Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Pannendak

Dakrenovatie

Dakrenovatie

Als de levensduur van je dakbedekking ten einde loopt, zal een renovatie nodig zijn. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden en de kosten.

Dakrenovatie is nodig wanneer de dakbedekking niet meer voldoet, of de isolatie vervangen moet worden of (op)nieuw aangebracht. Dakbedekking voor een hellend dak gaat gemiddeld 30 tot maximaal 100 jaar mee. Voor een plat dak moet je rekening houden met een gemiddelde levensduur van 20 tot 55 jaar. Een plat dak renoveren is gemiddeld dus eerder nodig.
Het is belangrijk om niet te lang te wachten met het renoveren van je dak. Een dak is vrij kwetsbaar en de dakconstructie kan door een slechte dakbedekking worden aangetast. Dat brengt veel extra kosten met zich mee. 

De dakdekkers via Casius staan voor je klaar om je hiermee te helpen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je je dak wil laten renoveren? Wil je graag dat een dakrenovatie expert bij je langs komt om alle vakkundige normen van het renoveren van je dak te bespreken? Vul dan het offerte formulier in. 

Kosten dakrenovatie

Onder een dakrenovatie valt niet alleen het vervangen van de dakbedekking: misschien is het ook nodig om het dakbeschot, ook wel dakbebording genoemd, te vervangen. Het kan ook zijn dat de dakconstructie niet meer veilig is. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het dak te laten isoleren of een onderdak te laten plaatsen. De kosten van de renovatie zijn onder andere afhankelijk van de grootte van het dak en de uit te voeren werkzaamheid. Hieronder zie je een prijsindicatie zodat je weet wat je kunt verwachten.

Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs per m²
Dakbedekking vervangen Vanaf €50
Dakbedekking vervangen en langs buiten isoleren Vanaf €75
Dakbedekking vervangen en onderdak plaatsen Vanaf €100
Volledig nieuw dak Vanaf €175

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Dak Opmeten

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Dak renoveren of repareren?

Het is zonde om je dak geheel te renoveren wanneer een kleine dakreparatie voldoende is, omdat je misschien verschoven dakpannen hebt of dat er kleine scheurtjes in de dakbekleding van je platte dak zitten. Is de rest van de dakbedekking nog in prima staat? Dan is het aan te raden om een dakreparatie uit te voeren. Voor een dakreparatie van een plat dak liggen de kosten rond de €275 per m². Voor een hellend dak liggen de reparatiekosten tussen de €150 en €350 per m². 

Begint het dak te lekken doordat een deel of je hele dakbedekking het einde van zijn levensduur heeft bereikt? Dan zal een dakreparatie waarschijnlijk niet genoeg zijn. Een dakrenovatie is vaak voordeliger dan ieder jaar je dak laten repareren, totdat de dakrenovatie niet meer uitgesteld kan worden.

Een dakrenovatie expert kan je adviseren wat de beste oplossing is. Bij Casius zijn alleen maar professionele dakdekkers aangesloten die je hierbij kunnen helpen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Vergunning: nodig of niet?

Voor het vervangen van de dakbedekking heb je geen vergunning nodig. Als je kiest voor een complete wijziging van het dak, zoals isolatie laten aanbrengen of een complete dakrenovatie, dan is het verstandig om bij de gemeente te informeren of je hiervoor een vergunning nodig hebt. Als je twijfelt of het nodig is, dan kan de dakdekker je informeren. Daarnaast is het niet onverstandig om bij twijfel de gemeente te informeren. 

Aanleidingen voor een eventuele vergunningsaanvraag kunnen zijn:

  • Wordt de draagconstructie aangepast van het dak?
  • Wordt het dak verhoogt of verbreed?

Als het gaat om een monumentaal pand, dan heb je zeker een vergunning nodig. Houd er wel rekening mee dat een vergunningsaanvraag enkele weken in beslag kan nemen.

