Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Bomen laten snoeien of vellen

Bomen kappen

Bomen kappen

Heb je een boom die in de weg staat en wil je die graag weg laten halen? Bij Casius vind je meer informatie en kun je gratis offertes aanvragen bij Erkende vakspecialisten.

Een boom kappen kan een lastig project zijn. Er ontstaat al snel schade aan de rest van de tuin en dat maakt het een delicate klus. Soms is het beter om het te laten uitvoeren door een specialist, die de juiste kennis en vaardigheden in huis heeft om de boom veilig voor je te verwijderen.

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Zo verwijderen ze niet alleen bomen, ze kunnen je ook helpen bij het maken van je droom terras, of terrasoverkapping. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een boom wilt laten kappen? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten bomen kappen

Bekijk onderstaand het prijzentabel voor de kosten voor bomen laten kappen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs
Kleine boom kappen €400
Middelgrote boom kappen €600
Grote boom kappen €800
Boomstronk verwijderen €65 - €80

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Boomwortels Verwijderen Frees

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Hoe wordt de prijs van de klus bepaald?

De onderstaande zaken spelen mee in de kosten voor een boom verwijderen.

Grootte van de boom

Hoe ouder en groter de boom is die moet worden verwijderd, hoe duurder het wordt. Het verwijderen van een oude boom kost immers meer tijd dan een kleine jonge boom. Het kappen van een kleine boom kost gemiddeld €400. Het kappen van een gemiddelde boom €600, en de kosten van het kappen van een grote boom gaan al snel richting de €800.

Methode van verwijderen van bomen

Hoe de boom wordt verwijderd, wordt grotendeels bepaald door de standplaats van de boom.

  • Vellen (boom omzagen): De snelste en voordeligste manier is vellen. Dit kan alleen als de boom genoeg ruimte heeft om te vallen. De boom wordt dan in één keer bij de grond afgezaagd.
  • Klimmen: Heb je niet de ruimte om de boom te laten vallen, dan maakt de hovenier gebruik van de klimtechniek. De hovenier klimt in de boom en zaagt vanaf bovenaf deel voor deel af. De takken laat hij dan voorzichtig zakken met een touw. De kosten blijven op deze manier lager dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van een hoogwerker.
  • Hoogwerker: Als de bovenstaande methodes niet mogelijk zijn, dan is er nog een mogelijkheid om de boom te verwijderen met een hoogwerker. Is de boom te groot om te vallen of is de boom te ziek waardoor het onveilig is om in te klimmen? Dan is een hoogwerker nodig. De kosten lopen dan het hoogst op omdat er naast de arbeidskosten van de hovenier ook nog betaald moet worden voor het huren van de hoogwerker.

Boomstronk verwijderen of niet: bomen rooien

Nadat de boom gekapt is, zit de stronk nog diep met zijn wortels in de grond. Je kan de stronk laten zitten, en de natuur zorgt er voor dat de stronk uiteindelijk verdwijnt. Als je van de rustieke uitstraling houdt, zou je de stronk als plantenbak of als tafeltje kunnen gebruiken. Heb je de boom laten verwijderen omdat je op die plek bijvoorbeeld een terras of gras zou willen hebben? Dan moet de stronk en de boomwortels natuurlijk worden verwijderd. Met een stobbenvrees verwijdert de hovenier de boomstronk en dit kost gemiddeld een uur werk. De prijzen voor het laten verwijderen van een boomstronk liggen tussen de €65 en €80.

Wat doe je met het hout?

De meeste hoveniers geven je een keuze voor wat je met het overgebleven hout kunt doen. Je kan het bijvoorbeeld laten versnipperen voor een tuinpad, of je kan het hout laten afvoeren. Heb je een openhaard? Dan kan je het hout natuurlijk gewoon houden en in mooie blokken (laten) zagen.

Let op: vaak heb je een vergunning nodig voor het kappen van de boom. De regels over het kappen van bomen verschillen per gemeente. Soms volstaat alleen een melding, maar informeer daarom altijd bij je eigen gemeente naar de regels.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor bomen kappen

zondag 06 juni 2021

Snoeien + kappen bovenkant

Ik zou graag willen weten wat de mogelijkheden en geschatte kosten zijn voor het snoeien van mijn boom. Ik wil graag dat er een stuk van de bovenkant helemaal gekapt wordt en de rest van de takken ingekort zodat het nog wel een mooie boom maar deze geen zon tegen houdt. Voor de beeldvorming heb ik een foto van de boom mijn idee toegevoegd. De tuin is alleen te bereiken door het huis heen. Het adres is Hunzestraat 131h in Amsterdam. Ik hoor het graag!


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zaterdag 15 mei 2021

Kappen treurwilg en dode boom

In onze tuin staan een treurwilg van ongeveer 8 meter / 34 jaar oud en een dode boom (merk onbekend). Graag zouden we deze willen laten verwijderen inclusief wortels. We zijn al in contact met de gemeente Oosterhout of een kapvergunning nodig is.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Oosteind
dinsdag 04 mei 2021

Boom kappen of toppen/snoeien

In onze tuin staat een boom die de buren overlast bezorgt. De boom is te hoog en groot geworden. Wij willen de boom afhankelijk van de prijs graag ofwel geheel laten kappen ofwel laten toppen en snoeien. Alvast bedankt voor uw reactie.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Roosendaal
vrijdag 23 april 2021

Snoeien of kappen boom

We willen de denneboom snoeien en indien mogelijk verwijderen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
dinsdag 16 maart 2021

Boom snoeien of kappen

Wij willen graag de boom in onze tuin snoeien of kappen. Gelieve voor beiden prijsopgave. De boom is ongeveer 7 meter hoog.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoofddorp
donderdag 25 februari 2021

1 grote boom(watercipres) kappen

Deze boom kappen en afvoeren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Maasbree
maandag 22 februari 2021

Conifeer onttoppen of kappen

Deze te grote conifeer in onze achtertuin met achterom wil ik graag laten kappen of voor driekwart willen onttoppen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Utrecht
dinsdag 16 februari 2021

Kappen van treurwilg

Dag, ik wil ik onze treurwilg laten kappen en of snoeien! En wil ook weten of hier een vergunning voor nodig is bij de gemeente Almere.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
vrijdag 15 januari 2021

Bomen kappen /tuinrenivatie

Wij hebben een achtertuin die 5.5 m breed en 11 meter lang is . Achter in de tuin staan echter 4 bomen en veel struik gewas ook aan de zijkanten van de tuin . We zouden die weg willen halen .En de tuin opnieuw aan leggen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Apeldoorn
zondag 08 november 2020

2 bomen kappen

1 Boom in voortuin en 1 bom in achtertuin.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Terborg
zondag 01 november 2020

Boom kappen of snoien

Zie boom in bijlage. Hij mag stuk kleiner/ lager en anders (liever niet) helemaal weg.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wateringen
zondag 25 oktober 2020

Twee Californische Cipressen kappen

Ik zoek iemand die twee bomen voor me kan kappen en ook de kluiten uit de grond haalt.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Eerbeek
dinsdag 06 oktober 2020

Naaldboom kappen en afvoeren

In onze achtertuin staan een grote naaldboom en een grote taxus. Beide bomen zijn ongeveer 35 jaar oud. De naaldboom wordt er niet mooier op en de taxus laat erg veel naalden vallen. Bomen vellen en afvoeren en zo mogelijk wortels verwijderen i.v.m. herplant. De boom staat in border met muren erom heen, de vraag of het zonder schade verwijderd kan worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Assen
dinsdag 29 september 2020

Bomen kappen

Wij hebben een wilgenboom in de tuin staan en die willen wij gekapt hebben. Mag ook tot ca 2 meter boven de grond. Ook hebben wij een waterwilg die wij ook gekapt willen hebben. Beide bomen zijn ca 10 meter hoog


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wildervank
donderdag 27 augustus 2020

Naaldboom kappen en afvoeren

Wij willen de boom in onze voortuin gekapt hebben en hout afgevoerd. Het is een naaldboom die veel naalden verliest, en het is ongeveer 20 meter hoog.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Bleiswijk
woensdag 26 augustus 2020

Boom kappen in de voortuin in Wilhelminapolder

Boom aan de voorkant van de voortuin, aan de weg op 20 meter van het huis.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wolphaartsdijk
maandag 24 augustus 2020

Apenboom kappen

Onze apenboom (10-15 m)gaat dood en wij willen weten of het mogelijk is en wat de kosten zijn van het verwijderen van de boom. Hij staat in de achtertuin en is machinaal slechts bereikbaar via een naastgelegen parkeerterrein. De tuin zelf is slechts toegankelijk via een poort


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hilversum
dinsdag 18 augustus 2020

