Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Domotica Bord

Domotica

Domotica

Maak je huis “slim” met domotica. Met domotica kan je alle toestellen in je huis controleren via een tablet of smartphone. Hieronder vind je meer informatie.

Domotica is tegenwoordig in steeds meer woningen te zien, maar nog lang niet iedereen heeft ervan gehoord en weet wat het is. Simpel gezegd zorgt het ervoor dat je huis 'slim' gemaakt wordt. Domotica is een verzamelnaam voor een systeem waar je elektrische apparaten op kan aansluiten. Vervolgens kan je deze apparaten bedienen via een controller, een tablet of je telefoon. De voorzieningen die aangesloten kunnen worden op domotica zijn er veel. Denk aan, verlichting, verwarmingssystemen, audiosystemen, alarmsystemen, je rolluiken of gordijnen en je wasmachine. Huishoudelijk apparaten kunnen ook gekoppeld worden, zoals koffiezetters, magnetrons of ovens. De apparaten kunnen op afstand bestuurd worden, met je telefoon of tablet. Ben je vergeten je raam dicht te doen en de verwarming lager te zetten? Sensoren hebben in de gaten wanneer je een raam openzet, zodat de verwarming direct lager wordt gezet.

Domotica biedt veel voordelen voor hulpbehoevende mensen, maar ook voor liefhebbers van gadgets en mensen met veel elektrische apparaten biedt het een mooie uitkomst.

Kosten domotica

De kosten zijn afhankelijk van vele factoren. Hoe meer functies je toegevoegd aan het systeem, hoe duurder het wordt, maar ook de situatie van de woning maakt uit. Over het algemeen kost het minder bij een nieuwbouwwoning dan bij een renovatieproject. Hieronder staan de gemiddelde kosten van de verschillende componenten.

Werkzaamheid Prijs
Elektrische installatie €600 - €700
Uitbreiding zekeringskast €700 - €800
Standaardinstallatie domotica (rolluiken en verlichting) €3.000
Totale standaardinstallatie €4.300 - €4.500
Verwarming toevoegen €1.000 - €1.500
Alarmsysteem toevoegen €1.800 - €2.500
Audio toevoegen €2.500 - €3.000
Domotica plaatsen in nieuwbouwwoning 3 - 5% van de waarde van de woning

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen