Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Terras aanleggen tuin

Houten terras

Denk je erover om een houten terras aan te leggen? Hier vind je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij vakmensen bij jou uit de buurt.

Een houten terras is redelijk betaalbaar en het hout geeft een warme en gezellige uitstraling. Je kan kiezen uit verschillende soorten hout om je houten terras mee te bouwen.

De hoveniers via Casius helpen je graag bij het maken van jouw perfecte houten terras. Wil je ook je terrasoverkappen of wil je een tuinhuis? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor een terrasaanleg en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een houten terras wil laten aanleggen? Wil je graag dat een hovenier bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Welk houtsoort past bij jou?

Voor het laten aanleggen van je houten terras kan je kiezen uit verschillende houtsoorten. Het ene materiaal heeft minder onderhoud nodig dan het andere. Daarbij zijn er een aantal soorten dat verwant is aan hout. Het lijkt daardoor alsof je op een houten terras zit, terwijl het materiaal eigenlijk van gerecycled materiaal is gemaakt. De kosten en de levensduur van de diverse houtsoorten hebben we op een rijtje gezet.

Let wel: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Houtsoort Gemiddelde prijs per m² inclusief aanleg Minimale levensduur
Tropisch hardhout €50 - €150 20 jaar
Europees hout €50 - €100 15 jaar
Thermowood €35 - €60 20 jaar
Houtcomposiet €70 - €125 100 jaar

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

houten terras aanleggen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat bepaalt de kosten van een terras?

De volgende aspecten spelen mee in de prijs:

Hoe groot is je terras?

Dit is vrij logisch: een groot terras kost je meer dan een klein terras. Als je een bedrijf inhuurt, dan hanteren die vaak een starttarief. Daarbij doet het er niet toe hoeveel vierkante meter terras je wilt laten aanleggen, de huur van apparatuur zit hier namelijk bij inbegrepen.

Welk materiaal kies je?

Afhankelijk van welk materiaal je kiest, zijn de kosten hoger of lager. Tropisch hardhout is een mogelijkheid. Tegenwoordig wordt er uitsluitend gewerkt met gecertificeerd tropisch hardhout. Hierdoor weet je dat het milieu niet extra wordt belast. Tropisch hardhout heeft een lange levensduur, maar daar staat tegenover dat het lastiger te verwerken is dan andere houtsoorten. Dit is dan ook iets wat je niet gemakkelijk zelf kunt doen. Wil je een terras van hardhout? Dan doe je er verstandig aan om daarvoor een vakman in te huren.

Kies je voor duurzaam?

Zoek je een houtsoort dat redelijk betaalbaar is? Thermowood is dan een optie. Het wordt zodanig geproduceerd dat het milieu nauwelijks wordt belast. Het hout wordt thermisch bewerkt waardoor het dezelfde eigenschappen krijg als tropisch hardhout, maar de prijs is een stuk lager.

Kies je voor een houtachtig product?

Een houtachtig materiaal is houtcomposiet. Het is geen echt hout, maar het wordt gemaakt van gerecycled materiaal. Houtcomposiet kost het meest in de aanschaf, maar het gaat ook het langst mee. Als je een houtcomposiet terras wilt kan je het beter door een vakman laten leggen, het is namelijk best lastig om zelf tot een terras te verwerken.

Kies je voor anti-slip?

Anti-slip zou voor je terras best handig kunnen zijn. Een houtenterras zal namelijk glad worden als het heeft geregend. Met anti-slip gebeurt dit niet meer en het beschermt het hout gelijk tegen vocht. De kosten van een anti-slip laag komen bovenop de aanlegkosten.

Wat houden de houtsoorten in?

Tropisch hardhout

Door tropisch hardhout is het mogelijk om een vlonder te maken die bijna geen onderhoud nodig heeft. Het hout hoeft niet behandeld te worden met vernis en wordt mooi grijs na verloop van tijd. Hardhout gebruiken ze veel om stijgers mee te maken en het materiaal is dus stevig. De meest gebruikte tropische houtsoorten zijn Padouk, Ipé, Massaranduba, Afzelia, Azobe, Bilinga en Bankirai. Elke houtsoort vergrijst anders en heeft andere tekeningen, net als dat de duurzaamheid zal variëren. Goed vergelijken is dus aan te raden.