Besparingstips

  • Isoleer je dak. De kosten van de renovatie liggen dan weliswaar hoger, maar die kosten verdien je binnen enkele jaren terug door te besparen op je energierekening. Bovendien kun je in aanmerking komen voor een subsidie.
  • Hergebruik oude dakpannen. Slechte dakpannen moeten wel vervangen te worden, maar soms kunnen dakpannen na een kleine reiniging gewoon weer gebruikt worden voor het nieuwe dak.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente dakrenovatie aanvragen

maandag 17 januari 2022

Complete dakrenovatie+ isoleren aan buitenzijde (186m²)

Ik wil graag mijn dak volledig laten renoveren en isolatie (renovatieplaten) aan de buitenzijde aanbrengen. Het betreft een 186m² pannendak en 19,5m² dakkapel. De panlatten zijn verrot. De dakpannen kunnen opnieuw worden gelegd.


Dakdekken en dakreparaties Sliedrecht
zondag 16 januari 2022

Complete dakrenovatie+ isoleren aan buitenzijde

Graag ontvang ik een offerte voor een complete dakrenovatie en het aanbrengen van isolatie(renovatieplaten) aan de buitenzijde. Het gaat om 186m2 pannendak en 19,5m2 dakkapel. Het gaat om een 2 woning boven elkaar. Heb evt. foto's ter verduidelijking.


Dakdekken en dakreparaties Sliedrecht
vrijdag 14 januari 2022

Dakrenovatie

Dakpannen moeten vervangen worden en folie aangebracht worden eronder. Het kan zijn dat er ook wat hout vervangen moet worden gezien langdurige lekkages ook oude vochtplekken op dakbeschot. Indien mogelijk isolatie en afwerking binnenkant. Juni/juli wordt een nieuw dakkapel geplaatst wegens lekkage huidige en deze bijna 50 jaar oud is.


Dakdekken en dakreparaties Vianen
dinsdag 30 november 2021

Complete dakrenovatie

Wij willen een hellend dak (met bitumen) laten renoveren. Oppervlakte circa 54 vierkante meter. Graag installeren wij ook een nieuwe dubbelwandige lichtkoepel die soortgelijk is aan onze huidige of die jullie op de website als voorbeeld vertonen.


Dakdekken en dakreparaties Zaandam
donderdag 25 november 2021

Gedeeltelijke dakrenovatie hellend dak 6m2

Ik heb problemen met een hoek in de woonkamer van een tussenwoning, waarbij het kamergedeelte een schuin dak met een nok heeft. Een houten plaat in de hoek nabij de dakgoot van de buren aan de binnenzijde van de kamer begint los te laten.. Bij regen of zelfs bij heftige regenval lekt er nooit water binnen, Maar in de winter als het vriest of als het sneeuwt lekt het soms iets langs de binnenmuur van de kamer. Ik heb het idee dat het een isolatieprobleem is waardoor er vocht tussen het dakbeschot (stalen platen) en de binnenzijde van het dak ontstaat. Ik kan niet beoordelen of er ook sprake is van vochtaantasting van de balken. Het gaat om 6m2.


Dakdekken en dakreparaties Almere
zaterdag 20 november 2021

Dakrenovatie (~48m2)

Ik ben op zoek naar een vakman voor het volgende: pannen verwijderen, asbest verwijderen, nieuwe gootbeugel plaatsen, dakisolatie aanbrengen en nieuwe dakpannen leggen. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 48m2.


Dakdekken en dakreparaties Apeldoorn
woensdag 20 oktober 2021

Dakrenovatie 60m2

Mijn dak is aan vervanging toe en dit zou ik graag willen combineren met een groendak. Het betreft een plat bitumen dak van ca. 50m2 en 2 kleinere platte daken van ca. 5 m2 per dak. In totaal moet er 60m2 dak gerenoveerd worden.


Dakdekken en dakreparaties Warmond
zondag 19 september 2021

Dakreparatie /dakrenovatie

We hebben twee platte daken: van 20 m2 op de aanbouw begane grond (aangebracht 1997) en 15 m2 op de 2e verdieping ( aangebracht 90 er jaren) die onderhoud of vervanging van het bitumen behoeven. Op dit moment blijft een deel van de buitenmuur onder het dak dagen nat na een regenbui). We hebben ook interesse in groendaken (sedum?). Evt. dienen de daken (in overleg) ook geïsoleerd te worden. Op de 2e verdieping zijn ook Werzalit delen aangebracht die afstaan en hierdoor kan vocht naar binnen trekken. Mocht u meer informatie wensen zijn we daartoe graag bereid.


