Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Isolatie Vloer Cellulose

Geluidsisolatie

Zoek jij iemand die geluidisolatie aanbrengt in je huis? Casius brengt je in contact met Erkende isolatiespecialisten in jouw regio.

Word je gek van het gedrum van je buurman of de luide gesprekken die hij met zijn vrouw voert? Werkt het niet om even aan te kloppen en te vragen of het wat zachter kan? Geluidsisolatie kan je dan de stilte geven die je graag wenst. 

De isolatiespecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen met het aanbrengen van geluidsisolatie. Wil je daarnaast misschien ook je gevel isoleren of je kruipruimte? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de geluidsisolatie wil laten aanbrengen? Wil je graag dat een isolatiespecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen van het plaatsen van geluidsisolatie te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kostenoverzicht geluidsisolatie

De daadwerkelijk kosten zijn vrijwel altijd hoger dan alleen de genoemde vierkante meterprijzen omdat er vaak meer werkzaamheden bijkomen dan alleen het aanbrengen van de betreffende constructie. Hierbij valt te denken aan sloopwerk, herstelwerk, aanpassen elektra of loodgieterswerk, aanpassingen interieur, schilderwerk et cetera. In bepaalde gevallen kunnen eigenaren, ondernemers of personeel zelf ook het een en ander doen, wat de kosten uiteraard reduceert.

Onderstaande prijzen zijn indicatief, in euro’s per vierkante meter of andere eenheid, exclusief btw.

Let op: De isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Onderdeel Omschrijving Kosten
Plafond Geluidwerend plafondsysteem met minerale wol en 2 x 12,5 mm gips €200 per m²
Plafond Geluidwerend plafondsysteem met minerale wol en 3 x 12,5 mm gips €225 per m²
Plafond Geluidwerend plafondsysteem met minerale wol en 2 x 12,5 mm gips. Met extra massaverzwaring tussen of tegen de balken €275 per m²
Plafond Geluidwerend plafondsysteem met minerale wol en 3 x 12,5 mm gips. Met extra massaverzwaring tussen of tegen de balken €300 per m²
Wanden Geluidwerend wandsysteem met minerale wol en 2 x 12,5 mm gipsplaten €100 per m²
Wanden Geluidwerend wandsysteem met minerale wol en 3 x 12,5 mm gipsplaten €125 per m²
Vloeren Geluidisolerende droge vloer (massaplaten op veer) €200 per m²
Vloeren Geluidisolerende natte vloer (beton, cement of anhydrietvloer op veer) €175 per m²
Beglazing Geluidwerende beglazing €150 - €350 per m²
Beglazing Aluminium voorzetramen met gelaagd glas €125 - €200 per m²
Begalazing Houten voorzetramen met dik gelaagd glas of geluidwerend dubbelglas €350 - €550 per m²
Ventilatie Geluiddempers op ventilatiedoorvoeren €2.500 per stuk
Absorptie Geluidabsorberende materialen €75 - €300 per m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Isolatie Glaswol

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Geluidsisolatie muren

Voor het aanbrengen van geluidsisolatie voor de muren is een voorzetwand de optie die het meest gebruikt wordt. Voor de muur plaatst de isolatiespecialist een frame waarop hij het isolatiemateriaal aanbrengt. Daarna werkt hij het netjes af. Vaak met gipsplaten waar een stuclaag overheen kan komen of verf of behang. 

Gaat het om een dunne wand? Dan is het verstandig om voor geluidsabsorberende isolatiematten te kiezen. De dichtheid van deze matten is hoog en het geeft extra gewicht aan de muur. Dit zorgt ervoor dat het geluid goed wordt geabsorbeerd. Er zijn ook sandwichpanelen die al geluidsabsorberend materiaal in de kern hebben.

Geluidsisolatie vloeren

Wanneer je de vloer laat isoleren dan los je vooral contactgeluid op. Contactgeluid ontstaat wanneer iemand bijvoorbeeld op hoge hakken loopt of meubels verschuift. De trilling die daardoor ontstaat verplaatst zich via de vloer en wanden naar de rest van het gebouw en zo heb jij er ook last van. Contactgeluid kan je tegengaan door geluidsisolatie van de vloer. 

Verschillende soorten geluidsisolatie voor vloeren 

Het is belangrijk dat het materiaal wat wordt gebruikt om te isoleren, sterk en veerkrachtig is. Om de akoestische eigenschappen niet te verliezen, mag het niet samengedrukt worden en het mag ook niet gaan vervormen. Welk materiaal het meest geschikt is hangt af van je vloer. Een betonvloer heeft door het zware gewicht bijvoorbeeld een ander soort isolatiemateriaal nodig dan een houten vloer. 

