Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Isolatie Vloer Cellulose

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Zoek jij iemand die geluidisolatie aanbrengt in je huis? Casius brengt je in contact met Erkende isolatiespecialisten in jouw regio.

Word je gek van het gedrum van je buurman of de luide gesprekken die hij met zijn vrouw voert? Werkt het niet om even aan te kloppen en te vragen of het wat zachter kan? Geluidsisolatie kan je dan de stilte geven die je graag wenst. 

De isolatiespecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen met het aanbrengen van geluidsisolatie. Wil je daarnaast misschien ook je gevel isoleren of je kruipruimte? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de geluidsisolatie wil laten aanbrengen? Wil je graag dat een isolatiespecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen van het plaatsen van geluidsisolatie te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kostenoverzicht geluidsisolatie

De muren isoleren tegen geluid gaat meestal op twee manieren. Als eerste is het belangrijk dat de geluiden die van buiten komen worden tegen gehouden met isolatie. Daarnaast is het ook belangrijk dat de geluiden in huis worden gedempt. Kijkt er iemand bijvoorbeeld ’s avonds nog tv terwijl jij wil slapen? Dan zorgt goede geluidsisolatie ervoor dat je geen last hebt van het geluid van de tv. Maar wat mag deze klus kosten? Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: De isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Onderdeel Soort isolatie Kostenindicatie per m²
Vloer Vol spuiten (bv. cellulose) €15 - €25
Vloer Zwevende dekvloer €25 - €35
Plafond Verlaagd plafond €55 - €65
Muur Voorzetwand €70 - €80

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Isolatie Glaswol

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Geluidsisolatie muren

Voor het aanbrengen van geluidsisolatie voor de muren is een voorzetwand de optie die het meest gebruikt wordt. Voor de muur plaatst de isolatiespecialist een frame waarop hij het isolatiemateriaal aanbrengt. Daarna werkt hij het netjes af. Vaak met gipsplaten waar een stuclaag overheen kan komen of verf of behang. 

Gaat het om een dunne wand? Dan is het verstandig om voor geluidsabsorberende isolatiematten te kiezen. De dichtheid van deze matten is hoog en het geeft extra gewicht aan de muur. Dit zorgt ervoor dat het geluid goed wordt geabsorbeerd. Er zijn ook sandwichpanelen die al geluidsabsorberend materiaal in de kern hebben.

Geluidsisolatie vloeren

Wanneer je de vloer laat isoleren dan los je vooral contactgeluid op. Contactgeluid ontstaat wanneer iemand bijvoorbeeld op hoge hakken loopt of meubels verschuift. De trilling die daardoor ontstaat verplaatst zich via de vloer en wanden naar de rest van het gebouw en zo heb jij er ook last van. Contactgeluid kan je tegengaan door geluidsisolatie van de vloer. 

Verschillende soorten geluidsisolatie voor vloeren 

Het is belangrijk dat het materiaal wat wordt gebruikt om te isoleren, sterk en veerkrachtig is. Om de akoestische eigenschappen niet te verliezen, mag het niet samengedrukt worden en het mag ook niet gaan vervormen. Welk materiaal het meest geschikt is hangt af van je vloer. Een betonvloer heeft door het zware gewicht bijvoorbeeld een ander soort isolatiemateriaal nodig dan een houten vloer. 

Isoleren met een zwevende dekvloer

Het beste is om geluidsoverlast bij de bron aan te pakken. Met een zwevende dekvloer voorkom je dat contactgeluid zich via de vloer kan verplaatsen naar het plafond van de verdieping lager. Een zwevende dekvloer kan je plaatsen op een bestaande betonvloer of op een houten vloer. Meestal bestaat de vloer uit een regelwerk dat wordt opgevuld met isolatiemateriaal. 

Een andere optie is speciale cementgebonden isolatieplaten die bovenop de bestaande vloer geplaatst worden. De platen zijn dubbel en absorberen goed de geluidstrillingen. Wel is het belangrijk dat er aan de randen van de vloer ook isolatie geplaatst wordt. Op deze manier staat de vloer akoestisch gezien los van de wanden.  

Geluidsisolatie voor een betonvloer

Een isolatie materiaal wat je vaak bij betonvloeren ziet zijn dunne matten van polyethyleenschuim of polyolefineschuim. Aan de onderkant heeft het akoestische isolatiemateriaal een soort piramidestructuur dat bestand is tegen het zware gewicht van een betonvloer. 

Geluidsisolatie voor een houten vloer 

Voor geluidsisolatie voor een houten vloer zijn er verschillende methodes. Het beste is om eerst de holle ruimte onder de planken te vullen met een minerale wol, zoals bijvoorbeeld glaswol. Het “klankkast effect” verminder je hiermee van de houten vloer en tegelijk krijg je thermische isolatie.

Achteraf kan je speciale geluidsisolerende matten leggen, zoals Isomat KE. Als afwerking kan er plaatmateriaal geplaatst worden (bijvoorbeeld OSB/ multiplex van 12 tot 14 mm dikte). Wil je nog een extra laag? Dan kan je schuimvlokkenplaten aanbrengen. 