Europees hout

Als je een ecologisch verantwoorde houtenvlonder wilt hebben, dan kan je kiezen voor Europees hout. Siberische Lariks, Europese Eik en Kastanje zijn allemaal geschikte houtsoorten om een duurzaam en een stijlvol terras mee te maken. Europese Eik en Kastanje hebben beide een duurzaamheidsklasse 2 en vergrijzen net zo mooi als tropische houtsoorten. Daarbij is Kastanje ook vocht- en schimmelbestendig. Wanneer je Europees hout wilt kopen, dan is het verstandig om te controleren of het hout PEFC of FSC gecertificeerd is. Zo weet je zeker dat de vlonder van duurzaam hout is.

Thermowood

Thermowood wordt gemaakt van Scandinavisch dennenhout dat thermisch behandeld wordt. Het hout bewerken ze met stoom en hitte en hierdoor wordt het gemodificeerd tot een duurzame houtsoort die vergelijkbaar is met tropische houtsoorten. Dit alles wordt gedaan zonder gebruik van chemicaliën. Thermowood is een stuk goedkoper en ook ecologisch meer verantwoord, aangezien dennenhout sneller groeit dan tropisch hardhout.
Thermowood wordt naast vlonders ook voor bijvoorbeeld interieurbouw gebruikt.

Houtcomposiet

Met houtcomposiet lijkt het net of je een houtenvlonder hebt, maar eigenlijk heb je een gerecycled product. Houtcomposiet maken ze van 60% houtvezels en 40% gerecycled plastic. De vlonders nemen geen water op waardoor splinteren, rotten, splijten of kromtrekken niet gebeurd. Een composiet terras is een waardig alternatief voor tropisch hardhoutsoorten die in dezelfde prijsklassen en duurzaamheid vallen. Met composiet zal je dezelfde kleurtinten hebben, waarin je bovendien een ruime keuze hebt.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een houten terras

zondag 19 juni 2022

Dakterras renoveren 17m2

We hebben een bestaand (dak)terras van ca. 17m2, waarvan de houten vloer en het houten hekwerk vervangen moet worden, omdat er sprake is van houtrot. Bij voorkeur door een onderhoudsarm, duurzaam hout- of composiet


Tuinaanleg en tuinonderhoud Utrecht
zondag 19 juni 2022

Onderhoudsvrije tuin aanleggen (~66m2)

Wij willen graag een nieuwe tuin aan laten leggen van ongeveer 66m2. Dit met o.a. kunstgras, een houten terras in combinatie met tegels. De huidige tuin zal eerst leeggehaald moeten worden, dat bestaat uit een vlonder met kunstgras.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zondag 22 mei 2022

Tuin aanleggen

Hardhouten ipe (og) terras aan een boomgaard tuin. Geel zand is aanwezig, niet afgetrild. Levering en plaatsing inclusief alle benodigdheden en daarnaast e-grondkabel trekken door mantelbuis van ca 20 m1 en afwatering verzorgen onder vlonderterras naar boomgaard/ wadi. Oplevering werkzaamheden tussen 1/8/22 en 1/10/22. Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Lent
donderdag 19 mei 2022

Houten vlonderterras schoonmaken (~25m2)

Ik heb een houten vlonderterras van ongeveer 25m2. Dit wil ik laten onderhouden/schoonmaken, zodat het er weer mooi uit ziet. Eventueel een nabehandeling.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Dordrecht
maandag 16 mei 2022

Dakterras schoonmaken (75m2)

Wij hebben een dakterras van 75 m2, voor ongeveer de helft tegels en de helft houten vlonder. Dit willen we laten schoonmaken. De toegang is via een schuifpui. Lift aanwezig.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Dordrecht
zaterdag 14 mei 2022

