Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Isolatie Vloer Cellulose

Geluidsisolatie

Zoek jij iemand die geluidisolatie aanbrengt in je huis? Casius brengt je in contact met Erkende isolatiespecialisten in jouw regio.

Word je gek van het gedrum van je buurman of de luide gesprekken die hij met zijn vrouw voert? Werkt het niet om even aan te kloppen en te vragen of het wat zachter kan? Geluidsisolatie kan je dan de stilte geven die je graag wenst. 

De isolatiespecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen met het aanbrengen van geluidsisolatie. Wil je daarnaast misschien ook je gevel isoleren of je kruipruimte? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de geluidsisolatie wil laten aanbrengen? Wil je graag dat een isolatiespecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen van het plaatsen van geluidsisolatie te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kostenoverzicht geluidsisolatie

De daadwerkelijk kosten zijn vrijwel altijd hoger dan alleen de genoemde vierkante meterprijzen omdat er vaak meer werkzaamheden bijkomen dan alleen het aanbrengen van de betreffende constructie. Hierbij valt te denken aan sloopwerk, herstelwerk, aanpassen elektra of loodgieterswerk, aanpassingen interieur, schilderwerk et cetera. In bepaalde gevallen kunnen eigenaren, ondernemers of personeel zelf ook het een en ander doen, wat de kosten uiteraard reduceert.

Onderstaande prijzen zijn indicatief, in euro’s per vierkante meter of andere eenheid, exclusief btw.

Let op: De isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Onderdeel Omschrijving Kosten
Plafond Geluidwerend plafondsysteem met minerale wol en 2 x 12,5 mm gips €200 per m²
Plafond Geluidwerend plafondsysteem met minerale wol en 3 x 12,5 mm gips €225 per m²
Plafond Geluidwerend plafondsysteem met minerale wol en 2 x 12,5 mm gips. Met extra massaverzwaring tussen of tegen de balken €275 per m²
Plafond Geluidwerend plafondsysteem met minerale wol en 3 x 12,5 mm gips. Met extra massaverzwaring tussen of tegen de balken €300 per m²
Wanden Geluidwerend wandsysteem met minerale wol en 2 x 12,5 mm gipsplaten €100 per m²
Wanden Geluidwerend wandsysteem met minerale wol en 3 x 12,5 mm gipsplaten €125 per m²
Vloeren Geluidisolerende droge vloer (massaplaten op veer) €200 per m²
Vloeren Geluidisolerende natte vloer (beton, cement of anhydrietvloer op veer) €175 per m²
Beglazing Geluidwerende beglazing €150 - €350 per m²
Beglazing Aluminium voorzetramen met gelaagd glas €125 - €200 per m²
Begalazing Houten voorzetramen met dik gelaagd glas of geluidwerend dubbelglas €350 - €550 per m²
Ventilatie Geluiddempers op ventilatiedoorvoeren €2.500 per stuk
Absorptie Geluidabsorberende materialen €75 - €300 per m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Isolatie Glaswol

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Geluidsisolatie muren

Voor het aanbrengen van geluidsisolatie voor de muren is een voorzetwand de optie die het meest gebruikt wordt. Voor de muur plaatst de isolatiespecialist een frame waarop hij het isolatiemateriaal aanbrengt. Daarna werkt hij het netjes af. Vaak met gipsplaten waar een stuclaag overheen kan komen of verf of behang. 

Gaat het om een dunne wand? Dan is het verstandig om voor geluidsabsorberende isolatiematten te kiezen. De dichtheid van deze matten is hoog en het geeft extra gewicht aan de muur. Dit zorgt ervoor dat het geluid goed wordt geabsorbeerd. Er zijn ook sandwichpanelen die al geluidsabsorberend materiaal in de kern hebben.

Geluidsisolatie vloeren

Wanneer je de vloer laat isoleren dan los je vooral contactgeluid op. Contactgeluid ontstaat wanneer iemand bijvoorbeeld op hoge hakken loopt of meubels verschuift. De trilling die daardoor ontstaat verplaatst zich via de vloer en wanden naar de rest van het gebouw en zo heb jij er ook last van. Contactgeluid kan je tegengaan door geluidsisolatie van de vloer. 

Verschillende soorten geluidsisolatie voor vloeren 

Het is belangrijk dat het materiaal wat wordt gebruikt om te isoleren, sterk en veerkrachtig is. Om de akoestische eigenschappen niet te verliezen, mag het niet samengedrukt worden en het mag ook niet gaan vervormen. Welk materiaal het meest geschikt is hangt af van je vloer. Een betonvloer heeft door het zware gewicht bijvoorbeeld een ander soort isolatiemateriaal nodig dan een houten vloer. 

