Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Terras aanleggen tuin

Houten terras

Houten terras

Denk je erover om een houten terras aan te leggen? Hier vind je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij vakmensen bij jou uit de buurt.

Een houten terras is redelijk betaalbaar en het hout geeft een warme en gezellige uitstraling. Je kan kiezen uit verschillende soorten hout om je houten terras mee te bouwen.

De hoveniers via Casius helpen je graag bij het maken van jouw perfecte houten terras. Wil je ook je terrasoverkappen of wil je een tuinhuis? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor een terrasaanleg en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een houten terras wil laten aanleggen? Wil je graag dat een hovenier bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Welk houtsoort past bij jou?

Voor het laten aanleggen van je houten terras kan je kiezen uit verschillende houtsoorten. Het ene materiaal heeft minder onderhoud nodig dan het andere. Daarbij zijn er een aantal soorten dat verwant is aan hout. Het lijkt daardoor alsof je op een houten terras zit, terwijl het materiaal eigenlijk van gerecycled materiaal is gemaakt. De kosten en de levensduur van de diverse houtsoorten hebben we op een rijtje gezet.

Let wel: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Houtsoort Gemiddelde prijs per m² inclusief aanleg Minimale levensduur
Tropisch hardhout €50 - €150 20 jaar
Europees hout €50 - €100 15 jaar
Thermowood €35 - €60 20 jaar
Houtcomposiet €70 - €125 100 jaar

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

houten terras aanleggen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat bepaalt de kosten van een terras?

De volgende aspecten spelen mee in de prijs:

Hoe groot is je terras?

Dit is vrij logisch: een groot terras kost je meer dan een klein terras. Als je een bedrijf inhuurt, dan hanteren die vaak een starttarief. Daarbij doet het er niet toe hoeveel vierkante meter terras je wilt laten aanleggen, de huur van apparatuur zit hier namelijk bij inbegrepen.

Welk materiaal kies je?

Afhankelijk van welk materiaal je kiest, zijn de kosten hoger of lager. Tropisch hardhout is een mogelijkheid. Tegenwoordig wordt er uitsluitend gewerkt met gecertificeerd tropisch hardhout. Hierdoor weet je dat het milieu niet extra wordt belast. Tropisch hardhout heeft een lange levensduur, maar daar staat tegenover dat het lastiger te verwerken is dan andere houtsoorten. Dit is dan ook iets wat je niet gemakkelijk zelf kunt doen. Wil je een terras van hardhout? Dan doe je er verstandig aan om daarvoor een vakman in te huren.

Kies je voor duurzaam?

Zoek je een houtsoort dat redelijk betaalbaar is? Thermowood is dan een optie. Het wordt zodanig geproduceerd dat het milieu nauwelijks wordt belast. Het hout wordt thermisch bewerkt waardoor het dezelfde eigenschappen krijg als tropisch hardhout, maar de prijs is een stuk lager.

Kies je voor een hout-achtig product?

Een houtachtig materiaal is houtcomposiet. Het is geen echt hout, maar het wordt gemaakt van gerecycled materiaal. Houtcomposiet kost het meest in de aanschaf, maar het gaat ook het langst mee. Als je een houtcomposiet terras wilt kan je het beter door een vakman laten leggen, het is namelijk best lastig om zelf tot een terras te verwerken.

Kies je voor anti-slip?

Anti-slip zou voor je terras best handig kunnen zijn. Een houtenterras zal namelijk glad worden als het heeft geregend. Met anti-slip gebeurt dit niet meer en het beschermt het hout gelijk tegen vocht. De kosten van een anti-slip laag komen bovenop de aanlegkosten.

Wat houden de houtsoorten in?

Tropisch hardhout

Door tropisch hardhout is het mogelijk om een vlonder te maken die bijna geen onderhoud nodig heeft. Het hout hoeft niet behandeld te worden met vernis en wordt mooi grijs na verloop van tijd. Hardhout gebruiken ze veel om stijgers mee te maken en het materiaal is dus stevig. De meest gebruikte tropische houtsoorten zijn Padouk, Ipé, Massaranduba, Afzelia, Azobe, Bilinga en Bankirai. Elke houtsoort vergrijst anders en heeft andere tekeningen, net als dat de duurzaamheid zal variëren. Goed vergelijken is dus aan te raden.

Europees hout

Als je een ecologisch verantwoorde houtenvlonder wilt hebben, dan kan je kiezen voor Europees hout. Siberische Lariks, Europese Eik en Kastanje zijn allemaal geschikte houtsoorten om een duurzaam en een stijlvol terras mee te maken. Europese Eik en Kastanje hebben beide een duurzaamheidsklasse 2 en vergrijzen net zo mooi als tropische houtsoorten. Daarbij is Kastanje ook vocht- en schimmelbestendig. Wanneer je Europees hout wilt kopen, dan is het verstandig om te controleren of het hout PEFC of FSC gecertificeerd is. Zo weet je zeker dat de vlonder van duurzaam hout is.