Tuin renoveren ( 100 m2)

We hebben totaal geen idee wat een tuindecoratie kost met de plannen die wij hebben, dus we zijn ons op de kosten aan het oriënteren. Het is niet dat we morgen meteen de renovatie willen laten uitvoeren maar dan hebben we tenminste een idee van wat het zou kosten en kunnen we de renovatie een keer inplannen als het financieel uitkomt. We willen graag bij het huis een houten vlonder terras, achter het huis bij de schuur ook. Verder alles gras met een grindpaadje (zoals die in de duinen liggen) en met behoud van de struiken en bomen die we nu hebben. Uiteraard bij de schuur nog wel wat tegels. De schutting aan de rechterkant hoeft niet per se, maar we zijn wel benieuwd wat de kosten zouden zijn als we die zouden meenemen. Zelfde schutting als links dan en met een nieuwe schutting deur. We hopen dat het wel duidelijk word met de foto's. De tuin is ongeveer 5 bij 20 meter.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Voorschoten
donderdag 12 mei 2022

Houten pergola plaatsen (4m)

Op een dakterras met stenen tegels wil ik een open schutting (met gekruiste latten) met pergola van ongeveer 2m35 hoog een 2 meter lang. Dit twee keer. Materiaal graag van hout.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Leerdam
dinsdag 10 mei 2022

Composiet vlonder op patio's aanleggen (~30m2)

Het huis heeft twee patio’s; een op de eerste verdieping van ongeveer 18,5m2 en een op de tweede van ongeveer 12 m2. Composiet terras met planken van ongeveer 15 cm breed in een lichte kleur laten aanleggen. Om praktische reden (schilderwerk kozijnen) dient er aan alle vier de kopse kanten een plank dwars worden gelegd. Ook moet vooraf het houten terras worden verwijderd. Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Eindhoven
zaterdag 07 mei 2022

Dakterras reinigen, houten vlonder (20m2)

Ik zoek een vakman voor het reinigen/ontgrijzen van mijn dakterras. Deze is ongeveer 20m2 en gemaakt van houten vlonders.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Utrecht
donderdag 05 mei 2022

Terras reinigen ~11m2

Ik zoek een vakman voor het reinigen van het terras aan de woonkamer. Het terras is van houten planken. Het gaat om ~11m2. Welke oppervlakte moet gereinigd worden?: tussen 10 en 50 m² Wat wil je laten reinigen?: terras Welke soort verharding wil je laten reinigen?: andere Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Lelystad
woensdag 04 mei 2022

Planten vervangen in bestaande plantenbakken op dakterras 3 hoog

Wij willen graag de (dode) planten vervangen op ons dakterras. Het is nu 1 wirwar van planten die amper nog leven gecombineerd met onkruid. De houten bakken staan er al, evt zouden we andere bakken willen maar dat is geen must. Zie ook de foto. Het gaat dus om die 2 grote bakken en aande andere kant hebben we nog 5 kleinere bakken staan, maar kan maar 1 foto uploaden. Alvast bedankt!


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
maandag 02 mei 2022

Betonvloer herstellen

Na het verwijderen van de houten vlonders op het terras in de tuin, troffen wij een betonnen ondervloer aan. Deze vloer is strak en voorzien van afwatering. Alleen de bovenste laag (soort coating/verf) is beschadigd en bevat scheurtjes. deze willen wij weer graag laten herstellen. Betreft ongeveer 40 m².