Isoleren met een zwevende dekvloer

Het beste is om geluidsoverlast bij de bron aan te pakken. Met een zwevende dekvloer voorkom je dat contactgeluid zich via de vloer kan verplaatsen naar het plafond van de verdieping lager. Een zwevende dekvloer kan je plaatsen op een bestaande betonvloer of op een houten vloer. Meestal bestaat de vloer uit een regelwerk dat wordt opgevuld met isolatiemateriaal. 

Een andere optie is speciale cementgebonden isolatieplaten die bovenop de bestaande vloer geplaatst worden. De platen zijn dubbel en absorberen goed de geluidstrillingen. Wel is het belangrijk dat er aan de randen van de vloer ook isolatie geplaatst wordt. Op deze manier staat de vloer akoestisch gezien los van de wanden.  

Geluidsisolatie voor een betonvloer

Een isolatie materiaal wat je vaak bij betonvloeren ziet zijn dunne matten van polyethyleenschuim of polyolefineschuim. Aan de onderkant heeft het akoestische isolatiemateriaal een soort piramidestructuur dat bestand is tegen het zware gewicht van een betonvloer. 

Geluidsisolatie voor een houten vloer 

Voor geluidsisolatie voor een houten vloer zijn er verschillende methodes. Het beste is om eerst de holle ruimte onder de planken te vullen met een minerale wol, zoals bijvoorbeeld glaswol. Het “klankkast effect” verminder je hiermee van de houten vloer en tegelijk krijg je thermische isolatie.

Achteraf kan je speciale geluidsisolerende matten leggen, zoals Isomat KE. Als afwerking kan er plaatmateriaal geplaatst worden (bijvoorbeeld OSB/ multiplex van 12 tot 14 mm dikte). Wil je nog een extra laag? Dan kan je schuimvlokkenplaten aanbrengen. 

Vloerverwarming

Wil je ook graag vloerverwarming? In de meeste gevallen kan dit probleemloos. De leidingen legt de vakman dan in een flexibel membraan op het isolatiemateriaal. De leidingen zullen nooit vastgezet worden aan de draagvloer, door het materiaal heen. Op deze manier krijg je namelijk weer contact.

Geluidsisolatie plafond

Heb je juist last van de bovenburen? Dan kan je ook je plafond laten isoleren. Dit kan bijvoorbeeld door een verlaagd plafond te plaatsen. Er komt dan een frame waar gipsplaten overheen geplaatst worden. De ruimte die tussen het oude en nieuwe plafond zit, wordt gevuld met geluidsisolatiemateriaal. 

Een andere optie is een plafond met trillingsdempers. Het plafond moet dan akoestisch ontkoppeld zijn van het huidige plafond. De contactgeluiden worden gedempt tussen de verdiepingen, door de dempers.

Glas

Naast geluidsisolatie van de vloeren en de muren is het aan te raden om te investeren in kwalitatief goed glas. Glas speelt namelijk ook een belangrijke rol in het tegenhouden van geluid van buitenaf. Glas met een hoog rendement heeft tegelijkertijd ook een goede thermische waarde. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor geluidsisolatie

maandag 23 januari 2023

Geluidsisolatie aanbrengen

Woonkamer, slaapkamer. Huis is net compleet gerenoveerd, maar lijkt dat het slecht is geisoleerd tegen geluid.


Isolatie Haarlem
maandag 23 januari 2023

Zoldervloer isoleren (30m2)

Zoldervloer dichtmaken + vloer isoleren Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning thermisch Ik wil graag mijn zolder vloer laten isoleren. Eerst moet de vloer nog dichtgemaakt worden, omdat er nu nog alleen balken liggen. Ik wil graag dat het thermisch geïsoleerd wordt. Het gaat om ongeveer 30 m2.


Isolatie Sint Jansteen
maandag 23 januari 2023

Plafond isoleren (akoestisch)

Hoi wij hebben vrij veel last van onze bovenburen al wanneer ze gewoon lopen dus we hopen op een isolatie tegen het geluid Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Rijswijk
zondag 22 januari 2023

geluidsisolatie- advies - vide "inpakken"

in mijn praktijkruimte wil ik advies mbt geluidsisolatie. Ik zou de vide ( ong 3x 3 m) willen isoleren. Niet met duren akoustishe panelen maar bv isoliatie met voorzetwanden. Graag advies & uitvoering


Isolatie Amsterdam
maandag 16 januari 2023

Binnenmuur of plafond isoleren

Schuin dak isoleren. Vloer isoleren van eerste verdieping en van begane (als dat kan) en de muren aan de binnenkant. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Roden
maandag 26 december 2022

Plafond akoestisch isoleren (~40m2)

Ik zoek een vakman die voor mij akoestisch geluidsisolatie aan het plafond kan aanbrengen. Dit ivm het contact geluid van de bovenburen. Het huidige verlaagde plafond zal verwijderd moeten worden. Bij elkaar is het ongeveer 40m2. Er is ruim 30cm ruimte voor een nieuwe plafond.


