Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Kraan vervangen

Kraan vervangen

Last van een lekkende kraan? Of is het tijd voor een nieuwe, luxe kraan? Hieronder vind je meer informatie over de gemiddelde kosten.

Heb je in de keuken last van een lekkende kraan? Of is het juist de douchekraan? De installateurs via Casius staan voor je klaar voor zowel eenvoudige als complexe klussen. Ze zijn van veel markten thuis en weten alles van gas, water, licht en lucht.

Zo kun je niet alleen bij de installateur terecht voor het plaatsen van een nieuwe binnen kraan of een buitenkraan vervangen, maar ook bij het vervangen van je cv-ketel, ventilatiesystemen, warmtepompen en meterkasten. Ook voor een wasmachine kraan vervangen kan je terecht bij de installateurs via Casius.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een kraan wil vervangen? Wil je graag dat een installateur bij je langskomt om de klus met je door te nemen? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten kraan vervangen

De kosten van een kraan vervangen lopen sterk uiteen. Het ligt er aan wat voor soort kraan je wil hebben. Wil je een thermostaatkraan vervangen voor een nieuwe? Dan heb je een simpele variant al voor €120, terwijl je voor een kraan met touch al gauw € 500 euro kwijt bent.

Hieronder zie je een overzicht van verschillende soorten kranen met de gemiddelde kosten.

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort kraan Kraan kosten Montagekosten
Thermostaatkraan €120 €50
Badkraan €125 €25
Wastafelkraan €250 €50
Douchekraan €200 €50
Kraan met touch €500 €75

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kraan Loodgieter

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Soorten kranen

Douchekraan 

Er zijn verschillende soorten douchekranen: een mengkraan of een thermostaatkraan. Een mengkraan is een kraan waarbij je zelf koud- en warm water moet mengen om de juiste temperatuur te krijgen. Een thermostaatkraan regelt zelf de temperatuur van het water, het enige wat je hoeft te doen is de juiste temperatuur met één knop instellen. 

Kraan Warm Water Loodgieter

Wil je de douchekraan vervangen voor een nieuwe? De installateurs via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. 

Quooker

Ben je het water koken met de waterkoker beu? De Quooker is dan een heel goede optie. De Quooker is een kraan waar direct kokend water uitkomt. Water koken hoef je dus nooit meer te doen. Wat daarnaast nog een heel groot voordeel is, is dat de Quooker een duurzamer alternatief is voor je reguliere kraan. Het zijn kwaliteitskranen die je jaarlijks een hoop energie en geld kunnen besparen. Zit je nog op het gas en wil je er vanaf? Ook dan is een Quooker installatie een goede optie. 

Quooker

Buitenkraan

Ben je in de zomer het gesjouw van de gieters beu? Of die waterslang door je huis die je vloer vies maakt? Een buitenkraan lost het voor je op.   
Het is verstandig om te kiezen voor een vorstvrije buitenkraan om bevriezing van de kraan in de winter te voorkomen en het springen van de waterleidingen. Een buitenkraan aanleggen laat je voor het beste resultaat door een erkende installateur doen.

Buitenkraan laten plaatsen

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente aanvragen voor kranen vervangen

vrijdag 22 september 2023

Sanitaire installaties

De doorspoeling ( oude Wesa kist) functioneert slecht en het kraantje lekt een beetje. Het afspoelen sluit af met een grote bang geluid en gaat van zelf af een beetje om de 15 minuten. Ik neem het aan het moet vervangen worden.


Installatie- en leidingwerk Almere
woensdag 20 september 2023

Sanitaire installaties

Het water bij het spoelen van het toilet in de badkamer blijft doorlopen. Nu is het kraantje dichtgedraaid. Dit gebeurt soms ook bij het toilet op de begane grond.


Installatie- en leidingwerk Standdaarbuiten
woensdag 20 september 2023

Waterleiding aanleggen of vervangen

het installeren van een Plieger close-in boiler onder de keukenkraan. Wegwerken in een keukenkastje hoeft niet. er zijn geen onderkastjes.


Installatie- en leidingwerk Nunspeet
maandag 18 september 2023

Sanitaire installaties

Onder de wasbak lekt de kraan of iets anders. Waarschijnlijk doorgesijpeld door de vloer naar de onderburen


Installatie- en leidingwerk Den Haag
maandag 18 september 2023

Waterleiding aanleggen of vervangen

Ik vraag me af hoe duur het is om een waterleiding naar een slaapkamer te leggen. Ik wil een kraan in de slaapkamer. Deze kamer zit redelijk in de buurt van de keuken.


Installatie- en leidingwerk Roosendaal
maandag 18 september 2023

Gootsteenkraan vervangen

Gootsteenkraan in keuken vervangen. kraan reeds gekocht. indien niet geschikt, te leveren door installateur. offerte tijdens bezoek, evt. directe aanleg bij overeenstemming.


Installatie- en leidingwerk Almelo
Offertes aanvragen