Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Intercom systeem installeren

Intercom systeem installeren? Kosten + beste vakmannen

Wil je graag een intercom systeem laten installeren? Casius kan je hierbij helpen. Via Casius kun je namelijk in contact gebracht worden met erkende vakmannen.

Intercom systeem laten installeren in jouw buurt

Kosten intercom systeem laten installeren

Soort deur of intercom Prijs
Draadloze of bedrade deurbel set €15 - €70
Intercom set zonder camera €25 - €75
Simpele intercom set met camera €150 - €250
Luxe intercom set met camera €500 - €800
Installatie intercom of deurbel €45 - €60 per uur

Prijsopbouw intercom plaatsen

Prijsopbouw intercom

Kosten vervangen intercomsysteem

Soort intercom Prijs per appartement
Audio (zonder camera) €200 - €300
Video (met camera) €300 - €400

Intercom systeem laten plaatsen in jouw regio

Soorten intercoms

Intercoms zijn er de volgende varianten: 

 • Intercom met camera: Een intercom met camera is een uitbreiding van een intercom met audioverbinding. Hierdoor kun je zowel zien als horen wie er voor de deur staat. 
 • Intercom deurbel: Een deurbel met intercom bevat een speaker waardoor je op afstand kunt communiceren met mensen die voor je deur staan.
 • Video intercom: Door de spraakfunctie communiceer je met degene die je voor de deur ziet staan.
 • Wifi intercom: Door de wifi-koppeling ontvang je de melding op je smartphone. 
 • Draadloze intercom: Bij een draadloze intercom hoef je geen gaten te boren om de bedrading te verwerken
 • Intercom telefoon: Dit systeem heeft enkel een spraakfunctie.
 • Intercom met deuropener: Met een druk op de knop, laat je de bezoeker binnen zonder zelf op een knop te drukken.
 • Intercom app: Met deze app kun je van op afstand zien wie aanbelt bij jou thuis. Je hoeft hiervoor niet zelf thuis te zijn.
 • Deurbel intercom: Het systeem dat bestond voor de huidige video intercom.Hierbij gaat de bel af wanneer iemand aanbelt, waarna je je hoorn kunt opnemen en je kunt communiceren met de bezoeker die buiten staat.
 • Intercom appartement: Hiermee open je de deur zonder naar beneden te hoeven. 
 • Intercom paal: Wordt vaak gebruikt voor parkeerplaatsen en kunnen zowel een camera, een microfoon als een combinatie bevatten.
 • Ouderwetse intercom: Deze waren niet draadloos en hadden geen camera of audiofunctie.
 • Intercom binnenshuis: Voor binnen kun je kiezen tussen een intercom om enkel de deur mee te open of video en audio contact kunt hebben met de bezoeker.
 • Intercom met camera en deuropener: Dit systeem is zowel voorzien van een audio als video functie.

Intercom appartement vervangen?

Als appartementseigenaar is het niet toegestaan om eigenhandig de intercom te repareren. Hiervoor is toestemming nodig van de VVE. Over dit soort beslissingen moet namelijk eerst een besluit worden genomen tijdens de ledenvergadering. Als er een meerderheid is gevormd, mag je als appartementseigenaar zelf een klusjesman of elektricien inschakelen.

Intercom appartement

Intercom systeem appartementen kosten

De kosten voor het repareren is uiteraard afhankelijk van het soort intercom systeem. Daarnaast hangt de prijs ook af van het bedrijf dat de installatie uitvoert.

Tip: Hoe meer systemen een bedrijf moet installeren, hoe lager de kosten uitvallen. Dit geldt ook voor het installeren van bijvoorbeeld beveiligingssystemen als alarmsystemen, brandinstallaties of camerabewaking.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De prijs kan afhangen van een aantal factoren, namelijk:

 • Zelf installeren of laten doen: De helft van de totale kosten bestaan uit het installeren van het systeem. Doe je dit zelf, kun je flink besparen;
 • Keuze in merk: Topmerken of intercoms met een speciaal design kosten uiteraard meer dan een budget variant;
 • Een luxe of simpel systeem: woont u in een appartement op 15 hoog, dan is een intercomsysteem maar is een uitgebreide set niet nodig.

