Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Kraan vervangen

Kraan vervangen

Last van een lekkende kraan? Of is het tijd voor een nieuwe, luxe kraan? Hieronder vind je meer informatie over de gemiddelde kosten.

Heb je in de keuken last van een lekkende kraan? Of is het juist de douchekraan? De installateurs via Casius staan voor je klaar voor zowel eenvoudige als complexe klussen. Ze zijn van veel markten thuis en weten alles van gas, water, licht en lucht.

Zo kun je niet alleen bij de installateur terecht voor het plaatsen van een nieuwe binnen kraan of een buitenkraan vervangen, maar ook bij het vervangen van je cv-ketel, ventilatiesystemen, warmtepompen en meterkasten. Ook voor een wasmachine kraan vervangen kan je terecht bij de installateurs via Casius.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een kraan wil vervangen? Wil je graag dat een installateur bij je langskomt om de klus met je door te nemen? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten kraan vervangen

De kosten van een kraan vervangen lopen sterk uiteen. Het ligt er aan wat voor soort kraan je wil hebben. Wil je een thermostaatkraan vervangen voor een nieuwe? Dan heb je een simpele variant al voor €120, terwijl je voor een kraan met touch al gauw € 500 euro kwijt bent.

Hieronder zie je een overzicht van verschillende soorten kranen met de gemiddelde kosten.

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort kraan Kraan kosten Montagekosten
Thermostaatkraan €120 €50
Badkraan €125 €25
Wastafelkraan €250 €50
Douchekraan €200 €50
Kraan met touch €500 €75

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kraan Loodgieter

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Soorten kranen

Douchekraan 

Er zijn verschillende soorten douchekranen: een mengkraan of een thermostaatkraan. Een mengkraan is een kraan waarbij je zelf koud- en warm water moet mengen om de juiste temperatuur te krijgen. Een thermostaatkraan regelt zelf de temperatuur van het water, het enige wat je hoeft te doen is de juiste temperatuur met één knop instellen. 

Kraan Warm Water Loodgieter

Wil je de douchekraan vervangen voor een nieuwe? De installateurs via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. 

Quooker

Ben je het water koken met de waterkoker beu? De Quooker is dan een heel goede optie. De Quooker is een kraan waar direct kokend water uitkomt. Water koken hoef je dus nooit meer te doen. Wat daarnaast nog een heel groot voordeel is, is dat de Quooker een duurzamer alternatief is voor je reguliere kraan. Het zijn kwaliteitskranen die je jaarlijks een hoop energie en geld kunnen besparen. Zit je nog op het gas en wil je er vanaf? Ook dan is een Quooker installatie een goede optie. 

Quooker

Buitenkraan

Ben je in de zomer het gesjouw van de gieters beu? Of die waterslang door je huis die je vloer vies maakt? Een buitenkraan lost het voor je op.   
Het is verstandig om te kiezen voor een vorstvrije buitenkraan om bevriezing van de kraan in de winter te voorkomen en het springen van de waterleidingen. Een buitenkraan aanleggen laat je voor het beste resultaat door een erkende installateur doen.

Buitenkraan

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente aanvragen voor kranen vervangen

maandag 16 mei 2022

Buitenkraan straatzijde installeren

Ik zoek een installateur die een buitenkraan kan installeren aan de voorkant vd woning (oprit)


Installatie- en leidingwerk Wageningen
vrijdag 13 mei 2022

Buitenkraan aanleggen

Ik wil graag een buitenkraan laten aanleggen. Ik wil deze gebruiken om mijn planten water te geven.


Installatie- en leidingwerk Assen
maandag 09 mei 2022

Buitenkraan plaatsen met dubbele kraan

Wij zoeken een loodgieter die een buitenkraan (met dubbel kraan) kan aanleggen. Gaat om een nieuwbouw woning waarbij de kruipruimte goed bereikbaar is.


Installatie- en leidingwerk Hoevelaken
zondag 08 mei 2022

Buitenkraan aanleggen

Ik zoek een monteur die een buitenkraan kan aanleggen.


Installatie- en leidingwerk Heerhugowaard
woensdag 04 mei 2022

Kraan van bad/douche vervangen.

We hebben momenteel een lek in de badkamer. Dit komt bij de kraan vandaan (we hebben hier een rapport van). Graag zouden we de kraan vervangen.


Installatie- en leidingwerk Utrecht
maandag 02 mei 2022

Buitenkraan plaatsen

Buitenkraan plaatsen aan de voorgevel


Installatie- en leidingwerk Emmen
Offertes aanvragen