Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Aluminium Kozijn

Aluminium kozijnen

Wil je de kozijnen vervangen door aluminium kozijnen en ben je benieuwd naar de kosten? Lees dan verder voor meer informatie en vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Wil je de kozijnen vervangen en denk je aan aluminium kozijnen? 

De timmermannen via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Naast het plaatsen van aluminium kozijnen, kunnen ze je ook helpen bij het plaatsen van houten kozijnen. Maar ook met het afhangen van deuren of bij een traprenovatie.
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je aluminiumkozijnen wil laten plaatsen? Wil je graag dat een timmerman bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kosten aluminium kozijnen?

Gemiddeld kost een aluminium kozijn van 1x1 meter, inclusief HR++ glas, €800 per meter. Wil je liever een ander formaat, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De prijs stijgt of daalt dan wel hierdoor.

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen. 

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Project Gemiddelde prijs Voordelen aluminium kozijn
Vast raam (1x1 meter) €420 - €500 Geen groot onderhoud nodig
Draai-kiepraam (1x1 meter) €630 - €700 Zeer sterk en licht dus geschikt voor grote raamoppervlaktes
Deurkozijn (0.8x2.30 meter) €1.500 - €2.200 Binnen- en buitenkant kunnen verschillen van kleur, zo past het bij elk interieur

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Aluminium Kozijn (1)

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Er zijn een aantal keuzeonderdelen die de uiteindelijk prijs van de aluminiumkozijnen beïnvloeden. Hieronder zie je welke dit zijn. 

Keuze 1: Welk soort kozijn kies je? 

Wil je een vast raam, een draai-kiepraam of wil je liever een deur? 

  • Vast raam: Bij deze optie zit het raam vast en kun je het niet openen. Dit is de goedkoopste optie, omdat het standaard kozijnen zijn zonder een lastige installatie. Een vast aluminium kozijn kan je krijgen vanaf €420. 
  • Draai-kiepraam: Dit kozijn kan je opendraaien of op de kiepstand zetten. Het is bij deze optie ook mogelijk om er een combinatie van te maken: een vast raam en een draai-kiepraam. Draai-kiepramen zijn duurder dan vaste ramen vanwege de lastige constructie. Vanaf €630 kan je zo een kozijn aanschaffen. 
  • Deur: als je een deur wilt plaatsen heb je ook een kozijn nodig. Aluminium is sterk materiaal waardoor het ook geschikt is voor zware deuren. De prijs voor een aluminiumkozijn voor een deur begint gemiddeld bij €1.500. 

Keuze 2: Welk glassoort? 

Schaf je een kozijn aan dan is er een grote kans dat je er ook graag glas bij wilt hebben. Er zijn verschillende soorten opties waaruit je kan kiezen, elk met een eigen isolatiewaarde. Hoe beter deze isolatie is, hoe meer je bespaart op de energierekening.

Soort glas Isolatie Gemiddelde prijs per m²
Standaard dubbel Matig €65 - €80
HR Voldoende €75 - €90
HR++ Goed €85 - €100
HR+++ Uitstekend €100 - €130

Keuze 3: Ventilatieroosters of niet? 

Laat je nieuwe kozijnen plaatsen dan kan je ook kiezen voor een ventilatierooster. Ventilatieroosters zorgen voor frisse lucht in je woning. Doordat deze lucht droger is dan de lucht in je woning, bespaar je zo op stookkosten. Dit komt omdat droge lucht sneller warm wordt dan vochtige lucht. Ook zorgt het ervoor dat je minder kans op schimmel hebt in je woning.
Wil je ventilatieroosters dan krijg je deze vanaf €15 en grote roosters vanaf €60. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor aluminium kozijnen

zondag 08 mei 2022

Binnendeur omdraaien

Er moet een slaapkamer deur die de slaapkamer in draait. Veranderen zodat deze de gang in draait. Het is geen houten kozijn, maar een aluminium kozijn.


Kozijnen, deuren en dakramen Zoetermeer
woensdag 04 mei 2022

Nieuw deur en binnenkozijn plaatsen

Ik zoek een vakman het plaatsen van een nieuw binnendeur en kozijn. Inclusief het verwijderen van de oude deur en kozijn. De nieuwe materialen worden van aluminium.


Kozijnen, deuren en dakramen Assendelft
vrijdag 29 april 2022

Houten schuifpui vervangen

Wij zouden graag een offerte willen ontvangen voor het vervangen van de houten schuifpui 3m breed x 2.2m hoog. Wij hebben graag voor een prijs gewild voor een nieuwe houten of een nieuwe kunststof schuifpui. In welk soort schuifpui ben je geïnteresseerd?: Een kunststof schuifpui (aanbevolen), Een houten schuifpui, Een aluminium schuifpui Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Winschoten
donderdag 21 april 2022

Houten kozijnen plaatsen of vervangen

Afmeting 3600 cm breed 1600 cm hoog Kleur wit Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke kozijnen ben je geïnteresseerd?: Kunststof kozijnen met houtlook, Houten kozijnen, Aluminium kozijnen Aantal kozijnen:: 4 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Tilburg
zaterdag 16 april 2022

2 deuren post vervangen + 2 nieuwe deuren plaatsen

Ik wil 2 nieuwe deurposten laten plaatsen met nieuwe deuren. Wij hebben nu aluminium posten, maar wij willen nu dus hardhout. De aanschaf van de deuren doen wij zelf. Het gaat om 2 deuren in de woonkamer.


Kozijnen, deuren en dakramen Zoetermeer
zaterdag 09 april 2022

5 Aluminium schuifpuien/ramen vervangen door

Graag zou ik een offerte willen vragen voor het verwijderen van 4 aluminium schuiframen en dat vervangen door inzetkozijnen. Tevens op de 1e verdieping een aluminium schuifpui vervangen door nieuw. De nieuwe kozijnen wil ik dan van kunststof of hout, afhankelijk van de prijs. De ramen die mogen HR++ worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Edam
vrijdag 08 april 2022

Binnendeur met kozijn vervangen voor hout

Wij hebben nog de standaard opdekdeur met aluminium kozijn met bovenlicht. Wij willen het kozijn vervangen door een kamerhoog houten kozijn met houten deur met 4 glazen ramen.


Kozijnen, deuren en dakramen Herten
dinsdag 05 april 2022

Kozijnen vervangen (<20 stuks)

Ik zoek een vakman die voor mij wat kozijnen kan vervangen, het zijn 12 stuks maar ik weet niet zeker of ik ze allemaal wil vervangen. Nu is het van hout en ik wil graag hout of aluminium hebben. Graag hoor ik de voor- en nadelen van beide.


Kozijnen, deuren en dakramen Haarlem
maandag 04 april 2022

2 buitendeuren laten afhangen

1 marantie deur (ML 692) breed 870 mm, driepuntsluiting kruk bediend en infrezen + 4 veiligheid scharnieren 89 mm, 1 set deurkruk + schild omheen cilinder: CPV 100 aluminium sleutelbediend Sluitstrip en tocht-strips en 1 anti inbraakstrip met verzet, glasband/ kit Klein materiaal: 2 componenten-plamuur om beschadigingen te maskeren e.d. 1x tuindeur ML 480 { 480x83) rabat hout + 2x kozijn stijlen met scharnieren hang en sluitwerk balk vergrendeld Verzoek om offerte/prijsopgave voor verrichting binnen 1 maand {3 offertes van uitvoering s.v.p.) Omvang werkzaamheden: 1x inhangen meranti-deur (ML 692) met 1x CVP aluminium sleutelbediend driepuntssluiting + infrezen 4 stuks veiligheidsscharnieren, 1 set deurkruk > schild met cilinder kern 1x anti-inbraakstrip, sluitstrip en tochtstrippen en glasband kitten Klein materiaal: 2 componenten plamuur voor maskeren van de beschadiging 1x inhangen van tuindeur (ML 480) rabathout met 2 kozijn stijlen Aanbrengen: scharnieren en hang en sluitwerk {wordt balk vergrendeld) 1x afwateringsdorpel (ML 480) als deurtop afsluiting toevoegen Nauwkeurig inmeten vooraf is zeer gewenst; materiaal wordt tijdig geleverd door Praxis Het gaat om inbraakschade die wel snel hersteld moet worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam Zuidoost
Offertes aanvragen