Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Domotica Header

Domotica

Domotica

Maak je huis “slim” met domotica. Met domotica kan je alle toestellen in je huis controleren via een tablet of smartphone. Hieronder vind je meer informatie.

Wil je jouw woning “slim” maken? Wil je al jouw apparaten met elkaar kunnen verbinden en kunnen bedienen vanaf een plek? Dan is een domotica systeem wat voor je.

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het installeren van een domotica systeem, maar ook bij het aanleggen van elektra in je woning en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een domotica systeem wilt laten installeren? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten domotica

De kosten zijn afhankelijk van vele factoren. Hoe meer functies je toevoegt aan het systeem, hoe duurder het wordt, maar ook de situatie van de woning maakt uit. Over het algemeen kost het laten plaatsen van domotica minder bij een nieuwbouwwoning dan bij een renovatieproject. Hieronder staan de gemiddelde kosten van de verschillende componenten.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Elektrische installatie €600 - €700
Uitbreiding zekeringskast €700 - €800
Standaardinstallatie domotica (rolluiken en verlichting) €3.000
Totale standaardinstallatie €4.300 - €4.500
Verwarming toevoegen €1.000 - €1.500
Alarmsysteem toevoegen €1.800 - €2.500
Audio toevoegen €2.500 - €3.000
Domotica plaatsen in nieuwbouwwoning 3 - 5% van de waarde van de woning

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Domotica

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat is domotica?

Domotica in huis is tegenwoordig steeds meer te zien, maar nog lang niet iedereen heeft ervan gehoord en weet wat het is. Simpel gezegd zorgt het ervoor dat je huis "slim" gemaakt wordt. Dit heet ook wel een smart home. Domotica is een verzamelnaam voor een systeem waar je elektrische apparaten op kan aansluiten. Vervolgens kan je deze apparaten bedienen via een controller, een tablet of je telefoon. Het aantal voorzieningen dat je kunt aansluiten op domotica systemen is groot en groeiende. Denk aan: verlichtingverwarmingssystemen, audiosystemen, alarmsystemen, je rolluiken of gordijnen en je wasmachine. Huishoudelijk apparaten kunnen ook gekoppeld worden, zoals koffiezetters, magnetrons of ovens. De apparaten kunnen op afstand bestuurd worden, met je telefoon of tablet. Ben je vergeten je raam dicht te doen en de verwarming lager te zetten? Sensoren hebben in de gaten wanneer je een raam openzet, zodat de verwarming direct lager wordt gezet.

Een domotica systeem biedt veel voordelen voor hulpbehoevende mensen, maar ook voor liefhebbers van gadgets en mensen met veel elektrische apparaten.

Welke soorten domotica zijn er?

Er zijn inmiddels een hoop systemen die domotica ondersteunen. Van standaard en goedkoop tot heel luxe en prijzig. Als je overweegt om domotica aan te schaffen, dan is het handig om je hierin te verdiepen.

Apple HomeKit

Met een Apple HomeKit kan je al je slimme producten aansturen vanaf 1 centrale plek. Zo kan je de lampen of slimme thermostaat bedienen. Deze hoeven trouwens niet gemaakt te zijn door Apple, ze hoeven alleen het Homekit protocol te ondersteunen.

IKEA home smart

Met de IKEA home smart hoef je je luie stoel niet uit om je rolgordijnen te openen of om je leeslicht aan te passen. Je kunt al je apparaten slim bedienen met de IKEA Home smart app.

Samsung SmartThings

Samsung SmartThings is het smart home platform van Samsung en tevens de app waarmee je al je smart apparaten kunt besturen vanaf één plek. Heb je ook producten die niet van Samsung zijn? Geen probleem, er zijn meer apparaten die je kan aansturen met dit systeem.

KNX

KNX verbindt de verschillende apparaten en installaties tot één gezamenlijk systeem. KNX is de enige wereldwijd erkende standaard voor woningautomatisering. Het zorgt ervoor dat alle apparaten en installaties verbonden worden tot één gezamenlijk systeem. Het is een intelligent systeem gemaakt om alle elektrische apparaten vanaf een punt makkelijk te bedienen. Ook is het een communicatieprotocol waarmee je apparaten en installaties met elkaar kunnen "communiceren".

