Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Intercom systeem installeren

Intercom systeem installeren? Kosten + beste vakmannen

Wil je graag een intercom systeem laten installeren? Casius kan je hierbij helpen. Via Casius kun je namelijk in contact gebracht worden met erkende vakmannen.

Intercom systeem laten installeren in jouw buurt

Kosten intercom systeem laten installeren

Soort deur of intercom Prijs
Draadloze of bedrade deurbel set €15 - €70
Intercom set zonder camera €25 - €75
Simpele intercom set met camera €150 - €250
Luxe intercom set met camera €500 - €800
Installatie intercom of deurbel €45 - €60 per uur

Prijsopbouw intercom plaatsen

Prijsopbouw intercom

Kosten vervangen intercomsysteem

Soort intercom Prijs per appartement
Audio (zonder camera) €200 - €300
Video (met camera) €300 - €400

Intercom systeem laten plaatsen in jouw regio

Soorten intercoms

Intercoms zijn er de volgende varianten: 

 • Intercom met camera: Een intercom met camera is een uitbreiding van een intercom met audioverbinding. Hierdoor kun je zowel zien als horen wie er voor de deur staat. 
 • Intercom deurbel: Een deurbel met intercom bevat een speaker waardoor je op afstand kunt communiceren met mensen die voor je deur staan.
 • Video intercom: Door de spraakfunctie communiceer je met degene die je voor de deur ziet staan.
 • Wifi intercom: Door de wifi-koppeling ontvang je de melding op je smartphone. 
 • Draadloze intercom: Bij een draadloze intercom hoef je geen gaten te boren om de bedrading te verwerken
 • Intercom telefoon: Dit systeem heeft enkel een spraakfunctie.
 • Intercom met deuropener: Met een druk op de knop, laat je de bezoeker binnen zonder zelf op een knop te drukken.
 • Intercom app: Met deze app kun je van op afstand zien wie aanbelt bij jou thuis. Je hoeft hiervoor niet zelf thuis te zijn.
 • Deurbel intercom: Het systeem dat bestond voor de huidige video intercom.Hierbij gaat de bel af wanneer iemand aanbelt, waarna je je hoorn kunt opnemen en je kunt communiceren met de bezoeker die buiten staat.
 • Intercom appartement: Hiermee open je de deur zonder naar beneden te hoeven. 
 • Intercom paal: Wordt vaak gebruikt voor parkeerplaatsen en kunnen zowel een camera, een microfoon als een combinatie bevatten.
 • Ouderwetse intercom: Deze waren niet draadloos en hadden geen camera of audiofunctie.
 • Intercom binnenshuis: Voor binnen kun je kiezen tussen een intercom om enkel de deur mee te open of video en audio contact kunt hebben met de bezoeker.
 • Intercom met camera en deuropener: Dit systeem is zowel voorzien van een audio als video functie.

Intercom appartement vervangen?

Als appartementseigenaar is het niet toegestaan om eigenhandig de intercom te repareren. Hiervoor is toestemming nodig van de VVE. Over dit soort beslissingen moet namelijk eerst een besluit worden genomen tijdens de ledenvergadering. Als er een meerderheid is gevormd, mag je als appartementseigenaar zelf een klusjesman of elektricien inschakelen.

Intercom appartement

Intercom systeem appartementen kosten

De kosten voor het repareren is uiteraard afhankelijk van het soort intercom systeem. Daarnaast hangt de prijs ook af van het bedrijf dat de installatie uitvoert.

Tip: Hoe meer systemen een bedrijf moet installeren, hoe lager de kosten uitvallen. Dit geldt ook voor het installeren van bijvoorbeeld beveiligingssystemen als alarmsystemen, brandinstallaties of camerabewaking.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De prijs kan afhangen van een aantal factoren, namelijk:

 • Zelf installeren of laten doen: De helft van de totale kosten bestaan uit het installeren van het systeem. Doe je dit zelf, kun je flink besparen;
 • Keuze in merk: Topmerken of intercoms met een speciaal design kosten uiteraard meer dan een budget variant;
 • Een luxe of simpel systeem: woont u in een appartement op 15 hoog, dan is een intercomsysteem maar is een uitgebreide set niet nodig.