Isolatie Delft
zaterdag 10 december 2022

Houten verdiepingsvloer isoleren tegen geluid (~60m2)

Ik zoek een expert voor het isoleren van mijn houten verdiepingsvloer. Dit tegen geluid. Het is een oud gebouw in amsterdam en ik wil de beste geluidsisolatie. Het appartement heeft een oppervlakte van 60m2. Graag kom ik in contact met een partij die mij een offerte kan bieden hiervoor.


Isolatie Amsterdam
donderdag 08 december 2022

Geluidsisolatie 65m2

Heel graag vraag ik een offerte aan voor geluidsisolatie voor ca 65m2. Ik woon op de begane grond Amsterdam Zuid, en mijn bovenburen zijn hun appartement aan het verkopen. Hun houten vloer is niet goed gelegd, en geeft enorm veel geluidshinder voor mij. Ik heb een rapport van een deskundige en het blijkt dat er inderdaad niet aan de norm wordt voldaan. Mijn buren geven aan dat het probleem kan worden opgelost door isolatiemateriaal in mijn plafond te doen (vlokken). Echter, ik heb van de brandweer vernomen dat dit niet brandveilig is omdat ik inbouwspots heb. Kunt u mij aub adviseren in de oplossing en de prijs? Ik ben door u geadviseerd door JustArbi. Hartelijk dank Marit Lägers Lutmastraat 264, Amsterdam 06 50 64 77 33.


Isolatie Amsterdam
zaterdag 19 november 2022

Geluidsisolatie aanbrengen binnenmuren (~50m2)

In verschillende ruimtes (woonkamer, hal en slaapkamer) wil ik de wanden laten isoleren tegen geluid (door middel van isolatiebehang of een voorzetwand; wat meest geschikt is per ruimte doe ik graag in overleg). Het gaat 3 of 4 wanden, met een oppervlakte van ongeveer 50m2 in totaal.


Isolatie Zeist
zondag 13 november 2022

Geluidswerend wandsysteem aanbrengen (~18m2)

Ik zoek een specialist voor het aanbrengen van geluidsisolatie op de muur voor 2 kamers. Elke muur is ongeveer 9m2 (totaal ongeveer 18m2). Hoeveel zal dit mij ongeveer gaan kosten?


Isolatie Den Haag
maandag 24 oktober 2022

Binnenmuur isoleren tegen geluid (~5,2m2)

Ik zoek een partij voor de geluidsisolatie van de binnenmuur die grenst aan het appartement van de buren. De muur is +/- 220 cm breed en 237 cm hoog.


Isolatie Amsterdam
maandag 10 oktober 2022

Plafond akoestisch isoleren 30m²

Ik wil graag mijn slaapkamer (en eventueel woonkamer) plafond van geluidsisolatie voorzien. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Utrecht
maandag 10 oktober 2022

Tussenvloer isoleren 110m²

Ik wil graag een houten tussenvloer laten isoleren om geluidsoverlast te verminderen. Oppervlakte van de woning is 110 vierkante meter. Woning is in Schiedam. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Schiedam
maandag 10 oktober 2022

Plafond slaapkamers geluidswerend isoleren

Plafond geluidsisolatie in slaapkamers van appartement. Het gaat om 3 slaapkamers. Het gaat in totaal om ~50m2.


Isolatie Den Haag
maandag 10 oktober 2022

Vloer thermisch isoleren 50m²

Ik wil graan onze houten verdiepingsvloer thermisch isoleren. Het zou een extra pluspunt zijn als het gebruikte materiaal ook iets van geluid dempend is. Maar voornamelijk is het voor ons thermisch. Later kijken we anders nog of er een zwevende vloer voor het geluid op moet. Er ligt nu laminaat overal, maar dat halen we eruit. Het gaat om totaal 50 m2 Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie De Lier
maandag 03 oktober 2022

Vliering isoleren (35m2)

De vlieringvloer moet geïsoleerd worden. Ik begrijp dat dat slimmer is dan het dak isoleren, omdat het een oude woning is en het dan te zwaar zou worden. 35m2 Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Amsterdam
woensdag 28 september 2022

plafond isoleren (80m2)

Er zitten nu al grote gaten in mijn plafond dus ik zou graag willen weten wat de opties zijn om isolatie materiaal erin te stoppen voor het dicht gaat. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning 80m2 akoestisch


Isolatie Schiedam
woensdag 28 september 2022

Vloer isoleren bovenwoning (50m2)

We hebben een bovenwoning uit ca. 1920 en willen de vloer isoleren zodat de benedenburen minder last hebben van ons geluid (met name contactgeluid). We hebben afgesproken met de buren om (easycell)vlokken aan te laten brengen tussen onze vloer en het plafond van de benedenburen en daarboven een fermacel ondervloer. Daarvoor kom ik graag in contact om een offerte te ontvangen. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning 50m2


Isolatie Amsterdam
dinsdag 27 september 2022

Vloer isoleren (45 m2)

Cellulose isolatie van bovenaf (via te maken gaten) inblazen in houten verdiepingsvloer (tussen begane grond en eerste verdieping). Oppervlakte 45 m2. Vloerdikte 220mm. Met hoge densiteit t.b.v. geluidsisolatie.