Besparen op intercominstallatie?

Besparen op je intercominstallatie kan op de volgende manieren:

 • Kwantumkorting: moeten er meerdere intercoms worden vervangen of geïnstalleerd? Verzamel dan je buren zijn uw buren ook geïnteresseerd in een nieuw intercomsysteem en doe je redelijk voorstel aan de vakman.
 • Kies een lokale monteur: hierdoor bespaar je voorrijkosten, maar kan de installatie ook vaak op kortere termijn worden uitgevoerd.
 • Meerdere klussen combineren: door elektra aan te leggen en meerdere klussen met elkaar te combineren, kun je een voordelige totaalprijs afspreken. Denk daarbij een elektrische vloerverwarming, het laten vervangen van je groepenkast, laadpaal of overige domotica systemen

Intercom systeem laten plaatsen in jouw regio

Recente aanvragen voor een intercom installeren

dinsdag 25 april 2023

Deurbel intercom vervangen

Ik op zoek naar een elektricien die onze huidige intercom kan repareren of vervangen. Onze VVE bestaat uit 4 appartementen (1-4 hoog). Elke verdieping heeft een eigen intercom met telefoon, waarmee gecommuniceerd kan worden met de persoon die aanbelt, die ook te horen is. Elke appartement kan op afstand de voordeur op de begane grond openen. Waarschijnlijk is de intercom minstens 10 jaar oud. Graag zouden wij onze huidige intercom vervangen, omdat er een sterke ruis in de verbinding zit en ook de bel niet meer te horen is op 1 verdieping. Mocht het huidige systeem te veel verouderd zijn, dan zouden wij deze graag voor een soortgelijk systeem laten vervangen.


Elektra en groepenkast Amsterdam
woensdag 05 april 2023

Intercom installeren

Wij zouden graag een nieuwe intercom willen laten installeren voor onze VvE. Het betreft 7 units vanaf de hoofdintercom. We willen dat alle 7 appartementen individueel de deur open kunnen maken.


Elektra en groepenkast Utrecht
dinsdag 04 april 2023

Intercom installeren op basisschool

Ik zoek een installateur die een intercomsysteem kan installeren op een basisschool. De intercom hangt al en er kan aangebeld worden, echter kan er niet open gemaakt worden.


Elektra en groepenkast Amsterdam
donderdag 30 maart 2023

Repareren bel/intercom vve 3 verdiepingen

De bel/intercom is kapot. De bedrading is verouderd. Het is een bel zonder camera. Er is wel intercom knop bij elk appartement om de deur te openen. Er zijn in totaal 3 verdiepingen.


Elektra en groepenkast Amsterdam
donderdag 23 maart 2023

Videointercom + deuropener installeren

We wonen op de 1e verdieping in Amsterdam maar hebben een eigen voordeur naar buiten. Op dit moment is er enkel een gewone deurbel en geen manier om de deur op afstand te openen. We willen hierop graag een video intercom + deuropener installeren. We hebben nog geen intercom gekocht maar zitten naar zoiets te kijken: https://www.deurintercom.com/Deurintercom/intercom_video/byron-video-deurintercom-met-7-inch-touchscherm-nl ( tips zijn welkom) Foto's bijgevoegd van de deur en hoe de bedrading van de bel loopt. Graag ontvangen wij hier een prijsindicatie voor.


Elektra en groepenkast Amsterdam
woensdag 22 februari 2023

Aansluiten intercom Area Nov. 903 in bestaand portiek.nd

Het gaat hier alleen om het aansluiten van der 4 draden in de woning.


Elektra en groepenkast Rijswijk

Offertes aanvragen van intercomspecialisten

Offertes aanvragen