Besparen op intercominstallatie?

Besparen op je intercominstallatie kan op de volgende manieren:

 • Kwantumkorting: moeten er meerdere intercoms worden vervangen of geïnstalleerd? Verzamel dan je buren zijn uw buren ook geïnteresseerd in een nieuw intercomsysteem en doe je redelijk voorstel aan de vakman.
 • Kies een lokale monteur: hierdoor bespaar je voorrijkosten, maar kan de installatie ook vaak op kortere termijn worden uitgevoerd.
 • Meerdere klussen combineren: door elektra aan te leggen en meerdere klussen met elkaar te combineren, kun je een voordelige totaalprijs afspreken. Denk daarbij een elektrische vloerverwarming, het laten vervangen van je groepenkast, laadpaal of overige domotica systemen

Intercom systeem laten plaatsen in jouw regio

Recente aanvragen voor een intercom installeren

woensdag 04 januari 2023

Intercom met 3 binnenunits

Het betreft het plaatsen van een intercom bij een rijtjeshuis bestaande uit 2 appartementen met 3 binnenunits (één appartement is een dubbelbovenhuis waarbij een deuropener op beide verdiepingen nodig is). Het reeds bestaande intercom systeem is door waterschade kapot gegaan waardoor twijfels of het nog hersteld dan wel hergebruikt kan worden. Beste kan ervan worden uitgegaan dat het niet meer te gebruiken is.


Elektra en groepenkast Den Haag
zondag 01 januari 2023

Video intercom systeem installeren

Wij hebben een atelier woning. Begane grond praktijk/bedrijf en boven wonen. Wij zoeken een intercomsysteem met 2 deurbellen en een deur opener.


Elektra en groepenkast Arnhem
vrijdag 02 december 2022

Intercom installeren

Ik benader jullie via deze weg gezien wij in os appartementen complex (12 huishoudens) momenteel een defect intercom systeem hebben. De deur valt niet meer vanuit de woningen te openen, maar de bel gaat wel en is communicatie via de intercom ook mogelijk. Nu vroeg ik mij af of jullie eventueel zouden komen kijken of dit te repareren valt. Tevens wil ik graag nazorg bij eventuele storingen / onderhoud van het systeem


Elektra en groepenkast Utrecht
woensdag 30 november 2022

Deurbel/intercom repareren

Ik zoek iemand die kan kijken wat er aan de hand is met mijn deurbel. Het is een van 4 op een intercom. De andere bellen werken wel. Bij mij gaat de bel niet af en er is ruis op de intercom. Graag ontvang ik een offerte.


Elektra en groepenkast Nijmegen
dinsdag 01 november 2022

Slot vervangen en intercom

Beste de heer/mevrouw, Wij hebben een pand overgenomen aan de Weerdsingel WZ te Utrecht waarvan we graag het slot van de voordeur laten vervangen. Aan de weg van het pand zit momenteel een slot die handmatig opengemaakt wordt hier zouden we graag een elektrisch slot op willen wat we op afstand door middel van een intercom of een app op de telefoon open kunnen doen. Kunnen jullie dit voor ons oppakken? Kan ik een offerte ontvangen? Ik hoor graag.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Utrecht
maandag 31 oktober 2022

Intercom + deurontgrendeling installeren

Ik zoek iemand die kan adviseren en offreren betreffende het aanschaffen en installeren van een intercom. Deze graag met camera en een deur ont/ver grendeling op afstand, via app te bedienen. Het betreft een appartement op de 1e verdieping met eigen ingang op begane grond.


Elektra en groepenkast Hoogeveen

Offertes aanvragen van intercomspecialisten

Offertes aanvragen