Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Aluminium Kozijn

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen

Wil je de kozijnen vervangen door aluminium kozijnen en ben je benieuwd naar de kosten? Lees dan verder voor meer informatie en vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Wil je de kozijnen vervangen en denk je aan aluminium kozijnen? 

De timmermannen via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Naast het plaatsen van aluminium kozijnen, kunnen ze je ook helpen bij het plaatsen van houten kozijnen. Maar ook met het afhangen van deuren of bij een traprenovatie.
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je aluminiumkozijnen wil laten plaatsen? Wil je graag dat een timmerman bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kosten aluminium kozijnen?

Gemiddeld kost een aluminium kozijn van 1x1 meter, inclusief HR++ glas, €800 per meter. Wil je liever een ander formaat, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De prijs stijgt of daalt dan wel hierdoor.

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen. 

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Project Gemiddelde prijs Voordelen aluminium kozijn
Vast raam (1x1 meter) €420 - €500 Geen groot onderhoud nodig
Draai-kiepraam (1x1 meter) €630 - €700 Zeer sterk en licht dus geschikt voor grote raamoppervlaktes
Deurkozijn (0.8x2.30 meter) €1.500 - €2.200 Binnen- en buitenkant kunnen verschillen van kleur, zo past het bij elk interieur

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Aluminium Kozijn (1)

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Er zijn een aantal keuzeonderdelen die de uiteindelijk prijs van de aluminiumkozijnen beïnvloeden. Hieronder zie je welke dit zijn. 

Keuze 1: Welk soort kozijn kies je? 

Wil je een vast raam, een draai-kiepraam of wil je liever een deur? 

  • Vast raam: Bij deze optie zit het raam vast en kun je het niet openen. Dit is de goedkoopste optie, omdat het standaard kozijnen zijn zonder een lastige installatie. Een vast aluminium kozijn kan je krijgen vanaf €420. 
  • Draai-kiepraam: Dit kozijn kan je opendraaien of op de kiepstand zetten. Het is bij deze optie ook mogelijk om er een combinatie van te maken: een vast raam en een draai-kiepraam. Draai-kiepramen zijn duurder dan vaste ramen vanwege de lastige constructie. Vanaf €630 kan je zo een kozijn aanschaffen. 
  • Deur: als je een deur wilt plaatsen heb je ook een kozijn nodig. Aluminium is sterk materiaal waardoor het ook geschikt is voor zware deuren. De prijs voor een aluminiumkozijn voor een deur begint gemiddeld bij €1.500. 

Keuze 2: Welk glassoort? 

Schaf je een kozijn aan dan is er een grote kans dat je er ook graag glas bij wilt hebben. Er zijn verschillende soorten opties waaruit je kan kiezen, elk met een eigen isolatiewaarde. Hoe beter deze isolatie is, hoe meer je bespaart op de energierekening.

Soort glas Isolatie Gemiddelde prijs per m²
Standaard dubbel Matig €65 - €80
HR Voldoende €75 - €90
HR++ Goed €85 - €100
HR+++ Uitstekend €100 - €130

Keuze 3: Ventilatieroosters of niet? 

Laat je nieuwe kozijnen plaatsen dan kan je ook kiezen voor een ventilatierooster. Ventilatieroosters zorgen voor frisse lucht in je woning. Doordat deze lucht droger is dan de lucht in je woning, bespaar je zo op stookkosten. Dit komt omdat droge lucht sneller warm wordt dan vochtige lucht. Ook zorgt het ervoor dat je minder kans op schimmel hebt in je woning.
Wil je ventilatieroosters dan krijg je deze vanaf €15 en grote roosters vanaf €60. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor aluminium kozijnen

woensdag 12 januari 2022

Vervangen 2 kozijnen

Er zitten nu oude aluminium kozijnen in, die niet open kunnen omdat ze te hoog zijn. Dus wellicht een stuk glas/roostertje er boven. Het gaat om 2 kozijnen incl glas van 80x137. Tevens willen we ook het glas vervangen voor dubbel glas. De nieuwe kozijnen mogen dan van hout, maar ik sta open voor suggesties.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
donderdag 06 januari 2022

Kunststof schuifpui plaatsen

Ik heb momenteel een vrij groot raam en dit wil ik laten vervangen voor een schuifpui. Deze mag van kunststof of aluminium, ik laat mij graag informeren over de prijzen en mogelijkheden.


Kozijnen, deuren en dakramen Zaandam
zondag 02 januari 2022

Vervangen van deuren in hal

Deuren in de hal vervangen, zijn nu geverfd kunststof. Kozijnen aluminium, eveneens geverfd ivm gelige kleur. 4x deuren + evt kozijnen ca 90x210 en 1x ca 75x210 vervangen


Kozijnen, deuren en dakramen Groningen
dinsdag 07 december 2021

Aluminium raamkozijn vervangen

Graag wil ik mijn huidige aluminium schuifraamkozijn vervangen (150 x 170 cm). Zie foto in bijlage. De buitenkant (blauw) heeft een andere kleur dan binnen (zwart). Verder wil ik H++ glas erin en indien mogelijk ook een ventilatiestrook.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
maandag 06 december 2021

Kozijnen + ramen vervangen voor aluminium

Het gaat om de voorzijde (10m2) en achterzijde (20 m2). Aan de voorzijde enkel het glas vervangen omdat wij anders in de knoei komen met vergunningen, ik sta open voor andere mogelijkheden. Het gaat om een woning op 4 hoog.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
vrijdag 03 december 2021

6 deuren en kozijnen vervangen

Wij hebben aluminium deuren die we willen laten vervangen (het gaat om ongeveer 6 deuren). Als er geen invloed is om de muren / het schilderwerk zouden we eventueel ook de kozijnen willen laten vervangen.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
donderdag 02 december 2021

Glas van 87 kozijnen vervangen voor HR++ glas

Ik ben bezig met een advies t.b.v. een kantoorpand. In dat pand zitten nu hoofdzakelijk aluminium kozijnen met enkel of dubbel glas. Wat kost ca. 210 m² kozijnen met HR++ glas verdeelt over 87 kozijnen. Er zijn 3 kozijnen met deuren met > 65% glas (= raam) Pand is 12,5 m hoog en met steigers te bereiken. Graag een prijsindicatie. BVD


Kozijnen, deuren en dakramen Olst
woensdag 01 december 2021

4 Aluminium kozijnen voor hout

4 aluminium kozijnen vervangen voor hout. De aluminium kozijnen zijn er al uit. Vanwege slecht bereikbaar zijn graag een globale offerte per mail


Kozijnen, deuren en dakramen Maarssen
donderdag 18 november 2021

Stalen kozijnen vervangen voor aluminium kozijnen

De stalen kozijnen van ons pand (VVE) bestaande uit 9 appartementen, moeten vervangen worden door aluminium kozijnen (lijkend op staal) met isolerend glas. Tevens zijn de huidige houten frames van slecht hout en zouden ook moeten worden vervangen het liefst onderhoudsvrij.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
Offertes aanvragen