Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Terrasoverkapping plaatsen

Terrasoverkapping laten aanleggen? De kosten

Terrasoverkapping laten plaatsen? Bekijk hier de kosten en ontvang gratis offertes van erkende vakmannen voor al je overkapping werkzaamheden.

Offerte terrasoverkapping laten aanleggen

Wil je een overkapping voor je terras? Of een overkapping over je veranda? Een terrasoverkapping biedt bescherming tegen weersomstandigheden. Dan is het lekker warm weer, maar regent het. Of het tegenovergestelde: de zon schijnt volop en buiten zitten op het heetste punt van de dag is niet verstandig. Met een overkapping aan huis kun je dan toch genieten van de frisse buitenlucht. Daarnaast is een mooi vormgegeven terrasoverkapping ook een schitterende toevoeging aan je tuin.

De timmermannen via Casius staan voor je klaar om de perfecte overkapping voor je te maken. Wil je daarnaast ook een terras aanleggen of een tuinhuis plaatsen? Daar helpen ze je ook graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost een terrasoverkapping?

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort overkapping Prijs
Prefab €950 - €3.750
Op maat gemaakt €2.550 - €8.500
Luxe €14.000 - €16.000

Wat bepaalt de prijs van de overkapping?

Het materiaal voor het frame

In aanschaf is hout het goedkoopste materiaal voor een tuinoverkapping, bijvoorbeeld een Douglas overkapping. Maar hout vergt wel onderhoud, waardoor je na het plaatsen extra kosten hebt.

Kunststof is bij de aanschaf duurder dan hout, maar omdat het onderhoudsarm is, is het financieel soms toch aantrekkelijker. Een aluminium overkapping, of een van staal, zijn ook nog opties en geven het geheel een moderne en strakke uitstraling. De prijzen voor deze materialen liggen wel hoger. Als laatste optie heb je ook nog een glazen overkapping. 

Het dak

Zonder dak heb je natuurlijk niets aan een overkapping. Doek is de goedkoopste optie, maar de levensduur is relatief kort, omdat het niet zo goed bestand is tegen neerslag. Een andere mogelijkheid is polycarbonaat dakplaten. Echter, niet iedereen vindt dit even mooi vanwege het plastic-achtige uiterlijk.

Glas is een prijzige, maar wel een sterke optie. Het is mooi, gaat lang mee en bij zon nog lekker extra warm. Niet alle frames kunnen glas dragen, dus overleg goed met de vakman wat je wilt, zodat hij je goed kan adviseren. Een lamellen overkapping is ook nog een mogelijkheid. Daarmee kan je zelf bepalen of je zon wilt doorlaten of niet. 

Prefab of op maat gemaakt?

Bij een prefab overkapping worden de delen van te voren gefabriceerd, zodat die delen ter plekken in elkaar gezet kunnen worden. Dat scheelt veel arbeidsuren. Hierdoor is dit goedkoper dan een op maat gemaakte terrasoverkapping. Maar met een op maat gemaakte overkapping heb je natuurlijk wel veel meer mogelijkheden om het te maken zoals jij het wenst.

Offerte terrasoverkapping laten aanleggen

Recente aanvragen voor terrasoverkapping plaatsen

zondag 08 januari 2023

Aluminium terrasoverkapping plaatsen

Ik zoek een iemand om een aluminium terrasoverkapping van 4x5 aan huis te laten plaatsen (incl. onderdakse zonwering en led verlichting)


Bouw en nieuwbouw Arnhem
woensdag 19 oktober 2022

Terrasoverkapping plaatsen 5,5 bij 5 meter

Ik wil graag een nieuwe overkapping voor mijn terras. Afmetingen:: 5,5 x 5 Voorkeur materiaal:: Adviseer mij


Bouw en nieuwbouw Kerkrade
dinsdag 11 oktober 2022

Terrasoverkapping plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een overkapping van aluminium of van hout. Zit te denken aan een overkapping van 4,1 bij 6,80 en 2,50 hoog.


Bouw en nieuwbouw Geldrop
maandag 10 oktober 2022

Terrasoverkapping plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een aluminium overkapping Liefst met heldere glasplaten en ledverlichting Afmetingen breedte 476cm en diepte 300cm Incl. montage tegen bestaande aanbouw en tussen 2 zijmuren (van 230cm lang)


Bouw en nieuwbouw Hoensbroek
donderdag 06 oktober 2022

Terrasoverkapping plaatsen

Ik wil graag een onderhoudsvrije overkapping, met glazen dak en glazen schuifwanden. Qwa uitstraling zouden we graag iets willen zoals Aluxe Ultraline, deze valt echter buiten budget.


Bouw en nieuwbouw Kampen
donderdag 06 oktober 2022

Terrasoverkapping plaatsen 8 bij 3 meter

Ik wil graag een terrasoverkapping van 8 meter bij 3 meter. Voorkeur materiaal: Aluminium


Bouw en nieuwbouw Vlodrop

Offerte terrasoverkapping aanvragen

Offertes aanvragen