Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Aluminium Kozijn

Aluminium kozijnen

Wil je de kozijnen vervangen door aluminium kozijnen en ben je benieuwd naar de kosten? Lees dan verder voor meer informatie en vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Wil je de kozijnen vervangen en denk je aan aluminium kozijnen? 

De timmermannen via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Naast het plaatsen van aluminium kozijnen, kunnen ze je ook helpen bij het plaatsen van houten kozijnen. Maar ook met het afhangen van deuren of bij een traprenovatie.
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je aluminiumkozijnen wil laten plaatsen? Wil je graag dat een timmerman bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kosten aluminium kozijnen?

Gemiddeld kost een aluminium kozijn van 1x1 meter, inclusief HR++ glas, €800 per meter. Wil je liever een ander formaat, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De prijs stijgt of daalt dan wel hierdoor.

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen. 

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Project Gemiddelde prijs Voordelen aluminium kozijn
Vast raam (1x1 meter) €420 - €500 Geen groot onderhoud nodig
Draai-kiepraam (1x1 meter) €630 - €700 Zeer sterk en licht dus geschikt voor grote raamoppervlaktes
Deurkozijn (0.8x2.30 meter) €1.500 - €2.200 Binnen- en buitenkant kunnen verschillen van kleur, zo past het bij elk interieur

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Aluminium Kozijn (1)

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Er zijn een aantal keuzeonderdelen die de uiteindelijk prijs van de aluminiumkozijnen beïnvloeden. Hieronder zie je welke dit zijn. 

Keuze 1: Welk soort kozijn kies je? 

Wil je een vast raam, een draai-kiepraam of wil je liever een deur? 

  • Vast raam: Bij deze optie zit het raam vast en kun je het niet openen. Dit is de goedkoopste optie, omdat het standaard kozijnen zijn zonder een lastige installatie. Een vast aluminium kozijn kan je krijgen vanaf €420. 
  • Draai-kiepraam: Dit kozijn kan je opendraaien of op de kiepstand zetten. Het is bij deze optie ook mogelijk om er een combinatie van te maken: een vast raam en een draai-kiepraam. Draai-kiepramen zijn duurder dan vaste ramen vanwege de lastige constructie. Vanaf €630 kan je zo een kozijn aanschaffen. 
  • Deur: als je een deur wilt plaatsen heb je ook een kozijn nodig. Aluminium is sterk materiaal waardoor het ook geschikt is voor zware deuren. De prijs voor een aluminiumkozijn voor een deur begint gemiddeld bij €1.500. 

Keuze 2: Welk glassoort? 

Schaf je een kozijn aan dan is er een grote kans dat je er ook graag glas bij wilt hebben. Er zijn verschillende soorten opties waaruit je kan kiezen, elk met een eigen isolatiewaarde. Hoe beter deze isolatie is, hoe meer je bespaart op de energierekening.

Soort glas Isolatie Gemiddelde prijs per m²
Standaard dubbel Matig €65 - €80
HR Voldoende €75 - €90
HR++ Goed €85 - €100
HR+++ Uitstekend €100 - €130

Keuze 3: Ventilatieroosters of niet? 

Laat je nieuwe kozijnen plaatsen dan kan je ook kiezen voor een ventilatierooster. Ventilatieroosters zorgen voor frisse lucht in je woning. Doordat deze lucht droger is dan de lucht in je woning, bespaar je zo op stookkosten. Dit komt omdat droge lucht sneller warm wordt dan vochtige lucht. Ook zorgt het ervoor dat je minder kans op schimmel hebt in je woning.
Wil je ventilatieroosters dan krijg je deze vanaf €15 en grote roosters vanaf €60. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor aluminium kozijnen