Tuinaanleg en tuinonderhoud Vleuten
zaterdag 30 april 2022

Houten veranda 21m2

Wij hebben een oude villa waar achter een verhoogd terras wordt gemaakt met veranda. Die veranda is nog niet getekend en we denken aan een op maat gemaakte (houten)veranda. Aan de zijkanten graag houtwerk. Hij moet ongeveer 21m2 worden. Het terras wordt dus al aangelegd. Wellicht willen we de prefab optie.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Driebergen-Rijsenburg
donderdag 28 april 2022

Terrasdek aanleggen en houten schutting(5m lang) vervangen

We willen in de tuin een houten, maar liefst composieten, terrasdek aanleggen. Ongeveer 3 bij 4,5 meter. Tuin loopt iets af, het terras is dan wat verhoogd. Daarnaast moet de schutting vervangen worden. Deze is ongeveer 5 meter lang. Houten schutting. Qua wie de


Tuinaanleg en tuinonderhoud Heemstede
maandag 25 april 2022

Dakterras opknappen

Wij hebben momenteel een dak terras van houten terras tegels. Deze zijn oud en zitten nu overal los. Een paar zijn ook afgebroken. We zouden ons dak terras dus graag willen opknappen. Wat zijn de kosten om dit te laten doen?


Tuinaanleg en tuinonderhoud Breda
maandag 25 april 2022

Houten terras aanleggen

Wij willen graag de prijs weten voor het aanleggen van houten terras met een oppervlakte van ongeveer 18 m2 (dit is niet de hele tuin, alleen het gedeelte voor het terras). Verwachte datum - z.s.m.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Oegstgeest
zaterdag 23 april 2022

Houten terras reinigen

Ik zou graag een offerte willen ontvangen voor het reinigen van mijn houten terras. Welke oppervlakte moet gereinigd worden?: tussen 10 en 50 m² Wat wil je laten reinigen?: terras Welke soort verharding wil je laten reinigen?: hout Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Papendrecht
dinsdag 12 april 2022

Vlonder aanleggen ( 22 m2)

Ik wil een houten vlonder op mijn dakterras laten leggen van ongeveer 5 x 4,5 mtr de vloer is helemaal vlak en er zijn geen opstakels


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoogeveen
donderdag 07 april 2022

Huidige composiet vlonderplanken + houten onderstel terras vervangen

Vernieuwen/vervangen van het bestaand composiet vlonders terras bij de woning. Het terras heeft nu een houten onderstel en deze willen wij ook vervangen voor aluminium. Het zal gaan om zo'n 23m2. Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Blaricum
donderdag 07 april 2022

Dak reinigen en dakterras aanleggen (~20m2)

We hebben een houten dakterras op bitumen dak - zie foto / inclusief mos. Wij willen graag een dakterras en dak laten reinigen. Het terras heeft een oppervlakte van ongeveer 20m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
maandag 04 april 2022

Tuin aanleggen voor nieuwbouwwoning (~45m2)

Wij krijgen hopelijk voor de bouwvak dit jaar ons nieuwe huis opgeleverd. Wij hebben zelf een tuinontwerp gemaakt en zijn nu op zoek naar een passende hovenier dit dit voor ons kan verwezenlijken. Wij zouden graag een offerte aan willen vragen voor onze nieuwe tuin. Het afgraven wordt al (30 cm) gedaan en er wordt daarna met aarde of zand (wat wij waar willen hebben) weer opgevuld. In de bijlage ziet u ons ontwerp. - Voor de 2 terrassen (1 van 17,4 m2 en 1 van 5,2 m2) willen wij graag de 45x90x3 cm cera3line lux & dutch pietra serena anthracite tegels mee laten nemen. - Voor het pad hadden wij antric bricks waalformaat 5x20x6,5 cm uitgekozen, maar wij begrepen dat deze momenteel niet leverbaar is. Klopt dit? Dan moeten we hiervoor andere waaltjes kiezen. Maar dit is denk ik voor de offerte nu niet belangrijk toch? - Tot slot willen wij nog een bloembak (zie op tekening in bijlage) laten maken van L-elementen. De precieze hoogte (40,50 of 60 cm) moeten we nog bepalen, maar neem anders maar 50 cm mee in de offerte. Voor de schutting hebben bij ook gekeken. Maar de standaard panelen 180x180 vinden wij toch niet zo mooi en het komt ook niet helemaal mooi uit. Een schutting op maat lijkt ons dan toch een stuk mooier. Hiervoor zijn we ook in overleg met onze buren uiteraard. Ter informatie. Wat zou het bij jullie kosten om een schutting op maat te maken van hardhouten palen in de grond met douglas planken er horizontaal er tegenaan voor onze tuin (zie in tekening de oranje lijnen waar de schutting moet komen? Wij horen heel graag van u. We zijn benieuwd of u dit wilt en kunt doen en uiteraard ook naar de offerte. Mochten er vragen zijn, neem dan gerust met ons contact op.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Utrecht
maandag 28 maart 2022

Schutting plaatsen en tuin renoveren

Zoek een vakman voor het renoveren van mijn tuin en het vervangen van mijn schutting. Tuin (60 m2) graag onderhoudsvrij en een composietschutting van ca. 15m. Probleem is grondverzakking. Onder het houten terras ligt nog het oude stenen terras. De tussenruimte is ca. 20cm.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
vrijdag 25 maart 2022

Tuin aanleggen

houten terras op balkon vernieuwen. 42 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Emmeloord
zondag 20 maart 2022

Hardhouten terras plaatsen

Wij willen een nieuw hardhouten terras (vlonders) laten aanleggen, aansluitend aan onze nieuwe woningaanbouw. We vinden ook de afwatering hierbij belangrijk. Afmeting ca. 6 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
vrijdag 18 maart 2022

Composiet vlonder aanleggen op dakterras (~50m2)

Ik heb nu een hardhouten dakterras, van ongeveer 50 m2. Nu wil ik graag de vlonders van composiet hebben. Ik zoek hier een vakman voor.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
woensdag 09 maart 2022

Tuin aanleggen

Graag advies voor plan van aanpak. En advies voor materiaal en de omheining. Een houten of composiet vlonder vloer lijkt ons mooi. Een houten of stalen(met glas) omheining lijkt ons ook mooi. Het terras is op een garage dak dat aan het huis op de 1e verdieping grens. Op de begane grond is een bedrijf gevestigd. De woning is de 1e en 2e verdieping. Op de eerste verdieping zijn openslaande deuren naar het terras. Dat terras heeft nu alleen nog dakbedekking. We willen graag dat buren ons toestemming geven. En dat we een vergunning krijgen bij gemeente Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Dordrecht
dinsdag 01 maart 2022

opnieuw inrichten tuin

We zouden graag een prijsindicatie willen ontvangen voor het opnieuw inrichten van onze achtertuin van circa 6 x 9 meter. We hebben de volgende wensen: - een vlonder tegen ons huis van circa 12,5 m2 - een deel terrastegels van 11 m2 - een borderstrook van 5 m2 - een grasstrook in het middendeel van circa 16 m2 - een houten schutting met poort van 10 m lengte - een houten pergola (passend bij de schutting) van 3,5 x 2 m Ik hoor graag welke informatie nodig is voor jullie om mij een prijsindicatie af te geven.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amstelveen
maandag 28 februari 2022

Houten vloer dekken, terrassen

Hout vloer dekken van 2 terrassen. Een van 16m2 een andere van 6m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Leiden
dinsdag 22 februari 2022

Tuin aanleggen

Wij willen graag een verhoogd houten terras aan laten leggen in de tuin van 6,5m². Op de plek waar het terras moet komen is nu een deel van de ondergrond terras (kleine klinkers) en een deel van de ondergrond is nu donker zand.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Veldhoven
maandag 14 februari 2022

Tuin renoveren

We willen graag onze tuin opnieuw inrichten. De hele tuin mag worden leeggehaald en opnieuw ingedeeld en gevuld. Aan het begin van de tuin een verhoogd terras met tegels (80x80). Een trap naar beneden van stenen. Een gemetselde bak links voor een boom met verlichting richting de trap. Twee groenstroken. Beneden klinkers 15x15. Aan het einde van de tuin een tuinhuis wat gebruikt gaat worden als kantoor. Geïsoleerd met elektrapunten. Standaard houten schuttingen aan twee zijden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
Offertes aanvragen