Thermowood

Thermowood wordt gemaakt van Scandinavisch dennenhout dat thermisch behandeld wordt. Het hout bewerken ze met stoom en hitte en hierdoor wordt het gemodificeerd tot een duurzame houtsoort die vergelijkbaar is met tropische houtsoorten. Dit alles wordt gedaan zonder gebruik van chemicaliën. Thermowood is een stuk goedkoper en ook ecologisch meer verantwoord, aangezien dennenhout sneller groeit dan tropisch hardhout.
Thermowood wordt naast vlonders ook voor bijvoorbeeld interieurbouw gebruikt.

Houtcomposiet

Met houtcomposiet lijkt het net of je een houtenvlonder hebt, maar eigenlijk heb je een gerecycled product. Houtcomposiet maken ze van 60% houtvezels en 40% gerecycled plastic. De vlonders nemen geen water op waardoor splinteren, rotten, splijten of kromtrekken niet gebeurd. Een composiet terras is een waardig alternatief voor tropisch hardhoutsoorten die in dezelfde prijsklassen en duurzaamheid vallen. Met composiet zal je dezelfde kleurtinten hebben, waarin je bovendien een ruime keuze hebt.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een houten terras

donderdag 14 oktober 2021

Tuin renovatie Gouda; voortuin en achtertuin.

Achtertuin (circa 50 m2); Verwijderen en afvoeren oude bestrating; circa 30 m2 aan grindtegels, 5 m2 aan stepstones, 2 bielzen van circa 2 meter. 10 tot 15 cm ophogen. Nieuwe bestrating aanbrengen; circa 25 m2 aan betontegels van 50/50, gecombineerd met baksteen. Hardhouten vlonder aanleggen van circa 10 m2 (op bestaand terras van beton, onderheid). 2 hardhouten schuttingen plaatsen (6 m zonder poort en 3,5 m met poort). Tekening aanwezig. Voortuin (circa 15 m2); Ophogen, opnieuw bestraten met huidige tegels + nieuwe bakstenen, border aanleggen. Tekening aanwezig.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Gouda
dinsdag 17 augustus 2021

Tuin en terras 90m2 geheel opnieuw aanleggen incl. schutting 28m

Wij willen de tuin incl terras, schutting en materiaal laten vervangen. Het gaat om ongeveer 90 vierkante mtr en 28 mtr schutting hardhouten schutting voldoet waarschijnlijk inclusief afvoer puin 40% tuin tegelen, graag onderhoudsarm


Tuinaanleg en tuinonderhoud Alkmaar
donderdag 05 augustus 2021

Schutting plaatsen op 1e verdieping (13m)

Ik wil graag een houten schutting plaatsen, het gaat om zo'n 13 meter. In de foto zie je de huidige schutting, dit kan ik zelf weghalen. Het terras bevindt zich op de eerste verdieping en is toegangbaar vanuit mijn huis. Graag wil ik weten wat de kosten hiervoor zijn.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Utrecht
zaterdag 10 juli 2021

Vlonderterras herbouwen

Ik heb een terras van hardhout maar het onderstel is verrot. De hardhouten planken kunnen hergebruikt worden. Het onderstel dient vervangen te worden door hardhouten palen. Aantal m2 is ong 15


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
donderdag 27 mei 2021

Houten terras plaatsen

We willen graag ongeveer de helft van de tuin bedekken met een houten terras. De tuin is ~36m2. Het terras heeft een onconventionele vorm (zie schets). Er moet een stuk worden afgegraven voor het verwijderen van wortels.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zaterdag 22 mei 2021

Houten terras leggen

Ik wil een houten terras van 2,20 x 6,5 meter aan laten leggen. Ik schaf de materialen zelf aan.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Landgraaf
zaterdag 22 mei 2021

Houten terras aanleggen

Wij willen graag een houten terras laten aanleggen in ons tuin waar er nu gras zit. Het wordt ongeveer 4 x 5 meter, dus 20 vierkante meter. Wil will het liefst douglas hout.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Stompetoren
maandag 10 mei 2021

Vlonder op een dakterras aanleggen 32m2

Ik wil graag een offerte voor mijn dakterras welke ik aangelegd wil hebben met een hardhouten vlonder 32m2. Het dakterras is 32m2 en ik wil graag het gehele terras bedekken met een vlonder.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
donderdag 29 april 2021

