Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Terrasoverkapping in hout of metaal

Terrasoverkapping

Terrasoverkapping

Wil je in allerlei weersomstandigheden toch buiten kunnen zitten? Dan is het het misschien waard om een terrasoverkapping te laten plaatsen. Bij Casius vind je meer informatie over de mogelijkheden en de prijzen.

Een terrasoverkapping biedt bescherming tegen weersomstandigheden. Dan is het lekker warm weer, maar regent het. Of het tegenovergestelde: de zon schijnt volop en buiten zitten op het heetste punt van de dag is niet verstandig. Met een overkapping kun je dan toch genieten van de frisse buitenlucht. Daarnaast is een mooi vormgegeven terrasoverkapping ook een schitterende toevoeging aan je tuin.

Wat kost een terrasoverkapping?

Soort overkapping Prijs
Prefab €950 - €3.750
Op maat gemaakt €2.550 - €8.500
Luxe €14.000 - €16.000

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Wat bepaalt de prijs van de overkapping?

Het materiaal voor het frame

In aanschaf is hout het goedkoopste materiaal voor een tuinoverkapping. Maar hout vergt wel onderhoud, waardoor je na het plaatsen extra kosten hebt. Kunststof is bij de aanschaf duurder dan hout, maar omdat het onderhoudsarm is, is het financieel soms toch aantrekkelijker. Aluminium en staal zijn ook nog opties en geven het geheel een moderne en strakke uitstraling. De prijzen voor deze materialen liggen wel hoger. 

Het dak

Zonder dak heb je natuurlijk niets aan een overkapping. Doek is de goedkoopste optie, maar de levensduur is relatief kort, omdat het niet zo goed bestand is tegen neerslag. Een andere mogelijkheid zijn polycarbonaat dakplaten. Niet iedereen vindt dit even mooi vanwege het plastic-achtige uiterlijk. Glas is een prijzige, maar wel een sterke optie. Het is mooi, gaat lang mee en bij zon nog lekker extra warm. Niet alle frames kunnen glas dragen, dus overleg goed met de vakman wat je wilt, zodat hij je goed kan adviseren. 

Prefab of op maat gemaakt?

Bij een prefab overkapping worden de delen van te voren gefabriceerd, zodat die delen ter plekken in elkaar gezet kunnen worden. Dat scheelt veel arbeidsuren. Hierdoor is dit goedkoper dan een op maat gemaakte terrasoverkapping. Maar met een op maat gemaakte overkapping heb je natuurlijk wel veel meer mogelijkheden om het zo te maken, zoals jij het wenst.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen