Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Trap

Nieuwe trap laten plaatsen

Wil je een nieuwe trap laten plaatsen? Hier vind je alle kosten en kan je tot wel 3 op maat gemaakte offertes aanvragen van vakmannen bij jou uit de regio.

Kosten nieuwe trap laten plaatsen

De kosten voor het laten plaatsen van een nieuwe trap liggen tussen de €1.750,- en €3.200,-. De kosten zijn afhankelijk van het soort trap dat geplaatst moet worden en het gebruikte materiaal. Een rechte trap is over het algemeen goedkoper om te plaatsen dan een trap met draaiing. De aanschaf van een nieuwe trap kost gemiddeld tussen de €1.000,- en €1.200,-.

Hieronder in de tabel zie je de gemiddelde kosten per onderdeel voor het laten plaatsen van een trap.

Kostenpost Gemiddelde prijs
Betontrap €1.250 - €6.000
Houten trap €1.750 - €3.200
Metalen trap €3.000 - €7.500
Constructieberekening voor trapgat €300 - €400
Trapgat maken in houten vloer €400 - €500
Trapgat maken in betonnen vloer €1.300 - €1.500
Vurenhouten traphek met leuning, inclusief montage €300 - €400
Muurleuning vuurhout, inclusief montage €200 - €250
Aftimmeren en kitwerk €100 - €200
Schilderwerk trap, traphek, muurleuning en aftimmering €1.100 - €1.250
Trap inmeten €50 - €75

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Trapspecialist plaatsen nieuwe trap nodig?

Soorten trappen laten plaatsen

Er zijn verschillende materialen waaruit je kan kiezen voor een trap, ieder met eigen voor- en nadelen. Hieronder staan er een aantal beschreven.

Betonnen nieuwe trap laten plaatsen

Misschien zal je niet direct aan beton denken voor een mooie trap in je woonkamer, maar de mogelijkheden zijn heel uitgebreid. Je kan de trap laten polieren, of bekleden met hout, natuursteen of tegels. Ook is het geschikt voor elke soort trapvorm. Het is ook nog eens slijtvast, onderhoudsvriendelijk en brandveilig. 

Houten nieuwe trap laten plaatsen

Een houten trap is de meest populaire keuze, en niet zonder reden: het is redelijk betaalbaar, makkelijk te plaatsen en het geeft de hal een warme uitstraling. Hout is zowel geschikt voor moderne trappen als klassieke. Je hebt veel keuze uit het soort hout, waardoor het zowel voor een lager als hoger budget een goede optie is.
Wel heeft hout onderhoud nodig. Denk aan schilderen, beitsen en beschadigingen bijwerken. Wees er goed van bewust dat hout levend is, en dus een beetje kan krimpen of uitzetten. Hierdoor kan het hout gaan kraken op den duur. 

Metalen nieuwe trap laten plaatsen

Een metalen trap is stijlvol, sterk, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk aan te passen aan je woning. Het is zowel geschikt voor binnen als buiten. Een groot voordeel is dat een metalen trap een grote overspanning aankan zonder dat er een zware constructie nodig is. Qua materiaal kan je kiezen uit inox, aluminium, ijzer of staal. De prijzen variëren per materiaal, maar je kan ervan uitgaan dat aluminium goedkoper is dan inox.

Waar hout slijt, heeft metaal hier vrij weinig last van. En al slijt het, dan geeft dit een mooie vintage look aan je interieur. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is geluidsoverdracht van de voetstappen die je hoort. Dit valt gelukkig op te lossen door bijvoorbeeld een traploper te plaatsen.

Hal schilderen

Afwerking bij plaatsing nieuwe trap

Je trap is geplaatst, en nu? Wil je misschien overzettreden plaatsen of juist schilderen? Misschien renoveer je alleen je trap. In beiden gevallen kan je ervoor kiezen om de trap te bekleden met tapijt, vinyl, laminaat of massief hout. Het grootste voordeel van laminaat, vinyl of massief hout? Je houdt je trap makkelijk schoon. 

Soorten overzettreden nieuwe trap

Overzettreden zijn nieuwe traptreden die over een oude trap heen geplaatst worden. Je hebt de keuze uit de volgende soorten:

Massief houten trap

De toplaag van massief houten overzettreden is van eiken. De overzettreden hebben ook een anti-slipstrip en kan na plaatsing worden afgewerkt met een duurzame traplak of waxolie. De stootborden (de verticale traponderdelen) krijgen ook een eiken toplaag. Zo vormt het een geheel. De rest van de stootborden zijn met witte grondverf behandeld. Deze kan je dan zelf aflakken in de kleur die jij wil. 

Vinyl trap

Vinyl trapbekleding is van kunststof en het materiaal heeft een geluiddempende eigenschap. Wil je wel het karakteristiek van hout? Dat is mogelijk. Vinyl is namelijk verkrijgbaar in verschillende soorten sierlijke houtmotieven. Vinyl is ook gelijk voorzien van een plak laag: er is dus geen extra lijm nodig om het te kunnen bevestigen. 

Laminaat trap

Laminaat is opgebouwd uit verschillend composietplaatmateriaal dat weer opgebouwd is uit diverse lagen. Laminaat als overzettreden is verkrijgbaar in verschillende houtdesigns. De overzettreden zijn verkrijgbaar voor zowel rechte treden als voor een draai in de trap. Verder is het ook mogelijk om rubberen anti-slipstrippen te laten plaatsen, tegen uitglijden. 

Nieuwe trap laten plaatsen en schilderen

Wil je geen overzettreden? Dan kan je de trap schilderen. Omdat een trap veel te verduren krijgt en een lange tijd mee moet gaan, is het belangrijk dat de verf slijtvast is. Voorbeelden van slijtvaste verf zijn alkydverf of een vorm van vloerverf of vloercoating. Je kan ook voor acrylverf kiezen, maar dan is het belangrijk dat je nog een extra laag lak aanbrengt ter bescherming. 

Geluiddempende trapbekleding plaatsen

Heb je last van het geluid van voetstappen op de trap? Dan kan je een geluiddempende trapbekleding kiezen. Tapijt samen met een laag ondertapijt werkt het meest geluiddempend. Wil je liever geen tapijt? Dan is vinyl ook een goede optie. 

Leuning nieuwe trap plaatsen

De trapleuning wil je natuurlijk bijpassend bij de trap hebben. Voor de trapleuning kan je kiezen uit hout, aluminium of RVS. Ook qua vorm is er keuze uit: een ovale, ronde of rechthoekige vorm. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat past bij jouw trap en interieur.

Trappen Hout

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Erkende trapspecialist nodig?

Ben je op zoek naar een erkende trapspecialist voor het laten plaatsen van je nieuwe trap? Dan zit je bij ons goed! Onze trapspecialisten zijn allemaal in het bezit van het keurmerk Erkend Vakwerk. 

Nieuwe trap laten plaatsen?

Offerte nieuwe trap laten plaatsen?

Offertes aanvragen