Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Houten terras aanleggen

Hout terras aanleggen? Kosten en prijs per m2

Hout terras aanleggen door een erkende vakman? Lees hier alles over de prijs per m2 en ontvang gratis offertes van erkende vakmannen,

Hout terras aanleggen offerte aanvragen

Een houten terras is redelijk betaalbaar en het hout geeft een warme en gezellige uitstraling. Je kan kiezen uit verschillende soorten hout om je houten terras mee te bouwen.

De hoveniers via Casius helpen je graag bij het maken van jouw perfecte houten terras. Wil je ook je terrasoverkappen of wil je een tuinhuis? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor een terrasaanleg en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Welk houtsoort past bij jou?

Voor het laten aanleggen van je houten terras kan je kiezen uit verschillende houtsoorten. Het ene materiaal heeft minder onderhoud nodig dan het andere. Daarbij zijn er een aantal soorten dat verwant is aan hout. Het lijkt daardoor alsof je op een houten terras zit, terwijl het materiaal eigenlijk van gerecycled materiaal is gemaakt. De kosten en de levensduur van de diverse houtsoorten hebben we op een rijtje gezet.

Let wel: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Houtsoort Gemiddelde prijs per m² inclusief aanleg Minimale levensduur
Tropisch hardhout €50 - €150 20 jaar
Europees hout €50 - €100 15 jaar
Thermowood €35 - €60 20 jaar
Houtcomposiet €70 - €125 100 jaar

Wat bepaalt de kosten van een terras?

De volgende aspecten spelen mee in de prijs:

Hoe groot is je terras?

Dit is vrij logisch: een groot terras kost je meer dan een klein terras. Als je een bedrijf inhuurt, dan hanteren die vaak een starttarief. Daarbij doet het er niet toe hoeveel vierkante meter terras je wilt laten aanleggen, de huur van apparatuur zit hier namelijk bij inbegrepen.

Welk materiaal kies je?

Afhankelijk van welk materiaal je kiest, zijn de kosten hoger of lager. Tropisch hardhout is een mogelijkheid. Tegenwoordig wordt er uitsluitend gewerkt met gecertificeerd tropisch hardhout. Hierdoor weet je dat het milieu niet extra wordt belast. Tropisch hardhout heeft een lange levensduur, maar daar staat tegenover dat het lastiger te verwerken is dan andere houtsoorten. Dit is dan ook iets wat je niet gemakkelijk zelf kunt doen. Wil je een terras van hardhout? Dan doe je er verstandig aan om daarvoor een vakman in te huren.

Kies je voor duurzaam?

Zoek je een houtsoort dat redelijk betaalbaar is? Thermowood is dan een optie. Het wordt zodanig geproduceerd dat het milieu nauwelijks wordt belast. Het hout wordt thermisch bewerkt waardoor het dezelfde eigenschappen krijg als tropisch hardhout, maar de prijs is een stuk lager.

Kies je voor een houtachtig product?

Een houtachtig materiaal is houtcomposiet. Het is geen echt hout, maar het wordt gemaakt van gerecycled materiaal. Houtcomposiet kost het meest in de aanschaf, maar het gaat ook het langst mee. Als je een houtcomposiet terras wilt kan je het beter door een vakman laten leggen, het is namelijk best lastig om zelf tot een terras te verwerken.

Kies je voor anti-slip?

Anti-slip zou voor je terras best handig kunnen zijn. Een houtenterras zal namelijk glad worden als het heeft geregend. Met anti-slip gebeurt dit niet meer en het beschermt het hout gelijk tegen vocht. De kosten van een anti-slip laag komen bovenop de aanlegkosten.

Wat houden de houtsoorten in?

Tropisch hardhout

Door tropisch hardhout is het mogelijk om een vlonder te maken die bijna geen onderhoud nodig heeft. Het hout hoeft niet behandeld te worden met vernis en wordt mooi grijs na verloop van tijd. Hardhout gebruiken ze veel om stijgers mee te maken en het materiaal is dus stevig. De meest gebruikte tropische houtsoorten zijn Padouk, Ipé, Massaranduba, Afzelia, Azobe, Bilinga en Bankirai. Elke houtsoort vergrijst anders en heeft andere tekeningen, net als dat de duurzaamheid zal variëren. Goed vergelijken is dus aan te raden.