Isoleren met een zwevende dekvloer

Het beste is om geluidsoverlast bij de bron aan te pakken. Met een zwevende dekvloer voorkom je dat contactgeluid zich via de vloer kan verplaatsen naar het plafond van de verdieping lager. Een zwevende dekvloer kan je plaatsen op een bestaande betonvloer of op een houten vloer. Meestal bestaat de vloer uit een regelwerk dat wordt opgevuld met isolatiemateriaal. 

Een andere optie is speciale cementgebonden isolatieplaten die bovenop de bestaande vloer geplaatst worden. De platen zijn dubbel en absorberen goed de geluidstrillingen. Wel is het belangrijk dat er aan de randen van de vloer ook isolatie geplaatst wordt. Op deze manier staat de vloer akoestisch gezien los van de wanden.  

Geluidsisolatie voor een betonvloer

Een isolatie materiaal wat je vaak bij betonvloeren ziet zijn dunne matten van polyethyleenschuim of polyolefineschuim. Aan de onderkant heeft het akoestische isolatiemateriaal een soort piramidestructuur dat bestand is tegen het zware gewicht van een betonvloer. 

Geluidsisolatie voor een houten vloer 

Voor geluidsisolatie voor een houten vloer zijn er verschillende methodes. Het beste is om eerst de holle ruimte onder de planken te vullen met een minerale wol, zoals bijvoorbeeld glaswol. Het “klankkast effect” verminder je hiermee van de houten vloer en tegelijk krijg je thermische isolatie.

Achteraf kan je speciale geluidsisolerende matten leggen, zoals Isomat KE. Als afwerking kan er plaatmateriaal geplaatst worden (bijvoorbeeld OSB/ multiplex van 12 tot 14 mm dikte). Wil je nog een extra laag? Dan kan je schuimvlokkenplaten aanbrengen. 

Vloerverwarming

Wil je ook graag vloerverwarming? In de meeste gevallen kan dit probleemloos. De leidingen legt de vakman dan in een flexibel membraan op het isolatiemateriaal. De leidingen zullen nooit vastgezet worden aan de draagvloer, door het materiaal heen. Op deze manier krijg je namelijk weer contact.

Geluidsisolatie plafond

Heb je juist last van de bovenburen? Dan kan je ook je plafond laten isoleren. Dit kan bijvoorbeeld door een verlaagd plafond te plaatsen. Er komt dan een frame waar gipsplaten overheen geplaatst worden. De ruimte die tussen het oude en nieuwe plafond zit, wordt gevuld met geluidsisolatiemateriaal. 

Een andere optie is een plafond met trillingsdempers. Het plafond moet dan akoestisch ontkoppeld zijn van het huidige plafond. De contactgeluiden worden gedempt tussen de verdiepingen, door de dempers.

Glas

Naast geluidsisolatie van de vloeren en de muren is het aan te raden om te investeren in kwalitatief goed glas. Glas speelt namelijk ook een belangrijke rol in het tegenhouden van geluid van buitenaf. Glas met een hoog rendement heeft tegelijkertijd ook een goede thermische waarde. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor geluidsisolatie

vrijdag 13 mei 2022

Tussenmuur isoleren (~20m2)

Wij willen de tussenmuur met de buren na isoleren tbv geluidsisolatie. Ik schat de oppervlakte van de muur op een 20m2.


Isolatie Woerden
donderdag 12 mei 2022

Binnenmuren isoleren tegen geluidsoverlast

In ons nieuwe huis hebben we last van geluid van de buren in de woonkamer (vooral praten en televisie). Daarom willen wij de binnemuren laten isoleren tegen geluidsoverlast. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Leiden
maandag 09 mei 2022

Plafond van de garage onder de woning isoleren ~36m2

Er is vloerverwarming geïnstalleerd. Het appartement bevind zich op eerste verdieping met berging e garage eronder. Graag zouden we daar plafond willen isoleren met PFIF isolatie materiaal zodat de vloerverwarming optimaal functioneert. Het gaat om ~36m2. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Echt
vrijdag 06 mei 2022

Geluidsisolatie plafond

Wij hebben structureel geluidsoverlast door onze bovenburen, met name door harde loopgeluiden. Wij kijken naar de optie om bij hen de vloer te laten vervangen, maar zijn ook benieuwd naar mogelijkheden vanuit ons huis (dus ons plafond). Ik verwacht met name deze twee opties: 1) de ruimte tussen plafond&vloer opvullen indien mogelijk of 2) ons plafond verlagen met isolatiemateriaal.


Isolatie Groningen
woensdag 04 mei 2022

Plafond isoleren (70 m2)

Wil graag cellulosevlokken in het plafond spuiten met name voor geluidsisolatie. Het betreft een woning uit 1907, dus plafond is uit hout opgebouwd. Ongeveer 70m2 oppervlak. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Rotterdam
dinsdag 03 mei 2022

2 Doorgangen voorzien van geluidsisolatie

Doorgang tussen praktijk en woonkamer 2,80 hoog en 1,00 breed. Is nu glazen deur. Moet goede geluidsisolatie tussen komen. Of vervangen met dubbelglazen deuren om geluid te voorkomen.


Isolatie Gilze
dinsdag 03 mei 2022

Geluidsisolatie aanbrengen

Ik wil de vloer laten isoleren, gaat om een oppervlakte van 36m². De vloer moet worden geïsoleerd vanaf het plafond van de kelder. Daarnaast willen wij geluidsisolatie aanbrengen op het plafond van de slaapkamers. Dit is een oppervlak van rond de 15m².


Isolatie Heerlen
maandag 02 mei 2022

Muur voorzien van geluidsisolatie

Ik zoek een vakman voor het aanbrengen van geluidsisolatie aan mijn muur. Gaat om een muur van 8m².


Isolatie Krimpen aan den IJssel
maandag 02 mei 2022

Voorzetwand plaatsen ivm geluidsisolatie

Mijn aanvraag betreft het plaatsen van een geluidsisolerende voorzetwand tegen verbindingsmuur woonkamer + slaapkamer met buren. Rond de 21m² moet er geplaatst worden.


Isolatie Oisterwijk
vrijdag 29 april 2022

Muur voorzien van geluidsisolatie

Ik wil graag mijn muur van de slaapkamer isoleren tegen geluid van de buren. Het betreft 4.25m lange muur.


Isolatie Barendrecht
vrijdag 29 april 2022

Schuin dak voorzien van geluidsisolatie

Schuin dak voorzien van geluidsisolatie in twee slaapkamers. gaat om ongeveer 10m².


Isolatie Giessenburg
vrijdag 29 april 2022

Geluidsisolatie aanbrengen plafond

Ik wil graag geluidsisolatie aanbrengen op mijn plafond, plafond is rond de 47m².


Isolatie Groningen
vrijdag 29 april 2022

Plafond voorzien van geluidsisolatie

Ik wil een verlaagd plafond laten plaatsen in mijn slaapkamer tegen contactgeluid van de bovenburen (vooral trapgeluiden en verschuiven van meubels). Het pand is in 2014 vernieuwbouw en is in een redelijk nieuwe/goede staat. De kamer meet ongeveer 330 cm x 305 cm en heeft een hoogte van 285 cm, dus er is ruimte genoeg om het plafond te verlagen. Ik ontvang graag een indicatie van de kosten.


Isolatie Amsterdam
woensdag 27 april 2022

Woning isoleren (130 m2)

We hebben ondervinden last van twee vormen geluidshinder: 1. Geluid van buitenaf. Omgevingsgeluid dringt behoorlijk door in de woning, met name van de autoweg die redelijk dichtbij ligt. Ergens gaat het mis in de isolatie denken, wij ondervinden er ook meer hinder van de onze buren. Dus we willen graag het geluid van buiten naar binnen verminderen 2. Galm in het huis. Een grote betonnen woning met heel veel galm. We zoeken iemand die kan adviseren in geluidsisolatie in het huis Gaat om 130 m2.


Isolatie Haarlem
maandag 25 april 2022

Tussenvloer isoleren ~80m2

Ik zoek een vakman voor het isoleren van een tussenvloer ( Begaande grond-1-ste verdieping). Het gaat vooral om isolatie voor de temperatuur. Ik schat dat het gaat om zo'n 80m2. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Maassluis
maandag 25 april 2022

Plafond en/of vloer isoleren.

De bovenburen en wij willen graag de ruimte tussen hun vloer en ons plafond van betere geluidsisolatie voorzien. Zij hebben een houten vloer, en momenteel ligt er alleen een dunne laag glaswol op ons plafond. Het is een oude woning en contactgeluiden (vooral het spelen van hun peuter) horen we nog steeds extreem luid. We willen dus graag weten wat de mogelijkheden zijn om de ruimte tussen vloer en plafond zo goed mogelijk te laten isoleren tegen contactgeluid. Het gaat om ongeveer 30/40 m2.