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor domotica aanleg

dinsdag 04 januari 2022

Domotica aanleggen verlichting en verwarmig

Graag een budget prijs voor het aanleggen van een domotica systeem om het licht in huis te regelen vanaf een app/tablet/smartphone. Optioneel ook de temperatuur er in meenemen. Alvast bedankt.


Elektra en groepenkast Moerkapelle
maandag 06 december 2021

Interieur design

De woning, 20 jaar oud, dient ernstig gemoderniseerd te worden. De kelder is donker, maar moet een aantrekkelijk luxe sportkamer worden met mooie douche/saunaruimte worden. De woonkamer/keuken heeft een laag plafond en ouderwetse uitstraling, hier willen we een veel ruimtelijker gevoel. We overwegen ramen te vergroten (tuinzijde woonkamers) en op de etage daarboven in de werkkamer 2 muren te vervangen door glas voor een ruimtelijker gevoel. Op de bovenste etage overwegen we de ruimte in tweeën te delen (en extra dakramen te maken) om efficiënter gebruik te maken van de ruimte. Keuken en alle sanitair zal vervangen worden. In het hele huis willen we graag industriële stijl (evt landelijk), strakke afwerking, ruimtelijk gevoel en slimme verlichting/gordijnen (smarthome of als budget toestaat zelfs echt bedrade domotica).


Verbouwing Zuidlaren
donderdag 18 november 2021

Domotica systeem installeren nieuwe woning

Ik zoek een vakman die bij mijn nieuwe vrijstaande woning, een domotica systeem kan installeren. Het is een huis van 15 x 9 meter.


Elektra en groepenkast Dirkshorn
dinsdag 09 november 2021

Domotica/DALI aanleggen

Wij willen onze gehele woning laten verlichten. Graag zouden wij dit met DALI willen. Is domotica dan ook een vereiste? De aanvraag is inclusief het ophangen van de lampen. Wij hebben een bijlage met alle tekeningen over waar alle lampen en stopcontacten moeten komen. Ik hoor het graag.


Elektra en groepenkast Den Haag
zondag 07 november 2021

Nieuwbouw huis voorzien van elektra en domotica

Voor onze nieuwbouw woning willen wij een betaalbare domotica systeem laten installeren in combinatie met elektra groepen voor bijvoorbeeld de keuken, etc. Het huis wordt in juni opgeleverd, dan mag het gelijk uitgevoerd worden.


Elektra en groepenkast Assendelft
maandag 25 oktober 2021

Elektra installeren in het hele huis

Ik wil graag elektriciteit laten installeren in het hele huis, dit is een nieuwbouwhuis. Ik wil graag dat dit wordt gedaan met een Domotica installatie.


Elektra en groepenkast Echt
donderdag 07 oktober 2021

Nieuwbouw huis geheel domotica maken

Woning geheel domotica maken, incl. koffiezetapparaat, thermostaat, verlichting binnen en buiten en audio. De woning is 90m2 verdeeld over 2 etages.


Elektra en groepenkast Amsterdam
zondag 26 september 2021

Domotica systeem voor appartement

Voor een gelijkvloers nieuwbouw appartement wil ik een domotica systeem laten plaatsen. Het is de bedoeling dat het licht, de gordijnen en de muziekinstallatie ermee bediend kan worden.


Elektra en groepenkast Tilburg
zaterdag 24 juli 2021

Plaatsen van domotica

Plaatsen domotica gehele woning. Maken van een “slim/smart” huis denk aan: op afstand bestuurbare deuren, gordijnen, verlichting, rolluiken airco etc. etc.


Elektra en groepenkast Nijkerkerveen
zondag 11 juli 2021

Plaatsen elektra hele woning

Betreft het aanleggen van elektra in een nieuw te bouwen vrijstaande woning. Inhoud woning 650m3. Geen bijzonderheden qua domotica. Wel zonnepanelen en warmtepomp. Juni volgend jaar.


Elektra en groepenkast Berkel en Rodenrijs
vrijdag 25 december 2020

Domotica aanleggen

Wil een rack plaatsen voor domotica.en alle dimmers,audio,video,enz daar naartoe bekabelen,dus moet heel wat gedaan worden,4 slaapkamers en woonkamer. Gr Riad


Elektra en groepenkast Almere
woensdag 23 december 2020

Domotica installatie

Ik wil graag mijn apparatuur, verlichting, tv en gordijnen koppelen aan een domotica installatie.


Elektra en groepenkast Veenendaal
Offertes aanvragen