donderdag 06 oktober 2022

Aluminium kozijnen plaatsen

Wij zoeken een partij die meerdere aluminium kozijnen kan plaatsen: 1 stuks 3- delige schuifpui met 2 schuivende delen, alle 3 delen gelijk ca 6m x 2,4m 1 stuks terrasdeur met zijlicht ca 1400mm x 2400mm 1 stuks 3-vaks kozijn met 2 vaste delen en 1 kiepzwaairaam, alle delen gelijk ca 2850mm x 2400mm (oude kozijn verwijderen) 1 stuks 1 vaks kozijn met kiepzwaairaam ca 1270mm x 1290mm (oude kozijn verwijderen) 1 stuks houten kozijn 2-vaks ca 2450mm x 1010mm met 1 draaikiep raam van 500mm x 900mm (oude kozijn verwijderen) Betreft uitsluitend plaatsing, montage nieuwe kozijnen inclusief HR++ glas en verwijderen oude kozijnen. Kozijnen zijn van Cortizo (Cor Vision schuifpui)


Kozijnen, deuren en dakramen Rotterdam
woensdag 05 oktober 2022

Glazen wanden plaatsen

Ik wil graag twee glazen wanden met twee delen en dan twee schuifdeuren in midden met aluminium randen laten plaatsen. Maat is ong 170cm breed(tot173) en 259 cm hoog. Ik wil een houten en een aluminium afgewerkt wand.


Kozijnen, deuren en dakramen Hoorn
maandag 26 september 2022

10 ramen vervangen

Ik zoek een specialist die voor mij alle ramen aan de voor- en achterzijde kan vervangen. Momenteel is het van hout en dat mag kunststof of aluminium worden, graag een offerte voor beide. Ook het glas moet HR++ worden. Het gaat om 10 stuks in totaal.


Kozijnen, deuren en dakramen Almere
maandag 26 september 2022

Aluminium schuifpui vervangen voor een houten

Zou graag een offerte willen ontvangen voor het vervangen van de huidige aluminium schuifpui voor een houten.


Kozijnen, deuren en dakramen Eindhoven
maandag 26 september 2022

Houten kozijnen vervangen (~12 stuks)

Ik ben op zoek naar een vakman die voor mij alle ramen kan vervangen. Dit gaat om ongeveer 12 stuks. Ben er nog niet helemaal over uit of ik hout kunststof of aluminium hiervoor in de plaats wil. Ook het glas wil ik meenemen. Graag hoor ik meer advies en informatie over de subsidies.


Kozijnen, deuren en dakramen Diemen
zaterdag 24 september 2022

HR++ glas installeren in bestaand aluminium kozijnen

Ik wil mijn ramen , nu dubbelglas , vervangen in HR++ glas en eventueel een nieuwe voor- en achterdeur . De bestaande kozijnen zijn van aluminium. Zou graag een offerte willen .ik wil dit ook combineren met kruipruimte isolatie


Kozijnen, deuren en dakramen Oostvoorne
vrijdag 23 september 2022

Schuifpui plaatsen

Ik wil graag een schuifpui laten plaatsen, ter vervanging van de openslaande deuren. Graag in het wit. De breedte ongeveer 3,5 m. Hout, kunststof of aluminium, graag zie ik het prijsverschil in verschillende offertes.


Kozijnen, deuren en dakramen Helmond
woensdag 21 september 2022

Schuifpui plaatsen (2m breed)

Ik wil een schuifpui laten vervangen. H 250 b 203. Van aluminium of hout, graag horen we het prijsverschil.


Kozijnen, deuren en dakramen Harderwijk
dinsdag 20 september 2022

Terrasdeur, balkondeur en 4 ramen vervangen

Ik heb een terrasdeur op de begane grond, van ca. 5m x 2.8m. Deze wil ik vervangen hebben door hout of aluminium, met HR++. Ook wil ik een balkondeur en 4 ramen op de 1e verdieping laten vervangen. Deze moet van hout worden, met HR++.


Kozijnen, deuren en dakramen Zandvoort
Offertes aanvragen