Europees hout

Als je een ecologisch verantwoorde houtenvlonder wilt hebben, dan kan je kiezen voor Europees hout. Siberische Lariks, Europese Eik en Kastanje zijn allemaal geschikte houtsoorten om een duurzaam en een stijlvol terras mee te maken. Europese Eik en Kastanje hebben beide een duurzaamheidsklasse 2 en vergrijzen net zo mooi als tropische houtsoorten. Daarbij is Kastanje ook vocht- en schimmelbestendig. Wanneer je Europees hout wilt kopen, dan is het verstandig om te controleren of het hout PEFC of FSC gecertificeerd is. Zo weet je zeker dat de vlonder van duurzaam hout is.

Thermowood

Thermowood wordt gemaakt van Scandinavisch dennenhout dat thermisch behandeld wordt. Het hout bewerken ze met stoom en hitte en hierdoor wordt het gemodificeerd tot een duurzame houtsoort die vergelijkbaar is met tropische houtsoorten. Dit alles wordt gedaan zonder gebruik van chemicaliën. Thermowood is een stuk goedkoper en ook ecologisch meer verantwoord, aangezien dennenhout sneller groeit dan tropisch hardhout.
Thermowood wordt naast vlonders ook voor bijvoorbeeld interieurbouw gebruikt.

Houtcomposiet

Met houtcomposiet lijkt het net of je een houtenvlonder hebt, maar eigenlijk heb je een gerecycled product. Houtcomposiet maken ze van 60% houtvezels en 40% gerecycled plastic. De vlonders nemen geen water op waardoor splinteren, rotten, splijten of kromtrekken niet gebeurd. Een composiet terras is een waardig alternatief voor tropisch hardhoutsoorten die in dezelfde prijsklassen en duurzaamheid vallen. Met composiet zal je dezelfde kleurtinten hebben, waarin je bovendien een ruime keuze hebt.

Hout terras aanleggen offerte aanvragen

Recente aanvragen voor een hout terras aanleggen

woensdag 12 juli 2023

Fundering houten vlonder aanleggen

Ik zoek een hovenier die een fundering voor een houten vlonder kan aanleggen. Betreft een vlonder in de achtertuin, toegankelijk via poort. Vlonder: 22 m2, L-vormig, op plek eerder afgebroken vlonder, grenzend aan woonhuis. Regels op piketpalen, hardhout. Max 40 cm hart op hart. Dekdelen zijn al aangeschaft. Graag offerte met en zonder monteren dekdelen (geschroefd)


Terras en balkon Nieuw Vennep
maandag 22 mei 2023

Houten terras op balkon

ik heb nu dikke zware (lelijke) betontegels (50x50) op het balkon liggen (3x5m), ligt bitumen onder wat niet heel mooi vlak is. Kunnen jullie onderleggers ook maken op een niet geheel vlakke ondergrond (stellen). Kunnen we onder de vlonders nog bij de afvoeren om die te checken? Graag een prijs inclusief afvoeren bestaande situatie.


Terras en balkon Amsterdam
dinsdag 06 december 2022

Houten terras met overkapping plaatsen

We would like to have a wooden terrace built with a roof. On the side and side of the garden. No permit is needed for this. The dimensions are about 5.40 by 2 metres. // Wij willen graag een houten terras met overkapping laten bouwen. Aan de zijkant en de kant van de tuin. Hier is geen vergunning voor nodig. De afmetingen zijn ongeveer 5,40 bij 2,5 meter.


Terras en balkon Muiden
maandag 28 november 2022

Houten terras herstellen (~15m2)

Een houten terras is niet goed aangelegd, waardoor de planken niet meer goed liggen en het ijzeren hekwerk niet goed vast zit aan het hout. De opzet van het terras moet worden aangepast, het houtwerk vervangen en het hekwerk moet op het aluminium frame van het terras worden bevestigd (voor de stevigheid). Het terras is ongeveer 15m2.


Terras en balkon Rotterdam
zondag 06 november 2022

Overdekt houten terras

We willen overdekt terras, op een lichte houten constructie met houtenvloer op palen wat hier in de buurt vaak toegepast wordt. Dus niet heien! We willen het voor de zomer laten uitvoeren. De afmetingen zijn 3 bij 4 meter.


Terras en balkon Diemen
maandag 23 mei 2022

Houten dakterras aanleggen (~26m2)

Dakterras aanleggen van circa 26m², volledig van hout (Douglas), schets is al gemaakt (daarbij is ook al duidelijk wat het volume van het gebruikte hout zal zijn). Vergunning moet worden aangevraagd, daarvoor heb ik alle berekeningen nodig die die daarvoor zijn vereist.


Terras en balkon Voorburg

Hout terras aanleggen offerte aanvragen

Offertes aanvragen