenlopen van €400 tot wel €20.000. Dit ligt aan het aantal m² tuin, het soort beplanting, het soort bestrating, maar ook aan de huidige staat van je tuin. Om je toch een beeld te geven hebben we hieronder een kostenoverzicht gemaakt.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Gemiddelde prijs incl. btw
Tuinontwerp €360 – €900
Gras aanleggen €5 - €10 per m²
Beplanting €10 – €30 per m²
Vijver €1.000 – €40.000
Verlichting €80 – €100 per m²
Tuinhuisje €200 – €10.000
Pergola €800 – €5.000
Prieel €1.000 – €6.000
Houten terras €70 – €200 per m²
Schutting €60 – €200 per meter
Straatwerk €50 - €150 per m²
Hovenier €35 – €55 per uur

Waarom zou je een hovenier inschakelen?

Ben je nog aan het twijfelen of je zelf gaat ploeteren in je tuin of dat je een hovenier gaat inschakelen? Dit zijn 3 voordelen die een hovenier biedt:

  1. Waardevolle adviezen: Een hovenier geeft je waardevolle adviezen om je tuin zo goed mogelijk in te richten. Heb je een paar ideeën in je hoofd, maar weet je niet hoe je die moet realiseren? Een hovenier helpt je met het omzetten van je ideeën in een tuinontwerp naar wens.

  2. Kennis van flora en fauna: Je wilt groen in je tuin, maar er zijn zoveel plantensoorten en eisen waaraan je moet voldoen. Je weet niet goed wat je moet kiezen. Deze plant moet half in de schaduw, de ander moet juist in de zon. De een moet juist veel water en de ander juist niet. Welke planten moet je nou kiezen? Een hovenier kan je hier alles over vertellen en kiest de beste combinatie planten voor jouw tuin. Maar hoe moet je ze dan onderhouden? Geen probleem, daar adviseert hij je ook over, zodat je jarenlang kan genieten van je droomtuin.  

  3. Snelheid: Een hovenier weet precies wat hij moet doen en wat het beste werkt. Daardoor kan hij sneller beslissen en werken dan jij, als je weinig ervaring hebt. Als je zelf een tuinontwerp moet maken en alles zelf gaat aanleggen kost je dat veel meer tijd. De bestrating in je tuin ziet er niet alleen keurig uit, het is ook snel aangelegd. Voor een hovenier is het dagelijkse kost.

Hovenier inschakelen bij jou in de buurt

Recente aanvragen voor een tuinklus

donderdag 30 juni 2022

Tuin egaliseren

Er is in totaal 24 kuub aan zand en grond gestort in onze tuin. Dit moet verdeeld worden over de tuin om deze te egaliseren. De tuin is namelijk erg verzakt (het is veengrond). Het deel van de tuin dat geegaliseerd moet worden is 19,5 x 6,5. Verder moet er een pad worden uitgegraven van 0,8m bij 19,5m, wat gevuld moet worden met zand. Ook moeten er twee diepe borders worden uitgegraven van ongeveer 4 bij 0,3.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rijnsaterwoude
donderdag 30 juni 2022

Tuin gedeeltelijk renoveren (~40m2)

Ik zoek een vakman die mijn tuin kan geldelijk renoveren. De stenen moeten opnieuw gelegd worden, als deze nog in goede staat zijn. Dit gaat om ongeveer 40m2. Ook wil ik een nieuwe schutting laten plaatsen, maar hiervoor zal de huidige wel eerst verwijderd moeten worden. Dit gaat om ongeveer 10m.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
woensdag 29 juni 2022

Tuin renovatie

Wij willen graag onze tuin (ongeveer 60m2) laten vernieuwen/ opnieuw laten aanleggen. Het moet een onderhoudsvrije tuin worden. Graag willen we: - nieuwe schuttingen incl schuttingsdeur - brede tegels - evt een tuindesign met gedeelte kunstgras (maar daar willen we graag over geadviseerd worden)


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
dinsdag 28 juni 2022

Achter- en voortuin opknappen

Wij willen graag de achtertuin (40 m2) volledig opnieuw laten bestraten en een nieuwe schutting laten plaatsen. Op dit moment is de achtertuin deels bestraat en deels beplant. Het voortuintje (ca. 10 m2) betreft eveneens nieuwe bestrating aanleggen en hekje rondom laten plaatsen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zaandam
dinsdag 28 juni 2022

Tuin aanleggen

Ik heb een chalet op bospark Wolfsven in Mierlo. Ik wil graag 50-60 m2 graszoden laten leggen Om welke werken gaat het?: gazon aanleggen Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Mierlo
maandag 27 juni 2022

Tuin onderhouden

Het knippen van de tuin haag. 2 keer 10 m en een keer 6 m Twee keer per jaar.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Urmond

Hovenier inschakelen bij jou in de buurt

Offertes aanvragen