Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Trap

Trappen

Wil je een binnentrap laten plaatsen? Hier vind je de benodigde informatie en kan je tot wel 3 op maat gemaakte offertes aanvragen van vakmannen bij jou uit de regio.

Wil je een trap laten renoveren? Misschien wil je wel een nieuwe trap plaatsen. Het plaatsen van een binnentrap is een specialistische klus en vereist meestal een aantal ingewikkelde constructieve ingrepen. Deze moeten secuur en met kennis van zaken gebeuren. Het is dus aan te raden dit door een gespecialiseerde vakman uit te laten voeren. 

Maar dat is geen probleem voor de trapspecialisten via Casius. Zij staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Ook helpen ze je graag bij een (open) traprenovatie of helpen ze je bij het plaatsen van een vaste zoldertrap. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je je trap wilt laten renoveren of een nieuwe trap wil laten plaatsen? Wil je graag dat een trappenspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Trap renoveren kosten

De precieze kosten voor het laten plaatsen van een trap zijn niet zomaar te geven. Dit komt omdat iedere situatie verschilt. Wil je een trap laten plaatsen? Laat de vakman dan eerst langs komen om de situatie te bekijken. Op deze manier voorkom je dat je achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan.

Hieronder in de tabel zie je de gemiddelde prijs voor de verschillende kostenposten die bij het plaatsen van een vaste trap komen kijken.

Let op: de trapspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Kostenpost Gemiddelde prijs
Betontrap €1.250 - €6.000
Houten trap €1.750 - €3.200
Metalen trap €3.000 - €7.500
Constructieberekening voor trapgat €300 - €400
Trapgat maken in houten vloer €400 - €500
Trapgat maken in betonnen vloer €1.300 - €1.500
Vurenhouten traphek met leuning, inclusief montage €300 - €400
Muurleuning vuurhout, inclusief montage €200 - €250
Aftimmeren en kitwerk €100 - €200
Schilderwerk trap, traphek, muurleuning en aftimmering €1.100 - €1.250
Trap inmeten €50 - €75

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Soorten trappen

Er zijn verschillende materialen waaruit je kan kiezen voor een trap, ieder met eigen voor- en nadelen. Hieronder staan er een aantal beschreven.

Betonnen trap

Misschien zal je niet direct aan beton denken voor een mooie trap in je woonkamer, maar de mogelijkheden zijn heel uitgebreid. Je kan de trap laten polieren, of bekleden met hout, natuursteen of tegels. Ook is het geschikt voor elke soort trapvorm. Het is ook nog eens slijtvast, onderhoudsvriendelijk en brandveilig. 

Houten trap 

Een houten trap is de meest populaire keuze, en niet zonder reden: het is redelijk betaalbaar, makkelijk te plaatsen en het geeft de hal een warme uitstraling. Hout is zowel geschikt voor moderne trappen als klassieke. Je hebt veel keuze uit het soort hout, waardoor het zowel voor een lager als hoger budget een goede optie is.
Wel heeft hout onderhoud nodig. Denk aan schilderen, beitsen en beschadigingen bijwerken. Wees er goed van bewust dat hout levend is, en dus een beetje kan krimpen of uitzetten. Hierdoor kan het hout gaan kraken op den duur. 

Metalen trap

Een metalen trap is stijlvol, sterk, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk aan te passen aan je woning. Het is zowel geschikt voor binnen als buiten. Een groot voordeel is dat een metalen trap een grote overspanning aankan zonder dat er een zware constructie nodig is. Qua materiaal kan je kiezen uit inox, aluminium, ijzer of staal. De prijzen variëren per materiaal, maar je kan ervan uitgaan dat aluminium goedkoper is dan inox.

Waar hout slijt, heeft metaal hier vrij weinig last van. En al slijt het, dan geeft dit een mooie vintage look aan je interieur. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is geluidsoverdracht van de voetstappen die je hoort. Dit valt gelukkig op te lossen door bijvoorbeeld een traploper te plaatsen.

Afwerking van de trap

Je trap is geplaatst, en nu? Wil je misschien overzettreden plaatsen of juist schilderen? Misschien renoveer je alleen je trap. In beiden gevallen kan je ervoor kiezen om de trap te bekleden met tapijt, vinyl, laminaat of massief hout. Het grootste voordeel van laminaat, vinyl of massief hout? Je houdt je trap makkelijk schoon. 

Overzettreden

Massief hout

De toplaag van massief houten overzettreden is van eiken. De overzettreden hebben ook een anti-slipstrip en kan na plaatsing worden afgewerkt met een duurzame traplak of waxolie. De stootborden (de verticale traponderdelen) krijgen ook een eiken toplaag. Zo vormt het een geheel. De rest van de stootborden zijn met witte grondverf behandeld. Deze kan je dan zelf aflakken in de kleur die jij wil. 

Vinyl

Vinyl trapbekleding is van kunststof en het materiaal heeft een geluiddempende eigenschap. Wil je wel het karakteristiek van hout? Dat is mogelijk. Vinyl is namelijk verkrijgbaar in verschillende soorten sierlijke houtmotieven. Vinyl is ook gelijk voorzien van een plak laag: er is dus geen extra lijm nodig om het te kunnen bevestigen. 

Laminaat

Laminaat is opgebouwd uit verschillend composietplaatmateriaal dat weer opgebouwd is uit diverse lagen. Laminaat als overzettreden is verkrijgbaar in verschillende houtdesigns. De overzettreden zijn verkrijgbaar voor zowel rechte treden als voor een draai in de trap. Verder is het ook mogelijk om rubberen anti-slipstrippen te laten plaatsen, tegen uitglijden. 

Schilderen

Wil je geen overzettreden? Dan kan je de trap schilderen. Omdat een trap veel te verduren krijgt en een lange tijd mee moet gaan, is het belangrijk dat de verf slijtvast is. Voorbeelden van slijtvaste verf zijn alkydverf of een vorm van vloerverf of vloercoating. Je kan ook voor acrylverf kiezen, maar dan is het belangrijk dat je nog een extra laag lak aanbrengt ter bescherming. 

Geluiddempende trapbekleding

Heb je last van het geluid van voetstappen op de trap? Dan kan je een geluiddempende trapbekleding kiezen. Tapijt samen met een laag ondertapijt werkt het meest geluiddempend. Wil je liever geen tapijt? Dan is vinyl ook een goede optie. 

Bijpassende leuning voor je trap kiezen 

De trapleuning wil je natuurlijk bijpassend bij de trap hebben. Voor de trapleuning kan je kiezen uit hout, aluminium of RVS. Ook qua vorm is er keuze uit: een ovale, ronde of rechthoekige vorm. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat past bij jouw trap en interieur.

Wil je graag je trap renoveren of een nieuwe trap laten plaatsen, maar twijfel je nog over keuzes en wil je graag advies? Vraag dan tot 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen