Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Aluminium Kozijn

Aluminium kozijnen

Wil je de kozijnen vervangen door aluminium kozijnen en ben je benieuwd naar de kosten? Lees dan verder voor meer informatie en vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Wil je de kozijnen vervangen en denk je aan aluminium kozijnen? 

De timmermannen via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Naast het plaatsen van aluminium kozijnen, kunnen ze je ook helpen bij het plaatsen van houten kozijnen. Maar ook met het afhangen van deuren of bij een traprenovatie.
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je aluminiumkozijnen wil laten plaatsen? Wil je graag dat een timmerman bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kosten aluminium kozijnen?

Gemiddeld kost een aluminium kozijn van 1x1 meter, inclusief HR++ glas, €800 per meter. Wil je liever een ander formaat, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De prijs stijgt of daalt dan wel hierdoor.

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen. 

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Project Gemiddelde prijs Voordelen aluminium kozijn
Vast raam (1x1 meter) €420 - €500 Geen groot onderhoud nodig
Draai-kiepraam (1x1 meter) €630 - €700 Zeer sterk en licht dus geschikt voor grote raamoppervlaktes
Deurkozijn (0.8x2.30 meter) €1.500 - €2.200 Binnen- en buitenkant kunnen verschillen van kleur, zo past het bij elk interieur

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Aluminium Kozijn (1)

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Er zijn een aantal keuzeonderdelen die de uiteindelijk prijs van de aluminiumkozijnen beïnvloeden. Hieronder zie je welke dit zijn. 

Keuze 1: Welk soort kozijn kies je? 

Wil je een vast raam, een draai-kiepraam of wil je liever een deur? 

  • Vast raam: Bij deze optie zit het raam vast en kun je het niet openen. Dit is de goedkoopste optie, omdat het standaard kozijnen zijn zonder een lastige installatie. Een vast aluminium kozijn kan je krijgen vanaf €420. 
  • Draai-kiepraam: Dit kozijn kan je opendraaien of op de kiepstand zetten. Het is bij deze optie ook mogelijk om er een combinatie van te maken: een vast raam en een draai-kiepraam. Draai-kiepramen zijn duurder dan vaste ramen vanwege de lastige constructie. Vanaf €630 kan je zo een kozijn aanschaffen. 
  • Deur: als je een deur wilt plaatsen heb je ook een kozijn nodig. Aluminium is sterk materiaal waardoor het ook geschikt is voor zware deuren. De prijs voor een aluminiumkozijn voor een deur begint gemiddeld bij €1.500. 

Keuze 2: Welk glassoort? 

Schaf je een kozijn aan dan is er een grote kans dat je er ook graag glas bij wilt hebben. Er zijn verschillende soorten opties waaruit je kan kiezen, elk met een eigen isolatiewaarde. Hoe beter deze isolatie is, hoe meer je bespaart op de energierekening.

Soort glas Isolatie Gemiddelde prijs per m²
Standaard dubbel Matig €65 - €80
HR Voldoende €75 - €90
HR++ Goed €85 - €100
HR+++ Uitstekend €100 - €130

Keuze 3: Ventilatieroosters of niet? 

Laat je nieuwe kozijnen plaatsen dan kan je ook kiezen voor een ventilatierooster. Ventilatieroosters zorgen voor frisse lucht in je woning. Doordat deze lucht droger is dan de lucht in je woning, bespaar je zo op stookkosten. Dit komt omdat droge lucht sneller warm wordt dan vochtige lucht. Ook zorgt het ervoor dat je minder kans op schimmel hebt in je woning.
Wil je ventilatieroosters dan krijg je deze vanaf €15 en grote roosters vanaf €60. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor aluminium kozijnen

donderdag 26 januari 2023

Vervangen aluminium kozijnen naar houten

Graag ontvang ik een vrijblijvende kostenopgave voor vervanging van aluminium kozijnen voor houten kozijnen. Het betreft het vervangen van de pui op de begane grond. Deze bestaat uit één kozijn met deur en bovenlicht en een groot raam. De totale afmeting hiervan is ca. 2,7m x 2,4m (breedte x hoogte). Het raam is ca. 1,7m x 1,7m (breedte x hoogte) onder het raam bevindt zich een blind paneel van ongeveer 0,7m (te vervangen door trespa grafiet grijs). De deur is ca 0,8 x 2,1m (breedte x hoogte). Het bovenlicht is ca 0,8 x 0,3 (breedte x hoogte). Op de 1e verdieping bestaat het kozijn uit te openen ramen van ca 2 x 1,4m. De ramen op de begane grond en op de 1e verdieping voorzien van ventilatie roosters (Dauerlufting). Glas tenminste HR++. Isolatiewaarde dient te voldoen aan bouwbesluit. Zie foto uit bijlage voor een impressie van de bestaande situatie. Tevens zijn tekeningen van de nieuwe siutatie bijgevoegd. Het betreft een gemeentelijk monument. Kozijnen mogen alleen door houten kozijnen worden vervangen.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
woensdag 25 januari 2023

Kozijn vervangen (aluminium)

Nieuwe Aluminium kozijn nodig, 1e verdieping, valraam, dubbelglas gewild. Steiger huur nodig, en afvoer oude kozijn.


Kozijnen, deuren en dakramen Soesterberg
vrijdag 13 januari 2023

Kozijnen vervangen door kunststof

Ik wil graag mijn aluminium kozijnen laten vervangen voor kunststof kozijnen. Het gaat om ongeveer 4 kozijnen, 2 kleine klapramen en 2 deuren.


Kozijnen, deuren en dakramen Den Haag
woensdag 04 januari 2023

Vervangen stalen kozijnen

Ons huis uit 1939 heeft vooral stalen kozijnen. Het gaat om 7 relatief kleine ramen, en een groot raam (huiskamer). Deze moeten vervangen worden. Ik dacht aan aluminium omdat dat het best past bij de oude kozijnen, onderhoudsvrij is, en goede isolatiewaarden heeft. Ook het houten balkon kozijn dient gesteld te worden. Alles wordt voorzien van minimaal dubbele beglazing. Zoals u meldt op uw website, is deze offerte-aanvraag vrijblijvend. De foto geeft een indruk van het huis.


Kozijnen, deuren en dakramen Delft
maandag 02 januari 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

Ik wil graag een offerte en aanvullende info voor het plaatsen van twee kozijnen en deuren, inclusief glas. 1. Stalen schuifdeuren voor binnen: totale breedte 200 cm (2 deuren) bij 220 cm hoog. In plaats van 220 hoog kan evt ook 200 hoog en daarboven boven licht van 200x20. 2. Houten, aluminium of kunststof Buitenpui: Dubbele deuren met zijlichten totale Breedte 400cm, hoog 220 cm. Overige zaken zoals hang/sluitwerk, sloten etc, in overleg. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Aluminium, Hout, Kunststof (aanbevolen) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Tilburg
maandag 26 december 2022

Schuifpui vervangen

Ik zoek een partij die mijn schuifpui kan vervangen. De nieuwe pui wil ik van hout, kunststof of aluminium. Graag zie/hoor ik het prijsverschil in offertes.


Kozijnen, deuren en dakramen Naarden
woensdag 21 december 2022

2 kozijnen(aluminium) vervangen door kunststof

2 kozijnen die vervangen dienen te worden van aluminium naar kunststof voor en achter zijn het zelfde 3 ramen naast elkaar gezien als 1 kozijn.


Kozijnen, deuren en dakramen Heerlen
dinsdag 20 december 2022

Aluminium/glazen schuifdeur plaatsen

Ik wil een schuifdeur van aluminium in het wit of zwart. Verder ook met glas erin. Deze moet aan het plafond worden gemonteerd, alleen met bovenrails. Handgreep rechts. Op maat. Breedte 81 cm, hoogte 267 cm. Momenteel is het alleen een deuropening, zonder kozijn. Graag zie ik hiervoor een offerte tegemoet.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
maandag 19 december 2022

Voorzetramen met dubbel glas plaatsen (3 stuks)

Het betreft houten kozijnen met enkel glas, die ik wil vervangen door dubbel glas: De bovenkant is geboogd, dus geen rechthoekig stuk glas. Tevens heb ik 3 glas in lood ramen in "aluminium kozijnen", ook ieder met een boog aan de bovenkant. Hiervoor ben ik op zoek naar een voorzetraam (dus niet oorspronkelijke raam in dubbel glas zetten). Graag kom ik in contact met een vakman die mij advies kan geven en een offerte kan bieden.


Kozijnen, deuren en dakramen Doorn
Offertes aanvragen