Dakdekken en dakreparaties Malden
donderdag 02 september 2021

Dakrenovatie.

Ik wil graag dat mijn dak word gerenoveerd. Zou graag folie geplaatst willen hebben. Oude pannen hergebruiken of optie nieuwe pannen. Ik wil graag een offerte specificeren in werk en materiaal. Ook 2 soorten aub met en zonder nieuwe pannen. Gewone doorsnee pan zou goed zijn. Bedankt alvast.


Dakdekken en dakreparaties Beverwijk
dinsdag 03 augustus 2021

65 m² dakrenovatie

Ik wil mijn dak laten isoleren van buitenaf. Ook wil ik het gehele dak laten renoveren. Het betreft een platdak met bitumen met voor een deel en rubber vloertegels. Dit moet er allemaal af worden gehaald (kaal tot op het hout) en opnieuw worden opgebouwd met warmteisolatie. Dit moet een r waarde hebben van minstens 3,5 (liefst 4). De beschermlaag graag in overleg met de vakman. Het betreft 65 m². Het oude dak wil ik ook laten afvoeren.


Dakdekken en dakreparaties Haarlem
donderdag 29 juli 2021

Dakrenovatie ~160m2

Vervangen van beschadigde pannen, vervangen panlatten, aanbrengen folie op jaren 30 2-onder-1 kap (volledig)


Dakdekken en dakreparaties Barneveld
donderdag 29 juli 2021

Hellend dak vervangen 170m2

Mogelijk een gehele dakrenovatie vaan een oude boerderij. Met een +/- 170 m2 oppervlakte Wat is de huidige situatie?: bestaand dak zonder asbest Welke bedekking(en) overweeg je voor het hellend dak?: dakpannen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakreparaties Leidschendam
woensdag 14 juli 2021

Gehele dakrenovatie tussenwoning

Voor een tussenwoning van 37 jaar oud in oorspronkelijke staat zoek ik een dakdekker die het dak kan renoveren. De gehele woning is 4,5 m breed bij 8 m diep. Het is een schuin aflopend dak met twee dakkapellen. Het gaat om het verwijderen bestaande dakpannen, inspectie/mogelijke vervanging lattenwerk, vernieuwen isolatie, nieuwe betonnen dakpannen. Graag uitsplitsing diverse onderdelen. De exacte vierkante meters weet ik zo niet. Wat is de huidige situatie?: bestaand dak zonder asbest Welke bedekking(en) overweeg je voor het hellend dak?: dakpannen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakreparaties Oegstgeest
maandag 05 juli 2021

Dakrenovatie plat dak met dakleer

Een platdak van 350-400m2 voorzien van dakleer uit 1992 moet gerenoveert/vervangen worden. Ondergrond is betonplaten en er zit vlgs mij geen isolatie onder.


Dakdekken en dakreparaties Amersfoort
maandag 21 juni 2021

Dakrenovatie en vervangen dakpannen. Het gaat om ongeveer 90 á 100 vierkante meter

Het hele dak zal ongeveer 90 á 100 vierkante meter bedragen. Ik wil keramische dakpannen. Daarnaast moet er een groendak gelegd worden waarvan ik nu het aantal vierkante meters nog niet weet.


Dakdekken en dakreparaties Lemmer
donderdag 20 mei 2021

Complete dakrenovatie inclusief de renovatie van een dakkapel

Ik wil graag de huidige asbesthoudende dakpannen en isolatie eronder laten vernieuwen, een dakkapel vernieuwen en klein kiepraam vervangen. Eventueel wil ik ook de goten aan de voor en achterkant laten vervangen. Het dak is 40 m2. Het asbest is geinventariseerd 2x plus second opinion en we hebben all clear.


Dakdekken en dakreparaties Vianen
donderdag 20 mei 2021

Plat dak renoveren

Ik zoek iemand die voorafgaand aan montage van zonnepanelen de staat van het bitumen dak en de onderliggende isolatie beoordeelt en evt een dakrenovatie kan uitvoeren. Het gaat om 15 m2.