Kersenboom kappen en wortel verwijderen

Ik wil mijn kersenboom, hoog ongeveer 6a7 meter, met een omtrek van onderstam 107 en 96 cm, laten kappen, wortel verwijderen en afvoeren. Geen vergunning aangevraagd. Kersenhout is duurzaam, graag hier rekening mee houden, bij prijsopgaaf. Boom staat in de zijtuin.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Deventer
woensdag 12 augustus 2020

Complete tuin renoveren

Ik wil onze tuin laten renoveren; ca 550 m2, gat zwembad graven en prepareren van 3,5 x7 m, 5 grote bomen kappen; egaliseren, 2 terrassen aanleggen, betegelen, ca 100 m2, planten en bomen plaatsen; Graszoden waar nodig, besproeiingssysteem vervangen of hergebruiken; evt nieuwe oprit van betontegels ca 32m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Katwijk
donderdag 02 juli 2020

Conifeer laten kappen

Wij willen een grote conifeer laten kappen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Soest
vrijdag 26 juni 2020

boom kappen

Ik heb een conifeer in de tuin staan die immens groot is geworden. Ik wil deze nu voor een groot deel gekapt hebben omdat het anders bij eventueel omvallen veel schade kan veroorzaken. Het kappen hoeft pas in de herfst, medio oktober.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Heerlen
woensdag 24 juni 2020

Boom rooien

Lindeboom ca 20 meter hoog, staat in achtertuin. Achtertuin ligt naast een weg, tuin is ommuurd. Deze kappen en rooien


Tuinaanleg en tuinonderhoud Sint Michielsgestel
woensdag 17 juni 2020

Apenboom kappen

Kappen van een apenboom (tussen de 10 a 13 meter hoog) en verwijderen van de stronk. Dit om de tuin opnieuw aan te leggen. (oppervlak: +/- 3x7)


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zevenaar
maandag 15 juni 2020

Tuin betegelen en pergola plaatsen

Ik zou graag mijn tuin willen laten betegelen met antraciet betontegels. Het gaat om een oppervlakte van 9m2. De tegels hebben we al aangeschaft. Verder willen we dit stuk overkappen met een pergola. Hiervoor moeten 4 palen geplaatst worden met een raster erboven. De materialen hiervoor graag in de offerte meenemen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
vrijdag 05 juni 2020

Twee grote bomen snoeien in een achtertuin

Ik zoek een specialist die twee grote bomen in onze achtertuin zo kort mogelijk snoeien/ kappen (wat ook is toegestaan volgens de wet). Boom geeft veel afval en trekt te veel volgens (o.a. duiven) en we willen graag gras laten zetten. De bomen zijn bereikbaar via de woning en rijken tot ongeveer 4e etage.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
vrijdag 29 mei 2020

Apenboom kappen en afvoeren

In onze voortuin staat een apenboom van ongeveer 5,5 meter hoog. Daar willen we graag van af. We zoeken iemand die deze kan verwijderen, de stam/wortels kan uitfrezen en de boel afvoert. Ook hebben we nog een grote palmlelie staan met een diameter van ongeveer 1,5m. Die mag ook meteen weg.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Apeldoorn
zaterdag 23 mei 2020

Kappen of snoeien boom

Er staat een hoge berk in mijn tuin die ik wil inkorten of anders kappen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haarlem
dinsdag 21 april 2020

Complete tuinaanleg

Wij zijn opzoek naar iemand die de volgende dingen kan doen in onze tuin. Graag vragen we een offerte aan voor: Achtertuin: - Tegels verwijderen - Boom kappen (doorsnee 30 cm) - Betegelen - Kunststof schutting beide kanten plaatsen - Kunstgras plaatsen - Overkapping met spotjes - Spotjes in de grond - en overige bijkomende werkzaamheden in overleg Zie voor de afmetingen de plattegronden. Graag zien wij per mail een offerte, zodat we eventueel enkele dingen kunnen uitstellen, maar andere zaken door kunnen laten voeren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Maarssen
maandag 13 april 2020

Conifeer snoeien/kappen

Ik wil graag een prijsopgave van zowel het snoeien (omvang en hoogte minimaal halveren) als het kappen van een conifeer van +- 6 meter hoogte.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haarlem
woensdag 18 maart 2020

Rechte boom met kleine zijtakjes kappen

Ik wil mijn boom laten kappen van ongeveer 20 meter. Het is een rechte boom met kleine zij takjes. Mijn tuin is 2400 m2 en de boom heeft ongeveer 25 meter om te vallen. Het zou in een keer om kunnen vallen als de grond goed hard en droog is. Tuin is goed bereikbaar


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wemeldinge
Offertes aanvragen