Isolatie Amsterdam
maandag 26 september 2022

9,34 wand akoestische isolatie

Ik wil graag akoestische isolatie op 2 verdiepingen langs 2 wanden voorzetwanden plaatsen voor geluidsisolatie. het gaat om 2 wanden van 4,67 m2 Op de benedenverdieping staat nu een keukenblok tegen de muur geplaatst, die moet naar voren geplaatst worden om de isolatie te kunnen doen. Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Hoe wil je de muren isoleren?: Muren isoleren langs de binnenzijde (verlijmen of voorzetwanden)


Isolatie Oldemarkt
maandag 26 september 2022

kruipkelder en dak laten isoleren

de kruipkelder kant geisoleerd is. Kruipkelder van slechts ongeveer een 60cm diepte is nu redelijk volgestort met schelpen. Flauw schuine dak is lastig te isoleren. Gedacht word aan het isoleren van de vloer. (tussen plafond 1ste verdieping en zolder vloer.) Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning kruikelder thermisch laten isoleren, het gaat om 65 m2. ook een flauw schuin dak laten isoleren, hier wilt hij advies over wat het beste is om mee te isoleren.


Isolatie Rotterdam
vrijdag 23 september 2022

Woning akoestisch isoleren (28 m2)

Ik wil graag geluidsisolatie laten aanbrengen in mijn woning. Gaat om 28 m2


Isolatie Amsterdam
dinsdag 20 september 2022

Geluidsisolatie houten vloer

Ik zoek een bedrijf gespecialiseerd in geluidsisolatie bij oude portiekwoningen voor het isoleren van de vloer (circa 60 m2)


Isolatie Rotterdam
dinsdag 20 september 2022

Plafond isoleren

We recently purchased and moved into a ground floor house with poor insulation from the upstairs neighbors. We can hear every footstep in every room of the house and the floor creaks in many places. The house is occupied by 4 young students who are very active at night and the landlord is not willing to invest any money in solution. We are currently considering if we have any options to isolate the sounds through our ceiling or the upstairs floor. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Den Haag
donderdag 15 september 2022

Geluidsisolatie verdiepingsvloer (~45m2)

Ik woon samen met mijn zoon in een jaren 30 woning. Ik slaap op de 1e en hij op de 2e verdieping. Nu is alles heel goed hoorbaar. Graag zou ik hierin willen kijken naar de opties van geluidsisolatie. De oppervlakte bedraagt zo'n 45m2.


Isolatie Deventer
woensdag 14 september 2022

Geluidsisolatie plafond

We zoeken geluidsisolatie van het plafond ivm overlast bovenburen met houten vloer in jaren 10 woning. Kamer van +-10m2.


Isolatie Rotterdam
woensdag 14 september 2022

Muur geluidsisolerend maken (~34m2)

Wij wonen in een jaren 30 woning, twee onder een kap. Muur naar de buren is enkelsteens. We horen vrij veel geluid van de buren, vooral stemmen en muziek. We zouden graag de mogelijkheden bekijken van geluidsisolatie van deze muur. De muur is circa 12.5 meter lang en 2.70 hoog.


Isolatie Breda
dinsdag 13 september 2022

35m2 geluidsisolatie

Het betreft een circa 35m2 zolder van tussenwoning uit 1879. Er ligt een houten vloer direct op de houten balken. Graag zouden we deze vloer voorzien van geluidsisolatie tegen zowel contactgeluiden (voetstappen) als indirecte geluiden (luchtgeluiden).


Isolatie Den Haag
maandag 12 september 2022

Binnenmuur of plafond isoleren 150m2

Wij geven een sportles: cardio kickboksen. Dit gaat gepaard met hardere muziek. Bij een nog te zoeken nieuw pand zijn we benieuwd naar de kosten om dit te isoleren voor eventuele bovenburen. De oppervlakte die we zoeken is rond de 150 m2. Onze vraag is wat de kosten daar van zouden zijn (om en nabij). Met vriendelijke groet Babbe Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In een bedrijfspand


Isolatie Oost-Souburg
maandag 12 september 2022

Zoldervloer isoleren

zoldervloer isoleren circa 50m2. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Den Haag
Offertes aanvragen