Dakdekken en dakreparaties Gendringen
maandag 17 mei 2021

Hellend dak renoveren

Dakrenovatie panlatten vervagen dakbeschot inspecteren. mogelijk offreren dakkapel. mogelijk hergebruik huidige dakpannen. Wat is de huidige situatie?: bestaand dak zonder asbest Welke bedekking(en) overweeg je voor het hellend dak?: dakpannen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakreparaties Klundert
zaterdag 15 mei 2021

Dakrenovatie (rijks) monumentaal pannendak

Oude pannen van het onbeschoten dak eraf, momenteel aangesmeerd maar kleine lekkages. Op linkerzijde zit een grote dakkapel, aan de voorzijde ook een kleine kajuit, aan de rechterzijkant twee (standaard) velux dakramen (m04, 78 x 98 cm). Er zullen fors veel pannen vervangen moeten worden (oud holle rood & oud holle zwart verglaasd). Nieuw (spano platen?) beschieten, vervangende pannen terug. Nieuwe loketten in de schoorsteen etc, andere nokvorsten etc. Totale dakoppervlak bedraagt 77 m2. Ik zou graag zoals jullie mooie website adverteert in ieder geval een offerte richtlijn ontvangen (of maximale m2 prijs bijvoorbeeld.) Het liefste zou het klaar moeten zijn voor de komende winter ivm huidige kleine lekkages.


Dakdekken en dakreparaties Harlingen
woensdag 12 mei 2021

150 m² dakrenovatie

Geheel dak renovatie inclusief dakplaten en folie en eventueel met isolatie. Het dak betreft ongeveer 150 m². Op dit moment liggen er dakpannen. Deze moeten worden verwijderd en worden afgevoerd. Ik wil nieuwe keramische dakpannen laten plaatsen. Deze wil ik via de vakman aanschaffen.


Dakdekken en dakreparaties Oudkarspel
dinsdag 11 mei 2021

Volledig 70 m² dakrenovatie

Ik wil mijn dak volledig laten renoveren. Op dit moment liggen er dakpannen. Het is en gebroken kap. Deze moeten worden verwijderd en worden afgevoerd. Ik wil graag isolatieplaten (HR ++) erop laten leggen en nieuwe dakpannen. Deze wil ik via de vakman aanschaffen. Het betreft ongeveer 70 m². Ook het dakbeschot moet worden vernieuwd.


Dakdekken en dakreparaties Nieuwkoop
maandag 10 mei 2021

Schuurdakrenovatie 8m2

Onze schuur, 25 jaar oud gaat lekken. Ligt bitumen op. Graag een offerte voor een renovatie met bitumen. Maten: 3.10 X 2.30 meter. Ongeveer 8m2


Dakdekken en dakreparaties Almere
vrijdag 30 april 2021

Dakrenovatie en asbestverwijdering 200m2

dakrenovatie en asbestverwijdering 200m2 Wat is de huidige situatie?: bestaand dak met asbest Welke bedekking(en) overweeg je voor het hellend dak?: golfplaten Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman Het liefst een bedrijf die het beide doet asbestverwijdering en dak renoveren, zodat het in 1 keer gedaan kan worden.


Dakdekken en dakreparaties Warffum
woensdag 21 april 2021

Dakverhoging, renovatie, isolatie, advies en mogelijk zonnepanelen

De huidige dak-etage is net op sta hoogte als je niet langer dan 1.78cm bent. Het dak dient sowieso aangepakt te worden en daarom leek het mij handig de verhoging daarin mee te nemen. Het betreft een tussenwoning en mijn dak grenst aan het dak rechts van de buren op gelijke hoogte. Aan de andere zijde grenst mijn dak aan rechterzijde van het dak van de buren, waarvan het dak ook hoger is. Ik weet niet of hier bouwvergunningen voor aangevraagd moeten worden. De maten zijn: 11.07meter x 4.51 meter. Ik wil graag dat een specialist in ieder geval advies uitbrengt over wat er gedaan moet worden met het dak. Het huis komt uit 1910. Op 4 mei komt er een bouwkundig rapport. Mijn bod is recent geaccepteerd, dus heb zelf nog niet goed kunnen zien water precies gedaan moet worden. Ik denk dat een dakrenovatie en isolatie op zijn plaats zullen zijn. Wellicht wil ik zelfs zonnepanelen laten plaatsen en dus ook graag een dak verhoging. Dit alles graag in overleg en op basis van het uitgebrachte advies en bouwkundig rapport. Ik heb hier geen haast mee, maar het moet een keer gaan gebeuren. Of dat nu op korte termijn is of over bijvoorbeeld 2 jaar is nog te bepalen met de specialist. De overdracht vindt 28-06 plaats. Als u nog vragen heeft neemt u dan zeker contact met mij op!


Dakdekken en dakreparaties Nieuwe Tonge
woensdag 21 april 2021

Hellend dak renoveren 250m2

Dakrenovatie van een 2 onder 1 kap woning. 250m2 Graag ontvang ik een offerte voor de volgende werkzaamheden: -Vervanging isolatie en bitumensingles voor kunst leien incl. maximale isolatie, afhankelijk van de detaillering. -Overlagen dakbedekking dakkapellen (exclusief dak aanbouw links) -Vervanging van alle goten, zink en lood aansluitingen, ook schoorsteen (exclusief dak aanbouw links) -Reinigen, controleren voegwerk en waterdichtheid van schoorsteen. -Zij-wangen dakkapellen voorzien van zink of mits mogelijk ook dakleien. -Mogelijk timmerwerkzaamheden i.v.m. aanpassing detaillering dakkapellen en goten. Wat is de huidige situatie?: bestaand dak zonder asbest Welke bedekking(en) overweeg je voor het hellend dak?: leien Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakreparaties Soest
vrijdag 16 april 2021

Dakrenovatie 150m²

We wonen in een oud huis waar de dakconstructie aan vernieuwing toe is. Er komt een 2-laagse uitgebouwd met een schuin dak van 60 vierkante meter, geplaatst. Het oorspronkelijke dak is 120m². Deze dient compleet te voorzien worden van een nieuwe constructie + isolatie/pannen. (+-150 vierkante meter opnieuw te doen) We hebben binnen 2 maanden de sleutel, dus graag daarna beginnen.


Dakdekken en dakreparaties Putte
vrijdag 09 april 2021

150 m² dakrenovatie

Ik wil mijn dak laten isoleren vanaf de buitenzijde. Op dit moment liggen er dakpannen op die moeten worden verwijderd en worden afgevoerd. Ik ben geïnteresseerd in het laten leggen dakplaten en waar makkelijk zonnepanelen (eventueel door dezelfde vakman) kunnen worden aangebracht. Het dak betreft ongeveer 150 m².


Dakdekken en dakreparaties Doorn
woensdag 07 april 2021

Dak verstevigen met gordingen

Ons dak moet verstevigd worden. Er is een constructeur geweest en deze geeft aan dat er gordingen bijgeplaatst dienen te worden omdat het dak iets doorzakt. De afmetingen zijn ongeveer 7x4m en er liggen nu dakpannen op. Afhankelijk van de prijs ook een optie voor dakrenovatie.


Dakdekken en dakreparaties De Meern
vrijdag 02 april 2021

Volledige dakrenovatie

Voor mijn huis ik wil een dak renoveren. Het is op een hoek huis met afmetingen van 6m x 5,6 op 2 hellingen. De totale oppervlakte is ongeveer van 67m². Oude dakpannen en panlatten verwijderen en afvoeren via container Er moet damp werende folie worden aangebracht, nieuwe latten monteren, nieuwe dakpannen, kantpannen en nokvorsten plaatsen en lood random schorstenen herstellen. De nieuwe dakpannen wil ik het liefst via de vakman aanschaffen.


Dakdekken en dakreparaties Eindhoven
woensdag 31 maart 2021

Dakrenovatie 70m2 + isolatie

Jaren '20 bovenwoning met reeds bestaande opbouw. Deze moet volledig vervangen worden. Nieuwe dakgoten en nieuw dak voor rest van pand. Het gaat om ongeveer 70m2. Isolatie ook noodzakelijk. Graag advies van de dakdekker voor de mogelijkheden.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Arnhem
Offertes aanvragen