Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Domotica installateur

Domotica installateur gezocht?

Wil je jouw woning “slim” maken? Wil je al jouw apparaten met elkaar kunnen verbinden en kunnen bedienen vanaf een plek? Dan is een domotica systeem wat voor je. Hier vind je nuttige informatie, richtprijzen en kun je offertes aanvragen bij de beste schildersbedrijven uit jouw regio.

Domotica installateur in jouw buurt

Domotica betekenis

Wat is domotica? Een domotica installatie maakt je huis “slim”. Dit heet ook wel een smart home. Domotica is een verzamelnaam voor een systeem waar je elektrische apparaten op kan aansluiten. Vervolgens kan je deze apparaten bedienen via een controller, een tablet of je telefoon. 

Domotica is ontwikkeld om het wonen en leven binnen- en buitenshuis eenvoudiger te maken maar ook kwalitatief beter. Zo kan je de volgende voorzieningen aansluiten op domotica systemen en daarna op afstand bedienen: verlichting, verwarmingssystemen, audio systemen, alarmsystemen, je rolluiken of gordijnen en je wasmachine. Huishoudelijk apparaten kunnen ook gekoppeld worden, zoals koffiezetters, magnetrons en ovens. 

De apparaten kunnen op afstand bestuurd worden, met je telefoon of tablet. Ben je vergeten je raam dicht te doen en de verwarming lager te zetten? Sensoren hebben in de gaten wanneer je een raam openzet, zodat de verwarming direct lager wordt gezet.

Op zoek naar een klusjesman of elektricien om jouw domotica te installeren? Wij brengen je graag in contact met onze erkende vakmannen. 

Hoe ziet dit er in de praktijk uit? 

  • Je kan eenvoudig op afstand je verlichting aanzetten of dimmen;
  • Ben je de verwarming vergeten uit te zetten? Geen probleem, de temperatuur beheer je eenvoudig op afstand ;
  • Je beheert rolluiken en gordijnen op afstand;
  • Tuinverlichting aan of uitzetten op afstand is mogelijk;
  • Het alarmsysteem aan of uitzetten kan ook buitenshuis;
  • Laat het lijken alsof je thuis bent terwijl dat niet zo is.

Het grootste voordeel van een domotica installatie is dat alles met elkaar geïntegreerd wordt. 

Een domotica systeem biedt daarnaast veel voordelen voor hulpbehoevende mensen, maar ook voor liefhebbers van gadgets en mensen met veel elektrische apparaten. 

Wil je een domoticasysteem installeren? Dan raden wij aan om dat te laten doen door een erkende domotica installateur, zoals de installateurs via Casius.

Domotica systeem kosten

Het laten installeren van een domotica installatie is een inverstering. Toch heb je enige invloed op de uiteindelijke prijs. De prijs is voornamelijk afhankelijk van de omvang van het systeem dat je kiest, van de kwaliteit, maar ook van het soort systeem. In de onderstaande tabel zie je een indicatie van kosten waar je mee te maken kan krijgen. De prijzen zijn inclusief btw, materiaal en installatiekosten.

Prijshistogram domotica

Standaard domotica installatie

Wil je het graag zo goedkoop mogelijk houden? Dan is deze optie aan te raden. Met deze optie kan je de verlichting en de rolluiken bedienen. Een standaard domotica installatie plaatst de domotica installateur over het algemeen binnen een dag. Gemiddeld kost deze installatie tussen de €4.300 en de €4.500. 

Standaard domotica installatie plus extra toevoegingen

Wil je naast het bedienen van de verlichting en de rolluiken ook de audio en alarmsystemen kunnen controleren? Dan kost het gemiddeld tussen de €9.000 en de €9.500 om een domotica systeem te laten installeren.

Hele nieuwbouwwoning voorzien van een domotica installatie

Bouw je een nieuwbouwwoning? Dan is het het eenvoudigst om de gehele woning te automatiseren met een domotica installatie. Wanneer je hiervoor kiest, betaal je gemiddeld 3% tot 5% van de totaalprijs van je woning. Betaal je voor je nieuwbouwwoning €245.000, dan betaal je voor het domotica systeem dus ongeveer tussen de €7.350 en €12.250.

Soort domotica Gemiddelde prijs
Verwarming €800 - €1.000
Alarm €1.350 - €1.600
Audio €1.750 - €2.250

Prijsopbouw domoticasysteem

Prijsopbouw domotica

Uurtarief domotica installateur

Hieronder een overzicht van het uurtarief van een domotica installateur.

