Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Kraan vervangen

Kraan vervangen

Kraan vervangen

Last van een lekkende kraan? Of is het tijd voor een nieuwe, luxe kraan? Hieronder vind je meer informatie over de gemiddelde kosten.

Heb je in de keuken last van een lekkende kraan? Of is het juist de douchekraan? De installateurs via Casius staan voor je klaar voor zowel eenvoudige als complexe klussen. Ze zijn van veel markten thuis en weten alles van gas, water, licht en lucht.

Zo kun je niet alleen bij de installateur terecht voor het plaatsen van een nieuwe binnen kraan of een buitenkraan vervangen, maar ook bij het vervangen van je cv-ketel, ventilatiesystemen, warmtepompen en meterkasten. Ook voor een wasmachine kraan vervangen kan je terecht bij de installateurs via Casius.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een kraan wil vervangen? Wil je graag dat een installateur bij je langskomt om de klus met je door te nemen? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten kraan vervangen

De kosten van een kraan vervangen lopen sterk uiteen. Het ligt er aan wat voor soort kraan je wil hebben. Wil je een thermostaatkraan vervangen voor een nieuwe? Dan heb je een simpele variant al voor €120, terwijl je voor een kraan met touch al gauw € 500 euro kwijt bent.

Hieronder zie je een overzicht van verschillende soorten kranen met de gemiddelde kosten.

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort kraan Kraan kosten Montagekosten
Thermostaatkraan €120 €50
Badkraan €125 €25
Wastafelkraan €250 €50
Douchekraan €200 €50
Kraan met touch €500 €75

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kraan Loodgieter

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Soorten kranen

Douchekraan 

Er zijn verschillende soorten douchekranen: een mengkraan of een thermostaatkraan. Een mengkraan is een kraan waarbij je zelf koud- en warm water moet mengen om de juiste temperatuur te krijgen. Een thermostaatkraan regelt zelf de temperatuur van het water, het enige wat je hoeft te doen is de juiste temperatuur met één knop instellen. 

Kraan Warm Water Loodgieter

Wil je de douchekraan vervangen voor een nieuwe? De installateurs via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. 

Quooker 

Ben je het water koken met de waterkoker zat? De Quooker is dan een heel goede optie. De Quooker is een kraan die direct kokend water levert, je hoeft dus nooit meer water te koken. Wat daarnaast nog een heel groot voordeel is, is dat de Quooker een duurzamer alternatief is voor je reguliere kraan. Het zijn kwaliteitskranen die je jaarlijks een hoop energie en daarmee geld kunnen besparen. Zit je nog op het gas en wil je er vanaf? Ook dan is Quooker installatie een heel goede mogelijkheid. 

Quooker

Buitenkraan

Ben je in de zomer het gesjouw van de gieters beu? Of die waterslang door je huis die je vloer vies maakt? Een buitenkraan lost het voor je op.   
Het is verstandig om te kiezen voor een vorstvrije buitenkraan om bevriezing van de kraan in de winter te voorkomen en het springen van de waterleidingen. Een buitenkraan aanleggen laat je voor het beste resultaat door een erkende installateur doen.

Buitenkraan

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor kranen vervangen

vrijdag 15 oktober 2021

Urinoir kraan aanbrengen

Graag zou ik gebruik willen maken van jullie loodgieter service voor het repareren van een urinoir kraan. Deze loopt niet goed door wat wij erg vervelend vinden. Hopelijk kunt u hier voor ons naar kijken


Installatie- en leidingwerk Zwanenburg
dinsdag 12 oktober 2021

Aanleggen waterleidingen naar douche en wastafel

Voor het aanleggen van nieuwe waterleidingen naar de douchekraan en wastafel zijn wij op zoek naar een loodgieter die deze werkzaamheden voor ons kan uitvoeren. In de nieuwe doucheruimte zijn geen leidingen aanwezig, deze dienen te worden doorgetrokken vanaf de huidige naastgelegen badkamer.


