Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Intercom systeem installeren

Intercom systeem installeren? Kosten + beste vakmannen

Wil je graag een intercom systeem laten installeren? Casius kan je hierbij helpen. Via Casius kun je namelijk in contact gebracht worden met erkende vakmannen.

Intercom systeem laten installeren in jouw buurt

Kosten intercom systeem laten installeren

Soort deur of intercom Prijs
Draadloze of bedrade deurbel set €15 - €70
Intercom set zonder camera €25 - €75
Simpele intercom set met camera €150 - €250
Luxe intercom set met camera €500 - €800
Installatie intercom of deurbel €45 - €60 per uur

Prijsopbouw intercom plaatsen

Prijsopbouw intercom

Kosten vervangen intercomsysteem

Soort intercom Prijs per appartement
Audio (zonder camera) €200 - €300
Video (met camera) €300 - €400

Intercom systeem laten plaatsen in jouw regio

Soorten intercoms

Intercoms zijn er de volgende varianten: 

 • Intercom met camera: Een intercom met camera is een uitbreiding van een intercom met audioverbinding. Hierdoor kun je zowel zien als horen wie er voor de deur staat. 
 • Intercom deurbel: Een deurbel met intercom bevat een speaker waardoor je op afstand kunt communiceren met mensen die voor je deur staan.
 • Video intercom: Door de spraakfunctie communiceer je met degene die je voor de deur ziet staan.
 • Wifi intercom: Door de wifi-koppeling ontvang je de melding op je smartphone. 
 • Draadloze intercom: Bij een draadloze intercom hoef je geen gaten te boren om de bedrading te verwerken
 • Intercom telefoon: Dit systeem heeft enkel een spraakfunctie.
 • Intercom met deuropener: Met een druk op de knop, laat je de bezoeker binnen zonder zelf op een knop te drukken.
 • Intercom app: Met deze app kun je van op afstand zien wie aanbelt bij jou thuis. Je hoeft hiervoor niet zelf thuis te zijn.
 • Deurbel intercom: Het systeem dat bestond voor de huidige video intercom.Hierbij gaat de bel af wanneer iemand aanbelt, waarna je je hoorn kunt opnemen en je kunt communiceren met de bezoeker die buiten staat.
 • Intercom appartement: Hiermee open je de deur zonder naar beneden te hoeven. 
 • Intercom paal: Wordt vaak gebruikt voor parkeerplaatsen en kunnen zowel een camera, een microfoon als een combinatie bevatten.
 • Ouderwetse intercom: Deze waren niet draadloos en hadden geen camera of audiofunctie.
 • Intercom binnenshuis: Voor binnen kun je kiezen tussen een intercom om enkel de deur mee te open of video en audio contact kunt hebben met de bezoeker.
 • Intercom met camera en deuropener: Dit systeem is zowel voorzien van een audio als video functie.

Intercom appartement vervangen?

Als appartementseigenaar is het niet toegestaan om eigenhandig de intercom te repareren. Hiervoor is toestemming nodig van de VVE. Over dit soort beslissingen moet namelijk eerst een besluit worden genomen tijdens de ledenvergadering. Als er een meerderheid is gevormd, mag je als appartementseigenaar zelf een klusjesman of elektricien inschakelen.

Intercom appartement

Intercom systeem appartementen kosten

De kosten voor het repareren is uiteraard afhankelijk van het soort intercom systeem. Daarnaast hangt de prijs ook af van het bedrijf dat de installatie uitvoert.

Tip: Hoe meer systemen een bedrijf moet installeren, hoe lager de kosten uitvallen. Dit geldt ook voor het installeren van bijvoorbeeld beveiligingssystemen als alarmsystemen, brandinstallaties of camerabewaking.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De prijs kan afhangen van een aantal factoren, namelijk:

 • Zelf installeren of laten doen: De helft van de totale kosten bestaan uit het installeren van het systeem. Doe je dit zelf, kun je flink besparen;
 • Keuze in merk: Topmerken of intercoms met een speciaal design kosten uiteraard meer dan een budget variant;
 • Een luxe of simpel systeem: woont u in een appartement op 15 hoog, dan is een intercomsysteem maar is een uitgebreide set niet nodig.

Besparen op intercominstallatie?

Besparen op je intercominstallatie kan op de volgende manieren:

 • Kwantumkorting: moeten er meerdere intercoms worden vervangen of geïnstalleerd? Verzamel dan je buren zijn uw buren ook geïnteresseerd in een nieuw intercomsysteem en doe je redelijk voorstel aan de vakman.
 • Kies een lokale monteur: hierdoor bespaar je voorrijkosten, maar kan de installatie ook vaak op kortere termijn worden uitgevoerd.
 • Meerdere klussen combineren: door elektra aan te leggen en meerdere klussen met elkaar te combineren, kun je een voordelige totaalprijs afspreken. Denk daarbij een elektrische vloerverwarming, het laten vervangen van je groepenkast, laadpaal of overige domotica systemen

Intercom systeem laten plaatsen in jouw regio

Recente aanvragen voor een intercom installeren

dinsdag 30 augustus 2022

Deuropener/intercom vervangen

Voor ons pand in Amsterdam (4 hoog) is de deuropener kapot. Er lijkt een stuk van de draadjes los te zitten, maar volgens mij moet er eigenlijk een nieuw intercomsysteem in. Op zich werkt de intercom om te spreken nog wel. Kunt u een offerte maken voor het repareren van de deuropener? En wat zou een geheel nieuw functionerend intercomsysteem incl deuropener kosten?


Elektra en groepenkast Amsterdam
maandag 29 augustus 2022

Intercom met camera

Wij gebruiken nu een Ritter waarvan alleen nog de deuropener het van doet. ( defect ) 20 jaar oud. Zijn aan vervanging drive inwoning twee camera in huis met deur opener en buiten deurbel met camera, Gaarne prijs opgaven.


Elektra en groepenkast Haarlem
zondag 21 augustus 2022

Aansluiten intercom met deuropener zonder camera

Aansluiten van Intercom.Bedrading oude is nog aanwezig. Deze wil ik bestellen bij Phone-masters.nl Deuropener: De ZDFL-3207C beschikt over een eigen deuropener-aansturing (12 V DC; extra voeding voor de deuropener is niet nodig) (NB:geen potentiaal vrij relais; is toch een potentiaalvrij maakcontact gewenst, dan kan dit door intern in de binnenpost één draadje om te solderen)


Elektra en groepenkast Vlaardingen
zaterdag 09 juli 2022

Deurbel intercom met camera installeren

Ik zoek een voor de aanschaf en monteren van een deurbel met intercom en camera, die geschikt is voor een elektronische deuropener. En ook het plaatsen van een elektronische deuropener.


Elektra en groepenkast Silvolde
donderdag 19 mei 2022

Nieuwe intercom installeren

Zoek een vakman om een nieuwe intercom installeren in mijn appartement. De oude is kapot. Het gaat om een simpele intercom waarmee je kan bellen, de deur van boven kan openen en kan spreken.


Elektra en groepenkast Nijmegen
dinsdag 26 april 2022

Video intercom met camera installeren

Intercomsysteem installeren. Ik wil graag dat een professional een standaard intercom met camera voor mijn studio installeert. De studio bevindt zich in een complex kantoorgebouw.


Elektra en groepenkast Amsterdam

Offertes aanvragen van intercomspecialisten

Offertes aanvragen