Isolatie Utrecht
maandag 25 april 2022

Binnenmuren en evt plafond thermisch isoleren

Wij willen graag de binnenmuren en evt. het plafond thermisch isoleren. Er is geen spouwmuur. Groot huis. Liefst isolatie van binnen. Het huis is ongeveer 20m x 10m als basis oppervlakte. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Helmond
vrijdag 22 april 2022

Tussenwand met geluidsisolatie maken (4,2m)

Slaapkamer in twee ruimtes verdelen met deur. Plafond is verlaagd, muren van steen, laminaat op de vloer. Geen ideale situatie, maar we snurken zo hard dat we elkaar wakker houden. En moet een wand tussen! Wand zal ongeveer 420cm breed worden.


Isolatie Den Haag
dinsdag 19 april 2022

Plafond geluiddempend isoleren 45m2

Ik zou graag een offerte opvragen voor het geluidsdicht maken (in hoeverre dat kan) van mijn plafond, dit is een oppervlakte van 45M2. Het gaat voornamelijk om contactgeluid (dus voetstappen). Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Amsterdam
vrijdag 15 april 2022

Binnenmuur geluiddempend isoleren

We hebben last van een dunne muur richting de buren aan één zijde. We horen de buren door deze muur duidelijk praten. We verwachten dat een voorzetmuur nodig is, maar laten ons graag adviseren. De muur waar het om gaat is ongeveer 3,5m x 2,5m. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Bathmen
vrijdag 15 april 2022

Binnenmuur in de slaapkamer isoleren

Wij willen een binnenmuur van een slaapkamer laten isoleren. Wij horen namelijk onze buren douchen. Na hun lekkage lijkt net alsof de leidingen in onze muur zijn geplaatst. De muur is ongeveer 3m x 2m. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Den Bosch
vrijdag 15 april 2022

Slaapkamer en studeerkamer + hal isoleren

Ik overweeg om de slaapkamer (circa 3m bij 3,6m) en studeerkamer (circa 3m bij 3m) te isoleren, zowel vloer als muur en het plafond. Daarnaast ook de vloer en plafond in de hal (circa 2,5 bij 3,5) Ik wil graag meer informatie over de mogelijkheden en de kosten. Het gaat in ieder geval met name om geluiddempende isolatie. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Voorburg
maandag 11 april 2022

Binnenmuur isoleren

Woonkamer wand met de buren isoleren. Het is een 7x3m oppervlakte. Tevens gaat het om geluidsisolatie.


Isolatie Hilversum
maandag 11 april 2022

Hangend isolerend plafond plaatsen ~15m2

We willen graag een hangend, isolerend plafond voor een ruimte van circa 15m2 in een jaren '30 woning laten plaatsen. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Utrecht
maandag 04 april 2022

Binnenmuur tegen geluid isoleren, voorzetwand (~26m2)

Mijn aanvraag betreft het plaatsen van een losgekoppelde voorzetwand tegen de scheidingsmuur met de buren tbv geluidsisolatie. Evt willen we ook plafondisolatie. De oppervlakte van de muur is ongeveer


Isolatie Brunssum
maandag 04 april 2022

Geluidsisolatie aanbrengen in bedrijfpand

Een ruimte met 2 hydraulische motoren moet een geluidsisolatie krijgen tegen naastliggende kantoorruimtes en een plafond isolatie. Installatie zit op de begane grond. Bedrijfsnaam is CAE. In de bijlage zie je wat voor ruimte er geisoleerd moet worden. 20 bij 10m²


Isolatie Oude Meer
dinsdag 29 maart 2022

Binnenmuur geluiddempend isoleren ~25m2

Ik heb zelf geen verstand van dit soort dingen. Maar ik hoor het kind van de buren zo gillen en schreeuwen. Dat hoge kinderstemmen gast overal doorheen en aangezien dat soms de hele dag is ben ik aan het kijken naar oplossingen qua isolatie. Het gaat om ongeveer 25m2 25m2. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Wormerveer
maandag 28 maart 2022

Binnenmuur/spouwmuur isoleren (10m)

Ik wil graag geluidsisolatie, in mijn spouwmuur met de buren, hebben. Geen voorzetwand, echt in de spouwmuur zelf. Het is een muur van ongeveer 10m lang.


Isolatie Veldhoven
vrijdag 25 maart 2022

Geluidsisolatie houten vloer.

Ik zoek een isolatie specialist die onze oude vloer kan isoleren omdat we de verdieping eronder (soutterain) graag geluidsarm willen hebben.


Isolatie Den Haag
vrijdag 25 maart 2022

Vloer isoleren ( 30 m2)

Ik zoek een vakman voor geluidsisolatie. Mijn kamer zit recht boven een cafe en hier hoor ik erg veel van af komen. Het betreft een kamer van 30 vierkante meter. Houten vloer met kleine kruipruimte eronder ook zit er een systeem plafond onder.


Isolatie Bergen op Zoom
Offertes aanvragen