Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Tuinonderhoud Bosmaaier

Hovenier

Hovenier

Wil jij jouw tuin laten aanleggen door een professional? Of wil je graag een nieuwe schutting laten plaatsen? Casius brengt je in contact met Erkende Hoveniers in jouw regio.

Is jouw tuin toe aan een nieuwe look?

Wil je je tuin aanleggen en heb je daarvoor een tuinontwerp nodig? Wil je een nieuw terras maar twijfel je nog tussen hout of composiet of tegels? Of heb je niet veel tijd om zelf je tuin te onderhouden en zoek je een goede hovenier die op regelmatige basis het nodige snoeiwerk kan komen uitvoeren? Casius geeft je alle informatie die je nodig hebt voor de tuin die jouw woning compleet maakt. Van nuttige tips tot offertes op maat van erkende hoveniers uit de regio.

Heb je liever een professionele hovenier die ter plaatse wat meer informatie komt geven gevolgd door een offerte op maat? Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij brengen je in contact met de beste vakmannen uit de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Kosten tuinaanleg

Om je tuin aan te leggen kunnen de kosten uiteenlopen van €400 tot wel €20.000. Dit ligt aan het aantal m2 tuin, het soort beplanting, het soort bestrating, maar ook aan de huidige staat van je tuin. Om je toch een beeld te geven hebben we hieronder een kostenoverzicht gemaakt.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Gemiddelde prijs incl. btw
Tuinontwerp € 360 – € 900
Gras aanleggen € 5 - € 10 per m2
Beplanting € 10 – € 30 per m2
Vijver € 1.000 – € 40.000
Verlichting € 80 – € 100 per m2
Tuinhuisje € 200 – € 10.000
Pergola € 800 – € 5.000
Prieel € 1.000 – € 6.000
Houten terras € 70 – € 200 per m2
Schutting € 60 – € 200 per meter
Straatwerk € 50 - € 150 per m2
Hovenier € 35 – € 55 per uur

Wil je een prijsopgaven op maat, passend bij jouw wensen en situatie, dan kan je een vrijblijvende gratis offerte aanvragen.

Waarom zou je een hovenier inschakelen?

Ben je nog aan het twijfelen of je zelf gaat ploeteren in je tuin of dat je een hovenier gaat inschakelen? Dit zijn 3 voordelen die een hovenier biedt:

  1. Waardevolle adviezen: Een hovenier geeft je waardevolle adviezen om je tuin zo goed mogelijk in te richten. Heb je een paar ideeën in je hoofd, maar weet je niet hoe je die moet realiseren? Een hovenier helpt je met het omzetten van je ideeën in een tuinontwerp naar wens.

  2. Kennis van flora en fauna: Je wilt groen in je tuin, maar er zijn zoveel plantensoorten en eisen waaraan je moet voldoen. Je weet niet goed wat je moet kiezen. Deze plant moet half in de schaduw, de ander moet juist in de zon. De een moet juist veel water en de ander juist niet. Welke planten moet je nou kiezen? Een hovenier kan je hier alles over vertellen en kiest de beste combinatie planten voor jouw tuin. Maar hoe moet je ze dan onderhouden? Geen probleem, daar adviseert hij je ook over, zodat je jarenlang kan genieten van je droomtuin.  

  3. Snelheid: Een hovenier weet precies wat hij moet doen en wat het beste werkt. Daardoor kan hij sneller beslissen en werken dan jij, als je weinig ervaring hebt. Als je zelf een tuinontwerp moet maken en alles zelf gaat aanleggen kost je dat veel meer tijd. De bestrating in je tuin ziet er niet alleen keurig uit, het is ook snel aangelegd. Voor een hovenier is het dagelijkse kost.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

De tuin opknappen: zelf doen of uitbesteden?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Hoveniers in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente opdrachten

maandag 24 januari 2022

Tuin:bomen adknotten, planten snoeien.

Bomen die afgeknot dienen te worden en hier en daar wat snoeiwerk. (Zie fotos).


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zondag 23 januari 2022

Tuin aanleg en renovatie (150m2)

Wij willen graag onze volledige tuin aanpakken (deels renovatie, deels bestraten, deels nieuw aanleg). Totaaloppervlak 150 m2. Zie bijgevoegde tekeningen en hieronder de omschrijving. Achtertuin: Volledig opnieuw aanleggen. Veel hoogteverschil dus ophogen (en afscheidingswand naar buren ivm wegzakken grond). 2 levels (hoogste level tegelterras met trap naar lagere level, het lage level deels goede kwaliteit kunstgras + deels tegelterras). Overkapping plaatsen hangt af van totaal offerteprijs, graag apart offreren. Verwijderen van huidig flonderterras en struiken graag apart meenemen op offerte, dit doen we eventueel zelf. Voortuin: Struiken en bomen blijven staan. Verwijderen oude en plaatsen nieuwe toplaag grond (Ivm oude planten/onkruid etc.), de ruime borders beplanten met nieuwe grondbedekkers en daartussen meerjarige lage en hoge bloemen). In het midden een gedeelte grind met firepit en boomstammen om op te zitten. (Houthok tegen muur plaatsen we achteraf zelf). Zijtuin: Opnieuw bestraten (tuinpad van voorkant t/m garage (13m lang). De borders zijn bestaand maar zijn nu golvend en willen we recht, plus vervangen toplaag grond. Struiken en bomen staan al, enkele struiken moeten verwijderd of verplaatst worden. (Containterafdak plaatsen we achteraf zelf).


Tuinaanleg en tuinonderhoud Doorn
zondag 23 januari 2022

Achtertuin leeghalen, afgraven en ophogen

Wij willen graag onze achtertuin volledig laten leeghalen, afgraven en laten ophogen om daar een terras te maken. De tuin is 45 m2. Er ligt een vlonder van ongeveer 20m2 die verwijderd moet worden. De rest van de tuin is gras en beplanting.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zoetermeer
Offertes aanvragen