Installatie- en leidingwerk Rotterdam
zaterdag 09 oktober 2021

Complete CV installeren

Ik ben op zoek naar een installateur die een complete CV installatie kan aanleggen. De gaskachels zijn afgeschreven. Het gaat om Cv installatie (ipv huidige geiser) in de keuken met warm water voor kraan en douche. Radiatoren moeten in de woon en voorkamer. Ik verwacht dat 2 dikke radiatoren genoeg is. Alle leidingen hiervoor moeten nog gelegd worden. Oppervlakte van woon/voorkamer is ongeveer 36m2, aangrenzend aan de keuken en allen op de begane grond. Het gaat om een oud huis (jaren 20). Ik heb hier ook nog een foto van de huidige geiser. Zoals je ziet zou er dan een compact model in moeten, want de ruimte is beperkt. Het rook afvoerkanaal zit nu aangesloten op het afvoerkanaal van de afzuigkap, de uitlaat hiervan zit ongeveer 50 cm hierboven op het dak. Ik geloof dat dat met een CV ketel niet zo gaat dus hier komen denk ik ook nog de nodige kosten bij kijken. Graag hoor ik of jullie dit kunnen oppakken en of jullie hiervan op basis van deze gegevens een schatting kunnen maken voor de offerte, graag de kosten zo laag als mogelijk laten (CW3 ketel is voldoende en meest basic uitvoering radiatoren ook. Als mijn huisbaas hiermee overtuigd is, wil ik het definitief laten opmeten.


Installatie- en leidingwerk Utrecht
dinsdag 05 oktober 2021

Verplaatsen van verschillende waterleidingen in de badkamer

Wij zijn bezig met de badkamer te renoveren, ik zoek een vakman die wat waterleidingen kan verplaatsen. Wastafel gaat van een naar twee kranen, ligbad kraan moet verplaats worden, er komt een nieuwe douche set en een klein wc kraan. Er moet ook een vloer water uitvoering naast de wc komen.


Installatie- en leidingwerk Leiden
donderdag 23 september 2021

Keukenkraan en de afvoer vervangen

We hebben problemen met afvoer de van de keuken. Hij verstopt regelmatig. De keukenkraan heeft lekkages en er ontstaat roest. Deze twee willen wij snel mogelijk vervangen. Wie kan ons helpen? We kunnen doordeweeks in de ochtend donderdag en of vrijdag afspreken.


Installatie- en leidingwerk Amstelveen
dinsdag 21 september 2021

Leidingen en boiler nakijken

Er komt steeds minder water uit de kranen die aangesloten zijn op de boiler. Wanneer ik de kraan openmaak zit er wit tot lichtblauw steenachtig spul op het zeefje. Ik denk kalk. De badkamerkraan doet het nu alleen met koud water. Ik hoor graag hoe dit verholpen kan worden en wat de kosten zijn Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Installatie- en leidingwerk Leusden
vrijdag 17 september 2021

Loodgieter werkzaamheden in huis

Ik zoek een Loodgieter voor een aantal loodgieters klussen. De loodgieters klussen: - Radiator kraan vervangen beneden in de hal. - Fonteinkraan vervangen plus een nieuwe stopkraan plaatsen in WC beneden. - lekkage CV leiding in de kruipruimte oplossen. Materialen in overleg of het door mijzelf wordt aangeschaft


Installatie- en leidingwerk Roermond
donderdag 09 september 2021

Buitenkraan aanleggen

Aanleg buitenkraan vorstvrij


Installatie- en leidingwerk Hilvarenbeek
vrijdag 03 september 2021

Loodgieterswerk

-CV-ketel en leidingwerk koud en warm verplaatsen -Radiator slaapkamer verwijderen -Leveren en aanbrengen wasmachine kraan onder trap en aanbrengen koudwaterleiding -Opstellen wc en aanpassen leidingwerk in oude wasmachinehok -Aanleggen koud- warmwater en afvoerleidingen ten behoeve van een badkuip aangesloten op de riolering


Installatie- en leidingwerk Rotterdam
Offertes aanvragen