Complete tuin aanleggen van 77 m²

Ik heb een schuur staan over de lengte van mijn tuin en wil een nieuwe in de diepte van mijn tuin plaatsen. De oude schuur verwijder ik zelf. Ik wil een nieuwe schuur laten plaatsen van 2,75 diep over de breedte van mijn tuin. Ook wil ik een veranda van 2,75 diep over de breedte aan mijn huis plaatsen. En als laatst wil ik de rest afsluiten met een schutting. De schutting moet 5,5 meter breed worden en ongeveer 2 meter hoog. Ik wil een houten schutting laten plaatsen. Als laatst wil ik op het terras keramische tegels laten leggen. Dit is ongeveer 58 m². De tegels wil ik in overleg met de vakman aanschaffen. Op dit moment liggen er betonklinkers. Deze haal ik zelf weg. De tuin zal misschien moeten worden opgehoogd.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hellevoetsluis
woensdag 14 april 2021

Een terras met houten tegels aanleggen in de tuin

Tuinterras nu versleten stenen tegels. Willen we graag vernieuwen naar houten tegels en het terras uitbreiden naar ongeveer 20m2. Is nu ongeveer 10m2 (5 op 2) stukje gras afgraven, ophogen met zand en egaliseren. De houten tegels moet ongeveer 50 bij 50 cm zijn.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Sas van Gent
maandag 29 maart 2021

De gehele achtertuin renoveren

We willen graag een onze tuin opnieuw laten ontwerpen en aanleggen. Het gaat om een tuin van ongeveer 60 m2 Wat nu ons idee is: Het eerste stuk een terras met tegels of hout. Daarna een strook kunstgras met een trampoline (inbouw of niet) en aan het einde enkele bomen tegen de inkijk van de achterburen. Momenteel staat er een hele hoge dennenboom maar die willen we waarschijnlijk om laten hakken. Daarnaast moet er een oude houten schutting worden weggehaald en een nieuwe schutting komen alleen zijn we er nog niet over uit wat voor soort schutting we willen. In de bijgevoegde foto de situatie nu. Graag in overleg wie de benodigde materialen haalt.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
zondag 28 maart 2021

Tuin onderhoudsvrij opknappen, houten terras en kleine overkapping maken

Onze tuin is ongeveer 6x10 meter. We willen de huidige tuin opknappen en advies over wel/niet hergebruiken van een deel van de tegels. Nieuwe tuin moet onderhoudsvrij en het liefst een kleine overkapping tegen de schuur aan. Aan de kant van het huis een terras van hout en wat plantenbakken


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
dinsdag 23 maart 2021

Bestaand houten terras vervangen 24m²

Ik wil mijn terras vervangen met nieuwe planken. Het gaat om een terras van 3 bij 6m met daarin een doorgang van 1m². (zie foto). Huidige planken moeten verwijderd en afgevoerd worden. Qua materiaal wil ik iets wat duurzaam is, maar wel van hout. Graag even overleg.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zondag 21 maart 2021

Terras aanleggen

Wij willen graag een nieuw tegelterras in de achtertuin. Het gaat om ca. 5mX6m (30m2). Er ligt nu een houten vlonderterras. Dat verwijderen wij zelf. Er is geen achterom, alle materialen moeten door het huis (of kraan?). Soort en maat tegel zijn wij nog niet uit. Is ook afhankelijk van prijs. Graag een offerte wat er mogelijk is en de wat zullen kosten zijn. Hoor graag van u.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
zaterdag 20 maart 2021

Plaatsen 18m schutting + terras 50m² bestraten

Ik wil een nieuwe houten/betonnen schutting laten plaatsen van 18m. De huidige schutting verwijder ik zelf. Ook moet het terras opnieuw betegeld worden. Graag de huidige tegels verwijderen en afvoeren + nieuwe plaatsen. Dit oppervlak is ongeveer 50m²


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
woensdag 17 maart 2021

Tuinaanleg 90m²; terras, schutting, pad

Graag zouden wij onze tuin deels willen laten aanleggen. De grootte van de tuin is ongeveer 90m2. Het belangrijkste wat wij zouden willen laten doen is: - een verhoogd houten terras, aangrenzend aan ons huis. Gezien de tuin lager ligt dan ons huis, is er een hoogteverschil. Het zou mooi zijn als het getrapt afloopt de rest van de tuin in. Qua materiaal dachten wij of aan hardhout, maar zijn ook benieuwd naar onderhoudsvrije opties (las bijv. over composiet of kunststof materiaal). De grootte van het terras is ongeveer (zie plattegrond) 30m2. - daarnaast het plaatsen van een schutting aan de linker zijde van de tuin (ong. 8m lang) - mogelijk het verhogen of in ieder geval egaliseren van de tuin - paadje naar de schuur van stenen (ong. 3m). Graag advies over het materiaal.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
vrijdag 12 maart 2021

Houten terras aanleggen

Ik wil graag een hardhouten terras aan laten leggen van 18 m2. Ik wil ook de oude terras stenen en planten laten verwijderen. Zie foto zoals wij dat graag gerealiseerd willen hebben.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rijswijk
maandag 08 maart 2021

