Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Boom laten kappen

Boom laten kappen? Kosten en beste vakmannen

Bomen laten kappen door een ervaren hovenier? Vind hier alle prijsinformatie en ontvang gratis offertes.

Boom laten kappen bij jou in de buurt

Een boom kappen kan een lastig project zijn. Er ontstaat al snel schade aan de rest van de tuin en dat maakt het een delicate klus. Soms is het beter om het te laten uitvoeren door een specialist, die de juiste kennis en vaardigheden in huis heeft om de boom veilig voor je te verwijderen.

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Zo verwijderen ze niet alleen bomen, ze kunnen je ook helpen bij het maken van je droom terras, of terrasoverkapping. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten bomen kappen

Bekijk onderstaand het prijzentabel voor de kosten voor bomen laten kappen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs
Kleine boom kappen €400
Middelgrote boom kappen €600
Grote boom kappen €800
Boomstronk verwijderen €65 - €80

Hoe wordt de prijs van de klus bepaald?

De onderstaande zaken spelen mee in de kosten voor een boom verwijderen.

Grootte van de boom

Hoe ouder en groter de boom is die moet worden verwijderd, hoe duurder het wordt. Het verwijderen van een oude boom kost immers meer tijd dan een kleine jonge boom. Het kappen van een kleine boom kost gemiddeld €400. Het kappen van een gemiddelde boom €600, en de kosten van het kappen van een grote boom gaan al snel richting de €800.

Methode van verwijderen van bomen

Hoe de boom wordt verwijderd, wordt grotendeels bepaald door de standplaats van de boom.

  • Vellen (boom omzagen): De snelste en voordeligste manier is vellen. Dit kan alleen als de boom genoeg ruimte heeft om te vallen. De boom wordt dan in één keer bij de grond afgezaagd.
  • Klimmen: Heb je niet de ruimte om de boom te laten vallen, dan maakt de hovenier gebruik van de klimtechniek. De hovenier klimt in de boom en zaagt vanaf bovenaf deel voor deel af. De takken laat hij dan voorzichtig zakken met een touw. De kosten blijven op deze manier lager dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van een hoogwerker.
  • Hoogwerker: Als de bovenstaande methodes niet mogelijk zijn, dan is er nog een mogelijkheid om de boom te verwijderen met een hoogwerker. Is de boom te groot om te vallen of is de boom te ziek waardoor het onveilig is om in te klimmen? Dan is een hoogwerker nodig. De kosten lopen dan het hoogst op omdat er naast de arbeidskosten van de hovenier ook nog betaald moet worden voor het huren van de hoogwerker.

Boomstronk verwijderen of niet: bomen rooien

Nadat de boom gekapt is, zit de stronk nog diep met zijn wortels in de grond. Je kan de stronk laten zitten, en de natuur zorgt er voor dat de stronk uiteindelijk verdwijnt. Als je van de rustieke uitstraling houdt, zou je de stronk als plantenbak of als tafeltje kunnen gebruiken. Heb je de boom laten verwijderen omdat je op die plek bijvoorbeeld een terras of gras zou willen hebben? Dan moet de stronk en de boomwortels natuurlijk worden verwijderd. Met een stobbenvrees verwijdert de hovenier de boomstronk en dit kost gemiddeld een uur werk. De prijzen voor het laten verwijderen van een boomstronk liggen tussen de €65 en €80.

Wat doe je met het hout?

De meeste hoveniers geven je een keuze voor wat je met het overgebleven hout kunt doen. Je kan het bijvoorbeeld laten versnipperen voor een tuinpad, of je kan het hout laten afvoeren. Heb je een openhaard? Dan kan je het hout natuurlijk gewoon houden en in mooie blokken (laten) zagen.

Let op: vaak heb je een vergunning nodig voor het kappen van de boom. De regels over het kappen van bomen verschillen per gemeente. Soms volstaat alleen een melding, maar informeer daarom altijd bij je eigen gemeente naar de regels.

Boom laten kappen bij jou in de buurt

Recente aanvragen voor een boom laten kappen

woensdag 05 oktober 2022

Boom kappen

Het kappen van een grote boom en snoeien van een boom. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Roosendaal
zondag 25 september 2022

Grote boom kappen

Oppervlakte tuin: 700m2 Omschrijving: Boom snoeien of kappen, vergunning nodig? Boom is ruim 7+meter hoog en 150 geschatte omtrek stam. Bovenkant van de Boom had in de afgelopen maanden al geen blaadjes. De Boom staat dichtbij het huis en andere kleinere bomen die beschadigd kunnen raken wanneer de Boom zelf om valt.


Tuinaanleg en tuinonderhoud De Heen
zaterdag 13 augustus 2022

Boom kappen voortuin

Ik wil een boom laten kappen in mijn voortuin, net zo groot als een huis! Vanwege de storm en de nieuwe aanleg van de straat is hij schuin gaan liggen. Het is een gevaar voor voorbijgaande mensen en auto's. We hadden al eerder gebeld naar de gemeente maar niks van terug gehoord, ze zouden het gaan kappen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Enschede
maandag 11 juli 2022

Kappen naaldboom

Kappen van naaldboom in achtertuin. Ongeveer 10 meter hoog. Op de foto links


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
woensdag 29 juni 2022

Naaldboom kappen (25m hoog)

Ik zoek een hovenier die in het najaar 2022 /voorjaar 2023 een naaldboom (circa 25m hoog) kan kappen. De naaldboom staat in de achtertuin en het groenafval moet daarna ook afgevoerd worden. Er is een achterom aanwezig.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haarlem
dinsdag 14 juni 2022

Grote boom kappen en verwijderen

Grote boom kappen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Duiven

Boom laten kappen bij jou in de buurt

Offertes aanvragen