Vloerverwarming

Wil je ook graag vloerverwarming? In de meeste gevallen kan dit probleemloos. De leidingen legt de vakman dan in een flexibel membraan op het isolatiemateriaal. De leidingen zullen nooit vastgezet worden aan de draagvloer, door het materiaal heen. Op deze manier krijg je namelijk weer contact.

Geluidsisolatie plafond

Heb je juist last van de bovenburen? Dan kan je ook je plafond laten isoleren. Dit kan bijvoorbeeld door een verlaagd plafond te plaatsen. Er komt dan een frame waar gipsplaten overheen geplaatst worden. De ruimte die tussen het oude en nieuwe plafond zit, wordt gevuld met geluidsisolatiemateriaal. 

Een andere optie is een plafond met trillingsdempers. Het plafond moet dan akoestisch ontkoppeld zijn van het huidige plafond. De contactgeluiden worden gedempt tussen de verdiepingen, door de dempers.

Glas

Naast geluidsisolatie van de vloeren en de muren is het aan te raden om te investeren in kwalitatief goed glas. Glas speelt namelijk ook een belangrijke rol in het tegenhouden van geluid van buitenaf. Glas met een hoog rendement heeft tegelijkertijd ook een goede thermische waarde. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor geluidsisolatie

woensdag 20 oktober 2021

plafond geluidsisolatie

verlaagd plafond afgewerkt met zachtboard, hangt aan zeer solide constructie. Zachtboard weghalen vervolgens geluidswerend materiaal plaatsen. Daarna weer afwerken met zachtboard of ander materiaal. Wij hebben foto's van de loze ruimte tussen plafond en verlaagd plafond. Het gaat om 48 vierkante meter. Gaarne een afspraak maken.


Isolatie Amsterdam
maandag 18 oktober 2021

Geluidsisolatie aanbrengen in slaapkamer

Het betreft de spouwmuur aangrenzend aan de slaapkamer en mogelijk ook de (vloer), om geluidsoverlast van onderburen te verminderen. We zouden graag eerst advies ontvangen over hoe we dit het beste kunnen aanpakken.


Isolatie Amsterdam
woensdag 13 oktober 2021

Gevels van aanbouw isoleren (8,5m2 grondoppervlak)

Ik heb een keuken in een aanbouw achter mijn huis, van ongeveer 2m x 4,25m. Deze uitbouw heeft geen gevelisolatie. Het is dus een erg koude en tochtige keuken. De keuken moet eruit, gevel isoleren, en vervolgens de keuken er weer in. Maar ook: elektriciteit aanpakken, extra stopcontacten, stopcontacten inbouwen en een leiding naar de meterkast leggen voor een elektrische kookplaat (ik heb al een keukengroep in de meterkast). Er moet een terugslagklep in de afzuiginstallatie en een boiler voor warm water. En hoe verwarm ik het? Ik weet niet of vloerverwarming geschikt is. Dus ook daarover graag advies. Wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Winschoten
maandag 20 september 2021

Geluidsisolatie aanbrengen in plafond (~25m2)

Huis gebouwd in 1969 met houten zoldervloer. Mogelijkheden voor geluidsisolatie? Het gaat om het plafond met een oppervlakte van ongeveer 25m2.


Isolatie Roosendaal
maandag 20 september 2021

Plafond isoleren

Wil mijn plafond isoleren tegen geluid ,tussenmuren plaatsen ,vanaf casco. Oppervlakte niet bekend. Wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Den Haag
maandag 20 september 2021

Geluidsisolatie kleine ruimte

Geluidsisolatie aanbrengen in kleine ruimte in de apparatenfabriek in Eindhoven, met wanden van ongeveer 3 meter hoog en oppervlakte van zo'n 4 bij 5 m. Het zal waarschijnlijk enkel om de wanden gaan. Hoe moet de isolatie en afwerking geplaatst worden?: Geen voorkeur, graag advies van de vakman Wat is het doel van de muurisolatie?: geluid isoleren Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Isolatie Eindhoven
maandag 30 augustus 2021

Plafond isoleren

Ik wil graag mijn plafond laten isoleren, gaat 90 a 95 m2. Gaat om geluidsisolatie.


Isolatie Den Haag
maandag 30 augustus 2021

Binnenmuren / plafond isoleren

Ik heb een tussenwoning uit 1940, hierin wil ik geluidsisolatie in de wanden en muren plaatsen van de slaapkamer, werkruimte en de zolder. Ik kan bijna alles horen van de buren en dit moet even verholpen worden door een specialist. Hoe moet de isolatie en afwerking geplaatst worden?: Geen voorkeur, graag advies van de vakman Wat is het doel van de muurisolatie?: geluid isoleren Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Isolatie Eindhoven
maandag 23 augustus 2021

Geluidsisolatie plafond aanbrengen

Geluidsisolatie aanbrengen aan het plafond over zo'n 50 m2. Wat is het doel van de plafondisolatie?: isoleren tegen geluid van bovenliggende verdiepingen Wat is de oppervlakte van het te isoleren plafond?: tussen 30 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Isolatie Arnhem
Offertes aanvragen