Hardhouten terras aanleggen

Wij willen graag een terras van hardhouten planken laten aanleggen. Het gaat om 42 m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
maandag 22 februari 2021

Terras verlagen, opnieuw bestraten, nieuwe dorpel en deurkozijn en zonwering

Het bestaande terras zal 15-20 cm moeten zakken i.v.m. dat de grond tegen de dorpel van de achterdeur komt en die dus nu verrot is. Dit is een houten dorpel en ik wil hier kunststof of hout voor terug. We willen het volledige deurkozijn vervangen. Afmetingen terras is 7 x 2,5 m moet worden verlaagd en opnieuw bestraat. We zouden de huidige bestrating willen hergebruiken. Wanneer mogelijk ook graag plaatsing nieuwe deurpost :). Ook zouden we graag een zonnescherm willen laten plaatsen. We staan open voor zonweringadviezen van een specialist. (woning is 7 meter breed). Mocht het lastig zijn om alle werkzaamheden uit te voeren vind ik het terras het belangrijkste, dit wil ik graag binnen en maand uitgevoerd hebben.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Arnhem
zondag 21 februari 2021

Terras ophogen

Op dit moment liggen er houten vlonders in het terras. Het ligt niet stabiel en ik wil het daarom met 30 cm op laten hogen. Het terras is 20 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Capelle aan den IJssel
maandag 01 februari 2021

Hardhouten vlonder dakterras

ik heb een dakterras / balkon van ca 9 m2 waar ik een nieuw hardhouten vlonder op wil. Wat kost dat voor aanleg en materiaal?


Tuinaanleg en tuinonderhoud Dordrecht
maandag 25 januari 2021

Houten terras aanleggen 80m²

Wij willen graag en nieuwe houten terras van 80m² laten aanleggen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Kloosterzande
zondag 24 januari 2021

Leveren en leggen ca. 45 m2 terrasvlonder/looppaden

oude terrasvlonders zijn verwijderd; gedeeltelijk uitgraven en egaliseren, aanbrengen van ca. 140 m hardhouten onderbalken en 140 m opsluitbanden, rekenen op aanbrengen 2 m3 ophoogzand. monteren composiet of hardhout vlonder inclusief toebehoren, zoals rvs clips, schroeven etc.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Eindhoven
zondag 10 januari 2021

Houten terras aanleggen

Aanleg 2 houten terassen. Eerste is 10m2 2m diep 5 m breed, tegen woning aan. tweede 5 m2 achter in tuin voor zonplek. Betreft nieuwbouwwoning.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Megen
maandag 28 december 2020

Schutting en terras vernieuwen

Ik zoek iemand voor: - Het vervangen van een betonnen schutting voor een hardhouten schutting (ongeveer 13 meter lang en deur. - Het vervangen van een terras van ongeveer 28 m2 grind tegels naar 28 m2 sier tegels. De borders blijven intact. Graag ontvang ik een offerte.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
dinsdag 01 december 2020

Nieuwe vlonder leggen

Graag een offerte voor 6 bij 4 meter terras aanleggen. Er ligt nu een houten vlonder, deze moet dan weg en een nieuwe voor in de plaats. We moeten het huis nog kopen dus hebben nog geen materialen etc. aangeschaft.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
woensdag 11 november 2020

Aanleggen terras

Ongeveer 35 m2 houten terras, liefs composiet, ook graag een offerte voor goedkopere planken, inclusief aanleggen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Utrecht
dinsdag 10 november 2020

Terras herstellen

In mijn tuin ligt voor de deur een verhoogd platje (balkon) dat aan één kant dreigt in te storten. De betonnen plaat die ervoor zit wijkt aan de bovenkant en de houten paaltjes die de plaat tegenhouden staan scheef. Graag zou ik willen weten wat hieraan gedaan kan worden. Het geheel is 6 m lang bij 1,20m breed.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
maandag 05 oktober 2020

Schutting op dakterras laten plaatsen

Wij willen graag een schutting op het dakterras laten plaatsen. Terras bestaat tegels, dus de bovenkant van het hek moet verankerd worden aan de gevel van de woning. Er staat momenteel een oud hek, deze mag nog worden afgevoerd. Wij zouden graag houten schermen willen van 180x180 cm, deze mogen via de vakman worden besteld.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Uitgeest
vrijdag 02 oktober 2020

Terras aanleggen met schutting

Mijn bestaande dakbedekking moet afgevoerd worden, inclusief het leveren van een nieuwe isolatielaag en tegels voor 25 m2 . Daarnaast een houten hekwerk plaatsen, 2 van 5 meter en 1 van 5,5. Welke vlakken wil je laten betegelen? Vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden? Tussen 10 en 50 m² Wat is het toepassingsgebied van de tegelwerken? Terras


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amersfoort
Offertes aanvragen