Soort installateur Prijs per uur
Beginnend domotica installateur €10 - €25
Ervaren domotica installateur €30 - €45
Expert domotica installateur €40 - €70

Domotica installateur in jouw regio

Goedkoop domotica laten installeren

Je kunt besparen op het installeren van je domotica door het te combineren met het aanleggen van elektra. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van verlichting, vervangen van de groepenkast of het plaatsen van je vloerverwarming.

Verschillende domotica systemen

Op de markt zijn er veel verschillende domotica systemen, maar hoe kies je welke domotica in huis je wil hebben? Hieronder noemen we een aantal factoren waarvan wij adviseren hier op te letten:

Protocol van het systeem

Afhankelijk van het protocol kan een apparaat gekoppelt worden aan het huisautomatisering systeem of niet. Daarom is het verstandig om altijd te checken met welke protocollen het systeem kan communiceren. 

Bedraad of draadloos

Zowel bedraad als draadloos hebben hun eigen voor- en nadelen. Heb je een bestaande woning, dan is het in de meeste gevallen handiger om voor een draadloos systeem te kiezen, omdat je hiervoor niets hoeft te slopen. Heb je een nieuwbouwwoning? Dan is het een interessante optie om voor een bedraad systeem te gaan.

Is koppelen ook mogelijk?

Het is verstandig om te controleren of het systeem uit te breiden is met producten van derden. Mogelijk dat je nu die behoefte nog niet hebt, maar in de toekomst misschien wel en dan is het zonde als dit niet kan.

Welke soorten domotica zijn er?

Er zijn inmiddels een hoop systemen die domotica ondersteunen. Van standaard en goedkoop tot heel luxe en prijzig. Als je overweegt om domotica aan te schaffen, dan is het handig om je hierin te verdiepen.

Apple HomeKit

Met een Apple HomeKit kan je al je slimme producten aansturen vanaf 1 centrale plek. Zo kan je de lampen of slimme thermostaat bedienen. Deze hoeven trouwens niet gemaakt te zijn door Apple, ze hoeven alleen het HomeKit protocol te ondersteunen.

IKEA home smart

Met de IKEA home smart hoef je je luie stoel niet uit om je rolgordijnen te openen of om je leeslicht aan te passen. Je kunt al je apparaten slim bedienen met de IKEA Home smart app.

Samsung SmartThings

Samsung SmartThings is het smart home platform van Samsung en tevens de app waarmee je al je smart apparaten kunt besturen vanaf één plek. Heb je ook producten die niet van Samsung zijn? Geen probleem, er zijn meer apparaten die je kan aansturen met dit systeem.

KNX

KNX verbindt de verschillende apparaten en installaties tot één gezamenlijk systeem. KNX is de enige wereldwijd erkende standaard voor woningautomatisering. Het zorgt ervoor dat alle apparaten en installaties verbonden worden tot één gezamenlijk systeem. Het is een intelligent systeem gemaakt om alle elektrische apparaten vanaf een punt makkelijk te bedienen. Ook is het een communicatieprotocol waarmee je apparaten en installaties met elkaar kunnen "communiceren".

Domotica installateur in jouw regio

Recente aanvragen voor domotica installeren

vrijdag 04 augustus 2023

aanvraag vervangen huidige Domotica

Wij zouden graag een prijsindicatie hebben voor het vervangen van ons huidig systeem. Momenteel hebben we een Moeller X-Comfort aan de muur bevestigd, maar die is af en toe van zijn 'apprepo'.


Elektra en groepenkast Tilburg
vrijdag 04 november 2022

Domotica verwijderen

Wij hebben domotica in onze woning, maar we willen hiervan af. We zoeken een vakman die ons hiervan kan voorzien en een offerte kan bieden hiervoor.


Elektra en groepenkast Mierlo
donderdag 28 juli 2022

Aanleggen domotica nieuwbouw woning

Domotica systeem door gehele woning aanleggen.


Elektra en groepenkast Nijmegen
maandag 20 juni 2022

Installeren domotica voor verlichting, alarm en poort

Electra wordt vernieuwd en willen de verlichting sferen via touchpaneel in de muur met eventueel alarm gekoppeld met ook een elektrische poort bediening.


Elektra en groepenkast Laren
dinsdag 24 mei 2022

Domotica nieuwbouwhuis

Ik wil mijn nieuwbouw woning compleet voorzien van elektra.


Elektra en groepenkast Vinkel
zondag 07 november 2021

Nieuwbouw huis voorzien van elektra en domotica

Voor onze nieuwbouw woning willen wij een betaalbare domotica systeem laten installeren in combinatie met elektra groepen voor bijvoorbeeld de keuken, etc. Het huis wordt in juni opgeleverd, dan mag het gelijk uitgevoerd worden.


Elektra en groepenkast Assendelft

Offertes aanvragen van domotica experts

Offertes aanvragen