Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dakrenovatie

Dakrenovatie kosten en vind aannemer

Dakrenovatie nodig? Vind hier tips, prijzen en kom in contact met de beste vakmannen voor het renoveren van je dak.

Dakrenovatie bij jou in de buurt

Dakrenovatie is nodig wanneer de dakbedekking niet meer voldoet, of de isolatie vervangen moet worden of (op)nieuw aangebracht. Dakbedekking voor een hellend dak gaat gemiddeld 30 tot maximaal 100 jaar mee. Voor een plat dak moet je rekening houden met een gemiddelde levensduur van 20 tot 55 jaar. Een plat dak renoveren is dus gemiddeld eerder nodig.
Het is belangrijk om niet te lang te wachten met het renoveren van je dak. Een dak is vrij kwetsbaar en de dakconstructie kan door een slechte dakbedekking worden aangetast. Dat brengt veel extra kosten met zich mee. 

De dakdekkers via Casius staan voor je klaar om je hiermee te helpen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je je dak wil laten renoveren? Wil je graag dat een dakrenovatie expert bij je langs komt om alle vakkundige normen van het renoveren van je dak te bespreken? Vul dan het offerte formulier in. 

Kosten dakrenovatie

Onder een dakrenovatie valt niet alleen het vervangen van de dakbedekking: misschien is het ook nodig om het dakbeschot, ook wel dakbebording genoemd, te vervangen. Het kan ook zijn dat de dakconstructie niet meer veilig is. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het dak te laten isoleren of een onderdak te laten plaatsen. De kosten van de renovatie zijn onder andere afhankelijk van de grootte van het dak en de uit te voeren werkzaamheid. Hieronder zie je een prijsindicatie zodat je weet wat je kunt verwachten.

Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs per m²
Dakbedekking vervangen Vanaf €50
Dakbedekking vervangen en langs buiten isoleren Vanaf €75
Dakbedekking vervangen en onderdak plaatsen Vanaf €100
Volledig nieuw dak Vanaf €175

Dak renoveren of repareren?

Het is zonde om je dak geheel te renoveren wanneer een kleine dakreparatie voldoende is, omdat je misschien verschoven dakpannen hebt of dat er kleine scheurtjes in de dakbekleding van je platte dak zitten. Is de rest van de dakbedekking nog in prima staat? Dan is het aan te raden om een dakreparatie uit te voeren. Voor een dakreparatie van een plat dak liggen de kosten rond de €275 per m². Voor een hellend dak liggen de reparatiekosten tussen de €150 en €350 per m². 

Begint het dak te lekken doordat een deel of je hele dakbedekking het einde van zijn levensduur heeft bereikt? Dan is een dakreparatie waarschijnlijk niet genoeg. Een dakrenovatie is vaak voordeliger dan ieder jaar je dak laten repareren, totdat de dakrenovatie niet meer uitgesteld kan worden.

Een dakrenovatie expert kan je adviseren wat de beste oplossing is. Bij Casius zijn alleen maar professionele dakdekkers aangesloten die je hierbij kunnen helpen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Vergunning: nodig of niet?

Voor het vervangen van de dakbedekking heb je geen vergunning nodig. Als je kiest voor een complete wijziging van het dak, zoals isolatie laten aanbrengen of een complete dakrenovatie, dan is het verstandig om bij de gemeente te informeren of je hiervoor een vergunning nodig hebt. Als je twijfelt of het nodig is, dan kan de dakdekker je informeren. Daarnaast is het niet onverstandig om bij twijfel de gemeente te informeren. 

Aanleidingen voor een eventuele vergunningsaanvraag kunnen zijn:

  • Wordt de draagconstructie aangepast van het dak?
  • Wordt het dak verhoogd of verbreed?

Als het gaat om een monumentaal pand, dan heb je zeker een vergunning nodig. Houd er wel rekening mee dat een vergunningsaanvraag enkele weken in beslag kan nemen.

Besparingstips

  • Isoleer je dak. De kosten van de renovatie liggen dan weliswaar hoger, maar die kosten verdien je binnen enkele jaren terug door te besparen op je energierekening. Bovendien kun je in aanmerking komen voor een subsidie.
  • Hergebruik oude dakpannen. Slechte dakpannen moeten wel vervangen worden, maar soms kunnen dakpannen na een kleine reiniging gewoon weer gebruikt worden voor het nieuwe dak.

Dakrenovatie bij jou in de buurt

Aanvragen voor een dakrenovatie

maandag 13 juni 2022

Uitbouw en dakrenovatie realiseren

Graag een offerte voor een nieuw dak, dakkapel en uitbouw. Zie bijgevoegde tekening. Huidige dak is 50 m2, deze moet eraf. Na verbouwing nieuw dak met dakkapel en groter stuk plat dak met bitumen. Wil een uitbouw van 8 m2 met meerdere verdiepingen, casco is prima. Tekeningen in de bijlage.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Nijverdal
maandag 13 juni 2022

Dakrenovatie (~60m2)

Ik heb een dak met dakpannen die vervangen moeten worden. Het heeft een oppervlakte van +/- 60m2. Ik zoek een vakman die mijn hiervan kan voorzien. Er mag ook even gekeken worden of de isolatie nog in goede staat is.


Dakdekken en dakreparaties 's-Gravenzande
dinsdag 07 juni 2022

Dakrenovatie + 2 dakramen plaatsen

Oude dak schoonmaken (dakpannen en latten eraf), voorzien van dakisolatie platen, nieuwe panlatten en een nieuwe nok en dakpannen. Dakgoten erop aanpassen, mag kunststof zijn. Schoorsteen opnieuw voegen en impregneren en voorzien van een afdekplaat omdat die niet meer wordt gebruikt. De oppervlakte van het dak is ongeveer 50m2. Tot slot in het dak 2 dakramen plaatsen, 1 dakraam (Velux) reeds in bezit andere nog aan te schaffen (kleinste formaat Velux).


Dakdekken en dakreparaties Gorredijk
dinsdag 31 mei 2022

Dakrenovatie + isoleren

Wij hebben een nieuwe woning gekocht waar het dak, in ieder geval de zinken randen vervangen moeten worden. Het dak is niet geïsoleerd. Tevens ligt er op de zijkanten (op 4 plekken) een strook asbest. We ontvangen graag een prijsopgave van dakrenovatie incl. Isolatie van buitenaf, zodat ruimte binnen gelijk blijft.


Dakdekken en dakreparaties Culemborg
donderdag 19 mei 2022

Dakrenovatie (45m2): isoleren, pannen vernieuwen en dakraam plaatsen

In 1e instantie gaat het om het vernieuwen van de dakpannen en het aan de buitenkant isoleren van ons dak. Ook zouden we graag een dakraam willen plaatsen. Graag zouden we hier informatie en een offerte voor willen ontvangen. Het gaat om een schuin dak met dakpannen van ongeveer 48m2 (per kant ongeveer 6 meter breed en 4 meter van de dakvoet tot de nok, 14 dakpannen hoog). Binnenmaat van de vloer tot de nok is ongeveer 1.85 m.


Dakdekken en dakreparaties Rhenen
vrijdag 13 mei 2022

Volledige dakrenovatie

Dakpannen vervangen en evt. isolatie aanbrengen. Daarnaast moet de dakgoot vervangen worden . Het dak gaat om ong. 60m2. Nieuwe dakpannen wil ik aanschaffen via de vakman. De oude dakpannen verwijderen en afvoeren.


Dakdekken en dakreparaties Rozendaal

Dakrenovatie bij jou in de buurt

Offertes aanvragen